
گروه اجتماعی- هفته قبل 118 نماینده مجلس در نامه ای به رئیس مجلس خواهان طرح الزام دولت به اجرای دوساله طرح همسان سازی یا متناسب سازی حقوق بازنشستگان شدند که ما نیز در همین صفحه در گزارشی با عنوان «حقوق بازنشستگان در وقت اضافه مجلس!» با یکی از نمایندگان طراح گفت وگو و موضوع را بررسی کردیم. با این طرح در صورت تصویب، بازنشستگان باید امیدوار می شدند که طی دوسال آینده عقب ماندگی های حقوقی شان نسبت به شاغلان جبران شود و چه بسا رشد قابل توجهی نیز می کرد. امید بازنشستگان و نمایندگان طراح و امضاکننده این بود که طرح شان برای جلسات این هفته مجلس که آخرین جلسات این دوره مجلس است، به صحن علنی بیاید و بررسی شود اما این طرح نه تنها دیروز که آخرین جلسه این هفته بود به صحن نیامد بلکه لاریجانی رئیس مجلس نیز با وارد کردن ایراد قانونی بر طرح، آن را فاقد صلاحیت بررسی در صحن علنی دانست.
حالا این مجلس که فقط دو جلسه تا پایان عمر خود را پیش رو دارد باید امیدوار باشد تا بتواند در دوجلسه آینده این طرح را به سرانجام برساند اگرچه بعید به نظر می رسد چون ایراد آقای رئیس جدی و کاملا قانونی است. بماند که این پرسش هم مطرح است که آقایان نماینده چرا حالا به فکر «بازنشستگان» افتادند؟!
چرا لاریجانی مخالفت کرد؟
نمایندگان در نامه شان به رئیس مجلس این طور نوشته بودند: «در راستای تحقق تکلیف دولت در ماده30 قانون برنامه ششم :
«ماده30-دولت مکلف است بررسیهای لازم جهت برقراری عدالت در نظام پرداخت، رفع تبعیض و متناسبسازی دریافتها و برخورداری از امکانات شاغلین، بازنشستگان و مستمریبگیران کشوری و لشکری سنوات مختلف را انجام دهد.» شایسته است دستور فرمایید عین مصوبه کمیسیون مشترک مجلس در سال 98 ، بر روی ماده (109) جدید «الف ق م خ ک » در تحقق لایحه تقدیمی سال 96 دولت با تغییر بازه زمانی 3 سال به 2 سال با قید 3 فوریت به منظور برقراری عدالت و رفع تبعیض در پرداختی های دولت به بازنشستگان کشوری و لشکری وفق بند 9 اصل سوم قانون اساسی، در صحن مجلس طرح و اقدام لازم به عمل آید.»خلاصه این نامه و خواست نمایندگان این است که طبق ماده30قانون برنامه ششم که دولت باید طی پنج سال از1396تا1400 حقوق بازنشستگان را با شاغلان متناسب کند و افزایش دهد، دولت ملزم شود که طی دوسال این اقدام انجام و حقوق بازنشستگان خصوصا تامین اجتماعی ها عادلانه شود و زندگی هایشان سرو سامانی یابد.
اما آقای لاریجانی دیروز در پاسخ به نماینده تذکر دهنده به صراحت بیان کرد که «تغییر بازه زمانی اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان از 3 سال به 2 سال بار مالی داشته و غیرقابل طرح است.
قانون همسان سازی بازنشستگان باید توسط سازمان برنامه و بودجه اجرایی شود، بنابراین مشکل قانونی در این خصوص وجود ندارد.»
پیگیری می کنیم
در همین زمینه دیروز با دکتر علی گلمرادی نماینده ماهشهر و امیدیه در مجلس همکلام شدیم. او گفت که تمام تلاشمان را می کنیم تا در جلسه بعد بتوانیم برای این طرح گامی برداریم. گلمرادی نظرش این است که این نامه و طرح پشتوانه خوبی با امضای 118 نماینده دارد و باید به جلسه بعد مجلس امیدوار بود.
آقای لاریجانی چرا اجازه نمی دهید؟
محمد بیرانوندی نماینده خرم آباد که دست اندرکار این نامه و طرح بود، دیروز در نطق قبل از دستورش خطاب به لاریجانی گفت: صدای شکستن استخوان بازنشستگان لای
چرخ های آدمخوار تورم لجام گسیخته گوش فلک را کر کرده است.
مجلس دهم در ماده 30 برنامه ششم دولت را مکلف کرد تا حقوق بازنشستگان و شاغلان را متناسب سازی کنند، حال چرا اجازه
نمی دهید طرح دوفوریتی و سه فوریتی متناسب سازی که به امضای 120 نفر از نمایندگان مجلس رسیده است، مطرح شود؟
وی با بیان این که نباید طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان به بهانه اصل 75 کنار گذاشته شود،افزود: زمان اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان از 3 سال به 2 سال تغییر کرده است، حال اعلام وصول این طرح را در یک شنبه هفته آینده انتظار داریم. لاریجانی رئیس مجلس هم در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: «همان طور که قبلا به شما توضیح دادم در رابطه با همسان سازی حقوق بازنشستگان قانون وجود دارد و براساس آن دولت موظف است همسان سازی را ظرف 3 سال انجام دهد، بنابراین باید شما بر نحوه اجرای این قانون نظارت کنید تا به صورت کامل در موعد مقرر اجرایی شود.»
به هر روی تا پایان این مجلس که دو جلسه باقی مانده است، باید امیدوار بود تا این طرح به نتیجه برسد اگرچه مجلس جدید هم که از 10خرداد آغاز به کار می کند می تواند با فراغ بال این موضوع را در دستورکار خود قرار دهد. امیدواریم مجلس جدید موضوع بازنشستگان را به دقیقه90خود موکول نکند.
گفت و گو
یک شنبه آخر مجلس دهم ؛ امید آخر بازنشستگان
محمداکبری- محمد بیرانوندی یکی از طراحان طرح دو فوریتی متناسب سازی حقوق بازنشستگان درباره سرنوشت طرح متناسب سازی مجلس به خراسان گفت: همچنان امیدواریم در واپسین روزهای مجلس این طرح برای بررسی و تصویب به صحن آورده شود.وی افزود: پیش از قرار گرفتن این طرح در دستور صحن و اعلام مخالفت با آن از سوی رئیس مجلس از آن جایی که این انتظار می رفت طرح به این بهانه که تغییر بازه زمانی اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان از 3 سال به 2 سال بار مالی داشته و غیرقابل طرح خوانده شود ما پیش از این درخواست اعمال ماده 234 برای طرح را به هیئت رئیسه داده بودیم.بیرانوند گفت: این طرح بنابر ماده 234 در کمیسیون تخصصی در حال بررسی است و براساس گزارش ارائه شده ( طرح مد نظر) درباره عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط دولت کمیسیون موظف است در زمانی کمتر از 10 روز طرح را بررسی و برای تعیین تکلیف در صحن به هیئت رئیسه تقدیم کند.وی با بیان این که طبق وعده کمیسیون تخصصی رسیدگی این طرح می توان اعلام وصول آن را در یک شنبه هفته آینده انتظار داشت اظهارکرد: طبعا این آخرین تلاش برای تصویب این طرح و به نتیجه رسیدن حقوق بازنشستگان در وقت پایانی مجلس دهم است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


گروه اندیشه – شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، شب قدر، شب خلوت کردن با خدای لایزال، با همه برکات و زیباییهایش، یادآور غمی به سنگینی تمام تاریخ است؛ سحرگاه روز نوزدهم ماه خدا، مولود کعبه را در محراب مسجد کوفه فرق شکافتند و زخمی کاری بر عدالت وارد کردند؛ زخمی که تا دنیا دنیاست، بر چهره بشریت ماندگار است و بنیآدم، محکوم است به تحمل داغ فراقی که آن متحجر سفاک بر دلش نهاد. امشب برچهره شب زندهداران، سایه محنتی جاودان برقرار است و واویلای یتیمی مؤمنان، دلها را بیقرار کرده.
بیتردید این رویداد نقش مهمی در آینده مسلمانان ایفا کرد ،اما آنچه شایسته توجه و مداقه است، تنها روایت پردرد شب ضربت خوردن امیرمؤمنان(ع) نیست؛ بلکه آگاه شدن از چرایی و چگونگی وارد آمدن این مصیبت بر پیکره امت اسلامی هم، ضرورتی بیچون و چرا دارد. آنچه در پی میآید، فرازهایی از کتاب ارجمند «علی(ع) از زبان علی(ع)»، نوشته شادروان علامه سیدجعفر شهیدی است؛ متنی ارزشمند که در کنار اشاره به حوادث آن شب محنتافزا، یکی از رازهای مهم تاریخ اسلام را با نشانه و ادله، بر اهل دیانت و عقلانیت عرضه میکند و چهره واقعی سفاکانی را که پشت ماجرای شهادت مظلومانه اولین مظلوم عالم بودند، مینمایاند.
آن پیمان شوم
مجموع روایتهایی که مورخان نخستین، درباره شهادت امیرمؤمنان(ع) آوردهاند و شیعه و اهل سنت آن را در کتابهای خویش نقل کردهاند، نشان میدهد که علی(ع) با توطئه خوارج به شهادت رسید. این روایتها را با اندک اختلاف، در کتابهایی چون تاریخ طبری، تاریخ یعقوبی، ارشاد مفید، طبقات ابنسعد، نوشتههای بلاذری و واقدی میتوان یافت. حاصل آن گفتهها، این است که پس از پایان یافتن جنگ نهروان، دستهای از خوارج گرد آمدند و بر کشتههای خود میگریستند و آنان را به پارسایی و عبادت وصف میکردند. آن گاه گفتند این فتنهها که پدید آمد، از سه تن برخاسته است: علی(ع) ، عمرو پسر عاص و معاویه. تا این سه تن زندهاند، کار مسلمانان راست نخواهد شد. عبدالرحمن پسر ملجم، از بنیمراد، کشتن علی(ع) را به عهده گرفت؛ برک پسر عبدا... از بنیتمیم کشتن معاویه را و عمرو بن بکر از بنیتمیم، کشتن عمرو پسر عاص را. چه وقت این کار را انجام دهند؟ گفتند در ماه رمضان اینان به مسجد میآیند و باید در آن ماه، به کار پرداخت و شب یازدهم یا سیزدهم یا هفدهم ماه رمضان یا چنانکه میان شیعه مشهور است، شب نوزدهم آن ماه را معین کردند؛ آنکه مامور کشتن عمرو عاص بود، دیگری را که آن شب جای او به نماز رفته بود کشت و آنکه بر معاویه ضربت زد، شمشیرش به ران او رسید و زخمی شد و با خوردن دارو از مرگ رهید، اما پسر ملجم، نیت پلید خود را عملی کرد.
یک راز تاریخی: چه کسی امیرمؤمنان(ع) را به شهادت رساند؟
آیا به راستی داستان چنین بوده است؟ باید گفت جای تردید است و از آغاز، نشان ساختگی بودن در آن آشکار است. پنداری داستان نویسی ماهر آن را نوشته است. در ماه رمضان این هر سه تن به مسجد میآیند و شب نوزدهم آمدن آنان به مسجد حتمی است . در این که علی(ع) در این شب به دست پسر ملجم ضربت خورد، تردیدی نیست؛ اما آنکه برای کشتن عمرو عاص رفت، چرا مردی خارجه نام را به جای او کشت؟ آیا عمرو برای وی ناشناس بود و نتوانست او را تشخیص دهد؟ چرا آن شب عمرو به مسجد نیامد؟ آیا کسی او را از توطئه آگاه کرده بود؟ آن چه به نظر درستتر میآید، این است که ریشه این توطئه را باید نخست در کوفه، سپس در دمشق جستوجو کرد. معاویه میدانست تا علی(ع) زنده است، دستیابی به خلافت برای او ممکن نیست. اشعث پسر قیس نیز چنانکه اشارت شد، با علی(ع)یکدل نبود. «ابن ابیالدنیا» که در سال 281 هـ.ق درگذشته و نوشته او پیش از طبری و یعقوبی است، در کتاب «مقتل الامام امیرالمؤمنین علیبنابیطالب، به اسناد خود از عبد الغفار پسر قاسم انصاری چنین آوردهاست: «از بسیاری شنیدم ابن ملجم شب را نزد اشعث بود و چون سحرگاه شد، به او گفت صبح آشکار شد.» اگر آن سه تن با یکدیگر چنان قراری گذاشته بودند، چرا باید پسر ملجم با اشعث شب را در مسجد به سر بَرَد و با او گفتوگو کند. آیا میتوان پذیرفت آنکه میخواهد مخفیانه علی(ع) را بکشد، راز خود را با دیگری، آن هم با اشعث، در میان نهد؟ «شهرستانی» در «ملل و نحل» مینویسد:«اشعث از همه آنان که بر علی شوریدند، سختتر بود و از دین برون رفتهتر».
آخرین نماز در محراب مسجد کوفه
علی(ع) در ماهی که به دیدار حق تعالی رفت، افطارها را قسمت کردهبود. شبی نزد پسرش حسن(ع) و شبی نزد حسین(ع) و شبی نزد عبدا... جعفر، روزه میگشاد و بیش از دو یا سه لقمه نمیخورد. پرسیدند: چرا به این خوراک اندک بسنده میکنید؟ میفرمود: «اندکی مانده است که قضای الهی برسد، میخواهم تهی شکم باشم.» ابن اعثم [کوفی] که هم عصر طبری است، مینویسد: «پسر ملجم شمشیر خود را برداشت و به مسجد آمد و میان خفتگان خوابید. علی(ع) اذان گفت و داخل مسجد شد و خفتگان را بیدار کرد، سپس به محراب رفت و ایستاد و نماز را آغاز کرد؛ به رکوع و سپس به سجده رفت. چون سر از سجده نخست برداشت، ابنملجم او را ضربت زد و ضربت او بر جای ضربتی که عمرو پسر عبدود در جنگ خندق بدو زده بود، فرود آمد. فرمود: به خدای کعبه که رستگار شدم. ابن ملجم گریخت و علی(ع) در محراب افتاد و مردم بانگ برآوردند امیرمؤمنان(ع) را ضربت زدند.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تولیت آستان قدس رضوی در پیامی خواستار آن شد که در ذکر نام وی در صدا و سیما، از عنوان «آیت ا...» استفاده نشود.
حجت الاسلام و المسلمین «مروی» با اشاره به یکی از برنامه های تلویزیونی و استفاده از عنوان «آیت ا...» برای وی گفت : «مؤکداً می خواهم از این واژه بزرگ که بنده لایق آن نیستم استفاده نشود. این تعارف نیست حقیقت است و حتما رعایت شود».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رعیت نواز - «شاید شنیدن درآمد ماهانه یک میلیارد تومانی یک کودک کار اینستاگرامی برای تان غیر قابل تصور باشد!» همیشه تا صحبت از کودک کار می شود ذهن انسان به سمت کودکانی از خانوادههای ضعیف میرود که در سرمای زمستان در چهارراهها در حالی که دستانشان یخزده، مشغول فروش گل، آدامس و... هستند. از چهارسالهها تا نوجوانانی که در ساعتهای مختلف شبانهروز در پیادهرو و وسط خیابانها و آویزان به رهگذارن و رانندگان محصولات مختلفی را برای کسب روزانهشان میفروشند. اما استفاده از کودکان برای پول درآوردن تنها مختص خانواده هایی با درآمد پایین نیست. برخی از خانواده ها با استفاده از ظرفیت حضور فرزندشان در شبکه های مجازی، ماهانه تا یک میلیارد تومان درآمد کسب می کنند. تعجب نکنید، بله یک میلیارد تومان درماه! درآمدی که چشم پوشی از آن بسیار سخت است و بسیاری از خانواده ها را ترغیب می کند کودک شان را مجبور به کارهایی کنند که برای شان بسیار طاقت فرساست. وقتی شما پای یکی از این صفحات نشسته اید و تصاویر این کودکان زیبا را لایک می کنید، عملا بخشی از کسب و کار آن پدر و مادر هستید. روان شناسان زیادی درباره خطراتی که این کودکان اینستاگرامی را هم اکنون و در آینده تهدید می کند، نوشته اند اما به نظر می رسد آن قدر درآمد حاصل از کار این کودکان برای خانواده ها وسوسه کننده است که به این راحتی نمی توانند از آن دل بکنند. در ادامه با هم از شیوه های جذب فالوئر، درآمدهای عجیب و... که از بررسی های ما وگفت و گو با چند آژانس مدلینگ، تعدادی از خانواده های این کودکان و مدیر برنامه های آن ها به دست آمده برای تان نوشته ایم.
ساخت صفحه اینستاگرامی
برای ورود به عرصه درآمدزایی از کودکان در فضای مجازی، خانواده ها مراحلی را طی می کنند. به همین دلیل از بدو تولد و حتی قبل از تولد کودک شان یک صفحه اینستاگرامی به نام فرزندشان باز و شروع می کنند به عکس گذاشتن و این عکس ها لحظه به لحظه بزرگ شدن نوزاد را نشان می دهد. از اولین خنده و گریه گرفته تا روز تزریق واکسن و تولدهای یک ماهگی، دو ماهگی و... وقتی صفحات این بچه ها پربیننده می شود، کسب و کار هم آغاز و پیشنهاد تبلیغات هم مطرح می شود و برخی از والدین برای جذب تبلیغ و داشتن درآمد بیشتر از کودکشان، بیشتر و بیشتر عکس می گیرند تا حدی که دیگر زندگی فرزندشان در استایل هایی که آن ها برایش در نظر گرفته اند، خلاصه می شود.
ترفندهای جذب فالوئر
والدینی که تمام انرژی خود را صرف نمایش کودک خود در صفحات مجازی میکنند تا بتوانند از طریق ظاهر وی، نظر مخاطبان را به خود جلب کنند، برای جذب مخاطب و به دست آوردن تبلیغ بیشتر که می تواند درآمد بیشتری برای آن ها به همراه داشته باشد، دست به کارهای عجیب و غریب دیگری هم می زنند. با نگاهی به صفحات کودکان مشهور اینستاگرامی می بینید که در برخی از این صفحات مادران جوان که به دنبال جذب فالوئر بیشتر هستند حتی با ظاهری آن چنانی و فریبنده در کنار کودکشان عکس می گیرند تا با این کار شاید فالوئر و به تبع آن تبلیغ بیشتری بگیرند.
بچههای زیبا، والدینِ سوء استفادهگر
تعداد بچههایی که این روزها فضای مجازی را قرق کردهاند اگر از شاخهای بزرگ سال اینستاگرام بیشتر نباشد، کمتر نیست. همهشان هم «پرنسس» و «شاهدخت» و «شاهزاده» و «دردانه»! یکی توی ویدئوها شیرینزبانی میکند، یکی توی آتلیههای مختلف شهر ژستهای عشوهدار میگیرد و یکی هم میشود «سوپرمدل تبلیغاتی» که در موزیک ویدئوها و برنامههای تلویزیونی بازی میکند و عکسش میرود توی ژورنال پوشاکِ بچهها و از اینستاگرام بهعنوان فضایی برای تبلیغ کارش استفاده میکند، البته خودش که نه، پدر و مادرش. پدر و مادری که نمیدانند با این کارها فرصت کودکی کردن و تفریح و بازی را از فرزندانشان میگیرند، با تأکید بیش از حد روی چهره فرزندشان، آنها را با این تصور بزرگ میکنند که تنها ارزش وجودی شان، زیبایی صورت است و بس!
درآمدهای میلیونی کودکان اینستاگرامی از مدلینگ
حتما هنگام خرید در فروشگاه های زیادی، تصویری از یک کودک بسیار زیبا با آرایش دیده اید که برند خاصی را تبلیغ می کند. برای این که از درآمد این کودکان مطلع شویم با مدیر یکی از مراکز مدلینگ تهران صحبت کردیم. زارعی معتقد است که مدلینگ کودک یکی از بخش های بسیار مهم در صنعت مد است، زیرا حضور کودکان در بسیاری از پروژه های مدلینگ باعث جذابیت بیشتر تبلیغات می شود به گونه ای که هم اکنون بسیاری از صاحبان برند پس از تماس با آژانس های مدلینگ درخواست همکاری با مدل ها در قالب یک خانواده و تاکید بر حضور کودک در پروژه را دارند. در نتیجه جذب مدل کودک و ورود کودکان به عرصه مدلینگ نیازی انکار نشدنی است.
این مدیر مرکز مدلینگ مهم ترین نکته در انتخاب مدل کودک را علاوه بر شرایط ظاهری، هوش، سن، قد و وزن مدل می داند. آن هم به این دلیل که کودکان در حال رشد هستند و تغییرات دایم چهره و قد دارند.
او همچنین درباره درآمد کودکانی که مدلینگ می شوند، می گوید: «قبل از هر چیزی خانواده ها بدانند که در ابتدا برای مدل شدن فرزندشان باید برای عکاسی آتلیه ای و آموزش کودک هزینه کنند اما فارغ از این ها کودکانی هستند که در این حوزه برای هر روز عکاسی بین سه تا پنج میلیون تومان درآمد دارند».
او می گوید: کودک با پوشیدن برندهای خاص، خوردن خوراکی هایی با برندهای خاص و حتی استفاده از لوازم آرایش درآمد کسب می کند. البته معتقد است این روزها کودک های مدل در حوزه پوشاک درآمد آن چنانی کسب نمی کنند.
قانون علیه والدین کودکان اینفلوئنسر
درآمدهای حاصل از تبلیغات آن قدر وسوسه برانگیز است که در نقاط مختلف جهان آدم هایی وجود دارند که حاضرند فرزندانشان را وسیله ای برای درآمدزایی کنند. یکی از پلتفرم های مراقبت آنلاین کودک در انگلیس، فهرستی از پردرآمدترین کودکان اینفلوئنسر را ارائه داده است که بین آن ها رایان کاجی ۷ ساله با درآمد خالص17.7 میلیون پوند، کایل گیرسدورف ۱۶ ساله با درآمد خالص 2.6 میلیون پوند و اورلیج رز سوداس ۶ ساله با درآمد خالص 1.8 میلیون پوند وجود دارند. با این حال از چندین سال پیش برخی قانون گذاران نیز به این موضوع وارد شدهاند. در سال ۲۰۱۴ میلادی، در فرانسه، قوانین سختگیرانه ای به این منظور و برای حمایت از حریم شخصی کودکان وضع شده که به کودکان اجازه میدهد از والدین شان برای انتشار جزئیات شخصی و خصوصی زندگیشان بدون کسب اجازه شکایت کنند. با این حال، بسیاری از فعالان حقوق کودکان بر این باورند که طبق پیماننامه جهانی حقوق کودک، کودکان از کرامت و حریم خصوصی برخوردارند و والدین نباید از آن ها به عنوان ابزار تبلیغی استفاده کنند و این کار آن ها نوعی کودک آزاری روانی محسوب می شود و می توان از آن ها شکایت کرد. هر چند امکان پیگرد قانونی استفاده ابزاری از کودکان وجود دارد، اما حل این مشکلات بیش از آن که نیازمند استفاده از ضمانت اجراهای قانونی باشد، نیاز به آموزش و افزایش آگاهی عمومی دارد تا والدین با آگاهی از حقوق اساسی کودکشان و آموزش نحوه استفاده صحیح از فضای مجازی به حریم خصوصی و سلامت روانی و کرامت فرزندانشان بیشتر احترام بگذارند.
درآمد کودکان اینستاگرامی از اینستاگرام
شاید باورتان نشود ولی برخی از کودکان در اینستاگرام با وجود داشتن کمتر از یک میلیون دنبال کننده، ماهانه بیش از یک میلیارد تومان درآمد دارند. جدا از آن چه درباره درآمد روزانه سه تا پنج میلیونی این کودکان نوشتیم، آن ها از صفحات اینستاگرامی شان هم کسب درآمد دارند که بسته به تعداد فالوئرشان متغیر است. برای نمونه، تعدادی از این کودکان را که درآمدهایی از 80 تا 900 میلیون تومان دارند برای تان در جدول زیر نوشته ایم.در ضمن در کنار رشد صفحات این کودکان پدر و مادر ها هم صفحاتی را برای خودشان راه اندازی و در آن به طور مجزا کسب درآمد می کنند. به طور مثال حداقل تعرفه تبلیغ در صفحه مادر آیروس 9 میلیون تومان است و صفحه پدر پژمان هم برای هر تبلیغ 7 میلیون تومان دریافت می کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد اکبری - روز گذشته سرانجام گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پس از مدت ها انتظار، قرائت شد. گزارشی که به بررسی عملکرد دستگاه ها در سال های 95 و 96 در مبارزه با قاچاق کالا و ارز پرداخته و ضمن ارزیابی عملکرد هر دستگاه، در نهایت پرونده تخلفات را به قوه قضاییه ارجاع داده و خواستار سوال از رئیس جمهور و چهار وزیر به دلیل تخلف از قانون در مبارزه با قاچاق کالا و ارز شد. براساس این گزارش جالب این که 95 درصد شگردهای قاچاق از مبادی رسمی صورت می گیرد . در این گزارش آمده است که با آن که طبق اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز آمار اعلام شده در سال ۹۵حدود ۱۲.۵ و در سال ۹۶حدود ۱۳.۱ میلیارد دلار بوده بررسی های کارشناسانه هیئت تحقیق و تفحص نشان می دهد میزان قاچاق در سالهای ۹۵ و ۹۶، ۲۱.۵ تا ۲۵.۵ میلیارد دلار بوده است. بنابر گزارش تحقیق و تفحص از بررسی سیاستهای دولت در مقابله با قاچاق؛ هیئت تحقیق و تفحص در بررسیهای خود به ۳۱ شگرد و شیوه قاچاق کالا دست یافت که با وجود اظهارات برخی مسئولان از جمله مسئولان سازمان گمرک از این موارد بیش از ۹۵ درصد در قالب رویههای رسمی از مبادی رسمی انجام می شود. براساس این گزارش شیوه های اصلی قاچاق ارز شناسایی شده است؛ حدود 95درصد کالای قاچاق به بازار داخل راه می یابد، حجم قاچاق بیش از ۳۵ درصد واردات را تشکیل می دهد و کشفیات قاچاق حدود 4 درصد است.
در این گزارش نبود سامان دهی وضعیت مرزنشینان و مبادلات مرزی از دیگر نواقص حوزه پیشگیری از قاچاق اعلام شده است. بنابراین گزارش ،تعدد کارتهای بازرگانی شناسایی قاچاقچیان اصلی را دشوار کرده که کفالت آن از یک سو برعهده اتاق بازرگانی و از دیگر سو وزارت صنعت است.
این گزارش همچنین با اشاره به 223 تکلیف قانونی 26 دستگاه در مبارزه با قاچاق کالا و ارز آورده است: از این تکالیف، فقط 62 تکلیف انجام شده است و دیگر تکالیف یا انجام نشده یا به طور ناقص انجام شده است. در این گزارش با اشاره به لزوم راه اندازی پایگاه محکومان قاچاق، اتاق بازرگانی، سازمان گمرک، وزارت اقتصاد، دبیرخانه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، اتاق اصناف، وزارت خارجه، سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، اتاق تعاون، وزارت کشور، صدا و سیما، نیروی انتظامی، وزارت بهداشت به عنوان ۱۲ دستگاه با عملکرد ضعیف در حوزه مبارزه با قاچاق اعلام شده و آمده است وزارتخانه های ارتباطات و اطلاعات عملکرد مطلوبتری نسبت به دیگر وزارتخانهها داشته است. روز گذشته جزئیات جدول نمرات دستگاه ها در مبارزه با قاچاق اعلام شده بود که در همین روزنامه منتشر شده است. در نهایت نمایندگان مجلس گزارش تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز شامل تخلفات رئیس جمهور، وزیران کشور، بهداشت، دادگستری و نفت را به قوه قضاییه ارسال کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ماسک زدن برای تمامی کارکنان کاخ سفید اجباری شد
قانونی برای همه به جز ترامپ

مائده کاشیان - اواخر سال 97، نوید محمدزاده در نشست خبری فیلم «سرخپوست» در سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر، اعلام کرد که سال 98 هیچ فیلمی در جشنواره نخواهد داشت و گفت که دلیل دوری یک سالهاش از سینما این است که بیشتر روی نقشهایی که تا به حال بازی کرده فکر شود و این فاصله را لازم دانست. این اتفاق هم افتاد و محمدزاده سال 98 در فیلمی بازی نکرد. اکنون این بازیگر پس از گذشت یک سال، دوباره به سینما بازگشته و قرار است در فیلم جدیدی بازی کند.
حضور موفق در صدر جدول فروش 98
نوید محمدزاده سال 98، با دو فیلم خوب و مهم یعنی «سرخپوست» و «متری شیشونیم» حضور بسیار موفقی روی پرده سینماها داشت. فیلم «سرخپوست» ساخته نیما جاویدی در گیشه رقمی نزدیک به 15 میلیارد فروخت و «متری شیشونیم» هم با فروش تقریبا 27 و نیم میلیاردی، به عنوان یک فیلم اجتماعی رکورد زد و در رتبه دوم پرفروشترین فیلم های سال ۹۸ قرار گرفت.علاوه بر موفقیت تجاری این فیلمها، بازی درخشان نوید محمدزاده در هر دو فیلم هم مورد توجه قرار گرفت. نقش کاراکتر «سرگرد جاهد» در فیلم «سرخپوست» از لحاظ سن، موقعیت اجتماعی، ویژگیهای رفتاری و شخصیتی با دیگر نقشهایی که محمدزاده بازی کرده بود، تفاوتهای زیادی داشت، به همین دلیل بازی محمدزاده در این فیلم بار دیگر توانایی او را در بازیگری به منتقدانش ثابت کرد.
غیبت در سینما، حضور در نمایش خانگی
نوید محمدزاده همزمان با ایفای نقش در سریال «قورباغه» به کارگردانی هومن سیدی، طبق قراردادی که گفته میشود با سرمایهگذار پروژه داشته، به مدت یک سال، اجازه بازی در فیلم یا تئاتری نداشته و علت دوری او از سینما، تعهدی بوده که به این مجموعه داشته است، بنابراین محمدزاده در طول یک سال گذشته تنها در سریال «قورباغه» بازی کرده است. او سال جدید را هم با یک تجربه جدید یعنی گویندگی یک کتاب آغاز کرد. چند روز قبل نسخه صوتی کتاب «هیچ دوستی به جز کوهستان» نوشته بهروز بوچانی نویسنده مهاجر کُرد، با صدای نوید محمدزاده منتشر شد. محمدزاده تابستان سال 98، تصویری از خود در کنار مانی حقیقی و با هشتگ «تفریق» در اینستاگرام منتشر کرد. پس از انتشار این پست خبر حضور نوید محمدزاده در فیلم «تفریق» به کارگردانی حقیقی منتشر شد و این تصور ایجاد شد که فیلم جدید محمدزاده «تفریق» است، اما تاکنون خبری درباره بازیگران جدید فیلم یا آغاز فیلم برداری آن منتشر نشده است.
چالش بازی در نقش نابینا
دیروز خبر رسید که نوید محمدزاده در جدیدترین فعالیت سینمایی خود، قرار است در فیلمی به نام «شب، داخلی، دیوار» به کارگردانی و نویسندگی وحید جلیلوند، ایفای نقش کند. او در این فیلم که اکنون مرحله پیشتولید را میگذراند، نقش یک شخصیت نابینا را بازی خواهد کرد، بنابراین ایفای نقش چنین شخصیتی، چالش جدید و متفاوتی برای این بازیگر خواهد بود و نوید یک نقش متفاوت تازه را در کارنامه این بازیگر میدهد. با توجه به این که در سالهای اخیر کمتر شاهد حضور شخصیت نابینا در فیلمهای سینمایی بودهایم و در فیلمهای شاخص که اصلا چنین شخصیتی نداشتیم، بنابراین نوید محمدزاده فرصت بازی در نقشی را پیدا کرده که مخاطب کمتر در فیلمهای سینمایی دیده و از این جهت هم برای تماشاگر جذاب خواهد بود. چند ماه قبل زمزمههایی درباره بازی حامد بهداد در نقش این شخصیت نابینا وجود داشت. گفته میشود این فیلم فضایی عاشقانه دارد و قصه یک فرد نابینا به نام «علی» را روایت میکند که آشنایی ناگهانیاش با یک زن فراری، زندگی او را برهم میریزد.
تجربه خوب اولین همکاری با جلیلوندها
سابقه اولین همکاری نوید محمدزاده با برادران جلیلوند به فیلم «بدون تاریخ، بدون امضا» میرسد. این فیلم سال 95 ساخته شد و بهمنماه 96 روی پرده سینماها رفت. این فیلم در سیوپنجمین جشنواره فجر رونمایی شد و مورد استقبال منتقدان و تماشاگران قرار گرفت. نوید محمدزاده در «بدون تاریخ، بدون امضا» نقش کاراکتری به نام «موسی» را ایفا کرد که مرد بیبضاعتی بود، او بنا به دلایلی خودش را در مرگ فرزند کوچکش مقصر میدانست و به شدت با این عذاب وجدان درگیر بود. محمدزاده در این فیلم، یکی از بهترین و تاثیرگذارترین بازیهای خود را به نمایش گذاشت و در هفتاد و چهارمین جشنواره فیلم ونیز هم موفق شد در بخش «افقها» جایزه بهترین بازیگر مرد را از آن خود کند. جایزه بهترین کارگردانی نیز در همین بخش به وحید جلیلوند رسید. این فیلم به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی شد اما به فهرست نامزدهای بهترین فیلم خارجی اسکار راه پیدا نکرد. خاطره خوب از اولین همکاری نوید محمدزاده و برادران جلیلوند، باعث شده نسبت به این همکاری دوباره آنها خوشبین باشیم.
«قورباغه» در راه است
گفتیم نوید محمدزاده در سال 98، سال پربار و موفقی را سپری کرد، او اکنون در سال 99 هم روزهای احتمالاً درخشانی را پیش رو خواهد داشت. سریال «قورباغه» در راه است و این بازیگر امسال اولین حضور در نمایش خانگی را تجربه خواهد کرد. قرار بود زودتر از اینها یعنی اوایل سال جدید منتشر شود اما به دلیل شیوع کرونا این زمان به تعویق افتاد. باتوجه به سابقه هومن سیدی، پیشبینی این موضوع که سریال «قورباغه» اثر متفاوت و باکیفیتی خواهد بود سخت نیست. اطلاعات خاصی از جزئیات این مجموعه منتشر نشده اما بنابر تیزری که از سریال منتشر شده میتوان گفت، این مجموعه فضای معمایی و اکشن دارد و با تولیدات سالهای اخیر در مدیوم نمایش خانگی متفاوت است. بازی در فیلم «شب، داخلی، دیوار» هم دومین اتفاق مهم در زندگی حرفهای اوست که باعث میشود سال 99 برای نوید محمدزاده سال بسیار مهمی باشد.
پرونده
ازقورباغه دوستداشتنی تاقـــرقی خودروها!
در سالروز توقف خط تولید پیکان از چند خودروی خاطرهانگیز گفتهایم
در سالروز توقف خط تولید پیکان از چند خودروی نوستالژیکی گفتهایم که خاطراتشان از ذهن ایرانیها پاک نخواهد شد. روزهای پایانی اردیبهشت سال 84 زمانی بود که صنعت خودروسازی ایران با فرزند برومندش یعنی پیکان که البته حرف و حدیثهایی هم پشت سرش بود، برای همیشه خداحافظی کرد. پیکان که سالها محصول بیرقیب بازار خودروسازی ایران بود، در طول عمر خود ماجراهای پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشت که سرانجام در بیستوپنجمین روز از اردیبهشت 15 سال پیش به توقف خط تولیدش منتهی شد. در این پرونده سعی کردهایم در کنار یاد کردن از این خودروی معروف، از چند نمونه خودروی خاطرهساز دیگر هم یاد کنیم. خودروهایی که قطعا با یکی یا همه آنها خاطره داریم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بازار سرمایه کشور دیروز ریزشی شد. شاخص کل بورس بیش از 26 هزار واحد معادل 2.5 درصد افت کرد. این میزان ریزش از نظر میزان در تاریخ بورس بی سابقه است اما از نظر درصد بزرگ ترین افت روزانه در دو ماه اخیر است.
به گزارش خراسان، آخرین بار در یک هفته منتهی به 25 اسفند سال گذشته، طی چند روز متوالی شاهد افت 2.5 درصدی و بیشتر در شاخص کل بودیم. آن موقع شاخص در اثر یک هفته ریزش به کمتر از 500 هزار واحد سقوط کرد اما پس از آن وارد یک موج پرفشار صعودی تا بالای یک میلیون واحد شد.
اگرچه ریزش شاخص بورس با توجه به رشد افسارگسیخته قیمت ها در دو ماه اخیر، جای تعجب ندارد اما درباره این که چرا دیروز این ریزش رخ داد، دلایلی ذکر شده است:
1-روند نزولی قبل از صعود شاخص کل بورس به یک میلیون واحد در اواخر هفته گذشته آغاز شد اما تداوم روند صعودی در معدود نمادهای بزرگ مانع از افت شاخص کل شد. به مرور تعداد نمادهای منفی بیشتر شد و در معاملات دیروز به بسیاری از سهم های بزرگ هم تسری یافت. البته حتی دیروز هم برخی نمادهای بانکی، پالایشی و معدنی مثبت بودند.
2-برخی بازگشایی نمادهای خودرویی بعد از دو ماه و علاقه بازار به تامین نقدینگی برای خرید سهام این شرکت ها را علت فشار فروش دانسته اند.
3-فشار فروش ایجاد شده از طرف اشخاص حقیقی و رفتار هیجانی تازه واردها نیز در ریزش دیروز موثر بود. به نحوی که برخی سهم های ارزنده و حتی سهم تازه عرضه شده شستا هم با قیمت پایانی مثبت 5 درصد، در منفی 5 (با 10 درصد ضرر) عرضه شد! البته این شرایط تداوم نیافت. حقوقی ها دیروز در بسیاری از سهم های بزرگ خریدار بودند و برای اولین بار در 36 روز گذشته، تغییر مالکیت دارایی از حقیقی به حقوقی بود. کسانی که امسال وارد بورس شده اند، احتمالا این روی بورس را ندیده اند. اما بازار سرمایه همین است و پر از افت و خیز! باید دید این اصلاح نیز مثل افت اسفند گذشته موقت است و با خرید حقوقی ها و بازگشت حقیقی ها به مدار خرید، متعادل خواهد شد یا ریزش ادامه می یابد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

آموزش و پرورش:قصد ساخت و ساز نداریم،اراضی به اردوگاه دانش آموزی تبدیل می شود
راه و شهرسازی:تصرف اراضی ملی است،به سازمان بازرسی شکایت کردیم
اشرافیان-تصرفات در پهنه طبیعی شهرستان طرقبه شاندیز به یکی از دغدغه های اصلی ساکنان آن تبدیل شده است. ماجرا از آن قرار است که اداره راه و شهرسازی استان در سال 91 حدود 275 هزار مترمربع از اراضی منطقه طرقدر را به اداره آموزش و پرورش ناحیه 5 برای ساخت اردوگاه دانش آموزی واگذار کرد و حالا راه و شهرسازی استان مدعی است که 10 هکتار از اراضی ملی مجاور زمین این اردوگاه را نیز آموزش و پرورش ناحیه 5 تصرف و به اراضی خود الحاق و اقدام به فنس کشی و کاشت نهال در آن کرده است. موضوعی که آموزش وپرورش ناحیه 5 آن را رد کرده و مدعی است، مستندات خود را مبنی بر مالکیت بر آن اراضی به دادگاه نشان داده و دادگاه هم رای به مالکیت آن ها بر 37.5 هکتار از این اراضی داده و مجدد راه و شهرسازی به دادگاه تجدید نظر شکایت کرده است و دوباره آن ها پیروز شده اند.به گزارش خراسان رضوی، فنس کشی و کاشت نهال توسط آموزش و پرورش ناحیه 5 با توجه به این که هنوز اراضی واگذار شده از سوی اداره راه و شهرسازی جا نمایی و حد و حدود آن مشخص نشده، مورد اعتراض اداره کل راه و شهرسازی استان قرار گرفته و این اداره به سازمان بازرسی در خصوص تعیین تکلیف این اراضی شکایت کرده است.
قراردادهای واگذاری اراضی ما به نهادها مشروط است
معاون املاک و حقوقی اداره کل راه و شهرسازی استان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: قراردادهای واگذاری اراضی ما به نهادها مشروط است و به هر دلیلی نهادی از مفاد شروط قرارداد عدول کند، این تکلیف بر عهده اداره راه و شهرسازی است که به دنبال فسخ قرارداد و باز پس گیری آن بخش از اراضی باشد که واگذار کرده است. محمد حدیدی با اشاره به 10 هکتار تصرفات غیر مجاز آموزش و پرورش ناحیه 5 که مازاد بر متراژ قرارداد فی ما بین دو سازمان تصرف شده است، بیان کرد: موضوع قرارداد ما با آموزش و پرورش ناحیه 5 حدود 27.5 هکتار بوده است اما چیزی که اکنون آن ها در اختیار دارند 38.5 هکتار است و متاسفانه این اداره حدود 10 هکتار مازاد بر قرارداد خود اقدام به تصرف اراضی ملی کرده است. وی ادامه داد: ما دراین خصوص در اداره کل راه و شهرسازی استان چند کار انجام دادیم. در اولین گام اعمال ماده 477 به آرای صادر شده را در دستور کار خود قرار دادیم و از ریاست قوه قضاییه درخواست کردیم تا مجدد به فرایند این پرونده رسیدگی کند، ضمن این که بر اساس بررسی هایی که انجام دادیم دو تکلیف برای ما تعیین شده ،ابتدا این که به دنبال آزادسازی اراضی تصرف شده مازاد بر قرارداد باشیم و در گام بعدی با توجه به این که آموزش و پرورش به مفاد قرارداد خود عمل نکرده است، قرارداد واگذاری اراضی از سوی اداره راه و شهرسازی به آموزش و پرورش ناحیه 5 را نیز فسخ کنیم و اراضی واگذار شده به این اداره را پس بگیریم. از این رو ما در اداره کل راه و شهرسازی استان پیگیر تحقق این دو مورد هستیم.
هدف ایجاد اردوگاه دانش آموزی است
رئیس اداره آموزش و پرورش ناحیه 5 مشهد ضمن تاکید بر این مطلب که قصد و نیت این اداره تبدیل آن اراضی به اردوگاه تفریحی و فرهنگی دانش آموزی است، بیان کرد: ما به هیچ عنوان قصد ساخت و ساز و ایجاد مستحدثات در آن منطقه را نداریم. غلامرضا بهراد با اشاره به رای دادستان طرقبه در سال 97 مبنی بر رفع تصرف از 20 هکتار اراضی ملی تصرف شده از سوی اردوگاه دانش آموزی آموزش و پرورش ناحیه 5 مدعی شد: ما ملاحظات اداره راه و شهرسازی را قبول نداریم و مستندات خود را مبنی بر مالکیت این اداره بر آن اراضی به دادگاه نشان دادیم و خوشبختانه دادگاه هم رای به مالکیت ما بر 37.5 هکتار از این اراضی داد اما مجدد اداره راه و شهرسازی به دادگاه تجدید نظر شکایت کرد و دوباره ما پیروز شدیم و در استانداری نیز که نقش حکم بین موضوعاتی دارد که مورد اختلاف دستگاه ها و نهادهای استان است، حق به آموزش و پرورش ناحیه 5 داده شد. وی ادامه داد: مالکیت اردوگاه دانش آموزی با دولت است و استفاده آن عام و صرفا مصارف آن برای دانش آموزان و قاطبه فرهنگیان است و به هیچ عنوان قصد ساخت و ساز در آن اراضی را نداریم. وی با اشاره به موضوع مورد اختلاف این اداره با اداره راه و شهرسازی استان در خصوص جانمایی ضلع جنوبی مرزبندی اراضی اردوگاه دانش آموزی با اراضی ملی و اقدام این اداره مبنی بر کاشت نهال در آن قسمت تاکید کرد: با حکم دادگاه اگر مشخص شود که نهال ها در خارج از اراضی متعلق به ما کاشته شده است یا نهال های کاشته شده را جمع آوری یا آن ها را به اداره راه و شهرسازی واگذار می کنیم.
نگران شهر خود و انواع و اقسام تصرفات در گوشه و کنار آن هستیم
رئیس انجمن میراث کهن طرقبه هم رای با دیگر اعضای همراه خود در جلسه دیدار با فرماندار طرقبه شاندیز، نگرانی مردم طرقبه مبنی بر تحمیل شدن یک پروژه جدید را تشریح کرد. حسینی فرماندار طرقبه شاندیز ضمن تایید سخنان اعضای سمن مردم نهاد میراث کهن طرقبه خاطرنشان کرد: حقیقت این است که هیچ نوع انبوه سازی مسکن و ساخت برج و بارو مزیتی برای شهرستان ما ایجاد نمی کند. مدیران شهرستان روی این نکته اتفاق نظر دارند آن دسته از قابلیت هایی که برای شهرستان ما مزیت محسوب می شود و آن را از دیگر نقاط استان متمایز می کند، طبیعت بکر و رودخانه های پر آب آن است، بنابراین راهبرد فرمانداری و سیستم اجرایی شهرستان حفظ کامل این اقلیم و طبیعت است. وی یادآورشد: سیستم فرمانداری، اجرایی و قضایی در این شهرستان با هم متحد هستند تا با بحث تغییر کاربری در شهرستان و ساخت و سازهای غیر مجاز مقابله کنند. حسینی اظهار کرد: در خصوص موضوع اراضی اردوگاه آموزش و پرورش ناحیه 5 مشهد نیز همین سیاست را داریم و هیچ اغماضی در این خصوص با هیچ فرد و نهادی از جمله با شرکت تعاونی آموزش و پرورش ناحیه 5 نداریم و باید برای حفظ طبیعت تعهد بدهند و این تعهد را عملیاتی کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گزارش: محمدبهبودینیا | عکس: خراسان
بانک ها به عنوان یکی از اماکن پرتردد این روزها از اهمیت ویژه ای در مقابله با شیوع و انتقال بیماری کرونا برخوردار است. این مراکز همه روزه در شهر
جواب گوی تعداد زیادی از مشتریان هستند و با توجه به همین مراجعه پرشمار شهروندان و همچنین فعالیت متراکم آن ها، رعایت پروتکل های بهداشتی به شدت در شعب مختلف بانک ها ضروری به نظر می سد. شاید شما هم تا امروز در بانک های محل زندگی تان با مواردی از رعایت نشدن برخی پروتکل های بهداشتی چه از سمت مراجعان و چه از سمت پرسنل بانک برخورد کرده باشید. اما برای بررسی دقیق وضعیت اجرای پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، «سرزده» این هفته به برخی بانک های مشهد مراجعه کرد که خروجی آن چندان امیدوار کننده نبود و باید گفت برخی بانک ها به دلیل رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی توسط مردم و پرسنل در وضعیت هشدار قرار دارند.
رد و بدل شدن پول نقد، صف طولانی و فیش های کنار پیاده رو
مقصد اول ما بانک صادرات شعبه توس مشهد است، مردم شانه به شانه هم در صف
ایستاده اند. تعداد زیادی از آن ها نه از ماسک استفاده کرده اند و نه از دستکش. وقتی به جمعیت نزدیک می شوم اعتراض پیرمردی که از گرمای هوا گلایه می کند به گوش می رسد، کمی آن طرف تر با وجود تذکرهای صادر شده از طریق پروتکل های بهداشتی مبنی بر جلوگیری از انباشت فیش های بانکی در مقابل باجه ها و در اختیار قرار دادن فیش ها به صورت مدیریت شده به مراجعان، مسئولان این بانک ترجیح داده اند بدون توجه به این بند پروتکل، میزی را بیرون از فضای بانک و در کنار پیاده رو قرار دهند و فیش ها را روی میز و در فضای باز رها کنند تا مشتریان از این طریق به پر کردن فیش مد نظر خود آن هم با خودکار مشترک بپردازند. نگهبان بانک به هر فردی که مراجعه می کند یک فیش نوبت می دهد، مشتری ها یکی یکی وارد بانک می شوند، داخل بانک جلوی گیشه ها پلاستیک کشیده شده است. مردی در حالی که با صدای بلند به جر و بحث با نگهبان می پردازد درخواست ورود به بانک را دارد تا مقداری پول خرد از یکی از کارمندان شعبه بگیرد. نگهبان اعلام می کند که پول خرد نداریم اما مرد با عصبانیت جواب می دهد که هر روز از یکی از کارمندان شعبه پول خرد می گیرد. طولی نمی کشد که یکی از کارمندان پشت در میله ای بانک حاضر می شود و چهار تراول 50 هزار تومانی ازمرد می گیرد و به همان مقدار اسکناس هزار و دو هزار تومانی به او می دهد. در بانک صادرات واقع در خیابان علامه طباطبایی 42 نیز وضع همین است. رئیس شعبه ماسک و دستکش ندارد و هیچ کدام از کارمندان نیز دستکشی در دست ندارند. همچنین از جداسازی محوطه بین کارمندان و مراجعان نیز خبری نیست. در طول حضور ما در بانک چند بار صدای سرفه پیرمردی به گوش می رسد.
حسن مونسان دبیر شورای هماهنگی بانک های استان درباره رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی در برخی بانک ها می گوید: پروتکل های بهداشتی به تمام بانک ها اعلام شده است و مدیریت بانک ها مکلف به اجرای پروتکل ها هستند. در بانک ها بنرهایی در باره فاصله گذاری اجتماعی و دریافت نکردن پول نقد نصب شده است و این موارد که توسط شما مشاهده شده حتما مورد رسیدگی قرار می گیرد. زمانی که رد و بدل شدن وجوه نقد در شبکه بانکی کمتر شد ، فوتی ها و درگیری همکاران ما با کرونا به شدت کاهش یافت، اما زمانی که این اقدام انجام نشده بود روزانه سه تا چهار نفر از همکاران بانکی ما در کشور فوت می کردند و به همین دلیل ما نیز در این موضوع جدیت داریم و مدیران بانک ها به این موضوعات رسیدگی خواهند کرد. وی همچنین درباره استفاده نکردن برخی کارمندان از ماسک نیز می گوید: ما به تمام همکاران مان ماسک n95 و دستکش داده ایم و اگر در مواردی خودشان رعایت نکنند مدیران بانک های مختلف با این افراد برخورد می کنند. البته مردم نیز باید به این نکته توجه داشته باشند که استفاده از خدمات الکترونیک بانک ها و مراجعه نکردن حضوری یکی از راه های ایمن ماندن از این بیماری است.
مشکلات اساسی در رعایت پروتکل های بهداشتی
در ادامه به بانک انصار واقع در کوی امیر مشهد می رویم، تعداد زیادی از مردم روی صندلی ها، بدون رعایت فاصله اجتماعی کنار هم نشسته اند و اقدامی از سوی پرسنل بانک برای اجرای فاصله گذاری اجتماعی انجام نشده است، نه از نصب برچسب روی صندلی ها خبری است و نه از خط کشی کف سالن، در این جا هیچ مایع ضدعفونی کننده ای نیز دیده نمی شود و تمام مراجعان از خودکار مشترک استفاده می کنند. گاهی حضور مشتریان بدون ماسک و دستکش پشت یک باجه به قدری زیاد می شود که دیگر هیچ دلیلی از سوی عاملان به وجود آمدن این شرایط قابل توجیه نیست.
بانک شهر واقع در میدان راهنمایی مشهد را نیز مورد بررسی قرار می دهیم. این جا هم شلوغی شعبه اولین نکته ای است که مورد توجه قرار می گیرد. از هفت کارمند تنها یک نفر از ماسک استفاده کرده و همه باجه ها فعال است اما از اجرای مقدمات فاصله گذاری اجتماعی ومایع ضدعفونی کننده در این شعبه خبری نیست. مسئولان این شعبه بانک اگر چه تمهیدات مناسبی را برای پرسنل خود در نظر گرفته اند اما در باره مشتریان فقط به نصب برگه ای کوچک که در آن تذکر داده شده فاصله اجتماعی را رعایت کنند ، بسنده شده است. در این میان وضعیت بانک ملی شعبه کلاهدوز بهتر است، تمام کارکنان به جز یک نفراز ماسک استفاده کرده اند و فضای بین ارباب رجوع و کارمندان با پلاستیک جداسازی شده و مایع ضد عفونی کننده نیز جلوی در قرار داده شده اما این جا هم از استفاده از دستکش خبری نیست و تمهیدات لازم برای اجرای فاصله گذاری اجتماعی انجام نشده است. علاوه بر این برخی بانک ها بدون توجه به شرایط این روزها، برخی شهروندان را برای اقداماتی که به راحتی به صورت الکترونیک و غیرحضوری قابل انجام است، به بانک می کشانند. به طور مثال با این که بسیاری از بانک ها، کارت های عابربانک تاریخ گذشته را بدون نیاز به مراجعه حضوری تمدید کرده اند، بانک قوامین مشتریان خود را ملزم کرده که برای تمدید کارت عابربانک خود حتما باید به صورت حضوری به بانک مراجعه کنند یا بانک انصار برای تمدید پیامک اطلاع رسانی واریز و برداشت، از مشتریان خود خواسته که حتما به صورت حضوری مراجعه کنند. این در حالی است که خیلی از این اقدامات به صورت غیرحضوری قابل انجام است.
به شعب متخلف تذکر داده می شود
مونسان می گوید: ما به تمام شعبه ها اعلام کرده ایم که باید مشمع های شفاف را بین کارکنان و مراجعان بکشند و تمام افراد ملزم به استفاده از ماسک و دستکش هستند. شاید برخی از شعبه ها به دلیلی در این زمینه کم توجهی کرده باشند که تذکرات لازم به آن ها داده و از شعب در این زمینه توضیح خواسته می شود. اگر چه در اسفند ماه با کمبود ماسک روبه رو بودیم اما اکنون مشکل حل شده است و تسهیلاتی را در اختیار واحدهای تولیدی قرارداده ایم تا دستگاه هایی برای تولید ماسک وارد کنند و در ادامه به تهیه محلول های ضدعفونی کننده بپردازند ، حتی دستکش و ماسک برای کارکنان تامین شده و آن ها را به استفاده از ماسک ، دستکش و شیلد و در بعضی از شعب استفاده از گان و روپوش ملزم و اعلام کرده ایم هیچ گونه پذیرایی در شعب بانک ها انجام نشود. وی می افزاید: اما در زمینه دستکش تا حدودی محدودیت وجود دارد چون یک کارمند در روز شاید مجبور به تعویض پنج تا شش جفت دستکش شود که در پی حل این مشکل هستیم.
طرح مشاهدات «سرزده» در جلسه آینده کمیسیون بانک های استان
دبیر شورای هماهنگی بانک های استان درباره رعایت نشدن فاصله گذاری اجتماعی در برخی بانک ها می گوید: در برخی بانک ها درباره رعایت موارد مربوط به فاصله گذاری اجتماعی این نقد را قبول دارم و پیگیری می کنیم تا این موضوع نیز برطرف شود. ضمن تشکر از روزنامه خراسان رضوی که به صورت دقیق به موضوع رعایت پروتکل های بهداشتی در بانک ها پرداخته است، دوشنبه هفته آینده این اشکالات را در جلسه کمیسیون بانک ها اعلام می کنیم تا این موارد اصلاح شود و کمبودهایی که وجود دارد را مدیریت بانک ها تامین کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
.jpg)