

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

صادق غفوریان-معاون وزیر راه و شهرسازی می گوید: «دو میلیون واحد روستایی داریم که با کوچک ترین زلزله بر سر مردم خراب میشود.» این آمار آقای معاون وزیر، دقیقا همان تصویری است که سال های متمادی در ذهن اغلب ما شکل گرفته است که هر گاه زلزله ای با شدت رخ می دهد، اولین آوارها بر سر روستاییان فرود می آید. اگرچه در دو دهه اخیر، با تسهیلات مسکن روستایی، تعداد زیادی از این خانه ها و واحدهای روستایی مرمت، بازسازی و مقاوم سازی شد، اما امروز از زبان معاون وزیر می شنویم که دو میلیون خانه روستایی با کوچک ترین زلزله بر سر ساکنان آن آوار می شود.
از زلزله سال 58 قائن تا 97 کرمانشاه
روایت آن چه معاون وزیر امروز آن را به زبان آورده، ماجرای تمام این سال های روستاهای کشور است که مرور آماری میزان تخریب واحدهای روستایی در زلزله ها، واقعیت دردناکی را پیش روی ما می گذارد. شهروند، آماری را در این زمینه گزارش کرده است: «در زلزله قائن که در سال 58 رخ داد، 200 روستا تخریب شدید داشت و 15هزار واحد مسکونی تخریب شد. در زلزله رودبار و منجیل سال 69 هم نزدیک به 300 روستا به صورت کامل تخریب و 200 هزار واحد مسکونی ویران شد. آمار ویرانی روستاها در زلزله بوئینزهرا به 64 روستا و تخریب خانهها به 5هزار واحد مسکونی رسید و در زلزله زرند کرمان 140 روستا تخریب و بالای 8 هزار خانه خراب شد. آمار ویرانی روستاها در ورزقان به 245 روستا و 18هزار واحد مسکونی رسید و در زلزله کرمانشاه 1930 روستا تخریب و 104 هزار واحد مسکونی ویران شد.»
زلزله 7.5 ریشتری ژاپن چقدر قربانی داد؟
باید خدا را شاکر باشیم که با وضعیت مقاومت بناها و ساختمان های کشور، همچون ژاپن روی گسل های هولناک قرار نداریم. احتمالا کمتر کسی باشد که در فضای مجازی، تصویری از ماجراهای زلزله ماه قبل ژاپن را ندیده باشد.
زلزله ای هولناک با 7.5 ریشتر که ژاپن مقاوم با فناوری های پیشرفته ضد زلزله را آسیب پذیر نشان داد. آمار دو روز قبل(28ژانویه – 8 بهمن) آناتولی می گوید، زلزله ماه قبل، تاکنون 236 قربانی داشته و تعداد زیادی نیز همچنان مفقود هستند. دولت ژاپن اعلام کرد که در این زلزله 7.5 ریشتری در استان ایشیکاوا ۴۳ هزار و ۳۸۰ ساختمان آسیب دیده و بیش از ۱۴ هزار نفر به ۴۹۰ پناهگاه منتقل شده اند.
کرمانشاه، 7.3 ریشتر و 30 هزار واحد تخریبی
در حالی که زلزله 7.5 ریشتری ماه قبل ژاپن را مرور می کنیم، به زلزله آبان 96 کرمانشاه هم سرکی بکشیم، خالی از لطف نیست. زلزله 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب مرکز کرمانشاه رخ داد که مجموعا 620 نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادند و بیش از ۱۲ هزار نفر مجروح شدند. مدیرکل وقت دفتر بازسازی بنیاد مسکن کشور گفت: با ارزیابی 94 هزار واحد، تعداد واحدهای خسارت دیده در زلزله از 30 هزار واحد به بیش از 50 هزار واحد افزایش یافت.(ایرنا)
تخریب 100 درصدی 20 هزار واحد روستایی
اما تعداد واحدهای روستایی در زلزله کرمانشاه، آمار غم انگیزی داشت که معاون بازسازی روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، تیرماه 1397 در مراسم بهره برداری از بازسازی این واحدها، این طور گفت: « در زلزله کرمانشاه بیش از 30 هزار واحد مسکونی صد درصد تخریب شد که از این تعداد 20 هزار واحد روستایی و بقیه واحدهای شهری بود.» تازه این آمار مربوط به 100 درصد تخریبی هاست که این مسئول، در همین صحبت ها اعلام کرد که در این زلزله 60 هزار واحد مسکونی روستایی بر اثر زلزله نیاز به تعمیر پیدا کردند.
تسهیلات مقاوم سازی روستایی در دست انداز
در همین حال و در شرایطی که 2 میلیون واحد روستایی در شرایط ناایمن قرار دارد، ارائه تسهیلات مقاوم سازی با وجود این که از آبان امسال از 200 میلیون به 350 میلیون با سود 5 درصد افزایش یافت، اما روند پرداخت آن با دست اندازهایی مواجه است. 7 بهمن(3روز قبل) باشگاه خبرنگاران، حال و احوال این تسهیلات را جویا شده که متاسفانه، پرداخت ها در کما بوده است؛ بهرامی یکی دیگر از روستاییان متقاضی وام ۳۵۰ میلیون تومانی اعلام کرد: «هر بار به بانک ها برای دریافت این تسهیلات مراجعه می کنیم، می گویند به ما چیزی ابلاغ نشده است. اگر ابلاغ نشده چرا هر بار مسئولان بنیاد مسکن اعلام می کنند که این هفته یا هفته بعد این تسهیلات پرداخت می شود.»
مقاوم سازی 70 درصد تا پایان1405
اما شاید شنیدن این خبر هم در این شرایط بد نباشد که 8 بهمن(سه روز قبل) رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: تا پایان سال ۱۴۰۵، بیش از ۷۰ درصد از اماکن روستایی کشور مقاوم سازی خواهند شد.
صالحی البته دیدگاهش این است که حجم خسارات ناشی از زلزله بر بدنه مسکن روستایی کاهش یافته است. هم اکنون همه طرحهای هادی ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار جمعیت در کشور، سند توسعه دارند و روستاییان از بلاتکلیفی در این بخش خارج شدهاند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تاکید بر استفاده از فناوریهای نوین در ساخت مسکن گفت: باید روشهای سنتی در ساخت مسکن کنار گذاشته شود زیرا ساخت و ساز به سبک فعلی دیگر صرفه اقتصادی ندارد.
وی با اشاره به مشکلات ساخت مسکن بعد از بروز حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله اظهار کرد: در زمان بروز حوادث با بیشترین مشکلات مواجه هستیم، در این راستا کمیته تخصصی در بنیاد مسکن تشکیل شده تا طی مذاکرات با کشورهای دیگر، فناوریهای نوین مربوط به ساخت و ساز را وارد کشور کنند.صالحی ادامه داد: بنیاد مکلف شده است تا پایان برنامه هفتم توسعه حرکت جهادی در حوزه روستایی را به سرانجام برساند و جمعیت را در روستاها ماندگار کند.صالحی اضافه کرد: طی سال های اخیر تورم، میزان بالای اجاره و رهن مسکن در تهران، مردم را به حاشیه شهر و روستاها برده است، به طوری که روستاهای اطراف تهران با تراکم جمعیت وحشتناکی مواجه هستند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

روزنامۀ خراسان در مورخۀ 26/10/1402 گزارشی تحت عنوان «گزارش یک بی کیفیتی!» منتشر کرده است که نظر به طرح مواردی خلاف واقع در قالب این گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات اقدام به صدور جوابیهای به شرح ذیل کرده است، لذا انتظار میرود ترتیبی اتخاذ فرمایید که وفق مادۀ 23 قانون مطبوعات جمهوری اسلامی ایران، پاسخ رگولاتوری در همان صفحه و ستون در اولین شماره بعد از دریافت جوابیه منتشر گردد:
آن روزنامه بدون این که کوچک ترین راستی آزمایی و صحت سنجی کرده باشد با دستاویز قرار دادن گزارش دوم انجمن تجارت الکترونیک اقدام به انتشار مطلبی کرد که این طور آغاز می شود: «انجمن تجارت الکترونیک تهران» روز گذشته دومین گزارش تحلیلی خود از وضعیت اختلالها، محدودیتها و سرعت اینترنت در کشور را منتشر کرد و با آمار و تحلیلهایی که مجموعه این گزارش را به 65 صفحه رسانده، گفته است: «کندی و اختلال اینترنت کشور خودخواسته است، نه از سر توسعهنیافتگی و مسئولان در این زمینه باید پاسخگو باشند.»
گزارش اخیر انجمن تجارت الکترونیک اگرچه به ظاهر دقیق، مستدل و با گرافیک مناسب در دسترس عموم قرار گرفته و در مراسم مفصلی نسبت به رونمایی از آن اقدام شده است، اما با نقایص جدی و اشتباهات متعددی همراه است که اعتبار آن را زیر سوال می برد.
به طور مثال در بخشی از این گزارش که چارچوب حکمرانی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به تصویر کشیده شده، به اشتباه مرکز راهبردی افتا از زیرمجموعه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر گرفته شده که کاملا اشتباه است. ضمن این که در بخش دیگری نیز اداره کل امنیت شبکه از زیرمجموعه کمیسیون تنظیم مقررات عنوان شده که این انتساب نیز به هیچ وجه درست نیست. چراکه اصولا یک کمیسیون بر اساس نقش ذاتی که دارد نمی تواند دارای یک اداره کل در ساختار خود باشد.
همچنین در گزارش انجمن تجارت الکترونیک، تعیین میزان پهنای باند بین الملل از حوزه اختیارات کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال دانسته شده درحالی که این کارگروه که حدود دو سال از راه اندازی آن بیشتر نمی گذرد، به دستور رئیس جمهوری موظف است که موانع و مشکلات کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال را مورد بررسی و واکاوی قرار دهد و در جهت رفع آن ها گام بردارد و تصمیم گیری در مورد میزان ترافیک بین الملل در حیطه اختیارات آن قرار ندارد.
در ادامه همان طور که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حیاط دولت و در جمع خبرنگاران بر آن تاکید کرد، در سال 2023 هیچ قطعی سراسری اینترنت در کشور نداشتیم. اما جای سوال است در دولتی که حتی برای برگزاری آزمون کنکور برخلاف دولت های گذشته حاضر به قطع اینترنت در زمان و جغرافیایی خاص نشد و در تلاشی گسترده و فشرده در دو سال گذشته بیش از 6 هزار روستای عمدتا دورافتاده و صعب العبور را تحت پوشش شبکه ارتباطی پایدار و باکیفیت قرار داد، چطور در شاخص قطع کامل اینترنت، رتبه نخست را به کشور می آورد؟!
در جایی از این گزارش به نقل از سایت SimilarWeb و بخش فیلترینگ که سهم عمده ای از این گزارش دارد به 48 سایت که به ادعایشان با اختلال روبه رو هستند اشاره شده در حالی که 14 سایت بر روی آی پی کشور ما مسدود شده و تحریمی است و اختلالی از داخل کشور ندارد، حدود ۳۰ سایت از 35 سایت دیگر نیز در زمان دولت های قبل محدود شدهاند.
وزارت ارتباطات هم همواره اعلام کرده که از بازنگری در سیاست مسدودسازی و سایت های محدودشده چه در دولت های قبل و چه برخی از 4-5 سایت و پلتفرمی که در جریانات سال گذشته محدود شده حمایت میکند و تجدیدنظر در این موارد را بارها در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و مرکز ملی فضای مجازی پیگیری کرده و در این باره توضیح داده است. در متن خود گزارش گفته شده است که شاخص های کیفی اینترنت نسبت به ابتدای سال بهبود پیدا کرده است؛ در حالی که اغلب تیترهای گزارش و به تبع آن رسانه ها، هدفی غیر از کمک به بهبود را متبادر میکنند.
امیدواریم لااقل این بار تجربه ای باشد برای نویسنده مطلب مورد اشاره تا در آینده، قبل از انتشار، تحقیق و راستی آزمایی را در دستور کار قرار دهد. ان شاء ا...

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.