
گزیده
تعداد بازدید : 63
شناسایی ۹ مورد ابتلای جدید به جذام در سال گذشته
تهران - ایرنا- مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: سال گذشته، ۹ مورد جدید جذام در کشور گزارش شده است که ۶ نفر از آن ها ایرانی و بیماران دیگر از اتباع خارجی هستند.
به گزارش مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، تا پایان سال ۱۴۰۲، تعداد تجمیعی موارد ثبت شده جذام به ۱۱ هزار و ۹۱۵ مورد رسیده که از آن میان، ۸۹۸۸ مورد بهبود یافتهاند. ۲۵۰۴ نفر از مبتلایان فوت شدهاند؛ ۴۱۱ مورد غایب از درمان که ۱۲۰ مورد نیز اتباع افغانستانی هستند.
از مجموع ۱۲ نفر تحت درمان چنددارویی، هشت نفر دارای ملیت ایرانی هستند. موارد تحت درمان در پایان سال ۱۴۰۲ از ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور گزارش شدهاند که از این میان بالاترین میزان شیوع، به دانشگاههای علوم پزشکی خراسان شمالی، قزوین و ایرانشهر اختصاص دارد. حدود ۹۵ درصد از مردم به دلیل وضعیت سیستم ایمنی خود هرگز به جذام مبتلا نمیشوند و فقط 5 درصد از مردم مستعد ابتلا به بیماری هستند. برای این که فردی بتواند به جذام مبتلا شود باید به مدت طولانی و به صورت مکرر با فرد مبتلا به جذام در تماس باشد.
راه انتقال جذام چیست؟
راه سرایت بیماری از انسان به انسان و از شخص درمان نشده به شخص دیگر و از مسیر دستگاه تنفسی فوقانی از طریق قطرات تنفسی یا پوست آسیبدیده است. باسیل جذام عمدتا پوست، اعصاب محیطی و مخاط دستگاه تنفسی فوقانی و نیز چشمها را درگیر میکند
علایم بیماری چیست؟
ضایعه پوستی، از دست دادن حس (حرارت، درد و لمس سطحی و عمقی) و آسیب عصبی از جمله علایمی است که بیماران مبتلا به جذام تجربه میکنند و دوره نهفتگی بیماری طولانی و به طور متوسط 3 -۵ سال است و تا ۲۰ سال هم گزارش شده است.
تشخیص جذام عموماً بر اساس علایم و نشانههای بالینی توسط پزشک انجام میشود. تهیه "اسمیر" و نمونهبرداری از ضایعات پوستی نیز از دیگر روشهای کمککننده به تشخیص بیماری است و درمان جذام از طریق مصرف داروها امکانپذیر است. داروهای درمانکننده بیماری بهرایگان در بستههای آماده در مراکز خدمات جامع سلامت کشور توزیع میشود.