کم آبی و نخل فروشی؟
از چند روز پیش ویدئویی از درآوردن درختهای نخل بوشهر و فروش به کشورهای حاشیه خلیج فارس دست به دست میشود

به تازگی ویدئویی در فضای مجازی دست به دست شده است که افرادی در حال درآوردن نخلهایی از ریشه هستند و در ادامه این اقدام را به دلیل شرایط اقتصادی، وضعیت بد بارشها و کم شدن حقابهها بیان میکنند و میگویند که نخلداران بی رمق و درمانده درختان خود را به کشورهای همسایه خلیج فارس صادر میکنند. در توضیحات این فیلمها که مربوط به روستاهای رود فاریاب و تنگ درکش در بخش ارم شهرستان دشتستان است ادعا میشود که صدها اصله نخل با عمر بیش از ده سال و در شرایط نرمال ثمردهی از زمین کنده و برای صادرات به کشور قطر به بوشهر منتقل میشوند. با این حال بخشدار ارم در این خصوص توضیحاتی داده که در ادامه میخوانید.
نخل فروشی رایج است!
بخشدار ارم معتقد است که نخل فروشی در کل کشور از استان خوزستان گرفته تا هرمزگان رایج است و میتوان در بولوار و پارکهای شهر نخلهای بالغی را که از نقاط گوناگون برای فروش و کاشت آوردهاند دید. علی بهرامنژاد با اشاره به این که در برخی موارد نخلها صادر هم میشوند، افزود: «گاهی نخلداران به دلیل نامرغوب بودن گونه، نر بودن و پیر بودن درخت به دنبال جایگزینی گونههای جدید با ارزش اقتصادی بالاتر هستند.» او در خصوص ادعای خشکسالی که در ویدئو مطرح میشود هم گفته: «کشور با بحران خشکسالی دست و پنجه نرم میکند اما نخل درخت مقاومی است و نیاز چندانی به آب ندارد از این رو درآوردن درختان به علت بحران آب قابل قبول نیست.»
البته نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی شهریور امسال به مهر گفته بود که بنا به اعلام جهاد کشاورزی شادگان، حداقل هفت هزار نخل این شهرستان از بین رفتند.
قیمت هر نفر نخل
ادعا شده که هر اصله نخل از این نخلداران به قیمت 1 میلیون و 500 هزار تومان به دلالان فروخته میشود، نخلهایی که در شرایط خوب ثمردهی هر اصله آن بیش از دو میلیون تومان محصول میدهد. از آن جایی که قیمت هر نفر نخل در باغات در حالت معمولی بیشتر از ۵ میلیون تومان است به نظر میرسد ادعای فروش هر اصله نخل به بهای یک میلیون و 500 هزار تومان دور از واقعیت باشد.
چرا واحد شمارش نخل نفر است
در بین گیاهان فقط یک درخت وجود دارد که برای شمارش آن از واحد نفر استفاده میشود و دلیل آن هم این است که درخت خرما تنها درختی است ک مانند انسانها اگر سر او را ببرند میمیرد و چوب آن هم هیچ زغالی ندارد. درخت نخل در ۱۶ سالگی بالغ میشود و ثمر میدهد. حتی جنوبیها معتقدند نخلها مثل انسانها قهر میکنند. اما قهر نخل شاید سالها طول بکشد. در باور نخلداران جنوب چنین روایتی وجود دارد که اگر نخلی از نخلدارش ناراحت شود، قهر میکند و شاید تا یک سال یا بیشتر، ثمر ندهد با این حال بد نیست بدانید هر درخت خرما بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال عمر میکند.