
اعظم هادی خبرنگار اعزامی خراسان به قطر/ سرانجام قطر ماموریت تاریخیاش را آغاز کرد و حالا همهچیز در دوحه، پایتخت و دیگر مناطق این کشور کوچک و ثروتمند حاشیه خلیجفارس رنگ فوتبال و جامجهانی به خود گرفته است. از لحظهای که مسافران با ملیتهای مختلف وارد فرودگاه بینالمللی حمد دوحه میشوند فوتبال و توپ گردش به مهمانها چشمک میزند و خوشآمد میگوید و تمام سطح فرودگاه و حتی اتوبوسها و پیلوتهای حمل بار و کاور پرسنل، المانی از جامجهانی 2022 را بر خود جای داده است. لوگوی رسمی مسابقات که نشان بینهایت و عدد هشت لاتین است و یادآور هشت ورزشگاه قطر است و نماد مسابقات که لعیب نام دارد و یک کلمه عربی و به معنی بازیکن ماهر است تا توپ فوتبال و کاپ جامجهانی و پرچمهای کشورهای حاضر در بیستودومین دوره مسابقات و داوطلبانی از سراسر جهان به هر تازهواردی هیجان و شوق و شور میبخشد. در فرودگاه هواداران تیمهای مختلف که خود را به قطر رساندهاند در همان فرودگاه شعار و کری و شعر و آواز را شروع کردهاند و طبق معمول مکزیکیها سرآمد هستند و حسابی سر و صدا به راه انداختهاند. هوادارانی از کشورهای آفریقایی و آسیای شرقی پس از مکزیکیها ظاهرا بیشترین نماینده را حداقل در فرودگاه دارند. اما تا آن لحظه خبری از هواداران قطر نبود. البته دیروز خبرنگاران و هواداران مهمان فوتبال قطریها، حسابی غافلگیر شدند؛ غافلگیری با یک تناقض بزرگ و آشکار!
روایت اول!
اول صبح است و شهر هنوز کامل از خواب بیدار نشده اما شهر دوحه از فرودگاه تا مرکز و پیرامونش حسابی برای جامجهانی آماده است. پایتخت قطر شهری که در چند سال اخیر و به واسطه طرح توسعه بزرگ این کشور و میزبانی از جامجهانی حسابی تغییر کرده و شکل و شمایل مدرن و لوکس به خود گرفته خود را با نمادهای جامجهانی مزین کرده است. همهچیز برای یک شروع رویایی آماده است و قطریها میخواهند با وجود همه هجمهها و انتقادها و اعتراضها میزبانی شایسته برای نخستین جامجهانی در یک کشور مسلمان باشند. تقریبا تا ظهر که در شهر به واسطه دریافت آیدی کارت و بلیت مسابقات گشتی زدیم با وجود تدارک وسیع، خبری از هیجان مردم قطر برای فوتبال نبود و این جای نگرانی دارد! آیا قطریها و فوتبالدوستان دنیا با جامجهانی قطر قهر کردهاند و به طور غیرمستقیم این رویداد بزرگ ورزش جهان تحریم شده است؟ آیا زحمات 12 ساله قطریها در یک شب به باد خواهد رفت؟ آیا سختگیریهای سران قطری و همراهی رییس فیفا با آنها باعث قهر فوتبالدوستان دنیا با جامجهانی شده و دهها چرای دیگر به ذهن خطور میکند!
روایت دوم
به یکباره ورق برمیگردد. میهمانان حاضر در دوحه از ملیتهای مختلف که با دیده شک و تردید خود را به ورزشگاه زیبای البیت که در شب چون نگینی زرین بر ساحل الخور میدرخشد، رساندهاند شوکه میشوند! نه به آن همه بیاعتنایی صبح تا عصر در دوحه و شهرهای دیگر و نه به این استقبال عجیب و باورنکردنی و بیسابقه! درست است، در شب افتتاحیه با استقبال عجیب و باورنکردنی مواجه میشویم. ورزشگاه 60 هزار نفری و زیبای البیت واقع در منطقه الخور که 40 کیلومتر با دوحه فاصله دارد لبریز از تماشاگر است که برای برداشت محصول مدیریت علمی و عزم ملی دور هم جمع شدهاند و جشن شادی گرفتهاند. استقبال بالای قطریها از مراسم افتتاحیه با برنامههای جذاب و هیجانانگیزی که کمیته اجرایی مسابقات برای افتتاحیه بیستودومین جامجهانی در نظر گرفتهاند همه را به وجد آورده و البته ترافیک سنگینی هم در اطراف ورزشگاه ایجاد کرده که این هم برای قطریها شیرین و جذاب است؛ آنهایی که شاید در طول سال با واژه ترافیک بیگانه باشند. هرچه هست در شب زیبای البیت اهالی قطر سربلند بیرون آمدهاند و این افتتاحیه زیبا در خاطر مردم جهان حتی آنها که فوتبال دوست ندارند خواهد ماند.