
تعداد بازدید : 129
رژه ستارهها به فرماندهی 7 کارگردان زن
بهرام رادان، هوتن شکیبا،سحر دولتشاهی، پارسا پیروزفر، پژمان جمشیدی و الناز شاکردوست از جمله بازیگران حاضر در آثار فیلم سازان زن جشنواره هستند
نویسنده : مائده کاشیان

جشنواره فجر امسال از شیوه برگزاری گرفته تا تعدد آثار حاضر در این رویداد، به طور کلی شرایط متفاوتی را تجربه خواهد کرد و متفاوتترین دوره جشنواره در سال 99 رقم خواهد خورد. یکی از اتفاقات جالب در سیونهمین دوره ،حضور پررنگ کارگردانان زن در این رویداد است. هرچند که این اتفاق بیسابقه نیست و مثلا در دوره سیوپنجم نیز شاهد حضور پنج فیلم ساز زن در بخش سودای سیمرغ بودیم، اما معمولا سهم فیلم سازان زن در رقابت فجر کمتر است که میتوان آن را اتفاق کمسابقهای دانست.
نرگس آبیار
نرگس آبیار با فیلم «شیار 143»، «نفس» و «شبی که ماه کامل شد» در دورههای سیودوم، سیوچهارم و سیوهفتم حاضر بوده و در هیچ دورهای جشنواره را دست خالی ترک نکرده است. سال 97 فیلم «شبی که ماه کامل شد» در 13 بخش نامزد دریافت جایزه شد و رکورد زد و در نهایت شش سیمرغ بلورین نصیب این فیلم شد. اکنون نرگس آبیار با سابقه خوبی که در کارگردانی دارد، پس از یک دوره غیبت با فیلم «اَبلق» راهی جشنواره شده است. او در این فیلم دومین همکاری با هوتن شکیبا و الناز شاکردوست و اولین همکاری را با بهرام رادان تجربه کرده است. آبیار در این فیلم سراغ موضوعی اجتماعی رفته و اثر متفاوتی در کارنامه او خواهد بود.
ستاره اسکندری
ستاره اسکندری جزو کارگردانهای فیلم اولی سیونهمین جشنواره فجر است. او که قبلا تجربه کارگردانی تلهتئاتر داشته، امسال در اولین تجربه خود در زمینه کارگردانی فیلم سینمایی، «خورشید آن ماه» را ساخته. ستاره اسکندری برای ساخت این فیلم لوکیشنهایی در سیستان و بلوچستان را انتخاب کرده و فیلم برداری آن را در این استان انجام داده. درباره قصه فیلم اطلاعاتی منتشر نشده، اما هدف اسکندری از ساخت این فیلم ستایش از فرهنگ بلوچستان است. این فیلم به زبان بلوچی ساخته شده و بازیگران آن چالش آموختن این زبان و صحبت کردن به زبان بلوچی را تجربه کردهاند. پژمان بازغی، نازنین فراهانی و مریم بوبانی بازیگران شناختهشده فیلم هستند.
آرزو ارزانش
آرزو ارزانش یکی دیگر از کارگردانانی است که با اولین فیلم خود به نام «آهنگ دونفره» در جشنواره فجر حضور دارد. ارزانش در این فیلم سراغ ژانر کمدی رفته و قصهای را درباره یک خواننده مرفه و ثروتمند روایت کرده است. نقش این خواننده را فرزاد فرزین خواننده موسیقی پاپ که پیش از این هم تجربیاتی در زمینه بازیگری داشته، ایفا کرده است. احمد مهرانفر، بهاره کیانافشار، امیرحسین رستمی و علیرضا استادی نیز از بازیگرانی هستند که در این فیلم ایفای نقش کردهاند. آرزو ارزانش که برای اولین بار تجربه کارگردانی را با «آهنگ دونفره» داشته، بعید است که بتواند با این فیلم از دیگر کارگردانهای خانم در جشنواره فجر امسال سبقت بگیرد.
مریم بحرالعلومی
مریم بحرالعلومی تنها فیلم «پاسیو» را در کارنامه خود دارد که سال 97 در گروه هنروتجربه به نمایش درآمد و چندان دیده نشد. این کارگردان جوان امسال با دومین فیلمش «شهربانو» در جشنواره فجر حضور خواهد داشت. او در این فیلم با یک تهیهکننده خانم به نام پگاه احمدی همکاری کرده و سراغ قصهای زنانه نیز رفته است. فرشته صدرعرفایی در این اثر شخصیت اصلی را بازی کرده و در نقش یک مادر ظاهر شده. بهناز جعفری، گلاره عباسی، سامان صفاری و بهرنگ علوی دیگر بازیگران فیلم هستند. بحرالعلومی اکنون مشغول ساخت فیلم جدیدش «قطع فوری» است و احتمالا آن را به جشنواره سال آینده فجر خواهد فرستاد.
آیدا پناهنده
آیدا پناهنده با فیلمهای «ناهید» و «اسرافیل» شناخته میشود. آخرین حضور این کارگردان در جشنواره به سال 95 برمیگردد که با «اسرافیل» در این رویداد حضور داشت. او امسال با سومین ساخته خود به نام «تیتی» که فیلم پرستارهای است و یکی از امیدهای جشنواره سیونهم به حساب میآید، در مقام کارگردان و تهیهکننده در این رقابت حضور دارد. «تیتی» در شمال کشور جلوی دوربین رفته و الناز شاکردوست، هوتن شکیبا و پارسا پیروزفر در آن بازی کردهاند. الناز شاکردوست در این اثر با لهجه شمالی صحبت کرده است. فضای فیلم تخیلی و قصه آن درباره یک فیزیکدان است که مشغول آماده کردن پایاننامه خود درباره پایان جهان است.
رقیه توکلی
یکی از فیلمهای سینمای کودک و نوجوان در جشنواره امسال را رقیه توکلی ساخته است. او که پیش از این با فیلم «مادری» تجربه کارگردانی داشته، در دومین ساخته خود «مهران» سراغ روایت قصهای ویژه مخاطب کودک و نوجوان رفته. قصه این فیلم که در باره دفاع مقدس ساخته شده، در تابستان سال 65 میگذرد. پسربچهای به نام «مهران» در یزد میزبان یک خانواده جنگزده کُرد میشود. بازیگران این فیلم، از بازیگران بومی یزد هستند و چهره شناختهشدهای در میان آن ها حضور ندارد. معمولا آثار سینمای کودک و نوجوان به اندازه کافی در جشنواره مورد توجه قرار نمیگیرند و نمیتوان چندان به استقبال از «مهران» امیدوار بود.
فرنوش صمدی
فرنوش صمدی سابقه زیادی در زمینه کارگردانی ندارد و تا به حال سه فیلم کوتاه ساخته، اما در «خط فرضی» برای اولین بار کارگردانی یک فیلم بلند را تجربه کرده است. داستان این فیلم درباره زنی به نام «سارا»ست که به همراه همسرش «حامد» برای شرکت در یک جشن عروسی راهی شمال هستند، اما «حامد» نمیتواند به این سفر برود و این سرآغاز ماجراهای مختلف در زندگی «سارا» ست. سحر دولتشاهی، آزیتا حاجیان و حسن پورشیرازی در این فیلم بازی کردهاند و پژمان جمشیدی نیز با این فیلم حضور در یک اثر غیرکمدی را تجربه کرده است. «خط فرضی» پیش از این در جشنواره تورنتو و جشنواره وایادولید اسپانیا به نمایش درآمده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 106
اخبار
جشنواره فجر حضوری شد
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در دبیرخانه سی و نهمین جشنواره فیلم فجر، از ستاد برگزاری و بخشهای مختلف اجرایی جشنواره بازدید کرد.
به گزارش ستاد اطلاعرسانی جشنواره فیلم فجر، کیانوش جهانپور گفت: «پروتکلها و شیوهنامههایی که وزارت بهداشت در نظر گرفته است به نوعی جامع است که وادیها و مشاغل مهم از جمله سینما و مسائل مربوط به جشنواره را هم شامل میشود.» وی ادامه داد: «در تعیین پروتکلها سعی بر این بوده که ضمن حفظ این رویدادها در برگزاری آن محدودیتهایی اعمال شود که هم سلامت رویداد و هم سلامت مخاطبان در آن لحاظ شود.»
رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت خطاب به مخاطبان سینمای ایران تأکید کرد: «استدعایی که از مردم داریم، آن است که در جشنواره فیلم فجر به عنوان مهمترین رخداد سینمایی کشور با رعایت اصول و توصیهنامههای بهداشتی شرکت کنند و همزمان از این جشنواره و رویداد استفاده کافی را ببرند.»
پاسخ صداوسیما به انتقادات نمایندگان مجلس درباره لباسکردی
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت که روز گذشته مسئولان صدا و سیما با او تماس گرفتند و گفتند ویدئوی شبکه دو سیما مربوط به دو سال پیش است.
به گزارش صبا، علی نیکزاد در جلسه علنی دیروز در پاسخ به نطق جلال محمودزاده رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس که انتقادهایی را از سخنان مجری شبکه دو سیما در باره لباس کردی مطرح کرد، گفت: «روز گذشته از صداوسیما با بنده تماس گرفتند و گفتند کلیپ شبکه دو سیما مربوط به دو سال پیش بوده و صداوسیما نیز آن را قبول ندارد. بین اقوام در ایران هیچ فرقی نیست. کردها افتخار ایران و اسلام هستند.» نیکزاد با بیان این که این مطلب درست نیست که بگوییم فقط به یکی از اقوام ظلم شده است، افزود: «با این حال مجلس به احترام نمایندگان کرد به صداوسیما عکسالعمل نشان داد.» روز گذشته سارا فلاحی نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی از نامه نمایندگان مناطق کردنشین به رهبر معظم انقلاب در اعتراض به اهانت به قوم کرد در یکی از برنامههای صداوسیما خبر داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 194
چهره ها و خبر ها







ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.