
در پی خروج آمریکا از برجام، بازارهای داخلی و خارجی واکنش های متفاوتی به این تحول سیاسی داشتند به طوری که تا بعد از ظهر دیروز، بورس تهران روند مثبت، به خود گرفت. بازارهای ارز و طلا ضمن نوسان و افزایش نرخ در اواسط روز، در بعد از ظهر به حدود نرخ های ابتدایی بازگشتند اما در بازارهای جهانی قیمت نفت افزایش یافت.
آمریکا بار دیگر بدعهدی خود را ثابت کرد و این بار از برجام خارج شد. همزمان نیز وزارت خزانه داری آمریکا، برنامه زمانی بازگشت تحریم های ظالمانه و یک جانبه این کشور علیه ایران را منتشر کرد. با این حال، بازارهای داخلی و خارجی، واکنش های متفاوتی به این رویداد مهم سیاسی از خود نشان دادند که عمدتاً می توان آن را مانند فضای پس از توافق هسته ای، در «کم تاثیرپذیری» خلاصه کرد.
بی اعتنایی بورس به ترامپ
در این زمینه، بورس تهران دیروز با رشد 85 واحدی مواجه شد. بازار سهام یک روز پس از اعلام خروج آمریکا از پیمان برجام، در حالی شاهد روندی متعادل و رفتار معقول سهامداران در کلیت بازار سهام بود که تبعات روانی حاکی از اخبار سیاسی، افزایش فشار فروش در بازار سهام را به ویژه در گروههای پیش روی بازار اجتنابناپذیر کرده است. در این زمینه حمایت حقوقیهای حامی بازار از جمله صندوق تثبیت بازار سرمایه و صندوق توسعه بازار باعث شد تا فرایند نقدشوندگی و روند متعادل معاملات همچنان حاکم باشد.
موج های میرا در بازار ارز
در سوی دیگر، مسیر بازار ارز، تا دیروز بعد از ظهر، نوسانی و در مجموع مایل به سکون یا افزایش اندک بود. بر اساس داده های پایگاه اطلاع رسانی طلا، سکه و ارز تهران، معاملات دیروز یورو در حالی آغاز شد که نرخ 7 هزار و 600 تومانی داشت. با این حال اواسط روز، این نرخ روند افزایشی به خود گرفت و برای ساعاتی به بیش از 7 هزار و 880 تومان هم رسید. بیشترین نوسانی که برای یورو دیروز ثبت شد، منفی 0.12 درصد معادل با هزار و 140 تومان بود. با این حال تا ساعت 17 بعد از ظهر دیروز، تب بازار فروکش کرد و یورو با نوسان حول قیمت ابتدای روز، به حدود 7 هزار و 600 تا 7 هزار و 700 تومان رسید. پوند انگلستان نیز چنین روندی را در بازار طی کرد. این ارز کار خود را با 8 هزار و 679 تومان آغاز کرد. در اواسط روز نرخ پوند به حدود 9 هزار تومان رسید. این ارز بیشترین نوسان خود را به میزان 1.25 درصد یعنی در حدود 1290 تومان ثبت کرد. در نهایت نیز بعد از ظهر دیروز ساعت 17، پوند به نوسان حول قیمت ابتدایی یعنی 8 هزار و 670 تومان بازگشت.
طلا کمی تا قسمتی سبزپوش
اما از طرف دیگر، بازار طلا سبزپوش شد. به طوری که هر گرم طلای 18 عیار در ابتدای روز، قیمتی معادل 196 هزار و 74 تومان داشت. در میانه روز، تا 203 هزار تومان هم بالا رفت. اما در بعد از ظهر دیروز، حول قیمت ابتدایی با کمی افزایش (به عنوان مثال 196 هزار و 280 تومان) افت کرد. به گزارش شبکه اطلاع رسانی ارز و طلا، هر قطعه سکه امامی نیز تا بعد از ظهر دیروز ساعت 17:30، با 22 هزار تومان افزایش به دو میلیون و 24 هزار تومان رسید. روند نرخ سکه در بازار دیروز نشان می دهد که سکه نیز در بعد از ظهر دیروز به قیمت های بازگشایی در ابتدای دیروز یعنی چهارشنبه، بازگشته است.
تناقض ادعای دلار 8 هزار تومانی با روند طلا
با توجه به غیر رسمی و غیر قانونی تلقی شدن بازار ارز در نرخ رسمی 4200 تومان، این روزها بازار شایعات و نرخ های بی منبع و حاشیه ای بازار، در برخی پیام رسان ها یا رسانه های خارجی داغ است. به عنوان مثال دیروز یکی از رسانه های خارجی، خبر از دلار 8 هزار تومانی در بازار داد. با توجه به این که افزایش نرخ ارز با افزایش نرخ سکه رابطه مستقیمی دارد و اثر افزایش قیمت دلار در قیمت سکه و طلا خود را نشان می دهد، نوسان اندک بازار طلا تا بعد از ظهر دیروز، نشان می دهد که این نرخ ها لحظه ای، غیر پایدار یا بی تاثیر بر کل بازار بوده است.
کاهش قیمت جهانی طلا
در حالی که قیمت طلا به ظاهر با بر هم خوردن برجام باید افزایش مییافت اما با تاثیرگذاری دیگر عوامل روند کاهش را پیمود. دیروز در بازارهای جهانی قیمت هر اونس طلا 2.4 دلار کاهش یافت و به قیمت ۱۳۱۱ دلار و ۸۰ سنت معامله شد. قیمت امروز فلز زرد در کمترین زمان به قیمت ۱۳۰۳ دلار و ۶۰ سنت و در بیشترین زمان به قیمت ۱۳۱۳ دلار و ۶۰ سنت به فروش رفت.
افزایش قیمت نفت
یک روز پس از خروج آمریکا از برجام، بازارهای نفت جهانی افزایش نرخ داشتند. بر این اساس، قیمت هر بشکه نفت خام برنت تا بعد از ظهر دیروز با 1.82 دلار افزایش به 76 دلار و 67 سنت رسید. نفت وست تگزاس نیز افزایش 1.7 دلاری داشت و 70 دلار و 76 سنت معامله شد. نفت اوپک نیز با افزایش 1.46 دلاری، 72 دلار و 45 سنت در بازارهای جهانی به فروش رسید.
خبر مرتبط
دستگیری 30 اخلالگر بازار ارز از سوی پلیس
رئیس پلیس پایتخت از دستگیری بیش از 30 تن از مخلان بازار ارز خبر داد. به گزارش ایسنا، سردار حسین رحیمی درباره طرح برخورد با مخلان بازار ارز که توسط پلیس آگاهی به اجرا درآمد، گفت: در پی اقدام ضد انسانی رئیس جمهور آمریکا و خروج از برجام از صبح چهارشنبه پلیس بر بازار ارز نظارت کامل داشته و تا عصر دیروز 30 نفر از مخلان بازار ارز که متاسفانه تعدادی از آن ها دارای سوابق قبلی نیز هستند، دستگیر شدند. رحیمی با بیان این که انتظار میرود در شرایطی که دشمنان علیه مردم کشور فعالیت میکنند عدهای سودجو بخواهند فضا را ملتهبتر کنند، افزود: متاسفانه این افراد سعی در سوء استفاده از این فضا داشتند که با حضور پلیس دستگیر شدند. رحیمی از ارائه هشدار به 36 واحد صرافی و فروش سکه خبر داد و گفت: از این تعداد نیز دو واحد پلمب گرفتند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

با خروج آمریکا از برجام و اعلام رسمی آن از سوی دونالد ترامپ رئیسجمهور این کشور و احتمال بازگشت برخی تحریمها علیه کشورمان، بازار تحلیل و گمانهزنــی درباره شرایط آینده کشورمان در زمینههای اقتصاد و بینالملل، داغ است و همین نگرانیها سوژه جدیدی به دست کاربران شبکههای اجتماعی کشورمان داده تا طبق یک پیشینه جالب در فضای مجازی، با طنـز به این ماجرا واکنش نشان دهند. هنوز چند ساعت از اعلام رسمی در کنار تحلیل ها و واکنش های جدی ترامپ مبنی بر زیرپا گذاشتن توافق برجام نگذشته بود که شبکههای اجتماعی پر شد از توئیت و یادداشت و کامنتهای طنز و کارتون و کاریکاتورهایی که فضای تلخ بدعهدی آمریکا در قبال ایران را، تلطیف میکرد. انگار طنز ابزاری است برای مواجهه متفاوت با مسائل و چالش های جدی تا گردنهها را رد کنیم و ستاره امیدمان، همچنان درخشان بماند. یکجور واکنشِ جمعی به ماجراهای تلخ و دشواری که گاهی ناگزیر، گریبانمان را میگیرد و گیرمان میاندازد و جز با شیرینی طنز، نمیتوان ازش عبور کرد. امروز علاوه بر مرور واکنشهای مکتوب و مصور ایرانیهای طناز به ماجرای خروج آمریکا از برجام، گذری داریم بر دیگر مصادیق و موقعیتهای دشواری که مردم مان با طنز به آن واکنش نشان دادند.
منبع: فارس

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

صابر-معاون سابق وزیر نفت در امور بین الملل و همچنین پتروشیمی و رئیس سابق کارگروه تدوین مدل جدید قراردادهای نفتی موسوم به آی پی سی معتقد است، باید صنعت نفت در فضای جدید بین المللی در جهت انعقاد قراردادهای جدید خودش را تکان دهد زیرا در دوره ای که کشور تحت تحریم داماتو بود توانستیم 30 تا 40 میلیارد دلار قرارداد بیع متقابل و دیگر قراردادهای خارجی را منعقد کنیم و بیش از یک میلیون بشکه ظرفیت جدید به وجود بیاوریم و پارس جنوبی را راه اندازی کنیم اما در دولت فعلی بعد از گذشت پنج سال تنها دو قرارداد در بخش نفت و یک قرارداد در بخش گاز امضا کرده ایم که البته یکی از قراردادها نیز با طرف ایرانی است {شرکت نفت پاسارگاد}.سید مهدی حسینی با اشاره به فضای بین المللی سیاسی، به خراسان گفت: فضای داخلی سیاسی ما هم متاسفانه آن وفاق ملی را که برای جذب سرمایه خارجی باید داشته باشد{ندارد} که از نظر من یک ضرورت و در حد نان شب است و برای خروج از رکود تنها راهی که وجود دارد جذب سرمایه خارجی است.وی با بیان این که ما سرمایه های لازم را برای خروج از رکود نداریم و سرمایه بسیار سنگینی هم می خواهد، ادامه داد: همه کشورهای دنیا مثل کشورهای آمریکای لاتین، اسپانیا، یونان و آسیای شرقی که در دهه نود دچار رکود شدند یک نسخه برای خروج از این گرفتاری داشتند و آن هم تزریق ارزهای خارجی به بخش های مولد اقتصادی بود که از رکود خارج شدند. ما هم راهی جز این نداریم چرا که کشور در شرایط مالی خوبی نیست.
فرصت های بسیار طلایی را از دست دادیم
این کارشناس نفت و انرژی با بیان این که در چنین شرایطی مجموعه ای از اقدامات باید صورت بگیرد که یکی از مهم ترین آن ها وفاق ملی است، افزود: متاسفانه در سال های گذشته فرصت های بسیار طلایی را به دلیل نبود فضای داخلی مناسب از دست دادیم. ما بعد از برجام شاهد هجوم شرکت های خارجی به کشور برای سرمایه گذاری بودیم که متاسفانه چون وفاق ملی وجود نداشت و اختلافات و سرو صداهایی راه افتاد، فضا را بسیار خراب کرد و باعث شد که عقب نشینی کنند و بروند. وی ادامه داد: امروز هم که فضای بین المللی بسیار سنگین و به خصوص با آمدن ترامپ بسیار بدتر شده است، سرمایه گذاران این ریسک را نمی کنند اما نفت و گاز ما این ظرفیت را دارد که به رغم تحریم های آمریکا بتوانیم از تضاد منافع اروپا و آسیا با آمریکا در بخش نفت و گاز که یک نیاز جهانی است، برای تامین تقاضای فزاینده ای که در دنیا برای نفت و گاز وجود دارد، استفاده کنیم. وی تاکید کرد: این یک تجربه است و شعار نیست، ما تجربه دوره بیع متقابل را در کشور داشتیم که آن موقع نیز تحت تحریم معروف به داماتو بودیم ولی بیش از 30 تا 40 میلیارد دلار جذب کردیم که نتیجه آن پارس جنوبی بود و یک میلیون بشکه ظرفیت سازی نفت و اشتغال بسیار فراوان که در بخش های خدمات و تولید کالا و رشد فناوری ایجاد شد. من به خاطر دارم وقتی فازهای 4 و 5 پارس جنوبی راه اندازی شد، غیر از پیمانکارانی که در عسلویه مستقر بودند، بیش از 100 شرکت در کشور مشغول ساخت و ساز و مهندسی فقط برای همان فازها بودند یعنی اشتغال گسترده ای در کشور ایجاد شد که نتیجه اش رشد اقتصادی 8 درصدی در آن سال ها بود.
باید از تضاد منافع اروپا و آمریکا در بخش نفت و گاز استفاده کنیم
وی افزود: مقابله با تحریم هایی که آقای ترامپ می گوید راه هایی دارد و ما اگر بتوانیم از تضاد منافع اروپا و آمریکا در بخش نفت و گاز برای تامین نیازهای نفت و گاز دنیا درست بهره برداری کنیم ؛آن ها راهش را بلدند که چگونه با تهدید هایی که آمریکا می کند {مقابله کنند}؛ از نظر قانونی صحبت های شان را می کنند و از خزانه داری آمریکا اجازه می گیرند و سرمایه گذاری شان را به رغم تحریم می کنند همچنان که این کار را در دوره قبل کردند و بیش از 20 قرارداد را در آن دوره باوجود تحریم امضا کردیم، این می تواند کانال ورود ارز به کشورمان باشد.وی با بیان این که وزارت نفت باید خود را تقویت و سازمان دهی و مذاکره بین المللی کند، افزود: در این زمینه معتقدم که ضعف وجود دارد. افرادی که جرئت و شهامت داشته باشند که قراردادها را به جلو بیندازند باید تربیت شوند. در آن دوره ظرف دو، سه سال 20 قرارداد را امضا کردیم ولی حالا بعد از پنج سال که از این دولت گذشته است ما فقط دو قرارداد نفتی داریم، البته فضا فرق کرده و مقداری شرایط سخت تر شده است.به گفته وی در بخش نفت ما دو قرارداد نفتی امضا کردیم که یکی با روس ها و دیگری هم با خود ایرانی هاست و درواقع جذب سرمایه خارجی نیست ، یعنی با {شرکت نفت} پاسارگاد بسته شد که باید از پول های داخلی استفاده کنند، بنابراین ما فقط یک قرارداد با روس ها با مشارکت شرکت دانای انرژی از ایران در بخش نفت بستیم. دربخش گاز هم شرکت توتال با چینی ها به طور مشترک قرارداد بستند. این شرایط نمی تواندآن چه را که نیاز داریم، برآورده کند.وی تاکید کرد: باید صنعت نفت ما خودش را تکان دهد و جرئت داشته باشد، البته فضای سیاسی داخلی مقدار زیادی ا ز جرئت مدیران را گرفته است، کشور به آدم های قوی تر و توانمندتری نیاز دارد از وزیر تا رده های پایین تر که جرئت و شهامت کارهای بزرگ را داشته باشند و وارد این میدان شوند، حتی اگر خودشان آسیب ببینند، عیبی ندارد، این صندلی ها که ماندگار نیست.{نهایت این است که } کسی خوشش نمی آید می گویند بروند دنبال کارشان ، خوب بروند دنبال کارشان، اتفاق دیگری نمی افتد. این است که باید این جرئت ها پیدا شود و کار جلو برود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

از شامگاه سه شنبه که رئیس جمهور آمریکا خروج کشورش از توافق هسته ای را اعلام کرده، مقامات و نهادهای خارجی متعددی به این موضوع واکنش نشان داده اند؛ در این بین همه نگاه ها به اروپا بود تا مشخص شود چقدر حاضر است پای کار حفظ برجام بیایند. تا این جای کار بیانیه اتحادیه اروپا که با امضای هر 28 کشور عضو این اتحادیه همراه بوده و همچنین بیانیه سران سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان از جمله مهم ترین واکنش ها بود. بیانیه هایی که اگر چه بر تعهد این قاره براجرای برجام متمرکز است اما فاقد اطمینان بخشی عینی برای شرکت ها، بانک ها و نهادهایی است که می خواهند با ایران مراوده کنند. مثلا دولتهای انگلیس و آلمان در بیانیههایی جداگانه تصریح کردهاند تصمیمگیری شرکتهای این دو کشور برای انجام معامله با ایران بعد از تصمیم آمریکا برای خروج از برجام به خود آن شرکتها بستگی دارد. در عین حال مقام های فرانسوی از انجام هر کاری از سوی اروپا برای حفظ منافع شرکت های اقتصادی این اتحادیه که با ایران مراوده دارند و حتی احتمال شکایت به WTOعلیه آمریکا سخن به میان آورده اند.
نشست سران اروپایی؛ هفته آینده
به گزارش ایرنا، کشورهای اروپایی در بخشی از بیانیه مشترک خود تصریح کردند: «تا زمانی که ایران به اجرای تعهدات هستهای خود ادامه دهد... اتحادیه اروپا به تعهداتش برای اجرای کامل و موثر توافق هستهای پایبند خواهد بود.» در ادامه این بیانیه آمده است: «رفع تحریمهای هستهای بخش اساسی از توافق است... اتحادیه اروپا بر پایبندی خود برای تضمین ادامه این روند تاکید میکند». در این بیانیه البته هیچ صحبتی از تضمین یا امتیاز خاصی برای ایران نبوده و مشخص نیست در ازای کاهش مزایای ایران از برجام، قاره سبز می خواهد چه اقدامی انجام دهد. همچنین ترزا می، آنگلا مرکل و امانوئل ماکرون در بیانیه جداگانه ای ضمن ابراز تأسف و نگرانی از تصمیم ترامپ تأکید کردند: در هماهنگی با یکدیگر، بر تداوم پایبندی به برجام تاکید میورزیم. رئیس شورای اروپا هم اعلام کرد که سران اروپایی هفته آینده به منظور رایزنی درباره مسائل مورد اختلاف با آمریکا یعنی ایران و مسائل تجاری، در بلغارستان نشست خواهند داشت.
آلمان و انگلیس شانه خالی کردند؟
مرکل صدراعظم آلمان هم ضمن ابراز تاسف از اقدام آمریکا برای خروج از برجام تصریح کرد: ما هر کاری که در حیطه قدرتمان باشد انجام میدهیم تا توافق هستهای با ایران حفظ شود. وی در عین حال با تاکید بر حفظ برجام دوباره بر آغاز مذاکرات برای گسترده تر کردن حیطه شمول برجام به موضوعات دیگر نیز تاکید کرد؛ موضوعی که ایران قبلا مخالفت خود را با آن اعلام کرده است . این اظهارنظر در حالی است که دولتهای انگلیس و آلمان در بیانیههایی جداگانه نیز تصریح کردهاند تصمیمگیری شرکتهای این دو کشور برای انجام معامله با ایران بعد از تصمیم آمریکا برای خروج از برجام به خود آن شرکتها بستگی دارد. این اظهارنظر به نوعی به معنای حمایت نکردن از شرکت های اروپایی در برابر تحریم های آمریکاست. وزیر خارجه انگلیس علی رغم اعلام این که این کشور با شرکای اروپایی اش برای حفظ توافق هسته ای همکاری میکند، گفت که انگلیس و اروپا منتظر جزئیات بیشتر از طرحهای آمریکا پس از خروج از برجام و بازگرداندن تحریمها علیه ایران هستند. وزیر امورخارجه فرانسه هم گفت: این پیمان از بین نرفته و همچنان پابرجاست. لودریان در گفت و گو با شبکه رسانه ای 'آر تی ال' لوکزامبورگ افزود: منطق آمریکا مبتنی بر انزواطلبی و یک جانبه است. آمریکا پلیس اقتصادی این جهان نیست. وزیر امورخارجه فرانسه گفت: ما متوجه هستیم که موارد دیگری برای گفت وگو با ایران وجود دارد و آماده ایم برای دستیابی به یک توافق وسیع تر گفت وگو کنیم.
فرانسه : برای حفظ منافع شرکت هایمان به سازمان تجارت جهانی شکایت می کنیم
همزمان رئیس جمهور فرانسه تأکید کرد: اروپا برای محافظت از شرکت های خود درایران تلاش می کند. به گزارش ایرنا، یک مقام ریاست جمهوری فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد که کشورهای اروپایی هر کار ممکن را برای محافظت از منافع شرکت های فعال خود در ایران به اجرا می گذارند. سخنگوی دولت فرانسه نیز گفته است اگر تحریم های آمریکا منافع کشورش را تهدید کند فرانسه ممکن است از اقدام احتمالی یک جانبه آمریکا علیه شرکت های فرانسوی به سازمان تجارت جهانی شکایت کند.
گاردین : اروپا با مقررات مسدود سازی به داد برجام می رسد
در این میان گاردین در گزارشی با عنوان اروپا با مقررات مسدود سازی به داد برجام می رسد، نوشت:جک استراو وزیر امور خارجه پیشین انگلیس که به طور گسترده با جناح میانه روی تهران موافق است بر این عقیده است که ممکن است اتحادیه اروپا به تجارت خود با ایران از طریق بلوکه کردن ( مسدود) تحریم های آمریکا علیه بانک های اروپایی که مشغول تجارت با ایران هستند ادامه دهد. همچنین این امکان وجود دارد که اتحادیه اروپا قانونی را تصویب کند که تحریم های آمریکا را بر نهادها و شرکت های اروپایی که مشغول تجارت با ایران هستند پوچ و باطل بداند.اتحادیه اروپا در اعتراض به تحریم های ایران و لیبی در سال 1996 که توسط کنگره به تصویب رسیده بود به همین اقدام فوق مبادرت ورزید. به همین منظور اتحادیه اروپا یک «مقررات مسدودسازی» را مبتنی بر این که تحریم های آمریکا که دارای آثار فراسرزمینی هستند اشتباه است، تصویب کردند. بنابراین بانک های اتحادیه اروپا که هیچ منافعی در آمریکا ندارند احتمالا می توانند در مقابل جریمه های گسترده ای که از سوی وزارت خزانه داری آمریکا بر آن ها تحمیل خواهد شد، از خود محافظت کنند.
آمریکا: برای توافق جدید مذاکره می کنیم
در آمریکا اما صحبت ها از آغاز مذاکرات جدید است؛ مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد آمریکا به موازات خروج از توافق هستهای، با متحدان اروپایی خود «برای ایجاد یک راهحل پایدار، جامع و واقعی درباره تهدید ایران» همکاری خواهد کرد. وزیر خارجه آمریکا در این بیانیه تصریح کرد: ما منافع مشترکی با متحدان خود در اروپا و سرتاسر جهان در جهت جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی داریم. استیون منوچین وزیر خزانهداری آمریکا هم گفت هدف دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از بازگرداندن تحریمها، دستیابی به توافق جدید با ایران است. در اظهاراتی مشابه مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد: ایالات متحده می تواند با همکاری متحدان و هم پیمانانش به یک توافق جدید دست یابد.در بین دیگر کشورهای عضو برجام نیز واکنش ها کاملاً شدید و در محکومیت اقدام رئیس جمهور آمریکا بود. سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا چین با توجه به درخواست ترامپ مبنی بر قطع روابط اقتصادی و تجاری با ایران از شرکت های چینی خواهد خواست که تهران را ترک کنند یا خیر؟ گفت: چین و ایران مبادلات اقتصادی و تجاری خود را همچنان حفظ خواهند کرد و به توسعه روابط اقتصادی خود بدون تخطی از تعهدات بین المللی ادامه خواهند داد.
گنگ افزود: چین، ایران، اتحادیه اروپا و روسیه مواضع مثبتی در این باره دارند ما موضع عینی، منصفانه و مسئولانه خود را حفظ خواهیم کرد، گفت و گوها و مذاکرات را با تمام طرف ها ادامه خواهیم داد.
پوتین: تصمیم ترامپ، مایه نگرانی عمیق است
رئیسجمهور روسیه هم در نشست با اعضای شورای امنیت این کشور، موضوع خروج آمریکا از توافق هستهای را بررسی کرد و آن را مایه نگرانی عمیق دانست. همچنین وزارت خارجه هند که یکی از شرکای اصلی و خریداران عمده نفت ایران محسوب می شود، در واکنش به خروج آمریکا از برجام تنها به این گفته بسنده کرد که «همه طرف ها باید به روش های سازنده متعهد باشند و مسائل پیش آمده را با احترام به برجام حل و فصل کنند.» وزیر خارجه ژاپن دیگر شریک ایران، با انتشار بیانیه ای ضمن اظهار تاسف از خروج ترامپ از توافق هسته ای ایران اعلام کرد: ژاپن همکاری نزدیک خود را با دیگر کشورها برای حفظ برجام ادامه خواهد داد. در اظهارنظری دیگر از سوی شرکای ایران، پائولو جنتیلونی نخست وزیر ایتالیا بلافاصله پس از تصمیم ترامپ در توئیتی با تاکید بر موضع کشورش درباره برجام نوشت: توافق هسته ای با ایران باید حفظ شود. برجام به امنیت منطقه کمک و از اشاعه تسلیحات هسته ای جلوگیری می کند. همچنین اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفت: آمریکا بازنده خروج از برجام است زیرا آمریکا خود این توافق را امضا کرده است.
کلینتون: پرداختن به دیگر تهدیدهای ایران سخت شد
مقامات دولت سابق آمریکا هم در موضع گیری های خود خشمگین و ناراحت از اقدام ترامپ، خروج از برجام را خلاف امنیت آمریکا و جهان دانستند. باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا تأکید کرد تصمیم ترامپ در به خطر انداختن برجام یک اشتباه بسیار مهلک است. به گزارش فارس، وی با انتشار بیانیهای اعلام کرد: خروج از توافق هستهای با ایران در واقع پشت کردن آمریکا به نزدیکترین شرکای ماست. جان کری وزیر خارجه دولت اوباما هم نوشت: این اقدام اعتبار آمریکا و امنیت این کشور را تضعیف و واشنگتن را منزوی خواهد کرد. هیلاری کلینتون هم که خودش در بنا کردن تحریم های ضدایرانی، نقش زیادی داشت، در واکنش به خروج آمریکا از برجام، در صفحه توئیتر خود نوشت: این اقدام باعث کاهش ضریب امنیت آمریکا و کمرنگ شدن اعتماد به این کشور خواهد شد. با این اقدام، ایران خطرناک تر می شود. کلینتون با طرح این پرسش که گزینه جایگزین برجام چیست، نوشت: هر کسی که فکر می کند اقدام نظامی و بمباران می تواند پاسخ گو باشد، به شدت در اشتباه است. با خروج از برجام پرداختن به تهدیدهای دیگر نظیر موشک های هسته ای و تروریسم نیز سخت تر خواهد شد.
حمایت عربستان، امارات، بحرین و مصر از تصمیم ترامپ
در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس هم عربستان، امارات و به تبع این دو بحرین، بلافاصله بعد از خروج آمریکا از توافق هستهای (برجام) با ایران، از آن استقبال کردند.وزارت امور خارجه مصر نیز ضمن متهم کردن ایران به دخالت در امور کشورهای عربی، خواستار حضور کشورهای عربی در هر گفتوگویی در آینده درباره منطقه شد. در عین حال وزارت خارجه قطر در واکنش به خروج آمریکا از برجام، تاکید کرد که همه به جز چند کشور با اقدام آمریکا در خروج از برجام با منطق، حکمت و خویشتن داری برخورد کردند.در همین حال وزارت خارجه عُمان با انتشار بیانیهای از پنج طرف دیگر توافق هستهای ایران (برجام) به دلیل پایبندی به تعهدات خود قدردانی کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

همزمان با سخنرانی ترامپ و اعلام خروج آمریکا از توافق هسته ای، رسانه های بین المللی در یادداشت ها و گزارش های خود به این سوژه پرداختند و این اقدام را یک تصمیم ناآگاهانه و غیرمنطقی خواندند و به تناقض های سخنان ترامپ اشاره کردند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی ضمن ارزیابی سخنان سه شنبه شب رئیس جمهور آمریکا به دروغ های او اشاره کرد. به گزارش فارس، این رسانه با اشاره به این سخن ترامپ که گفت «اگر ایران به طور کامل به آن پایبند باشد هم، رژیم میتواند در آستانه گریز اتمی در یک مدت زمان کوتاه باشد» نوشت: این حرف (ترامپ) مورد حمایت و تایید تحلیلهای اطلاعاتی و سایر تحلیلها نیست. وقتی ایران در آستانه ورود به توافق و اجرایی کردن آن بود، تنها چند ماهی تا رسیدن به بمب (اتمی) فاصله داشت اما طی ۱۵ سال عمر توافق که طبق مفاد توافق هست، توانمندیهای ایران به حدی محدود است که نمیتواند یک بمب تولید کند. آسوشیتدپرس با اشاره به بخش دیگری از سخنان ترامپ تصریح کرد: این موضوع که قدرتهای جهانی میلیاردها دلار به ایران دادند، صحت ندارد. توافق به ایران اجازه داد که بار دیگر به پولهای خودش دسترسی داشته باشد؛ پولهایی که در راستای اجرای تحریمها در خارج از کشور بلوکه شده بودند. این رسانه آمریکایی در ادامه با اشاره به ادعای ترامپ درباره وحدت با متحدانش گفت: ظاهر امر آن است که چنین وحدت و یکپارچگی در حال از دست رفتن است. اغلب متحدان با نظر آمریکا درباره تهدید ایران، موافق نیستند. آسوشیتدپرس همچنین به ادعای دیگر رئیس جمهور آمریکا درباره تهدید شهرهای آمریکا توسط ایران اشاره کرد و نوشت: موشکهای ایران قادر به رسیدن به شهرهای آمریکا نیستند. هم محدودیتهای تکنولوژیکی و هم دستورات رهبر عالی ایران برد موشکهای بالستیک ساخته شده در ایران را به ۲ هزار کیلومتر کاهش داده است.
فایننشال تایمز: خروج از برجام به عنوان روزی که آمریکا به متحدانش پشت کرده در تاریخ ثبت خواهد شد
روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز ضمن اشاره به تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره خروجش از برجام، نوشت روز هشتم می (هجدهم اردیبهشت) در تاریخ ماندگار خواهد شد و در آینده به عنوان روزی از آن یاد میشود که آمریکا باور خود به همپیمانانش را کنار گذاشت. فایننشال تایمز افزود، در واقع با خروج ترامپ از برجام، واشنگتن یک توافق بین المللی را نقض کرده است نه ایران. نویسنده در ادامه یادآور شد، برای چند دهه گذشته این اولین بار بود که آمریکا اقدامی را بدون همراهی هم پیمانان اروپایی خود انجام داد و برای مثال به جنگ سال ۲۰۰۳ عراق اشاره میکند که آمریکا از حمایت انگلیس و اسپانیا و دیگر کشورها برخوردار بود. فایننشال تایمز ادامه داد، اکنون ترامپ، آمریکا را از غرب جدا کرد و در یک گروه تنها با همراهی رژیم صهیونیستی و رژیم آل سعود قرار دارد.
نیویورک تایمز: آمریکا ارزش امضایش را به تمسخر و استهزا گرفته است
راجر کوهن، ستون نویس روزنامه نیوریوک تایمز با اشاره به این که ایران، کره شمالی نیست، تأکید کرد: خودستایی و گزافهگویی، ترامپ را در مقابل یک ملت پر افتخار و عزتمند به جایی نخواهد برد؛ ملتی که به کار کردن تحت لوای هزینه مقابله با آمریکا عادت دارد. وی در ادامه افزود: آمریکا ارزش امضایش روی یک توافق بینالمللی را به تمسخر و استهزا گرفته است. جهان این موضوع را در نظر خواهد داشت.
همچنین به گزارش انتخاب، واشنگتن پست هم در مطلبی به قلم «پاول والدمن» تصریح کرد: تصمیم دونالد ترامپ عمیقا ناآگاهانه، غیرمنطقی و مغایر با منافع ایالات متحده آمریکاست. این تصمیم بیشتر مبتنی بر دلایل شخصی و فاقد برنامه برای آینده است.
نتایج نظرسنجی ایران پل از ایرانیان: باید با از سرگرفتن فعالیتهای هستهای با آمریکا مقابله به مثل کرد
موسسه نظرسنجی «ایران پل» مستقر در کانادا و وابسته به دانشگاه مریلند آمریکا، در جدیدترین نظرسنجی که مورخ 13 تا 17 آوریل 2018 ( اواخر فروردین گذشته) صورت گرفت، به نگرش مردم ایران به برجام پیش از اعلام سرنوشت آن از سوی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا پرداخت. براساس این نظرسنجی اکثریت فزاینده ایرانیها میگویند توافق هستهای موجب بهبود وضعیت زندگی عامه مردم نشده است. این نظرسنجی همچنین نشان داد که حمایت از «حسن روحانی» رئیس جمهور و برجام به طور مدام کاسته شده است. بر اساس این گزارش، اکثریت قریب به اتفاق ایرانیها میگویند که به آمریکا برای ادامه برجام اطمینان ندارند و بر این باورند که به دلیل فشارهای آمریکا،کشورهای اروپایی از تجارت و سرمایه گذاری در ایران دلسرد شدهاند. در بخش دیگر این نظرسنجی که 1003 نفر ایرانی از طریق تلفن به سوالها پاسخ دادند، در واکنش به این سوال که در صورت نقض توافق از سوی آمریکا، ایران نیز باید از توافق خارج شود، اکثریت پاسخ دادند که ایران باید فعالیت آن بخش از برنامه هستهای معلق شده در برجام را دوباره آغاز و به این شکل تلافی کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از یک شنبه، ۱۶ اردیبهشت ، در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار کرد و دیروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت به کار خود پایان داد. در این دوره از نمایشگاه حدود چهار هزار شرکت داخلی و خارجی از ۳۸ کشور جهان شامل آذربایجان، اتریش، اسپانیا، آلمان، امارات متحده عربی، انگلستان، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، جمهوری چک، چین، روسیه، ژاپن، سوئد، سوئیس، فرانسه، کرواسی، کره جنوبی، لهستان، هلند، هند، فنلاند، هنگ کنگ، بحرین، قزاقستان، موناکو، کانادا، لیختن اشتاین، عمان، دانمارک، تایوان، آمریکا، نروژ، استرالیا، برزیل، مالزی، سنگاپور و ایران حضور داشتند. در این گزارش به همکاری های شرکت های خارجی حاضر در این نمایشگاه با کشورمان و اعلام آمادگی آن ها برای حضور در ایران با وجود تهدیدات ترامپ نگاهی می اندازیم.
لایسنس های ژاپنی برای پتروشیمی های ایران
شرکت ژاپنی میتسوبیشی کمیکال درحال نهایی کردن ارائه چند لایسنس جدید به پتروشیمیهای ایران است. کیوشی یوکاوا، مدیر شاخه فناوری و مرکز لایسنسینگ شاخه پتروشیمی شرکت میتسوبیشی کمیکال گفت: میتسوبیشی کمیکال یکی از شناخته شدهترین شرکتهای ارائه دهنده فناوریهای نوین در حوزه پتروشیمی است.
همکاری شرکت سازنده مبدل های حرارتی ایتالیایی با ایران
مدیرعامل شرکت ایتالیایی سازنده مبدلهای حرارتی در صنعت نفت معتقد است که مهندسان و کارشناسان نفت ایرانی در مقایسه با دیگر کشورها از استعدادها و مهارتهای فنی ویژهای بهرهمندند و از همکاری با آن ها لذت میبرند. الساندرو اسپادا، مدیرعامل شرکت ایتالیایی اینداستری مکانیک (آی ام بی) سازنده مبدلهای حرارتی در صنعت نفت تصریح کرد: ما همواره همکاری خوب و مثبتی با شرکتهای ایرانی داشتهایم و درک دوجانبهای میان ما و شریکان تجاریمان وجود داشته است.
تفاهم نامه همکاری شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس و زیمنس آلمان
هلدینگ خلیجفارس و شرکت زیمنس در حاشیه سومین روز نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برای همکاریهای راهبردی و بلندمدت و همچنین تبدیل همکاریهای این دو شرکت از رابطه خریدار و فروشنده به رابطه شراکت تجاری، تفاهمنامه همکاری امضا کردند. جعفر ربیعی، مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس در حاشیه امضای این تفاهمنامه گفت: پیام این تفاهمنامه این است که از این پس رابطه با شرکت زیمنس تنها منحصر به خرید کالا نخواهد بود بلکه دو شرکت همکاریهایی در زمینه تعمیرات، نگهداری، ارتقای کیفیت محصولات، حل مشکلات واحدها و... خواهند داشت. وی ادامه داد: صنعت پتروشیمی ایران همکاری بلند مدتی را با زیمنس خواهد داشت و این در حالی است که در گذشته همکاری با زیمنس به صورت توافقهای مجزا صورت میگرفت و در صورت نیاز به همان محصول، در زمانی دیگر مجبور به خرید دوباره با همان فرایند طولانی بودیم.
تمایل شرکت انگلیسی برای ارائه تجهیزات مونیتورینگ خطوط لوله
مهندس توسعه تجارت شرکت اتمس اینترنشنال از تمایل این شرکت به ارائه تازه ترین فناوریهای خود به شرکتهای ایرانی خبر داد. محمد علی، مهندس توسعه تجارت شرکت اتمس اینترنشنال بریتانیا، در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بیان کرد: اتمس اینترنشنال شرکتی مستقر در بریتانیا و از مطرح ترین ارائه دهندگان سرویس های مانیتورینگ خطوط لوله در جهان به شمار می رود.
همکاری ایران و آذربایجان در نانو فناوری های نفتی
رئیس دپارتمان علمی و فنی شرکت سوکار آذربایجان گفت: پژوهشگاه صنعت نفت ایران و بخش پژوهشی شرکت ملی نفت آذربایجان (سوکار) همکاری نزدیکی را بهویژه در حوزه نانوفناوری با طرف ایرانی آغاز کرده است. ناظم ولیاف با اشاره به وسعت و سطح مشارکت در نمایشگاه امسال، یادآور شد: بازار ایران ظرفیتهای فراوانی برای شرکتهای خارجی دارد.
آمادگی شرکتهای روس برای انتقال فناوری
رایزن بازرگانی سفارت روسیه در ایران گفت: شرکتهای روس آماده سرمایهگذاری و انتقال فناوری به شرکتهای ایرانی در صنعت نفت و گاز ایران هستند. آندری واسیلیویچ لوگانسکی در نشست کارگروه مشترک ایران و روسیه، بزرگترین نقطه اشتراک دو کشور را داشتن ذخایر عظیم نفت و گاز دانست و افزود: تیم اقتصادی روسیه آماده همکاری با ایران در همه بخشهای اقتصادی بهویژه انرژی است.
همکاری شرکت لهستانی با 2 پتروشیمی ایرانی
نماینده یک شرکت لهستانی اعلام کرد که حتی در صورت تغییر شرایط سیاسی، این شرکت به حضور در بازار ایران ادامه میدهد. داریوژ فیل، مدیر بازاریابی و فروش شرکت لهستانی پولنا اعلام کرد: اولویت این شرکت ادامه حضور در ایران و همکاری با شریکان ایرانی خود است. شرکت پولنا در زمینه ساخت شیرآلات صنعت نفت فعالیت میکند و محصولات آن در پروژههایی همچون پتروشیمی تبریز و پتروشیمی مارون به کار گرفته شده اند.
اشتیاق شرکت های چک برای همکاری با ایران
رئیس هیئت مدیره شرکت SIWATEC گفت: شرکتهای جمهوری چک برخلاف کشورهای اروپایی دیگر برای همکاری با ایران اشتیاق دارند. میراسلاو استودنت افزود: به نظر من صنعت نفت و گاز ایران فرصت بزرگی برای رشد دارد. وی درباره ادامه فعالیتهای این شرکت در ایران تصریح کرد: ما معتقدیم که میتوانیم همکاریها را ادامه دهیم و حتی در حال بررسی شرایط برای تولید برخی محصولات در ایران هستیم.
توافق اولیه پژوهشگاه نفت با شرکت آلمانی
مراسم تبادل موافقت نامه محرمانگی میان پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت راشیگ آلمان برای همکاری در موضوع شیرینسازی گاز با استفاده از محلول آمین در غرفه پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد. منصور بزمی، معاون فنی و روابط بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت درباره جزئیات این موافقت نامه گفت: میخواهیم درباره افزایش ظرفیت برج تقطیر پالایشگاههای نفت و گاز کارهای مشترکی را آغاز کنیم و این نخستین همکاری در برجهای شیرینسازی گاز است که با تولید راشیگ و طراحی پژوهشگاه صنعت نفت به افزایش ظرفیت پالایشگاههای گاز منجر خواهد شد.
تفاهم نامه همکاری نفتی ایران و اسپانیا
در حاشیه کارگروه مشترک ایران و اسپانیا، تفاهمنامه همکاری بین ایران و اسپانیا توسط حسین اسماعیلی شهمیرزادی، مدیرکل اروپا و آمریکا و همسایگان دریای خزر وزارت نفت و مرسدس مونه درو ، رئیس هیئت نمایندگی اسپانیا امضا شد.
این تفاهمنامه بهمنظور تشویق شرکتهای ایرانی و اسپانیایی برای همکاری در حوزههای پایین و بالادستی، تامین تجهیزات همراه با انتقال دانش و فناوریهایی که در ایران تولید نمیشود، افزایش حوزههای IOR و EOR ، همکاری در حوزههای پتروشیمی و پالایشی و تبادل دانش فنی امضا شد.
آمادگی شرکت های اتریشی برای سرمایه گذاری و انتقال فناوری به ایران
نماینده اتاق بازرگانی اتریش اعلام کرد که شرکتهای اتریشی آماده سرمایهگذاری و انتقال فناوری در ایران هستند. مارکوس گومپلمایر با اشاره به برخورداری برخی از شرکتهای حاضر در نمایشگاه از فناوریهای مورد نیاز صنعت نفت ایران از جمله فناوری تعمیر منابع در زمانی کوتاهتر، از آمادگی این شرکتها برای انتقال فناوری و همچنین آموزش علاقهمندان ایرانی خبر داد.
قراردادهای چند میلیون دلاری میان شرکتهای ایرانی و هلندی امضا میشود
مسئول پاویون هلند در نمایشگاه بینالمللی نفت اعلام کرد که در پی تقویت روابط، شرکتهای هلندی چند قرارداد در صنعت نفت و گاز ایران امضا کردهاند. پیر بارتولوموس، مدیر مؤسسه مشاوره پیامجی و مسئول پاویون هلند اعلام کرد: مذاکرات و توافقهای بسیاری میان شرکتهای هلندی و ایرانی در زمینه نفت و گاز در جریان است. وی گفت: در هفته جاری نیز یک قرارداد میان یک شرکت هلندی با یک شریک ایرانی امضا میشود و این تنها یک نمونه است. باور دارم در مجموع قراردادهایی به ارزش چندین میلیون دلار امضا خواهد شد و این یک شروع خوب است و انتظار دارم در آینده بیشتر شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سیدخلیل سجادپور- با صدور کیفرخواست پرونده معروف به «قاتل مارمولک نشان» در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد، این پرونده به دادگاه کیفری یک خراسان رضوی ارسال شد و به زودی متهم بی رحم، پای میز محاکمه می ایستد.
به گزارش خراسان، به دنبال تکمیل تحقیقات و بازسازی صحنه جرم در پرونده معروف به «قاتل مارمولک نشان» قرار جلب به دادرسی از سوی قاضی کاظم میرزایی (بازپرس ویژه قتل عمد) صادر شد تا این پرونده جنایی هولناک دیگر مراحل قانونی خود را طی کند. این درحالی بود که «سجاد- ر» (متهم پرونده جنایی) در آغاز مراحل بازجویی ادعا کرد در لحظه ارتکاب جرم دچار بیماری جنون شده و حالت طبیعی نداشته است، بنابراین به دستور بازپرس شعبه 211 دادسرای عمومی و انقلاب مشهد، وی برای انجام آزمایش ها و معاینات دقیق درباره ادعای جنون به پزشکی قانونی خراسان رضوی معرفی شد اما اعضای کمیسیون تخصصی پزشکی قانونی پس از تشکیل جلسه و بررسی های روان پزشکی با انجام مصاحبه و معاینه، ادعای متهم را رد کردند و او را مسئول اعمال خویش دانستند. گزارش اختصاصی خراسان حاکی است: در پی اظهارنظر پزشکان متخصص، هفته گذشته بازسازی صحنه جنایت در حضور مقام قضایی و مقابل دوربین قوه قضاییه انجام شد و متهم این پرونده جنایی به تشریح جزئیات چگونگی ارتکاب جرم پرداخت.
با تکمیل تحقیقات و تفهیم اتهامات مختلف به تنها متهم این جنایت هولناک، پرونده مذکور به شعبه اظهارنظر دادسرای عمومی و انقلاب مشهد ارسال شد تا نماینده دادستان مرکز خراسان رضوی، کیفرخواست پرونده را صادر کند. بنابراین گزارش، «سجاد- ر» متهم 27 ساله در حالی با اتهاماتی از قبیل قتل عمدی، آدم ربایی و ایراد صدمات غیرکشنده روبه رو شده است که بخشی از پرونده درباره عمل منافی عفت به طور مستقیم در صلاحیت رسیدگی دادگاه کیفری یک خراسان رضوی قرار دارد.
گزارش خراسان حاکی است: با صدور کیفرخواست در دادسرای مشهد مشخص شد که علاوه بر تقاضای قصاص در ملأعام برای متهم از سوی نماینده دادستان، درباره اتهام آدم ربایی با وسیله نقلیه نیز که موجب آسیب جسمی و حیثیتی به کودک زیر 15 سال شده است، از قضات دادگاه کیفری یک خراسان رضوی، درخواست شده تا متهم به اشد مجازات محکوم شود.
شایان ذکر است: پنجم اردیبهشت دانش آموز 10 سالهای به نام محمد حسین که مقابل منزل مسکونی اش منتظر تاکسی تلفنی بود، توسط راننده یک دستگاه پراید سفیدرنگ در پوشش تاکسی تلفنی ربوده شد. چند ساعت بعد جسد این کودک در جاده فرعی شهرک صنعتی مشهد در حالی کشف شد که با ضربات سنگ و چاقو به قتل رسیده بود. با توجه به مشخصات پراید که تصویر سفید «مارمولک» روی داشبورد آن قرار داشت، کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی، با صدور دستورات ویژه قضایی از سوی بازپرس میرزایی، در کمتر از 36 ساعت، متهم را که سجاد نام دارد شناسایی و دستگیر کردند.
در بازجویی ها مشخص شد که وی با انگیزه انجام عمل منافی عفت کودک را ربوده، اما به خاطر مقاومت این دانش آموز 10 ساله، نتوانسته به هدف شوم خود برسد. بنابراین، راننده 27 ساله که کارشناس رشته حقوق است، کودک بی گناه را به طرز هولناکی به قتل رساند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه اندیشه
info@khorasannews.com
از زمانی که نفت در ایران کشف شد، آمریکا به این سرزمین زرخیز چشم داشت. آمریکا با رویه امپریالیستی خود و با شعارهای پوچ و دروغیناش، همواره به ایران خیانت کرده است. تاریخ مملو از نمونههایی است که دخالت این کشور را در امور داخلی ایران اثبات میکند. از کودتای 28 مرداد و انقلاب به اصطلاح سفید گرفته تا تجاوز به خاک ایران در طبس و دخالت در مسائل هستهای، همگی دلیلی بر این مدعاست. آنچه در پی می آید، تنها مشتی از خروار است؛ نمونههایی از کارنامه سراسر خیانت آمریکاییها در قبال حقوق مردم ایران.
مستشاران آمریکایی و حقی که از ایرانیان ضایع شد
ورود مستشاران و میسیونرهای مذهبی آمریکایی به ایران به ویژه در دوران قاجار، از حدود سال 1200 هـ.ش، راه را برای نفوذ آمریکا به ایران هموار کرد. به عنوان مثال، آرتور میلسپو به ایران آمد و امور مالی کشور را در اختیار گرفت؛ علاوه بر او، ژنرال نورمن شوارتسکف و سرلشکر جان گریلی با هدف بازسازی ژاندارمری وارد ایران شدند؛ درحالی که هدف اصلی شان، ایجاد یک نیروی نظامی وابسته به آمریکا بود. ورود هیئتهای مستشاری در دولت سهیلی نیز، متعاقب قراردادی که در 12 آبان 1322 میان ایران و آمریکا به امضا رسید ادامه یافت. این هیئتها که شامل مستشاران مالی، نظامی، بهداشتی، کشاورزی و نفتی بودند، به تدریج از معافیتهای مالیاتی و امتیازات کاپیتولاسیون نیز برخوردار شدند. ورود مستشاران آمریکایی به ایران موجب تشدید نفوذ اقتصادی و سیاسی آمریکا در ایران شد. چنانکه حجم مبادلات تجاری میان ایران و ایالات متحده، در سال 1324، حدود 25 درصد تجارت خارجی ایران را به خود اختصاص داد. به این ترتیب، آمریکا با حربه اعزام مستشار به ایران، امنیت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور را هدف گرفت.
حمایت از فرقهگرایی و بیثباتی در ایران
یکی دیگر از برنامههای آمریکاییها برای نفوذ در ایران، خدشهدار کردن دین و اعتقادات دینی مردم بود. آنان کاملا واقف بودند که تشیع و اعتقادات اسلامی به رهبری علما، میتواند مانع عظیمی بر سر راه نفوذ استعماری باشد. به همین دلیل، تلاش میکردند به اقداماتی برای کم رنگ کردن اعتقادات مذهبی مردم ایران دست بزنند. آمریکاییها از زمان فتحعلیشاه، میسیونرهایی را برای تبلیغ مسیحیت پروتستان به ایران فرستادند. در دوران ناصرالدین شاه هم، دکتر جردن با تاسیس کالج آمریکایی در تهران، اقدام به نشر آموزههای مسیحیت در ایران کرد. چنین مدارسی با هدف نابودی اعتقادات اسلامی و امنیت مذهبی ایرانیان تأسیس می شد.
کودتای آمریکایی 28 مرداد
با ملی شدن صنعت نفت ایران، آمریکا و انگلیس خود را بازنده اصلی دیدند؛ به همین دلیل تلاش کردند با طراحی کودتا، نفت ملی شده را بار دیگر در اختیار بگیرند. دولت آیزنهاور با بهانه خطر نفوذ کمونیسم در ایران، به طور مستقیم، اجرای عملیات کودتا را برعهده گرفت و کرمیت روزولت به عنوان مجری کودتا، ارتباط خود را با برادران رشیدیان و لومپنها آغاز کرد. از سوی دیگر آلن دالس و جان فاستر دالس، نمایندگان سیا در تهران، فعالیت مخفی خود را برای انجام کودتا آغاز کردند. در این بین، صَرف دلارهای آمریکایی، بسیاری از چماقداران را به خیابان کشاند. به این ترتیب، امنیت داخلی ایران از سوی آمریکا و انگلیس با تهدید مواجه شد و دولت قانونی دکتر مصدق سقوط کرد. این در حالی بود که آمریکاییها مدعی بودند بر اساس اصل 4 ترومن، خواهان ارائه کمک های مالی به دولت مصدق هستند. خیانت آنها به مصدق و مردم ایران، به قدری آشکار بود که آمریکاییها هیچگاه نتوانستند آن را انکار کنند.
غارت نفت ایران با قرارداد کنسرسیوم
پس از کودتای 28 مرداد آمریکا تلاش کرد با حربه کنسرسیوم، نفت ایران را در اختیار خود بگیرد. این کنسرسیوم از هفت شرکت تشکیل شده بود که پنج شرکت آمریکایی در آن بیشترین سهم را در اختیار داشتند. براساس قرارداد کنسرسیوم، نفت ایران تا 25 سال در اختیار هفت شرکت آمریکایی، انگلیسی، هلندی و فرانسوی قرار میگرفت. این قرارداد در ۲۹ مهر 1332 به تأیید مجلس شورای ملی و در ۶ آبان همان سال به تصویب مجلس سنا رسید. در این قرارداد که به قرارداد امینی-پیج نیز شهرت داشت، برخلاف قانون ملی شدن نفت، حق اکتشاف، استخراج و فروش نفت بار دیگر در اختیار شرکتهای خارجی قرار گرفت.
پیوند شوم سیا و ساواک
آمریکا که پس از مرداد 32 قدرت برتر در ایران محسوب میشد، تلاش کرد تا در راستای حفظ رژیم دستنشانده خود، اقداماتی انجام دهد لذا در اسفندماه 1335، سازمان اطلاعات و امنیت کشور، موسوم به ساواک را راهاندازی کرد. چارت سازمانی و اطلاعاتی ساواک، نمونهای از الگوی سیا و موساد بود و افسران اطلاعاتی آن، به طور مستقیم در آمریکا و اسرائیل آموزش میدیدند. به این ترتیب، ساواک را میتوان شاخهای از سازمان سیا در ایران دانست. این سازمان که یکی از لوازم قدرت آمریکا در ایران محسوب میشد، با بخشی به نام اداره کل سوم ساواک، مسئولیت شکنجه و اعدام مخالفان رژیم را برعهده داشت.
گرفتن حق توحش و تحمیل کاپیتولاسیون به مردم ایران
در آغاز دهه 1340، آمریکا امیدوار بود با تحمیل کاپیتولاسیون نفوذ غیرقابل کنترلی در ایران به دست بیاورد. با این امتیاز، شهروندان آمریکایی که بخش مهمی از آنها را مأموران عالیرتبه اطلاعاتی و نظامی تشکیل می دادند، میتوانستند آزادانه در ایران فعالیت کنند و هیچ مرجعی در ایران قادر به محاکمه آنان به دلیل اقدامات غیرقانونی، نبود. براساس این امتیاز اگر یک آمریکایی مرتکب جنایتی در ایران میشد، باید او را برای محاکمه به آمریکا می فرستادند. به عبارت دیگر، دستگاه قضایی ایران در مقابل آنان، کاملاً فاقد قدرت بود.
آمریکا و به اصطلاح انقلاب سفید
در اوایل دهه 1340، آمریکا رژیم دستنشانده خود را در ایران، به انجام یکسری اصلاحات داخلی وادار کرد. این جریان که به اصطلاح انقلاب سفید نامیده می شد، ابتدا شامل 6 اصل بود که اصلاحات ارضی و اصلاح قانون انتخابات را در بر میگرفت. گرچه به اصطلاح انقلاب سفید با مخالفت امام خمینی(ره) مواجه شد، اما محمدرضا پهلوی به خواست آمریکا، در یک همهپرسی ساختگی در 6 بهمن 1341، اصول آن را به همهپرسی گذاشت.کاملاً مشخص بود که برنامه این کار توسط آمریکاییها طراحی و به سران کشورهای وابسته به غرب ابلاغ شده بود و آن را بدون در نظر گرفتن شرایط خاص سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران، برنامهریزی کرده بودند. این برنامه، تبعات منفی فراوانی برای ایران در پی داشت و کشاورزی ایران را نابود کرد.
نقض تمامیت ارضی ایران و تجاوز به طبس
با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، مسئله طرح تجاوز نظامی به جمهوری اسلامی، در دستور کار کاخ سفید قرار گرفت. بر همین اساس، در اردیبهشت ۱۳۵۹ تفنگداران ارتش آمریکا، در عملیاتی به نام «دلتا» که بعدها چگونگی اجرای آن فاش شد با هدف آزاد کردن گروگانهای این کشور که در سفارت آمریکا در تهران تحت مراقبت بودند، در صحرای طبس پیاده شدند. قرار بود این نیروها از طبس با بالگرد به سوی تهران حرکت کنند و در ورزشگاه امجدیه فرود آیند و سپس، با لباس مبدل، به سفارت آمریکا در تهران حمله و گروگانها را آزاد کنند. نیروهای آمریکایی، شامل ۱۳۲ نظامی، 8 بالگرد و 3 هواپیمای باربری هرکولس 130C ، پس از استقرار در طبس و قبل از حرکت به سمت تهران، گرفتار توفان شن شدند.
مخالفت با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران
آمریکا طی سالهای اخیر به روشهای مختلف، کوشیدهاست تا با بهانههای واهی ایران را از دستیابی به دانش صلحآمیز هستهای بازدارد. حتی پس از امضای برجام، با وجود پایبندی ایران به مفاد آن که بارها از سوی نهادهای بینالمللی رسمی تایید شده است، آمریکا همواره در پی مانعتراشی بر سر اجرای آن و جلوگیری از رسیدن ایران به حقوق قانونی خود بوده است. تا جایی که سرانجام، ترامپ، این توافقنامه بینالمللی را امضا کرد و بیتوجه به قوانین بینالمللی از آن خارج شد.
منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه سینما و تلویزیون - جشنواره فیلم کن 2018 سهشنبه با نمایش فیلم سینمایی «همه میدانند» اثر اصغر فرهادی آغاز شد. فیلمی با بازی خاویر باردم، پنهلوپه کروز و ریکاردو دارین، بازیگران سرشناس سینمای جهان که به زبان اسپانیایی ساخته شده و در اسپانیا نیز فیلم برداری شده است. این فیلم ساعتی پس از رونمایی نیز اکران خود را در سینماهای فرانسه آغاز کرد. تا عصر چهارشنبه و تا ساعت تنظیم این مطلب، «همه میدانند» نمره 7.7 (از 10) را از کاربران وبسایت آیامدیبی دریافت کرده و فعلاً کمی از «جدایی نادر از سیمین» که در این وبسایت نمره 8.3 گرفته، عقبتر ایستاده است. مطابق معمول، منتقدان رسانههای جهان سینما نیز پس از تجربه تماشای فیلم، یادداشتی بر این فیلم نوشتهاند و آن را روی خروجی رسانه ها قرار دادهاند. نمره میانگین منتقدان بینالمللی به این فیلم در وبسایت متاکریتیک، 73 (از 100) است که با فاصله زیادی از «جدایی...» (نمره 95) قرار گرفته است. اما باید توجه داشت در ادامه با انتشار نقدهای جدید و اکران گسترده در سینماهای جهان، این نمرات تغییر خواهد کرد و ممکن است کم یا زیاد شود. آن چه در ادامه میخوانید، گزیدهای از نخستین یادداشت منتقدان رسانههای بینالمللی سینما بر «همه میدانند» است که از دنیای تصویر، ایسنا و مهر جمعآوری شده است.
1- تحت تأثیر میشاییل هانکه
«همه میدانند» خطوط اصلی فیلمهای فرهادی را دارد و ایده آن یادآور ساختههای پیشین و از نگاهی دیگر، تحت تاثیر آثار میشاییل هانکه و میکلآنجلو آنتونیونی است... این ایدهای است که فرهادی پیش از این نیز به آن توجه کرده بود: رازهای سر به مُهر، زخمهای التیامنیافته و بازگشت احساسهای سرکوبشده... من فکر میکنم نقشآفرینیهای فیلم و حالوهوای جنوب اروپا در آن، قدرت جدیدی به زبان سینمایی فرهادی بخشیده است.
2- اولین فیلم تکراری
تا حدودی میتوان تمام فیلمهای فرهادی را به صورت متناوب، یک «جدایی» یا یک «گذشته» نامید اما این فیلم اسپانیایی زبان با بازی پنهلوپه کروز و خاویر باردم اولین فیلم اوست که حس تکراری بودن دارد... فیلم «همه میدانند» که برای افتتاحیه جشنواره کن ۲۰۱۸ انتخاب شده اگرچه ضعیفترین فیلم اوست اما از عمده فیلمهای تجاری ساختهشده در اسپانیا، فرانسه و حتی آمریکا بهتر است.
3- ترکیب ماهرانه عشق و انزجار
فرهادی در این فیلم که به شکل طعنهآمیزی «همه میدانند» نام دارد، با استفاده از بازیگران مطرح اسپانیایی به شکل ماهرانهای عشق، انزجار، طبقه اجتماعی، پول و روابط خانوادگی را در یک درام سرشار از شک و تردید، اتهام، نکات انحرافی و... در هم تنیده است. این فیلم سرگرمکننده که دومین ساخته فرهادی در خارج از ایران است، میتواند پس از افتتاح کن، فروش موفقی در جهان داشته باشد.
4- کمی تریلر و کمی درام خانوادگی
ماجراهای خانوادگی، تفاوت طبقاتی، کودکانی که این وسط زیر سقفها خرد میشوند (و بیشتر جنبه استعاری دارد)، رازهای سربهمهر قدیمی که ناگهان به سطح میآیند و... . روی کاغذ «همه می دانند» دارای مواد کلاسیک و بهترین کار فرهادی است... به جای همه سؤالهایی که درباره مسئولیت اخلاقی از جنبههای مختلف مطرح میشود، او در آخرین فیلم بلندش که برای نخستین بار به زبان اسپانیایی ساخته شده، بیشتر به ژانر مشخص گرایش پیدا کرده است و به ماجرای آدمربایی در مکانی میپردازد که بیشتر روستایی و دنبال پول هستند. نتیجه عجیب و غافلگیرانه، این است که بخشی از کار را به سمت فیلمی تریلر و بخشی را به سمت درام خانوادگی سوق میدهد و در این میان، بازیگران محبوبی که گرد آورده فیلم را برای خانههای هنری سراسر جهان جذاب میکنند.
5- یک تریلر روان شناسانه
فرهادی همان نگرانیهای همیشگی را این بار به روستای کوچکی در اسپانیا انتقال داده است. فیلم را باید یک تریلر روان شناسانه نامید چرا که نمادهایی از تریلر، مانند جرم و رقابت با زمان برای نجات یک دختر را در خود دارد. اما ساخته تازه فرهادی، تجربه ژانری نیست چرا که مثل بیشتر آثار این کارگردان، «همه میدانند» کنکاشی آرام و موثر درباره تقسیم اجتماعی، کلاس اجتماعی و رازهایی است که ما را کنار هم نگاه میدارد یا از هم جدایمان میکند.
6- مشابه آثار یک دهه اخیر فرهادی
پیچ اصلی داستان که در یک ساعت نخست نمایش داده میشود، چندان ناسازگار با یک تلهنوولا (سریال عامهپسند لاتین) نیست. با این حال تحت هدایت فرهادی، به یک پازل گولزننده دیگر تبدیل شده، مشابه تمام آثاری که او در یک دهه اخیر ساخته است. اولین فیلم اسپانیایی زبان فرهادی، یک چینش خشک و سفت دارد که میتواند باعث لغزش فیلم شود اما فرهادی جزئیات کافی را افشا میکند تا در لحظات مستقلی مکث کند و بتواند به یک شهود نزدیک بپردازد.
7- عادیترین اثر کارگردان
فهمیدن این که فیلم جدید فرهادی داستانی مشابه «درباره الی» دارد، کار سختی نیست، داستان یک دختر گمشده که عواقب دیگری را در پی دارد اما انتقال اتفاقات به فرهنگ و زبانی که فرهادی خود از آن جا نیست، اثری کاهشی داشته است. مذهبی بودن شخصیت «الخاندرو» (ریکاردو دارین) و این که دایم از خدا میگوید، عجیب است.
شخصیت باردم دایم بهتر میشود و در نهایت هم تمام درام حول محور شخصیت «پاکو» شکل میگیرد، این بهتر شدن به بهای نابودی نقش کروز اتفاق میافتد. وقتی پیچ داستانی آشکار میشود، شخصیت «لارا» کاری به جز گریه کردن برایش باقی نمیماند. همچنان لحظاتی از فیلم به یاد ما میاندازد که استعداد فرهادی، بیرون کشیدن تنش خارقالعاده از درامهای روان شناسانه خانوادگی است اما این بار، او در کل برعکس عمل کرده است و با یک ایده عالی و عوامل درجه یکی که به او داده شده؛ شاید عادیترین اثرش را ساخته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مدیرعامل جدید شرکت آب منطقهای خراسان رضوی که پس از بازنشستگی جعفری مدیرعامل سابق این شرکت ،منصوب شده است، در اولین نشست خبری خود با رسانه ها، از صنایع فولادی تازه افتتاح شده استان و ضرورت تامین آب برای آن ها گفت و بر اجرای طرح انتقال آب عمان تاکید کرد. به گزارش خراسان رضوی،علایی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر این که چطور می خواهید آب مورد نیاز صنایع فولادی استان را با وجود بحران کم آبی تامین کنید، ابتدا به بیان انتقادات خود از کارشناسی نبودن اجرای برخی طرح های صنعتی پرداخت و گفت : توسعه در ایران باید آب محور باشد یعنی اگر قرار است در یک حوضه آبریز یا منطقهای، توسعهای انجام شود باید با منابع آبی و زیستی آن منطقه همخوانی داشته باشد.
از این رو یکی از انتقادات جدی ما در موضوع مدیریت آب به ویژه در بخش اجرای طرح های کلان توسعه ملی و استانی، این است که توسعه ما برآمده از طرح زیستمحیطی نیست. اگر این گونه بود امروز با بحران کم آبی روبه رو نبودیم. یکی از ایرادات مطرح، این است که چرا بخش آب استان غیر منفعلانه عمل میکند؟ چرا نمی گوید این صنعت نباید در این دشت فعال شود؟
علایی بابیان این که دو پروژه صنعتی افتتاحشده آب طلب هستند، ادامه داد: بخش اصلی آب موردنیاز این دو پروژه، در جوین از طریق خرید آب چاههای کشاورزی و تغییر کاربری تامین می شود و در نیشابور نیز از این طریق، بخشی از آب موردنیاز صنایع فولادی را تأمین خواهیم کرد . از ظرفیت سد نیشابور هم می توان استفاده کرد اما در کلان موضوع، اگر بنده 30 سال پیش این جا بودم و دانش و تجربه و جرئت امروز را میداشتم و از من هم نظرخواهی میکردند، پاسخم برای این گونه توسعه منفی بود. حالا هم رسانهها باید از مدیران بپرسند چرا با اجرای این طرحها موافقت شده است؟ نقد به این موضوع کاملاً وارد است که ما در الگوی توسعه، یک طرح مدون برنامهریزیشده برآمده از طرح آمایش سرزمینی یا آب محور نداشتیم که نمونه بارز آن، استان اصفهان است که زرنگی کردند و صنایع فولاد را به آن جا بردند اما امروز برای تأمین آب آن درمانده اند و 700 میلیون مترمکعب آب زاینده رود و انتقال یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آب کارون به اصفهان، بازهم پاسخگوی نیاز آبی آنها نیست.
علایی با تاکید بر این که اتفاقات روی داده در حوزه آب، تحت تأثیر سرمایهگذاریهای کلانی است که طی سال های گذشته انجامشده است، ادامه داد: بهطور مثال برای بهبود وضعیت پیشنهاد دادیم مواد استخراجی در سنگان خواف به کنسانتره تبدیل شود و به سواحل جنوبی کشور انتقال یابداگرچه همین کنسانتره کردن هم نیازمند آب است.
دشت نیشابور توان تأمین آب موردنیاز صنایع فولادی را در درازمدت ندارد
وی همچنین بر ضرورت اجرای طرح انتقال آب دریای عمان به استان تأکید کرد و افزود: ما نمیتوانیم بگوییم صنایع زنجیره فولاد نیشابور تعطیل شود زیرا میلیاردها تومان سرمایهگذاری در این بخش انجام شده است و اکنون آب مورد نیاز آن، باید تأمین شود.
مدیرعامل آب منطقهای استان گفت: 50 درصد جمعیت ، 75 درصد صنایع و 90 مرکز خدماتی استان در دشت مشهد مستقر هستند که این موضوع با منابع آبی و حتی پیوست هایی مانند زلزله همخوانی ندارد.
وی در ادامه بابیان این که ما امروز به دلیل مشکلاتی که در خصوص سد دوستی داریم، نمیتوانیم آب مشهد را تأمین کنیم، درباره تأمین حقابه کشور از رودخانه هریرود و سد دوستی گفت: میزان برداشت افغانستان از هریرود تحت تأثیر کاهش برف کوههای هندوکش افزایش یافته است، از این رو موضوع تأمین حقابه کشور از سد دوستی با تأکید مقام معظم رهبری و رئیسجمهور در شورای عالی آب و از طریق وزارت امور خارجه در حال پیگیری است .ما حتماً باید حق قانونی خودمان را از رودخانههای مرزی بگیریم و این موضوع فراتر از پیگیریهای آب منطقهای و وزارت نیروست.
فقط 22.8 درصد ظرفیت سدها پر است
علایی در ادامه بابیان این که هم اکنون فقط 22.8 درصد ظرفیت سدهای استان پر است و سالانه با حدود نیم متر افت آب سفرههای زیرزمینی در استان مواجه ایم، درباره اجرای طرح تعادل بخشی سفرههای زیرزمینی استان، به بسته شدن حدود 2067 حلقه چاه غیرمجاز در سال 96 اشاره کرد و افزود: سال گذشته با اجرای این طرح و جلوگیری از اضافه برداشت و هوشمند سازی کنتورها، موفق به صرفهجویی 206 میلیون مترمکعب آب شدیم که البته این میزان در سال 95 حدود 259 میلیون مترمکعب بوده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سرنوشت طرح انتقال آب دریای عمان نیز با اشاره به جلسه اخیر استاندار و وزیر نیرو اظهار کرد: وزیر نیرو قول جدی برای پیگیری این طرح داده اند.
مدیرعامل آب منطقهای استان در پاسخ به سؤال خبرنگار خراسان رضوی درباره سهم آب منطقهای از اعتبارات سفر اخیر رئیسجمهور به استان ، بابیان این که نگاه ما به سفر ریاستجمهوری فقط جذب اعتبارات نیست، تصریح کرد: بحثی که ما داریم این است که بتوانیم مصوبات شورای عالی آب و نیز سهم استان از باقیمانده اعتبار 160 میلیارد تومانی کشف رود را عملیاتی کنیم ، درخواستهای ما در این سفر تخصیص سهم استان در اجرای طرح تعادل بخشی آب ،تأمین اعتبارات انتقال آب دریای عمان و نیز اعتبار اجرای طرح انتقال آب از کوههای هزار مسجد بود.
مدیرعامل آب منطقهای استان همچنین بابیان این که امروزه مدیریت خطی آب بههیچوجه در استان پاسخگو نیست، بر اجرای طرحهای بازچرخانی آب در استان تأکید و اظهار کرد: حدود 100 میلیون مترمکعب آب فاضلاب در حوزه کشف رود وجود دارد که با اجرای طرحهای بازچرخانی و تصفیهخانههای این منطقه، میتوان 75 درصد آن را بهصورت استاندارد وارد بخش کشاورزی مشهد کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
.jpg)