چطور تلویزیونمان را هوشمند کنیم؟
با یک «اندروید باکس» میتوانید با تلویزیون معمولیتان وبگردی کنید، آنلاین فیلم ببینید و...

در یک دورهمی خانوادگی تماشای فیلم و سریال لذت زیادی دارد؛ اما این روزها دیگر خبری از لوحفشرده برای تماشای آثار جدید نیست و بهترین راه تماشای آنلاین است. از طرفی قیمت یک تلویزیون هوشمند خوب بسیار بالاست. در مواردی هم ممکن است بسیاری از ما یک تلویزیون خوب و باکیفیت داشته باشیم که برای سالها بتواند رضایت ما را جلب کند و فقط مشکلش این است که هوشمند نیست. برای رفع این مشکل دو راه اصلی وجود دارد؛ یعنی اتصال تلویزیون به لپتاپ با کابل HDMI و دیگری خرید یک اندروید باکس برای ارتقای تلویزیون تا یک تلویزیون معمولی تبدیل شود به دستگاهی که سیستم عامل دارد و میتوان با آن خیلی کارها را انجام داد. در این مطلب هر دو روش را برای شما توضیح میدهیم و به نکات مهم در خرید یک اندروید باکس هم میپردازیم. با ما باشید.
اتصال به لپتاپ
وقتی که تلویزیون را به لپتاپ وصل میکنیم، میتوانیم بهراحتی هرکاری انجام دهیم. کافی است یک کابل HDMI را که حداقل از یک و نیم متر تا 5 متر طول دارد، از لپتاپ به تلویزیون وصل کنیم. بهیاد داشته باشید هرچه طول کابل بیشتر باشد، کیفیت آن پایینتر است. قیمت یک کابل خوب یک و نیم متری حدود 100 هزار تومان است. برای استفاده راحتتر بهتر است یک ماوس بیسیم هم داشته باشید تا لپتاپ کنار تلویزیون باشد و شما بهراحتی روی کاناپه لم بدهید تا همهچیز در کنترلتان باشد. با کنترل تلویزیون روی بخش منبع بروید و HDMI را انتخاب کنید. بعد از این کار برای اولینبار باید تنظیم کوچکی را بهکمک لپتاپ انجام دهید. کلید ویندوز را همزمان با کلید P فشار دهید. کلید ویندوز روی کیبورد با علامت پنجره نمایش داده میشود. یک پنجرۀ کوچک در سمت راست نمایشگر باز میشود که باید یکی از حالتهای Duplicate یا Second Screen Only را انتخاب کنید. نگران ظاهر سخت این مراحل نباشید چون با یک بار انجام بهراحتی این کار را یاد میگیرید. بدیهی است که کابل HDMI را هم باید به محل مربوط در لپتاپ و تلویزیون متصل کنید چون امکان اتصالش به بقیه خروجیها نیست. با این کار صدا و تصویری با کیفیت و بدون تاخیر دارید و هرآنچیزی را که روی لپتاپ است روی تلویزیون میبینید. یعنی غیر از تماشای آنلاین فیلم، وبگردی و بازی، میتوانید از حافظه داخلی لپتاپ فیلم ببینید یا عکس و ویدئوهای قدیمیتان را مرور کنید.
خرید اندروید باکس
اما اگر لپتاپ ندارید یا بخواهید کار ویژهتری انجام دهید با یک اندروید باکس خوب، تلویزیون معمولی شما تبدیل به یک تلویزیون هوشمند دارای سیستم عامل میشود که میتوانید روی آن نرمافزار، بازی، مرورگر و.... داشته باشید. البته اگر تلویزیونتان خیلی قدیمی نباشد و اندروید باکس خوبی هم بخرید. در ادامه بهشما میگوییم در خرید اندروید باکس به چه نکاتی توجه کنید:
پردازنده - پردازنده مهمترین بخش سختافزار اندروید باکسهاست. هر چقدر که پردازنده اندروید باکس قویتر باشد، عملکرد رابط کاربری و برنامهها سریع تر خواهد بود. همچنین یک پردازنده قوی میتواند تصاویر باکیفیتتری را نمایش دهد و در حین نمایش رزولوشنهای بالا دچار افت سرعت و کمبود توان پردازشی نشود. در هنگام خرید یک اندروید باکس حتما دقت کنید که پردازنده استفاده شده حداقل چهار هستهای با سرعت پردازش 1.5 گیگاهرتز و بالاتر باشد تا در هنگام اجرای برنامهها و پخش فیلم و ویدئو دچار مشکل و افت سرعت نشوید.
حافظه رم - مانند یک گوشی موبایل، حافظه رم تاثیر بسزایی در سرعت اجرای برنامهها و عملکرد دستگاه دارد. همچنین از آنجایی که سیستم عامل اندروید برای اجرای روان نیاز به فضای رم زیادی دارد، پیشنهاد میشود که اندروید باکسی با حداقل رم 2 گیگابایتی تهیه کنید که در اجرای برنامههای مختلف یا در حین پخش فیلم و کار با رابط کاربری اندروید باکس دچار مشکل نشوید.
نسخه اندروید - یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در انتخاب یک اندروید باکس نسخه سیستم عامل آن است. طبیعتا هر چقدر که نسخه اندروید یک اندروید باکس بالاتر باشد و سیستم عامل به روزتر باشد، عملکردی پایدار و بهتر را میتوانیم داشته باشیم. از طرفی بیشتر برنامههای جدید با نسخه اندرویدهای پایینتر سازگار نیستند یا برای آنها به خوبی بهینه نشدهاند. خوشبختانه بیشتر اندروید باکسهای موجود در بازار مجهز به نسخههای جدید اندروید هستند، اما با وجود این، باز هم بهتر است که اندروید باکسی تهیه کنید که مجهز به بالاترین نسخه موجود از سیستم عامل اندروید باشد.
حافظه داخلی - مانند تلفنهای هوشمند، حافظه داخلی برای ذخیرهسازی فایلهای سیستمی، برنامه، بازی و محتواهای تصویری در اندروید باکسها به کار میرود و هرچه ظرفیت حافظه داخلی بالاتر باشد میزان فایل بیشتری را میتوان ذخیرهسازی کرد. بهطور کلی بهتر است که یک اندروید باکس با حداقل ظرفیت 16 یا 32 گیگابایتی تهیه کنید تا در دراز مدت برای ذخیره برنامه و فیلم دچار مشکل نشوید.
رزولوشن تصویر - رزولوشن تصویر یکی از آن موضوعاتی است که شرکت های تولیدکننده روی آن تبلیغات فراوانی انجام می دهند و مدعی هستند که می توانند محتوایی با کیفیت 4K یا 8K را پخش کنند. این موضوع به عوامل زیادی بستگی دارد و کیفیت پخش تصویر اغلب با آن چیزی که داخل مشخصات محصول ذکر شده برابر نیست و یا دستگاه ها در حین پخش آن دچار مشکل خواهند شد. یکی از عوامل اثرگذار در این مورد پردازنده است که باید بتواند محتوای با چنین کیفیت بالایی را دیکود و پردازش کند و حتی قوی ترین پردازنده های این دستگاه ها نیز به سختی می توانند از پس پردازش و پخش محتواهای 4K و 8K برآیند. بنابراین در هنگام خرید یک اندروید باکس زیاد به این تبلیغات توجه نکنید.
فرمت های قابل پشتیبانی - در هنگام خرید یک اندروید باکس بهتر است که به فرمتهای قابل پشتیبانی دستگاه نیز توجه کنید. این فرمتها نشان میدهند که اندروید باکس میتواند چه فرمتهای ویدئویی را پخش کند. خوشبختانه بیشتر محتواهای آنلاین با فرمتهایی تولید میشوند که با دستگاههای پخش سازگارند و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
اتصالات - یک اندروید باکس خوب باید از درگاه USB، HDMI،و پورت LAN پشتیبانی کند و در زمینه ارتباط بیسیم نیز وجود اتصال وای فای(Wifi) و بلوتوث نیز برای اتصال به اینترنت به صورت بیسیم و انتقال فایل بین سایر دستگاه ها تقریبا ضروری است. همچنین به نسخه یو اس بی نیز نیم نگاهی داشته باشید، چرا که بیشتر اندروید باکسها پورت USB 2.0 دارند و اولویت با آن محصولاتی است که مجهز به USB3.0 هستند و سرعت انتقال اطلاعات و کارایی بهتری را میتوانند ارائه کنند. نکته دیگر پشتیبانی از حافظه میکرو اس دی (Micro SD) است که به شما فضای ذخیرهسازی بیشتری را خواهد داد و وجود این درگاه میتواند از کمبود فضای ذخیرهسازی جلوگیری کند.
قیمت - وجود نمایشگر و کنترل و ... هم میتواند جزو امکانات جالب یک دستگاه خوب باشد که روی قیمت تاثیرگذار است. هماکنون اندرویدباکسهای موجود در بازار از یک میلیون و 500 هزار تومان قیمت دارند تا حدود 6 میلیون تومان. اما برای خرید یک دستگاه خوب، بهصرفه و با امکانات مناسب حدود 2 و نیم میلیون تومان باید هزینه کنید تا کارراهانداز و دارای گارانتی باشد.
در تهیه بخشهایی از این مطلب از « technosun.ir» کمک گرفتیم