کهنه سربازان آمریکایی در خط مقدم نبرد اوکراین
با وجود تکذیب های واشنگتن، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز فاش کرد که کهنه سربازان عملیات ویژه آمریکا بی سر و صدا وارد اوکراین شده اند و در خط مقدم نبرد حضور دارند

گروه بین الملل-با آن که دولت آمریکا ادعا دارد در جنگ اوکراین هیچ نظامی آمریکایی حضور ندارد، اما گزارش هایی منتشر شده که حضور نظامیان سابق ارتش آمریکا در اوکراین را تایید می کند.از جمله نیویورک تایمز در گزارشی از حضور کهنه سربازان و نظامیان بازنشسته آمریکایی در جنگ اوکراین پرده برداشته است. در این گزارش به وضعیت حضور «پری بلکبرن جونیور»، سرهنگ بازنشسته نیروهای ویژه ارتش آمریکا در اوکراین اشاره می شود که تجربه 34 سال حضور در عراق، افغانستان، اتیوپی، مصر، سومالی و اردن در قالب ارتش آمریکا را دارد. این نظامی بازنشسته در اوکراین به آموزش نیروهای محلی برای مبارزه در جنگ مشغول است.بلکبرن 60 ساله در عین حال گفته است که به صورت شخصی از آمریکا آمده تا تجربیاتش را در اختیار نیروهای اوکراینی قرار دهد و در این مسیر کمک های مالی آنلاین نیز به او می رسد.در ابتدای شروع جنگ در اوکراین، آمریکا به دلیل نگرانی از واکنش روسیه، از اعزام نیروی نظامی به اوکراین خودداری کرد، اما در عوض، اوکراین را از نظر تسلیحاتی تامین کرد و تعدادی از مربیان عملیات ویژه را نیز بی سر و صدا برای آموزش ارتش به اوکراین فرستاد.این نوع مداخله آمریکا در جنگ ها البته سابقه تاریخی نیز دارد و واشنگتن در جریان تحولات نظامی ویتنام جنوبی در سال 1961 با اعزام مستشاران نظامی مداخلات نظامی خود را آغاز کرد.وضعیت امروز اوکراین نیز همین است. با شروع درگیری، تیم های کوچکی از کهنه سربازان عملیات ویژه آمریکایی در حال آموزش سربازان اوکراینی در نزدیکی خط مقدم هستند و در برخی موارد برنامه ریزی ماموریت های جنگی ارتش اوکراین را از صفر تا صد انجام می دهند. این موضوع را نیویورک تایمز نیز تایید کرده است.در عین حال وضعیت مداخلات نظامی آمریکا در اوکراین و ویتنام بسیار متفاوت است. در ویتنام، مربیان نظامی تحت کنترل پنتاگون بودند، اما در اوکراین، مستشاران نظامی در واقع در قالب داوطلبان غیرنظامی با کمک های مالی آنلاین و به تنهایی فعالیت می کنند.برخی از کارشناسان هشدار می دهند که حضور داوطلبان آمریکایی می تواند واشنگتن را درگیر تشدید تنش به سبک ویتنام کند. روسیه هم اعلام کرده که با جنگجویان داوطلب به عنوان مزدور رفتار خواهند کرد و در صورت دستگیری ممکن است آن ها را اعدام کنند. در ظاهر آمریکا از مشارکت در جنگ اوکراین پرهیز می کند و در ابتدای جنگ هم پنتاگون اعلام کرد که 150 مربی نظامی خود را قبل از شروع جنگ بیرون کشیده است. اما گزارش های میدانی حاکی از آن است که آمریکا اکنون از طریق کماندوهای دیگر کشورهای ناتو جریان تسلیحات در داخل اوکراین را هماهنگ می کند.
رجز معنادار مدودف
همزمان ،رئیسجمهور پیشین روسیه و معاون شورای امنیت این کشور گفت که امتناع اوکراین و قدرتهای غربی از به رسمیت شناختن کنترل مسکو بر کریمه «خطری سیستماتیک» را برای روسیه ایجاد میکند و هر گونه حمله خارجی علیه این منطقه «قیامت به پا خواهد کرد.»خبرگزاری تاس به نقل از دیمیتری مدودف، اعلام کرد: «روز قیامت بسیار سریع و سخت خواهد آمد. برای پنهان شدن بسیار دشوار خواهد بود.»مدودف جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه نکرد، اما قبلا به ایالات متحده درباره خطرات مجازات یک قدرت هستهای مثل روسیه هشدار داده و گفته بود که «چنین چیزی میتواند بشریت را به خطر بیندازد.»اظهارات رئیسجمهور پیشین روسیه یک روز پس از آن منتشر شد که یک مقام رسمی اوکراینی گفت: کریمه، منطقهای که اکثر جهان آن را به عنوان قسمتی از اوکراین میشناسند، میتواند هدفی برای موشکهای «هیمارس» ساخت آمریکا باشد.روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه جزیره کریمه در دریای سیاه را به خود الحاق کرد و پس از آن مسکو از جداییطلبان طرفدار روسیه در منطقه دونباس در شرق اوکراین حمایت کرد.
2 برکناری توسط زلنسکی
ازسوی دیگر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، با صدور فرمانی رئیس دستگاه امنیتی و دادستان کل این کشور را برکنار کرد. برکناری ناگهانی ایوان باکانوف، رئیس سازمان امنیت داخلی روز یک شنبه ۱۷ جولای رخ داد. او دوست دوران کودکی زلنسکی است. ایرینا وندیکتوا، دادستان کل اوکراین هم که نقش کلیدی در تعقیب جنایات جنگی داشت، بادستور اجرایی رئیس جمهور اوکراین برکنار شد. زلنسکی اظهار کرد: ۶۵۱ پرونده کیفری درباره خیانت به کشور و همکاری کارمندان دفاتر دادستانی کل و نهادهای امنیتی با دشمن ثبت شده است. رئیس جمهور اوکراین افزود: «بهطور خاص، بیش از ۶۰ نفر از کارمندان دفتر دادستانی و دستگاه امنیتی اوکراین در سرزمینهای اشغالشده باقی ماندهاند و علیه کشورمان فعالیت میکنند.»