
گروه اجتماعی- خیلی آرام آرام، طوری که سروصدا و گرد و خاک به پا نکند، نظام آموزش و پرورش را به سمت و سوی سیستم های غیر دولتی کشانده اند. بماند که این اراده و نگاه با متن و صراحت قانون اساسی در تضاد است، اما آن چه با نگاه خصوصی سازی اکنون در حال توسعه است، مدارس و آموزش را بیشتر شبیه یک بنگاه اقتصادی می کند تا این که یک مدرسه و فضای آموزش و تربیت واقعی باشد.ماجرای رویکرد خودگردانی مدارس با گسترش مدارس هیئت امنایی و مجوز تغییر کاربری مدارس و فضاهای آموزشی دو نمونه بارز این ماجرا هستند که طی دو سال اخیر به دلیل اهتمام بر موضوع درآمدزایی وزارتخانه ها جدی تر به آن پرداخته شده است. ما دراین گزارش موضوع تغییر کاربری مدارس را دقیق تر بررسی می کنیم.
ماجرای تغییر کاربری از کجا شروع شد؟
نمایندگان مجلس 30بهمن 96 در جریان لایحه بودجه97 به وزارت آموزش و پرورش اجازه دادند بهمنظور سامان دهی و بهینهسازی کاربری بخشی از املاک و فضاهای آموزشی، ورزشی و تربیتی خود و با رعایت ملاحظات آموزشی و تربیتی به احداث، بازسازی و بهرهبرداری از آن ها اقدام کند. در همین زمینه پس از این مصوبه، قاسم احمدی لاشکی عضو کمیسیون آموزش مجلس در تیرماه97 چنین می گوید: «باید فکری اساسیتر برای مشکلات مالی آموزش و پرورش کرد، آموزش و پرورش باید مدارسی را که در خیابانها و مناطق گران قیمت شهرها وجود دارد تغییر کاربری دهد و از درآمدشان استفاده کند.»
روایت این نماینده مجلس در آن زمان در توجیه این طرح و برای درآمدزایی و رفع مشکلات مالی آموزش و پرورش مطرح شده است. نگاهی که در فقدان طرح های دراز مدت و در پی کم توجهی به جایگاه رفیع آموزش در میان مسئولان شکل گرفته، نگاهی که به سادگی چوب حراج به فضاهای آموزشی زده است.
ثبت 1.5 میلیون درخواست تغییر کاربری مدارس
در پی تصویب این قانون، در همان سال 97 درخواست تغییر کاربری حدود 900 میلیون مترمربع در آموزش و پرورش ثبت می شود. در این زمینه خبرگزاری تسنیم دوروز قبل در گزارشی به نقل از دکتر رضا امیدی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی آمار و اعداد این تغییر کاربری ها یا به نوعی «مدرسه فروشی های قانونی» را منتشر کرد. دکتر امیدی در پژوهشی که پیش از این انجام داده نوشته است: «از سال 93 براساس تفسیر آموزش و پرورش تغییر کاربری مدارس به فضای تجاری در راستای درآمدزایی مدارس دولتی مطرح شد. این موضوع از سال 96 در تبصرۀ 9 قانون بودجه تصریح شد؛ هرچند آموزش و پرورش طی این سالها همواره قائل بوده که برای تغییر کاربری، نیازی به قانون ندارد. اکنون، گزارشهای تفریغ بودجه از عملکرد تبصرۀ 9 در سالهای 96 و 97 نشان میدهد که شوراهای آموزش و پرورش در استانها طی این دو سال، درخواست تغییر کاربری حدود 1.5 میلیون مترمربع از فضاهای آموزشی به فضاهای تجاری را داشتهاند.»
دکتر امیدی در مطلب اش آورده است:
«از مجموع درخواستهای تغییر کاربری فقط در سال 97، بیش از 400 هزار مترمربع مربوط به استان تهران است و این درحالی است که این استان بهلحاظ تراکم دانشآموز در کلاس درس جزو ضعیفترین استانهای کشور است. علاوهبر همه فسادها و تعارضهایی که این اقدامات در پی دارد و حتی گاه صدای خود مسئولان آموزش و پرورش را هم درآورده است. همچنین تغییر کاربری فضاهای آموزشی بهویژه در شهرهای بزرگ، مدرسهسازی در آینده را با چالش جدی در زمینه تأمین زمین مناسب بهلحاظ مکانی مواجه میکند و دسترسی به فضای آموزشی را دشوارتر. ما در همین وضعیت فعلی هم با کمبودهای جدی در زمینه مدرسه و کلاس درس مواجهیم و نزدیک به یکسوم مدارس کشور بهدلیل فرسودگی در فهرست تخریب و جایگزینی قرار دارند.» دکتر امیدی تاکید کرده است: درخواست تغییر کاربریها به طور کلی در جهت درآمدزایی مدارس دولتی برای تأمین بخشی از هزینههای جاری است چرا که به تعبیر یکی از وزیران پیشین آموزش و پرورش، دست مدرسه باید در جیب خودش باشد و بخشی از هزینههای ناحیه و منطقه را نیز تأمین کند!
واگذاری ها شفاف نیست
ما نیز در همین زمینه با عادل برکم کارشناس حوزه آموزش و مدرسه همکلام شدیم. او هم به این قانون معترض بود و ضمن بیان دغدغه های دکتر امیدی به شفاف نبودن واگذاری ها و تغییر کاربری ها هم اشاره می کند. «برکم» اعتقاد دارد که شاید تغییر کاربری گاهی مفید باشد، اما تفکر از میان بردن مدرسه های قدیمی اساسا تفکر اشتباهی است، چراکه اغلب این مدارس هویت ما و تاریخ محلات و جامعه هستند و حذف آن ها بخشی از فرهنگ را از میان می برد.
عضو کمیسیون آموزش در گفت و گو با خراسان مطرح کرد:
تغییر کاربری مدارس به نفع پسرخاله ها !
محمداکبری-علی کریمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان این که مراکز آموزش دولتی سرمایه های بین نسلی هستند ،افزود: حکایت هایی از تغییر کاربری مراکز آموزشی به ثمن بخس و واگذاری آن از پسرخاله به دخترخاله شنیده ایم ، در این زمینه کمیسیون گزارشی را تهیه می کند واگر کوچک ترین خطایی مغایر قانون و سیاست های کلان رخ داده باشد ، پیگیری خواهد کرد.وی افزود: زمین های مدارس عمدتا اهدایی مردم و خیرین بوده بنابراین بیت المال و متعلق به مردم است و قطعا هدف بانیان ایجاد مدرسه برای تعلیم و تربیت بوده و از بهره برداری غیر آموزشی از آن مکان رضایت نخواهند داشت.نماینده بابل در مجلس با بیان این که روزنه های قانونی برای فروش یا تغییر کاربری اماکن دولتی شامل مراکزآموزش دولتی نمی شود اظهار کرد: هم اکنون ما با کمبود مراکز آموزشی مواجه هستیم. طی صحبتی که امروز با شخص وزیر آموزش و پرورش در این زمینه داشتیم دولت خود را ملزم می داند در سال 99 براساس بودجه سه هزار میلیارد هزینه احداث مراکز آموزشی را تقبل کند و با مشارکت مردم کمبود دو هزار میلیاردی این بخش تا پایان سال تامین شود.
عضوکمیسیون آموزش:
40 میلیون فضای آموزشی کم داریم
احمد حسین فلاحی عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهارکرد: تفسیر وزارت آموزش و پرورش از بند “ن” تبصره 3 قانون بودجه و همچنین استناد به تبصره9 قانون بودجه سال 96 برای تغییر کاربری مدارس از آموزشی به تجاری براساس بهانه ای برای ثبت درخواست تغییر کاربری حدود 1.5 میلیون مترمربع از فضاهای آموزشی به فضاهای تجاری در سال 96 تا 97 شده است.وی افزود: این در حالی است که براساس آمار دست کم با 40 میلیون متر مربع کمبود فضای آموزشی در سراسر استان های کشور مواجه ایم.فلاحی با بیان این که تغییرکاربری مدارس به هر موقعیتی غیر از وضعیت آموزش با هر بهانه قابل قبول نیست خاطرنشان کرد: اگر بحث درآمد زایی از فضای آموزشی یا به اصطلاح اجاره دادن آن با در اختیار مراکز آموزش دیگر قرار دادن بود اشکال کمتری دیده می شد. وی یادآور شد: با تشکیل کمیته های تخصصی کمیسیون آموزش و پرورش در هفته های آینده این مسئله برای جلوگیری از مواجهه با چالش جدی تر پیگیری می شود و کمیسیون براساس گزارش کمیته در این زمینه ورود خواهد کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

جواد نوائیان رودسری – ظاهراً پرتغالیها، پس از آغاز دستاندازی در خلیجفارس، از سال 913 هـ.ق(886 خورشیدی)، توتون و تنباکو را وارد ایران کردهبودند و در نیمهنخست قرن دهم هجری قمری، استفاده از دخانیات در ایران رایج شد؛ به طوری که هنگام به قدرت رسیدن شاهعباس یکم، استعمال دود توتون و تنباکو، به یک عادت همگانی تبدیل شده و حتی جای خود را در هنر و نقاشی هم باز کردهبود. در این زمان، هنوز مضرات استعمال دود توتون و تنباکو بر جوامع بشری معلوم نبود و به همین دلیل، برای استفاده از آن رغبت عمومی وجود داشت. چنانکه مشهور است، نخستین انجمنهای مبارزه با دخانیات دنیا، اواخر قرن 19 میلادی در اروپا پدید آمد؛ اما مطالعه تاریخ، این شهرت را زیر سوال میبرد و تشکیل چنین جمعیتهایی را، اولاً در ایران و ثانیاً، در دوره شاهعباس اول و حوالی سال 1000 هـ.ش نشان میدهد. در این نوشتار قصد داریم به این موضوع بپردازیم و پرده از یک راز مهم تاریخی برداریم.
ماجرای پِهِن اسب در قلیان درباریان!
با وجود آنکه استعمال دود توتون و تنباکو، به صورت چُپُق و قلیان، در دوره شاهعباس بهشدت رواج داشت، اما او از دخانیات بیزار بود و جز در موارد خاص، نمیتوانست بوی زننده آن را تحمل کند. موارد خاص هم زمانی پیش میآمد که سفیر یکی از کشورهای دوست، مانند هندوستان، وارد ایران میشد و البته سخت به دخانیات اعتیاد داشت. شاهعباس در این موارد سخنی نمیگفت، اما با بهانههای مختلف مجلس را ترک میکرد تا در معرض دود قرار نگیرد. او بارها سعی کرد درباریانش را هم از کشیدن قلیان و چُپُق منصرف کند، اما این کار شدنی نبود و شاه صفوی هم نمیخواست خیلی سخت بگیرد؛ تا اینکه یکبار کاسه صبرش لبریز شد و کاری کرد، کارستان! شاردن، جهانگرد و گوهرشناس معروف فرانسوی در سفرنامهاش به این اقدام شاهعباس اشاره میکند. او مینویسد که شاه دستور داد درباریان را دعوت و برای آنها قلیان چاق کنند؛ اما به جای توتون و تنباکو، در سر قلیان، «پِهِن اسب» بریزند! درباریان از روی رغبت یا وحشت، بدون آنکه بدانند دود چه چیزی را داخل ریه میفرستند، «پِهِن اسب» را کشیدند و هنگامی که شاه از آنها درباره کیفیت تنباکو و قلیان پرسید، همه زبان به مدح و ستایش آن تنباکوی «پِهِننشان» گشودند! شاهعباس، قورچیباشی را که یکی از حاضران در مجلس قلیانکشی بود، فرا خواند و به وی گفت: «میل دارم عقیده خود را درباره این تنباکو، بدون تعارف بگویی!» قورچیباشی پاسخ داد: «به سر مبارک قسم که از هزار گُل خوشبوتر است!» شاهعباس چهره درهم کشید و گفت: «مردهشوی چیزی را ببرد که نمیتوان بوی آن را از پِهِن تشخیص داد!»
شدت عمل علیه استعمال دخانیات
شاه مدتی را به این منوال، به صورت «کج دار و مریز»، در برابر علاقهمندان به توتون و تنباکو رفتار کرد؛ اما طبق گزارش «آدام اولئاریوس»، سیاح آلمانی، پس از پیروزی ایران بر عثمانی در سال 1027، اتفاقی افتاد که دیگ غضب شاهعباس را به جوش آورد. او که از پیروزی بسیار خرسند بود، دستور داد مواجب یکساله قشون را یکجا پرداخت کنند؛ اما خبر رسید که سربازان به جای خرج مواجب در امور معیشتی و زندگی خود، به خرید تنباکو رویآوردهاند و بوی دود، تمام اردو را برداشته است! شاه که از این مسئله بسیار عصبانی بود، گروهی را گرد آورد و آنها را مسئول اجرای ممنوعیت استعمال توتون و تنباکو در اردو کرد؛ این نخستین بار در تاریخ بود که گروهی برای انجام این امر خطیر تشکیل میشد. شاه دستور داد هر کس در اردوی شاهی از دخانیات استفاده کند، لب و بینیاش بریده شود. او ورود توتون و تنباکو به اردو را هم ممنوع کرد و حتی، بازرگانی را که به بهانه ندانستن حکم شاهعباس، توتون و تنباکو وارد اردو کرده بود، با اجناسش به آتش کشید و سوزاند! افزون بر اینها، واردات توتون و تنباکو، تا زمان مرگ شاهعباس، ممنوع شد و متخلفان به اشد مجازات میرسیدند؛ اما چه حاصل که بعد از درگذشت شاه مقتدر صفوی، دوباره آفت دخانیات به جان ایرانیان افتاد و ماندگار شد!

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بازار سرمایه کشور بعد از دو روز توقف و استراحت پشت سد روانی 1.5 میلیون واحد، دیروز را با فشار فوق العاده خریداران آغاز و طی 5 دقیقه، شاخص کل بورس از 1.5 میلیون واحد عبور کرد. این اتفاق همزمان با خبرهای خوش وزیر اقتصاد از راه اندازی بورس املاک و افزایش عرضه های اولیه از هفته آینده بود.به گزارش خراسان، همان طور که در گزارش خبری دیروز تصریح کردیم، روند منفی معاملات که از روز یک شنبه آغاز شده بود از میانه معاملات روز دوشنبه معکوس شد و نوید رشد بازار در معاملات دیروز را میداد. اما انتظار رشد خیره کننده 65 هزار واحدی هم به راحتی نمی رفت. عبور سریع شاخص از 1.5 میلیون واحد، آن هم فقط طی 5 دقیقه منجر به ریزش ترس از این سقف روانی و تشدید قابل توجه سفارشات خرید شد. به نحوی که صف های خرید سنگین برای اکثر نمادها و گروه ها ایجاد شد.مخابره برخی اخبار مثبت مثل پیشنهاد کاهش مالیات شرکت ها، انتشار دستورالعمل تبصره 19 قانون بودجه که دلالت هایی بر استفاده از ابزارهای بورسی مثل صندوق پروژه برای تامین مالی طرح های عمرانی دارد، اظهارات معاون اقتصادی وزیر خارجه مبنی بر ایجاد ساز و کار حضور ایرانیان مقیم خارج در بازار سرمایه و راه اندازی بورس املاک نیز بر ایجاد جو مثبت در بازار سرمایه بی تاثیر نبوده است. این موارد در کنار مصوبه کاهش کارمزد معاملات بورس شرایط راحتی را برای عبور از سطح 1.5 میلیون واحد ایجاد کرده است. این در حالی است که هنگام رسیدن شاخص به مرز یک میلیون واحد، چندین عامل منفی بر بازار سایه افکند که منجر به استراحت سه هفته ای شاخص شد.البته هم اکنون نیز در پی رشد بی پروای شاخص بورس انتقاداتی در خصوص حبابی شدن قیمت برخی سهم ها و همچنین علل حمایت مکرر دولت از بورس مطرح شده است. از جمله مجید شاکری، کارشناس اقتصادی با اشاره به خلق ثروتی که منجر به تشکیل سرمایه ثابت نمی شود نوشت: « داستان افزایش شدید شاخص بورس یکی از غم انگیزترین ماجراهای اقتصاد ایران در دهه های اخیر است.»
۲ خبر خوش وزیر اقتصاد
در حالی که همه کارشناسان بر لزوم افزایش عرضه های اولیه برای تعمیق بورس تاکید دارند، فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری ایجاد پنجره واحد برای ورود شرکتهای بخش خصوصی به بازار سرمایه، در این خصوص گفت: با تامین اجتماعی و شستا تفاهم کردیم ۲۱ شرکت بورسی عرضه اولیه داشته باشند. به گفته وی بر این مبنا از هفته آینده عرضههای اولیه در دو روز عرضه میشود.وی در باره راه اندازی بورس املاک هم گفت: موفق شدیم با همکاری سازمان بورس اولین جلسه را در این زمینه برگزار کنیم. وزیر اقتصاد با اشاره به این که ۱۲ حوزه درگیر بورس مستغلات هستند، تصریح کرد: بسیاری از سازمان ها، همچون بنیاد مستضعفان. بنیاد شهید، ستاد فرمان امام، تامین اجتماعی و دانشگاه آزاد اعلام آمادگی کردند تا املاک خود را در این بورس برای فروش عرضه کنند. به گزارش دنیای بورس، علاوه بر آن، رئیس جمهور از وزیر اقتصاد خواست تسهیل شرایط ورود شرکت های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال به بورس را پیگیری کند و تا حد امکان یک بازار اختصاصی به منظور پذیرش شرکت های دانش بنیان و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال ایجاد شود.گفتنی است علاوه بر تسهیل ورود شرکت ها به بورس با حذف بررسی مجدد مالیاتی سال های گذشته و ایجاد پنجره واحد، پیشنهاد کاهش نرخ مالیات بر عملکرد شرکت ها نیز ارائه شده است که می تواند بر سودآوری شرکت های بورسی تاثیر معناداری داشته باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

فصل تابستان شروع شده و بعضی ها به خصوص نوجوانان و جوانان تا پاسی از شب بیدار میمانند و به بازی رایانهای یا تماشای فیلم، وب گردی و... مشغول میشوند. به ویژه که با اوج گیری مجدد کرونا، تفریحات دیگر کم شده و درخانه ماندن هم منجر به شب بیداری می شود. شببیداری و خوابیدن نامنظم، سلامت جسم و روان انسان را تا حد زیادی تهدید میکند. به این ماجرا، موضوع دیگری را هم باید اضافه کرد که نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد شیوع ویروس کرونا، ترس از امکان مبتلا شدن به آن و ... به میزان قابل توجهی سلامت افراد را به خطر انداخته و خواب آنها را نامنظم کرده است(منبع پژوهش: دیلی میل). حالا باید به این سوال پاسخ دهید که شما جزو کدام دسته هستید؟ آنهایی که «خوابشان میبرد» یا آنهایی که «میخوابند»؟ کسانی که خوابشان «میبرد»، رابطهشان با خواب یکطرفه است؛ توقع دارند هروقت اراده کردند، بیاید و آنها را با خودش ببرد. خب قضیه به این سادگی نیست، خواب خیلیوقتها به سراغشان نمیرود یا میرود ولی آنقدر بیکیفیت است که خستگی به تنشان میماند. اما کسانی که «میخوابند» نکته ماجرا را گرفتهاند. آنها میدانند برای خوابیدن، رفتن به رختخواب کافی نیست و باید مقدماتی بچینند و کارهایی بکنند و کارهایی نکنند. همانطور که از دندانهایمان توقع نداریم خودشان مراقب خودشان باشند و پوستمان را به امان خدا رها نمیکنیم که در برابر اشعه سوزان آفتاب گلیم خودش را از آب بیرون بکشد، از خواب هم نمیتوانیم انتظار داشته باشیم بدون مراقبت ما، کارش را به درستی انجام بدهد. به این مراقبت میگویند «بهداشت خواب». اسمش را تا حالا شنیدهاید؟ چیزی دربارهاش میدانید؟ پرونده امروز زندگیسلام در همین باره است و خواندنش به همه به دلیل کاربردی بودنش، توصیه اکید میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پــــسلــــرزههــــای نتــــایــــج ضعیــــف استقــــــلال
اولتیمـاتـوم بـه فـرهـاد، چشمک به قلعهنویی و استرا!
استقلال تهران پس از بازی با نفت مسجدسلیمان در هفته هجدهم لیگ برتر تا دوشنبه که دیدارش با سایپا در هفته بیستو دوم لیگ برتر انجام شد، دیگر رنگ برد را ندیده است. آبیهای پایتخت پس از بازی با نفت مسجدسلیمان به دیدار پرسپولیس رفتند و بازی برده را در دقایق پایانی با تساوی عوض کردند. پس از آن هم بازی با الاهلی عربستان در هفته دوم لیگ قهرمانان آسیا را برگزار کرده و به این تیم باختند و در ادامه هم با یک گل مغلوب گلگهر سیرجان شدند. پس از تعطیلی چند ماهه لیگ استقلال با برگزاری دیدار معوقهاش با فولاد برگشت که البته این بازی را هم به شاگردان جواد نکونام واگذار کرد و در ادامه هم مقابل سایپا به میدان رفت و با تساوی یک-یک متوقف شد تا تیم مجیدی یک آمار فاجعهبار ثبت کند. کسب فقط 2 امتیاز از 5 بازی و از دست دادن 13 امتیاز در لیگ و لیگ قهرمانان آسیا قطعا خوشایند مدیران و هواداران استقلال نیست، بخصوص آنکه با نتایجی که در هفته بیستو دوم به دست آمد، فولادخوزستان بالاتر از استقلال قرار گرفت و حالا آبیها حتی شانس اندکی برای کسب سهمیه آسیا دارند. همه این اتفاقات باعث شد شایعاتی درباره آینده کادرفنی استقلال مطرح شود از جمله اولتیماتوم باشگاه به فرهاد مجیدی و استعفای سرمربی آبیها. البته این شایعات بیدلیل هم نبود. سرمربی تیم فوتبال استقلال در اقدامی عجیب پس از تساوی تیمش مقابل سایپا تمامی دنبالکنندههای خود را در صفحه اینستاگرام حذف کرد. بعد از شکست استقلال مقابل فولاد در اهواز بود که فرهاد مجیدی در پستی جنجالی در اینستاگرام از ویلای امیردشت و فوتبال پاک صحبت کرد. وی به نوعی مدعی شد در آن مسابقه در حق تیم وی اجحاف شده اما این بار و بعد از توقف تیمش، در اینستاگرام اقدام عجیب دیگری انجام داد. البته مدیرعامل باشگاه استقلال جور فرهاد را در فضای مجازی کشید و این بار او از این طریق به هواداران پیام داد! احمد سعادتمند مدیرعامل باشگاه استقلال در صفحه شخصیاش از تماشاگران تیم به خاطر نتیجهای که در بازی با سایپا رقم خورد، عذرخواهی کرد. او خطاب به هواداران استقلال نوشت: «فقط میتونم بگم از شما پوزش میخوام که دلتون شاد نشد اما تلاشم دو برابر خواهد شد.» در ادمه هم سعید رمضانی سرپرست تیم استقلال نسبت به شایعه استعفای فرهاد مجیدی واکنش نشان داد و گفت: «این یک شایعه است و در اینخصوص صحبتی نمیکنم.»
با همه اینها نمیتوان از کنار شایعات گذشت، بخصوص آنکه با وجود ممنوعیت حضور تماشاگران در ورزشگاهها بهخاطر کرونا آنها در فضای مجازی حضور فعالی دارند و به اتفاقات واکنش نشان میدهند. در چند روز اخیر فضای مجازی به شدت علیه فرهاد مجیدی است و آنها خواستار کنارهگیری او شدهاند. بنابراین بحث اولتیماتوم حتی اگر شایعه باشد هواداران از آن استقبال میکنند. براساس شنیدهها نتایج اخیر استقلال اصلا برای مدیران این باشگاه خوشایند نبوده و شنیده میشود مدیران استقلال فقط تا بازی با تراکتور به مجیدی فرصت دادهاند و در صورت عدم کسب نتایج دلخواه در 2 بازی آینده مقابل پارس جم و تراکتور، مجیدی رفتنی میشود و نامجومطلق بهصورت موقت جانشین او خواهد شد. برای فصل بعد هم امیر قلعهنویی و گزینههای خارجی از جمله آندرهآ استراماچونی سرمربی سابق آبیها مدنظر مسئولان باشگاه هستند و حتی در فضای مجازی کمپینی برای بازگشت قلعهنویی تشکیل شده است! اتفاقا برخی از رسانهها نظر سرمربی سپاهان درمورد اینکه هواداران استقلال در فضای مجازی کمپین در خواست بازگشت او را به این تیم راهانداختند جویا شدهاند. قلعهنویی در این باره گفته است: «من فضای مجازی را زیاد دنبال نمیکنم ولی اگر چنین چیزی وجود دارد، از کسانی که لطف دارند ممنون هستم. من درحال حاضر تمام تمرکزم روی سپاهان و بازیهای باقی مانده است و میخواهیم با بهترین شرایط ممکن در 3 جبههای که میجنگیم کار را به پایان برسانیم. من پیشنهاد تیم ملی را رد کردم، چراکه میخواستم کارم را در سپاهان به پایان برسانم.» حال باید دید این اظهارنظر به خاطر رعایت قواعد حرفهایگری بوده یا به دلخوری قلعهنویی از استقلالیها برمیگردد و او بابت رفتارهای گذشته مسئولان و هواداران استقلال ناراحت است و به این زودیها قصد بازگشت به این تیم را ندارد.
نتیجه آخرین نبرد بزرگ دریایی قرن 18 چه بود؟
غرق شدن رؤیاهای ناپلئون در رود «نیل»!
رود نیل برای مصریان باستان مقدس بود؛ عامل و باعث حاصلخیزی در سرزمینی باستانی که روزگاری بر جهان متمدن سروری میکرد. اما نام این رودخانه بزرگ و مشهور، برای ناپلئون بناپارت خوشیُمن نبود؛ سحرگاه روز اول آگوست سال 1798 نیروی دریایی انگلیس به فرماندهی هوریشیو نلسون در خلیج «ابوقیر»، جایی در محل اتصال رود نیل به دریای مدیترانه، در برابر نیروی دریایی فرانسه صفآرایی کرد. فرانسویها، پیش از آن مصر را که در کنترل امپراتوری عثمانی بود، تصرف کرده بودند. تصرف مصر، نخستین گام برای بلندپروازیهای آسیایی ناپلئون بناپارت بود. او میخواست با طرح یک نقشه دقیق و با استفاده از راه آبی دریای سرخ، خود را به هند برساند و مهمترین مستعمره بریتانیا را تهدید کند. فرانسویها در روز اول آگوست، ناوگانی مجهز به میدان آوردند؛ 13 ناو جنگی و چهار ناوچه؛ در مقابل انگلیسیها هم دست خالی نبودند؛ 13 ناو جنگی و دو کشتی تدارکاتی داشتههای آنها را تشکیل میداد. در چنین وضعی، بُرد با طرفی است که تجربه نبردهای دریایی بیشتری داشتهباشد و انگلیسیها دارای این تجربه بودند. نبرد دریایی «نیل»، سه روز به طول انجامید و در شامگاه روز سوم آگوست با شکست کامل فرانسه پایان یافت. 9 کشتی فرانسوی توسط انگلیسیها به غنیمت گرفته شد و حدود پنجهزار نفر از نیروهای ناپلئون از بین رفتند؛ در مقابل، تلفات انگلیسیها فقط 218 نفر بود! این شکست تمام معادلات ذهنی ناپلئون را به هم ریخت و رؤیاهای دریایی او را در رود نیل، غرق کرد. به این ترتیب، او به دنبال یافتن راهی زمینی برای رسیدن به شرق رفت؛ نخست مسیر ایران را آزمود؛ ژنرال گاردان را به ایران فرستاد و با فتحعلیشاه قرارداد فینکنشتاین را امضا کرد؛ اما وقتی طرح عبور از ایران برای رسیدن به هند را غیرقابل اجرا دید، به سراغ روسیه رفت تا با اشغال این کشور، راهی به سمت شرق باز کند. اما هر دو نقشه، نقش بر آب شد؛ گویی رؤیای رسیدن به شرق از طریق زمینی هم، در همان نبرد نیل، در رودخانه باستانی مصر دفن شده بود؛ ناپلئون هیچگاه نتوانست به رؤیای شرقی خود جامه عمل بپوشاند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

با خیز دوباره کرونا در اولین روزهای تابستان و افزایش مبتلایان، فوت شدگان و بستری ها در مشهد، زمزمه های اعمال مجدد محدودیت های کرونایی به گوش رسید و با توجه به تفویض اختیار اعمال محدودیت ها در شهرهای با وضعیت قرمز به ستادهای استان، حال آن طور که مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به «خراسان رضوی» گفته این دانشگاه پیشنهادهای اعمال محدودیت در مشهد را اعلام کرده و در جلسه امروز ستاد استانی مبارزه با کرونا درباره آن تصمیم گیری خواهد شد.
پیشنهادها برای اعمال محدودیت ها چیست؟
دکتر رحیمی در پاسخ به این سوال که چه محدودیت هایی برای اعمال در استان پیشنهاد شده است؟ گفت: قطعا جلسه روز چهارشنبه ستاد مقابله با کرونای استان مصوباتی خواهد داشت و از روز شنبه هفته آینده محدودیت ها اجرایی خواهد شد، شاید برخی مصوبات از روز پنج شنبه اجرایی شود، به هر حال منوط به جلسه ستاد کروناست. وی تعطیل کردن مراسم و تجمعات عروسی، ترحیم، محدودیت تردد های بین شهری و محدودیت فعالیت در ادارات با تجمعات بالا را از پیشنهادهای دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد و افزود: مردم حتما استفاده از ماسک و رعایت دستورالعمل های بهداشتی را جدی بگیرند تا از این بحران عبور کنیم. وی در خصوص پیشنهاد محدودیت برای فعالیت مترو و اتوبوس نیز اظهار کرد: پیشنهادی اگر ارائه و قرار شود در ناوگان حمل و نقل عمومی محدودیتی اعمال شود باید به تایید شورای شهر برسد، محدود کردن خطوط اتوبوس و ساعات کاری از جمله پیشنهادهاست، اما باید به تایید شورای شهر برسد. وی تصریح کرد: اگر قرار است ساعات کاری بانک ها و ادارات دولتی تغییر پیدا کند باید متناسب با سایر محدودیت ها باشد، به هر حال چون بحث استانی است نمی توانم نظر شخصی بدهم. رحیمی همچنین در گفت و گویی با فارس گفت: درباره حرم مطهر امام رضا(ع) هیچ دغدغهای نداریم، چراکه پروتکلهای بهداشتی بهخوبی رعایت میشود و آستان قدس رضوی همکاری و نظارت خیلی خوبی در این زمینه داشته است.
همچنین خلیل ا... کاظمی معاون عمران، حملونقل و ترافیک شهرداری مشهد نیز در گفت و گو با «خراسان رضوی» در پاسخ به این سوال که درخواستی برای اعمال محدودیت در حمل و نقل عمومی از سوی شهرداری ارائه شده است؟ گفت: نه هنوز درخواستی به ما اعلام نشده است. وی افزود: طبق رصد هایی که انجام دادیم بیش از 90 درصد افرادی که از گیت ورودی وارد ایستگاه قطارشهری می شوند از ماسک استفاده می کنند، شاید داخل قطار استفاده نکنند که موضوع دیگری است. وی با بیان این که در برخی موارد تذکر دادن منجر به درگیری می شود تصریح کرد: دنبال مجوز از دستگاه قضایی هستیم تا اگر امکان داشته باشد از ورود افرادی که ماسک استفاده نمی کنند به قطار شهری با توجه به وضعیت کرونایی ممانعت کنیم.
وضعیت قرمز استان
دکتر لاری سخنگوی وزارت بهداشت که روز گذشته به تشریح آخرین آمار شیوع کرونا در کشور پرداخت ، با اشاره به وضعیت قرمز خراسان رضوی اظهار کرد: استانهای خوزستان، کردستان، آذربایجانهای غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز هستند و بالاترین میزان ابتلا، بستری و فوتی را دارند.نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس نیز در دیدار با رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با تلاشهای انجام شده به رغم شرایط خاص مشهد، بحران غیرقابل کنترلی در حوزه کرونا در این کلان شهر ایجاد نشد. به گزارش ایرنا، کریمی قدوسی افزود: مردم نقش موثری در کنترل این بیماری دارند و باید فاصله گذاری اجتماعی، اصول بهداشتی و خود مراقبتی نیز در فعالیتها رعایت شود.همچنین به گزارش ایسنا، حزب مجمع مشورتی اصلاحطلبان استان با صدور بیانیهای خطاب به استاندار خراسان رضوی و شهردار مشهد بر ضرورت بازگرداندن محدودیتها در مواجهه با موج دوم کرونا تاکید کرد.
خبر مرتبط
وزیر بهداشت: همواره نگران اوج کرونا در مشهد هستم
وزیر بهداشت گفت: همواره نگران اوج فزاینده کرونا در مشهد هستم و دانشگاه علوم پزشکی مشهد باید خود را برای اوج ابتلا و درمان این بیماری آماده کند. دکتر سعید نمکی دوشنبه شب در نشست ویدئو کنفرانسی با رئیس و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: موقعیت مشهد و مناطق حاشیه نشین این کلان شهر از اهمیت بسزایی برخوردار است،بنابراین باید تمام تمهیدات لازم فراهم و مراکز مراقبت و نگهداری از بیماران مبتلا به کرونا ایجاد شود. وی تصریح کرد: باید برای ارائه خدمات مناسب به بیماران کرونایی و غیرکرونایی بیمارستانهای این دو گروه از یکدیگر تفکیک شود تا بتوان به شکل مناسبی به هر دو گروه خدمات ارائه داد. وی گفت: توصیه میشود برای تمام بیمارانی که در نوبت عملهای الکتیو (غیر اورژانسی) هستند برنامه ریزی مدون انجام شود تا ضمن بهرهمندی مردم از خدمات بخش دولتی، در ماههای آینده مشکلات درآمدهای اختصاصی این دانشگاه نیز برطرف شود. وزیر بهداشت با بیان این که برای رسیدگی به مشکلات مشهد به زودی کارگروه ویژه تشکیل خواهد شد افزود: وزارت بهداشت برای رفع مشکلات مالی این دانشگاه نیز از محل منابع دراختیار تمام تلاش خود را خواهد داشت. در این نشست هر یک از معاونان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گزارشی درباره اقدامات و تلاشهای انجام شده در زمینه پیشگیری، درمان و مقابله با بیماری کرونا در مناطق زیرپوشش این دانشگاه ارائه کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ناصر رعیت نواز- «اگر خدای نکرده کرونا بگیرم چقدر باید برای بهبودی هزینه کنم؟» شاید این روزها این مهم ترین سوالی باشد که در ذهن بسیاری از مردم که با شرایط سخت اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند، نقش بسته است. این روزها ورای نگرانی هایی که درباره کرونا وجود دارد، ترس از هزینههای سرسامآور این بیماری عجیب و غریب هم رهایمان نمیکند. روز گذشته هم یک کاربر اینستاگرامی در آمریکا از هزینه داروی هشت میلیونی رمدسیویر و هزینه 65 میلیون تومانی هر دوره درمان بیمار کرونایی در صورت ورود این دارو به ایران نوشت. هرچند گفته میشود هزینه درمان بیماران کرونایی رایگان است، اما شایعاتی در فضای مجازی حاکی از آن است که برخی بیمارستانها سلیقهای عمل و از بیماران هزینه بالایی دریافت میکنند. در این گزارش با رئیس کمیسیون بهداشت مجلس و معاونت درمان وزیر بهداشت درباره هزینه های درمان صحبت می کنیم.
فاکتور 54 میلیون تومانی!
حسین علی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از متغیر بودن هزینه ها در مداوای بیماران مبتلا به کرونا گفت. او در گفت و گو با خبرنگار ما هزینه های مداوا را وابسته به میزان روزهای بستری در آی سی یو و همچنین نوع بیمارستان (خصوصی یا دولتی) متغیر دانست و اعلام کرد هنوز داروی خاصی برای مداوای کرونا در جهان پیدا نشده و داروهای مختلفی در درمان استفاده می شود و هر بیمارستان بر اساس وضعیت بیمار دارو تجویز می کند. شهریار در لابه لای صحبت هایش از فاکتورهای 54 میلیونی، 20 میلیونی و 15 میلیونی بیمارانش گفت که به خاطر کرونا به بیمارستان های خصوصی پرداخت کرده اند. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین درباره داروی رمدسیویر که این روزها از آن زیاد صحبت و گفته می شود در آمریکا برای بهبودی مبتلایان به کرونا استفاده شده و در درمان موثر است اعلام کرد که این دارو در کشور ما محدود است و هنوز به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار می گیرد.
هزینه بین 2.5 میلیون تا 5 میلیون تومان
هرچند رئیس کمیسیون بهداشت مجلس از نبود پروتکلی خاص برای درمان گفته بود اما در تماسی که با دکتر حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، داشتیم او با قاطعیت گفت: «مگر می شود پروتکل درمان نداشته باشیم؟» درباره هزینه های بیماران کرونایی هم قاسم جان بابایی معاونت درمان وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در اوایل فروردین گفته بود: «متوسط هزینه درمان کروناییها در هر پرونده برای بیمارستان بین پنج میلیون در بخش مراقبت های ویژه و 2.5 میلیون در بخش عادی است. البته به این هزینه ها باید لوازم حفاظتی پرستاران و پزشکان را هم اضافه کرد که در بخش عادی حدود 200 هزار تومان و در بخش های ویژه 400 هزار تومان است». این رقم ها مربوط به هزینه هایی است که هر بیمار برای بیمارستان دارد ولی برای این که بدانید بیمار چقدر باید پرداخت کند، ادامه مطلب را بخوانید.
هزینه ها را دولت پرداخت می کند
اگر شما برای درمان به یک بیمارستان خصوصی بروید، ممکن است هزینه های زیادی از شما دریافت کنند اما به گفته معاونت درمان وزارت بهداشت، در بیمارستان های دولتی 90 درصد از هزینه ها به عهده بیمارستان و دولت است و بیمار فقط باید 10 درصد از هزینه ها را پرداخت کند. مبلغ این 10 درصد برای مبتلایان کرونایی که در تخت عادی بستری شده باشند، 150 تا 450 هزار تومان خواهد بود و اگر در بخش آی سیو بستری شده باشند به حدود یک میلیون تومان خواهد رسید. البته طبق گفته معاون وزیر اگر بیماری توان پرداخت همان 10 درصد را هم نداشته باشد به مددکاری بیمارستانها ابلاغ می شود که ۱۰ درصد سهم بیمار را مددکاری بپردازد و بیماران کم بضاعت رایگان ترخیص میشوند. او درباره هزینه بیمارانی که در بیمارستان های خصوصی بستری می شوند نیز گفت: «تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا که به بیمارستانهای خصوصی رفته و بستری شدهاند، خیلی کم است و بیشتر افرادی هستند که یا بیمه تکمیلی دارند یا توان مالی بیشتری برای پرداخت در بیمارستان خصوصی دارند».
قیمت تست بدون داشتن علایم
بنا بر آن چه معاون درمان وزارت بهداشت گفته، تمامی هزینه های تست و دارو در بیمارستان های دولتی برای مبتلایان کرونا رایگان است اما در برخی مواقع پیش می آید که برخی به دلیل حساسیت و ترسی که از کرونا دارند حتی بعد از اعلام پزشک که این بیماری کرونا نیست، اصرار به انجام تست کرونا دارند. در این گونه موارد هم فرد باید خودش هزینه های تست را در آزمایشگاه پرداخت کند. هم اکنون تست کرونا در آزمایشگاه های معتبر با قیمت 450 هزار تومان در حال انجام است.
هزینه درمان کرونا در آمریکا
برخلاف کشور ما که درمان کرونا در بیمارستان های دولتی تقریبا رایگان است، طبق گزارش رسانه ها، در آمریکا بین سه تا چهار هزار دلار هزینه دارد. مشرق در گزارشی به نقل از یک صفحه توئیتری ویژه «کووید۱۹» که اخبار مربوط به ویروس کرونا را منتشر میکند، نوشت: «در آمریکا هر فردی که بیمه شده باشد، باید برای تست کرونا، ۱۴۰۰دلار بپردازد، البته اگر کسی بعد از ابتلا به بیماری خودش را بیمه کند، این مبلغ به ۳۲۷۰دلار برای هر تست کرونا افزایش مییابد». کتی پورتر، نماینده کنگره آمریکا هم گفت: «هزینه تست کرونا در آمریکا ۱۳۳۱ دلار است. اگر قرار باشد کسی قرنطینه شود، هزینه آن ۴۰۰۰ دلار است. ۳۳ درصد مردم آمریکا به دکتر مراجعه نمیکنند چون پول هزینه دکتر را ندارند».
یارانه ای برای پیشگیری
اجباری شدن استفاده از ماسک، هزینه ماسک را هم به مخارج بسیاری از مردم که با گرانی ها دست و پنجه نرم می کنند، افزوده است. از آن جا که هر ماسک حداقل دو هزار تومان قیمت دارد، اگر هر نفر در روز فقط یک ماسک استفاده کند، حداقل باید ماهی 60 هزار تومان پول بپردازد. حالا این رقم را برای یک خانواده پنج نفره درنظر بگیرید که می شود ماهی 300 هزار تومان. به همین دلیل احتمال استفاده از ماسک در دهک های پایین به شدت کم خواهد بود. اما با توجه به آن چه پیش از این گفتیم که مداوای هر بیمار کرونایی میلیون ها تومان برای دولت هزینه دارد، بهتر است دولت برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و متحمل شدن هزینه های گزافی که برای یارانه درمان هر بیمار می پردازد، یارانه ای برای ماسک در نظر بگیرد تا همه بتوانند از ماسک برای پیشگیری استفاده کنند و ریسک کمتری برای ابتلا وجود داشته باشد. همچنین هزینه های دولت برای درمان بیماران کرونایی هم به مراتب کاهش خواهد یافت. با این حال باز هم به همه هموطنان پیشنهاد می کنیم برای در امان ماندن از ویروس کرونا حتما از ماسک حتی ماسک های پارچه ای استفاده کنند و مرتب دست های خود را بشویند تا هر چه زودتر از شر این ویروس نحس خلاص شویم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مصطفی قاسمیان - دیروز علی ملاقلیپور کارگردان سریال «کتونی زرنگی» در گفتوگویی درباره این مجموعه، به توقیف این سریال اشاره کرد و با اشاره به عذرخواهی چندین باره خودش، تداوم توقیف این مجموعه را به اختلافاتی مرتبط دانسته که میان مدیران تلویزیون دیده میشود. نگاهی داریم به مجموعههای توقیفی رسانه ملی:
گرانترین و پرسروصداترین توقیفی
مابین سریالهای توقیفی، بیتردید پرسروصداترین عنوان، «سرزمین کهن» به کارگردانی کمال تبریزی است. 3 قسمت نخست این مجموعه که به «سرزمین مادری» تغییر نام داده، سال 93 به پخش رسید، اما بعد از اعتراضات قومیتی، به محاق توقیف رفت. این مجموعه بعد از تلاشهای بسیار و رایزنی با نمایندگان استان خوزستان و... به صداگذاری و حتی تصویربرداری مجدد هم رسید. حتی در حاشیه این تلاشها، قول و قرارهایی برای بزرگداشت مفاخر ایل بختیاری داده شد و در نهایت سریال «بانوی سردار» با هزینهای فراتر از تولیدات مراکز استانها، برای ادای احترام به «بیبی مریم بختیاری» تولید و از شبکه 3 پخش شد. با این حال، همچنان مشکل «سرزمین مادری» (سرزمین کهن) حل نشده است. سریال کمال تبریزی در این مدت چندین بار به پخش نزدیک شده و حتی تیزرهای آن نیز پخش شده، اما هرگز رنگ آنتن را ندیده است. برای حل مشکل این مجموعه، پیشنهادهایی از گوشه و کنار، مانند توزیع سریال در نمایش خانگی نیز رسیده، اما در نهایت مهر توقیف همچنان بر «سرزمین مادری» باقی مانده است.
دردسرهای یک کامنت برای «کتونی زرنگی»
سریال توقیفی شاخص یک سال اخیر، همین مجموعه «کتونی زرنگی» است که ذکر آن آمد. این مجموعه طنز، محصولی از باشگاه فیلم سوره (زیرمجموعه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی) است که در 18 قسمت برای شبکه 3 سیما تولید شده، اما اواخر سال 98 و چند روز پیش از موعد پخش، به دلیل انتشار یک اظهارنظر نامتعارف از سوی کارگردان مجموعه، توقیف شد. یکی،دو روز بعد معاون سیما درباره این سریال گفت: «اعلام شد که کار از نظر کیفی صلاحیت پخش ندارد و بعد از این که این مسئله مطرح شد، جنبههای دیگر هم در کنار آن قرار گرفت.» .بلافاصله قائممقام شبکه سه درباره این مجموعه گفت: «به دلیل خطای فاحش کارگردان، شبکه تصمیم به توقف پخش این سریال گرفت.» در نهایت بحث نه فقط بر سر حواشی، بلکه بر سر کیفیت آن هم به وجود آمده است. سازندگان «کتونی زرنگی» مدعی هستند که سریال نهتنها کیفیت پایینی ندارد، بلکه از تولیدات در حال پخش تلویزیون هم باکیفیتتر است. کارگردان و تهیهکننده مجموعه توقیف این اثر را با وجود عذرخواهی کارگردان بابت اظهارنظرش، تنها به دلیل اختلافات بین مدیران سازمان میدانند. مدیران سیما به جز همان یک اظهارنظر، درباره این مجموعه سکوت کردهاند.یک هفته بعد مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه نیز اینگونه توضیح داد: «همان طور که شبکه سه بدون درنگ و با قاطعیت در برابر کامنت توهینآمیز کارگردان این سریال در فضای مجازی موضع گرفت و پخش سریال را داوطلبانه متوقف کرد، با همان قاطعیت نظر شبکه این است که این سریال مشکل فنی و محتوایی عمدهای ندارد؛ مگر این که نقد و شوخی با رویههای غلط در دولت و مجلس را در این سریال، اشکال محتوایی بخوانیم.»
تولید و توقیف بیسروصدای «ع.ش.ق»
در این میان مجموعه «ع.ش.ق» (با همین نگارش) به کارگردانی قاسم جعفری هم از توقیفیهاست که تاکنون کمترین اخباری از جانب سازندگان آن منتشر نشده است. گویی تهیهکننده و کارگردان سریال هیچ تمایلی به پخش آن ندارند. این در حالی است که چندی پیش نامهای از سوی 10 بازیگر جوان سریال که قرار بوده با این مجموعه به سینما و تلویزیون معرفی شوند، رسانهای شد، اما عوامل اصلی سریال در برابر توقیف این مجموعه که سال 97 تولید شده است، هیچ واکنشی نشان ندادهاند. از تیزر و تصاویر مجموعه «ع.ش.ق»، به نظر میرسد که فضای آن کمی شبیه به «خط قرمز» اثر موفق همین کارگردان در دهه هفتاد باشد. شاید اصلاً دلیل توقیف این مجموعه، مسیر قصه و برخی روابطی باشد که در سریال به تصویر کشیده شده است، اما در این باره هیچ اظهارنظر رسمی منتشر نشده و به نوعی مجموعه «ع.ش.ق» و بازیگران جوان آن فراموش شدهاند. مدیران تلویزیون درباره این سریال نیز سکوت پیشه کردهاند.
سوالهای بیپاسخ
جالب این جاست که برخی سریالهای توقیفی در سالها و ماههای گذشته به پخش رسیدهاند. «بیقرار 2» به کارگردانی فلورا سام، «زیر همکف» به کارگردانی بهمن گودرزی و این اواخر دو مجموعه «پرگار» و «آخر خط» جزو سریالهای توقیفی رسانه ملی بودهاند که در نهایت به آنتن رسیدهاند. آن چه مشخص است، این که در این توقیفها که گاه به دلیل حواشی یک بازیگر رخ میدهد و گاه به دلیل محتوای مجموعه، وقت، هزینه و زحماتی که برای تولید مجموعه صرف شده، قربانی اصلی است. در این گونه موارد مشخص نیست که چگونه میشود با وجود فیلم نامهای که در چندین مرحله به تأیید میرسد، تهیهکنندهای که از سوی مدیران سازمان معتمد شناخته میشود و همچنین حضور ناظر کیفی، سریالها چگونه به محاق توقیف میروند. مدیران تلویزیون عموماً علاقهای به پاسخ گویی درباره این مجموعهها ندارند و سرنوشت آنها به مرور زمان سپرده میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اشاره:
سیدخلیل سجادپور- خیلی دوست داشت در حضور کارآگاهان اداره جنایی و قاضی ویژه قتل عمد، اشک بریزد تا وانمود کند که از مرگ «عسل کوچولو» ناراحت است اما گویی اشکها نیز ترفند او را می دانستند و به همین خاطر از چشم هایش بیرون نمی آمدند! این نامادری سنگدل درحالی دختر 10 ساله همسرش را به طرز وحشتناک و کم سابقه ای به قتل رسانده بود که در طول سال ها حوادث نویسی جنایی چنین صحنه هولناکی را ندیده بودم! او بدون هیچ گونه استرسی، لحظه های شکنجه «عسل» را بازگو می کرد و در برخی موارد نیز همسرش را عامل کودک آزاری وحشیانه می دانست و ادعا داشت که پدر «عسل» او را داغ کرده است! با وجود این نامادری های زیادی در این سرزمین هستند که فرزند خوانده های خود را نیز مانند کودکان خودشان و حتی بیشتر دوست دارند و برای آرامش آن ها از همه لذت های دنیوی می گذرند تا ... آن چه می خوانید گفت وگوی اختصاصی خراسان با قاتل «عسل» است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

.jpg)