صالحی: بی اعتمادی ما به آمریکا براساس واقعیت هاست
در ۲۴ ساعت توانستیم تولید سوخت 20 درصد را از سر بگیریم

توکلی-پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در ادامه پرونده «حرف قطعی» موضع جمهوری اسلامی در زمینه تحریمها و برجام، با دکتر علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و از اعضای هیئت نظارت بر اجرای برجام گفت وگویی انجام داده است، مواضعی که به نوعی چارچوب بازگشت آمریکا به برجام را هم ترسیم می کند که گزیده ای از آن را می خوانید:
* از اوایل دهه 80، ما را به اعتبار این که فعالیتهای سری انجام میدادیم و به آنها نگفتیم، تحریم کردند که این کذب مطلق است. اشتباه نکنم سال ۸۱، بنده نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی بودم. وقتی که منافقین اعلام کردند ایران در نطنز دارد مثلاً تأسیسات سری میسازد، قبل از آن ما آقای البرادعی را به ایران آورده بودیم و به اصفهان هم رفته بود... بعد از یکی دو سال تأسیسات نطنز کلید خورد و منافقین اعلام کردند که جمهوری اسلامی دارد مخفیانه این کار را میکند؛ چون به آقای البرادعی اطلاع داده بودیم که ما میخواهیم غنیسازی بکنیم، فوری جواب داد که من مطلع بودم و از قبل به من اطلاع دادند و اینها کار سری انجام نمیدهند و تمام شد؛ اما دستگاه تبلیغاتی و رسانهای قوی غرب این دروغ بزرگ را جا انداختند و از آن جا ما را وارد یک چالش جدی کردند.
* تحریمها از اساس یک امر ظالمانهای بود و اصلاً ما چرا تحریم شدیم؛ چون دنیا، دنیای منطق نیست. دنیای منطق زور است نه زور منطق؛....محوریترین چالش ما با غرب همان شیوه حکمرانی ماست. برای آنها یک چیز مجهولی است و چنین چیزی در دنیا وجود نداشته که بر اساس اصل ولایت فقیه باشد.
* عمده بخش تحریم ما به تعاملات بانکی برمیگردد. اگر ما دادوستد بانکی و نقلوانتقالات مالیمان روان بشود و مشکلی نداشته باشیم و فروش نفتمان هم مشکل نداشته باشد، دیگر مشکلی نداریم و کارمان را انجام میدهیم. این محوریترین قسمت تحریم است.
* ما وقتی ۲۰ درصد را شروع کردیم، در ۲۴ ساعت طبق آخرین خبری که دارم ۲۰ گرم در ساعت دارند تولید میکنند؛ یعنی عملاً داریم نیم کیلو در روز تولید میکنیم. ما این ۲۰ درصد را تولید و ذخیره میکنیم و اگر آنها به برجام برگشتند، ما هم به تعهدمان برمیگردیم.
* اول باید این دیوار بیاعتمادی که از بین رفته، دوباره اعتمادسازیاش انجام بگیرد. نه ما به آنها اعتماد داریم و نه آنها به ما اعتماد دارند. البته بیاعتمادی ما به آنها بر اساس واقعیتهاست و حقانیت ما را نشان میدهد، ولی آنها بیاعتمادیشان به ما بر اساس این ضربالمثل است که میگوید: کافر همه را به کیش خود پندارد.