
مدیر برنامه ریزی شرکت پخش فراورده های نفتی تشریح کرد:
تعداد بازدید : 203
جزئیات فعالیت سامانه ای که دست قاچاقچیان را از فراورده های نفتی کوتاه کرد
بردبار- مدیر برنامه ریزی شرکت پخش فراوردههای نفتی درگفت وگو با خراسان از صرفه جویی 12.5 میلیون لیتری در پنج فراورده نفتی که از طریق سامانه سدف عرضه می شود خبر داد. فائزه منتظری علت این مسئله را ایجاد ارتباط بین سامانه سدف و سامانه هوشمند سوخت ذکر کرد که جزئیات بیشتر آن را می خوانید:
سامانه سدف چیست؟
- سامانه سدف (سامانه درخواست فراورده های نفتی) یک سامانه نرم افزاری و درگاه اینترنتی برای تخصیص سهمیه فراورده های نفتی در حوزه های مختلف است که برای همه کسانی که سوخت مایع نیاز دارند در دسترس است و در سال گذشته 203 میلیون لیتر فراورده در روز را بین 3.5 میلیون کاربر توزیع کرد که روزانه 40 تا 60 هزار نفر مراجعه کننده دارد و افراد بعد از ثبت درخواست ، می توانند سوخت شان را تحویل بگیرند.
برای این که کسانی که قصد قاچاق دارند نتوانند از این سامانه استفاده کنند،چه تدبیری درنظر گرفته اید؟
- دستورالعمل شفافی برای تفکیک وظایف و مسئولیت دستگاه های ذی نفع در این سامانه تدوین شده است، یک سری دستگاه ها برای صحت سنجی اطلاعاتی که در سامانه ثبت میشود مثل شماره تلفن همراه ، حساب بانکی و ... با ما همکاری دارند مانند سازمان تنظیم مقررات، شرکت پست و ...، یک سری دستگاه ها نیز به عنوان متولی، وظیفه معرفی ،ارائه و تایید عملکرد متقاضیان را برعهده دارند مانند برخی از وزارتخانه ها مثل راه و شهرسازی. ما برای جلوگیری از قاچاق ابتدا روال شفاف سازی هویت کاربران را در دستور کار داریم یعنی کاربری را که در سیستم است از طریق شماره کد ملی و شماره تلفن همراه و محل سکونت و دیگر اطلاعات هویتی شناسایی می کنیم و مطمئن می شویم که متقاضی در سیستم یک متقاضی واقعی است.
شما چگونه می خواهید بفهمید که عملکرد هر متقاضی چگونه باید باشد و چه ارقامی درباره آن درست است؟
-دستگاه های متولی موظف اند که عملکرد متقاضیان خودشان را بررسی و میزان مجوز سوخت تخصیصی را مشخص کنند و بابت این موضوع مسئول هستند و باید پاسخ گو باشند، در حوزه جایگاه ها نیز سامانه هوشمند سوخت وجود دارد و عملکرد جایگاه ها از طریق نازل هایشان رصد می شود، چون آن ها درخواستی ثبت نمیکنند و از تیر امسال یک ارتباط سیستمی بین سامانه سدف و سامانه هوشمند سوخت ایجاد شده است که بتوانیم اطلاعات خروجی نازل های مستقر در جایگاه های سوخت را دریافت و به همان اندازه سهمیه را شارژ کنیم که این باعث میشود سوختی در خارج از نازل نتواند امکان خروج از سیستم یا قاچاق را پیدا کند.
ارتباط بین این دو سامانه دستاوردی نیز داشته است؟
-طبق ارزیابی که موسسه مطالعات بین المللی انرژی طی سال 97 تا 99 داشته ،با جلوگیری از عرضه مازاد سوخت از طریق سامانه سدف برابر با ساخت هزینه یک پالایشگاه با ظرفیت تولید 150 هزار بشکه در روز معادل 3.6 میلیارد دلار یا 12.5 میلیون لیتر در فراورده های مختلف نفتی مرتبط با این سامانه صرفه جویی شده است.