
رئیس سازمان بازرسی اعلام کرد:
تعداد بازدید : 62
کاهش 16 میلیارد دلاری منابع صندوق توسعه به دلیل نوسانات ارزی و برداشت ریالی

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان این که 16 میلیارد از منابع صندوق توسعه ملی به دلیل کاهش ارزش ارزها در مقابل دلار و همچنین تبدیل آن به ریال، آب شده است، اظهار کرد: باید اساسنامه صندوق توسعه ملی تغییر کند.
به گزارش فارس، ذبیح ا... خدائیان در همایش صندوق توسعه ملی با بیان این که نگاه دولتها و مجلس به صندوق توسعه ملی به عنوان یک نگاه خزانه دوم بوده است، تصریح کرد: باید اساسنامه صندوق توسعه ملی تغییر کند و از تبدیل شدن به بانک که فقط تسهیلات میدهد خارج شود و بتواند در سرمایهگذاریهای مولد و درازمدت مشارکت کند.
وی افزود: 200 فقره از تسهیلاتی که از صندوق توسعه ملی پرداخت شده است، تاکنون 400 بار امهال گرفته و در برخی موارد تسهیلات 7 تا 8 برابر مهلت گرفتهاند چون بانکها احساس میکنند منابع از خودشان نیست گاهی دنبال این هستند که منابع پرداخت نشود وگرنه چرا طرحی که قرار بوده 8 ساله بازپرداخت شود، 12 یا 14 ساله میشود؟
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: منابع صندوق توسعه ملی که به دلیل مصوبات مختلف تبدیل به ریال شده از این محل به خاطر نوسانات قیمت آب شده و 8 میلیارد دلار از منابع صندوق از بین رفته است، همچنین در صندوق توسعه ملی 8 نوع ارز در 8 حساب صندوق در بانک مرکزی موجود است که برخی از این ارزها در مقابل دلار مرتب کاهش ارزش پیدا میکنند و 8 میلیارد دیگر نیز از این محل زیان به صندوق توسعه ملی وارد شده است.
خدائیان با بیان این که 9 عضو از 11 عضو هیئت امنای صندوق توسعه ملی دارای حق رأی هستند، افزود: از این تعداد 6 نفر دولتی هستند و دبیرخانه صندوق توسعه ملی هم در سازمان برنامه و بودجه قرار دارد، در جایی که همه فکر و ذکرشان تأمین بودجه کشور است و رئیس هیئت امنای صندوق هم رئیسجمهور است. به همین دلیل تصمیماتی گرفته میشود که منابع صندوق توسعه ملی برگشت پیدا نمیکند.
غضنفری: صندوق توسعه ملی از دولت و بخش خصوصی 140 میلیارد دلار طلب دارد
همچنین در این مراسم مدیرعامل صندوق توسعه ملی گفت: مطالبات صندوق توسعه ملی از دولت 100 میلیارد دلار و از بخش خصوصی 40 میلیارد دلار است.
مهدی غضنفری با اشاره به شعار حکمرانی نوین صندوق توسعه ملی گفت: اگر قرار باشد شیوه حکمرانی صندوق توسعه ملی مانند 10 سال گذشته باشد صندوق توسعه ملی به زودی به سرنوشت حساب ذخیره ارزی دچار می شود و منابع آن از بین میرود اما باید به صندوق توسعه ملی به عنوان صندوقی برای سرمایهگذاری مولد و بیننسلی نگاه کنیم که همه درآمدهای نفت و گاز باید وارد صندوق و از محل عایدی و سود سرمایهگذاری به دولت پرداخت شود.
غضنفری بیان کرد: اگر قرار باشد وامهای صندوق توسعه ملی با نرخ بهره پایین به تولیدکنندگان پرداخت شود منجر به توسعه نمیشود در حالی که منابع صندوق باید برگردد؛ در دولتهای گذشته 100 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برداشت شده است که دولتها به صندوق بدهکار هستند و ما آن را به عنوان منابع خود قلمداد میکنیم که باید برگردد.
وی اظهار کرد: در حضور رئیس مجلس پیشنهاد کردیم که همه درآمدهای نفت و گاز وارد صندوق شود که صندوق آن را صرف سرمایهگذاری کند و از محل سود سرمایهگذاریهای صندوق قول میدهیم به اندازه 10 سال گذشته برای دولت درآمد کسب کنیم البته به شرط این که هزینههای دولت افزایش پیدا نکند.
قالیباف: درآمد همه انفال باید به صندوق توسعه ملی بیاید
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دیگر سخنران این مراسم بود. به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمدباقر قالیباف با تأکید بر این که درآمد همه انفال باید در این صندوق بیاید و فرقی میان نفت، گاز و معدن وجود ندارد، اظهار کرد: این صندوق برای مردم است. انفال برای دولتها نیست بلکه برای ملتهاست از این رو دولتها با هر سلیقهای نمیتوانند از این انفال استفاده کنند که همین موضوع موجب جلوگیری از خام فروشی میشود.وی ادامه داد: از قول انجمن جهانی صندوق گفته شد که سه قاعده انباشت، برداشت و سرمایهگذاری بهعنوان سه قاعده اصلی صندوقها باید در ایران نیز رعایت شود. واقعیت تلخ این است که هم اکنون از 150میلیارد دلار دارایی صندوق همان 10میلیارد دلار در صندوق توسعه ملی مانده و در کار حسابداری آن اشتباه نشده است. به هر حال از 20درصدی که از سهم نفت به صندوق میدادیم، اکنون به 42درصد رسیدهایم اما باز هم باید صبر کنیم تا نفت بفروشیم و مجدد پول صندوق بازپرداخت شود؛ این جاست که میگوییم در کار حسابرسی آن اشتباه رخ نداده و واقعیت همان 10میلیارد دلار دارایی است که برای صندوق مانده و این همان جایی است که باید فرق بین سرمایه و ثروت را بدانیم.