آلمان به تحویل تانک های پیشرفته لئوپارد-2 از لهستان به اوکراین چراغ سبز نشان داد
تعداد بازدید : 192
سلاح سرنوشت ساز جنگ بهاری
شریفی- «همکاران عزیز! شما، این جا در باره چیزهای جالبی صحبت می کنید. این که تانک های آلمانی را به جنگ علیه روسیه در اوکراین بفرستیم؟ پدران شما این کار را قبلا یک بار انجام دادند، نتیجه چه شد؟ در نهایت این تانکهای روسیه بودند که به برلین رسیدند. همکاران عزیزم، شما باید مستقل از ناتو، سفارت آمریکا و شرکتهای تسلیحاتی این کشور تصمیم بگیرید؛ شما فقط باید به مردم آلمان پاسخگو باشید زیرا آن ها جنگ را نمیخواهند!» این ها را «پتر بیسترون»، نماینده جناح راست گرای مجلس آلمان، در نطق ابتدای هفته جاری بیان کرده بود. بخشی از افکار عمومی آلمان با او برای تحویل ندادن تانک های پیشرفته به اوکراین هم نظرند. تانک هایی که به صورت بالقوه می توانند با آمدن فصل بهار و شدت گرفتن نبرد، روی سرنوشت جنگ روسیه علیه اوکراین تاثیرگذار باشند اما، سیاستمداران آلمانی تمایلی ندارند با کمک یک جانبه این تانک ها، قربانی جنگ اوکراین شوند. برای همین یک مقام بلندپایه آلمانی که نخواست نامش فاش شود، به تازگی به خبرگزاری رویترز، گفته بود: «برلین تنها زمانی با ارسال تانک (لئوپارد-۲) به اوکراین موافقت خواهد کرد که ابتدا آمریکا تانک های خود را در اختیار این کشور قرار دهد.» حتی اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز چهارشنبه ۱۸ ژانویه با حضور در همایش ۲۰۲۳ «مجمع جهانی اقتصاد» در داووسِ سوئیس، از پاسخ مشخص به پرسشها در باره تحویل تانکهای قدرتمند رزمی لئوپارد-۲ به اوکراین طفره رفت. او گفت:آلمان اکنون کشوری است که پس از آمریکا و بریتانیا، بیشترین کمکهای نظامی را به اوکراین ارائه داده است. صدراعظم آلمان در داووس تاکید کرد که توافق با ایالات متحده برای او بسیار تعیینکننده است. او افزود: «باید مراقب بود که جنگ اوکراین به درگیری میان روسیه و ناتو تبدیل نشود.» در همین زمینه، برخی تحلیل گران معتقدند ارسال تانکهای لئوپارد می تواند به عنوان دخالت مستقیم ناتو در جنگ تلقی شود و درگیری با روسیه را تشدید کند.
چراغ سبز ضمنی برلین برای ارسال تانک توسط لهستان
پس از روزها انتظار و گمانه زنی، آلمان سرانجام درباره تحویل تانک لئوپارد به اوکراین موضع گیری کرد. همزمان با پیشروی نیروهای روسیه در منطقه زاپوریژیا در جنوب اوکراین، آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان گفت که اگر لهستان تانکهای لئوپارد ۲ را به اوکراین بفرستد، کشورش مانعی برای لهستان نخواهد بود. اما آلمان خود راسا تصمیم به ارائه این خودروهای زرهی نگرفته است. لهستان اعلام کرده است که آماده تحویل ۱۴ تانک لئوپارد به کییف است، اما ماتئوش موراویسکی، نخست وزیر این کشور روز یک شنبه گفت که منتظر «بیانیه روشن» برلین در این باره است زیرا کشورهایی که تانکهای لئوپارد را در اختیار دارند، نمیتوانند بدون مجوز دولت برلین این سلاح را به دیگر کشورها ارسال کنند. تاکنون هیج تانک ساخته کشورهای اروپایی در اختیار اوکراین قرار نگرفته است. دیروز، دوشنبه، مارسین پرزیداچ، مشاور سیاست خارجی رئیس جمهور لهستان از اظهارات وزیر خارجه آلمان استقبال کرد اما در عین حال گفت که ترجیح میدهد «مواضع آلمان توسط اولاف شولتس، صدراعظم تایید شود.» اقدامی که اولاف شولتس هنوز به آن تن نداده است.
چرا تانکهای لئوپارد محبوب است؟
لئوپارد آلمانی اولینبار در اواخر دهه ۱۹۷۰ برای جایگزینی تانک پیتون ام ۴۸ آمریکایی تولید شد و خیلی زود به دلیل قدرت شلیک، تحرک و زره مقاوم خود به شهرت رسید. طبق گزارش روزنامه آلمانی فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، لئوپارد ۲ بهنوعی مانند خودروی گلف (فولکسواگن) صنعت تانک آلمان است؛ یک خودروی همهکاره با شهرتی جهانی. حدود ۳۵۰۰ تانک جنگی ۶۰ تنی توسط سازنده تسلیحات آلمانی «کراوسمافای وگمان» ساخته شده است. این تانکهای پیشرفته به یک توپ ۱۲۰ میلیمتری مجهزند و میتوانند با سرعت ۷۰ کیلومتر در ساعت با برد ۵۰۰ کیلومتر حرکت کنند. به گفته سازنده، آن ها همچنین از سربازان در عرصه نبرد در برابر طیف کاملی از تهدیدات مانند مین، شلیک ضدتانک و دستگاههای انفجاری دستساز، محافظت میکنند.