
تعداد بازدید : 291
نابترین رفاقت فوتبالی در قائمشهر
گفتوگو با «عادل یاورزاده»، دوست و همراه همیشگی «محمد مسافری» هوادار محبوب و نابینای نساجی که از 10 سال پیش در سرما و گرما او را به ورزشگاه میبرد و ویدئوهای گزارشهایش در شبکههایاجتماعی پربازدید میشود


این گفتوگو قبل از بازی حساس استقلال و نساجی در هفته بیست و هشتم لیگبرتر انجام شد. جالب است وقتی به عنوان اولین سوال از «عادل» درباره پیشبینیاش از نتیجه این بازی پرسیدم، به این نکته اشاره کرد که نساجی با مربیگری نکونام بعد از 24سال به لیگبرتر صعود کرد و بین هواداران نساجی هم محبوب است؛ او ادامه داد: «بازی بسیار سختی خواهد بود ولی خیلی امیدواریم که نساجی به روند خوبش ادامه بدهد و حداقل یک امتیاز از این بازی بگیریم تا خیالمان بابت ماندن در لیگبرتر راحتتر شود. ما چون هفته پیش استقلالخوزستان را بردیم، شرایطمان بهتر شده است. هرچند ما دوست داریم که این بازی را ببریم ولی به مساوی هم راضی هستیم.»

از او میپرسم که بعد از 10 سال گزارش بازیها برای هوادار نابینای نساجی، از این کار خسته نشده که میگوید: «وقتی برای اولین بار با هم در ورزشگاه حاضر شدیم، متوجه شدم محمد شناخت کاملی از زمین بازی دارد و گزارشهای کوتاه من حضورش در ورزشگاه را برای او جذابتر میکند. به همین خاطر تصمیم گرفتم کمکم به جای توضیح صرفا لحظههای حساس بازی، کل بازی را برای او گزارش کنم. حالا هم این کار برای من تبدیل به عادت شده و انگار جزء جداییناپذیر وجود من است. شاید برایتان جالب باشد اما من بعضی اوقات که تنها به ورزشگاه میروم، خودم برای خودم بازی را گزارش میکنم! این عادت دیگر همیشه همراه من هست حتی اگر محمد در کنار من نباشد.»
در مدرسه با هم آشنا شدیم
از عادل درباره ماجرای آشناییاش با محمد میپرسم که میگوید: «ما در مدرسه با هم آشنا شدیم. محمد یک برادر دیگر هم دارد که او هم نابیناست و دبیرستان را در مدرسه عادی درس میخواند. محمد یک سال از من بزرگتر است. حالا هم حدود 10 سالی میشود که دوست هستیم. او در مدرسه راجع به فوتبال خیلی صحبت میکرد و اطلاعات بسیار زیادی هم داشت. خیلی دوست داشت که به ورزشگاه برود اما خب، شرایطش را نداشت. من یک بار به او پیشنهاد دادم که بیا با هم به ورزشگاه برویم و خیلی استقبال کرد. البته آن اوایل مادرش مخالف بود اما بعد از اینکه چندبار با هم رفتیم و متوجه شد که من مثل چشمهایم مراقب محمد هستم، قبول کرد.»
پدربزرگم نابینا بود
از عادل میپرسم که آیا قبل از آشنایی با محمد، اطلاعاتی درباره افراد نابینا و چالشهایشان داشته یا نه که میگوید: «بله، من پدربزرگم نابینا بود و تا حدودی در جریان مشکلات و دردسرهای نابینایی بودم. به همین دلیل هم بود که وقتی به پدرم پیشنهاد دادم که میخواهم با محمد به ورزشگاه بروم، استقبال کرد. خودم هم خیلی دوست داشتم که در حد توانم به محمد کمک کنم تا به این آرزویش برسد. اولین بار سال ۹۳ بود که ما با هم به ورزشگاه رفتیم. دقیق یادم است بازی نساجی و فجرسپاسی بود. نساجی در آن بازی موفق شد با نتیجه ۱-۰ پیروز شود.»
قرار است خاطرات من و محمد یک کتاب شود
از او درباره ویدئوی پربازدید اخیرشان از لحظه به ثمر رسیدن گل نساجی در بازی با تراکتور میپرسم که میگوید: «محمد کلا یک پسر هیجانی است و در فوتبال، احساساتش را بروز میدهد. خوشحالی اخیر او در بازی با تراکتور که پربازدید شد، مربوط به دقیقه 75 بود که نساجی گل زد و آن گل برای بقایمان در لیگ برتر تاثیر زیادی داشت. این را هم بگویم که ما قرار است که یک کتاب هم بنویسیم درباره خاطراتمان از ورزشگاه رفتن و البته بیشتر اطلاعات بر اساس چیزهایی است که محمد خیلی خوب و با جزئیات در حافظهاش دارد.»
حافظه فوتبالیاش شوکهام میکند
«حافظهاش به طرز عجیبی خیلی خوب و قوی است». «عادل» با این مقدمه درباره هوادار نابینای نساجی میگوید: «مثلا زمانی که مشغول گزارش بازی برای او هستم، یکهو میگوید که مثلا در فلان بازی دو فصل پیش هم شبیه هم صحنه پیش آمد و فلان بازیکن توپ را گل کرد یا خراب کرد، درست است؟ یا از حواشی و نتایج بازیها، اطلاعات خیلی زیادی در ذهنش باقی میماند و گاهی که به من میگوید، شوکه میشوم.»

از عادل میپرسم که آیا همه 90 دقیقه را برای محمد گزارش میکند که اینطور پاسخ میدهد: «من تقریبا همه صحنههای بازی را برای محمد گزارش میکنم، نه این که فقط موقعیتهای حساس را برای او توصیف کنم. اما وقتی نساجی گل میخورد، گاهی 2 یا 3 دقیقه حس و حالش را ندارم و دیگر نمیتوانم گزارش کنم. البته این طوری هم نیست که تمام 90 دقیقه را برای محمد گزارش کنم ولی نمیگذارم او از هیچ موقعیت و اتفاقی در بازی بیخبر بماند. تلاشم این است. این را هم بگویم که گزارش بازی برای من سخت نیست اما ورودمان به ورزشگاه، گاهی با مشکلات زیادی همراه میشود. البته برادران یگان ویژه همراهی میکنند اما مشکل اصلی ما به خصوص وقتی ورزشگاه شلوغ است، برای ورود به ورزشگاه و پیدا کردن جای مناسب برای نشستن است.»
محمد به دنبال شغل و دانشجوی روانشناسی است
« من متولد سال 76 هستم یعنی 27 سالهام. در کار تاسیساتی مشغول هستم.» از او میپرسم که آیا محمد که بارها گفته به دنبال شغل است، مشغول به کار شده یا نه که میگوید: «پیگیر که هست ولی متاسفانه هنوز شغلی پیدا نکرده است. او در حال حاضر دانشجوی رشته روانشناسی است. البته خیلی درباره مشکلاتش با من صحبت نمیکند چون شاید کلا پسری نیست که به دنبال غر زدن باشد اما الان مهم ترین دغدغهاش، اشتغال است که با توجه به شرایطش، هنوز جایی پیدا نشده است.»
بازی صعود نساجی به لیگبرتر خاطرهانگیزترین بود
از او میپرسم که تا امروز چندتا بازی با محمد به ورزشگاه رفتید و خاطرهانگیزترینشان کدام بازی بوده است که میگوید: «عدد دقیقش از دستم در رفته است ولی تقریبا همه بازیهای خانگی نساجی را به ورزشگاه میرویم. برای بازیهای خارج از خانه، آنهایی که شرایطش فراهم باشد به خصوص مثل تهران و ... خودمان را به ورزشگاه میرسانیم تا بازی را از نزدیک ببینیم. درباره خاطرهانگیزترین بازی هم، رقابت نساجی با راهآهن بود که منجر به صعود به لیگ برتر شد و 6 گل زدیم. آن بازی باید گل زیادی میزدیم که آن زمان نکونام، سرمربی ما بود. خیلی پیروزی شیرینی بود. یک جام قهرمانی در حذفی هم با ساکت الهامی بردیم که آن هم فراموشنشدنی است. هر دوی این بازیها را من و محمد در ورزشگاه بودیم و از نزدیک دیدیم». او درباره تلخترین لحظهای که برای محمد گزارش کرده هم میگوید: «چند فصل پیش، بازی نساجی با اکسین بود که بازی را باختیم و امید صعودمان به لیگبرتر خیلی کمرنگ شد. محمد بعدش با مالک باشگاه تماس گرفت و ناراحتیاش را ابراز کرد و مالک هم قول داد که مربی را عوض خواهد کرد که بعدش آقای نکونام به تیم ما آمد و پیروزیهایمان شروع شد.»

از او درباره واکنش مردم به رفاقتش با هوادار نابینای نساجی میپرسم که میگوید: «مردم خیلی به من لطف دارند. مثلا میگویند معنای دیگری به رفاقت بخشیدم و یک دوست خوب باید مثل من باشد و ... . من تمام تلاشم این است که نگاه ترحمآمیز به محمد نداشته باشم و به عنوان یک رفیق به او نگاه کنم. البته محمد هم همیشه به من لطف دارد. مثلا بهتازگی، عباس قانع برای گزارش یک بازی برای محمد به ورزشگاه آمد که ویدئوهای آن هم در شبکههای اجتماعی پربازدید شد. بنده خدا، 90 دقیقه بازی را برای محمد به همان شیوه خاص و پرهیجان و احساسی خودش گزارش کرد ولی محمد بعدش به من گفت که من فقط گزارشهای تو را دوست دارم.»

از او میپرسم که آیا با محمد به جز ورزشگاه به جاهای دیگر مثل سینما، پارک یا سفر هم رفتهاند یا نه که میگوید: «ما با هم فقط به ورزشگاه میرویم و گاهی هم تلفنی صحبت میکنیم. البته یک بار هم با هم به پیادهروی اربعین رفتیم که سفر بسیار خاص و معنوی بود. این سفرم یکی از جذابترین سفرهای ما بود. محمد خیلی دوست داشت در این سفر همراه من باشد. البته حقیقتش این است که بدون او این سفر برای من هم دلچسب نبود بنابراین با هم بار و بنه بستیم و راهی کربلا شدیم و یکی از بهترین خاطرات عمرمان رقم خورد. صبر و همراهی او برای من در این سفر، شگفتانگیز و درسآموز بود.»
«قلعهنویی» برای محمد جشنتولد گرفت
از عادل میپرسم که بازیکن یا مربی خاصی در فوتبال کشورمان هست که بیشتر از بقیه هوایشان را داشته باشد که میگوید: «بازیکنهای زیادی بودند که به من و محمد لطف داشتند. یکبار علی علیپور آن زمانی که در پرسپولیس بود، از من و محمد دعوت کرد که برای یکی از بازیهای آسیایی پرسپولیس به ورزشگاه برویم که خیلی خوشحال شدیم. چند وقت پیش هم آقای قلعهنویی دعوتمان کرد که با محمد برای تماشای یکی از بازیهای تیمملی به ورزشگاه برویم. همان روزها، تولد محمد بود و مربی تیم ملی هم که خیلی نسبت به او لطف دارد، گفته بود که بیاید و برایش در حاشیه تمرین با حضور ملیپوشان جشن تولد بگیریم.»
عشق به نساجی نقطه اشتراک من و محمد شد
او یک خاطره هم از محمد دارد، از روزی که او باعث دلخوری هواداران نساجی شده بود؛ عادل میگوید: «طرفدارهای نساجی با تیم خونه به خونه بابل، رقیب هستند. یک بار محمد رفته بود برای تماشای بازی تیم بابل که برایش بین هوادارها حاشیههایی ایجاد شد. او سعی داشت که هوادارهای این دو تیم را با هم آشتی بدهد که نشد و هوادارهای نساجی از او دلخور شدند که چرا محمد که سمبل نساجی است به ورزشگاه رقیب رفته است. البته این تیم الان منحل شده است. با این حال و هر چه که بود، عشق به نساجی نقطه اشتراک من و محمد شد و باعث شد تا در سرما و گرما کنار هم باشیم و برای حمایت از تیم شهرمان به ورزشگاه برویم. من و محمد باهم مثل برادر هستیم و همیشه سعی کردیم در کنار هم باشیم.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 210
پیام های مراسم ادای احترام
سفرهای مقامات کشورها به تهران برای ادای احترام نشان میدهد تلاشهای سید ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان در سیاست خارجی ستودنی بوده است

هادی محمدی – سانحه سقوط بالگرد رئیس جمهور و وزیرامورخارجه و همراهانش اتفاقی نادر در کشورمان بود که سابقه تاریخی نداشت و همین موضوع کشور را با موضوعاتی روبه رو کرد که شاید آمادگی چندانی هم وجود نداشت. یکی از این دست مسائل، سفر مقامات ارشد کشورها به ایران برای حضور در مراسم تشییع و بزرگداشت رئیس جمهور شهید بود. شاید اگر یک اجلاس بین المللی قرار بود در ایران برگزار شود، از ماه ها قبل مقدمات و تمهیداتش فراهم می شد اما چنین اتفاقی و هماهنگ کردن امور مختلف و حساس ظرف سه روز واقعا اقدام درخور توجهی بود ضمن این که استقبال گسترده کشورهای مختلف در اعزام مقامات ارشد و نمایندگان سطح بالا به تهران نیز پیام های مهمی داشت که در ادامه گزارش به آن ها پرداخته می شود. طبق اعلام سایت ریاست جمهوری با میزبانی سرپرست ریاست جمهوری، 90نفر از سران و مقامات کشورها و سازمانهای منطقهای به مقام رئیس جمهور شهید و همراهان او در تهران ادای احترام کردند. افرادی همچون امیر قطر، رهبر ملی ترکمنستان، روسای جمهور تونس و تاجیکستان، نخست وزیران عراق، پاکستان، ارمنستان، گرجستان، آذربایجان و سوریه، روسای مجالس لبنان، الجزایر، قزاقستان، مالی، اتیوپی، رئیس مجلس دومای روسیه و روسای مجلس قانونگذاری و مجلس عالی ازبکستان، روسای مجالس قبلی و فعلی عراق و جمعی از نمایندگان مجلس عراق، معاونین روسای جمهور ترکیه و هند و معاونین نخست وزیران قرقیزستان، ارمنستان، چین، افغانستان و صربستان و نماینده ویژه امپراتور ژاپن از جمله مقامات ارشدی هستند که با حضور در محل سالن اجلاس سران تهران و عرض تسلیت به سرپرست ریاست جمهوری، به مقام شهید دکتر سید ابراهیم رئیسی و یاران شهیدش ادای احترام کردند.
همچنین وزرای امور خارجه لبنان، بحرین، مصر، تونس، کویت، ازبکستان، تاجیکستان، بلاروس، ارمنستان، آذربایجان، سریلانکا، افغانستان، پاکستان، ونزوئلا، امارات و ترکیه، دستیار ویژه پادشاه و وزیر امور خارجه عربستان، فرستاده ویژه اردن، اسماعیل هنیه رئیس و جمعی از اعضای دفتر سیاسی جنبش حماس، قائم مقام دبیر کل حزبا... لبنان شیخ نعیم قاسم، رئیس و جمعی از اعضای جنبش حشدالشعبی عراق، وزیر مدیریت منطقهای و زیرساخت ارمنستان، فرستاده ویژه دولت مالزی، فرستاده ویژه دولت سریلانکا، وزیر بازرگانی پاکستان، وزیر کشور پاکستان، وزیر اطلاعرسانی و تبلیغات پاکستان، وزیر فرهنگ و میراث ملی پاکستان، عضو کابینه صربستان، وزیر مشاور ریاست جمهوری نیکاراگوئه، وزیر شهرسازی دولتهای محلی و خدمات عمومی مالدیو به عنوان فرستاده ویژه رئیس جمهور، وزیر اوقاف و امور دینی عمان به عنوان فرستاده ویژه سلطان، وزیر مشاور صربستان، وزیر صنعت عراق و وزیر مشاور امارات نیز از دیگر مقامات خارجی حاضر در این مراسم بودند که به مقام والای رئیس جمهور شهید کشورمان ادای احترام کردند. نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان، 3 نفر از نمایندگان پارلمان آذربایجان، نمایندگان پارلمان ترکیه از احزاب سعادت و وطن، رئیس و نایب رئیس مجلس اعلای اسلامی اتیوپی، دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی و دبیرکل کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا (سیکا)، رئیس حکومت اقلیم کردستان عراق، سخنگو و رئیس هیئت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن، جانشین دبیرکل جنبش جهاد اسلامی، دبیر جبهه مردمی فلسطین و فرستاده ویژه سنگاپور نیز ضمن عرض تسلیت به سرپرست ریاست جمهوری، به مقام شهید دکتر رئیسی و همراهانش ادای احترام کردند و یاد آنان را گرامی داشتند.رئیس جمهور عراق به همراه تعدادی از شخصیت های سیاسی این کشور و وزیرخارجه سودان نیز روز گذشته به تهران سفر کردند. محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور در یک گفتوگوی تلویزیونی با بیان این که حضور بیش از ۶۰ هیئت سطح بالای خارجی در مراسم بزرگداشت رئیس جمهور، برگ آخر از توانمندی و تحرک و ابتکار سیاست خارجی دولت سیزدهم بود، اظهار کرد: برخی کشورها که سال هاست با آن ها رابطه نداریم، در این مراسم حضور پیدا کردند از جمله وزیر خارجه مصر و بحرین، فرستاده ویژه اردن، تمام کشورهای همسایه از آسیای مرکزی، عربی، حوزه شامات و جنوب آسیا و قدرتهای جهانی حضور یافتند. به گفته معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، کشورهایی که فاصله زیادی داشتند هم پیام تسلیت فرستادند. پیام تسلیت فراوانی از کشورهای غربی و اروپایی دریافت کردیم که نشان می دهد سیاست خارجی جناب آقای رئیسی موثر بوده است. این حضور و پیام ها نشان داد که سیاست خارجی دولت به هدف خود رسید.
اراده جدی عربستان برای تداوم بهبود در روابط با جمهوری اسلامی ایران
همان طور که جمشیدی گفته در میان این 90نفر برخی ویژگی برجسته تری داشتند. مثلا حضور نماینده ویژه پادشاه عربستان به همراه وزیرخارجه این کشور اقدام سطح بالایی بود که سعودی از خود نشان داد چراکه ایران چه در زمان فوت ملک فهد و چه فوت ملک عبدا... با وجود این که سطح پادشاه عربستان از سطح رئیس جمهور ما بالاتر است، وزیرخارجه خود یعنی علی اکبر صالحی و محمد جواد ظریف را برای عرض تسلیت فرستاده بود. این رفتار خارج از عادت ریاض نشان از نگاه جدید این کشور به روابط با همسایه کرانه شمالی خلیج فارسش دارد. روابطی که قطعا معمار آن حسین امیرعبداللهیان بود و با تلاش های وی و حمایت های رئیسی به این سطح رسید.
حضور مقامات اقلیم کردستان عراق در تهران؛ نشانه تمایل اربیل برای بهبود روابط با تهران
همچنین با وجود سفر اخیر نیچروان بارزانی به تهران و دیدارهای سطح عالی که به او داده شد، وی این بار و برای عرض تسلیت تصمیم گرفت پاسخ مهمان نوازی تهران را به شکل دیگری داده و با سه مقام ارشد منطقه کردستان عراق حضور پیدا کردند. نیچروان بارزانی، رئیس منطقه، مسرور بارزانی، نخست وزیر منطقه و قباد طالبانی معاون نخست وزیر منطقه کردستان عراق در مراسم ادای احترام شرکت کردند که نشان از توجه ویژه بارزانی ها و قدرشناسی آن ها در رویه جدید رفتار با ایران دارد.
سفر قیس سعید به تهران؛ مهم و اثرگذار
سفر قیس سعید، رئیس جمهور تونس نیز از جمله تحولات مهم در حوزه روابط ایران و کشورهای عربی محسوب می شود چراکه در همه 45 سال پس از انقلاب اسلامی تاکنون تهران میزبان یک رئیس جمهور از تونس نبوده است. اگرچه روابط دیپلماتیک تونس- تهران قطع نیست اما دو کشور روابط دیپلماتیک قوی هم ندارند. در سه سال گذشته، دولت سیزدهم تلاش کرد روابط با تونس را گسترش دهد. دو کشور موضع مشترکی نیز در قبال نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه داشته و این جنایت را محکوم کردند. حضرت آیتا... خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی در دیدار قیس سعید با ابراز مسرت از شکلگیری تجدید مطلع در روابط ایران و تونس به دلیل سفر رئیس جمهور این کشور، از وی به عنوان «شخصیتی فاضل و دانشگاهی» یاد کردند و گفتند: «حضور وی در رأس کشور تونس، یک فرصت است تا این کشور بعد از سالها حاکمیت استبدادی و قطع رابطه با دنیای اسلام، چهره جدید و خوبی را از خود به نمایش بگذارد.» در این دیدار قیس سعید رئیس جمهور تونس نیز با ابراز تسلیت قلبی و خالصانه دولت و ملت تونس به دلیل حادثه تلخ اخیر، گفت: «آخرین دیدار ما با رئیس جمهور فقید ایران، چندی پیش در الجزایر بود و در همان جا توافق کردیم که من به تهران بیایم اما هیچگاه تصور نمیکردم که برای ابراز تسلیتِ فوت ایشان به تهران بیایم.»
سفر وزیر خارجه مصر به تهران برای اولین بار
اما شاید مهم ترین اتفاق در سفر مقامات خارجی به تهران، با حضور وزیرخارجه مصر در مراسم بزرگداشت سید ابراهیم رئیسی رقم خورد. روابط ایران و مصر از سال ۱۳۵۸ تاکنون قطع است و پس از احیای روابط جمهوری اسلامی ایران با عربستان سعودی در اسفند ۱۴۰۱، نشانههایی دال بر تمایل تهران- قاهره برای احیای روابط مشاهده شد. سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فقید ایران و عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر آبان ماه گذشته در عربستان با هم دیدار و گفت و گو کردند. دیدارهای دیپلماتیک متعددی نیز میان امیرعبداللهیان و سامح شکری انجام شد. همچنین طرفین در چند نوبت درباره مسائل مختلف به خصوص جنگ غزه با هم گفت و گو کردند. این گفت و گوها به درک مشترک و همچنین شکلگیری روابط دوستانه میان وزرای خارجه دو کشور منجر شد. به نظر میرسد سفر سامح شکری به تهران که نخستین سفر وزیر خارجه مصر به ایران بود، در راستای همین روابط دوستانه قرار دارد. در همین راستا نیز «سامح شکری» در تهران با اشاره به روابط بسیار خوب و صمیمانه خود با حسین امیرعبداللهیان، تاکید کرد: «آرزو داشتم در فرصت و موقعیت بهتری به ایران سفر میکردم، ولی حضور در ایران برای عرض تسلیت به دولت و مردم ایران ضرورت داشت.» این سفر تاریخی که در نیم قرن اخیر بی سابقه بوده می تواند فصل جدیدی از روابط میان تهران و قاهره را بگشاید و با پاسخ به این سفر از سوی سرپرست وزارت خارجه یا وزیرخارجه آینده ایران تحول مهمی در از سرگیری روابط ایران و مصر را شاهد باشیم.
سفر وزیر خارجه بحرین؛ گامی برای احیای روابط
یکی دیگر از مقاماتی که سفرش به تهران حائز اهمیت بود، عبداللطیف بن راشد الزیانی وزیر خارجه بحرین است. عبداللطیف بن راشد الزیانی در حالی به تهران سفر کرد که بحرین از سال ۱۳۹۴ تاکنون روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران ندارد. این سفر نیز بیانگر پایان تنش در روابط تهران- منامه و گام برداشتن منامه در مسیر احیای روابط با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قدرتهای مهم منطقه غرب آسیاست. سفرمقامات 68 کشور و سازمان بین المللی به تهران به بهانه درگذشت رئیس جمهور فقید ایران یک فرصت مناسب و تاریخی برای ایران در حوزه دیپلماتیک ایجاد کرده است. اگرچه چنین سفرها و عرض تسلیت هایی در همه دنیا مرسوم است اما برای ایران که تحت شدیدترین تحریم ها و فشارهای سیاسی و اقتصادی است و دشمنی دارد که هدفش انزوای ایران است، یک موفقیت و یک روزنه گشایی مهم به شمار می رود که نباید از دست برود. مخبر سرپرست ریاست جمهوری، علی باقری سرپرست وزارت خارجه ایران یا وزیرخارجه دولت چهاردهم می توانند با سفر به این کشورها و پاسخ به عمل اخلاقی آن ها به ویژه در مورد کشورهایی همچون بحرین، تونس، عربستان و مصر که روابط یا قطع است یا هنوز قوام خود را پیدا نکرده، فرصت جدیدی در حوزه دیپلماسی منطقه ای ایران بگشایند.
آن ها که نیامدند
اما در کنار این استقبال گسترده برای سفر به تهران، برخی کشورها و سران آن ها نیز در گروه کشورهایی بودند که افکار عمومی ایران انتظار حضورشان در ایران را داشت و به عنوان غایبان مهم تشییع پیکر سید ابراهیم رئیسی از آن ها یاد می شود. در واقع مقامات رسمی کشورها در نخستین مواجهه با این موضوع، این فاجعه را به صورت رسمی و تلفنی به دولت و مردم ایران تسلیت گفتند. پیام ها هم از منظر کشورهای ارسال کننده پیام و هم از منظر سطح مقامات، متنوع بوده است. از اروپا تا آمریکا، مقامات مختلف به ابراز تاسف از این سانحه پرداختند. از سوی دیگر، 8 کشور به ارسال پیام تسلیت اکتفا نکردند و برای ادای احترام به مردم ایران و همچنین شهادت ابراهیم رئیسی و همراهانش عزای عمومی اعلام کردند. به این ترتیب، در مجموع 13 روز از سوی 8 کشور دنیا از جمله برخی همسایگان همچون پاکستان، ترکیه، عراق و ...عزای عمومی اعلام شد. همچنین بسیاری از مقامات کشورهای دنیا، با حضور در سفارت ایران، مراتب تاثر خود از این سانحه را اعلام کردند. البته این ها تنها واکنش ها به شهادت ابراهیم رئیسی و همراهانش نبود. برخی کشورها و نهادهای بین المللی، با اقداماتی نمادین نسبت به این موضوع ابراز تاسف کردند. ازجمله اعلام دقایقی سکوت برای همدردی با ایران و نیمه افراشتن پرچم و ....با این همه، حضور نیافتن برخی چهره های سیاسی نزدیک به ایران در میان مهمانان خارجی که خود را به تهران رساندند، سوالاتی را به وجود آورده است؛ افرادی همچون بشار اسد رئیس جمهوری سوریه، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، نیکولاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا و الهام علیاف رئیس جمهوری آذربایجان. اگرچه سوریه، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ونزوئلا نمایندگان ویژه خود در سطح نخست وزیر یا وزیران خارجه را برای اعلام همدردی به تهران فرستادند اما انتظار حضور عالی ترین مقامات این کشورها در تهران به دلیل نزدیکی با ایران، موضوعی بود که در افکار عمومی ایران مطرح شد و این انتظار وجود داشت.
سفر بن سلمان به تهران قطعی شد
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در گفتوگوی تلفنی با محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری گفت: حادثه پیش آمده برای آقای رئیسی، برای ما بسیار دردناک بود. وی گفت: فقدان آقای رئیسی دل همه ما را به درد آورد و از دست دادن وزیر امورخارجه ایران که با وزیر امور خارجه ما بسیار دوست بودند، نیز جانکاه بود. بن سلمان افزود: ارسال پیام تسلیت و آمدن فرستاده ویژه و وزیر امورخارجه به تهران وظیفه ما برای همدردی با شما بود و راهی که آن عزیزان برای احیا و توسعه روابط آغاز کردند، همچنان از سوی عربستان با قوت ادامه خواهد یافت.مخبر در این تماس تلفنی از بن سلمان برای سفر به ایران دعوت کرد که وی با پذیرش این دعوت، متقابلا از سرپرست ریاست جمهوری برای سفر به عربستان دعوت کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 219
سقف جدید اجاره بها در آستانه اجرا
وزیر راه از تعیین سقف اجاره بهای استان ها طبق قانون جدید ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها تا هفته آینده خبر داده است. چه سرنوشتی در انتظار رقم قراردادهای اجاره خواهد بود؟

به گزارش خراسان، از سال 99 که سیاست تعیین سقف برای اجاره بها در اوج کرونا مطرح شد، حرف و حدیث های زیادی پیرامون اثربخشی آن مطرح شد. به طوری که گزارش ها نشان می داد به این قانون آن چنان که باید عمل نشده است. با این حال، با تصویب قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها در مجلس (که در آن به جنبه های مختلف سقف گذاری اجاره بها توجه شده) و ابلاغ آن در 23 اردیبهشت امسال به دولت، دور جدیدی از سیاستگذاری در این حوزه آغاز شده است.
ضربالاجل 48 ساعته به استانداران
دیروز خبرگزاری های ایرنا و صدا و سیما به نقل از بذرپاش وزیر راه و شهرسازی خبر دادند که به شورای مسکن استان ها اعلام شده تا 48 ساعت آینده، میزان سقف اجاره بها را مطابق این قانون به وزارت راه و شهرسازی اعلام و جهت تصمیم گیری نهایی به دبیرخانه شورای عالی مسکن ارائه کنند. در نهایت در مدت یک هفته به این موارد پاسخ داده خواهد شد. به این ترتیب به نظر می رسد اجرای این قانون به طور جدی و در آغاز فصل جابهجایی ها در دستور کار قرار گرفته است.
ماجرای تعیین سقف اجاره بها در استان ها چیست؟
در وهله اول شاید این سوال مطرح باشد که دلیل سخنان وزیر مبنی بر اعلام وضعیت اجاره بها توسط شورای عالی استان ها چیست؟ پاسخ این سوال به متن قانون جدید اجاره بها بازمی گردد. در ماده 7 این قانون آمده است: «در استان هایی که نرخ تورم عمومی سالانه منتهی به اسفندماه بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، بیشتر از 30 درصد باشد، شورای عالی مسکن در صورت وجود مصلحت لازم، با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی مکلف است نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش اجاره بها و قرض الحسنه مربوط به آن در شهرهای بالای یکصد هزار نفر جمعیت و شهرهای جدید آن استان، در هر یک از شهرهای مربوط به میزان 50 درصد تا 100 درصد تورم عمومی سالانه اقدام کند». به عبارت دیگر اگر مثلاً تورم استانی 40 درصد باشد، سقف اجاره بها بین 20 تا 40 درصد تعیین خواهد شد.
چه استان هایی مشمول سقف اجاره بها خواهند شد؟
با توجه به قانون، می توان استان هایی را که تعیین سقف اجاره بها در مورد آن ها اجرا خواهد شد، بررسی کرد. گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت تورم در انتهای اسفند سال گذشته نشان می دهد که نرخ تورم سالانه تمام استان های کشور در سال گذشته بیش از 30 درصد بوده، به طوری که نرخ تورم سالانه استان سیستان و بلوچستان کمترین میزان یعنی 35.9 درصد، کل کشور 40.7 درصد، استان خراسان رضوی 42.9 درصد و استان یزد به عنوان استان دارای بیشترین نرخ تورم، 50.4 درصد به ثبت رسیده است. با این حساب و طبق قانون، افزایش اجاره بها در استان های کشور بین نصف تا میزان تورم در آن ها خواهد بود.
یک گام تا اجرا؛ قانون جدید اثرگذار خواهد بود؟
سوالی که در آستانه اجرای قانون جدید تعیین سقف اجاره بها وجود دارد، این است که آیا این قانون اثربخش خواهد بود؟ پاسخ به این سوال را از دو جنبه می توان مطرح کرد. اول: مکانیزم های تعبیه شده در قانون برای ضمانت اجرای آن؛ و دوم زمینه های طبیعی اقتصادی.
1-ضمانت های اجرایی قانون اجاره بها: بررسی قانون جدید اجاره بها نشان می دهد که تلاش شده تا حدممکن راه های دورزدن این قانون گرفته شود. در این قانون علاوه بر این که تعیین قیمت های منطقه ای و نیز سقف اجاره بها، رسماً رشد قیمت ها را مهار خواهد کرد، برای موجران منصف تشویق مالیاتی دیده شده است. از سوی دیگر امکان شکایت مستاجر تا 5 سال از موجران متخلف (در حوزه اجاره بها) و به تبع آن جریمه موجران و امکان بازگشت اضافه مبلغ دریافتی به مستاجران، حذف معافیت های مالیاتی برای متخلفان و نیز الزام به ثبت قرارداد در سامانه های وزارت راه (در صورت درج غیرواقعی مبالغ، مرجع قضایی به هنگام دعوی بین طرفین تنها قرارداد درج شده در سامانه را ملاک قرار خواهد داد) از دیگر ضمانت های دیده شده در قانون مذکور است.
2-زمینه طبیعی موفقیت این قانون وجود دارد؟ قاعده کلی اقتصاد، این را می گوید که دخالت دستوری در بازارها زمینه را برای انحراف رفتارهای اقتصادی به سمت تعادل واقعی فراهم خواهد کرد. در این راستا، بررسی تورم نقطه ای اجاره بها با تورم نقطه ای کل کالاها نشان می دهد که در ماه های اخیر
بر خلاف سال های گذشته، تورم اجاره بها از کالاها پیشی گرفته است. دلیل این موضوع می تواند اولاً به افزایش قیمت مسکن و در نتیجه ایجاد فشار مضاعف تقاضا در بازار اجاره مربوط باشد. ثانیاً روند نسبتاً کاهشی تورم در کشور نیز به فاصله تورم اجاره بها و کل کالاها افزوده است.
در نتیجه باید گفت از یک سو کاهش تورم همراه با اجرای موفق این قانون است؛ اما از سوی دیگر فشار تقاضای مازاد در صورتی که به نیازهای خرید مسکن پاسخ داده نشود، نقشی منفی و ترمزگونه در اجرای این قانون خواهد داشت. باید منتظر ماند و دید که کدام یک از این اهرم ها در نهایت موفق تر عمل خواهند کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 221
فاجعه! تخلیه روزانه 50 هزار مترمکعب فاضلاب در کشف رود
تکمیل نشدن شبکه جمع آوری فاضلاب مشهد و ظرفیت پایین تصفیه خانه ها عاملی مهم در تخلیه فاضلاب در کشف رود است

برنامه 4 ساله برای اجرای کل شبکه فاضلاب مشهد
مهدی حاجیآبادی، معاون بهره برداری و توسعه شرکت آبوفاضلاب مشهد در پاسخ به این سوال که چه میزان از شبکه جمع آوری فاضلاب مشهد تکمیل نشده است به «خراسان رضوی» می گوید: در شرایط حاضر نیاز به 4 هزار و 300 کیلومتر شبکه فاضلاب است. البته حدود 85 درصد یعنی نزدیک به 3 هزار و 650 کیلومتر از شبکه فاضلاب اجرا شده و در حال بهره برداری است. وی در پاسخ به این سوال که چه مشکلاتی بر سرراه اجرای کامل این طرح وجود دارد، اظهار می کند: بخشی مربوط به بحث های اعتباری است و بخشی هم به این مربوط می شود که مناطقی مثل پنج تن، طبرسی، رسالت و... تقریبا شمال شرق مشهد با توجه به توپوگرافی منطقه به هیچ کدام از پنج تصفیه خانه ها سوار نمی شود. وی می افزاید: عملیات اجرایی تصفیه خانه طبرسی شمالی تقریبا از سال گذشته شروع شده است و شبکه جمع آوری آن مناطق باید به سمت این تصفیه خانه هدایت شود. وی تصریح می کند: برنامه داریم در برنامه 4 ساله این 15 درصد باقی مانده را که حدود 700 تا 800 کیلومتر شبکه فاضلاب می شود، تکمیل کنیم.
بهره برداری از 58 کیلومتر شبکه فاضلاب؛ 5 تا 6 ماه دیگر
معاون بهره برداری و توسعه شرکت آبوفاضلاب مشهد با اشاره خبرنگار خراسان به گزارش «تکمیل اگوی مشهد پشت سد اعتبارات» که در 6 خرداد سال گذشته منتشر شده بود، در پاسخ به این سوال که با گذشت حدود یک سال چرا آمار مربوط به تکمیل فاضلاب تغییری نکرده است، می گوید: ما در سال 1402 میزان 58 کیلومتر شبکه اجرا کردیم، اما هنوز به بهره برداری نرسیده است. من به شما گفتم 3 هزار و 650 کیلومتر در حال بهره برداری داریم. امسال سعی می کنیم 5 تا 6 ماه دیگر این میزان (58 کیلومتر) به بهره برداری برسد. وی می افزاید: عمده مناطق باقی مانده مربوط به مناطق شمال شرق مشهد، مناطق طبرسی شمالی، بخشی از پنج تن، بخشی از مهر مادر، بخشی از منطقه ثامن و... است. حاجی آبادی در پاسخ به این سوال که با توجه به این که سال گذشته قرار بوده 100 کیلومتر از شبکه را اجرا کنید، چرا این کار محقق نشده است؟ می گوید: نه اعتبارات عمرانی آمد و نه آن 50 درصدی که بازآفرینی قولش را داده بود. 50 درصدی را که سهم ما بود، اجرا کردیم.
اعتبارات ناچیز برای اجرای شبکه فاضلاب
حاجی آبادی در پاسخ به این سوال که اجرای باقی مانده شبکه فاضلاب مشهد چه میزان اعتبار نیاز دارد، بیان می کند: تقریبا به 3 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که از این میزان فعلا تخصیصی نداده اند. اعتبار سال 1403 که نیامده است، در سال 1402 هم کلا 8 میلیارد تومان مصوب شد که هنوز تخصیص نداده اند و این 8 میلیارد تومان در مقابل 3 هزار میلیارد تومان شوخی و خنده محسوب می شود. وی تصریح می کند: البته ظرفیت تصفیه خانه ها را هم باید به همان میزان بالا ببریم. در مشهد 5 تصفیه خانه داریم که ظرفیت اجرای این تصفیه خانه ها درمجموع 263 هزار مترمکعب در شبانه روز است. خوشبختانه همزمان سه تصفیه خانه هم در حال اجرا داریم. یک تصفیه خانه به ظرفیت 50 هزار مترمکعب در شبانه روز مربوط به پرکندآباد 2 است که درحال بهره برداری آزمایشی است . تصفیه خانه های شماره 7 و طبرسی شمالی را هم در حال اجرا داریم. تصفیه خانه طبرسی شمالی به ظرفیت 70 هزار مترمکعب در شبانه روز است که طبق برنامه ریزی های انجام شده در سال 1404 وارد مدار خواهد شد. تصفیه خانه شماره 7 نیز از اواخر سال گذشته اجرای آن شروع شده و انتهای 1404 یا ابتدای سال 1405 وارد مدار خواهد شد. حاجی آبادی در پاسخ به این سوال که آیا اعتبار لازم برای تصفیه خانه خین عرب تخصیص پیدا کرد یا خیر، می گوید: اعتبار برای تصفیه خانه خین عرب 2 جزو مصوبات سفر اول ریاست جمهوری است. مناقصه آن برگزار و پیمانکار آن مشخص شده است. اعتبار آن از محل فاینانس خارجی یعنی چین است. بانک مرکزی هنوز تاییدیه آن را به ما نداده است و آخرین مکاتبه ای که کرده این است که ارز برای چنین تصفیه خانه ای نداریم و محل ردیف اعتباری آن را عوض کنید. حاجی آبادی می افزاید: شبکه فاضلاب حدود 85درصد پیشرفت دارد، اما مرتبط با شبکه ای که اجرا کردیم، تصفیه خانه های ما از پیشرفت کمتری برخوردارند. اگر 15 درصد باقی مانده شبکه فاضلاب در مشهد تمام شود، همه سیفون ها وصل شود و همه مردم هم از آن استفاده کنند، حدود 500 هزار مترمکعب در شبانه روز فاضلاب خواهیم داشت. وی در پاسخ به این سوال که هم اکنون چه مقدار فاضلاب جمع آوری می شود، می گوید: چیزی حدود 270 تا 280 هزار مترمکعب در شبانه روز فاضلاب جمع آوری می کنیم که نزدیک 250 هزار مترمکعب آن تصفیه می شود. همین الان چیزی حدود 50 هزار مترمکعب مازاد از ظرفیت تصفیه خانه های ماست که وارد کشف رود می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 159
یادداشت روز
سنگرداری برای زبان فارسی

افغانستان امروز، یکی از کانونهای زبان و ادبیات فارسی است اما نکته جالب و البته دردانگیز در این میان، این بوده است که در چند قرن گذشته و به خصوص از اوایل قرن ۱۳۰۰ تاکنون، این زبان مورد جفا و نامهربانی حکومتهای این کشور قرار داشته است. متاسفانه این نامهربانیها همچنان ادامه دارد و در سیاستهای حکومت کنونی نیز نشانی از تغییر رویه دیده نمیشود، بلکه نشانههای تداوم تهاجم بر زبان فارسی هویداست.اما بهراستی چه چیزی این زبان دیرسال و غنی را در افغانستان ما همچنان زنده و بالنده نگه داشته است؟ مسلماً عوامل آن بسیار است، از قوت و توانایی این زبان بگیرید تا گویشوران بیشمار آن و از اهالی علم و ادب و آثارشان بگیرید تا بعضی شخصیتهای قدرتمند سیاسی و نظامی که به این زبان و ادبیات آن به طور ویژه علاقه داشتهاند و حتی برای آن جانفشانی کردهاند و در این میان، احمدشاه مسعود چهرهای است شاخص.حقیقت این است که در میان رهبران سیاسی و نظامی افغانستان در سه چهار دهه اخیر، شاید نتوان کسی را به جدیت شهید احمدشاه مسعود در علاقهمندی و تلاش برای حفظ این زبان پیدا کرد. من در این اواخر ویرایش کتابی از نویسنده آرژانتینی مارسلا گراد درباره احمدشاه مسعود را به عهده داشتم. یکی از چیزهایی که در روایتهای اشخاص در این کتاب کاملاً محسوس است، همین علاقه و جدیت مسعود برای حفظ زبان فارسی است. این را به خصوص در روایتهای مسعود خلیلی، فرزند خلیلا... خلیلی شاعر بزرگ افغانستان میتوان یافت. مسعود خلیلی سالها با احمدشاه مسعود معاشرت و در صحنه ترور مسعود نیز حضور داشته و در آن جریان او نیز جراحت برداشته است. چشمدیدهایی از فارسیدوستی و علاقه مسعود به شعر فارسی بیان میکند که بهراستی شنیدنی است.و البته به اینها باید بیفزاییم رویداد جالبی را که محمدحسین جعفریان در خاطراتش بیان کرده است و آن جمله معروف احمدشاه مسعود که «این عملیات، برای این ادبیات است.» مسئله مهم در این جا همین است. حفظ زبان فارسی از مسیر ادبیات میگذرد. از دیرباز نیز این زبان را ادبیات حفظ کرده است، نه کتاب صرف و نحو و حتی بدیع و بیان. یا شاهنامه بوده است یا تاریخ بیهقی یا گلستان و بوستان بوده است یا دیوان حافظ. این را از این جهت مینویسم که میبینم خیلی از دغدغهمندان حفظ و تقویت زبان فارسی، راه گسترش این زبان را در اعزام استاد به دانشگاههای دوردست جهان میبینند و فارسیدان ساختن تعدادی از دانشجویان در نظام آموزشی.ولی حقیقت این است که امروز آن چه از متاع زبان در بازار حقیقی و مجازی (که البته برای ما از حقیقی نیز حقیقیتر است) مییابیم، بیشتر آثار ادبی است تا نکات دستوری و آموزشی یا آموزههای زبانشناسی. هرچند آنها نیز در جای خود برای حفظ قانونمندی زبان لازم است و موضوع مهم دیگر به نظرم همین است که ما بیش از آن که به فارسیآموزی برای دانشجویان اطراف و اکناف گیتی نیاز داشته باشیم، به تقویت گویشوران کنونی این زبان نیاز داریم و آن هم از مسیر ادبیات. در واقع این عملیات برای ادبیات، باید امری باشد که در همه رفتارها و فعالیتهای ادبی و زبانی ما در سراسر این وطن بزرگ زبانی نمود داشته باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 235
رهبر انقلاب: قیام ملت ایران در تشییع شهدای خدمت نشان داد ملت زنده و به شعارهای انقلاب وفادار است

گروه سیاسی-مراسم بزرگداشت شهدای خدمت، حجت الاسلام والمسلمین رئیسی، آقای دکتر امیر عبداللهیان، حجت الاسلام والمسلمین آلهاشم امام جمعه تبریز، آقای دکتر مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سردار سیدمهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت ریاست جمهوری و کادر پروازی؛ امیر سرتیپ دوم خلبان سید طاهر مصطفوی، امیر سرتیپ دوم خلبان محسن دریانوش و سرهنگ دوم فنی بهروز قدیمی صبح دیروز در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور رهبر انقلاب اسلامی برگزار شد. در این مراسم هزاران نفر از اقشار مختلف مردم، خانوادههای شهدا، سران قوا، مسئولان کشوری و لشکری، مهمانان خارجی به ویژه رئیس جمهور عراق و شمار دیگری از مقامات این کشور و همچنین سفیران کشورهای مختلف حضور داشتند، قاریان بینالمللی به تلاوت آیاتی از قرآن و مداحان اهلبیت علیهمالسلام به مداحی و ذکر مصیبت پرداختند.در این مراسم حجتالاسلام رفیعی در سخنانی خدمت به مردم، اخلاص و توسل را سه ویژگی شهدای خدمت بهویژه حجتالاسلام والمسلمین رئیسی برشمرد و گفت: براساس وعده الهی کسانی که عمل صالح و خدمت به مردم را خالصانه و صادقانه انجام دهند، خداوند محبت آنها را در دل مردم قرار میدهد و این موضوع را در تشییع باشکوه این شهدا دیدیم.

شهید رئیسی خستگیناپذیر و مظهر شعارهای انقلاب
حضرت آیتا... خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار خانوادههای شهدای خدمت نیز، کار برای مردم و خدمت به مردم و مردمی بودن را بارزترین ویژگی این شهدا برشمردند و گفتند: مرحوم شهید آقای رئیسی شب و روز نمیشناخت و به معنای واقعی کلمه خستگیناپذیر بود.رهبر انقلاب اسلامی با تسلیت به خانوادههای این شهدا، مرحوم شهید آقای امیر عبداللهیان را نیز خستگیناپذیر خواندند و افزودند: شرح خدمات و تلاشهای آقای رئیسی و آقای امیر عبداللهیان در جبهه داخلی و در جبهه خارجی یک داستان طولانی و مفصل است.حضرت آیتا... خامنهای یکی از نکات برجسته درباره مرحوم شهید آلهاشم را تغییر معنای نمازجمعه خواندند و خاطرنشان کردند: مرحوم آلهاشم از زمانی که به امامت جمعه تبریز منصوب شد این نماز را از یک عمل عبادی صِرف به یک عمل جامع عبادی، معنوی، خدماتی و مردمی تبدیل کرد.
ایشان کار و تلاش برای مردم را از ویژگیهای ممتاز شهید موسوی و شهید رحمتی و شهدای کادر پرواز دانستند و تاکید کردند: همین روحیات و ویژگیها باعث شد که خداوند آنها را مایه سرافرازی ملت ایران قرار دهد. رهبرانقلاب اسلامی با اشاره به حرکت و قیام مردم در تشییع این شهدا در تبریز، قم، تهران، شهرری، بیرجند، مشهد، مراغه، زنجان و نجفآباد گفتند: این تشییع باشکوه نشان داد که ملت ایران زنده است. حضرت آیتا... خامنهای به تبلیغات و ادعای دشمنان مبنی بر جدایی مردم از جمهوری اسلامی اشاره کردند و افزودند: این حادثه، در مقابل دیدگان جهانیان و در عمل ثابت کرد که ملت ایران به رئیس جمهور و کسانی که مظهر شعارهای انقلاب بودند چه دلبستگی و وفاداری دارند. ایشان مرحوم آقای رئیسی را مظهر شعارهای انقلاب خواندند و تاکید کردند: آقای رئیسی از همان ابتدا که وارد تبلیغات انتخابات شد، بر روی شعارهای انقلاب و سخنان امام تکیه کرد و همه دنیا ایشان را به عنوان رئیس جمهور انقلاب میشناختند. رهبر انقلاب اسلامی افزودند: وقتی مردم اینگونه با عظمت از این مرد حمایت و تجلیل میکنند، معنایش حمایت از شعارهای انقلاب است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 462
گمانه ها برای رئیس جمهور نهم
همزمان با پیش شرط اصلاحات برای حضور در انتخابات قالیباف، جلیلی ، جهانگیری ، لاریجانی و بذرپاش در صدر گمانهزنیهای انتخاباتی قراردارند. عارف و همتی با برند اصلاح طلبی می آیند؟

پیش شرط اصلاحات برای حضور در انتخابات
در این میان اردوگاه اصلاح طلبی که در دو انتخابات مجلس و ریاست جمهوری گذشته رویکرد منفعلانهای داشت و عملا وارد انتخابات نشد؛ حالا آن طور که جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات گفته در صورت برگزاری انتخابات آزاد و فضای باز سیاسی؛ اصلاح طلبان گزینه خود را معرفی خواهند کرد. به گزارش رسانه ها جواد امام درباره آخرین برنامهها و جلسات جبهه اصلاحات درباره انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری گفت: جبهه اصلاحات فردا درباره انتخابات جلسه دارد و در آنجا تصمیمگیری خواهد شد. جواد امام همچنین در پاسخ به این سوال که توصیه جبهه اصلاحات به شورای نگهبان برای افزایش مشارکت در انتخابات چیست، گفت:«من فکر میکنم انتظار جبهه اصلاحات و مردم این است که شاهد برگزاری انتخاباتی آزاد با حضور همه سلایق باشیم. از عدم مشارکت مردم در انتخابات گذشته درس بگیریم و انتخابات را به مردم واگذار کنیم و به جای مردم تصمیم نگیریم، همه باید به فردی که مردم او را میپسندند، تن دهیم. اگر این اتفاق بیفتد، میتوانند از جریانات سیاسی و مردم انتظار داشته باشند که در انتخابات حضور پررنگی داشته باشند.»
عارف و همتی با برند اصلاح طلبی می آیند؟
در این میان اما طی روزهای اخیر برخی از چهره های جریان راست اصولگرایی، از سوی رسانه ها به عنوان نامزدهای انتخاباتی اصلاح طلبان معرفی شدند. در همین باره شنیدههای تسنیم حاکی از این است که از میان کاندیداهای مطرح جریان اصلاحات، تاکنون حضور چهرههایی چون محمدرضا عارف و عبدالناصر همتی محتمل به نظر میرسد. همچنین برخی شنیدهها حکایت از آن دارد که برخلاف گمانهزنیها و نظرسنجیهایی که در روزهای اخیر در فضای مجازی داغ شده است، محمدجواد ظریف و محمدجواد آذری جهرمی برنامهای برای کاندیداتوری در انتخابات آتی ریاستجمهوری ندارند. شنیده هایی که البته اظهارات برخی اصلاح طلبان از قطعی شدن آن حکایت داشت و با واکنش برخی چهره های اصلاح طلبی نیز همراه شد. به عنوان نمونه کامبیز مهدیزاده داماد روحانی در این باره در صفحه توئیتری خود نوشته است :« حضور عارف و همتی تکرار همان نقش و سناریوی تکراری مهرعلیزاده و همتی در انتخابات ۱۴۰۰ است که یقینا همراهی بدنه اعتدالیون و اصلاح طلبان را نخواهند داشت و مدعیان و اصولگرایان تندرو خواهند گفت ما شرایط را مهیا کردیم، اینها آمدند ولی رای نیاوردند و محبوبیتی در جامعه نداشتند!» مصطفی فقیهی دیگر چهره اصلاح طلب نیز درباره حضور عارف نوشت :« او میآید! با تابلوی «معترض به وضع موجود» با برند اصلاحات! تایید صلاحیت میشود! خاتمی و جبهه اصلاحات هم، زیر بارِ حمایت از او نمیرود! «او» شکست سنگینی متحمل میشود! و در رسانههای دولتی جار میزنند که تعداد رأیِ «معترضین به وضع موجود» همین اندازه اندک است!»
از دیگران چه خبر؟
در کنار اسامی یادشده؛ گمانه های جدی درباره حضور محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، سید پرویز فتاح، زاکانی، بذرپاش ، مخبر، جهانگیری و مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی در شبکه های اجتماعی مطرح شده است. حتی از حجت الاسلام سید مهدی میرباقری به عنوان نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری یاد می شود و گفته شده که برخی گروه ها از او برای حضور در انتخابات دعوت به عمل آورده و عدهای درحال تلاش برای انتقال محبوبیت رئیسی به میرباقری هستند. آن طور که حمید رسایی نیز خبرداده برخی از ساکنان خانه ملت نیز نیم نگاهی به پاستور دارند. همزمان،قائممقام پژوهشکدۀ شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که آیا اعضای شورای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری میتوانند نامزد انتخابات شوند، گفت: ۳ نفری که عضو شورای اجرایی هستند وظایفشان مثل رئیسجمهور است. اگر رئیسجمهور خودش حضور داشته باشد میتواند در انتخابات نامزد شود؛ در نتیجه ثبتنام معاون اول رئیسجمهور، رئیس قوهقضائیه و رئیس مجلس در انتخابات ریاستجمهوری ممنوعیت قانونی ندارد.صرفا کسانیکه در اجرا و نظارت بر انتخابات نقشِ مستقیم دارند نمیتوانند نامزد شوند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 227
شفافیت برای 16 میلیون کارگر
سازمان تامین اجتماعی در اقدامی جدید از ابتدای خرداد، ماهانه اطلاعات بیمهای شاغلان کارگاههای مشمول قانون تامین اجتماعی را با پیامک برای کارگران ارسال می کند تا در صورت وجود مغایرت امکان پیگیری و احقاق حق وجود داشته باشد. ما جزئیات این طرح قابل تحسین را مرور کردیم

یک سال دوندگی برای تغییر عنوان شغلی
به طور قطع این اقدام تامین اجتماعی در جهت احقاق حقوق کارگر و شفاف سازی اطلاعات را نمی توان تحسین و قدرشناسی نکرد. متاسفانه این آسیب در گروه های شغلی کارگری کم نیست و چه بسا کارگران در برخی از این موارد به حقوقشان نمی رسیدند. نمونه اش را بارها دیده و شنیده ایم. آشنایی که 20 سال در یکی از مشاغل سخت کار کرد اما کارفرما حدود 5 سال، عنوان شغلی او را به بیمه به عنوان «نگهبان» ارسال کرده بود. نتیجه این اقدام غیرقانونی، یک سال دوندگی آن کارگر برای رفع مشکلی بود که خودش در آن هیچ نقشی نداشت.
یک پیامک، 3 کارکرد
حالا اما با طرح جدید سازمان تامین اجتماعی این مشکل برطرف خواهد شد و کارگران می توانند سوابق کاری خود را ماهانه مشاهده کنند. میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامیناجتماعی در توضیحات بیشتر گفته است: این طرح با هدف افزایش شفافیت، اطلاع بیمهشدگان از حقوق خود و همچنین حمایت از حقوق بیمهای کارگران از سوی سازمان تامیناجتماعی اجرا شده تا سه موضوع مهم دستمزد مبنای کسر حق بیمه، تعداد روزهای کارکرد در ماه و همچنین عناوین شغلی بهصورت ماهانه به اطلاع بیمهشدگان برسد. درصورتیکه بیمهشده مغایرتی در اطلاعات دریافتی مشاهد کند، میتواند با مراجعه به شعب سازمان یا سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامیناجتماعی به نشانی es.tamin.ir اعتراض خود را ثبت کند.
شفافیت این اطلاعات چرا اهمیت دارد؟
حال این که اقدام جدید سازمان تامین اجتماعی، از چه رو دارای اهمیت است، مدیرعامل این سازمان توضیح داده است: تمامی خدماتی که سازمان تامیناجتماعی در مواردی مانند بازنشستگی، ازکارافتادگی، برقراری مستمری بازماندگان و برخی غرامتها به بیمهشدگان ارائه میدهد، تابعی از حقوق مبنای کسر حق بیمه، روزهای کارکرد در هر ماه و نیز عناوین شغلی بیمهشدگان است. اگر عنوان شغلی، دستمزد مبنای کسر حق بیمه و همین طور روزهای کارکرد در هر ماه افراد مشمول قانون تامیناجتماعی به شکل واقعی به سازمان تامیناجتماعی اعلام نشود و حق بیمه افراد برمبنای اطلاعات واقعی در این زمینه محاسبه و پرداخت نشود، بیمهشدگان تامیناجتماعی در زمان نیاز به بهرهمندی از خدمات و مواهب بیمه تامیناجتماعی دچار مشکل شده و متضرر میشوند.

چه تضمینی وجود دارد که در صورت وجود مغایرت، کارفرما احقاق حق کند؟ مدیرعامل به این سوال پاسخ داده است: «امیدواریم اگر مشکلی در این مورد وجود دارد، در ابتدا با تعامل بین کارگران و کارفرمایان حل شود و اگر از این طریق مشکلات احتمالی حل نشد، ما هم آمادگی داریم برای کمک به حل اختلافات درباره دستمزد مبنای کسر حق بیمه، عناوین شغلی و نیز روزهای کارکرد ماهانه، اقدامات قانونی لازم را انجام دهیم.»
اجرا از اول خرداد
این طرح از ابتدای خرداد ماه جاری عملیاتی شده و کارگران باید از همین ماه منتظر پیامک هایی باشند که اطلاعات شغلی شان در آن گزارش شده باشد: «پیامکهای ماهانه واریز حق بیمه، بهمنظور اطلاع ذینفعان از روزهای کارکرد در هر ماه، دستمزد مبنای کسر حق بیمه و عنوان شغلی؛ از انتهای سال گذشته در دو استان کشور اجرایی شده بود و از ابتدای خرداد امسال، برای عموم بیمهشدگانی که در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به نشانیes.tamin.ir ثبتنام کردهاند، ارسال میشود.
هادی جعفری، کارشناس تامین اجتماعی درباره این طرح می گوید: در صورتی که میزان دستمزد پیامک شده با میزان دستمزد واقعی فرد مغایر باشد و عنوان شغلی خاصی هم درج شده باشد، احتمالی که وجود دارد این است که بیمه شده در کارگاهی مشغول کار است که دارای دستمزد مقطوع است که با پرسش از نزدیک ترین شعبه تامین اجتماعی می توان اطمینان حاصل کرد.کارشناس تامین اجتماعی گفت: کارفرما می تواند در چارچوب قانون کار بین سقف و کف دستمزد اعلامی هر سال با کارگرش توافق کند ولی در حالتی که کارگاه دارای دستمزد مقطوع است، کارفرما برای پرداخت حق بیمه باید از جدول مشاغل دارای دستمزد مقطوع اعلامی از طرف سازمان تامین اجتماعی تبعیت کند که دارای دستمزد و مشاغل مشخصی است.
اگر در سامانه غیرحضوری ثبت نام نکرده ایم...
تامین اجتماعی از تمامی بیمهشدگانی که تاکنون در این سامانه ثبتنام نکردهاند درخواست کرده در اسرع وقت نسبت به ثبتنام در این سامانه به نشانی es.tamin.ir و نسبت به ثبت شماره تماس خود اقدام کنند. از آنجا که این پیامک به شماره تلفن همراهی که در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامیناجتماعی ثبت شده ارسال میشود، بیمهشدگانی که پیش از این در سامانه ثبتنام کردهاند و اطلاعات آن ها بهویژه شماره تلفن همراهشان تغییر کرده است، نیز باید سریعتر به این سامانه مراجعه و اطلاعات خود را بهروزرسانی کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 167
برای حفظ زبان فارسی میجنگم
ناشنیدهها از عشق و اهتمام وافر شهید «احمدشاه مسعود» به پاسداشت زبان و ادب فارسی به بهانه انتشار کتاب «عملیات برای ادبیات»

شاید جمع سیاست، نظامیگری، علاقه به شعر و ادب در نگاه اول کمی عجیب و غیرممکن بهنظر برسد، اما باید گفت جمع اینها در کنار هم ممکن و شدنی است. همانگونه که درباره شخصیتی مانند احمدشاه مسعود این اتفاق افتاد؛ سیاستمدار و فرمانده نظامی محبوب افغانستان که بیستوسه سال پیش در راه آزادی و صلح برای کشورش به شهادت رسید. احمدشاه مسعود شیفته شعر و ادبیات فارسی بود.
ویدئوهای شعرخوانی این فرمانده بزرگ هنوز هم در فضای مجازی دست به دست و موجب حیرت میشود. او جمله معروفی دارد که به همرزمانش میگوید: «عملیات برای ادبیات است و ما برای حفظ زبان فارسی میجنگیم».
بعد از شهادت احمدشاه مسعود در سال 1380 شاعران فراوانی از کشورهای فارسیزبان از جمله ایران، افغانستان و تاجیکستان در سوگ او شعر سرودند؛ اشعاری که سیده فاطمه موسوی 100 نمونه از آنها را در کتابی به نام «عملیات برای ادبیات» گردآوری کردهاست. این کتاب در سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در غرفه انتشارات لوح فکر رونمایی شد.

«عملیات برای ادبیات» مجموعه شعری است که سیده فاطمه موسوی گردآوری کردهاست. در این اثر شاعران بزرگ زبان فارسی چون سیمین بهبهانی، حیدری وجودی، محمدعلی سپانلو، استاد مؤمن قناعت تاجیکستانی، محمدحسین جعفریان، احمدرضا احمدی، احمدحسین نیشابوری، نجیب بارور، دکتر سیده فاطمه موسوی، علیرضا قزوه، فضلا... قدسی، واصف باختری و چندین شاعر نامدار و نامآشنای زبان فارسی در وصف احمدشاه مسعود شعر سرودند؛ اما نام کتاب از نقلقول محمدحسین جعفریان، مستندساز و روزنامهنگار برجسته ایرانی از احمدشاه مسعود گرفته شدهاست. او میگوید: «روزی در خواجه بهاءالدین تخار آمرصاحب در مورد شعر سپید حرف میزد و یکبار ناگهان مولانا فرید، مشهور به مولانا قربان، بلند شد و گفت دشمن در خط جنگ عملیات دارد و شما در مورد ادبیات و شعر گپ میزنید! آمر صاحب (احمد شاه مسعود) خطاب به او گفت: جان برادر همین عملیات برای ادبیات است.»

سید فضلا... قدسی از همرزمان احمدشاه مسعود که اولین شعرش در سوگ احمدشاه مسعود را در روز تشییع پیکر او سرود؛ درباره این شعر در گفت و گو با خراسان میگوید: «در ایام شهادت شهید احمدشاه مسعود، من به عنوان یک مسئول نظامی در خط مقدم جبهه جنگی کابل بودم. وقتی خبر ترور ایشان منتشر شد، در همان دقیقههای اول متوجه شدیم حادثه بزرگتر از آن است که اعلام شده. بنده در روز تشییع پیکر ایشان در پنجشیر یک مثنوی سرودم برای آمرصاحب شهید. البته محتوای این مثنوی به گونهای است که بیشتر در آن به جنبه شعاری شعر توجه شده تا جنبههای تکنیکی؛ چون مخاطب شعر مستقیماً مردم بودند. بعد از شهادت احمدشاه مسعود، در هر جلسهای که شرکت میکردیم، این شعر خوانده میشد. استقبال بسیار گستردهای از شعر شد و در آن مقطع خیلی تأثیر گذاشت و در زبان مقاومتگران بازتاب پیدا کرد و خوانده میشد و مردم منطقه آن را از حفظ بودند.»

قدسی در ادامه چند بیت از مثنویای را که در سوگ احمدشاه مسعود سروده، میخواند. او میگوید در این شعر ماتمسرایی نکرده و شعر را با لحن حماسی سروده:
«عقاب قلهنشین بال میزند بر اوج/ دمی که پر بکشد آسمان بگیرد موج/ بهجا نهاده شکوه بلند بالا را/ عقاب قله رها کرده بام دنیا را/ مگو مگو شب سنگر بیآفتاب شده است/ که گفته قله پامیر بیعقاب شده است/ عقابها به ترصد نشسته در پامیر/ بماند و نپرد بال بسته بر پامیر/ جهان ز شهرت ما با صدای او پر بود/ شکوه بیست و سه ساله را تبلور بود/ اگر حماسه، اگر فتح، اگر ظفر بوده است/ درین دیار همه وامدار مسعود است/ مبادمان که به سوگش نشسته گریه کنیم/ شبیه مرد از اندوه خسته گریه کنیم/ به جای گریه به میدان علم بر افرازیم/ هلا به خون شهادت حماسهها سازیم/ از او که برنو خشمی برای ما مانده است/ لوای غیرت ومردانگی بهجا مانده است/ چهسان جواب دهم نسلهای فردا را/ به قله گر نرسانم لوای بر پا را».
این شاعر اهل افغانستان در پایان درباره علاقه و شیفتگی احمدشاه مسعود به ادبیات و شعر فارسی میگوید: «کسانی که با ایشان ارتباط بیشتر داشتند از علاقه بسیار او به ادبیات فارسی میگویند؛ به ویژه اشعار حافظ و استاد خلیل ا... خلیلی، شاعر معاصر. مسعود علاقه عجیبی به ادبیات و زبان فارسی داشت. او در عرصه فرهنگی هم به تناسب امکانات موجود گامهای بلندی برداشته بود.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 188
خشم تلآویو؛ استقبال حماس

واکنشها به رای دادگاه
پس از صدور حکم دادگاه، نالدی پاندور، وزیر روابط و همکاری بینالملل آفریقای جنوبی گفت: آن چه در نوار غزه و کرانه باختری و اخیراً در رفح در حال وقوع است، ادعایی را که ما به دادگاه دادگستری ارائه کردیم که نسل کشی در سرزمین های اشغالی فلسطین در حال وقوع است، تایید میکند.نخست وزیر کانادا نیز گفت: اسرائیل باید از دستور جدید دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه پیروی و فورا عملیات نظامی در رفح را متوقف کند. در این میان حکم جدید دادگاه بین المللی خشم و عصبانیت مقامات مختلف صهیونیستی را در پی داشت. مقامات صهیونیستی بلافاصله ، ضمن محکوم کردن این رای، حملات لفظی به دادگاه بین المللی را آغاز کردند. ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم گفت: «آینده ما به آن چه غیریهودیان می گویند بستگی ندارد، بلکه بیشتر به آن چه ما یهودیان انجام می دهیم، بستگی دارد.» به گزارش شبکه 12 رژیم صهیونیستی، وی افزود: پاسخ به تصمیم «یهودستیزانه» دادگاه، اشغال رفح و افزایش فشار نظامی بر حماس خواهد بود. بزالل اسموتریچ، دیگر وزیر تندرو کابینه افراطی رژیم صهیونیستی نیز گفت: اسرائیل بر سر موجودیت خود در حال جنگ است و هرکس از آن بخواهد جنگ را متوقف کند، خواهان عدم وجود آن است. در طرف مقابل، جنبش مقاومت اسلامی «حماس» با استقبال از تصمیم دیوان بینالمللی دادگستری در بیانیهای از جامعه بینالمللی و سازمان ملل متحد خواست تا اشغالگران را به اجرای این قطعنامه ملزم کنند. این حکم دادگاه بین المللی همچنین از سوی بسیاری دیگر از کشورهای عربی و اسلامی نیز مورد استقبال قرار گرفت. وزارت امور خارجه عربستان، قطر، عمان، کویت و امارات حمایت خود را از این تصمیم اعلام کردند.
اجرای حکم لاهه در سایه تردید
دادگاه کیفری بین المللی در اول ژوئیه 2002 تأسیس و به یک نهاد قانونی تبدیل شد.طبق قانون، حکم دادگاه بینالمللی کیفری برای همه اعضای سازمان ملل متحد از جمله رژیم صهیونیستی لازم الاجراست اما در عین حال این دیوان از اختیارات اجرایی برخوردار نیست و شورای امنیت سازمان ملل متحد ضامن اجرای حکم دادگاه است. لذا با توجه به حمایتهای همیشگی دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی در مجامع بین المللی به ویژه شورای امنیت و وتوی قطعنامههای علیه منافع صهیونیستها، از این رو امکان این که این حکم رژیم صهیونیستی را وادار به توقف جنگ کند، مورد تردید جدی است. در فوریه (بهمن ماه) گذشته نیز دادگاه کیفری لاهه دستور توقف نسلکشی علیه فلسطینیها و اجازه یافتن ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را صادر کرده بود، اما اشغالگران بدون هیچ نگرانی از اجرای این حکم سر باز زدند. در واقع اجرایی شدن احکام دیوان تا حد زیادی به حمایت و همکاری دولت ها متکی است. ICC دارای 123 عضو است که شامل 33 کشور آفریقایی، 19 کشور از آسیا و اقیانوسیه، 18 کشور از اروپای شرقی، 28 کشور از آمریکای لاتین و دریای کارائیب و 25 کشور از اروپای غربی و سایر کشورها میشود.با این حال، به گفته ناظران، صدور رای به نفع دعوای حقوقی آفریقای جنوبی شکست بزرگی در عرصه بینالمللی برای رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن است و علاوه بر انزوای بیش از پیش رژیم، مسیر را برای طرح شکایت دیگر کشورها و افزایش فشارها بر رژیم به منظور توقف جنگ و همچنین پیگرد قضایی بین المللی سران جنایتکار رژیم به جرم نسلکشی فراهم میکند. گفتنی است حکم اخیر دادگاه کیفری بین المللی، چند روز پس از درخواست کریم خان، دادستان این دادگاه، برای صدور حکم بازداشت برای نخست وزیر و وزیر دفاع رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در غزه صادر شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 213
زنگ آغاز مجلس دوازدهم از فردا
سلیمی: آقایان قالیباف، ذوالنوری و متکی تاکنون برای ریاست مجلس دوازدهم اعلام نامزدی کردهاند

هیئت رئیسه سنی چه کسانی هستند؟
براساس آییننامه داخلی مجلس تا قبل از تعیین هیئت رئیسه مجلس، وظیفه هیئت رئیسه سنی اداره جلسه افتتاحیه و جلسات بعدی تا زمان انتخاب هیئت رئیسه است؛ انتخابات هیئت رئیسه مجلس نیز با اعلام هیئت رئیسه سنی در اولین جلسه پس از افتتاح انجام میشود.هیئت رئیسه سنی وظیفه اداره انجام مراسم تحلیف، قرعهکشی برای تعیین اعضای شعب، توزیع اعتبارنامهها بین شعب، برگزاری انتخابات هیئت رئیسه و تمشیت امور اداری مجلس تا زمان انتخاب هیئت رئیسه را به عهده دارد.اما هیئت رئیسه سنی چه کسانی هستند؛ براساس ماده ۱۰ آیین نامه داخلی مجلس، مسنترین فرد از نمایندگان به عنوان رئیس سنی و فرد بعدی به عنوان نایب رئیس و ۲ نفر از جوانترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر تعیین میشوند و در جایگاه هیئت رئیسه قرار میگیرند و اعلام هیئت رئیسه سنی نیز با معاونت قوانین مجلس است. طبق اطلاعات کسب شده، رئیس سنی مجلس دوازدهم علاءالدین بروجردی و نایب رئیس سنی، حسینعلی شهریاری است.
متکی: ازجلسه با ذوالنوری نتیجه نگرفتم
منوچهر متکی منتخب مردم تهران در مجلس نیز، از قطعی بودن کاندیداتوری خود برای انتخابات ریاست مجلس شورای اسلامی خبر داد و به تسنیم گفت که برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست مجلس، تردیدی ندارد. متکی درباره کاندیدای انتخابات ریاستمجلس، گفت: به نظرم سه کاندیدای جدی وجود دارند؛ بنده. آقای ذوالنوری و آقای قالیباف. دو نگاه بر انتخابات هیئت رئیسه حاکم است؛ نگاه تحولخواه و نگاه حفظ وضع موجود. نامزد جدی با رویکرد تحولی 2 نفر هستند نه 5 نفر. بنده و آقای ذوالنوری هستیم. اینکه اخیراً برخی از دوستان تغییر نظر دادند به خودشان مربوط است و اعلام بکنند ممکن است 3 نفر بشود. اگر دوستان دیگری قبلا اعلام کردند که برای ریاست نمیآیند مثل آقایان حاج بابایی، پژمانفر، رسایی، دکتر حسینی، آقای نبویان، بنابراین اگر شما این اسامی را از لیست خارج بکنید، دو نفر باقی میماند و حرکتی هم که آقای نیکزاد داشت، برای بحث نایب رئیسی بود. اخیرا شنیده میشود که احتمالا ایشان تغییر نظر داده که البته تصمیم شخصی خود ایشان است. متکی با بیان این که«بنده و آقای ذوالنوری نامزدهای نگاه تحولخواه هستیم»، در پاسخ به سؤالی درباره احتمال ائتلاف نامزدهای - به تعبیر وی- تحولخواه گفت: ما جلسه مفصلی نزدیک به دو ساعت با هم داشتیم. بعد از اینکه معلوم شد که از آن 5 نفر من و آقای ذوالنوری مصمم هستیم، راهکار یکی شدن این بود که با هم بنشینیم. دو ساعت نشستیم و من در آن نشست دلایلی را خدمت ایشان عرض کردم، ایشان هم شنیدند البته ایشان به هیچ یک از آن دلایل پاسخ ندادند اما معتقدند که هم خودشان را مناسب میدانند هم زمینه رای دارند و در میدان میمانند. منتخب مردم تهران، گفت که بعد از دو ساعت جلسه با مجتبیذوالنوری درباره یکی شدن برای انتخابات ریاست مجلس، نتیجهای حاصل نشده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 219
ماجرای باند مخوف «بیکله»
اعضای این باند خطرناک با بستن دست و پای 2 نگهبان چندین میلیارد لوازم ساختمانی را سرقت کردند

به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، چند روز قبل 4 جوان که نقشه دستبرد به یک شرکت ساخت و ساز مسکن ملی را در سر می پروراندند به سراغ یکی از دوستانشان رفتند که قبلا کارگر این شرکت ساختمانی بود. آن ها با وسوسه های مالی «محمد-ز» را نیز با خود همراه کردند چراکه او به مکان های انبار لوازم ساختمانی و محیط جغرافیایی مجتمع مسکونی طرح مسکن ملی در شهرک مهرگان مشهد آشنایی کامل داشت. طولی نکشید که باند مخوف سرقت به سرکردگی جوان معروف به «بیکله»تشکیل شد و آن ها با سرقت یک دستگاه وانت نیسان آماده دستبرد شدند.
گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است: شب از نیمه سی و یکم خرداد گذشته بود که 5 عضو باند سوار بر 2 دستگاه پراید و نیسان به طرف مجتمع مسکونی به راه افتادند. آن ها خودروها را در حاشیه خیابان پارک کردند و در حالی که 2 تن از اعضای باند خارج از مجتمع ایستاده بودند تا از اوضاع مراقبت کنند،3 عضو خشن باند با شمشمیر و قمه وارد اتاقک نگهبانی مجتمع شدند و 2 نگهبان27 و43 ساله را تهدید به مرگ کردند. آن ها با دستبند های پلاستیکی که به همراه داشتند، دست و پای یکی از نگهبان ها را بستند و پتویی نیز روی او انداختند تا چیزی نبیند اما نگهبان دیگر به التماس افتاد که به خاطر شکستگی کتفش او را آزار ندهند ولی 3 عضو باند مخوف «بیکله» فقط پاهای او را بستند و سپس تقاضای کلید انبار را کردند اما دو نگهبان سوگند می خوردند که کلید انبار را ندارند و مدیر شرکت کلیدها را نزد خودش نگه می دارد. این بود که دزدان خشن با پتک به جان دیوار انبار افتادند و روزنه بزرگی را برای انتقال اموال ایجاد کردند.

اما هنوز آن ها به کلانتری نرسیده بودند که یکی از منابع و مخبران محلی کلانتری خواجه ربیع مشهد، متوجه انتقال مشکوک بسته لوله های ساختمانی به یک منزل مسکونی در خیابان رسالت 97 شد و بی درنگ موضوع را به پلیس اطلاع داد. لحظاتی بعد، خبر مذکور در بیسیم های پلیس پیچید و بدین ترتیب گروه زبدهای از افسران دایره تجسس و نیروهای گشت انتظامی با دستور سرهنگ روح ا... شجاعی(رئیس کلانتری خواجه ربیع) عازم بولوار رسالت شدند و منطقه یاد شده را به محاصره درآوردند. طولی نکشید که نیروهای عملیاتی با هماهنگی قاضی کوکبی(جانشین معاون دادستان مرکز خراسان رضوی) وارد عمل شدند و دو جوان را که یکی از آن ها از اتباع غیر مجاز افغانستان بود دستگیر کردند. با کشف تعداد زیادی لوله های پلاستیکی بسته بندی شده، 2 متهم نیز به مقر انتظامی انتقال یافتند و زیر نظر ستوان یکم سید قطبی (رئیس دایره تجسس) مورد بازجویی های فنی قرار گرفتند.
«محمد-ز» که مدعی بود قبلا در این شرکت ساختمانی کارگری می کرد با لو دادن باند «بی کله» گفت: من فریب خوردم چراکه آن ها با وسوسه های مالی مرا عضو باند سرقت کردند و سپس در حالی که اعضای دیگر باند «مخوف» سرقت را به پلیس معرفی می کرد به بستن دست و پاهای نگهبانان مجتمع مسکن ملی اشاره کرد و افزود: مقدار دیگری از لوازم سرقتی را همدستانم به مکان دیگری انتقال داده اند. در پی اعترافات وی و با هماهنگی های پلیسی، مشخص شد که دو نگهبان به کلانتری مهرگان رفته و ماجرای دستبرد را بازگو کرده اند.
گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است: با توجه به اهمیت موضوع،گروه ویژهای از نیروهای کلانتری خواجه ربیع با تاکید و راهنمایی های سرتیپ دوم احمد نگهبان(جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی) عملیات دستگیری اعضای فراری این باند مخوف را در دستور کار قرار دادند و به سرنخ هایی رسیدند که نشان می داد سرکرده باند قصد دارد با فردی در خیابان رسالت دیدار کند. به همین دلیل، گروه عملیاتی شب چهارم خرداد، محل قرار وی را به محاصره درآوردند و به کمین جوان معروف به «بی کله» نشستند. ساعتی بعد این جوان35 ساله سوار بر یک دستگاه پراید وارد کمین نیروهای انتظامی شد اما در یک لحظه پدال گاز را فشرد و به طرف بولوار طبرسی فرار کرد. نیروهای انتظامی نیز به تعقیب وی پرداختند و فرمان «ایست» صادر کردند اما او در تاریکی شب به طرز وحشتناکی ویراژ می داد تا از چنگ پلیس فرار کند. بالاخره گروه عملیاتی پس از اخطارهای قانونی، دست به سلاح بردند و تیراندازی کردند ولی جوان پراید سوار از لابه لای خودروها به سوی خیابان مسلم می گریخت تا این که در نهایت با پنچر شدن لاستیک ها، خودرو را رها کرد و از پشت فرمان بیرون پرید. او برای فرار از چنگ قانون، قمه اش را در هوا چرخاند و به سمت نیروهای انتظامی حمله ور شد تا راهی برای گریز بیابد. با وجود این، افسران کارآزموده پلیس با چند فن دفاع شخصی، وی را زمین گیر کردند و در حالی به کلانتری انتقال دادند که برای دستگیری او بیش از 20 گلوله شلیک شده بود.
به گزارش روزنامه خراسان، تحقیقات بیشتر درباره باند مخوف «بی کله» با کشف مقادیر دیگری لوازم سرقتی از درون پراید، آغاز شد و عملیات پلیس برای دستگیری دیگر اعضای فراری این باند همچنان ادامه دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 154
دردسرهای نظارت 2 تنظیمگر بر حوزه نمایش خانگی
علی سعد و محمود گبرلو در گفتوگو با خراسان، از مشکلات ورود سازمان سینمایی به نظارت بر انتشار آثار خارجی در پلتفرمها و راهکارهای نظارت بر این بخش میگویند

مائده کاشیان- پس از اعلام رسمی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای واگذاری وظیفه نظارت در حوزه سکوهای صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی به ساترا به عنوان زیرمجموعه صداوسیما، اختلافات این سازمان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پایان یافت. تا این که سریال «حشاشین» و حواشی آن باعث شد بار دیگر موضوع نظارت بر نمایش خانگی به میان بیاید. پس از اعلام ساترا مبنی بر ممنوعیت انتشار این مجموعه حشاشین و حذف آن از پلتفرمها، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی طی نامهای دستور داد کلیه آثار سینمایی خارجی که در پلتفرمهای مختلف عرضه میشوند، تاییدیه سازمان سینمایی را برای نمایش از این سکوها اخذ کنند. بنا بر نامه خزاعی به معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی آثار خارجی مانند مستند، کوتاه، پویانمایی و فیلمهای بلند سینمایی، باید تاییدیه را برای نمایش کسب کنند. از ابتدای اختلاف بر سر نظارت بر نمایش خانگی همواره این گزاره مطرح بود که این مسئولیت باید به شورای عالی فضای مجازی یا وزارت ارشاد واگذار شود، نه ساترا به عنوان زیرمجموعه صداوسیما و رقیب نمایش خانگی، اما در نهایت با ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تکلیف ساترا و وزارت ارشاد روشن و تقسیم وظایف انجام شد. اکنون در این شرایط، ورود سازمان سینمایی به نظارت بر آثار خارجی پلتفرمها توجیهی ندارد و به یک سازوکار نظارتی پیچیده نیاز دارد. به عبارت عامیانهتر، حضور دو تنظیمگر محتوایی مصداق ضربالمثل «آشپز که دو تا شد، آش یا شور میشود یا بینمک» است! برای بررسی این موضوع، سراغ علی سعد معاون سابق کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا و پژوهشگر حکمرانی ارتباطات و رسانه، همچنین محمود گبرلو منتقد و کارشناس سینما، رفتیم و گفتوگوهایی با آنها داشتیم که در ادامه میخوانید.
به نظر شما این تقسیمبندی که مجوز انتشار آثار خارجی (مستند، کوتاه، پویانمایی و آثار بلند سینمایی) توسط سازمان سینمایی و مجوز انتشار سریالهای خارجی توسط ساترا، صادر شود منطقی و درست است؟
ایده دولت تنظیمگر بدین جهت مورد اقبال قرار گرفت که به صنایع و بخش خصوصی این فرصت را میداد تا مسائلش را با دولت به صورت نرم و روان حل کند و در راستای منافع عمومی بتواند به مسیر کشور کمک کند. برای رسیدن به این ایده نیاز است بخشهای مختلف نظام حکمرانی در چارچوب قانون، از یک مجرا، دریچه و درگاه واحد که همان نهاد تنظیمگر است، مسائل خودشان را با بخش تحت تنظیمگری حل و فصل کند. این کار از اقدامات شتابزده و استانداردهای متفاوت جلوگیری میکند و زمینه را برای توسعه و رشد صنعت و بخش خصوصی فراهم میآورد. از این جهت به نظر میرسد حضور دو تنظیمگر محتوایی در یک حوزه مشخص به چالشهایی منجر خواهد شد. البته سنگ بنای این وضعیت در تفاهمنامهای که بین صداوسیما و وزارت ارشاد امضا شد، قرارداده شد. همان موقع بنده راجع به آثار و نتایج این نحوه تقسیم وظایف هشدار دادم.

ابهامات آن تفاهمنامه بسیار زیاد است و نشان میدهد دو طرف مذاکرهکننده، از مسئلهای که بر سر آن دعوا میکردند، شناخت مناسبی نداشتند. به عنوان مثال در تقسیم وظایف ذیل تفاهم نامه مذکور، سرویس صوت و تصویر، خبرگزاریها به وزارت ارشاد واگذار شده است، اما محتوای کاربرمحور به صداوسیما! در حالی که این دو با یکدیگر همپوشانی زیادی دارند، لذا به نظر میرسد تقسیم کار با دقت انجام نشده است و میتواند چالشهایی را ایجاد کند. در آن تفاهمنامه اشاره شده بود که صدور مجوز و نظارت بر سریالها و نظایر آن در نمایش خانگی با صداوسیماست، یعنی طبق آن تفاهمنامه قاعدتا همه محتواهای فیلم و سریال باید در اختیار صداوسیما باشد، اما با توجه به تمرکز تیم ساترا بر محتوای ایرانی و سریال ایرانی، عملاً سریالهای خارجی بدون طی فرایند تعریف شده به انتشار میرسیده است. همانطور که درباره سریال «حشاشین» هم بعد از حدود دو ماه از انتشار آن، اولین واکنش ساترا را شاهد هستیم. بنابراین چون کاری که به عهده ساترا گذاشته شده بود، به خوبی انجام نشده بود، سازمان سینمایی از این موقعیت استفاده میکند.

این مصوبه روی کاغذ تناقضهایی دارد و میشود به آن نقدهای زیادی وارد کرد. بر اساس آن میتوان پیشبینی کرد که در آینده حتما مشکلات بیشتری هم به وجود خواهد آمد. البته شورای عالی انقلاب فرهنگی یک زیرکی انجام داد و در بند ششم، موردی را اضافه کرد که خارج از تفاهمنامه صدا و سیما و ارشاد بود که میتواند کمی فضا را باز کند و امکان مانور برای اصلاح رویهها بدهد. در این بند آمده «سیاستها و ضوابط حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی توسط شورا تدوین و ابلاغ میشود» تا از این طریق بتوانند ساترا و وزارت ارشاد را همگرا و همسو کنند و هرکدام دنبال قوانین و دستورالعملهایی نروند که الزاما یک نگاه و رویکرد همگرا نداشته باشد، شورا این موضوع را باز گذاشت تا بعدها امکان اصلاح مسائل و مشکلات وجود داشته باشد.
اشاره کردید که چون ساترا مسئولیت نظارت را به درستی انجام نداد، سازمان سینمایی هم به حوزه صدور مجوز انتشار آثار خارجی در پلتفرمها ورود کرد. یعنی اگر موضوع «حشاشین» پیش نمیآمد، همچنان نظارت پسینی وجود داشت؟
اصلا در حال حاضر سازوکاری برای محتوای خارجی وجود ندارد، نظارت یعنی یک روال ساختارمند، باقاعده و با استاندارهای مشخص، چنین چیزی در حال حاضر در سریالهای خارجی وجود ندارد و پلتفرمها با توجه به شناختی که از فضای فرهنگی کشور دارند نسبت به اصلاح محتوا اقدام میکنند. اما پس از این که شکایتهایی در خصوص سریال مذکور مطرح میشود، وزارت ارشاد از این موقعیت استفاده میکند و تلاش میکند محتوای خارجی را تحت نظارت خود قرار دهد. البته پیشتر وزیر ارشاد چندین بار گلایه خود را از محتوای سریالها بیان کرده بود و ماجرای سریال «حشاشین» کمک کرد وزارت ارشاد بتواند انتقادات قبلی خود را مجدد مطرح و درخواست انجام نظارت بر محتوای خارجی را ایراد کند.
این که پلتفرمها برای کسب مجوز انتشار آثار با سازمان سینمایی و ساترا طرف باشند، کار را برای آنها سخت نمیکند؟
از زاویه نگاه پلتفرمها میتوان گفت هم کار میتواند سخت شود هم میتواند در مواردی سهل باشد. به این معنا که از جهت نامشخص بودن متولی محتوایی در حوزه سریال، تکلیفشان مشخص نیست ولی از طرف دیگر شاید پلتفرمها هم از این وضعیت دوگانگی استفاده کنند و از پدیده «آربیتراژ تنظیمگری» منافع اقتصادی خود را دنبال کنند. «آربیتراژ تنظیمگری» زمانی رخ میدهد که دو یا چند تنظیمگر در یک موضوع واحد خود را متولی میدانند و تقسیم کار قانونی به خوبی صورت نگرفته باشد که در نتیجه معیارهای متفاوتی توسط آن ها اعمال میشود. پلتفرم نیز در این موقعیت میتواند با هر کدام از تنظیمگران که بتواند در موضوع مشخص کار خود را جلو ببرد، همراه میشود. یعنی میتواند از اختلاف نهادها استفاده کند و مسیرش را پیش ببرد که تا الان هم همین کار را کرده است. از لحاظ تئوری، نظری و روی کاغذ، احتمالا پلتفرمها از این موضوع ناراحت هستند که تکلیفشان را روشن نیست، اما این وضعیت در عمل به پلتفرمها قدرت مانور، انعطاف و مذاکره میدهد. یکبار میروند در جلسه وزارت ارشاد که ساترا را تضعیف کنند، یک بار میروند در جلسه ساترا و صحبتهایی علیه تنظیمگری وزارت ارشاد مطرح میکنند، با این وضعیت بازی میکنند و مسیر خود را جلو میبرند. آنها به هرحال در مرحله اول یک کسب و کار هستند و اولین هدف کسب و کار هم این است که سودآوری خود را بالا ببرد تا بتواند بقای خود را تضمین کند. در جمع بندی باید گفت در این موقعیت مهم این است که فرایندهای نظام حکمرانی این اختلاف را بتواند حل کند. باید چارچوب و ساختارها به خوبی با یکدیگر تنظیم شوند تا هم پلتفرمها بتوانند فعالیت خود را به صورت قانونی انجام دهند و هم حقوق کاربران حفظ شود و از این فضا به بهترین حالت استفاده کنند.
با توجه به تعداد بالای آثار خارجی امکان بازبینی، ممیزی و صدور تاییدیه انتشار آثار وجود دارد؟
اکنون با حجم زیادی اثر مواجه هستند که بخش زیادی از آنها آرشیوی هستند و از قدیم در دسترس باقی ماندهاند، بخشی از کار نیز مربوط به آثاری است که قرار است در آینده منتشر شوند. به هرحال هر مجموعهای که قرار است متصدی این کار باشد، باید هم یک طراحی خوب و هم یک ظرفیت نیروی انسانی و توان مالی مناسب را پای کار بیاورد تا بتواند این مسئله را به یک استانداری برساند. این کارها با سازوکارهای سنتی شورای پروانه ساخت و شورای پروانه نمایش و... که مثلا هفتهای یک جلسه داشته باشند انجام نمیشود. چنین کارهایی باید از طریق «واسطههای تنظیمگری» انجام شود، یعنی شرکتهایی که توانایی آن ها احراز شده است و از طرف مجموعه نهاد تنظیمگر مامور میشوند تا استانداردهای آن نهاد را اعمال و پیگیری کنند و مهر استاندارد محتوایی بزنند. این شیوه استفاده از واسطههای تنظیمگری امری رایج در نظامهای تنظیمگری است مثلا در حوزه ساختمان، شرکتهای مشاور ساختمان کارشان همین است، استانداردهای سازمان نظام مهندسی یا وزارت راه را میگیرند، نظارت میکنند و مهر میزنند، این مهر به معنای تایید مجموعه است. به نظر من اگر قرار است در رابطه با سریالهای خارجی کاری انجام شود، راهش این است و از طریق بوروکراسی دولتی و کارمندان مجموعهها، به سختی به نتیجه میرسد.

محمود گبرلو درباره صدور تاییدیه آثار خارجی پلتفرمها توسط سازمان سینمایی، توضیح میدهد: «سیستم نظارت بر مسائل فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی در هر کشوری وجود دارد، اما شیوههای اجرایی آن بسیار مهم است. در شرایط فعلی، نظریه آقای خزاعی خیلی کارآمد و کارگشا نیست، چون الان در شرایطی هستیم که شبکههای متعدد خارجی به راحتی میتوانند این فیلمها را پخش کنند، تعداد پلتفرمها هم زیاد است بنابراین قابل کنترل و نظارت دقیق نیستند و اگر بخواهیم این موضوع را کنترل کنیم یک لشکر نیروی نظارتی تعیین کنیم و بر اساس آن بودجهای در نظر بگیریم، نکته مهم تر این که باید یک استراتژی نظارتی بر این تشکیلات، تنظیم شود تا افراد بر اساس سلیقه شخصی و نگاههای ایدئولوژیک خودشان اعمال نظر نکنند، چون هرج و مرج ایجاد میشود و اختلاف نظر شدیدی پیش میآید.» گبرلو درباره راهکار نظارت بر آثار خارجی پلتفرمها میگوید: «راهکار مناسب و مطلوب این است که موضوع را واگذار کنیم به خود پلتفرمها تا با دقت، درایت و بینش خودشان بتوانند این نظارت و کنترل دقیق یا کلان را داشته باشند.» گبرلو با تاکید بر لزوم نظارت بر آثار خارجی ادامه میدهد: «مردم دوست دارند شبکههای پخش فیلمی داشته باشند که بتوانند به آن اعتماد کنند و با حذف برخی صحنههایی که شاید با فرهنگ و آیین ما هماهنگ نباشد، فیلم را در سلامت ببینند. در نتیجه این حرکت، حرکت بدی نیست، اما شیوه اجرای آن مهم است و صحبت آقای خزاعی خیلی الان کاربردی نیست.»
این منتقد و کارشناس همچنین درباره لزوم تغییر شیوههای نظارتی میگوید: «دنیای جدید ما را مجاب میکند، شیوههای نظارتی را میان افراد کارشناس، کارآمد و دانا تقسیم کنیم. در حوزه تولید فیلم هم این مشکلات را داریم، در شرایط امروز این روند که فیلمنامه را ارائه بدهیم، فیلمنامه تصویب شود و بعد پروانه ساخت و نمایش بگیرند، دیگر جوابگو نیست. باید به نیروهای متخصص فنی اعتماد و کار را به آنها واگذار کنیم، آنها هم با درایت و هوشمندی منافع ملی کشور را در نظر بگیرند و فیلمها را پخش کنند. در آینده حتی در سینما هم به این وضعیت خواهیم رسید. ما نیروهای بسیار خوبی در عرصه تهیهکنندگی داریم که ممکن است گاهی در پست نظارتی باشند و گاهی در پست تهیهکنندگی، بنابراین دلیلی ندارد یک گروه نظارتی دیگر، همان گروههایی را که در مقطعی در سیستم نظارتی کشور بودند و حالا وارد حوزه تولید فیلم شدند، کنترل کنند. این افراد میتوانند امین خوبی برای نظام باشند تا آثار خوبی تولید کنند.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.