
تعداد بازدید : 42
امیدوار به سندی برای صنعتی شدن

طی روزهای اخیر، پیش نویس استراتژی توسعه صنعتی توسط موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی تدوین شد. مروری بر سابقه ماجرا نشان می دهد که این سند، چهارمین سند استراتژی توسعه صنعتی کشور در 20 سال اخیر محسوب می شود. این مسئله نشان دهنده معضلات جدی در نظام برنامه ریزی و بی ثباتی در سیاست گذاری اقتصادی است که با تغییر دولت ها، استراتژی های توسعه صنعتی نیز تغییر می کند.
این موضوع در گزارش تیتر یک امروز روزنامه خراسان با عنوان «ترافیک استراتژیهای توسعه صنعتی» تبیین شده است؛ اما فارغ از این تشتت سیاستگذاری، هرگونه تلاشی برای رساندن بخش صنعت به یک استراتژی توسعهای مثبت است و باید به فال نیک گرفت و تلاش کرد این استراتژی مطابق با مقتضیات اقتصاد ایران، تحولات جهانی و نگاه آینده نگر به تغییرات فناورانه تدوین شود اما قبل از همه این نکات شاید این سوال قابل طرح باشد که با وجود برنامه توسعه چه نیازی به استراتژی توسعه صنعتی داریم؟
واقعیت این است که عملا آنچه با عنوان برنامه توسعه در دولت ها تدوین و در مجالس تصویب می شود شباهتی با برنامه توسعه ندارد. برنامه یا استراتژی توسعه، سندی است که وضعیت فعلی را در حوزه های مختلف تشریح کرده، به آسیب شناسی وضعیت فعلی و دسته بندی معضلات می پردازد. مقتضیات بومی و محدودیت های داخلی را بر می شمارد. تصویری از آینده را با توجه به تحولات داخلی و خارجی ارائه می دهد و سپس ضمن هدفگذاری کمّی و کیفی، اولویت های پیش روی کشور برای توسعه را تعیین و چگونگی دسترسی به آن ها را نیز مشخص میکند. این در حالی است که برنامه توسعه تدوین شده در دولت و تصویب شده در مجلس احکامی قانونی برای 5 سال پیش روست که ناظر به برخی مشکلات کشور است و شباهتی به یک برنامه منسجم توسعه ای ندارد.
با این حال، استراتژی توسعه صنعتی در یک فرایند کمتر سیاسی و بیشتر تخصصی با تمرکز بر صنعت تدوین می شود و در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز مرسوم است. این که چرا صنعت در اولویت تعیین استراتژی توسعه است، دلایل خاص خود را دارد. صنعت به دلیل نقش پیشران در توسعه اقتصادی، وابستگی پیشینی و پسینی به بسیاری از فعالیت ها در بخش های خدمات، کشاورزی، مسکن و نفت و گاز و مسیر اصلی ورود فناوری به اقتصاد و تجاری سازی آن، جایگاه خاصی دارد. از سوی دیگر صنعت با طیف وسیعی از فعالیت ها و رسته های تخصصی مواجه است که ایجاب می کند متناسب با اهداف کلان توسعه کشور و مقتضیات و محدودیت های پیش رو، بین این رسته ها اولویت بندی صورت گیرد.
در حقیقت هدف اصلی استراتژی توسعه صنعتی را باید اولویت بندی بین صنایع مختلف دانست. اولویت بندی که تکلیف بخش های مختلف از نظام بانکی و تامین مالی کشور تا اعتبارات بودجه ای و سایر حمایت های دولتی از عموم صنایع را مشخص و این حمایت ها و منابع و اعتبارات را به بخش های اولویت دار محدود میکند. این موضوع دقیقا مسئله امروز اقتصاد ایران است. در حقیقت نظام بانکی با طیف وسیعی از تقاضای تامین مالی صنایع مختلف رو به روست که همه آن ها هم به صرف فعالیت تولیدی برای تامین مالی مورد توصیه و حمایت هستند در حالی که استراتژی توسعه صنعتی با خارج کردن بخش های غیرضروری از فهرست حمایت های دولتی و بانکی می تواند نقش مهمی در تقویت منابع محدود و حمایت های مورد نیاز بخشهای اولویت دار داشته باشد. البته به شرط این که دخالت های سیاسی و مطالبات بخشی این استراتژی را به حاشیه نبرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 38
درخشش جهانی قاریان مشهدی
چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در شرایطی به کار خود پایان داد که قاریان و حافظان حرم مطهر امام رضا(ع) حائز رتبه نخست شدند

رتبههای نخست از آن ایران
نتایج چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ایران اعلام شد که بر اساس آن پنج نماینده کشورمان در دو بخش بانوان و آقایان با نمایش عملکردی خوب تمام رتبههای نخست مسابقات را تصاحب کردند. نفرات برتر این مسابقات به شرح زیر است؛
بخش بانوان
رشته حفظ کل قرآن چهلمین مسابقات بینالمللی
رویا فضائلی از ایران رتبه اول
میمونه بادغی از نیجریه رتبه دوم
نوریه جوریان ارغا از اندونزی رتبه سوم
رشته قرائت ترتیل چهلمین مسابقات بینالمللی
عادله شیخی از ایران رتبه اول
عتیقه صهیمی از سنگاپور رتبه دوم
دعاء السعید از عراق رتبه سوم
بخش آقایان
رشته قرائت تحقیق چهلمین مسابقات بینالمللی
هادی اسفیدانی از ایران رتبه اول
مصطفی برانون از تایلند رتبه دوم
مصطفی علی از هلند رتبه سوم
رشته حفظ کل قرآن چهلمین مسابقات بینالمللی
امیدرضا رحیمی از ایران رتبه اول
برهان الدین رحیم اف از روسیه رتبه دوم
حذیفه قریشی از الجزایر رتبه سوم
رشته قرائت ترتیل چهلمین مسابقات بینالمللی
محمد پورسینا از ایران رتبه اول
بلال الشیخ خالد از سوریه رتبه دوم
محمدمهدی عزالدین از لبنان رتبه سوم
چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران طی ۲۶ بهمن تا ۲ اسفندماه در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی به همت سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 192
حرف مردم
تلفن: 37009111 051 پیامک: 2000999 تلگرام: 09033337010
از روزنامه وزین خراسان در خصوص چاپ گزارش آزمون های آموزش و پرورش و موضوع بلاتکلیفی کد19 داوطلبان سپاسگزاریم.
معاونت فرهنگی شهرداری مشهد در نصب تصاویر، خوب و عالمانه عمل کرده اما شبانه پارچهنوشتههایی ناشیانه در خیابانها نصب می شود که شماره مجوز ندارد و شامل اشعاری بیقافیه و مطالب با انشای غلط است. باید پلیس مانع شود.
بیایید به اون کاندیداهایی رای بدهید که کمتر هزینه تبلیغات می کنند؛ زیرا آنهایی که تبلیغات گسترده و پرهزینه دارند اگر به مجلس راه پیدا کنند فکرشون اینه که چطور انواع بدهیهایی رو که رو دستش مونده رو جبران کنن!
یادتان هست چند سال پیش سرکرده های اسرائیلی چه مظلوم نمایی راه انداخته بودند؟ از این پایتخت به اون پایتخت که ایران همین روزهاست ما رو با بمب اتم بزنه. ما را به دریا بریزند. حالا ببینید جلوی چشم جهان چه بلایی سر فلسطین میاره و به هیچ کس جوابگو نیست حتی آمریکا را تحویل نمی گیره.
کشور همسایه شرقی ما را راهنمایی کنید که به جای تولید مواد مخدر مواد غذایی تولید کند تا امنیت کشور عزیزمان ایران با تولید مواد مخدر از بین نرود.
در شرایط کنونی تنها کشوری که می تواند با قدرت نظامیاش جلوی کشتارآشکار مردم فلسطین را بگیرد، روسیه است. اگر همان طور که در قضیه جنایت داعش برای دخالت نظامی در سوریه توجیه شد و موفق هم شد، این بار هم می شود به نحوی به شخص پوتین فهماند که درصورت ورودش به این موضوع و با تهدید اسرائیل به خاتمه جنایت درتاریخ مشخصی و حمله و انهدام سیستم نظامی و ماشین کشتار جمعیش در صورت ادامه جنایتهایش و کسب موفقیت در این موضوع و خاتمه جنایات اسرائیل درحق مسلمانان، به مقبولیت بزرگی در جهان اسلام خواهد رسید و بخش بزرگی از تحریم های اروپا و آمریکا برای کشورش بی اثر می شود، شاید بشود این جنگ را خاتمه داد.
می گن چرا بازنشستگان نمیان کلاس، اضافه کار؟نسیه کار کردن درست است؟ قرار شد که ماه به ماه واریز کنند. از اول مهر رفتم کلاس، اسفند اومد ولی هنوز اضافه کار بازنشستهها را ندادن. آیا آموزش و پرورش درست می شه؟
این جمعیت کثیری که در شهرهای بزرگ کشور حاشیه نشین شده اند در صورتی که اگر به روستاها رسیدگی می شد نباید رنج حاشیه نشینی را تحمل می کردند. مشکلات کلانشهرها و شهرداری هم این قدر زیاد نمی شد.
برخی حرفهایی که برای وام می زنین دروغه! تا بانکی پارتی نداشته باشی یک وام نمیتونی بگیری. بعضی بانکها هم فقط به آشناهاشون وام میدن بقیه مردم سرکارند.
چه عجب جل الخالق که پس از گذشت سالها وزارت نیرو از خواب بیدار شد و به فکر پنلهای خورشیدی روی پشت بام ها افتاد من که از چند سال پیش عرض کردم که پنل خورشیدی نصب کنید الان هم می گویم نیروگاه چند میلیارد دلاری نزنید فقط با یک میلیارد دلار تمام مردم را صاحب پنل خورشیدی برق کنید. اگر گوش شنوایی داشته باشید .
سختی دروس درس خواندن و ادامه تحصیل را برای دانش آموزانی که از نعمت داشتن پدر، مادر یا هر دو محروم اند یا پدر و مادر آنها کم سواد یا بیمارند بسیار مشکل کرده است. لطفا قبل از این که دیر شود و این دانش آموزان دچار ضعف تحصیلی یا ترک تحصیل شوند از سختی دروس بکاهید .
کشور عزیزمان ایران را در تولید روغن های خوراکی با کیفیت و مقرون به صرفه خودکفا کنید که همه مردم بتوانند خرید کنند و هیچ کسی هم بیمار نشود.
آسیب های گوناگون اجتماعی مخصوصا اعتیاد به مواد مخدر را که خودش عامل همه آسیبهای دیگر است در مناطق حاشیه ای شهرها ریشه کن کنید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.