
استاد بهاءالدین خرمشاهی در گفتوگو با خراسان:
تعداد بازدید : 81
مفاخر هم از تشویق خوشحال میشوند
برخلاف سال 82، اگر الان به همایش «چهرههای ماندگار» دعوتم کنند میروم و جایزهام را میگیرم

الهه آرانیان – همایش «چهرههای ماندگار» که بین سالهای 1380 تا 1389 برگزار میشد و مردم به طور زنده و مستقیم آن را از تلویزیون مشاهده میکردند، یکی از فعالیتهای مهم و تأثیرگذار در عرصه تقدیر از بزرگان علم و فرهنگ و جلوهدادن جایگاه بیبدیل آنها در پیشرفت و سرافرازی کشور بود. به همین دلیل، توقف آن، به هر دلیل، اتفاق خوبی برای جامعه علمی و فرهنگی کشور نیست. همایشی که طی دوران فعالیت خود از 238 چهره و شخصیت علمی تجلیل کرد، بهناگاه و در میانه راه تعطیل شد تا همه اهل فضل و علاقهمندان به فرهنگ و دانش در ایران، چشم به راه گشایش دوباره این همایش باشند. طی این 11 سال که از آخرین همایش چهرههای ماندگار میگذرد، بیش از 80 نفر از تجلیلشدگان، دارفانی را وداع گفتهاند و بسیاری از چهرههای ماندگار این مرز و بوم، در سنین سالخوردگی قرار دارند؛ بزرگانی که شایسته تقدیر هستند و پاسداری از یاد و دستاوردهای آنها، حفاظت از میراث ماندگار این سرزمین بزرگ است. درباره ضرورت تداوم برگزاری چنین همایشهایی با استاد بهاءالدین خرمشاهی، شاعر، حافظپژوه و مترجم برجسته و نامدار معاصر گفتوگو کردیم و ایشان، مثل همیشه با سعه صدر مثالزدنی خود، پاسخگوی پرسشهای ما در این زمینه شدند.
همایشی سالم و به دور از پارتیبازی
استاد خرمشاهی درباره ضرورت برگزاری برنامههایی مانند همایش «چهرههای ماندگار» میگوید: «این برنامهها انسجام علمی و فرهنگی را بیشتر و دلها را خوش میکند. شاید در این برنامهها از بیش از 200 نفر نکوداشت شد. اینطور نیست که فقط بچهها از تشویق و جایزه خوششان بیاید. آدم 99 ساله هم خوشش میآید و از اینکه میبیند فعالیتهایش از جمله نوشته، شعر، اثر هنری و علمیاش، اثر و انعکاس اجتماعی و فرهنگی دارد، خشنود میشود. همایش چهرههای ماندگار برنامه خوبی بود و سلامت هم داشت؛ یعنی پارتیبازی و... به آن راه پیدا نمیکرد و در حدممکن کماشکال بود.»
میروم جایزهام را میگیرم!
استاد به ذکر خاطرهای از انتخاب خودش در این همایش میپردازد و میافزاید: «در سال 81 یا 82 من را هم انتخاب کردند و من نرفتم جایزهام را بگیرم و بعد آقای محمود اسعدی، دبیر مراسم با من مصاحبه کردند و استمالتی کردند و گفتند بیا جایزهات را بگیر! آن موقعها فکر میکردم دستگاه رادیو و تلویزیون کم آورده و این کار را باید آکادمیها و فرهنگستانها انجام دهند. اما الان اعتراضم کمرنگ شدهاست و اگر برنامهای برگزار شود، میروم جایزهام را میگیرم». این چهره برجسته ادب و فرهنگ، در پایان آرزو کرد همایش چهرههای ماندگار دوباره برپا شود: «امیدوارم این مراسم مثل قبل ادامه پیدا کند. سالی 10، 20 نفر معرفی میشدند و این کار به فضای علمی و دانشگاهی شور و نشاط بخشیده بود. انشاءا... به همت و کوشایی دکتر اسعدی این کار دوباره از سر گرفته شود».