

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

صادق غفوریان-ایران فردا جمعه 8 تیرماه در روزی تاریخی از پی «پرواز اردیبهشت»، شاهد و ناظر انتخاباتی خارج از موعد مرسوم خود است. انتخاباتی که بی شک در نگاه مردم ایران، به مثابه مطالبه کارآمدی و پیشرفت سرزمین بزرگ ایران است.
در دو سال و 9 ماه دوره ریاست جمهوری آیت ا...رئیسی اقدامات ارزنده، تلاش ها و پیگیری های دلسوزانه ای از سوی این شهید جمهور صورت گرفت که بر کسی پوشیده نیست. در عین حال کاستی ها و دردها و غصه های فراوانی در حوزه های اجتماعی همچون معیشت، سلامت و درمان، عدالت آموزشی، ازدواج، بازنشستگان و... زندگی و زیست مردم را می آزارد. ما در روزنامه خراسان در 40 روز گذشته با گزارش های متعدد و سلسله وار تلاش کردیم، گوشه ای از این رنج ها را روایت و بازگو کنیم.
امروز و یک روز باقی مانده به این رویداد ملی و راهبردی، بنا را بر این نهادیم که چکیده ای از مجموعه این گزارش ها را در یک بسته به نامزدهای این انتخابات گوشزد کنیم.
بی شک، مطالبه ما به عنوان یک رسانه مردمی از مسئولان همچون گذشته با قوت و انگیزه بیشتر تداوم خواهد یافت، همان طور که سابقه دیرپای این رسانه در پیگیری حرف و مطالبه مردم گویای این واقعیت است.
تغییر اقلیم؛ سرسلسله غصه های زیست محیطی
در حوزه محیط زیست، چالش ها و نقص های متعددی طبیعت و محیط زیست کشور را تهدید می کند؛ از کم آبی، آلودگی هوا، کاهش جنگل ها و... که روایت هر کدام یک کتاب قطور است. ما از میان همه این دردها، در این مجال کوتاه به «تغییر اقلیم» اشاره می کنیم که کشور هنوز درباره آن فاقد هرگونه سند ملی است. این در حالی است که اغلب صدمات زیست محیطی امروز جهان ناشی از تغییر اقلیم است علاوه بر این که گزارش مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرده که ایران در شمار ۹ کشور آسیبپذیر در برابر تغییرات اقلیمی قرار دارد.
دارو و درمان و این چند پرسش
نظام حکمرانی هر جامعه محکوم به برنامه ریزی و اجرای دقیق برنامه های مدون و بهنگام در امر بهداشت و درمان برای اقشار مختلف حتی در دوردست ترین نقطه کشور است.
اکنون با این توصیف چند پرسش اساسی پیش روی نظام بهداشت و درمان دولت چهاردهم وجود دارد که باید به آن پاسخ دهد:
1- آیا خدمات درمانی در نقاط مختلف کشور با توزیع عادلانه صورت گرفته است؟
2-میزان پرداختی هزینه درمان از جیب مردم متناسب و منطقی است؟
3-آیا دارو در حاشیه امن قرار دارد؟
4-چرا رویکرد «پیشگیری» بر درمان اولویت داده نمی شود؟
به طور قطع این موارد، فقط بخشی از انبوه مسائل حوزه بهداشت و درمان کشور است که آقای رئیس جمهور جدید باید برایشان تدبیری اساسی به کار گیرد.
مدارس دولتی محبت می خواهد
حوزه آموزش و به طور مشخص، وضعیت مدارس دولتی به عنوان بزرگترین بستر آموزش و پرورش گریبانگیر یک بی عدالتی بزرگ است.
آمار سالهای اخیر نشان میدهد سهم دهک اول و دوم جامعه از رتبههای برتر یا همان زیر 3 هزار کنکور، ۰.۹ درصد و به عبارت دیگر حتی زیر یک درصد است. طبیعتا، دانش آموزان دهک های پایین جامعه، محصلان مدارس دولتی هستند؛ همانجا که سال های زیادی است مورد بی توجهی و به نوعی مشمول بیتوجهی تاریخی نظام آموزش و پرورش کشور شده است. رهبر انقلاب اردیبهشت 1402 در سخنانشان، این امر را «بی عدالتی محض» خواندند: «نباید جوری باشد در کشور که وقتی گفته میشود مدرسه دولتی اولین چیزی که مقابل انسان نقش میبندد، ضعف مدرسه است. وقتی به مدرسه دولتی کم اعتنایی کنیم، معنایش این است که اگر کسی بنیه مالیاش آن قدر نبود که بتواند در مدرسهای که شهریه می گیرد ثبت نام کند، ناچار است که تن به ضعف بدهد، یعنی کسی که بنیه مالی ندارد، بنیه علمی هم نداشته باشد . این بیعدالتی محض است و به هیچ وجه قابل قبول نیست.»
دهه هشتادی را دریابیم
دیگر نمی توان به دهه هشتادی ها و نودی ها بی توجهی کرد؛ مسئله دختران و پسران نوجوان و جوان این سرزمین، حرف ها، ایده ها، روش اندیشه ای و زندگی، مطالبات و اقتضائات زیستی آن ها به همان میزان در امر حکمرانی مهم است که سایر موضوعات همچون اقتصاد و سیاست و اجتماع مهم است. رئیس جمهور آینده، در برابر این نسل چه حرف و ایده و روشی را دنبال می کند؟ آیا این رئیس جمهور، همچون برخی مسئولان است که به نشناختن این طبقه سنی اعتراف کردند یا در تعامل با دهه هشتادی ها طرحی نو دارد؟
مراقبت از جایگاه علمی ایران
روند حرکتی ایران طی دو دهه در مسیر صعود بوده و در بخش های فراوانی همچون نانو، پزشکی و... شرایط خوبی در منطقه داریم اگرچه در بخش تجاری سازی همچنان با چالش هایی مواجه هستیم اما به تاسف باید گفت که روند رو به رشد ایران در حوزه تولید علم جهانی در سال 2023 میلادی با کندی و پسرفت مواجه شد. در این باره، دکتر صمد نژاد ابراهیمی مدیرکل سیاست گذاری و برنامه ریزی پژوهشی با تایید این موضوع که رتبه ایران از نظر تعداد انتشارات در پایگاه اسکوپوس یک رتبه کاهش یافته و از رتبه ۱۵ به رتبه ۱۶ جهانی تنزل یافته است دلایل مختلفی را برای کاهش رتبه علمی و انتشارات ایران میتوان متصور شد:
1-کاهش انگیزه اعضای هیئت علمی به واسطه تبلیغات منفی درباره چاپ مقالات علمی
2-مشکل فرسوده بودن زیرساختهای پژوهشی
3-پایین بودن حقوق اعضای هیئت علمی سبب خروج افراد از دانشگاهها یا مهاجرت شده است
حاشیه نشینی در حاشیه تدابیر مسئولان
«حاشیه نشینی» از مهم ترین و پرچالش ترین آسیب های اجتماعی سه دهه اخیر به شمار می آید که البته به دلیل «توی چشم نبودن» نتایج کار برای آن، کمتر مورد توجه مسئولان ارشد قرار می گیرد. از سرشماری سال 1395 که تعداد حاشیه نشینان را 6 میلیون و 200 هزار نفر در 153 محله و منطقه حاشیه ای و غیررسمی برشمرد تا امروز، آمارهای متفاوتی درباره تعداد حاشیه نشینان در کشور منتشر شده است. یکی از این آمارها که رقم خوفناکی را روایت می کند، گفته شهریور 1402 ناصر رضایی، معاون توسعه شهری شهرهای جدید وزارت مسکن و شهرسازی در گفت وگو با رادیو بود که از رقم ۱۸ تا ۳۸ میلیون حاشیه نشین در کشور حکایت می کرد. این مسئول در یک گفت وگوی رادیویی گفته بود: «در سالهای اخیر حاشیه نشینی در کشور افزایش قابل توجهی داشته و بر اساس آمار گزارش شده، ۱۸ تا ۳۸ میلیون حاشیه نشین در کشور زندگی میکنند.»
12 میلیون مجرد اسیر مصائب ازدواج
شرایط بحران جمعیتی، بیش از هر زمان دیگری ضرورت تسهیل ازدواج و فرزندآوری را ایجاد کرده است. سرپرست مؤسسه تحقیقات جمعیت در نشست علمی «تحولات، سیاستها و برنامههای جمعیتی ایران» گفته است: «در بحث تجرد طبق آخرین آمار ۱۱.۶ میلیون مجرد در سن ازدواج داریم. این عدد بسیار بزرگ است و همین بازه سنی انباشت عدم ازدواجهایی است که در سالهای گذشته اتفاق افتاده است.» جالب است که بدانیم تعداد قابل توجهی از این حدود 12 میلیون دختر و پسر در سن و آماده ازدواج، تمایل به ازدواج دارند. سرپرست مؤسسه تحقیقات جمعیت می گوید: «۸۸ درصد جوانان در سن ازدواج، تمایل به ازدواج دارند و ما با مسئله عدم تمایل به ازدواج مواجه نیستیم. ما یکسری موانع اقتصادی مثل شغل و مسکن داریم که ناشی از سوء مدیریت است.»
ضرورت توجه به این نیاز اساسی
سهم نشاط و تفریحات در سبد هزینه خانوار در 5 سال اخیر روند کاهشی داشته و در سال 1402 به کمتر از یک درصد رسیده است. ایجاد فضای اجتماعی همراه با شادابی و نشاط را بی شک باید از پروژه های مغفول در کشور دانست. با وجود ظرفیت های متعدد فرهنگی، اجتماعی و هنری که از آن می توان به عنوان کارآمدترین ابزار برای توسعه نشاط در جامعه بهره برد اما باید اذعان کنیم که جامعه ایرانی آن طور که باید شرایط نشاط و شادابی اجتماعی را تجربه نمی کند. مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) چندی قبل در گزارشی، این موضوع را بر اساس آمار بانک مرکزی ایران و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) بررسی کرده است. این آمار که ۱۴ کشور به علاوه کلیت اتحادیه اروپا را پیمایش کرده، نشان میدهد، خانوار ایرانی با کمتر از ۵ درصد هزینهکرد از درآمد برای تفریح، در شمار خانوارهایی با کمترین میزان تفریح در بین این کشورها به حساب میآید.
محرومیت زدایی شعار لازم ندارد، فقط عمل
با وجود کوشش های فراوان شهید جمهور آیت ا... رئیسی، اما طعم تلخ محرومیت در نقاط مختلف کشور چشیده می شود. مرکز پژوهش ها از 25 میلیون نفر زیر خط فقر می گوید و وزیر اقتصاد به تازگی از رهایی 6.5 میلیون نفر از فقر خبر داده است.
بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس، تقریباً از سال ۱۳۹۰ به بعد نرخ فقر روند افزایشی داشته بهطوریکه از ۱۹.۴ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۳۰.۴ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است. بررسی های مرکز پژوهشی وابسته به مجلس از سال 1401 کشور نشان می دهد، میزان مصرف کالری نیمی از جمعیت ایرانیها در سال۱۴۰۱ کمتر از حد استاندارد (یعنی ۲۱۰۰کالری در روز) است. از سوی دیگر، همه دهکها از میزان کالری خود نسبت به سال۱۴۰۰ کم کردهاند. این کاهش کالری در دهکهای متوسط شدیدتر بوده است.
86 درصد در دام فیلترشکن ها
امروز نمی توان در امر حکمرانی به اینترنت به عنوان یک کالای اساسی و حوزه زیست مجازی جامعه بی تفاوت بود. با این حال، توسعه فضای مجازی، پهنای باند و اقتصاد دیجیتال پشت سد سیاست های کم اثر همچون فیلترینگ گرفتار شده اند که استفاده 86 درصدی کاربران از فیلترشکن نشانه روشنی از این واقعیت است. بر اساس برنامه هفتم توسعه، سهم اقتصاد دیجیتال از 7.9 درصد باید به ۱۵ درصد برسد که این هدف گذاری با مسیر پر از سنگلاخ کنونی بعید به نظر می رسد محقق شود مگر آن که با تدابیر منطقی، همه جانبه و با نگاه به توسعه زیرساخت ها بتوان به این چشم انداز نایل آمد که اگر همچنان کندی و کاهلی کنیم، بازارهای بین المللی، زیست بوم و متخصصان اقتصاد دیجیتال را نزدیک است که بیش از این از دست بدهیم.
می خواهیم مهاجرت کنیم!
اگر مدعی شویم که در کشور با موج مهاجرت مواجه نیستیم اما قطعا نتایج برخی نظرسنجی ها مبنی بر انگیزه و گرایش 60 تا 70 درصدی میل به مهاجرت از کشور را نمی توانیم نادیده انگاریم. بررسی های رصدخانه مهاجرت پیش روی ما قرار دارد که در یک نظرسنجی اینترنتی با حضور بیش از 12 هزار نفر به این نتایج رسیده است: 17 درصد اصلا تمایلی به مهاجرت ندارند؛ 4درصد مهاجرت کرده اما تمایل قطعی به بازگشت دارند؛ 46 درصد تمایل به مهاجرت دارند؛ 15 درصد برای مهاجرت اقدام کردهاند؛ 15 درصد هم مهاجرت کردهاند. این آمار یعنی، 77 درصد مخاطبان این نظرسنجی در حال و هوای مهاجرت قرار دارند.
هر روز بیشتر و متنوع تر
آسیب های اجتماعی با همه ساحت ها، ابعاد و دامنه رو به گسترش خود، هر روز رنگ جدیدی می یابد؛ اگر اعتیاد باشد، هر نوبت یک مخدر جدید با قدرت تخریبگری متفاوت از قبل متولد می شود. اگر طلاق باشد، هر سال با تغییر شرایط سنی و دلایل آن، با وضعیت متفاوتی از قبل رو به رو می شویم. اگر این آسیب، بزهکاری، خشونت، حاشیه نشینی، بیکاری و... باشد، هر کدام داستان و تبعات خود را دارد که اقتضای حکمرانی، مسئولیت و تصمیم سازی این ضرورت را می طلبد که برای پیشگیری و کاهش تبعات هر کدام به تناسب آن باید برایش برنامه ریزی و فکر کرد.
افزایش طلاق، کاهش 9 درصدی ازدواج، 4.5 میلیون معتاد، افزایش خشونت و نزاع، حاشیه نشینی و... بخشی از آسیب هایی است که جامعه را به درد کشانده است.
6 میلیون اجاره نشین که صدایشان شنیده نمی شود
بنابر آمار حدود 6 میلیون خانوار در کشور اجاره نشین و گرفتار اجاره های سر به فلک کشیده و بی حساب و کتاب هستند. از سویی تسهیلات بانک مسکن با اقساط 35 میلیون تومانی نیز برای مستاجرها بیشتر به یک شوخی شبیه است. آمارهای مرکز آمار نشان دهنده روند افزایشی تعداد اجاره نشینان است به طوری که سال 1400، از کل خانوارهای کشور 23درصد اجارهنشین بودهاند اما در سال 1401 این میزان به 24درصد افزایش یافته است. آقایان مسئولان، نامزدهای انتخابات و نمایندگان مجلس خودشان را جای 6 میلیون خانوار مستاجر بگذارند و به این بیندیشند که با این اجاره های سر به فلک کشیده و این حقوق های ناچیز در برابر هزینه ها و تورم، آیا در باقی مانده سبدهزینه ها، اندوخته ای هم برای آموزش، تغذیه، تفریح و سایر مخارج می ماند؟
بحران جمعیت و مشوق های کم جان برای فرزندآوری
در سالهای اول انقلاب، نرخ رشد جمعیت کشور حدود 3 درصد بود؛ به این معنا که جمعیت سالانه حدود 3 درصد نسبت به سال قبل افزایش مییافت، اما از اواخر دهه ۶۰ از این درصد کاسته شد و این رقم در ابتدای ورود به دهه ۸۰ به حدود ۱.۵ درصد رسید و در سال ۱۳۹۸ رشد جمعیت کشور برای اولین بار به کمتر از یک درصد تنزل یافت.
حال در پی هشدارهای مکرر درخصوص وضعیت روبه کهنسالی جمعیت، از آبان سال ۱۴۰۰ که قانون جوانی جمعیت به عنوان اصلی ترین وسیله ایجاد تعادل جمعیتی پیش روی چالش و بحران جمعیت کشور قرار گرفت، به نظر تا امروز نتوانسته آن طور که باید گره گشا و موثر واقع شود. یکی از دلایل آن، کاهش بودجه اجرایی این قانون است که تعجب برانگیز است.
بازی با سرمایه اجتماعی، ممنوع
«سرمایه اجتماعی» همچون ظرفیت های مادی و انسانی، به عنوان ثروت ملی بزرگ یک کشور به شمار می آید. برخی عملکردها در ادوار مختلف کشور، عامل فروکاست سرمایه اجتماعی شده است. بی شک، رئیس جمهور اگر خود را رئیس تمام جمهور با تمام سلایق و ذائقه ها بداند، این خود مهم ترین و اولین گام در تحقق و ارتقای سرمایه اجتماعی است. نمی توان رئیس عده ای از مردم بود و ذائقه عده ای دیگر را مورد توجه قرار نداد. عوامل متعدد در فروکاست سرمایه اجتماعی در کشور، نقش داشته که از جمله این موارد به 3 عامل می توان اشاره کرد:
1-وعده هایی که اجرایی نمی شود
2-درد معیشت، هزینه های زندگی و سختی های اقتصادی
3-مسئولی که شبیه مردم زیست نکند

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مائده کاشیان - بهار 1403 نمایش خانگی روزهای خوبی را سپری کرد. سریالهای موفقی مانند «افعی تهران» و «جنگل آسفالت» همزمان منتشر شدند و اواخر انتشار این دو مجموعه، «در انتهای شب» نیز به جمع آثار نمایش خانگی اضافه شد. این سریالها با توجه و تحسین تماشاگران مواجه شدند و زمینه درخشش ستارههایشان را فراهم کردند. پیمان معادی، امیر جعفری، مریلا زارعی، آزاده صمدی و هدی زینالعابدین به واسطه نقش خاص و بازی خوبشان در کانون توجهات قرار گرفتند و نزد مخاطبان محبوب شدند. به بهانه پایان فصل بهار، نگاهی داشتیم به عملکرد این پنج ستاره که در ادامه میخوانید.
پیمان معادی
فیلمنامهنویس، بازیگر و کارگردان سینما، بار دیگر با «افعی تهران» به عرصه نویسندگی بازگشت و نقش اصلی این قصه را نیز ایفا کرد. پیمان معادی با فیلمنامه خوب، منسجم و جذابی که نوشته بود مخاطبان «افعی تهران» را راضی و پایانبندی خوب سریال نیز توقعات تماشاگران را برآورده کرد. معادی در نقش «آرمان بیانی» به عنوان یک منتقد سینما که آسیبهای دوران کودکی و نوجوانیاش بر زندگی او در دوران بزرگسالی تاثیر مستقیم گذاشته بود، خوش درخشید. معادی نقش این شخصیت آسیبدیده را به درستی ارائه داد. بازی قابل باور و تاثیرگذار او به ویژه در سکانسهایی که این شخصیت احساساتی میشد و از یادآوری خاطرهها یا اتفاقاتی متاثر میشد، یکی از برگهای برنده مهم «افعی تهران» بود. «آرمان بیانی» کاراکتر پیچیده و سختی بود، اما پیمان معادی با تسلط بر جزئیات نقشی که خودش در مقام فیلمنامهنویس آن را خلق کرده بود، خیلی خوب از پس این نقش برآمد.
امیر جعفری
جزو بازیگران پرکار نمایش خانگی است، اما نقشهای متفاوتی که ایفا کرده و همچنین تنوعی که در بازی امیر جعفری وجود دارد، باعث شده این بازیگر در دام تکرار خود نیفتد. این بازیگر باسابقه که بهار امسال با سریال «جنگل آسفالت» در نمایش خانگی حاضر بود، نقش یک شخصیت خاکستری را در این مجموعه برعهده داشت. «ایرج» مردی بود که اعتبار خود را در بازار از دست داده بود و از راههای غیرقانونی مانند «مفتکشی» پول درمیآورد. گم شدن مبلغ هنگفتی هنگام مفتکشی باعث میشود که «ایرج» ورشکسته به دردسر بیفتد و زندگی خانوادهاش نیز زیر و رو شود. امیر جعفری در «جنگل آسفالت» موفق شد تصویری از «ایرج» را به نمایش بگذارد که همزمان حس ترحم و احساس خشم مخاطب را برانگیزد. او متناسب با ویژگیهای نقش خود، در نمایش هیچکدام از ابعاد شخصیت «ایرج» اغراق نکرد و حس استیصال و درماندگی او را واقعی و همراهیبرانگیز نشان داد.
آزاده صمدی
بهار امسال سه بازیگر زن نیز موفق شدند با نقشهایی مهم و چالشبرانگیز تحسین مخاطبان را برانگیزند. یکی از این بازیگران آزاده صمدی است که همزمان با دو مجموعه «افعی تهران» و «جنگل آسفالت» در نمایش خانگی دیده شد. صمدی در این دو مجموعه نقشهایی کاملا متفاوت برعهده داشت. «الهه» در «افعی تهران» مادری دلسوز و مسئولیتپذیر بود، اما «هنگامه» زنی معتاد بود که از همسر خود جدا شده بود و فرزندش نیز با همسر سابقش زندگی میکرد. آزاده صمدی در هر دو سریال بازی خوبی داشت، اما نقش «عاطفه» پیچیدگیهای بیشتری داشت. صمدی رفتارهای دیوانهوار «عاطفه» و عدم تعادل روحی او را به خوبی در حرکات خود نشان داد و حس نفرت مخاطب را نسبت به شخصیت خود برانگیخت.
مریلا زارعی
مریلا زارعی نیز موقعیتی مشابه آزاده صمدی دارد. این بازیگر خوش سابقه هم با دو سریال «افعی تهران» و «جنگل آسفالت» در نمایش خانگی حضور داشت، منتها هر دو نقش این بازیگر جزو نقشهای مهم و خاص کارنامه او هستند. مریلا زارعی در «جنگل آسفالت» در شمایل زنی افسرده و معتاد ظاهر شد و در «افعی تهران» نقش زنی رنجکشیده را ایفا کرد که دوران کودکی سختی را سپری کرده و همسر معتادش را نیز به قتل رسانده است. زارعی در «جنگل آسفالت» در جلد مادری افسرده و بیمار فرو رفته که در چهره سرد و بیروح او هیچ شوق و اشتیاقی دیده نمیشود. او در «افعی تهران» نقش یک مادر قاتل را بازی کرده، اما این زن یک قاتل بالفطره نیست، زندگی سخت او و همسر معتادش «مرضیه» را به این نقطه رساندهاند، بنابراین شخصیتی ترحمبرانگیز دارد. مریلا زارعی موفق شد در «افعی تهران» به واسطه بازی تاثیرگذارش، در همان سکانسهای کوتاهی که داشت، جای خود را در قصه باز کند و همدلی مخاطبان را برانگیزد.
هدی زینالعابدین
پنجمین بازیگر موفق بهار 1403 در نمایش خانگی، هدی زینالعابدین است. این بازیگر پس از تجربههای ناکامی که با سریالهایی مانند «قلب یخی 3» و «رقص روی شیشه» پشت سر گذاشت، با سریال پرمخاطب «رهایم کن» و اکنون نیز مجموعه «در انتهای شب» دوران تازهای از فعالیت حرفهای خود را تجربه کرد. هدی زینالعابدین در سریال «در انتهای شب» اثر آیدا پناهنده نقش زنی به نام «ماهرخ» را ایفا کرده که از همسرش جدا میشود و حالا باید زندگی تازهای را شروع کند. این بازیگر هنگام نمایش احساسات شخصیت خود بازی کاملا بهاندازه و بدون اغراقی دارد. بازی تاثیرگذار و باورپذیر زینالعابدین به خوبی تماشاگر را با کاراکتر خود همراه و همحس میکند، بنابراین مخاطب «ماهرخ» را میپذیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

الهه آرانیان- زاده ایران بود و عاشق ایران؛ ایرانشناسی برجسته بود و از نادرههای دوران؛ زندهیاد استاد ایرج افشار. شخصیتی که بزرگان در وصف تلاشهای خستگیناپذیرش برای ایران و فرهنگ ایرانی بسیار گفتهاند و هر بار که میشنویم، قند مکرر است. استاد شفیعی کدکنی درباره او گفته است: «بزرگا مردا که او بود و دریغا و بسیار بار دریغا که به پنجاه «چهره» ممتاز هم نمیتوان جای خالیِ آن یگانه را پُر کرد». ایرانشناسی برجسته و پرکار هم از صفاتی است که رهبر انقلاب درباره زندهیاد استاد افشار برشمردهاند. ایشان یک بار با ایرج افشار، ایرانشناسِ نامی، 9 ماه پیش از درگذشتش دیدار کردند؛ دیداری که به پیشنهاد رهبر انقلاب بود. ایشان در نامهای به استاد افشار نوشته بودند: «من از دورانی که شما سردبیر مجله سخن بودید، مقالات و نوشتههای شما را میخواندم تا بعد در مجله راهنمای کتاب و ... من از نثر فارسی شما خوشم میآید، چون خوندار و جاندار است و نثر دلپذیر و درست و دلنشینی مینویسید».
زندهیاد افشار حق بزرگی بر گردن ایران و فرهنگ ایرانی دارد. او در طول عمرِ پربار خود بیش از 300 کتاب و سه هزار مقاله در زمینههای کتابشناسی، کتابداری، فرهنگ مردم، تاریخ و... تالیف و تصحیح کردهاست. در ادامه بیشتر از زندگی و خدمات ارزشمند این چهره ماندگار میخوانید.
ژن ایراندوستی در خانواده افشار
ایرج افشار 16 مهر 1304 در تهران به دنیا آمد. خانوادهاش اصالتاً یزدی بودند. پدرش، محمود افشار یزدی از فرهنگدوستان و ایرانشناسان برجسته دوران خود بود. ایرج در مدرسههای شاهپور و فیروز بهرام درس خواند و در سال 1328 از دانشکده حقوق دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد. او که از سنین پایین دستیار پدرش در امور مجله «آینده» بود، کم کم در حوزه اداره و انتشار نشریه صاحبتجربه و دانش شد و این کار را به شیوه عملی آموخت. ایرج افشار در سال 1333، نخستین دفتر کتابهای ایران را منتشر کرد؛ اثری که سرآغاز تدوین و انتشار کتابشناسی ملی بود. افشار تا 12سال بعد انتشار این فهرست سالانه را ادامه داد. او همزمان با این فعالیتها مدتی سردبیر مجله «سخن» و مدتی هم مدیر مجله کتابهای ماه بود. این ایرانشناس فقید در سال 1335 به فرانسه رفت و با شرکت در دورهای که یونسکو برگزار میکرد، با فن کتابداری جدید آشنا شد؛ دورهای که سرآغاز فعالیتهای تازه ایرج افشار در حوزه کتابشناسی بود. او تا 7سال بعد به چند کار مختلف، اما مرتبط مشغول شد: تدریس کتابداری جدید در دانشسرای عالی، مدیریت و سردبیری مجله راهنمای کتاب، تاسیس باشگاه کتاب، انتشار نشریه نسخههای خطی با همکاری محمدتقی دانشپژوه، مدیریت کتابخانه ملی و مدیریت مرکز تحقیقات کتابشناسی دانشگاه تهران.
صرف هزینه مراسم یادبود فرزند برای کتاب
ایرج افشار در خانوادهای ثروتمند به دنیا آمده بود که املاک متعددی در یزد، تهران و شمیران داشتند. پدر او، محمود افشار همه اموال خود را وقف امور عامالمنفعه، بهویژه فرهنگ و زبان فارسی کرد. ایرج افشار در یادداشتهای روزانهاش در اینباره نوشتهاست: «پدرم به من نوشت، املاکی را که شما بایست از آن منتفع شوید، وقف کردم که مملکت بهره بَرَد و حال وقت آن است که کارهای دولتی را رها کنی و این کار خیر را متصدی شوی. به ایشان نوشتم من هم کار خیر میکنم، زیرا تمام وقتم را مصروف احیای آثار فرهنگی مملکت میکنم که کاری کمارزش نیست». ایرج تا جایی که توانست به وصیت پدر عمل کرد و هرآنچه داشت در راه فرهنگ و ایرانشناسی صرف کرد. تا جایی که هزینه مراسم سوگواری پسرش، بابک را هم صرف کتاب کرد. دکتر میلاد عظیمی که اثری با عنوان «کتابشناسی موضوعی-تاریخی از چاپکرده و نوشتههای ایرج افشار» تالیف کرده، در یادداشتی نوشتهاست: «دوستم میگفت وقتی خاک بر پیکر بابک میریختند، افشار از جمع کناره گرفت. دورترک بر گوری نشست. تکهچوبی برداشت و بر خاک چیزکی مینوشت انگار. هزینه مراسم یادبود بابک را هم صرف انتشار دو جلد کتاب بدیع و ماندنی «کتابفروشی» کرد. بابک کتابفروش بود. چه نجیبانه از خانواده خود و در مرتبت اول از همسر بابک تشکر کرد که اجازه دادند هزینه مراسم به زخم کتاب بخورد. به کار ایران و فرهنگ ایران بیاید. به یاد دارم که در آگهی تشکر از کسانی که به خانواده افشار تسلیت گفته بودند، نام عروسش را در صدر نوشت. چنین مردی بود این ایرج افشار».
ما برای آنکه ایران خانه خوبان شود...
به ایرج افشار لقب «پدر کتابشناسی ایران» دادهاند؛ چرا که او مسیر ایرانشناسی و تحقیق و پژوهش در این زمینه را هموار کرد. یک نمونه از فعالیتهای بیشمار و اثرگذار ایرج افشار، تهیه فهرست مقالات فارسی بود؛ کاری که کارستان بود و از عهده هرکسی برنمیآمد. آن زمان که خبری از اینترنت و فناوری نبود، ایرج افشار یکتنه بارِ پژوهش در حوزه مقالات فارسی را به دوش کشید تا هدیهای ارزشمند به نسلهای بعد از خود بهویژه دانشجویان بدهد. ایرج افشار، ایرانگردی منحصربهفرد هم بود که بارها و بارها به سیر و سیاحت در گوشه گوشه خاک ایران پرداخت و مشاهدات خود را ثبت و ضبط کرد. او به کویرها و شهر و روستاهای اطراف آن ها علاقه ویژهای داشت. او مصداق این شعر معروف نادر ابراهیمی بود که خیلی از ما با صدای محمد نوری در خاطر داریم: «ما برای آن که ایران خانه خوبان شود/ رنج دوران بردهایم/ ما برای بوییدن بوی گل نسترن/چه سفرها کردهایم».
از ایرج افشار سفرنامههای متعددی به چاپ رسیده که یکی از آنها «گلگشت در وطن» نام دارد. او در مقدمه «گلگشت وطن» مینویسد این موارد برایش اهمیت داشتهاست: کوچه پس کوچه شهرها، سنگ گور آبادیهای دورافتاده، لباسها و ابزارهای بومی، کتابۀ ساختمانهای گذشته، درختهای کهن سال، امامزادهها و آبدانها، رباطها و کاروانسراهای پراکنده در راهها، نامهای جغرافیایی خواه از آبادیها و خواه طایفهها و عشیرهها، قلعهها و برجها و میلههای برساخته بر ستیغ کوهها، تپهها و بالاخره سخنان مردم آنجاها. در جای دیگر از همین کتاب به صراحت میگوید که منظور او از سفرهایش در داخل ایران بیشتر آن است که مکانهای ناشناخته و روستاها و کوهسارها را معرفی کنم. هیچ دلم نمیخواهد از آمل و بابل و کناره دریا و پارک سیسنگان و پارک جنگلی نور توصیفی بکنم؛ زیرا اغلب آن جاها را میشناسند و در کتابها و نوشتهها هم ذکر چنین شهرهایی به تکرار آمده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در پاسخ به مطلب مندرج در آن روزنامه با عنوان «آموزش و پرورش همیشه بدهکار، طلب 44 میلیاردی فرهنگیان» به تاریخ23/2/1403 پاسخ معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش را به استحضار می رساند:
منابع مالی وزارت آموزش و پرورش عمدتاً در بخش اعتبارات هزینه ای طبقه بندی می شود و سهم اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای از مجموع منابع مالی وزارت آموزش و پرورش طی سه سال ناچیز بوده و بیش از 90 درصد منابع به اعتبارات هزینه ای اختصاص یافته است. در بخش اعتبارات هزینه ای نیز عمده ترین سهم مربوط به ادارات کل آموزش و پرورش استان هاست و نزدیک به 95 درصد از اعتبارات هزینه ای وزارت آموزش و پرورش مربوط به فعالیت های ادارات کل آموزش و پرورش استان ها می باشد، به عبارت دیگر می توان گفت که بخش اصلی اعتبارات وزارت آموزش و پرورش به اعتبارات استانی و با ماهیت حقوق و مزایای پرسنلی اختصاص می یابد. از طرفی نسبت اعتبارات هزینه ای وزارت آموزش و پرورش از اعتبارات هزینه ای دولت روند یکسانی ندارد و متغیر است. هرچند ممکن است کاهش سهم آموزش و پرورش از اعتبار هزینه ای دولت ناشی از تغییر در سقف اعتبارات دولت و افزایش اعتبار هزینه ای برای اقدامات و مسائل خاص باشد، با این حال تعیین سهم آموزش و پرورش از اعتبارات هزینه ای دولت بیشتر از طریق دستگاه مربوط قابل تعیین است نه وزارت آموزش و پرورش که همواره تلاش کافی و مستمر را برای جذب منابع حداکثری داشته است. ضمن آن که یکی دیگر از شاخص های مهم و شناخته شده برای سنجش میزان منابع اختصاص یافته به امر آموزش سهم منابع مالی آموزش و پرورش از تولید ناخالص داخلی (G.D.P) می باشد این شاخص نیز به پیروی از تغییرات قابل توجه منابع مالی آموزش و پرورش (مجموع اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای) به تولید ناخالص داخلی (G.D.P) می باشد. علی رغم عدم رعایت اصل کفایت در تأمین و تخصیص اعتبارات وزارت آموزش و پرورش در قوانین بودجه سنواتی، با توجه به این که بخش عمده اعتبارات آموزش و پرورش به هزینه های پرسنلی و به عبارت دیگر حقوق اختصاص دارد لذا این وزارتخانه در دولت سیزدهم سعی نموده ضمن پرهیز از ایجاد هرگونه بدهی و تعهد مالی جدید نسبت به پرداخت و تسویه دیون باقی مانده از سنوات گذشته و دولت های قبلی اقدام نماید که متاسفانه این مهم و همچنین جبران عقب ماندگی اجرای قانون رتبه بندی معلمان پس از 9 سال در دولت سیزدهم از دید نویسنده مطلب مغفول مانده است. چراکه نظام رتبهبندی معلمان سالها به یکی از پرتکرارترین موضوعات و مسائل در نظام آموزشی کشور در کنار تمام مباحث مربوط به مدرسه، معلم، درس، کتاب، کنکور و... تبدیل شده بود، به طوری که معلمان همواره نسبت به تبعیض در پرداختها و حقوق دریافتی ناراضی و خواهان عدالت در پرداخت حقوق بودند، از طرفی حفظ شأن و جایگاه معلمان نیز به یکی از دغدغههای آنها طی سالهای اخیر تبدیل شده بود. لایحه نظام رتبهبندی در سال 1392 از سوی دولت تقدیم مجلس شورای اسلامی شد، اما چالش تامین بار مالی برای تصویب و اجرای این طرح، منجر به عقب نشینی دولت های مستقر در سال های مذکور ( 1392 لغایت 1400) برای اجرا گردید، در نهایت با همت و تاکید رئیس جمهور شهید در دولت سیزدهم با تامین بار مالی مورد نیاز ، این طرح و تصمیم جدی برای حل مشکل معلمان رتبهبندی تصویب شد و مبنای محاسبه آن از 31 شهریور 1400 در دستورکار قرار گرفت. همچنین اهتمام همیشگی دولت محترم پرداخت به موقع حقوق و مزایای کارکنان و بازنشستگان کشوری و مستمری ها می باشد که این مهم در ماده (3) ضوابط اجرایی قانون بودجه سال 1403 کل کشور (موضوع تصویب نامه شماره 24541/ت 62498 هـ مورخ 16/02/1403 هیئت محترم وزیران) به صراحت قید گردیده و براساس آن خزانه داری کل کشور و معین استان ها و دستگاه های اجرایی در حدود نقدینگی در اختیار و با رعایت ماده (30) قانون محاسبات عمومی کشور، با اولویت مکلف به پرداخت موارد فوق الذکر در سقف تخصیص های ابلاغی اعتبارات هزینه ای عمومی و وصولی هزینه های اختصاصی قبل از هرگونه پرداختی هستند که انجام این مهم در پرداخت به موقع حقوق و مزایای کارکنان این وزارتخانه از ابتدای سال جاری تاکنون کاملاً مشهود می باشد. از سوی دیگر نویسنده خبر عنوان نموده اند که بدهی مربوط به مابه التفاوت پاداش پایان خدمت و مرخصی ذخیره سال1400 ناشی از اعمال فوق العاده قانون رتبه بندی با رقم7هزار و400میلیارد تومان صورت نپذیرفته که این امر از جمله مشکلات پیش روی برای این دستگاه در سال جاری خواهد بود. لیکن برخلاف موارد مطروحه در مطلب منتشره، به منظور اصلاح احکام رتبه بندی با توجه به جلسات مشترک کارشناسی برگزار شده با صندوق بازنشستگی کشوری میزان بدهی وزارت آموزش و پرورش بابت سهم کارمند افراد مشمول در شش ماهه دوم سال 1400 احصا و با عنایت به واریز بدهی معنونه مراتب طی مکاتبات متعدد منتهی به نامه شماره 275711/700 مورخ 12/12/1402 ( تصاویر پیوست ) به مدیر عامل محترم صندوق بازنشستگی کشوری جهت صدور دستور مقتضی به منظور صدور احکام اصلاحی ناشی از اعمال قانون رتبه بندی معلمان بازنشسته محترم مشمول فوق العاده مزبور سال 1400 و 1401 ارسال شده است و این موضوع از طریق نمایندگی های صندوق بازنشستگی برای افراد جامانده در استان ها قابل پیگیری می باشد. همچنین درخصوص ما به التفاوت پاداش پایان خدمت همکاران بازنشسته سال های 1400 و 1401 نیز پیگیری ها و هماهنگی لازم در این خصوص صورت گرفته و براساس تخصیص اعتبارهای ابلاغی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور بابت ردّ دیون و مطالبات ناشی از مابه التفاوت پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال 1400 مربوط به اجرای رتبه بندی و اعتراض به رتبه ها پرداخت به حساب ذی نفعان از طریق خزانه داری کل کشور صورت پذیرفته است. در خاتمه لازم به ذکر است وزارت آموزش و پرورش به استناد بند (1) ماده (37) ضوابط اجرایی قانون بودجه سال 1403 اقدام به ثبت کلیه بدهی های معوق در سامانه (سماد نو) وزارت امور اقتصادی و دارایی نموده است تا نسبت به پرداخت و تسویه دیون و تعهدات دولت به کلیه اشخاص بر طبق قوانین و مقررات مربوط با استفاده از ظرفیت های پیش بینی شده براساس الزامات ماده (1) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 1394 و آیین نامه اجرایی آن، اقدام لازم صورت پذیرد. در ضمن مبنای اقدام درخصوص سال ایجاد بدهی، اعلام شده در سامانه مذکور خواهد بود.
خواهشمند است دستور فرمایید طبق قانون مطبوعات و رسانه ها نسبت به درج جوابیه این مرکز در همان صفحه و با همان قلم اقدام لازم صورت گیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تابستان سال 1364 بود که باید چهارمین دوره انتخابات ریاستجمهوری برگزار می شد تا یکی از نامزدها با رای مردم به عنوان رئیسجمهور انتخاب شود. در آن سالها، کشور درگیر حمله ناجوانمردانه دشمن به سرزمینمان بود و افراد زیادی در جبهههای حق علیه باطل شرکت کرده بودند تا اجازه ندهند حتی یک وجب از خاک وطنمان به یغما رود. در همان شرایط حساس و سخت، شرکت در انتخابات و انداختن رای در صندوق تا رزمندهها هم در کنار بقیه مردم به سهم خودشان در سرنوشت کشور سهمیم باشند، اتفاقی بوده که تصاویر جالبی از آنها ثبت و در دل تاریخ ماندگار شده است. «حمید داودآبادی» تصاویری از شرکت رزمندهها در آن دوره از انتخابات با دوربینش شکار کرده که با گذشت این همه سال و در دوره مختلف برگزاری این همهپرسی در کشور، از آنها یاد شده، مورد توجه قرار میگیرند و در شبکههای اجتماعی پربازدید میشوند. در پرونده امروز زندگیسلام و در آستانه چهاردهمین انتخابات ریاستجمهوری به سراغ او رفتیم تا از نکات پشت پرده این عکسها، حال و هوای رزمندهها برای شرکت در انتخابات در آن زمان و شرایط متفاوتشان، سرنوشت افراد حاضر در این عکسها و ... برای ما بگوید. با ما همراه باشید.







ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سید خلیل سجادپور- مردجوانی که با تحریک احساسات و غیرت پدرزنش،او را به ارتکاب جنایت اسیدی هولناک ترغیب کرده بود،هنگام بازسازی صحنه قتل ،زوایای دیگری از این ماجرای تکان دهنده را به همراه پدر زنش فاش کرد.
به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان،صبح دوشنبه گذشته،خیابان بهمن4 در منطقه خواجه ربیع مشهد به قرق نیروهای پلیس درآمد تا متهمان پرونده«جنایت اسیدی»در امنیت کامل ،صحنه قتل وحشتناک متصدی کافی نت را بازسازی کنند. با حضور قاضی ویژه قتل عمد در محل،دو متهم در حالی از خودروی پلیس پیاده شدند که حلقه های آهنین قانون دستانشان را می فشرد.
طولی نکشید که نور چراغ های کافی نت دوباره روشن شد و این بار عاملان جنایت در حالی قدم به درون فروشگاه گذاشتند که شیشه ای بزرگ روی میز کار متصدی کافی نت کشیده شده بود.
دقایقی بعد با تفهیم اتهام معاونت در قتل عمدی مرد مسلمان به مرد جوان عینکی از سوی قاضی دکتر صادق صفری،دوربین بازسازی صحنه قتل روشن شد و متهم در قاب تصویر قرارگرفت. او با معرفی کامل خود در تشریح ناگفته ها و زوایای پنهان این ماجرای تکان دهنده گفت:روزی به طور اتفاقی از کنار کافی نت عبور کردم و همسرم را دیدم که با متصدی فروشگاه نشسته و مشغول گفت وگویی صمیمانه است. حیرت زده و متعجب به خانه رفتم و به خاطر سوءظنی که داشتم، گوشی تلفن همسرم را از او گرفتم و آن را به طور کامل بازبینی کردم ولی هربار با پیامک هایی روبه رو می شدم که بوی خیانت می داد و به همین دلیل به ارتباط نامتعارف همسرم بیشتر مشکوک می شدم.
در این هنگام قاضی ویژه قتل عمد از متهم جوان پرسید آیا فقط پیام ها به ارتباط غیراخلاقی در کافی نت می رسید؟ که متهم پاسخ داد:نه!هرچه بیشتر پیامک ها را واکاوی می کردم به موضوعاتی فراتر از یک ارتباط نامتعارف می رسیدم و احتمال می دادم که بین آن ها مسائل خاصی وجود داشته است. من آن پیام ها را در گوشی تلفن دارم و به شما (مقام قضایی) ارائه می دهم!
گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است:متهم این پرونده جنایی درباره ماجرای وحشتناک شب بیست وپنجم اسفند سال 1402 نیز گفت:وقتی این پیامک های دردناک را دیدم به سراغ پدرزنم رفتم که مردی معتاد و کارتن خواب است. او را در یکی از پاتوق های استعمال موادمخدر پیدا کردم و رابطه دخترش با متصدی جوان کافی نت را برایش بازگو کردم و سپس ادامه دادم که من پیامک هایش را هم دارم؛ ولی او گفت:ادامه نده!سرم درد گرفت! بعد از آن بود که نقشه جنایت اسیدی را برایش گفتم و ظرف پلاستیکی حاوی اسید را به او دادم. سپس پدرزنم را سوار موتورسیکلت کردم و به خیابان بهمن 4 آمدیم،جایی که فروشگاه «جواد-ق»درآن محل بود. من ابتدای خیابان موتورسیکلت را متوقف کردم و مشغول استعمال سیگار شدم ولی پدرزنم با ظرف حاوی اسید به داخل فروشگاه رفت که لحظاتی بعد فریادهای دلخراشی را شنیدم و پدرزنم را دیدم که از درون فروشگاه بیرون آمد و به طرف پایین خیابان فرار کرد. من هم بی درنگ گاز موتورسیکلت را فشردم و به سمت او رفتم. پدر زنم را سوار ترک موتورسیکلت کردم و به پاتوق رساندم. بعد هم خودم به خانه بازگشتم که توسط نیروهای کلانتری خواجه ربیع دستگیر شدم.بنابرگزارش روزنامه خراسان ،در ادامه بازسازی صحنه قتل و با دستور قاضی دکتر صفری،مرد52ساله کارتن خواب که خیلی با خونسردی و طمانینه سخن می گفت مقابل دوربین قوه قضاییه ایستاد تا زوایای دیگری از این جنایت وحشتناک را فاش کند. او نیز بعد از معرفی کامل خود گفت:آن روز وقتی دامادم ماجرای پیامک ها و ارتباط غیراخلاقی دخترم را برایم بازگو کرد، خیلی ناراحت شدم و تصمیم گرفتم برای اجرای نقشه او همکاری کنم. وی با اعتراف به این که می دانستم درون ظرف پلاستیکی اسید است، درباره جزئیات این جنایت ادامه داد:قبلا دروغ گفته بودم که فکر می کردم درون ظرف پلاستیکی الکل صنعتی است. چرا که من در آن را بازکردم و متوجه اسید شدم اما تصمیم خودم را گرفته بودم. وقتی در تاریکی شب از ترک موتورسیکلت پیاده شدم یکسره به طرف کافی نت رفتم.
«جواد-ق»(متصدی کافی نت)پشت میز کار روی صندلی نشسته و با گوشی تلفن همراهش سرگرم بود. من هم در یک لحظه در ظرف پلاستیکی را برداشتم و محتویات آن را از این سوی میز به سر و صورت او پاشیدم.آن جوان در حالی که جیغ می کشید از روی صندلی بلند شد تا خود را به بیرون از مغازه برساند. من هم زودتر از او بیرون پریدم و به طرف پایین خیابان فرارکردم که دامادم با موتورسیکلت از راه رسید و مرا سوار کرد.دراین هنگام قاضی شعبه208 دادسرای عمومی وانقلاب مشهد از متهم به قتل خواست تا صحنه جنایت اسیدی را به طور عملی انجام دهد که در این هنگام وی ظرف پلاستیکی را ازدست سرگرد شکیبا (افسر پرونده)گرفت و صحنه قتل را بازسازی کرد.به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان،با پایان اعترافات متهمان و آشکار شدن زوایای پنهان این ماجرای تکان دهنده،عاملان جنایت اسیدی با دستور مقام قضایی روانه زندان شدند تا این پرونده نیز دیگر مراحل دادرسی را طی کند. شایان ذکر است:عامل این جنایت وحشتناک از زمان ارتکاب جرم فراری بود که در نهایت بعد از گذشت بیش از 3ماه از این ماجرای تلخ،با تلاش نیروهای کلانتری خواجه ربیع دستگیر و به پنجه عدالت سپرده شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در حالی که کمتر از ۵ ماه به انتخابات آمریکا باقی مانده است، میانگین نظرسنجیهای جدید «نیویورکتایمز» نشان میدهد که رقابتی بسیار نزدیک در سطح ملی و در ایالتهای حساسی که عرصه منازعه هستند، وجود دارد. بهطور میانگین، نظرسنجیهای ملی جدید نشان میدهد که بایدن و دونالد ترامپ هر کدام حدود ۴۶ درصد آرا را در رقابت رودررو به دست آوردهاند. با نزدیک شدن به اولین مناظره انتخاباتی ، آمار این دو رقیب شدیدا نزدیک شده است.روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز با طرح این پرسش که «نظرسنجیها در مورد رقابت برای کاخ سفید چه میگویند؟» به بررسی تازهترین نظرسنجیها راجع به دونالد ترامپ جمهوریخواه و جو بایدن دموکرات پرداخت که قرار است اولین مناظره انتخاباتی خود را با شبکه سیانان پنجشنبه به وقت آمریکا و صبح جمعه به وقت ایران برگزار کنند.این رقابت نزدیک، پیشرفت جزئی برای بایدن را نشان میدهد. او تقریبا در هر روز از ۹ ماه گذشته – حتی به طور محدود – در سایر میانگینهای نظرسنجی عقب افتاده است اما او کسریهای خود را در پی سخنرانی سالانه «وضعیت اتحادیه» و با قطعی شدن نامزدها در ماه مارس، کاهش داد. او از زمان محکوم شدن ترامپ در دادگاه نیویورک، به طور کامل این شکاف را پر کرده است. رقابت در ایالتهای کلیدی میدان نبرد هم نزدیک است، اما در این جا ترامپ در نظرسنجیهای اخیر کمی جلوتر است. در حالی که ترامپ اغلب تنها با یک یا ۲ امتیاز پیشتاز است، با وجود این در پنسیلوانیا، ویسکانسین، میشیگان، نوادا، آریزونا و جورجیا پیشتازی میکند؛ ایالتهایی که برای پیروزی ترامپ در کسب الکترال کالج و در نتیجه ریاست جمهوری آمریکا کافی است. البته انتخابات امروز برگزار نمیشود و نظرسنجیها هم دقیقا درست نخواهد بود. نظرسنجیها اندازهگیریهای غیر دقیق و مبهم هستند که در معرض بسیاری از منابع خطا قرار دارند. پیشتازی ترامپ در ایالتهای مهم و حساس، ضعیفتر از امتیازات نظرسنجی بیشتر نامزدها در انتخابات گذشته است. در واقع، میانگین نظرسنجی امروز، رقابت نزدیکتری را نسبت به نظرسنجیهای نهایی نوامبر در هر انتخاباتی در ۲۰ سال گذشته نشان میدهد.دونالد ترامپ با اختلاف بیش از ۲ امتیاز در پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین پیشتاز نیست؛ سه ایالتی که برای بایدن برای پیروزی در ریاست جمهوری کافی است، مشروط بر این که ایالتها و مناطقی را که در حال حاضر رهبری میکند، داشته باشد. در یک انتخابات معمولی، نظرسنجیها معمولا ۲ درصد خطا نشان میدهد و در این چرخه، منابع دیگری هم از عدم قطعیت وجود دارد: کاندیدای مستقل رابرت اف کندی جونیور، تعداد زیادی از رایدهندگانی که هیچ کدام از ۲ نامزد اصلی را دوست ندارند و به اصطلاح از آن ها متنفر هستند و وابستگی ترامپ به حمایت از رایدهندگان سنتی دموکرات که معمولا مشارکت کمی دارند. اگر انتخابات امروز برگزار میشد، جای تعجبی نداشت که جو بایدن پیروز شود. تاکید بر این نکته مهم است که میانگین نظرسنجی، یک پیشبینی نیست. این صرفا، بهترین معیار ما برای وضعیت رقابت امروز است. مثلا حزبگرایی یا جمعیتشناسی یک ایالت را در نظر نمیگیرد، رایدهندگان بلاتکلیف را وارد نمیکند و نمیتواند آن چه را که در مناظرهها و کنوانسیونها اتفاق میافتد، شبیهسازی کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نخستین دوره از رقابتهای لیگ نخبگان آسیا با ساز و کار جدید و فرمت متفاوت قرار است از اواخر شهریور امسال آغاز شود و تیمها به مصاف هم بروند. در اولین دوره این پیکارها، حضور استقلال و پرسپولیس قطعی شده و سپاهان نیز در صورت پیروزی در بازیهای پلی آف، میتواند راهی مرحله اصلی و گروهی شود. بازیها به این صورت برگزار میشود که 12تیم از غرب آسیا در یک گروه و 12تیم نیز از شرق قاره در گروه دوم قرار میگیرند. هر تیم هشت دیدار انجام خواهد داد، چهار دیدار خانگی و چهار دیدار خارج از خانه. پس از انجام مسابقات، هشت تیم برتر هر منطقه به مرحله یک هشتم صعود میکنند. تا پیش از این مشخص نبود که آیا تیمهای یک کشور در مرحله گروهی با همدیگر دیدار خواهند کرد یا خیر تا این که دیروز، سلطان آل علی، خبرنگار اماراتی جدیدترین خبر در این خصوص را اعلام کرد و گفت که تقابل تیمهایی از یک کشور در دور گروهی منتفی است. این خبرنگار اعلام کرد که احتمال تقابل تیمهای الهلال، النصر و الاهلی عربستان با یکدیگر و همچنین تقابلهای استقلال، پرسپولیس و شاید سپاهان (در صورت صعود) با هم و جدال تیمهای العین و الوصل و شباب الاهلی امارات (در صورت صعود) با یکدیگر منتفی است. ضمن این که تیمهای قطری السد، الریان و الغرافه (در صورت صعود) نیز با همدیگر روبه رو نخواهند شد.بدین ترتیب برخلاف تصور اولیه، استقلال و پرسپولیس در دور گروهی به مصاف هم نخواهند رفت و چنان چه سپاهان نیز بتواند از مرحله پلی آف سربلند بیرون آید و به دور گروهی صعود کند، آن گاه از 9 تیم باقی مانده در دور گروهی، نمایندگان ایران باید با هشت تیم دیدار کنند. این بدان معناست که احتمال جدال استقلال، پرسپولیس و سپاهان با هر سه تیم مطرح و پرستاره عربستانی الهلال، النصر و الاهلی بسیار زیاد است و ممکن است هر سه نماینده ایران با هر سه باشگاه سعودی دیدار داشته باشند ولی این که مکان بازیها در کدام کشور خواهد بود، در مراسم قرعه کشی مشخص میشود. همان طور که در بالا ذکر شد، هر تیم در دور گروهی باید با هشت باشگاه دیدار کند و خبری از بازی رفت و برگشت نیست. طبق قرعه کشی مشخص میشود که هر تیم در خانه با چه تیمی بازی میکند و برای برگزاری دیدار خارج از خانه نیز چه حریفی در انتظارش خواهد بود. در نتیجه ممکن است که رونالدو با النصر با هر سه نماینده ایران روبه رو شود و سه بار به تهران و اصفهان سفر کند یا این که تعداد دفعات حضور این فوق ستاره در کشور، به دوبار یا یک بار کاهش یابد یا حتی اصلا این تیم تمام بازیهایش با نمایندگان ایران را در ریاض برگزار کند که تمام این ابهامات در مراسم قرعه کشی مشخص میشود. پس از پایان دور گروهی، مرحله یک هشتم نهایی به صورت رفت و برگشت انجام خواهد شد، تیم اول هر جدول با تیم هشتم، تیم دوم و هفتم، تیم سوم و ششم و تیمهای چهارم و پنجم برابر هم قرار خواهند گرفت تا چهره ۴ تیم برتر از هر منطقه غرب و شرق مشخص شود. در مرحله یک چهارم نهایی، چهار تیم برتر مناطق غرب و شرق در یک گوی قرار خواهند گرفت تا تیمها دو به دو مقابل هم قرار بگیرند و احتمال تقابل تیمهای غرب با شرق وجود دارد. البته این دیدارها به صورت تک بازی خواهد بود. این روال تا فینال همین گونه ادامه خواهد داشت. عربستان به عنوان میزبان این مراحل انتخاب شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

فردا هشتم تیرماه انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری برگزار میشود. حالا لنز دوربینهای داخلی و خارجی روی حوزههای رایگیری و صندوقهای رای فوکوس کرده تا ببینند مردم با چه کیفیتی در این انتخابات شرکت میکنند و سرانجام نام چه کسی از داخل صندوقها به عنوان پیروز بیرون خواهد آمد.فعلا اما فارغ از این موضوع، چهرههای کشوری و لشکری با دعوت از مردم برای حضور در انتخابات گفتهاند که روز جمعه فرصتی برای تعیین سرنوشت کشور است. در صورتی که مردم در انتخابات ریاست جمهوری حضور پررنگی داشته باشند و رئیس جمهور آینده با رای بالایی انتخاب شود، رئیس دولت آینده می تواند به پشتوانه رای عظیم مردم، مشکلات را بهتر، راسخ تر وسریع ترحل و فصل کند. بر همین اساس امامین انقلاب همواره بر اهمیت مشارکت مردم و برگزاری انتخابات تاکید کرده اند.
رهبر معظم انقلاب همواره پیش از برگزاری انتخابات مردم را به مشارکت حداکثری در این عرصه دعوت کردهاند که این نیز از ارزشهای قابل توجه نظام ماست. مشارکت در انتخابات در حوزههای مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ... تاثیرگذار است. هرچه مشارکت در انتخابات بیشتر باشد، تاثیرات آن نیز بیشتر خواهد بود. مشارکت در بحث امنیت کشور تاثیر بسیاری دارد، قطعا وقتی دشمنان و بدخواهان کشور و نظام ما میبینند مردم نسبت به سرنوشت کشور حساس هستند و برای پیشرفت و امنیت کشور در صحنه هستند، جرئت نخواهند کرد که به مرزهای ما دستدرازی کنند. در حوزه اقتصادی نیز مشارکت در انتخابات تاثیر دارد. حضور گسترده در انتخابات موجب مقبولیت و مشروعیت دولت و کشور خواهد شد و پشتوانهای است که دولت بتواند برنامههای اقتصادی و سیاسی و برنامههای مختلف خود را در حوزه بین الملل پیگیری کند. برگزاری انتخابات پرشور قدرت چانه زنی کشور را در عرصههای بینالمللی بالا میبرد و این باعث خواهد شد دولت منتخب بهتر بتواند تامین منافع مردم و پیشبرد اهداف سیاست خارجی را پیگیری کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مشهد الرضا(ع) در آخرین روز تبلیغات انتخاباتی، میزبان 3 نامزد انتخاباتی پرطرفداری بود که رقابت اصلی در روز جمعه بین آن هاست. مسعود پزشکیان صبح دیروز در سالن شهید بهشتی مشهد در جمع هوادارانش حضور یافت. سعید جلیلی عصر دیروز در میان طرفدارانش در ورزشگاه تختی مشهد سخنرانی کرد و محمدباقر قالیباف نیز شب گذشته در سالن شهید بهشتی مشهد در تجمع انتخاباتی هوادارانش حضور یافت. صحبت های هر یک از این 3 نامزد انتخاباتی در ادامه آمده است.
پزشکیان: رای ندادن، رای به تداوم وضعیت موجود است
مسعود پزشکیان پس از حضور در مشهد و زیارت حرم مطهر علی بن موسی الرضا(ع) و قرائت فاتحه بر مزار شهید جمهور آیت ا... رئیسی، به سالن بهشتی مشهد رفت تا در جمع طرفدارانش حضور یابد و سخنرانی کند. وی در جمع هواداران خود ضمن تاکید بر ضرورت حضور در انتخابات و رای دادن اعلام کرد: رای ندادن، رای به تداوم وضعیت موجود است. وی با انتقاد از وضعیت فعلی کشور و تردید برخی از مردم برای رای دادن گفت: مردمی که آزرده هستید، مردمی که رای نمیدهید، بدانید نیامدن شما مساوی با ادامه وضعیت موجود است، پای صندوق بیایید تا حق خودتان را پس بگیرید، کشور متعلق به همه ایرانیان است، کشور را رها نکنید.
پزشکیان مهم ترین پشتوانه نظام را حمایت مردم از آن دانست و افزود: برای این که بتوانیم در دنیا اقتدار نشان دهیم باید پشتوانه مردمی داشته باشیم. وی با تقدیر از نیروهای مسلح کشور و پیشرفت های نظامی ایران گفت: سرمایه این کشور موشک و پهپاد است، اما قدرت آن را مردم میسازند، اقتدار کشور را مردم میسازند، باید در انتخابات حضور داشته باشیم و حق خودمان را مطالبه کنیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری به ضرورت برخورداری آحاد جامعه از حقوق خود اشاره کرد و گفت: من اگر بلوچ و کرد و سنی بودم، نابغه هم بودم اجازهای نمیدادند به جایی برسم، من آمدم این رویه را اصلاح کنم، چون ایران را متعلق به همه ایرانیان میدانم.
مهم ترین فرازهای اظهارات پزشکیان به شرح زیر است:
* ما حق نداریم با زنان و دختران این گونه در خیابان برخورد کنیم. از دیدن این برخوردها شرم میکنم.
* آزادی حق همه انسانهاست، خیلی جاها آن را قربانی کرده ایم.
* این روندی که ما طی می کنیم به نفع مملکت نیست، همه باید در این مملکت سهمی داشته باشند.
* من نماینده شما در دولت هستم نه رئیس شما در دولت.
* ما معتقدیم آزادی حق همه مردم ایران است. آزادی حق همه مذاهب است.
* باید دست به دست هم دهیم و قدرت را از دست کسانی که خود را به جای مردم میگذارند، بگیریم.
* نباید اجازه دهیم به نام مردم هرکاری میخواهند بکنند.
جلیلی: ما کسی را می خواهیم که در برابر غرب سکوت نکند
عصر روز گذشته، سعید جلیلی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم نیز در مشهد در جمع هوادارانش در ورزشگاه تختی این شهر حضور یافت. وی در واکنش به برخی گمانه زنی ها در خصوص احتمال انصراف وی گفت: ما هستیم و تا آخر می مانیم و با قدرت ادامه می دهیم. مهم ترین فرازهای اظهارات جلیلی به شرح زیر است:
* ما کسی را می خواهیم که دربرابر غرب سکوت نکند، ملت ما کسی را می خواهد که غفلت تاریخی تکرار نشود و قدر جوان های مارا بداند.
* ما امروز در نقطه ای هستیم که به مدد همین دانشمندها و جوانان دیگر به عقب برنمی گردیم بلکه با اتکا به جوانان می توانیم در رده اول جهان قرار بگیریم.
* اگر صحبت از شان ملت می کنم به این معنا نیست مشکلات مردم از جمله گرانی و تحریم را نمی بینیم.
* می خواهم بگویم باید این ها را با شناخت حل کرد، ضعف را با مدیریت درست و برنامه درست به موقع می توان رفع کرد.
* ما می خواهیم دانشجوهای خارج کشور بیایند و دراین کشور نقشی ایجاد کنند نه این که درخارج بمانند.
* نزدیک 700 نفر به خاطر کرونا فوت میکردند، بهانه میآوردند تا FATF امضا نشود. نمیتوانیم واکسن بیاوریم. شهید رئیسی آمد، هم واکسن آورد و هم آن مشکل را حل کرد.
* هشت سال مسیری که طی شد آمارش چه شد؟ هشت سال رشد اقتصاد کشور یا صفر شد یا منفی شد و متوسط آن هفت دهم شد.
* آن ها امروز دوباره مدعی شدهاند؛ امروز ملت ما در این انتخاب است که دوباره رشد صفر و منفی را در ۸ سال بخواهد دنبال کند؟ این که دوباره بخواهند مسیری طی بشود که اگر بگویید چرا این طور شد بگویند چون در آن سر دنیا یک نفری آمد سر کار همه مسائل را به هم زد و این طوری تمام قدرت یک ملت را به چنین چیزی معطل بکنند.
* این یک نگاه است. یک نگاه هم آن است که شما سه سال پیش انتخاب کردید و شهید عزیز رئیسی به اتکاء شما ملت حرکتی را شروع کرد که هنوز چند ماه نگذشته بود، خود مقام رسمی آمریکا گفت راهبرد فشار حداکثری شکست فاحش خورد.
قالیباف: کشور تاب اختلاف ندارد
محمد باقر قالیباف، آخرین نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود که در مشهد حضور یافت. وی ابتدای دیشب در جمع حامیانش در ورزشگاه شهید بهشتی مشهد با اشاره به این که کشور تاب اختلاف ندارد، افزود: با کمک مردم و طرح پنج فوریتی که پیشنهاد دادیم . برنامه هفتم اقتصاد را قابل پیش بینی و تورم را حل میکنیم. مهم ترین فرازهای اظهارات شب گذشته قالیباف در مشهد به شرح زیر است:
* در دهه90 شاهد رکود و تورم بودیم و هم مذاکره را به نتیجه نرساندند و هم کشور را معطل کردند و در این دهه رشد اقتصادی کشوری کمتر از یک درصد و رشد نقدینگی ۲۶ درصد بود.
* در دولت شهید رئیسی ریل را عوض کردیم و در مناظرات دیدیم که چگونه میخواهند همان مسیر گذشته را بروند. ان شاءا... در این عرصه با همت مردم مسیر تحول را پرسرعت پیش می بریم و هرگز به عقب برنمی گردیم.
* این ها این قدر در برخی از موضوعات انصاف را رعایت نمیکنند که دوگانه سازی را در برخی موضوعات بیان میکنند.
* رهبری درباره قانون اقدام راهبردی فرمودند قانون اقدام راهبردی بهترین قانونی بود که در مجلس تصویب شد ولی اکنون شاهد هستیم که آن هایی که ما را گرفتار کردند میگویند این قانون را قبول نداریم و این ها میخواهند مستقر شوند و آغاز دوگانگی که در دهه گذشته پشت سر گذاشتیم.
* مرزنشینان مطمئن باشند انسداد مرزها به معنی تعطیلی بازارچههای مرزی نیست.
* دیوار را در مرزهای شرقی کشور احداث خواهیم کرد.
* اتباعی که مجوز دارند مهمان ما هستند.
* ما در آغاز دولت چهاردهم به هر سرپرست خانوار بدون مسکن 200 متر زمین رایگان میدهیم.
* زمین در همه مناطق روستایی و در 85 درصد مناطق شهری وجود دارد.
* امنیت شغلی نیروهای قراردادی و شرکتی را دنبال خواهیم کرد.
* با نیروهای قراردادی و شرکتی رفتاری مشابه شهروندان درجه یک و دو انجام دادیم.
* مجلس سیاسیترین جای ممکن است؛ اما کاری کردیم که مجلس انقلابی باشد.
* تهران جدید را ساختیم؛ مطمئن باشید پایتخت دوم و اقتصادی ایران را هم در سواحل دریای عمان خواهیم ساخت.
* این پایتخت اقتصادی در افق ۱۴۱۴ اقتصاد کشور را متحول میکند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مجاور – صبح روز شنبه 9 تیرماه نهمین رئیس جمهور کشورمان شاید مشخص شود. شاید هم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری به دور دوم برود؛ چرا که یک روز مانده به انتخابات و در حالی که اصلاحطلبان با یک کاندیدا در صحنه هستند، اصولگرایان با چند کاندیدا رایها را بین خود تقسیم کرده اند. حالا با توجه به این که میزان مشارکت تکانه خاصی نخورده و در سبد آرا نیز تغییر محسوسی ایجاد نشده والبته تا لحظه تنظیم گزارش اجماعی نیز در کار نیست،انتخابات دو مرحله ای خواهد بود. دیشب سعید جلیلی در ورزشگاه تختی مشهد گفت: ما هستیم؛ تا آخر
می مانیم و با قدرت ادامه می دهیم. علیرضا زاکانی در جمع هوادارانش در میدان امام حسین(ع) تهران گفت: آندفعه شهید رئیسی بود که کنار رفتم؛ اگر گیر آوردید به ما نشان دهید! محمدباقر قالیباف هم پیشتر و در طول مسیر تبریز به اهواز به برخی خبرها پیرامون کنارهگیریاش از انتخابات پاسخ داد و با تاکید بر این که این حرفها طبیعتا شایعه است، گفت: معمولا این بحثها همیشه بوده است. حتما در حال دنبال کردن ادامه راه هستم. یک وظیفه ملی است و در میدان آمدهام.اگر جدی نبودم، در مجلس حضور داشتم و رئیس یک قوه بودم. در این میان، تقابل نظرسنجیها نیز بر این صحنه متکثر افزوده است. هواداران 2 کاندیدای دارای اقبال بالاتر در اردوگاه اصولگرایی ، هر کدام به بیشتر بودن رای کاندیدای متبوع خود اشاره و این برتری نسبی را دلیلی بر لزوم کنارهگیری دیگری قلمداد میکنند. این در حالی است که آنچه درباره نظرسنجیهای انتخاباتی یک هفته اخیر میتوان گفت، این است که هر دو کاندیدای پیشتاز اصولگرا (قالیباف و جلیلی) و بنا بر برخی نظرسنجیهای دیگر، هر ۳ کاندیدای اول انتخابات (قالیباف، جلیلی و پزشکیان) آرای نزدیکی به هم دارند؛ به طوری که میتوان در حال حاضر گفت اختلاف درصد آرای کاندیداهای اصولگرا در نظرسنجیهای مختلف، اختلاف معناداری نبوده و جایگاه آنان در نظرسنجیها با اختلاف حدود ۳ درصد است که معمولا این درصد، حاشیه خطای پیمایشهاست. پس تا این جای کار میتوانیم بگوییم آرای کاندیداها تقریبا برابر است و اگر تغییری در حضور کاندیداها رخ ندهد، انتخابات حتما به مرحله دوم خواهد رفت. اما کدام کاندیداها به مرحله دوم خواهند رفت؟
دوگانه های مرحله دوم
بر اساس بررسی نظرسنجیهای مراکز مختلف افکارسنجی میتوان گفت نزدیک بودن آرا به یکدیگر امکان پیشبینی را سخت کرده و هرگونه پیشبینی در این زمینه غیردقیق است.پس احتمال این که هر کدام از این دوگانهها به مرحله دوم انتخابات بروند، وجود دارد:
قالیباف – پزشکیان
جلیلی – پزشکیان
قالیباف – جلیلی
نکته دیگری که از تمام نظرسنجیهای انجامشده استخراج میشد، این بود که در صورتی که اردوگاه اصولگرایی با یک کاندیدا در دور اول حاضر می شد، احتمال پیروزی آن با توجه به جذب احتمالی بخشی از آرای خاکستری و مرددین بسیار بیشتر از دور دوم بود اما اختلافی که وجود دارد، این بود که کدام کاندیدا در صحنه بماند، احتمال پیروزی بیشتر است؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت با توجه به این که اختلاف آرای ۲ کاندیدای پیشتاز اصولگرایی، اختلاف معناداری نیست و با توجه به این که مطابق نظرسنجیهای مختلف به اندازه رای بالقوه هر کدام، آرای تصمیم نگرفته بسیاری وجود داشت، روشی که در جلسات کارشناسی برای تعیین کاندیدای با شانس بالاتر برای اجماع اتخاذ میشود، این است که سبد رای هر کدام از کاندیداها را در صورت انصراف بررسی کنند و کاندیدایی انصراف دهد که کمترین انتقال رای را به سبد کاندیدای رقیب داشته باشد. مطابق بررسیهای دقیق انجامشده در نظرسنجیهای مختلف میان آقایان سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی در صورت انصراف کمترین میزان انتقال رای به سبد پزشکیان را دارد و در صورت انصراف قالیباف، ۴ برابر میزان انتقال رای جلیلی، رای به سبد پزشکیان اضافه میشود که حتی در شرایطی ممکن است به پیروزی پزشکیان در دور اول منتهی شود!
جدیدترین افکارسنجی مرکز پژوهش ها نیز بر این تحلیل مهر تایید می زند. در این نظرسنجی که روز گذشته منتشر شد، از میان پاسخگویانی که قطعاً یا احتمالاً در انتخابات پیشرو شرکت خواهند کرد: در صورت انصراف محمدباقر قالیباف ۲۷.۱ درصد از آرای او به سبد رأی «سعید جلیلی»، ۲۱.۵ درصد به سبد رأی «مسعود پزشکیان»، ۱۲.۱ درصد «سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی»، ۸.۴ درصد «علیرضا زاکانی» و ۳.۷ درصد به «مصطفی پورمحمدی» منتقل خواهد شد. در صورت انصراف سعید جلیلی، ۵۱ درصد از آرای وی به سبد رأی «محمدباقر قالیباف»، ۱۳ درصد به سبد رأی «علیرضا زاکانی»، ۱۲ درصد به سبد رأی «سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی» و ۸ درصد به «مسعود پزشکیان» منتقل خواهد شد.در صورتی که انتخابات به دور دوم کشیده شود، در صورت رقابت میان «محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی»، ۴۴.۹ درصد گفتهاند به «محمدباقر قالیباف» و ۴۰.۳ درصد به «سعید جلیلی» رای خواهند داد. درصورتی که انتخابات میان «مسعود پزشکیان و سعید جلیلی» به دور دوم برود، ۴۹ درصد به «مسعود پزشکیان» و ۴۴.۱ درصد به «سعید جلیلی» رأی خواهند داد. در صورت رقابت بین «محمدباقر قالیباف و مسعود پزشکیان»، ۴۷ درصد به «محمدباقر قالیباف» و ۴۴.۸ درصد به «مسعود پزشکیان» رای خواهند داد.
بر همین اساس بسیاری از چهره های سیاسی فعال اصولگرایی براین باورند که انصراف آقای جلیلی کمریسکترین و نزدیکترین حالت به پیروزی را رقم میزند. در همین راستا علی قلهکی نوشته است:«1. اگر اجماع روی سعید جلیلی رخ دهد، رقابت تنگاتنگ ولی شانس پیروزی مسعود پزشکیان محتملتر است.۲. اگر اجماع روی محمدباقر قالیباف رخ دهد، احتمالا قالیباف پیروز میشود. ۳. بدون اجماع و انصرافِ ۶ نامزد، پزشکیان حتما یک پای دور دوم است و احتمالا جلیلی نفر دوم خواهد بود. البته احتمال راهیابی قالیباف به جای جلیلی نیز منتفی نیست ولی کمتر است. ۴. در دور دوم جلیلی احتمال زیاد شکست میخورد و قالیباف احتمالا شکست میخورد ولی قطعی نیست.۵. فعلا مسیری برای راهیابی توأمان جلیلی و قالیباف به دور دوم متصور نیستم و احتمالش را بسیار کم ارزیابی می کنم.» جلیل محبی نیز نوشت:«مطابق نظرسنجی های اخیر بدنه جریان اصولگرایی تا حدودی متوجه شده است که دور دومی شدن جلیلی و پزشکیان به معنای پیروزی پزشکیان است. این موجب
جابه جایی رای در همین دو روز شده و شیب آن ادامه دارد. کنار رفتن آقایان جلیلی، زاکانی و قاضی زاده کار را در دور اول یکسره می کند. باقی ماندن آن ها با توجه به نزدیکی آرای جلیلی و قالیباف در حاشیه خطای نظرسنجی پیشبینی را سخت می کند. همچنین درصد مرددین در حال کم شدن و ریزش در سبد قالیباف و پزشکیان و قاضی زاده است.» در همین راستا مهدی قاسم زاده تحلیلگر نیز اظهار کرد :« اجماع تنها درصورتی ضروری است و می تواند موثر واقع شود که هم احتمال پایان یافتن کار در همین دور اول وجود داشته باشد و هم بتوان با آن موج سازی کرد و بر آرای مردد با ایجاد انگاره پیروزی تاثیر گذاشت؛ البته در هر حالتی در دور دوم نیز احتمال پیروزی پزشکیان و شکست جلیلی محتملتر به نظر می رسد!»
خلاصه با توجه به این که در انتخابات دو مرحلهای امکان افزایش مشارکت به نفع آقای پزشکیان بیشتر است اگر جریان اصولگرایی بخواهد پیروز میدان انتخابات باشد، باید بر تعیین تکلیف انتخابات در دور اول متمرکز شود که از مسیر اجماع بر روی گزینه ای که ریسک کمتری در رقابت با آقای پزشکیان دارد می گذرد.البته که سرنوشت انتخابات هنوز هم به میزان زیادی به مرددها وابسته است. همان حدود12 تا15 درصدی که می توانند مشخص کنند چه کسی را به دور دوم بفرستند.
پرویز امینی، استاد دانشگاه نوشت: با اتمام ظرفیتهای اصلی تبلیغات انتخابات علیالخصوص مناظرهها، نظرسنجیهای متفاوت از این حکایت دارد که بین یکپنجم تا یکچهارم رأیدهندگان قطعی و احتمالی انتخابات هنوز نتوانستهاند به نامزد مورد نظر خود برسند و بین نامزدهای موجود مرددند که با احتساب یک مشارکت حدود ۵۰ درصدی، رقم این افراد بین ۶ تا ۷ میلیون برآورد میشود که رقم بالایی است. معنای این حرف آن است که این عده که عدد بزرگی در مجموع رأیدهندگان و تقریباً معادل رأی هر یک از سه نامزد اول انتخابات هستند، هنوز ترجیحی برای انتخاب نامزد مطلوب خود پیدا نکردهاند. بنابراین در ساعات پایانی تبلیغات انتخاباتی هر یک از نامزدها بتواند به فراخور امکانهای خود و ترجیح مؤثر این افراد تناسبی برقرار کند، میتواند وضعیت خود را بهبود ببخشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.