شمشیر انگلیسی روی گلوی رمز ارزها !
انگلستان فعالیت «بایننس » بزرگ ترین صرافی رمز ارز جهان را ممنوع کرد؛ این تصمیم چقدر روی ارزهای مجازی تاثیر دارد؟

مصطفوی- بعد از افت و خیز بیت کوین و دیگر ارزهای مجازی پرطرفدار، روز گذشته خبر غیرمنتظره ای سرمایه گذاران ارزهای مجازی را شوکه کرد. ناظر مالی انگلستان دستور داد بزرگ ترین صرافی رمز ارز جهان، یعنی بایننس، تمام فعالیت خود را در این کشور تعطیل کند. این ممنوعیت در حالی صورت میگیرد که نظارت بر داراییهای دیجیتال در سراسر جهان رو به افزایش است و به نظر میرسد که این آرایش جدید، در ادامه صفبندی کشورها با رمز ارزهای غیردولتی باشد. سازمان رفتار مالی انگلستان در ایمیلی گفت: تعداد قابل توجهی از کسب و کارهای فعال در زمینه دارایی ارز رمزنگاری شده استانداردهای لازم را در خصوص قوانین ضد پولشویی ندارند. این ناظر انگلیس بزرگ ترین صرافی ارز دیجیتال جهان از نظر حجم معاملات را موظف کرده است اطلاعیهای را مبنی بر مجاز نبودن «هر گونه فعالیت خود بدون رضایت قبلی از سازمان رفتار مالی» در جای مشخصی در وب سایت و برنامههای گوشی خود قرار دهد. نهاد ناظر مالی در این کشور، همچنین به شهروندان خود توصیه کرد که درباره وعدههای صرافیها و دیگر نهادها برای عایدی بالای سرمایهگذاری در رمز ارزها هوشیار باشند.
درباره بایننس چه می دانید؟
بایننس یک صرافی مخصوص رمز ارزهاست و خرید، فروش و تبادل آنها توسط کاربران را امکانپذیر میکند. مبادلات بین کاربران در ابتدا فقط با استفاده از ارزهای دیجیتال صورت میگرفت و ارزهای رایج نظیر دلار و یورو پذیرفته نمیشدند، اما امروز وضعیت متفاوت است. این پلتفرم در سال 2017 و در کشور چین متولد شد، اما خیلی زود پیشرفت کرد و توانست لقب بزرگ ترین صرافی کریپتوکارنسی دنیا را از آن خود کند. با توجه به قوانین بسیار سرسختانه درباره ارزهای دیجیتال در کشور چین، بنیانگذاران بایننس خیلی زود مجبور به مهاجرت به ژاپن شدند، کشوری که با روی باز رمز ارزها را پذیرفته و عاشق آنهاست! با توجه به تاریخچه کوتاه شرکت و تاسیس آن در سال 2017، سرعت رشد صرافی بایننس فوقالعاده قلمداد میشود. به طور متوسط روزانه یک میلیارد دلار معامله بر بستر این پلتفرم صورت گرفته و از نظر حجم تبادلات، اکنون بزرگ ترین صرافی مبادلات آلت کوینهاست. سرعت رشد بایننس به حدی بود که در ژانویه سال 2018، کمتر از یک سال بعد از تاسیس و شروع به کار، شرکت به دلیل حجم انبوه کاربران متمایل به ساخت حساب کاربری، برای مدتی مجبور به توقف ثبت نام و پذیرش نکردن کاربران جدید شد! تنها در یک روز 240 هزار اکانت جدید در بایننس ایجاد شده بود. صرافی بایننس توانست ارز دیجیتالی به اسم بایننس کوین (BNB) را به دنیا معرفی کند. ۱۵ میلیون دلار، رقمی بود که در اواسط سال ۲۰۱۷ میلادی، یعنی همان سالی که صرافی بایننس تاسیس شد توسط عرضه اولیه بایننس کوین عاید بنیانگذاران این شرکت شد. کاربر پسند بودن، سرعت بالای معاملات، میزان کارمزد بسیار ناچیز و اندک سه دلیلی است که بایننس را در این چندسال به غول صرافی جهان تبدیل کرده است.
جبهه گیری کشورها در برابر رمز ارزها سابقه طولانی دارد
انگلستان تنها کشوری نیست که در این مدت، در برابر بزرگ ترین صرافی ارز مجازی جهان جبهه گیری کرده است. قبل از این کشور، صربستان،ایران،مقدونیه، آلبانی، بوسنی، بلاروس، برمه، ساحل عاج، کوبا، جمهوری خلق کنگو، عراق، لیبریا، کره شمالی، سودان، سوریه و زیمبابوه فعالیت این صرافی را برای مردم شان قطع کرده اند. البته درباره کشورمان بد نیست بدانید که صرافی بایننس به دلیل اینکه کشور ایران متوجه تحریم و محدودیتهای بینالمللی زیادی شده، نام ایران را از فهرست احراز هویت سیستم حسابهای کاربری خود حذف کرده است. یعنی اگر بخواهید در این صرافی ثبت نام کنید و برای خود یک حساب کاربری بسازید، قاعدتا مجبور خواهید شد از یک نرمافزار VPN مناسب بهره ببرید تا آیپی دستگاه شما، به داخل ایران تعلق نداشته باشد. ایران به همراه کشورهایی مثل کره شمالی، سوریه، میانمار، ساحل عاج و کوبا جایی در میان فهرست صرافی بایننس ندارد و اگر این صرافی متوجه تراکنشهایی از سمت این کشورها شود، قطعا تبعات و پیامدهای خوبی حاصل معاملهگران نخواهد شد و در بدترین سناریو، سرمایه یک کاربر از سمت صرافی مسدود یا به اصطلاح بلوکه میشود.
تصمیم انگلستان چه تاثیری روی بازار رمز ارزها داشت؟
با انتشار اخبار تصمیم انگلستان درباره محدودیت برای صرافی بایننس انتظار میرفت تا موج نزولی رمز ارزها تشدید شود اما قیمت بیت کوین در روز سه شنبه در 35 هزار و 121 دلار در حال معامله بود که نسبت به روز گذشته اش تنها 7 دهم درصد بالاتر است و این در حالی است که طی روزهای معاملاتی اخیر بیت کوین در هر روز رشد خوبی را به ثبت میرساند.فوربس قبلا در پیش بینی خود گفته بود حداقل در کوتاه مدت بیت کوین با یک مقاومت جدی بین 34 تا 37 هزار دلاری روبه روست و به نظر میرسد در شرایط کنونی بیت کوین در همین محدوده گیر افتاده است. البته قیمت این ارز مجازی نسبت به هفته پیش 10 درصد رشد کرده و ارزش کل بازار آن به 658 میلیارد دلار رسیده است. اتریوم هم نسبت به یک روز گذشته اش 4.4 درصد رشد کرد و به 2151 واحد رسید. حتی باینانس کوین هم که بیشترین ارتباط را با این صرافی مجازی دارد 2.6 درصد رشد کرد و به 300 دلار رسید. خبر محدودیت صرافی بایننس در شرایطی منتشر شده است که بایننس تحت بررسی دقیق و موشکافانه قانون گذاران آمریکا و اروپا قرار دارد و قبلا از جانب ژاپن به دلیل فعالیت غیر قانونی هشدار دریافت کرده است. شاید بتوان گفت چون سابقه این هشدارها و تصمیم های سخت درباره این صرافی وجود دارد سرمایه گذاران بزرگ ارزهای مجازی از این بابت نگرانی ندارند و دست به فروش و عرضه ارز مجازی شان نزدند.
بیتکوین به مصاف حمایت مهم ۳۰ هزار دلاری حرکت کنداما برخلاف انتظارات بیتکوین با رشدی ۵ درصدی در روز دوشنبه به کانال ۳۵ هزار دلاری بازگشت. حمایت چند باره بیتکوین در محدوده ۳۰ هزار دلاری، این قیمت را به سطح حمایتی روانی و فنی مهمی تبدیل کرده است. تحلیلهای فنی نیز نشاندهنده شکستن مقاومت دینامیک بیتکوین است و در صورت ادامه روند صعودی، بیتکوین میتواند تا ۴۰ هزار دلار نیز پیشروی کند و در غیر اینصورت باید دوباره منتظر محدوده ۳۰ هزار دلاری باشد.