
تعداد بازدید : 41
سیاست مکمل مهار رشد نقدینگی چیست؟

آخرین آمارهای بانک مرکزی از رسیدن رشد نقدینگی به 25 درصد حکایت دارد که پایین ترین درصد سالانه رشد نقدینگی در 55 ماه اخیر است. اتفاق خوبی که می تواند مسیر تورم را به سمت نزولی تغییر دهد. در همین حال بیانات رهبر انقلاب در جمع فعالان اقتصادی نیز بر لزوم مهار رشد نقدینگی تاکید داشت، اما این بیانات یک سویه دیگری داشت که در فضای رسانه ای کمتر به آن پرداخته شد و عمدتا مهار رشد نقدینگی مورد توجه قرار گرفت. آن سویه کمتر دیده شده، ضرورت اصلاح روند توزیع اعتبارات بانکی همزمان با سیاست محدود کردن رشد نقدینگی است. این مسئله به اندازه مهار رشد نقدینگی مهم است. در حقیقت سیاست مطلوب درباره نقدینگی حاوی دو بعد سلبی و ایجابی است. بعد سلبی ماجرا، محدود کردن رشد نقدینگی است و بعد ایجابی چگونگی توزیع اعتبارات بانکی به ویژه در شرایطی است که رشد نقدینگی محدود می شود.
در حقیقت برخلاف نگاه یک سویه ای که صرفا رشد نقدینگی را متغیر مستقل و تورم را متغیر وابسته می داند، نگاه بسیاری از اقتصاددانان در سال های اخیر، نگاهی دوسویه و تعاملی بین این دو متغیر است. به این معنی که تورم نیز موجب افزایش هزینه های تولید و تشدید نیاز بنگاه های اقتصادی به منابع مالی می شود و در نتیجه از ناحیه فشار بخش های مختلف اقتصادی به نظام بانکی و دولت برای تامین مالی، نقدینگی افزایش می یابد. اگر بانک مرکزی سیاست انقباضی در پیش گیرد و رشد نقدینگی را به مراتب کمتر از تورم هدف گذاری کند، کاهش ظرفیت تسهیلات دهی بانک ها و کمبود سرمایه در گردش واحدهای اقتصادی، امری محتوم خواهد بود و این مسئله تبعات خود را در کاهش سطح تولید و تعدیل نیرو نشان خواهد داد.
با این توضیحات، ضرورت پایش و اصلاح روند توزیع اعتبارات بانکی ضروری است. به عبارتی ما نیاز به بهره وری بیشتر در توزیع اعتبارات بانکی داریم تا اثر منفی کاهش تسهیلات دهی بانک ها را جبران کند. خوشبختانه، ارتقای شفافیت در نظام بانکی و بانک مرکزی و انتشار گزارش های متعدد درباره تسهیلات کلان بانکی، بدهکاران کلان به تفکیک هر بانک و تسهیلات پرداخت شده بانک ها به زیرمجموعه خود و بخش های دولتی و عمومی، موجب شده است تا برداشت روشنی از نحوه توزیع اعتبارات بانکی داشته باشیم.
براساس این اطلاعات و گزارش ها روشن است که نظام بانکی نه برمبنای رسالت اصلی خود در تامین مالی بخش های مولد اقتصاد که برمبنای دو قاعده مشخص عمل می کند؛ بنگاه داری بانک و پوشش ناترازی های بخش های دولتی و عمومی. تا زمانی که نظام بانکی برمبنای این دو قاعده عمل می کند و از تامین مالی بخش های مولد اقتصاد دور است، این خطر وجود دارد که با محدود شدن رشد نقدینگی و کاهش واقعی اعتبارات بانکی (رشد کمتر از تورم اعتبارات بانکی) سهم بخش های مولد و بخش خصوصی واقعی از تسهیلات کاهش یابد و بخش های شبه دولتی و زیرمجموعه های بانک ها، همچنان برخوردار از تسهیلات بانکی باشند.
لذا انتظار می رود که بانک مرکزی همزمان با سیاست مهار رشد نقدینگی به سمت سیاست های «هدایت اعتبار» بیاید و در تعامل با سایر بخش های دولتی با تکمیل نقشه توسعه صنعتی کشور، صنایع هدف و فعالیت هایی را که باید در اولویت دریافت تسهیلات بانکی باشند،مشخص کند. این که چه بخش هایی باید در اولویت باشند براساس نقشه توسعه صنعتی مشخص می شود و فعلا مجال پرداختن به آن نیست، اما در هر حال باید پذیرفت که همزمان با سیاست محدود شدن رشد نقدینگی باید تامین مالی بخش های غیرمولد و فعالیت هایی را که اثر مهمی در رشد اقتصادی ندارند،کنار بگذاریم و اعتبارات محدود شده را به بخش های مولدتر اختصاص دهیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 130
زینبیه،هدف مجدد صهیونیست ها


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 52
دیپلماسی تلفنی امیرعبداللهیان برای غزه
وزیرخارجه به بورل برای ایجاد ائتلاف اروپایی در دریای سرخ هشدار داد،با هنیه و النخاله تلفنی گفتوگو کرد و از آمادگی ایران برای ارسال اقلام ضروری به غزه به همتای مصری اش خبر داد
گروه سیاسی - در ادامه رایزنیها و تلاشهای دیپلماتیک ایران برای ایجاد آتشبس در غزه و توقف نسلکشی، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان و جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفتوگویی تلفنی، آخرین وضعیت روابط جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا و همچنین تحولات منطقهای و بینالمللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند. امیرعبداللهیان در این گفتوگو، ضمن اشاره به تحولات غزه، ضرورت توقف جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در کشتار و نسل کشی مردم فلسطین را مورد تاکید قرار داد و آن را گامی اساسی در توقف بحران در کل منطقه خواند.وی تصریح کرد: هرگونه ائتلاف و اقدامات تشنج زا مشابه آن چه آمریکا و انگلیس در حمله به یمن انجام دادند، نه تنها کمکی به بازگشت ثبات به منطقه نمیکند، بلکه منجر به پیچیدهتر شدن اوضاع خواهد شد. امیرعبداللهیان بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران تمامی طرفها را به اقدام فوری، موثر و پایدار با تمرکز بر ریشههای اصلی بحران توصیه میکند، زیرا ریشه بحران در اشغالگری است. بورل چهارشنبه ۱۱ بهمن در اظهاراتی گفته بود که کشورهای عضو اتحادیه اروپا اواسط فوریه (اواخر بهمن) برای «حفاظت از کشتیها»، در دریای سرخ یک ماموریت دریایی را آغاز خواهند کرد.رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به نقش مثبت بورل، بر اهمیت تداوم گفت وگو در مسیر دیپلماسی و حل بحرانها از مسیر وجود کانال گفتوگوهای نیرومند و سازنده بین اتحادیه اروپا و جمهوری اسلامی ایران استقبال کرد.امیرعبداللهیان و بورل حدود یک ماه پیش نیز تلفنی گفتوگو کرده بودند و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جوزپ بورل در این تماس تلفنی اقدام تروریستی در شهر کرمان را به شدت محکوم کرده بود.جوزپ بورل در گفتوگوی تلفنی اخیر هم با ابراز نگرانی از تشدید تنش در دریای سرخ، نقش جمهوری اسلامی ایران برای کمک به بازگشت ثبات به منطقه را مورد تاکید قرار داد. وی در ادامه با اشاره به تصمیم اتحادیه اروپا برای تشکیل ائتلاف دریایی خاطرنشان کرد: این ائتلاف تنها برای حفاظت از کشتیهای تجاری اروپا در برابر حملات احتمالی در دریای سرخ بوده و هیچ ماهیت نظامی، علیه کشوری ندارد. در گفتوگوی تلفنی ، دو طرف با اشاره به اهمیت گفتوگو در کمک به بازگشت ثبات منطقهای و بینالمللی، بر ضرورت حفظ مسیر تماس در سطوح مختلف بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا تاکید کردند.امیرعبداللهیان و بورل آخرین تحولات مربوط به برجام را نیز مورد بررسی قرار دادند.وزیر امور خارجه چندی پیش در نامهای به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن استقبال از مواضع اخیر بورل درباره شهرکنشینان صهیونیست، خواستار اتخاذ گامهای مؤثرتر برای توقف دایمی حملات رژیم صهیونیستی به غزه و رفع کامل محاصره و پایان اشغال شد.
گفت وگو با سران حماس و جهاد اسلامی
وزیر خارجه کشورمان و اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز در یک تماس تلفنی، آخرین تحولات مرتبط با تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه را مورد بررسی قرار دادند.وزیر امور خارجه در این گفتوگو، با اشاره به تماسها و دیدارهای اخیر خود با مقامات دیگر کشورها و سازمانهای بینالمللی، توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بیپناه غزه را کلید برقراری ثبات و آرامش در کل منطقه خواند. امیرعبداللهیان ضمن تجلیل از مقاومت قهرمانانه ملت فلسطین در ۴ ماه گذشته، تاکید کرد،تنها ملت فلسطین به عنوان صاحبان اصلی این سرزمین، حق دارند درباره سرنوشت و آینده خود تصمیم بگیرند و هیچ طرفی نمیتواند اراده و طرحهای سیاسی خود را بر آنها تحمیل کند.اسماعیل هنیه نیز با ارائه گزارشی از ایستادگی و پایداری وصف ناپذیر ملت و گروههای مقاومت فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری و طرحها و ابتکارات سیاسی مطرح شده برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و تبادل اسرا ، تاکید کرد گروههای مقاومت با حفظ وحدت و انسجام خود، تنها در صورت تحقق منافع عالیه ملت فلسطین، ابتکارات مطروحه را مورد توجه قرار می دهند.وزیر امور خارجه همچنین در گفت وگوی تلفنی با زیاد نخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، بر ضرورت تداوم تلاشها و تحرکات فلسطینی، منطقهای و بینالمللی برای توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بیپناه غزه، کمکرسانی انسان دوستانه به مردم فلسطین و مخالفت با کوچ اجباری فلسطینیان تاکید کرد. زیاد نخاله نیز ضمن قدردانی از حمایتهای رهبری، رئیس جمهور، دولت و ملت ایران از آرمان آزادی فلسطین و قدس شریف، گزارشی از مقاومت قهرمانانه ملت و گروههای فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری، ارائه و تاکید کرد قطعا ملت فلسطین و مقاومت، پیروز نهایی نبرد کنونی خواهند بود و اشغالگران صهیونیست راهی جز تسلیم در برابر اراده پولادین ملت فلسطین نخواهند داشت.
پیگیری توافقات روسای جمهور مصر و ایران
امیرعبداللهیان همچنین با سامح شکری، وزیر خارجه مصر، در یک تماس تلفنی، درخصوص روابط دوجانبه و تحولات منطقه با تمرکز بر جنگ غزه گفتوگو و تبادل نظر کرد.دو وزیر در این گفتوگو، تحولات اخیر در روابط دوجانبه از جمله مذاکرات روسای جمهور دو کشور در ریاض و تماس تلفنی اخیر ایشان را مورد توجه قرار دادند و برای ادامه تماسها و دیدارها در آینده توافق کردند.امیرعبداللهیان و سامح شکری در این تماس چگونگی پیگیری توافقات روسای جمهور مصر و ایران را مورد توجه قرار دادند.راهبرد مدنظر ایران در قبال مصر در سالهای اخیر بر این مبنا استوار بوده که دو ملت با هم رابطه داشته باشند و تبادلات فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بهبود یابد، چراکه مصریها معتقد به برخی قرابتها با ایران هستند و همچنین علاقهمندیهای زیادی به ملت ما دارند. ازسوی دیگر بهبود مناسبات با قاهره از جنبه راهبردی اهمیت ویژهای دارد، چراکه مصر یکی از 3کشور بزرگ منطقه از نظر جمعیتی و همچنین تمدنی بهحساب میآید. در این میان اما بهنظر میرسد خروج دولتهای عربی از زیرسایه عادیسازی رابطه با رژیمصهیونیستی شرایط مساعدتری برای بهبود مناسبات پدید آورده است.در این بین، سید ابراهیم رئیسی اوایل دی ماه بود که در اولین گفت و گوی تلفنی با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر با تبریک برگزاری موفق انتخابات ریاست جمهوری در این کشور و آرزوی موفقیت برای وی در دوره جدید تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از گسترش روابط در زمینههای مختلف با کشور دوست و مسلمان مصر استقبال میکند.وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در بخشی از این گفت و گو، با اشاره به تشدید تنشها در منطقه غرب آسیا و نگرانی نسبت به تداوم رویکرد تنش آفرین برخی کنشگران فرامنطقهای، ریشه بحران را در ادامه جنگ علیه غزه، اشغالگری و جنایات رژیم صهیونیستی برشمرد و افزود: ایران به دنبال گسترش جنگ نیست؛ زیرا ما جنگ را راه حل بحرانهای فزاینده در منطقه نمی دانیم.امیرعبداللهیان افزود: همه کشورها باید بر توقف فوری جنگ و جنایات علیه غزه و بر راهکار سیاسی برای حل بحران در غزه و کرانه باختری تمرکز کنند.وزیر امور خارجه کشورمان با تشکر از تلاشهای دولت مصر در زمینه ارسال کمکهای بشردوستانه به ساکنان غزه، از آمادگی ایران برای ارسال اقلام ضروری مورد نیاز مردم مظلوم فلسطین با مساعدت و هماهنگی دولت مصر و سازمان ملل متحد خبر داد.طرفین در این گفتوگو بر ضرورت تداوم تحرکات دیپلماتیک برای توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین، امدادرسانی به مردم فلسطین و مخالفت جدی و موثر با طرحهای صهیونیستی برای کوچاندن اجباری فلسطینیان به مصر و اردن تاکید کردند.وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مصر، در پایان بر اهمیت تلاشهای جمعی کشورهای منطقه برای حفظ ثبات و آرامش تاکید کرده و توقف جنگ علیه غزه را کلید برقراری آرامش و ثبات در کل منطقه دانستند.در این گفت وگوی مفصل تلفنی همچنین بررسی تحولات در دریای سرخ از جمله موضوعات مورد گفت وگوی وزرای خارجه ایران و مصر بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 269
حرف مردم
تلفن: 37009111 051 پیامک: 2000999 تلگرام: 09033337010
از دولت میخواهم برای کسانی که حقوق یا درآمدشان واقعا این قدر کم است که قدرت تامین مایحتاج لازم زندگی از قبیل روغن، رب، مرغ و حبوبات و... رو ندارند به رایگان با ارائه کارت ملی در همه فروشگاه در اختیارشان بگذارند.
آدم کمی وجدان و غیرت داشته باشد اول با خانوادهاش بدرفتاری نمیکند، دوم در حق کسی ظلم نمی کند، سوم کسی را ناراحت و تحقیر نمی کند.
دست دلال ها را از همه جای اقتصاد و زندگی مردم ایران قطع کنید تا مردم بتوانند زندگی کنند.
مردم مشکلات را به روزنامه می گویند. روزنامه هم مشکلات را باید چاپ کند تا مسئولان قبل از این که دیر شود کاری بکنند.
قضات محترم در این شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی به سارقان رحم نکنید چون دزدها به هیچ کسی رحم نمی کنند. مال و اموال صغیر و کبیر را می دزدند به مفت به مالخرها می فروشند تا مواد مخدر بخرند.
چرا در بیمارستانهای مشهد کسی پاسخگوی مراجعان نیست و برخی پزشکان وقت نمی گذارند؟
سلام به مادران و پدران عزیز شهدا، سلام من به مادر اولین شهید ذبیح فاطمیون رضا اسماعیلی. ان شاءا... قدردان زحمات و مجاهدتهای شهدا و جانبازان و ایثارگران باشیم و به برکت خون شهیدان مورد شفاعت قرار بگیریم.
بودجه رادیو آوا را نباید سه برابر بکنن! بودجه آوا را باید صد برابر بکنن !
طبق گفته بعضی کارشناسان کشور برای کسب رونق اقتصادی نیاز به جدب سالانه 200 میلیارد دلار از منابع داخلی و خارجی است که لازمه این امر لغو تحریم ها و تعاملات سازنده با شرکت های بزرگ خارجی است.
شناسایی و رفع نقاط حادثه خیز و ایمن سازی جاده ها و بزرگراه ها در سراسرکشور همیشه لازم است .
با نصب دوربین قابل کنترل از مراکز انتظامی در پارک ها، جرایم پارک،کاهش مییابد.
ما همیشه در زمستان ها مشکل گاز داریم. چرا دولتی ها با دانش بنیان ها هماهنگی نمی کنند که بخاری های هوشمند با فناوری روز دنیا بسازند و تجاری سازی وحمایت کنند که هم سنسور گاز کربنیک داشته باشد و هم تنظیم دمای اتاق که در روی هر درجه ای بگذاریم دمای اتاق همیشه مثلا ۲۰ درجه است .
هر سارق و زورگیری را که دستگیر می کنید به جای زندان بردن و نان مفت خوردن بلافاصله به اردوگاه کار ببرید تا مردم بی گناه مظلوم ذره ای امنیت داشته باشند.
یکی از راه حل های رفع کسری بودجه افزایش پلکانی حقوق کارکنان دولت است. با اجرای این طرح بودجه دیگر کسری نخواهد داشت.
نایب رئیس محترم کمیسیون اجتماعی مجلس که فرمودید «مگر خون تهران نشین ها از مردم شهرستان ها رنگین تر است که دو روز در هفته تعطیل هستند» اجرای قوانین عادلانه خواست مردم عزیزمان است.
روحانی زمان تکیه بر صندلی قدرت ریاست جمهوریش با کنایه و بی کنایه بارها به مجلس حمله می کرد و می گفت دستگاه نظارتی با عقل ناقصش نمی تونه فلان و بهمان کنه. حالا نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه اش میگه مجلس قدرتش از رئیس جمهور بیشتره ... با خودتون چند چندید؟!
شرکت سایپا در خصوص تاخیر در تحویل ساینا دو گانه سوز ثبت نامی لطف کرده بعد کلی پیگیری اعلام کرده اگه امکان تولید باشه فراخوان برای مشتریهاش میده. یعنی سال قبل که پول گرفته نمی دونسته امکان تولید داره یا نه؟
خواننده محترمی که به خاطر نبود سیستم بالاتر از 4k فرستنده های سیما، ناراحتی و جوش می زنی، هیچ خبر داری که برای هر پله ارتقای فرمت، از میکروفن و دوربین و کابل تصویربرداری تا کل تجهیزات نودال و امپکس و ادیت و میکس و فرستنده و آنتن ها باید تعویض شود.
لطفا اطلاع رسانی کنید مسیر ویژه خیابان دانشگاه دوربین بذارن. ماشینهای شخصی در حال عبورن و پلیسی هم وجود نداره!
ما متصدیان باجه های شارژ و فروش من کارت اتوبوس و مترو چهار ماهه که حقوق نگرفته ایم و شرکت پیمانکار میگوید فاوا باید واریز کند و به فاوا زنگ میزنیم میگویند به ما ربطی ندارد.
کاش یک صحفه یا ویژهنامهای مخصوص زنان و دختران در روزنامهتان لحاظ و چاپ و منتشر می کردید!
مهم ترین عامل کشت نشدن محصولاتی اساسی و استراتژیک چون آفتابگردان و سویا و گلزا در مشهد و سایر شهرهای ایران نبودن کمباین بومی است. کمباینهای قراضه مهاجر بعد از برداشت گندم و جو می روند! حالا اول پاییز کمباین برای برداشت سویا یا آفتابگردان روغنی از کجا بیاوریم!

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.