روایت آقای سخنگو از پشت پرده گرانی ها
محل مصرف پول های آزاد شده، میانکاله، تغییر کابینه و بانیان وضع موجود از جمله موضوعات پاسخ داده شده توسط بهادری جهرمی بود. او به خراسان نیز گفت: دستور رئیس جمهور درباره شناسایی پشت پرده گرانی ها مربوط به بازار میوه و تره بار بود
هادی محمدی – نشست خبری روز گذشته سخنگوی دولت با تحلیل ها و خبرهای داغی همراه بود و توانست به برخی ابهامات در یک هفته گذشته پایان دهد. محل مصرف پول های آزاد شده ایران، میانکاله، داستان پشت پرده گرانی ها، شایعات تغییر و برکناری برخی وزیران، جام جهانی قطر و موضوع بانیان وضع موجود که به تازگی تکیه کلام دولتی ها شده، از جمله نکاتی بود که بهادری جهرمی در نشست خبری روز گذشته و ظرف یک ساعت به آن ها پاسخ داد. به گزارش خراسان، نکات مهم این کنفرانس مطبوعاتی را در ادامه می خوانید.
* پس از سفر رئیس جمهور به قطر، دو جلسه به ریاست معاون اول رئیس جمهور با همکاری وزیران مختلف برگزار و تکالیف دستگاهها نیز به آن ها ابلاغ شده و با زمان بندی مشخص در حال پیگیری است. ۷۰ زمینه فعالیت در حوزه جام جهانی احصا شده و در حال بررسی و پیگیری است.
* درباره زمزمههای استیضاح برخی وزیران در مجلس و تغییرات احتمالی در کابینه: نظارت حق طبیعی مجلس است و در حین تعامل دولت و مجلس، اختلافنظر کارشناسی هم امری طبیعی است اما تمام وزیران به صورت جهادی در حال اجرای برنامهها و انجام مأموریتهای خود هستند البته بهطور طبیعی برخی اقدامات برای به نتیجه رسیدن، نیاز به زمان بیشتری دارند. ارزیابی عملکرد مدیران در دستور کار دولت بوده و هست و طی روزهای اخیر گزارش ارزیابی عملکرد وزیران، هم برای خود آن ها و هم برای رئیس جمهور ارسال شده است.
*در پاسخ به سوال خراسان درباره دستور اخیر رئیس جمهور برای شناسایی عوامل پشت پرده گرانی و تورم: عوامل گرامی و تورم مشخص است. یکی از آن ها حجم نقدینگی ۴۰۰۰ هزار میلیارد تومانی به ارث رسیده از دولت گذشته است که آثار بسیاری در تورم دارد. بودجه امسال هم احکامی دارد که تورم به جا میگذارد. در عین حال احکام متعدد دیگری در همین بودجه وجود دارد که آثار سوء تورمی خواهند داشت و آثار بلندمدت کسری بودجه سابق نیز از دیگر علتهای تورم و گرانی است که دولت در حال تدبیر و اقدام برای حل آن هاست. در نشست اخیر هیئت دولت، گزارشی در خصوص مسئله گرانی و اقدامات سوداگران و سودجویان ارائه شد که نمونه خاص آن مربوط به بازار میوه و ترهبار بود و رئیس جمهور هم در واکنش به این گزارش به دستگاههای نظارتی دستور داد تا زمینههای گرانی اخیر بررسی شود و عاملان آن شناسایی شوند.
* بانیان وضع موجود نمیتوانند حل کننده مشکلات باشند. مدیرانی که کارایی لازم را داشته باشند، در مسئولیت ابقا میشوند؛ در غیر این صورت نمیتوانند با دولت سیزدهم همکاری داشته باشند. با دستور اخیر رئیس جمهور به معاونت اجرایی، قرار است کارگروهی برای تعیین تکلیف مدیرانی که تاکنون تعیین وضعیت نشدهاند، تشکیل شود.
* دستور رئیس جمهور در زمینه پتروشیمی در میانکاله بر زمین نمانده است، کلنگزنی طرح متوقف شده و در دولت مردمی بدون دریافت مجوزهای لازم و قانونی هیچ اقدامی در این زمینه صورت نمیگیرد.
* در پاسخ به پرسشی درباره نحوه هزینهکرد منابع آزادسازی شده ایران: دولت پابهپای رفع تحریمها، اقداماتی را برای خنثیسازی آن ها انجام داده که آزادسازی برخی منابع بلوکه شده از جمله آن هاست و هیچ اغماضی در جهت منافع مردم صورت نخواهد گرفت. بخشی از پولهای آزادشده برای دادن حقوق کارمندان و بازنشستگان و برخی از آن ها نیز صرف پرداخت و تسویه بدهیهای باقیمانده دولت از گذشته و تأمین کسریهای بودجه میشود و همزمان سرمایهگذاری عمرانی دولت نیز افزایش یافته و طرح ایجاد اشتغال هم از محل این منابع بوده است. بخشی دیگر نیز صرف خرید کالاهای اساسی سفره مردم می شود.
* دولت مجوزی برای افزایش قیمت کارخانهای خودرو صادر نکرده اما مشکلات صنعت خودرو ریشهای است. ۱۸۰ هزار خودرو در پارکینگ دو خودروساز بود که امروز به زیر ۵۰ هزار دستگاه کاهش یافته و این از اقدامات دولت بوده است.
* امسال اساساً سقف زائران حج تمتع کاهش یافته است. سهمیه کشور ایران 5درصد بوده است. طبیعتاً از سوی سازمان حج و زیارت رایزنیهایی انجام خواهد شد تا تعداد افزایش داشته باشد. تدابیری برای تسهیل و ارزان شدن سفر پیشنهاد شده است که تا نهایی نشدن قابل بیان نیست.
* ارز ترجیحی حوزه دارو حذف نشده است و اتفاقاً یکی از دلایل کمبود دارو، کمبود ارز تخصیصی سال گذشته بود که قرار شد در بودجه سال ۱۴۰۱ این میزان افزایش یابد. این مشکل که ناشی از کمبود منابع در بودجه بود، به صورت ریشهای حل شده است. پیش بینی این است که امسال در حوزه دارو با مشکل مواجه نباشیم.