
تعداد بازدید : 434
پدرم خانهاش را فروخت تا المپیکی شوم
گفتوگو با «محمد بیرانوند» نوجوان 15 ساله و قهرمان مسابقات آسیایی که در این سن و سال اولین سهمیه المپیکی تاریخ ایران در رشته تراپ را کسب کرد و فدراسیون جهانی تیراندازی را به تمجید واداشت

قبل از شروع مسابقات گفته بودم که قهرمان میشوم
این تیرانداز نوجوان درباره سطح مسابقات اخیر و اینکه آیا قبل از شروع مسابقات هم فکر میکرده که مدال طلا و سهمیه المپیک بگیرد، میگوید: «بیشتر کشورهای آسیایی از جمله خود کویت که میزبان این دوره از مسابقات بود، مهد تراپ هستند و ورزشکارهای معروف و سرشناسی در این رشته ورزشی دارند. علاوه بر کویت، قطریها و چینیها هم جزو سرسختترین رقبای من در این دوره از مسابقات بودند. سطح این دوره از مسابقات بسیار بالا بود و خدا را شکر میکنم که موفق به کسب مدال طلا شدم. البته باید به شما بگویم قبل از اینکه به این دوره از مسابقات اعزام شوم، ویدئویی از خودم ضبط کردم و در آن جا گفتم من تمام تلاشم را خواهم کرد و مطمئن هستم که سهمیه المپیک را کسب خواهم کرد. همان موقع، سایت خود فدراسیون و پیجشان آن ویدئو را منتشر کرد و الان هم موجود است. بنابراین قبل از رفتن به این دوره از مسابقات، از خودم مطمئن بودم چون زحمت زیادی کشیده بودم و با توکل بر خدا، میدانستم که موفق خواهم شد.»

این تیرانداز نوجوان ایرانی که مدال برنز آسیا را در کارنامهاش دارد، با شکستن رکورد ایران در این دوره از مسابقات فینالیست شد و اولین سهمیه تاریخی المپیک اهداف پروازی را برای کشورمان کسب کرد. او درباره واکنش مردم و مسئولان به کسب این طلا و سهمیه المپیک میگوید: «بسیاری از مردم با شنیدن این خبر، از ته دل خوشحال شدند و پیامکهای زیادی به من دادند یا با من و خانوادهام تماس گرفتند. اما مسئولان فقط از من تشکر کردند و امیدوارم از من حمایت بیشتری بشود تا بتوانم برای شرکت در مسابقات بعدی و المپیک آمادگی بیشتری داشته باشم و افتخارات بیشتری برای کشورم کسب کنم.»

از «بیرانوند» میپرسم که برای کسب مدال طلا در این دوره از مسابقات، چقدر تلاش و تمرین کرده و چه سختیهایی کشیده است که میگوید: «من 5 سال است که صبح و شب به ورزش و رشته تیراندازی فکر میکنم و برای درخشش در آن، برنامهریزی کردم. شاید باورتان نشود اما از 12 ماه هر سال، 9 ماه را حتما به تیراندازی مشغول بودم و کمتر از 3 ماه در سال استراحت کردم. آن هم نه این که 3 ماه استراحت کامل بوده باشم، مثلا یک روز در هفته استراحت کردم و مجموعاش شده 3 ماه در سال. میخواهم بگویم که 5 سال تمام سختی کشیدم، از تفریحاتم زدم و مدام تمرین کردم تا این موفقیت را کسب کنم. البته این را هم بگویم که کار من هنوز تمام نشده و امیدوارم که بتوانم در المپیک هم نتیجه قابل قبولی کسب کنم و باعث خوشحالی خانواده و مردم شریف کشورم شوم.»
در مسابقات تراپ باید 125 هدف را در 2 روز بزنیم
از او میخواهم کمی درباره رشته تیراندازی تراپ یا همان اهداف پروازی برایمان توضیح دهد تا با آن بیشتر آشنا شویم که میگوید: «رشته تیراندازی تراپ یا ورزش تراپ یکی از رشتههای بسیار مهیج ورزشی است که در همه شاخههای آن، ورزشکاران با تفنگهای ساچمهای یا شاتگانهای خود به یک دیسک پرتاب شده در هوا(تراپ)، شلیک میکنند. این دیسکها اندازههای گوناگونی دارند و شکل آنها شبیه دیسک فریزبی و حرکت آن هم به صورت قوسی شکل و زیبا همچون پرواز یک پرنده است. مسابقات حرفهای و رسمی این رشته ورزشی در 2 روز برگزار میشود. روز اول 75 هدف و روز دوم 50 هدف که جمعا 125 هدف میشود. مسابقات و شلیک به سمت اهداف در 5 راند 25 تایی است که باز هم جمعا میشود همان 125 تا. در هر راند 25 هدف پروازی برای تیرانداز پرتاب میشود تا به آنها شلیک کند و بین هر راند، یک ساعت و نیم استراحت برای تیرانداز در نظر گرفته شده است. بعد از 2 روز، 6 نفر برتر انتخاب می شوند و به فینال مسابقات راه مییابند. در فینال هم 50 عدد هدف پروازی پرتاب میشود و هر ورزشکاری در 25 تای اول امتیاز کمتری کسب کرد، حذف میشود. از بین 5 نفر باقی مانده، از 5 پرتاب هدف پروازی بعدی، هر فردی امتیاز کمتری گرفت، حذف میشود و این روال ادامه دارد تا به 10 تا هدف پروازی آخر برسیم و 2 نفر باقی بمانند. مثلا در این دوره از مسابقات من و حریف چینی به این مرحله رسیدیم که هر دو، 10 تا تیر را زدیم و مساوی شدیم. در مرحله بعدی که مثل پنالتی فوتبال است، من هدف پروازی اولی را زدم، او هم زد. من دومی را زدم و او نتوانست دومی را بزند و مدال طلا به من و کشورم ایران رسید».
خوشحالم که جوانترین ورزشکار المپیکی ایران شدم
میگویند محمد بیرانوند با کسب سهمیه المپیک در 15 سالگی، جوانترین ورزشکار المپیکی ایران لقب خواهد گرفت. خودش در این باره میگوید: «بله، من جوانترین ورزشکار المپیکی ایران شدم. سن من هم الان دقیقا 15 سال و 4 ماه است و خیلی حس خوبی دارم که در این سن موفق به کسب سهمیه المپیک شدم. خیلی خوشحالم چون فرصت زیادی دارم تا درخششهای بیشتری در این رشته داشته باشم و در آینده به موفقیتهای خیرهکنندهتری دست یابم».
من، پدر، پدربزرگم و جدم، تیراندازیم
از این نوجوان تاریخساز رشته تیراندازی میپرسم که از چند سالگی تیراندازی را شروع کرده و چه جوری متوجه شده که در این رشته استعداد دارد که اینطور پاسخ میدهد: «من از 9 سالگی در رشته تیراندازی به صورت حرفهای تمرین میکنم. پدرم در اراک در یک سایت اهداف پروازی کار میکرد و من یک بار به صورت اتفاقی رفتم آن جا و تیراندازی کردم. پدرم که آنجا بود، متوجه استعداد من در این رشته شد و از من خواست که به صورت حرفهای و جدیتر این رشته را ادامه بدهم. من در این مدت برای فعالیت در این رشته بسیار هزینه کردم، از سال 97 تا الان دارم سخت تمرین میکنم و پدرم هم از لحاظ مالی، واقعا حمایتم میکند و خیلی از ایشان ممنون هستم. این را هم بگویم که علاوه بر من، پدر، پدربزرگم و جدم، تیرانداز بودیم و هستیم و ما چون لر هستیم، به تفنگ و تیراندازی علاقه زیادی داریم».
اشکهای شوقم بعد از قهرمانی بند نمیآمد
فدراسیون جهانی تیراندازی در گزارشش به شادی بیرانوند پس از کسب مدال طلا اشاره کرده و گفته این نوجوان در حالی که سلاحش را به سمت آسمان بلند کرده بود، اشک میریخت. از او درباره دلیل این اشکها می پرسم که میگوید: «اشک شوق بود که بند هم نمیآمد. بعد از کسب مدال طلا، واقعا خیلی خوشحال بودم که توانستم اولین کسب سهمیه المپیک در این رشته را برای کشورم رقم بزنم و داشتم با خدای خودم حرف میزدم و او را شکر میکردم. راستش را بخواهید در آن لحظات، تمام 5 سال سختی که کشیدم جلوی چشمهایم آمد و گریهام گرفت».
فعالیت در این رشته، ماهی 30 میلیون هزینه دارد
از او درباره هزینههای فعالیت در این رشته ورزشی میپرسم که میگوید: «هزینههای این رشته بسیار زیاد و سرسامآور است. کسی که بخواهد بهصورت حرفهای تیر بیندازد، در ماه حولوحوش 20 تا 30 میلیون باید هزینه کند که برای یک کارمند واقعا زیاد است. علاقهمند به این رشته ورزشی زیاد است اما به خاطر هزینههای هنگفت و زیادش، کمتر کسی آن را ادامه میدهد. مثلا ما در همین لرستان، استعدادهای خوبی داریم که شاید از من هم بهتر باشند اما به خاطر هزینههایش نمیتوانند در این رشته فعالیت کنند. مثلا ما خودمان یک خانه داشتیم که پدرم آن را فروخت و خرج من کرد و خدا را شکر توانستم سهمیه المپیک بگیرم».

از بیرانوند میپرسم که برنامهات برای المپیک 2024 پاریس چیست و فکر میکنی آنجا چه نتیجهای را رقم بزنی که میگوید: «انشاءا... اگر از لحاظ روحی و روانی خوب باشم و تمریناتم را با قدرت ادامه بدهم، از همین الان قول طلای المپیک را به شما خواهم داد و این مدال خوشرنگ برای کشور عزیزم ایران خواهد بود. درباره سلاحم هم باید بگویم که خوب است فقط باید برای سرویس سلاح به ایتالیا بروم که اگر ایراد فنی دارد برطرف شود. از ماه آینده تمریناتم را بهصورت جدی آغاز می کنم و تا المپیک ادامه میدهم. فشار کار در این مدت زیاد بود و یک استراحتی انجام میدهم تا تشنه تیراندازی شوم و تمریناتم را دوباره پرفشار دنبال کنم تا بتوانم طلای المپیک را کسب کنم».

او در پایان از نقش مهم خانوادهاش در کسب این موفقیتها میگوید تا قدردان زحمتشان باشد. بیرانوند میگوید: «پدرم خیلی برایم زحمت کشید. او تنها مربی من در شروع کار بود. علاوه بر هزینههای مادی که از من دریغ نکرد، در بیشتر لحظات سخت تمرین کنارم بود و به من اعتماد به نفس میداد. مادرم هم من را خیلی تشویق و برایم دعا میکرد. خیلی خوشحالم که توانستم با کسب این مدال، دل پدر و مادرم را شاد کنم و آنها نتیجه زحماتشان را ببینند. این مدال و تاریخسازی حاصل زحمات پدر و مادرم است و از آنها متشکرم».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 240
جهش همسان سازی از سکوی بهارستان
همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال 1402 و در جریان برنامه هفتم توسعه کشور و لایحه بودجه 1403 با افت و خیزها و گاهی با نامهربانی هایی همراه بود که نقش نظارتی «خانه ملت» تا حدود زیادی، مانع از ظلم به حقوق بازنشستگان و تداوم ناعدالتی شد. ما ماجرای همسان سازی تا روند قانون شدن آن را مرور کردیم

قانون برنامه های چهارم، پنجم و ششم توسعه، اجرا و تحقق همسان سازی حقوق بازنشستگان را به شکل های مختلف با شدت و ضعف در کالبد خود پیش بینی کرده بودند که اگر دولت ها در این مدت، به قوانین فرادستی عمل می کردند حقوق بازنشستگان تا حد مقبولی با دستمزد شاغلان متناسب سازی می شد.
نقش اثرگذار نظارتی مجلس
اگر مجالس شورای اسلامی در تمامی ادوار پیشین، نقش نظارتی و تقنینی خود را در مسیر نظارت بر اجرای برنامه های توسعه کشور به درستی و بهنگام صورت می دادند، احتمالا امروز در حوزه متناسب سازی و عدالت در حقوق بازنشستگان با مشکلات کمتری روبه رو بودیم. معنای این کلام یعنی این که نقش نظارتی مجلس شورای اسلامی در اجرا، خود مهم ترین ابزار وصول به هدف قانون است. این امر در مجلس فعلی در حوزه همسان سازی و توجه به حقوق بازنشستگان تا حدی مورد توجه قرار گرفت. مجلس یازدهم البته در یک اقدام مهم و ضد تبعیض در حمایت از بازنشستگان، در اولین اقدام خود در سال 1400 با اختصاص 90 هزار میلیارد تومان، همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی با کشوری را کلید زد و این اعتبار در سالهای آتی ادامه خواهد داشت.

یکی از عجایب برنامه هفتم توسعه کشور که خرداد امسال توسط دولت برای بررسی و تصویب به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، خیلی زود صدای نمایندگان کانون های بازنشستگی، بازنشستگان و نمایندگان فراکسیون کارگری را درآورد. حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیش کسوتان جامعه کارگری در واکنش به این اتفاق گفت: «در برنامه توسعه هفتم نهتنها چیزی را تحت عنوان همسانسازی حقوق نمیبینیم، بلکه ناهمسانسازی را مشاهده میکنیم. در حال حاضر برنامه ششم توسعه دو سال است که پشت سر هم تمدید میشود و یکی از بندهای آن، همسانسازی حقوق بوده است. چرا همسانسازی را متوقف کردند؟»
چرا کلیات برنامه هفتم رد شد؟
این موضوع یعنی توجه نکردن دولت به همسان سازی حقوق بازنشستگان در لایحه برنامه هفتم، باعث شد، نمایندگان موضع تندی را اتخاذ کنند؛ در واقع آن ها در مرحله اول، کلیات این لایحه را رد کردند تا دولت آن را اصلاح کند. عبدا... ایزدپناه نماینده مردم ایذه و باغملک آذر ماه، به نقل از خبرگزاری خانه ملت در صحن علنی مجلس این طور گفت: «شاید عمده مخالفت مجلس با کلیات بودجه این بوده که باید تکلیف بازنشستگان و همسان سازی حقوقها روشن شود. به همین دلیل و دلایل دیگری، نمایندگان با کلیات بودجه مخالفت کرده و این لایحه به دولت بازگردانده شد. این لایحه دارای نقاط قوت خوب و نقاط ضعفی است، اما آن چه برای نمایندگان مردم مهم بود و به شدت آن را پیگیری میکردند موضوع بازنشستگان بود، مسئله همسان سازی بازنشستگان در لایحه برنامه هفتم توسعه آورده نشده بود.»
مجلس پای همسان سازی ایستاد
با وجود انتقاداتی که همواره در موضوعات مختلف به ویژه در امر نظارت، به نمایندگان مجلس وارد است اما دخالت بهنگام آن ها در ماجرای همسان سازی و وارد کردن آن به برنامه هفتم، الحق و الانصاف یک اقدام ستودنی بود که نمی توان آن را تحسین نکرد.
آبان ماه و درجریان بررسی این لایحه در کمیسیون تلفیق، نمایندگان تصمیم گرفتند پای همسان سازی بایستند و آن را در برنامه 5 ساله توسعه کشور (1403 تا پایان 1406) جای دهند.
همسان سازی آمد، خوب هم آمد
سرانجام نمایندگان مصوب کردند که حقوق بازنشستگان طی 3 سال نخست برنامه هفتم توسعه باید به میزان 90 درصدحقوق شاغلان برسد: در بند الحاقی یک ماده 29 برنامه هفتم توسعه کشور اینطور می خوانیم: «به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصدحقوق و فوق العاده های مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد. این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰درصد و در سال های دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد ما به التفاوت ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود.»
روایت یک نماینده از مخالفت دولت
اما ورود همسان سازی به برنامه هفتم که بی شک بار مالی سنگینی را روی دوش دولت می گذارد، شاید به مذاق برخی از دولتی ها خوش نیامد. ایزدپناه عضو کمیسیون تلفیق 21 آذر این موضوع را این طور نقل کرد: «گزارش ها حاکی از این است که دولت طی نامهای به شورای نگهبان موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان را مغایر با اصل 75 قانون اساسی دانسته، این موضوع موجب نگرانی نمایندگان شده زیرا موضوع بسیار مهمی است و این قشر شریف و عزیز ذخیره انقلاب هستند.»
بهانه دولت چه بود؟
با وجود آن که، در زمان الحاق این بند به لایحه برنامه هفتم، مجلس اعلام کرد برای اجرای آن با دولت توافق کرده است، اما پس از تصویب، صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی واکنش چندان مثبتی از خود نشان نداد و به نوعی ساز ناهمساز با همسانسازی را حتی قبل از تایید شورای نگهبان نواخت و گفت: «... مطالباتِ صندوقها بابتِ طلبی است که هزینههای آن قبلا انجام شده است. از طرفی طلب ما از دولت به قدری نیست که بخواهیم با آن این کار را انجام دهیم؛ یعنی هزینهها به قدری بالاست که ما چنین طلبی از دولت نداریم که بگوییم دولت میتواند آن را تامین کند.»
شورای نگهبان تایید کرد
ساز ناهمساز برخی دولتی ها، البته چندان دوام نیاورد و شورای نگهبان در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم، مصوبه مجلس درباره بازنشستگان را تایید کرد، چون مجلس محل منابع اجرای آن را پیش بینی کرده بود. 24 دی ماه شورای نگهبان اعلام کرد بند شماره یک ماده 29 برنامه هفتم توسعه کشور مبنی بر اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان را تایید کرده و این یعنی «اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان طی 3 سال» رسما به یک قانون تبدیل شد.
تکرار ماجرا در لایحه 1403
اما ماجرای همسان سازی به همین جا ختم نشد و دولت در لایحه سالانه بودجه 1403، موضوع همسان سازی را آن طور که باید مورد توجه قرار نداد و نمایندگان نیز به چنددلیل از جمله همین امر، کلیات لایحه این بودجه را رد کردند. رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ در خصوص دلایل مجلس برای رد بودجه ۱۴۰۳ اظهار کرد: برخی نقاط ضعف بودجه، همچون نرخ بالای مالیات، تناسب نداشتن بودجه با برنامه هفتم و بحث بازنشستگان که در برنامه هفتم مصوب شده و دولت منابعی برای آن ندیده بود، از دغدغه همکاران ما بود. همچنین محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در همین باره گفت: سازمان برنامه و بودجه باید به صورت کتبی منابع همسانسازی حقوق بازنشستگان در لایحه بودجه سال 1403 را بپذیرد.
اقدامات بودجه ای 1403
در همین زمینه، پس از اصلاح لایحه 1403، کمیسیون تلفیق بودجه، روند همسان سازی در گروه کشوری ها را مصوب کرد. حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق، 25 دی این طور توضیح داد: «کمیسیون مصوب کرد حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری در سال آینده باید با لحاظ 90 درصد حقوق شاغلین متناظر بوده و 40 درصد از بابت این مابه التفاوت حقوق در سال 1403 عملیاتی شود. به عنوان مثال کارمندی 10 میلیون دریافتی داشته و با لحاظ 20 درصد افزایش حقوق، حقوقش به 12 میلیون تومان رسیده است،بنابراین وقتی فاصله حقوق شاغل با بازنشسته به عنوان مثال 3 میلیون تومان باشد، 40 درصد از این 3 میلیون تومان را در سال 1403، 30 درصد از آن در سال 1404 و 30 درصد دیگر را در سال 1405 دریافت خواهد کرد. از این رو 20 درصد افزایش حقوق بازنشستگان با درنظر گرفتن این شرایط، لحاظ می شود. همچنین کمیسیون تلفیق مصوب کرد که مصوبه مذکور برای بازنشستگان تامین اجتماعی هم لحاظ شود، بر این اساس کمیسیون مصوب کرد که 170 همت از بدهی های دولت به تامین اجتماعی توسط دولت پرداخت و از آن محل، منابع اجرای قانون تامین شود...»
امیدوار به اجرای قانون
آن چه در این گزارش مرور شد، اساسا توجه به این واقعیت بود که، «مجلس شورای اسلامی» به عنوان خانه ملت می تواند در کارزارها و آن جا که شاید، بخش اجرایی از آن غفلت می کند، تکلیف نظارتی و نمایندگی مردم را ایفا و مدافع حقوق جامعه باشد؛ بی شک در ماجرای همسان سازی و اجرای آن طی سال های 1403-1404 و 1406 می توانیم تا حدود زیادی به عادلانه شدن حقوق بازنشستگان که در سال های اخیر، سفره شان کوچک و کوچک تر شد، امیدوار باشیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 276
فرصت طلایی کرملین برای میانجیگری

پس از اینکه اسرائیل رسماً علیه حماس اعلام جنگ کرد، چند کشور درباره تبعات تشدید درگیری هشدار داده و از هر دو طرف خواستند درگیری را متوقف کنند. یکی از این کشورها روسیه بود. کمی بعد از حمله حماس به اسرائیل،حتی بعضی از کشورها، روسیه را متهم کردند که در حمله اولیه حماس به اسرائیل، به این گروه فلسطینی کمک کردهاست. این کشورها معتقد بودند که چنین حملهای باعث انحراف توجهات از اوکراین میشود .مسلما روسیه در همه این اتفاقات نفع دارد اما این انتفاع از طریق دخالت مستقیم درحمله اسرائیل تامین نمیشود بلکه منافع روسیه زمانی تامین میشود که قرار باشد به عنوان میانجی وارد عمل شود.. روسیه با هر دو طرف درگیر در غزه روابطی تاریخی داشته و دارد. هر چه شرایط درگیری در غزه بحرانیتر و گستردهتر شود، حفظ این توازن روابط برای روسیه سختتر میشود. بنابراین تشدید و گستردهترشدن درگیری در منطقه خیلی هم به نفع روسیه نیست اما یک درگیری محدود و کنترلشده که بهنوعی روسیه را به عنوان میانجی مطرح کند، کاملاً به نفع روسیه است. چراکه کشورهای عربی نمیتوانند میانجی باشند زیرا خودشان یک طرف درگیری هستند. اروپا و آمریکا هم نمیتوانند میانجی باشند، چون با تمام قوا از اسرائیل دفاع کردهاند و یک طرف دیگر درگیری هستند. بنابراین اینجا یک فرصت خیلی طلایی برای روسیه ایجاد میشود تا به میدان آمده و میانجیگری کند.مسکو میداند که به هر طریقی، جنگ اوکراین بالاخره پایان خواهد یافت. روسیه میداند که اوکراین تنها راه مسکو برای گسترش حوزه نفوذ خود نیست و درک میکند که با توجه به شرایط، باید تا آنجا که میتواند از لحاظ سیاسی و اقتصادی با کشورهایی که روابط خوبی با آنها دارد، تعامل داشته باشد. از این منظر،محدود کردن تحرکات دیپلماتیک آمریکا در منطقه برای روسیه حائز اهمیت است. از نظر روسیه نیز، مزایای میانجیگری در بحران غزه بسیار زیاد است.. ایفای نقش میانجیگری به مسکو کمک میکند تا با همکاری با شرکای خود از انزوای نسبی بینالمللی که گرفتارش است، خارج شود و بهطور بالقوه به جلوگیری از تشدید بیشتر تنش و بروز جنگی که دیگر کشورهای منطقه را گرفتار میکند، کمک کند. روسیه مشارکتهای اقتصادی، زیرساختی و لجستیکی سودآوری با کشورهای منطقه دارد.اما سوال اصلی این است که آیا مسکو با توجه به همه مشکلاتی که گریبانگیرش شده، زمانی برای استفاده از این فرصت خواهد داشت؟ مزایای استفاده از این فرصت زیاد است و انفعال در این خصوص هزینه زیادی به بار میآورد. اگر درگیری در منطقه گسترش یابد و متحدان روسیه را نیز درگیر کند، آنوقت شرایط برای روسیه دشوار خواهد شد. در چنین شرایطی ایفای نقش برای ایجاد موازنه برای مسکو بسیار دشوارتر شده و به احتمال زیاد روسیه فرصتی که پیش پایش قرار گرفته را از دست خواهد داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 294
شلیک در ملأ عام!

به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، شب بیستم دی گذشته بنگاه دار 33 ساله ای سوار بر یک دستگاه پراید 131 به طرف خیابان سمیه در بولوار گاز به راه افتاد. او که سلاح کلت جنگی سیاه رنگی به همراه داشت با افکار مغشوش خود نیز دست و پنجه نرم می کرد تا این که به نزدیکی محل سکونت شریک سابق خود رسید. او خودرو را پارک کرد و درحالی که به دوست و شریک سابق خود در بنگاه املاک زنگ می زد،کلت مسلح را هم به دست گرفت و مقابل منزل وی به انتظار ایستاد. طولی نکشید که «رضا-م»از خانه بیرون آمد و مقابل شریک سابق خود قرار گرفت. در همین حال ناگهان پراید سوار 33 ساله، لوله هفت تیر را به سمت وی نشانه رفت و او را درحالی هدف شلیک گلوله جنگی قرارداد که همسر«رضا» سراسیمه و هراسان از منزل بیرون پرید و ملتمسانه خود را روی پیکر مجروح شوهرش انداخت. او با فریادهای عجزآلود و با التماس به ضارب، از او خواست تا تیر خلاص را شلیک نکند! ولی در همین شرایط، صدای وحشتناک گلوله ای دیگر در تاریکی شب رهگذران و اهالی محل را میخکوب کرد که وحشت زده از خانه های خود به درون کوچه آمده بودند. این گلوله به طرف دختر بچه و مادرش کمانه کرد که از ترس تلاش می کردند به کنار دیوار منازل پناه ببرند. شلیک این گلوله در ملأ عام موجب جراحات سطحی دو رهگذر مذکور شد و جان آن ها به خطر نیفتاد.
گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است هنوز ضجه های همسر مرد مجروح که نقش بر آسفالت کوچه شده بود همچنان ادامه داشت که مرد33 ساله سوار بر پرایدش شد و به مکان نامعلومی گریخت. از سوی دیگر طولی نکشید که با تماس اهالی، نیروهای امدادی اورژانس از راه رسیدند و پیکر خون آلود مرد35 ساله را به بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد انتقال دادند. مجروح این حادثه مسلحانه بلافاصله تحت عمل جراحی قرار گرفت و به بخش مراقبت های ویژه
منتقل شد. درهمین حال و با شکایت خانواده فرد مجروح، پرونده ای در مرکز انتظامی تشکیل شد و مورد بررسی قرارگرفت. با اظهارات تکان دهنده همسر مرد مجروح و افرادی که شاهد این ماجرای هولناک بودند، روند رسیدگی وارد مرحله جدیدی شد به طوری که با توجه به اهمیت موضوع گروهی از نیروهای پلیس اطلاعات و امنیت عمومی نیز تحقیقات گسترده ای را برای دستگیری ضارب مسلح فراری آغاز کردند. این درحالی بود که اطرافیان بنگاه دار فراری، سلاح کلت جنگی را تحویل نیروهای پلیس دادند ولی همچنان از متهم مذکور خبری نبود.

هنوز تحقیقات پلیس با دستور مقام قضایی ادامه داشت که سی ام تیر، خبر تاسف باری در بیسیم های پلیس پیچید که حکایت از مرگ جوان مجروح داشت چرا که اقدامات درمانی به نتیجه نرسید و «رضا-م» جان خود را براثر عوارض ناشی از اصابت گلوله جنگی از دست داد.
به گزارش روزنامه خراسان، با مرگ این جوان در مرکز درمانی، پازل این پرونده جنایی روی میز قاضی ویژه قتل عمد مشهد خودنمایی کرد و بدین ترتیب بررسی های تخصصی برای ردیابی متهم به قتل مسلحانه، به گروه زبده ای از کارآگاهان پلیس آگاهی سپرده شد. دراین شرایط و با دستورات محرمانه قاضی «محمودعارفی راد» دامنه تحقیقات کارآگاهان گسترش یافت و رصدهای اطلاعاتی به بهره گیری از تجهیزات وفناوری های نوین پلیسی کشید. از طرف دیگر شناسایی مخفیگاه ضارب فراری در حالی توسط کارآگاهان کارآزموده پرونده های جنایی آغاز شده است که قاضی شعبه211 دادسرای عمومی و انقلاب مشهد به افرادی که در اختفای متهم فراری با وی همکاری می کنند با قاطعیت هشدار داد چنان چه بعد از دستگیری ضارب مشخص شود فرد یا افرادی در فراهم کردن مقدمات و امکانات فرار یا اختفا با وی همکاری داشته اند بدون اغماض دستگیر می شوند و برخورد شدید قانونی با آنان می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 205
حیات طیبه در سایه ولایت امیرمومنان

و حکمت بالغه الهی بر این قرار گرفت که حضرت آفریدگار، علی را به جهان هستی هدیه کند. همان علی که در دامان برترین خلق و برگزیده خدا نفس به نفس حضرت مصطفی بزرگ شد و بالید و شد اولین ایمان آورنده به آیین حضرت ختمی مرتبت ؛ همان علی که حتی نفسی به شرک و کفر نکشید،حبیب خدا او را «باب» علم نبوی خواند ومنزلتش را همچون «هارون» برای «موسی» دانست. همان علی که پیامبر خاتم ضربه او را در یوم خندق برتر از عبادت جن وانس دانست و همیشه و همیشه و در هر جا آماده جان فدایی برای وجود مبارک پیامبر بود، چه درصحنه نبرد سخت«اُحد» چه در لیلة المبیت و... همان علی این هدیه بزرگ الهی به هستی که در ایمان به ذات اقدس حق تعالی تا بدان درجه صعود کرده بود که خود می فرمود اگر همه پرده ها کنار رود و غیب آشکار بشود، ذره ای به ایمان علی اضافه نمی شود. همان علی که قرآن ناطق بود و آیه «ولایت» و«اطعام» یتیم واسیر و مسکین و... در شأن او وخانواده اش نازل شد و «ساقی کوثر» است. همان علی که خداوند جلّ جلاله درآیه«مباهله» او را «جان» و«نفس»پیامبر ذکر می فرماید ودرآیه«تطهیر»وحدیث کساء حضرت باری تعالی،عصمتش را امضا می فرماید.همان علی که اتقی ، ازهد،اورع،اعلم،اعدل،اشجع وافضل است برهمه خلق پس از حضرت مصطفی. همان علی که برقله علم، فراز آمده اما تا مرادش حبیب خدا در قید حیات بود و نفس می کشید حتی یک خطبه نخواند و در عدالت آن چنان بود که در قبال خواسته برادرش عقیل که به خاطر عیال واری تمنای اضافه از بیت المال داشت، آهن گداخته به دست او نزدیک کرد. و فرمود اگر در حکومت اسلامی خلخال از پای زن یهودی بربایند،مرد اگر دق کند حق دارد. کدامین قلم و بیان توان وصف حضرت مولا امیرالمومنین را دارد؟ مولایی که حضرت خالق در شب معراج با حبیبش پیامبر خاتم با صوت او سخن کرد.همان علی که خداوند به پیامبرش فرمود زین پس علی را «امیرالمومنین»بخوانید وچنین است که تنها علی «امیرالمومنین» است وبس. آن گونه که حتی هیچ یک از ائمه اطهار به این وصف نام بردار نیستند. همان علی که تنها زاده کعبه است و«شهید محراب».همان علی که تنها کفوصدیقه طاهره زهرای اطهر،منصوره دوعالم،پاره تن رسول اکرم است.همان علی که پیامبر اعظم فرمود:من وعلی پدران امتیم. همان علی که درخانه ودامن او وزهرای اطهر بهترین های عالم به دنیا آمدند و رشد کردند. همان علی که تجسم عدالت،مظهر شجاعت و رأفت و یتیم نواز است و«حیات طیبه»در سایه امامت و ولایت او به منصه ظهور می رسد وجلوه گر ومحقق می شود. امید که خداوند ارحم الراحمین به آبروی این برترین مولود عالم پس از حضرت خاتم و این هدیه بی بدیل الهی به جهان هستی همه ما را ذره ای با شأن و جلالت مقام وجایگاه امیرمومنان در عالم هستی آشنا فرماید و بر سیره حضرتش،«رهرو» و «پیرو». که حضرت رسول فرمود:شیعیان علی فائز و رستگارند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 208
آتش بس در دست دشمن است، شریانهای حیاتی رژیم صهیونیستی را قطع کنید
خداوند متعال پیروزی مردم غزه را در آینده نه چندان دور به امت اسلامی نشان خواهد داد


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 310
سیاه ترین روز صهیونیست ها
همزمان با حمله پهپادی مقاومت عراق به بندر اشدود و حمله یمنی ها به کشتی آمریکایی در عدن، 24 نیروی اسرائیلی نیز در خان یونس به هلاکت رسیدند

شاهکار جدید مقاومت یمن
همزمان، خبر دیگری منتشر شد، مبنی بر این که آمریکا و انگلیس برای پنجمینبار (با حمایت لفظی استرالیا، کانادا، هلند و بحرین) به ۸ پایگاه از جمله الدیلمی در شمال صنعا و مناطقی در جنوب پایتخت یمن حمله کردند. این حمله، واکنشی از سر استیصال به شاهکار جدید مقاومت یمن بود که کشتی باری نظامی آمریکایی به نام «اوشن گاز» را هنگام حرکت به سمت شرق خلیج عدن، هدف قرار داد. این حمله تحقیرآمیز، با تحلیل خواندنی «ناوال نیوز» (رسانه اروپایی فعال در زمینه "رویدادهای دریایی") همراه شده که دیروز نوشت:«یمنی ها تا کنون خویشتنداری کرده اند، اما اگر اراده کنند، می توانند کشتی های تجاری و نظامی غرب را غرق کنند. ایران ۱۰ سال پیش، نسخه ضد کشتی موشک بالستیک فاتح-۱۱۰ را توسعه داد. بزرگترین و به احتمال زیاد پیچیده ترین نوع از این موشک ها، رعد-۵۰۰ است که حوثی ها آن را «تانکیل» می نامند. این، یک تهدید واقعی است.در زرادخانه حوثی ها، نسخه ضد کشتی نیز وجود دارد. پهپادها هم می توانند کشتی ها را حتی در بُردهای باورنکردنی هدف بگیرند. حداقل دو کشتی مورد اصابت قرار گرفته اند، یکی در بُرد بسیار زیاد. کشتی ها نمی توانند خود را پنهان کنند. کشتیهای جنگی، بخش های مهمتر و حساس تری برای اصابت دارند و با حملات مداوم از چند جهت تهدید میشوند. بسیاری از آنها ابزار کافی برای دفاع در این محیط پُرتهدید را ندارند. بازدارندگی در برابر نیرویی که چیزی برای از دست دادن ندارد، بسیار مشکل است. برخی ناظران انتظار داشتند از ابتدای حملات یمن، حملات متقابل آغاز شود؛ اما برخی دیگر مطمئن نبودند حملات متقابل، تفاوت زیادی ایجاد کند. حق با آنها بود و حملات یمن همچنان ادامه دارد. کمتر کسی تصور می کرد اولین استفاده از ASBM توسط حوثی ها در دریای سرخ باشد. هنوز چندین قابلیت وجود دارد که استفاده نشده و آنها می توانند موثرتر هم عمل کنند. نشانه هایی وجود دارد که این کار را خواهند کرد».
هر مبارز فلسطینی دربرابر یک تانک!
سرلشکر فایز الدویری تحلیلگر نظامی گفت:8 تیپ از نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی همراه با 1000 تانک و نفربر در حمله به خانیونس مشارکت دارند، در حالی که تعداد مبارزان فلسطینی در تیپ خان یونس نهایتا 1250 نفر است؛ یعنی هر مبارز فلسطینی با یک تانک مقابله میکند. همزمان، نیویورکتایمز در گزارشی با اشاره به اوجگیری اختلافات داخلی در اراضی اشغالی در بحبوحه جنگ غزه در 3 سطح تشدید فشارهای افکار عمومی رژیم صهیونیستی علیه رژیم اسرائیل، افزایش انتقادات مقامهای برجسته اسرائیلی از کابینه جنگ اسرائیل و در نهایت تشدید فشارهای بینالمللی علیه نسلکشی اسرائیل در نوار غزه، به طور خاص به این مسئله پرداخته است که با تداوم وضعیت کنونی، اسرائیل باید خود را آماده پذیرش سناریوهای نامطلوب در قالب جنگ غزه کند؛ مسئلهای که با پیامدهای راهبردی جدی برای تلآویو همراه است.
پیشنهاد 2 ماه آتش بس
به موازات طولانیتر شدن جنگ، اعتراضات علیه نتانیاهو و درخواست استعفای او بالا گرفته؛ تا جایی که بر اساس گزارش وبگاه آمریکایی آکسیوس، رژیم صهیونیستی پیشنهاد کرده است به منظور آزادی همه اسرای صهیونیستی، جنگ غزه به مدت ۲ ماه متوقف شود. در همین زمینه، تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که مهمترین ویژگی ابتکار برای تبادل جدید اسرا، برقراری آتشبس درازمدت، عقبنشینی تاکتیکی ارتش رژیم صهیونیستی از چندین منطقه در نوار غزه و آزادی اسرای فلسطینی از زندانهای این رژیم است. این توافق جدید برای تبادل اسرا چند مرحلهای است و اولین مرحله، آزادی زندانیان غیرنظامی است و در مقابل از رژیم صهیونیستی درخواست آتشبس طولانیمدت و عقبنشینی تاکتیکی میشود.آنچه وضعیت را پیچیدهتر کرده، محاسبات شخصی نتانیاهو است که او را به ادامه جنگ سوق میدهد؛ اما برنده این وضعیت در آمریکا فعلا ترامپ و بازنده آن بایدن بوده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 111
رونق بخشی به «تولید»در سیره امیر مومنان(ع)
در آستانه سالروز ولادت امام علی(ع) به زاویه ای کمتر شنیده شده از سیره تابناک آن امام همام پرداخته ایم
حجت الاسلام روح ا...توحیدی نیا-پژوهشگر تاریخ اسلام-
اشاره: «رونق و جهش تولید» از مهمترین و اساسیترین اهداف سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. حضرت آیتا... خامنهای در همین راستا، بارها از یک سو تولید را علاج اصلی و بنیانی بسیاری از مشکلات کشور در مقطع فعلی خوانده و همواره بر ضرورت حمایت از تولیدکنندگان و رفع موانع تولید تأکید کردهاند و از سوی دیگر خطاب به ملت شریف ایران، آنان را به حمایت از تولیدملی و پرهیز از سبک زندگی مصرفگرایانه و تجملگرایانه که ریشه در فرهنگ غرب دارد، فراخواندهاند.با مرور سبک و سیره زندگانی حضرت علی(ع) میتوان به اهمیت این دو توصیه راهبردی دست یافت و به نظر میرسد مراجعه به گفتار و رفتار حضرت میتواند موجب تلنگر و به خود آمدن جامعه و احساس مسئولیت ایشان در شرایط فعلی کشور و صد البته تغییر رویکرد مدیران و مسئولان ذیربط در این زمینه گردد. به گزارش پایگاه دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، در یادداشت پیش رو ابتدا به اهمیت مقوله تولید و خودکفایی از منظر امام علی(ع) و صحنههایی از سیره فردی، اجتماعی و حکومتی آن حضرت که خود یا در مقام تولیدکننده یا در مقام حاکم مسلمین، خلق نمودهاند، پرداخته میشود و سپس این پرسش مطرح میگردد که امام علی(ع) با چه انگیزهای برای حمایت از تولید و ارکان آن اقدام نمودهاند. در همین راستا چه نگاهی به مصرفگرایی و تجملگرایی و آثار آن دارند. توضیح داده خواهد شد که دیدگاه امام علی(ع) به ثروت صورتی دو گانه دارد که یک وجه آن مقدمات لازم برای تحقق جامعهای تولید محور را فراهم میآورد و بخش دیگر موانع آن را از میان بر میدارد.

اهمیت امر تولید در بیان حضرت امیرالمؤمنین(ع) را در دو گام میتوان مشاهده کرد. نخست مجموعه سخنانی است که در آن به شمارش نعمات الهی و ظرفیتی که بشر میتواند با بهرهگیری از آن موجب پیشرفت اقتصادی خود و جامعه شود، پرداخته شده است. برای نمونه، حضرت فرمودند خداوند زمینی را که شما بر روی آن حمل میشوید و آسمانی را که بر سرتان سایه گسترده برای مصالح شما برپای داشته و فرمان داده تا به شما سود رساند یا فرمودند خداوند به مردم فرمان داده تا از محصولات زمین و از دانهها و میوهها و نظایر آن برای معیشت خود بهره گیرند. در گام بعد حضرت از نگاه خداوند متعال یا از نگاه جامعه به کسانی که از این نعمات غافل هستند، بیاناتی را طرح کردهاند که ضرورت توجه به امر تولید را به خوبی نشان میدهد.
ایشان رحمت پروردگار به یک جامعه را در گرو توجه مردم به امر تولید دانسته و برای نمونه با توجه به آنکه در دوران حضرت کشاورزی از مهمترین مشاغل تولیدی بود، تأکید کرده اند جامعهای که با داشتن آب و زمین کافی برای تولید کشاورزی، کوتاهی کند یا بر اثر سوء مدیریت یا تنبلی، از نعمات بهره کافی نبرد و به اصلاح زمین نپردازد و همین بیتوجهی موجب فقر ایشان گردد، از رحمت خداوند متعال به دور خواهد بود. همچنین حضرت در جملهای کوتاه و پرمعنا که نشان از اهمیت و ضرورت ورود افراد توانمند به کار و تولید ملی دارد، فرمودند «دور بودن از وطن موجب خجالت نیست، خجالت برای کسی معنا میدهد که در وطن خودش باشد، اما فقیر باشد». این تعبیر بلند نشانه اهمیتی است که حضرت برای فعالیت و کوشش هر شخص در جامعه و استفاده از منابع و ظرفیتهای موجود در کشورش برای تأمین رفاه فردی و عمومی قائل است.
بخش دیگر بیانات حضرت علی(ع) در اهمیت امر تولید را باید در عباراتی دانست که بر خودکفایی اقتصادی تأکید میشود. اهمیت این موضوع نزد امام به نحوی بوده که حضرت پیوسته به امت هشدار میداد که حتی در خوراک و پوشاک همچون بیگانگان نباشید تا مبادا استقلال خود را از دست داده و با دست نیاز بردن به سوی آنها، نزد ایشان خوار شوید. در این زمینه تعابیری از حضرت علی(ع) در روایات مشاهده میشود که جای تأمل بسیار دارد.
ایشان در روایات متعدد وابستگی اقتصادی و اظهار نیاز به دیگران را موجب خواری، تحقیر، ناکامی در کارها، فقر و یوغ ذلتی دانستهاند که عزّت و سربلندی انسان را میستاند؛ و حتی تأکید مینمایند که تحمل گرسنگی و رنج را بهتر از آن است که انسان به خاطر مسائل اقتصادی دچار وابستگی باشد. از روایات میتوان برداشت کرد که خودکفایی و عدم وابستگی اقتصادی به یک منبع خاص یا منبع خارجی به طور طبیعی سبب تلاش حداکثری برای تأمین نیازها میگردد. بنابراین در یک جامعه خودکفاست که تولید در محوریت قرار میگیرد. در همین راستا امام علی(ع) در مورد حضرت داوود(ع) فرمودند وقتی خداوند به داوود وحی نمود که از بیت المال ارتزاق نکند، در پی مدتی تلاش داوود موفق شد تا آهن را نرم کند و مقدمات بهرهگیری از آن را فراهم آورد.

درباره سیره آن حضرت در امر تولید نخست باید به فعالیتهای شخص ایشان که رونقبخش امر تولید بودند اشاره کرد. جالب است که بدانیم آن حضرت برای مهارتآموزی و کسب تجربه در امر تولید ارزش زیادی قائل بودهاند؛ مطابق اخبار متعدد در سال دوم هجری و پس از غزوه ذوالعشیرة، وقتی در منطقه یاد شده فرود آمدند، برای مشاهده شیوه کارگری و کشاورزی قبیله بنیمدلج، همراه با عمار یاسر در کنار نخلستانها حاضر شده و از شیوه کار کارگران دیدن کردند. این اقدام حضرت میتواند نشانهای بر اهمیت مهارتآموزی و تجربهافزایی در امر تولید در نظر حضرت تلقی شود. امام علی(ع) خود نیز در میان ائمه(ع) بیشترین تلاش را در زمینه تولید محصولات کشاورزی داشته و با همتی مضاعف بدان مشغول بوده اند.
حضرت در دوره ۲۵ ساله دوری از منصب و حکومت چنان در امور اقتصادی مشغول بودند که نام ایشان در کتب تاریخی و روایی از این جهت زبانزد است. شواهد متعددی در منابع در این باره موجود است و یکی از نشانههای آن گستردگی محصولاتی است که به دست میآمد. البته حضرت معمولاً خود به تنهایی مشغول کار نبودند و با برنامهریزی و استفاده از نیروی کار مناسب، به آباد کردن زمینها و کشت درخت و زراعت میپرداختند. همین امر سبب شده تا سیره آن حضرت در زمینه تولد مشحون از درسها برای تولیدکنندگانی باشد که امروزه به دنبال الگو گرفتن از مقتدای خویش هستند.
باید اشاره کرد که در سیره حضرت، مواردی نیز دیده میشود که به رغم عدم حضورشان در منصب و حکومت به خاطر پیشرفت جامعه و اصلاح امور مردم، نظرات راهگشایی را در زمینه مسائل اقتصادی ارائه میدادند. در نمونهای که میتواند نشانه تلاش ایشان برای حمایت از تولیدکنندگان باشد، حضرت پس از فتح سواد عراق و کش و قوسهای به وجود آمده در مورد تقسیم زمینها میان مردم و قبایل، نظری مبنی بر رها کردن زمینها به عنوان سرمایه برای کشاورزان را طرح کردند. موضوعی که با استقبال خلیفه وقت همراه شد و زمینها در اختیار کشاورزان و دهقانان قرار گرفت.
رفع موانع تولید
امام علی(ع) در دوران حکومت نیز توجه جدی به امر تولید داشتند و همواره به دنبال حل موانع آن بودند. برای نمونه وقتی حضرت با خبر شدند که نهر آبی تخریب شده و باعث بیکاری کارگران و تعطیلی کار تولید محصولات کشاورزی شده، به مسئول آن ناحیه دستور دادند تا به این مشکل توجه کرده و با بررسیهای لازم از ضررهای این اتفاق برای مصالح کشور دارد، جلوگیری کند. بخشی از اقدامات حضرت برای رونق تولید مربوط به مقابله با سوداگران بود. برخی تلاش می کردند تا با ارائه جنس نامرغوب و همراه با غش و تقلب کالایی تهیه و در بازار عرضه کنند. حضرت با آنان به طور جدی و در موارد متعدد برخورد مینمود.
برخی تلاش میکردند تا با احتکار کالاها و بالا بردن قیمت آن، کسب ثروت نمایند. عملی که در کنار آسیبهای فراوان، به مرور موجب ناکام ماندن فعالیت تولیدکنندگان نیز میشد. حضرت در مقابل این افراد بخشنامه کلی برای کارگزارانش صادر و تأکید کردند که در برخورد با محتکران نباید هیچ گونه اغماضی صورت گیرد. مطابق دستور ایشان سوداگران در امور اقتصادی باید تنبیه شده و کیفر کار خود را میدیدند. همچنین می توان به
سیاست های مالیاتی امام علی(ع) توجه کرد و تأکیدی که حضرت در مدارا با تولیدکنندگان در این زمینه داشتند. همه این موارد نشان می دهد که حکومت اسلامی موظف به حمایت از تولید و رفع موانع آن، در جهت رفاه هرچه بیشتر مردم است.
تحسین تولید محوری و تقبیح مصرف گرایی
اشاره شد که امام علی(ع) به حمایت از تولید به عنوان یک اصل عقلایی در رفاه اقتصادی توجه داشتهاند؛ اما به نظر میرسد ایشان فرهنگسازی در برخی از امور را نیز به عنوان یک مقدمه جدی برای پیشرفت اقتصادی جامعه در نظر داشتهاند. از اینرو در بیانات متعددی از آن حضرت بر ارزش کار و تولید در جامعه تأکید شده است. برای نمونه در نگاه ایشان فعالیت تولیدی و کسب و کار، امری است که با چیرگی بر طبیعت و استخدام آن به عنوان وظیفه پیاپی و روزانه انسان انجام میپذیرد و خداوند متعال، فرصت تولید را به آدمی برای تحصیل معاش قرار داده؛ آن را مایه تداوم حیات انسانی خوانده و ارزشهای معنوی والایی را برای آن درنظر گرفته است. از همین روایات استفاده میشود که تولیدکننده و حامیان تولید اگر در راستای اهداف الهی از جمله معیشت خانواده و اصلاح امور جامعه اقدام کنند، بیشک مقامی والاتر از مقام کسانی دارند که در میدان نبرد و جهاد در راه خدا ممکن است هر لحظه جان خود را تقدیم کنند.
اما این نگاه ریشه در چه مبانی و ارزشهایی داشته است؟ حضرت علی(ع)، چه زمانی که خود به عنوان یک تولیدکننده، به کاری مشغول میشدند و چه زمانی که در ارتباط با کارگزاران، توصیههایی را بیان میفرمودند، همواره ارزشهای الهی و اخروی را ملاک سیاستگذاری اقتصادی قرار میدادند. تولید در نگاه حضرت تنها در رفاه دنیوی خلاصه نشده و ایشان، اهمیت و ابعاد مسئله کار و تولید را در راستای تکالیفی که خداوند بر عهده مسلمانان نهاده و اهدافی که اسلام برای انسان و کمال او در دنیا و آخرت در نظر دارد، مد نظر قرار میدادند. این برخلاف نظریات رایج مکاتب اقتصادی است که در بیشتر موارد تولیدکننده فقط در صدد بیشینه کردن سود اقتصادی خود است و مصرفکننده نیز برای بیشینه کردن حداکثر مطلوبیت از مصرفش میکوشد.
بر اساس مبنای یاد شده، در کلام و سیره امام علی(ع)، هرچند بر لزوم حفظ مال، تأمین نیازهای زندگی، سرمایهگذاری اقتصادی، تأمین رفاه زندگی برای خود و افراد تحت تکفل تأکید شده است اما به معنی واقعی کلمه با مصرفگرایی و تجملگرایی به معنی اصالت دادن به مصرف و هدف قرار دادن رفاه و داراییهای مادی که آثاری چون شکاف طبقاتی و نابرابری اجتماعی را به دنبال دارد، مبارزه شده است. بر این اساس، دو نوع نگاه مثبت و منفی به ثروت و اموال دنیوی در فرمایش های امام علی(ع) مشاهده میشود که نگاه نخست مقدمات لازم را برای تحقق جامعهای تولید محور مهیا میسازد و نگاه دیگر موانع آن را که یکی از مهمترین آن مصرفگرایی است، مورد تقبیح قرار میدهد.
در تعبیر امام علی(ع)، اموال دنیا از آن جهت که مایه حفظ آبروی انسان و دست دراز نکردن به سوی دیگران و آرامش خانواده است یا از آن جهت که میتواند مقدمه دستیابی به ثواب و پاداش اخروی با هزینه کردن آن در راه خیر و کمک به محرومان واقع شود، دارای اهمیت است و مؤمنان باید بکوشند تا با عزم جدی و تلاشی وافر به تولید محصولات مورد نیاز اقدام کنند. اما در مقابل باید از آن مقدار دارایی و اموالی از دنیا که موجب سرکشی انسان و آشفتگی و کشاکش روحی او گردد یا باعث سستی در دین یا تباهی ایمان فرد شود و همچنین در صورتی که کسب مال دنیا بخواهد مقدمهای برای تجملگرایی و مصرف بیحد و حصر شود، پرهیز شود.
شواهدی از سیره
همانطور که در ابتدای یادداشت به تلاش های حضرت در امر تولید اشاره شد، مناسب است در پایان نیز به شواهدی از سیره آن حضرت که برآمده از این نگاه دو گانه به ثروت است اشاره شود. حضرت از یک سو خود در زندگی اقتصادی و سیره معیشتی تماماً نگاهی الهی داشتند؛ و در همین راستا پس از تلاش بسیار در آبادی زمینهای موات برای تولید محصولات کشاورزی، همواره بخشی از ثمرات آن را صدقه دادهاند یا بردگان به کار گرفته شده در زمین را آزاد به طور مستمر آزاد نمودهاند یا مطابق فرمایش امام باقر(ع) در طول سالیان حکومت خویش بر قلمرو وسیع اسلامی آجری را بر آجر دیگر یا خشتی را بر خشت دیگر به نفع اموال خود قرار ندادهاند. از سوی دیگر همواره در زندگی قناعت پیشیه کرده و به کمترین ها رضایت میدادند. ایشان تلاش وافری برای گسترش فرهنگ قناعت و زندگی زاهدانه نیز داشتند و برای نمونه پس از درگذشت یکی از صحابی پیامبر(ص) به نام خبّاببنارت بر مزار او ایستاده و گریستند و سپس در میان صفاتی که از او بر شمرد بر
قناعت پیشگی او تاکید کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 220
اسطوره های فردوسی و عطار در آثار برنده نوبل ادبیات
اورهان پاموک، نویسنده سرشناس ترکیه ای که در سال 2006جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کرد، چگونه از متون کهن ادب فارسی بهره گرفت؟


دوازدهمین جلسه مکتبخانه ادبی خراسان با نام «زیر آسمانهای جهان» با محوریت نقش اسطورهها و ادبیات ایران و جهان در آثار «اورهان پاموک» برگزار شد. فریت اورهان پاموک یا فرید اورخان پاموک که در ایران به اورهان پاموک معروف است، نویسنده و رماننویس اهل کشور ترکیه و برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۰۶ است.
به گزارش خراسان، دراین نشست دکتر حمیدرضا پورنجفیان، استاد دانشگاه و پژوهشگر فرهنگ و هنر گفت:پاموک تحت تأثیر علاقهاش به رمان های کلاسیک قرن نوزدهم در 30سالگی مینویسد ولی در سالهای بعد به رماننویسی مدرن علاقهمند میشود. او در آثارش با بهرهگیری از تکنیکهای مختلف به خلق روایتهایی خواندنی میپردازد و از همین تکنیکها برای گذر از سنت به مدرنیته بهره میگیرد.

وی خاطرنشان کرد: این نویسنده پس از سفر به آمریکا در کتابخانهای در کلمبیا با آثار ادبی مشرق زمین مانند «مثنوی»، «منطق الطیر» و « هزار و یک شب » آشنا میشود. در این نکته طنزی نهفته است و آن هم این که او که متولد و بزرگشده ترکیه است تا زمانی که در کشور خودش زندگی کرده با این آثار آشنایی ندارد بلکه بعد از سفر به آمریکا و کشورهای غربی با این آثار آشنا میشود.
دکترپورنجفیان اظهار کرد: پس از آشنایی پاموک با آثار ادبی شرقی و ایرانی او به این نتیجه میرسد که برخی از اصول مدرنیته را با تفکرات منابع شرقی در هم آمیزد. بلوغ ادبی این برنده جایزه نوبل دقیقاً از همین نقطه شروع میشود و به قول خودش موفق میشود یک کلاژ دادائیستی بسازد به این معنی که شیوه پستمدرنها را بگیرد و از منابعی مانند مثنوی مولوی و «حسن و عشق» اثر «شیخ غالب»، از عارفان فرقه نقشبندیه ترکیه بهره گیرد و داستان هایی خواندنی بنویسد.
وی به چگونگی خلق رمان «کتاب سیاه» نیز پرداخت و گفت: پاموک پس از بازگشت از آمریکا کتاب سیاه را منتشرمی کند. در این کتاب با فرم و محتوایی پیچیده روبهرو هستیم. این اثر داستانی، پس از انتشار به شهرت زیادی میرسد. پاموک در این اثر، علاوه بر تمرکز بر آثار شرقی و پستمدرن بهصورت موازی در روایتهای داستانیاش به شهر استانبول هویت بخشیده است.
این استاد دانشگاه افزود: پاموک در «کتاب سیاه» یکفصل به نام «چه کسی شمس راکشت؟» دارد که در این فصل ردپای ارتباط شمس و مولانا را مشاهده میکنیم.
شاهنامه و «زنی با موهای قرمز»
پورنجفیان در ادامه، گریزی به یکی دیگر از آثار پرتیراژ این نویسنده ترکزبان زد و گفت: دریکی از رمان های آخر پاموک با نام «زنی با موهای قرمز» در حوزه تأثیرپذیری از منابع شرقی ما شاهد ارجاع به شاهنامه فردوسی هستیم. این کتاب داستان پسر نوجوانی است که پدرش به دلیل فعالیتهای سیاسی زندانی میشود و مادر خانواده برای این که پسرش کمکخرج خانواده باشد او را به یک چاهکن میسپارد و اتفاقاتی در طول داستان رخ میدهد و پاموک پیرنگ هایی از داستان رستم و سهراب (پسرکشی) از شاهنامه و ادیپ (پدرکشی) را از اسطورههای غربی وارد داستان میکند. شخصیت اصلی داستان از تقدیر این دو اسطوره آگاهی پیدا میکند و با خودش میاندیشد که عاقبت کار او یا پسر کشی و یا پدر کشی است.
وی افزود: پاموک با آمیختن انواع و اقسام شیوههای نویسندگی غربی از متون کهن ایرانی، ترکی و اسلامی استفاده میکند و هیچگاه این نوع نوشتن را ناپسند نمیداند چون همواره سعی میکند رمانی برای همه مردم جهان بنویسد. او نابغهای است که با تکیهبر همین تفکر جایزه ادبی نوبل را برنده میشود.
این نویسنده معتقد است سنت را نباید کنار بگذاریم بلکه با تکیه به هنرهایی که ریشه در سنتها دارند باید به سراغ بهروزرسانی هنر رفت.
راز داستانهای چندبعدی برنده نوبل
دکتر صفیه خدامی، دیگر سخنران این نشست ادبی نیز اظهار کرد: پاموک ابتدا سراغ فراگیری نقاشی، بعد هنر معماری و سپس به سراغ روزنامهنگاری میرود اما هیچکدام از این هنرها را ادامه نمیدهد اما از این آموختهها به بهترین شکل ممکن در نوشتن رمان هایش بهره میبرد. در آثار او فضاها و کالبدهای شهری حرف اول را میزنند. او با استفاده از مسئله تاریخ با مهارتی مثالزدنی به گذشته نقب میزند. اینها منابع ذهنی پاموک و شهر استانبول در اصل قهرمان داستان اوست.
این استاد زبان و ادبیات فارسی افزود: پاموک بهشدت محقق است و برای نوشتن یک صفحه داستان، تحقیقات زیادی انجام میدهد. این نویسنده تجارت، هنر، نقاشی و معماری را بهخوبی میشناسد و از این اطلاعات به نفع داستانش استفاده میکند. او همواره بهعمد به موضوعات شهری میپردازد و در یک اثر چندین بار به یک ساختمان اشاره میکند تا جایی که آن ساختمان تبدیل به قلب تپنده داستانش میشود.
نگارگری و راز و رمزهای آن
وی در ادامه با اشاره به بهرهگیری پاموک از اسطورههای ایرانی در داستانهایش تاکید کرد: این نویسنده ابتدا دو فلسفه زیستی را روبهروی هم قرار میدهد و در ادامه وارد قصه میشود. او همزمان دو نگاه اسلامی و ونیزی به هنر را در کارهایش ارائه میدهد. خودش میگوید من سالهای سال به مینیاتورهای اسلامی خیره میشدم و از خودم میپرسیدم فلسفه علاقه من به این آثار چیست؟ ساعتها در موزهها به این تصاویر نگاه میکردم و در پی کشف رموز این آثار بودم تا این که وقتی خواستم داستانی بنویسم به داستان خسرو و شیرین نظامی برخوردم. درنهایت از مسیر خوانش این اثر به رازهایی پی بردم که درک مینیاتور و این هنر را برایم آسانتر کرد.

خدامی بیان کرد: پاموک در حالی از آثار فاخر ادبیات، نگارگری و هنرهای ایرانی و شرقی در داستانهایش بهره میبرد که بسیاری از نویسندگان ما به آن بیتفاوتاند که این جای حسرت دارد. این نویسنده با قراردادن نقاشی شرقی و غربی در کنار یکدیگر با ریزبینی به دریافتهایی میرسد و از دل همین هنرهاست که روایتهای جنایی جذابی خلق میکند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: نگاه عمیق او و نوع بیانگریاش بهشدت خلاقانه است و همین مهارت است که غربیها را خیره میکند. نوع اقتباس و بیانگری پاموک بسیار خلاقانه است. او در کتاب سیاه روایتی از سفر سیمرغ را با تیزهوشی بهروزرسانی میکند و این روایتها را در قالب زندگی یک خبرنگار بیان میکند. روزنامهنگار این داستان ابتدا درباره موضوعات روز صحبت میکند و بعد به جستوجوی خود بودن و سفر سیمرغ میپردازد. پاموک در دل این داستان دقیقاً به سفر سیمرغ و ادبیات فارسی اشاره میکند. همچنین در «احیاء علوم الدین»، اثر غزالی روایت کوتاهی آمده است که این نویسنده در کتاب سیاه به آن اشارهکرده است.
خدامی در پایان گفت: کاش این کتابها را که نویسندگان بزرگ دنیا بر پایه ادبیات فارسی نوشتهاند، در کارگاههای آموزش نویسندگی و نشست های تخصصی ادبیات بخوانیم تا همه از واقعیتها و تأثیر ادبیات کهن ایران بر آثار مشهور جهان باخبر شوند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 310
آوار سنگین یک بانک ناتراز
تازه ترین گزارش بانک آینده از صورت های مالی این بانک حاکی از ثبت زیان انباشته 284 هزار میلیارد تومانی است!
تازه ترین گزارش بانک آینده از وضعیت مالی خود حاکی از ادامه زیان دهی شدید این بانک و ثبت زیان انباشته 284 هزار میلیارد تومانی این بانک در صورت های مالی منتهی به پایان آذر امسال است. بانکی که به دلیل ناترازی شدیدی که دارد، رکورددار اضافه برداشت از بانک مرکزی و خلق پول از نظام بانکی است.
به گزارش خراسان، روز گذشته صورت های مالی حسابرسی نشده 9 ماهه امسال بانک آینده در سامانه کدال بورس منتشر شد. طبق ارقام تجدیدنظر شده در صورتهای مالی حسابرسی شده سالهای 97 تا 99 و همچنین ارقام تجدیدنظر شده در گزارش صورتهای مالی حسابرسی نشده سالهای 1400 و 1401 و 9 ماهه 1402، زیان انباشته بانک آینده به 284 هزار و 549 میلیارد تومان رسیده است.
در 9 ماهه 1402 بانک آینده 77 هزار و 16 میلیارد تومان زیان ثبت کرده است. بهعبارت دیگر این بانک در 9 ماهه امسال روزانه 279 میلیارد تومان زیان حاصل کرده است.
بدهی بانک آینده به نظام بانکی در 9 ماهه سال 1402 با 121 هزار و 349 میلیارد تومان افزایش به 210 هزار و 918 میلیارد تومان رسیده است. نسبت بدهی بانک آینده به نظام بانکی به کل سپردههای بانک آینده به رقم 74 درصد رسیده است.
پایه پولی در 9 ماهه 1402 به میزان 256 هزار و 713 میلیارد تومان رشد کرده که 41.5 درصد از کل این رشد ناشی از بدهی بانک آینده به بانک مرکزی بوده است.

ارقام سپردههای بانک نشان میدهد حجم سپردههای بانک در طول سال 1402 به میزان 64 هزار و 709 میلیارد تومان کاهش یافته است. با توجه به نرخ سود سپرده 23 درصد و همچنین پرداخت 46 هزار و 928 میلیارد تومان در 9 ماهه امسال (براساس ترازنامه سود و زیان 9 ماهه 1402) و اضافه شدن این رقم به مجموع سپردههای بانک، به نظر میرسد میزان خروج سپرده بیش از 111 هزار میلیارد تومان بوده است.
البته این یک رقم برآوردی است، اما روند خروج سپرده از این بانک را نشان میدهد. با احتساب این رقم در واقع در 9 ماهه امسال، منابع بانک آینده 28 درصد کاهش یافته است.
درخواست مرکز پژوهش های مجلس برای اقدام فوری انتظامی قضایی درباره بانک آینده
مهرماه امسال مرکز پژوهش های مجلس در گزارش «پایش ثبات و سلامت بانکی» به بررسی وضعیت بانک آینده پرداخت. براساس این گزارش، شاخص و نماگرهای این بانک مانند اضافه برداشت ۸۰ هزار میلیارد تومانی تا انتهای خرداد ۱۴۰۲، سهم بالای مطالبات مشکوک الوصول، زیان ۳۹.۲ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۱، نسبت کفایت سرمایه منفی ۱۴۰ درصدی در سال ۱۴۰۱ و ...، نشان دهنده ساختار معیوب درآمد- هزینه ای و ناترازی دارایی- بدهی است؛ از این رو، اقدام هایی همانند تجدید ارزیابی بهبودی ایجاد نخواهد کرد و بانک قابلیت احیا از محل تجدید ارزیابی دارایی ها را ندارد. روند نزولی و بحرانی این بانک در شاخص های مختلف نشان می دهد مرور زمان نه تنها نتوانسته از عمق ناترازی این بانک بکاهد، بلکه هزینه های حل و فصل ناترازی این بانک را افزایش داده است. به نظر می رسد، اقدام فوری انتظامی و قضایی با هدف توقف روند بی انضباطی در بانک آینده ضروری است. اگرچه بانک مرکزی در سال های اخیر با هدف بازگرداندن این بانک به مدار ثبات اقدام های مثبتی را انجام داده، اما فهرست تخلفات صورت گرفته در این بانک نشانگر آن است که حصول تام به نتیجه مطلوب، علاوه بر تداوم تلاش های بانک مرکزی، به حمایت ها و تفاهم های فراقوه ای در کشور نیازمند است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 342
خط و نشان یوزها با درخشش طارمی و سردار

گروه C
*ایران2 – امارات یک
*هنگ کنگ صفر- فلسطین 3
روز گذشته و پیش از بازی ایران، در گروه B هم دو بازی برگزار شد و ازبکستان و استرالیا و سوریه و هند به مصاف هم رفتند. در این گروه تیم استرالیا با تساوی مقابل ازبکستان با 7 امتیاز به عنوان صدرنشین صعود کرد. ازبکستان با 5 امتیاز به عنوان تیم دوم راهی مرحله یک هشتم نهایی شد و تیم سوریه هم با کسب 4 امتیاز به عنوان تیم سوم به مرحله حذفی راه یافت.
گروه B
*استرالیا یک – ازبکستان یک
*سوریه یک – هند صفر
در دور پایانی مرحله گروهی، امروز و فردا هم 6 دیدار در گروه های دیگر برگزار خواهد شد تا تکلیف سایر صعود کنندگان به مرحله یک هشتم نهایی مشخص شود.
امروز گروه D
ژاپن - اندونزی، ساعت ۱۵ - ورزشگاه الثمامه
عراق - ویتنام، ساعت ۱۵ - ورزشگاه جاسم بن حمد
فردا گروه E
*کره جنوبی - مالزی، ساعت ۱۵ - ورزشگاه الجنوب
*اردن - بحرین، ساعت ۱۵ -ورزشگاه بینالمللی خلیفه
گروه F
*قرقیزستان - عمان، ساعت ۱۸:۳۰ - ورزشگاه عبدا... بن خلیفه
*عربستان - تایلند، ساعت ۱۸:۳۰ - ورزشگاه اجوکیشنسیتی

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 268
ترفندهای ارتباط سازنده با پدرها
پدرها عاشق فرزندانشان هستند اما ابراز علاقه کلامی به بچهها برایشان سخت است بنابراین تعامل با آنها نیاز به ملاحظاتی دارد تا فرزند بهتری برایشان باشیم
همیشه ارتباط با مادرها برای بچهها خیلی راحتتر است؛ چون مادرها در نشاندادن علاقهمندی و محبت به فرزندها بهصورت شفاهی یا فیزیکی خیلی راحتتر عمل میکنند. یعنی راحت قربانصدقه بچهها میروند، دست روی سرشان میکشند و آنها را میبوسند ولی در رابطه با پدرها این اتفاق خیلی کمتر میافتد؛ چون بهطور کلی مردها خیلی سختتر در بروز احساسات کلامیشان عمل میکنند و حتی در نشاندادن علاقهمندی به بچهها معمولا تا سنین پیش از بلوغ عملکرد بهتری دارند ولی وقتی بچهها وارد دوران نوجوانی میشوند، مسئله برایشان چالشزا میشود. همین باعث میشود که به مرور بین پدر و بچهها فاصله بیفتد و با اینکه آن علاقه پابرجاست نمیتوانند آنطور که باید و شاید این علاقهمندی را نشانبدهند. این مسئله در ایران مقداری بار فرهنگی هم دارد؛ چون پدرها سعی می کنند در تربیت بچهها کمتر دخالت کنند یا در بروز احساسات مثبت، زیاد وارد عمل نشوند. همین مسائل میتواند تاثیرگذار باشد و رابطه را از حالت باکیفیت خودش خارج کند. به بهانه روز پدر و در ادامه مطلب به چند نکته اشاره میکنیم که میتواند زمینه ارتباط سازنده بچهها را با پدر رقمبزند.
نویسنده : دکتر ساحل گرامی | روانشناس

یکی از بهترین موارد که میتواند باعثشود ارتباط بهتر و مفیدتری با پدرتان برقرارکنید، این است که روی علاقهمندیهای مشترکی که با پدرتان دارید، مانور بدهید. مثلا اگر هر دو به فوتبال علاقهمندید ، اهل شنا هستید، به شطرنج علاقهدارید یا هر دو به مسائل سیاسی یا هنری علاقهمندید، روی آن متمرکز شوید و سعی کنید درباره این موضوعات با هم صحبت و اطلاعاتتان را ردوبدلکنید. همیشه اشتراکات یک مسئله مهم است که میتواند به ما کمک کند تا ارتباط بهتر و سازندهتری داشته باشیم.
2 گفتوگو با پدر درباره مشکلات، هدفها، ترسهایمان و ...
بعضی از ما به دلایل مختلف خیلی وارد گفتوگو و تعامل با پدرمان نمیشویم و درباره مسائلی که برایمان اضطرابآور است و ترسهایمان یا از آن طرف چیزهایی که روی آن برنامهریزی کردیم و اهدافمان است، خیلی با پدرمان صحبت نمیکنیم. درحالیکه صحبتکردن درباره این موارد ضمن این که یک حس حمایت و امنیت به بچهها میدهد، باعث میشود پدرها فکر کنند در زندگی فرزندشان یک جایی دارند و میتوانند با نشان دادن حمایت خود، حس خوب و امنیت را به فرزند منتقلکنند. یعنی یک حس خوب دوطرفه ایجاد میشود و این میتواند خیلی کمککننده باشد. وقتی ما یک رابطه اجتنابی با پدر داریم، خیلی نمیتوانیم چیزهایی را که در دلمان هست، به او بگوییم و در نتیجه این ارتباط باعثمیشود یک چرخه معیوب شکلبگیرد و ما از او دورتر و دورتر شویم. در صورتی که گفتن هرآن چه در ذهن و دلمان میگذرد چه مثبت و چه منفی، باعث ایجاد یک رابطه سازندهتر میشود.
3 محبت و ابراز علاقه به پدرها
ما همیشه فکر میکنیم پدرها خیلی به محبت ما نیازی ندارند. مثلا ما بهطور معمول با مادرهایمان بیشتر در ارتباط هستیم، چه در فضایمجازی، چه حضوری و چه در تماسهای تلفنی؛ ولی از حال و روز پدرها خیلی باخبر نیستیم. در حالی که مخصوصا پدرها در سنین سالمندی از نظر عاطفی خیلی شکنندهتر هستند و خیلی بیشتر نیاز دارند فرزندان پیگیر حال و احوالشان باشند و خودشان را از پدرها دریغ نکنند و احوالپرسی کنند؛ نشاندادن عاطفه از یک سنی خیلی بیشتر اهمیت پیدا میکند. حالا این میتواند هم به صورت کلامی، دادن یک شاخه گل، یک هدیه کوچک یا حتی یک احوالپرسی ساده باشد؛ چون آنها خیلی نیازشان را به زبان نمیآورند در حالی که ممکن است بسیارحساس و شکنندهباشند و وقتی خودشان را در مقام مقایسه با مادرها قرار میدهند، میبینند که همیشه در مرحله دوم قرارگرفتند.
4 انجام یک فعالیت مشترک
سعیکنید با یکدیگر وقت بگذرانید و یک فعالیتی را جدا از علاقهمندیها انجام بدهید. مثلا یک چای با هم بخورید، یک فیلم ببینید، پیادهروی بروید یا با یکدیگر گل بکارید. یک فعالیت و کارهای اینشکلی که هدف مشخصی در آن وجوددارد و صرفا ما آن برنامهریزی را انجاممیدهیم که از بودن در کنار پدر لذتببریم، به ارتباط سازنده کمک میکند.
5 استفاده از تجربیاتشان
نکته آخر که خیلی اهمیت دارد این است که در فرهنگ شرقی ما شاید پدرها، خیلی آن زبان محبتآمیز و نرم را برای انتقال تجربیاتشان نداشتهباشند و ممکن است شکل سرزنش یا تنبیهی به خود بگیرد درصورتی که بزرگترین حامی هر فردی، پدرش است. هرچند ممکن است مواردی هم باشد که پدر آن نقش پدری خود را خیلی خوب ایفا نکند اما مهم نگرشی است که ما نسبت به پدرها داشتهباشیم و آنها را در جبهه مقابل خودمان نبینیم و از نظر کسب تجربه هم نگاهکردن اتفاقها از زوایه دید آنها میتواند خیلی مورد مفیدی باشد که فرزندان میتوانند به کار بگیرند و هم پدرها ممکن است خوشحال شوند که از تجربیاتشان استفادهمیشود و هم بچهها میتوانند در طول زندگیشان از آن استفادهکنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 417
«فیوز پرانی» قبوض مشترکان برق!


بعد از هماهنگی سراغ «مدیر دفتر نظارت بر فروش انرژی و وصول مطالبات شرکت برق مشهد» می رویم تا جویای دلیل این تغییرات شویم.محمود غفوری در گفتوگو با خراسان رضوی درباره تغییرات تعرفه برق مشترکین مشهدی می گوید: از ابتدای آبان ماه روش محاسبه جداول مصرف برق تغییر کرده است. در پله های پایین مصرف ما رشد تعرفه چندانی نداشتیم ولی برای پله های بالاتر رشد تعرفه شدیدتر شده است. با این حال 80 درصد مشترکین برق مشهد زیرالگو مصرف می کنند که مثلاً اگر قبض آنها 20 هزار تومان بوده الان 25 هزار تومان شده است. اما برای مشترکین بالای الگوی مصرف ممکن است دو برابر هم شده باشد.وی درباره این که تغییر تعرفهها بر چه مبنا و قانونی عملیاتی شده است؟ می گوید: طبق قانون مانع زدایی صنعت برق، مصوبات هیئت وزیران و ابلاغیههای وزارت نیرو این تغییرات در تعرفهها صورت گرفته است.
ماجرای تبصره 14 چیست؟
متولی امور مشترکین شرکت برق مشهد درباره عنوان تبصره 14 روی قبوض برق شهروندان می گوید: این عنوان موضوع قانون تبصره 14 قانون بودجه 1402 است که در آن عنوان شده است که تفاوت نرخ سوخت نیروگاهها محاسبه و از «ابتدای سال» روی قبوض مشترکین اخذ شود که البته مبالغ چندان زیادی نیست.
وی درباره تغییر و اصلاح قبوض و افزوده شدن مبلغ قابل توجه به قبض اصلاحی می گوید: این موضوع همان بحث مابهالتفاوت تبصره 14 است که به قبض افزوده شده و مربوط به ابتدای امسال تاکنون است.این مقام مسئول درباره اعمال یکباره تبصره 14 ابتدای سال تاکنون روی یک قبض برای مشترکین می گوید: نرخ سوخت معمولاً دیر اعلام می شود و در ابتدای آبان ماه وزیر نیرو این نرخ را امضا کرده و در آذرماه به شرکت برق مشهد رسیده است که به استناد بند یک ماده 3 مصوبه شماره (ه 61519ط /91928) مورخ 28 مرداد 1402 هیئت وزیران با موضوع آیین نامه اجرایی تبصره 14 ماده واحده قانون بودجه 1402 به منظور اعمال افزایش نرخ سوخت نیروگاهی نسبت به سال 1401 در صورت حساب برق مشترکان ابلاغ شده است که عنوان شده از ابتدای سال به ازای هر کیلووات ساعت بر اساس جداول ابلاغی اعمال شود که برای مشترکین زیرالگوی مصرف 60 ریال و برای پرمصرفها 120 ریال برای مصارف خانگی است و برای تجاریها 862 ریال بابت هر کیلو وات ساعت محاسبه می شود.
غفوری می گوید: طبق بررسی هایی که ما انجام دادیم عمده اعتراض مشترکین به این دلیل بوده که وقتی بررسی می کنیم میزان مصرف مشترک مانند دوره مشابه در سال گذشته است اما به دلیل اصلاح نرخها مبالغ قبوض افزایش پیداکرده است. ابلاغیه تغییر تعرفه مشترکین در تاریخ 20 آبان ماه به شرکت برق مشهد ابلاغ شده که با امضای مدیرعامل توانیر است و به پیوست آن مصوبه وزارت نیرو نیز ابلاغ شده است.وی درباره جزئیات مصوبه وزارت نیرو می گوید: مصوبه وزارت در تاریخ 6 آبان ماه به امضای وزیر نیرو رسیده که مستندات آن قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق کشور مصوب 16 آذر 1401 و مصوبات هیئت وزیران در تاریخ 24 خرداد 1402 و 27 اسفند 97 و چند مصوبه دیگر هیئت وزیران است.
جزئیات تغییر تعرفه ها
مدیر دفتر نظارت بر فروش انرژی و وصول مطالبات شرکت برق مشهد» درباره تغییرات صورت گرفته در تعرفه های قبوض برق می گوید: الگوی مصرف برای مشترکین مشهدی در ماههای گرم 300 کیلووات ساعت است و برای ماههای غیر گرم 200 کیلووات ساعت است و عمده مشترکین که مراجعه کردند معترض بودهاند بالای 200 کیلووات ساعت مصرف داشتهاند که از وسایل برقی برای گرما استفاده کردهاند. تا پیش از آبان ماه الگوی مصرف صفرتا 100 کیلووات ساعت 675 ریال بوده که بعد از آبان به 777 ریال رسیده، از 100 تا 200 کیلووات ساعت تا پیش از آبان ماه 788 ریال بوده که بعد از آبان به 908 ریال رسیده است.غفوری درباره مصرف کنندگان بالاتر از الگوی مصرف برق می گوید: برای این دسته از مشترکین که بالاتر از الگوی مصرف هستند، صفرتا 100 کیلووات ساعت 913 ریال بوده که اگر تا 300 کیلووات ساعت مصرف داشته باشند از ابتدای آبان ماه از صفرتا 200 کیلووات ساعت با نرخ 1176ریال بابت هر کیلووات ساعت محاسبه می شود. برای مشترکان پله بالاتر 1061 ریال به 8820 تغییریافته است و هرچه فراتر از الگوی مصرف برویم این تغییرات شدیدتر می شود. بالاترین پله مصرفی نیز برای مصارف خانگی بالاتر از 500 کیلووات ساعت است که سال گذشته بالاترین نرخ تعرفه ما 15246 ریال بوده و امسال از آبان ماه به 27360 ریال رسیده است.
چگونه قبض 23 هزارتومانی 164 هزار تومان می شود؟
وی درباره تغییرات چند برابری برخی قبوض میگوید: اگر مشترک زیرالگو باشد مثلاً 200 کیلو واتساعت و لب مرز الگو باشد هر کیلووات ساعت با نرخ 117 تومان محاسبه می شود(23400 تومان) ولی همین مشترک اگر به جای 200 کیلووات ساعت 201 کیلووات ساعت مصرف داشته باشد که یک کیلووات ساعت بالای الگوی مصرف است با نرخ 820 تومان برای هر کیلو وات ساعت محاسبه می شود(164820 تومان). یعنی یک کیلووات ساعت افزایش تأثیر چشمگیری روی مبلغ قبض گذاشته است آن هم به خاطر بالاتر از الگوی مصرف قرار گرفتن است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.