«لالایی» سرگرمکننده «پورنگ» و رفقا برای بچهها
داریوش فرضیایی پس از دو سال و نیم دوری از تلویزیون با مجموعه جدیدی به نمایش خانگی آمده است؛ این مجموعه چگونه آغاز شد؟
نویسنده : مائده کاشیان
بیشک یکی از تاثیرگذارترین چهرهها در حوزه کودک و نوجوان، داریوش فرضیایی است. این هنرمند که با نام «عمو پورنگ» شناخته میشود، طی سه دهه فعالیت خود در تلویزیون برنامههای شاد و مفرح زیادی برای مخاطب کودک و نوجوان اجرا کرد. برنامههای «عمو پورنگ» معمولا در عین حال که آموزنده بودند، جذابیت هم داشتند. ترانههایی که «پورنگ» در این برنامهها میخواند بر سر زبان مخاطبان میافتاد. داریوش فرضیایی طی سالهای گذشته همواره جایگاه ویژه خود را در تلویزیون حفظ کرده و میتوان گفت دوره او تمام نشده است. گواه این ادعا نیز مجموعههای اخیر او در تلویزیون مانند «محله گل و بلبل»، «بچه محل» و «کلبه عمو پورنگ» است که جذاب، خلاقانه و محبوب بودند. جدیدترین اثر حاصل همکاری مشترک فرضیایی و احمد درویشعلیپور، سریال «لالایی» است که دوشنبه هفته جاری قسمت اول آن منتشر شد. به همین بهانه نگاهی داشتیم به سابقه داریوش فرضیایی و کیفیت شروع «لالایی».
غیبت در تلویزیون پس از «کلبه عمو پورنگ»
«عمو پورنگ» و احمد درویشعلیپور پس از تولید برنامه «محله گل و بلبل» سال 96 وارد نمایش خانگی شدند تا سریال «بالشها» را ویژه کودکان تولید کنند. این مجموعه با حضور شخصیتهای عروسکی و با بازی داریوش فرضیایی، ملیکا شریفینیا، ارژنگ امیرفضلی و حدیث فولادوند تولید شد و اردیبهشت 97 در نمایش خانگی به انتشار رسید. سپس «عمو پورنگ» دوباره به تلویزیون بازگشت و در مجموعههای «بچه محل» و «کلبه عمو پورنگ» ایفای نقش کرد و موفقیت او در تلویزیون، همچنان ادامه داشت. «کلبه عمو پورنگ» که سال 1400 پخش شد، فعلا آخرین اثر تلویزیونی داریوش فرضیایی بوده و این چهره محبوب پس از آن در تلویزیون غایب بوده است.
گلایه از مشکلات مالی و ممیزی
گلایههای مسلم آقاجانزاده تهیهکننده «کلبه عمو پورنگ» از انجام نشدن تعهدات مالی توسط تلویزیون و همچنین حواشی ممیزی این مجموعه در بازپخش، نشان از دلخوری داریوش فرضیایی، آقاجانزاده و درویشعلیپور دارد. خرداد 1402، مسلم آقاجانزاده در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشاره به تولید و پخش «کلبه عمو پورنگ» در سال 1400 توضیح داد: «متاسفانه هنوز هم نتوانستیم تسویه مالی بگیریم که به فکر کارهای جدید باشیم.» او همچنین در بخش دیگری از گفتوگو توضیح داد: «با این شرایط مالی و شرایط تورمی نمی توانیم کار کنیم و دوسال بعد پولمان را بگیریم و در نتیجه به فکر فصل جدیدی نیستیم. صاحب این برنامه صدا و سیماست و بنابراین بیشتر از همه باید دلسوزی کند. سرمایه انسانی که دور هم جمع بودند عملا پاشیده شده است و امکان جمع کردن عوامل هم وجود ندارد.» اواخر اسفند 1400 نیز ترانههای میانی برنامه در بازپخش آن حذف شد. داریوش فرضیایی نیز در قالب یک کامنت در اینستاگرام، به این موضوع واکنش نشان داد و نوشت: «من همه تلاشم رو برای شادی بچهها و خانوادههای محترم به کار گرفتم، چون میدونم تو این شرایط سخت فقط باید روحیه و امید و انگیزه به هم ببخشیم، اما چه کنم که عزیزان عرصه رو روزبهروز بر ما تنگتر میکنند. انشاءا... که درست میشه.»
کوچ به نمایش خانگی
حالا احمد درویشعلیپور و داریوش فرضیایی بار دیگر به نمایش خانگی کوچ کردند و سریال «لالایی» تازهترین ساخته درویشعلیپور است و «عمو پورنگ» نیز به عنوان بازیگر نقش اصلی در آن حضور دارد. داریوش فرضیایی در «لالایی» نیز مانند «بالشها»، نقش «عمو پورنگ» را بازی نمیکند. او در نقش یک تعمیرکار به نام «پاداش حکمت» ظاهر شده است. «پاداش» همراه دستیار دست و پاچلفتیاش «طوفان» (امیرمحمد متقیان) وارد یک موسسه نگهداری از کودکان بیسرپرست میشوند، صاحب این موسسه که دچار فراموشی است، «پاداش» را با فرزند خود اشتباه میگیرد. «لالایی» در قسمت اول شروع سرگرمکننده و خوبی برای مخاطب کودک داشت. فضای سریال رئال است، اما اتفاقات تخیلی و فانتزی نیز در قصه سهم دارند. داریوش فرضیایی در این سریال نیز مانند دیگر مجموعهها و برنامههای خود، ترانهای را اجرا کرد. بنابراین شروع «لالایی» متنوع و بامزه بود. البته ایده قصه یعنی اشتباه گرفتن هویت یک شخصیت و زندگی آن کاراکتر با هویت دیگری، جدید نیست.
همکاری خوب با یاران سابق
داریوش فرضیایی بازیگر اصلی «لالایی» است و چهرههایی مانند گوهر خیراندیش، امیرمحمد متقیان، نعیمه نظامدوست، هلیا امامی، امیر سهیلی، حامد وکیلی و کمند، سپند و سعید امیرسلیمانی نیز در این مجموعه بازی کردهاند. اکثر بازیگران «لالایی» پیش از این نیز با درویشعلیپور و داریوش فرضیایی همکاری داشتهاند. هنوز همه بازیگران سریال وارد قصه نشدهاند، اما در قسمت اول علاوه بر بازیگران اصلی، شاهد حضور خیراندیش، سهیلی، وکیلی و خانواده امیرسلیمانی بودیم که انتخابهای مناسبی برای نقش خود بودهاند. امیرمحمد متقیان در نقش تعمیرکار نابلد، بازی خوب و متفاوتی دارد. امیر سهیلی که پیش از این در سریال «نون خ» مورد توجه قرار گرفته بود، در نقش مرد مسن قصه نیز حضور شیرینی دارد. هرکدام از شخصیتهای قصه «لالایی» تکیهکلام یا رفتار ثابت خاصی دارند که بامزه است.