
جواد نوائیان رودسری – نادرشاه افشار پیش از کشتهشدن به دست تعدادی از سردارانش در 28 خردادماه سال 1126، آرامگاهی را در شهر مشهد و در مکان فعلی باغ نادری، برای خود بنا کردهبود. پس از آن، ادامه حکومت نوادگان نادر در مشهد، باعث شد که این بنا پایدار بماند و به آن رسیدگی شود؛ اما با تصرف مشهد به دست آقامحمدخان قاجار در سال 1175 خورشیدی و قتل فجیع شاهرخ افشاری، نوه نادر و آخرین حاکم از دودمان او، آرامگاه وی نیز با بیمهری فرمانروایان آن دوره روبهرو شد و حتی کاربری آن برای مدتی تغییر کرد و سپس، رو به ویرانی نهاد. اواخر دوره قاجار و هنگام والیگری قوامالسلطنه بر خراسان، بنایی آبرومند بر مقبره نادرشاه ساخته شد؛ اما این بنا نیز دوامی نداشت. اوایل دهه 1330 خورشیدی بود که در شهر مشهد، اخباری درباره تصمیم انجمن آثار و مفاخر ملی برای بازسازی آرامگاه نادرشاه به گوش رسید. این اخبار باعث شد که روزنامه خراسان، از سال 1335، گزارشها و مقالاتی را درباره ضرورت بازسازی آرامگاه نادرشاه منتشر کند؛ گزارشهایی که امروزه یکی از معدود مستندات قابلاعتنا درباره روند احداث این مکان و نیز، ساختهشدن مجسمه برنزی معروف نادرشاه و سربازانش محسوب میشود. شاید جالب باشد که بدانید مجسمه برنزی نادرشاه، بزرگترین مجسمه برنزی ایران و شاهکار استاد ابوالحسنخان صدیقی، شاگرد کمالالملک است. آنچه در این نوشتار میخوانید، برگرفته از گزارشهای خراسان از چگونگی ساخت و انتقال این شاهکار هنری، از فلورانس ایتالیا تا شهر مشهد است.
یک انتقال تاریخی
بنای آرامگاه نادرشاه، به صورت یک تبر طراحی شده است. طبق محاسبات، قرار بود روی تیغه این تبر، مجسمهای عظیمالجثه نصب شود. برای این کار، انجمن آثار و مفاخر ملی، به سراغ استاد ابوالحسن صدیقی رفت. طبق گزارش مورخ 20 اردیبهشت 1338 روزنامه خراسان، در سال 1335 قراردادی به ارزش 150 هزار تومان با این مجسمهساز نامی برای ساخت مجسمه بسته شد و او در سال 1336 برای ساخت آن به ایتالیا رفت. روزنامه خراسان در گزارش مورخ 12 دیماه 1338، دلیل خروج استاد از ایران و رفتن او به ایتالیا و شهر فلورانس را، نبودن امکانات قالبریزی برای مجسمه عظیم برنزی در ایران بیان کردهاست. استاد ابوالحسن صدیقی برای تهیه ماکت و قالب این مجسمه، بیش از یک سال وقت صرف کرد و در نهایت توانست در سال 1337، آن را تهیه کند. برای ریختن برنز مجسمه، کارخانه مجسمهسازی «برونی» انتخاب شد که سابقه درخشانی در تهیه این نوع آثار هنری داشت.
استاد ابوالحسن صدیقی، طی چند ماه ابتدایی سال 1338، مقدمات ریختن برنز مجسمه را در کارخانه «برونی» فراهم کرد و عملیات ساخت مجسمه و سپس پرداخت آن آغاز شد و تا بهار سال 1339 به طول انجامید. روزنامه خراسان در شماره روز 20 اردیبهشت 1339، گزارش کرد که مجسمه برنزی نادرشاه از ایتالیا بارگیری شده و به مقصد بندر خرمشهر در حرکت است. رسیدن مجسمه از فلورانس تا خرمشهر، حدود دو ماه طول کشید و در نهایت، تیرماه همان سال، وارد ایران شد؛ اما یک مشکل بزرگ برای حمل آن به مشهد وجود داشت. گزارشهای خراسان در تیرماه 1339 نشان میدهد که به دلیل ارتفاع شش و نیممتری مجسمه اصلی، امکان گذراندن آن از تونلهای جادهای و ریلی وجود نداشت و به همین دلیل، آن را روی یک تریلی بزرگ قرار دادند و از مسیرهای بدون تونل، از خرمشهر به مشهد رساندند! به این ترتیب، انتقال مجسمه از خرمشهر تا مشهد حدود یک ماه طول کشید و طبق گزارش 30 مرداد 1339 روزنامه خراسان، روز 29 مردادماه وارد شهر مشهد شد و آن را به محل آرامگاه انتقال دادند.
13 تُن برنز 12 متر بالا رفت!
انتقال مجسمه نادرشاه که طبق گزارش روزنامه خراسان ششونیممتر طول و 9 تُن وزن داشت به همراه سه سربازش که هر کدام دومتر قد و یکونیم تُن وزن داشتند، یک مشکل بود و نصب آنها در ارتفاع 12 متری ساختمان جدید آرامگاه، مشکلی دیگر. پشت تیغه ساختمان تبری شکل آرامگاه، برای نصب این مجسمه عظیم 13 ونیم تُنی آماده شده بود؛ اما یک اشتباه میتوانست همه رشتهها را پنبه کند. برای نصب مجسمه، سه نصاب ایتالیایی به نامهای پیرو وترو، جینو گامی و آرتور برونی که ظاهراً آخری، پسر صاحب کارخانه برونی بود، به مشهد آمدند و در باغ نادری مشغول شدند. نصب مجسمه سه ماه طول کشید. بالاخره روزنامه خراسان در گزارش مبسوط خود به تاریخ 27 آبانماه 1339، اعلام کرد که مجسمه برنزی بر فراز آرامگاه مستقر شده است. یکی از شگفتیهای نصب این مجسمه که خبرنگار خراسان هم به آن اشاره کرده، قرار گرفتن همه وزن 9 تنی مجسمه نادرشاه، روی دوپای عقبی اسب اوست که این نشان از طراحی دقیق استاد ابوالحسن صدیقی دارد. در نصب مجسمه، از جرثقیلهای غولپیکری استفاده شد که در آن زمان برای مردم مشهد تازگی داشت. طبق گزارش روزنامه خراسان، نصبکنندگان ایتالیایی بلافاصله پس از نصب مجسمه، با قطار به سمت تهران حرکت کردند تا به کشور خودشان برگردند. به این ترتیب، بزرگترین مجسمه برنزی ایران ساخته و در شهر مشهد برپا شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


مسعود حمیدی- بنا بر اذعان مدیرعامل پدیده شاندیز، همزمان با آغاز معاملات سهام پدیده شاندیز در تابلوی فرابورس، قیمت 14 هزار تومان که بر اساس عرضه و تقاضای سهام تعیینشده بود، توسط ناظر فرابورس تایید شد که بر این اساس ارزش کل سهام پدیده شاندیز هماکنون به بیش از 7301 میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش خراسان رضوی، روز گذشته، روزی تاریخی برای گروه شرکتهای پدیده شاندیز بود. ساعت 12 ظهر بود که ناظر فرابورس اعلام کرد نماد «گشان» توسعه بینالمللی پدیده شاندیز در تابلوی فرابورس قابل معامله خواهد بود. اولین قیمت ثبت شد، 14 هزار تومان؛ قیمتی که 1200 تومان بالاتر از قیمتی است که زمستان سال گذشته سرپرست گروه شرکتهای پدیده شاندیز اعلام کرده بود. مدیرعامل این شرکت در گفتوگو با خراسان رضوی در اینباره اظهار کرد: قیمت 14 هزار تومان برای هر سهم نماد«گشان» توسط ناظر فرابورس تایید شده است و ادامه معاملات نماد از فردا (یکشنبه) ساعت 9 صبح آغاز خواهد شد.
ملائی همچنین گفت: 72 درصد سهام این شرکت بهصورت شناور معامله خواهد شد و درواقع ارزش معاملات روز اول، ارزش معاملات و همچنین ارزش کل سهام بر اساس ارزش هر سهم که 14 هزار تومان تعیینشده ، در سایت www.tsetmc برای مردم قابلرؤیت است.بر اساس اطلاعات نماد « گشان» که در سایت www.tsetmc مندرج شده است، در روز اول که کمتر از یک ساعت طول کشید و معاملات متوقفشد ،تعداد 237 معامله انجامشده که در قالب آن بیش از 823 هزار سهم به ارزش بیش از 115 میلیارد ریال خریدوفروش شده است.بر این اساس با توجه به قیمتی که توسط ناظر فرابورس تایید شده است اگر قیمت هر سهم نماد گشان را 14 هزار تومان در نظر بگیریم، با توجه به تعداد کل سهام این شرکت که معادل 521 میلیون و 544 هزار سهم است، ارزش کل سهام شرکت توسعه بینالمللی پدیده با نماد گشان بیش از 7301 میلیارد تومان است.شایانذکر است، گروه شرکتهای پدیده شاندیز چندین زیرمجموعه را شامل میشود که در اولین قدم بعد از سالها کشوقوس سرانجام با تایید فرابورس، روز گذشته معاملات شرکت توسعه بینالمللی پدیده شاندیز با بیش از 521 میلیون سهم با نماد «گشان» در تابلوی نارنجی فرابورس آغاز شد. بنا بر اذعان مدیرعامل این شرکت ارزش هر سهم این شرکت بدون قیمت پایه و بر اساس عرضه و تقاضا در فرابورس تایید خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


گروه اجتماعی- یازدهم اردیبهشت گذشته به مناسبت روز معلم، در گزارشی باعنوان «معلمان فراموش شده!» به وضعیت اسفبار «معلمان آزاد» در مدارس غیرانتفاعی پرداختیم. با بررسی هایی که برای تهیه آن گزارش انجام دادیم، دریافتیم که بیش از 60درصد این معلمان اولا کمتر از یک میلیون تومان حقوق دریافت می کنند ثانیا در شرایط کرونا و تعطیلی مدارس از ابتدای اسفند، حدود 65درصد آن ها از مدارس محل کارشان حقوقی بابت اسفند دریافت نکرده اند. بماند که بیشتر آن ها اسم و رسمی در جایی ندارند و آموزش و پرورش تقریبا آن ها را به رسمیت نمی شناسد و ثالثا اغلب شان بیمه نیز نمی شوند یا فقط چند روز در ماه بیمه می شوند.اکنون پس از گذشت چند روز از چاپ این گزارش و البته با پیگیری های رسانه ای نمایندگان این معلمان،رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش دیروز درباره این معلمان حرف های امیدوارکننده ای بیان کرده است. مجتبی زینی وند گفته است: در اسفند به موسسان مدارس و مراکز به طور رسمی اعلام و آن ها را به پرداخت حقوق کامل همکاران موظف کردیم . سامانه تلفنی 4317 را به این منظور اختصاص دادیم تا اگر کوتاهی صورت گرفته است معلمان به ما گزارش کنند. ما حتما پیگیری میکنیم. زینی وند در پاسخ به این که چرا معلمان مدارس غیردولتی در دو سه ماه اخیر حقوق خود را دریافت نکرده اند، گفت: ما این موضوع را در اسفند به موسسان مدارس و مراکز به طور رسمی اعلام و آن ها را به پرداخت حقوق کامل همکاران موظف کردیم.
اجازه نمی دهیم حقشان ضایع شود
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد که به جد پیگیر موضوع هستیم و به هیچ عنوان اجازه نمیدهیم حقی از همکارانی که در این مدت تلاش کردند تضییع شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

فوتبال با این همه جذابیت و هیجان، فقط متشکل از تاکتیک تیمی، مهارت فردی و حضور هواداران نیست. در کنار اینها چیز دیگری که فوتبال را جذاب میکند قوانینی است که مدام تغییر میکند تا فوتبال در سکون یخ نزند. قوانینی که گاهی مثل «گل طلایی» با کلی سروصدا میآیند و بعد از مدتی هم میروند یا مثل آفساید بخش جدایی ناپذیری از فوتبال میشوند و تاکتیک تیمها متناسب با مهارتشان در اجرای آفساید طراحی میشود. گاهی قوانین فوتبال حرص ما را در میآورند، گاهی به تیم بهتر زمین کمک میکنند نتیجه بگیرد و گاهی هم خود قانون خوب است اما شکل اجرایش خراب از کار در میآید. روزگاری برای تکلهای خشن در نهایت یک کارت زرد در نظر گرفته میشد و تا پای کسی قطع نمیشد داور از کارت قرمز استفاده نمیکرد اما حالا گذاشتن استوک روی مچ پای حریف اخراج مستقیم دارد.
روزگاری خطا از پشت در هر تک به تکی اخراج داشت، حالا جهت توپ، سرعت توپ، جاگیری دروازهبان و کلی آیتم دیگر وجود دارد که باعث میشود یک مدافع موقعیت صددرصد گل را از حریف بگیرد اما تفسیر داور از قانون این باشد که یک کارت زرد برای مدافع کافی است. همین چیزها فوتبال را پرهیجان کرده. یکی از قوانین جدیدی که در نوع خودش میتواند انقلابی در فوتبال و بهویژه 15 دقیقه پایانی آن باشد بحث تغییر تعداد مجاز تعویض از 3 به 5 تعویض است. البته همچنان هیچ تیمی نمیتواند سه تعویض همزمان با هم داشته باشد. این قانون میتواند فوتبال را در افق تازهای قرار دهد، شاید جذابتر شاید هم دفاعیتر و با مکث طولانی در دقایق پایانی بهخاطر بیشتر شدن تعویضها. در این پرونده سراغ قوانین جالب و مهم فوتبال از جمله همین قانون جدید رفتیم و در کنارش از قوانین پیشنهادی هواداران برای جذابتر شدن فوتبال گفتیم. با ما باشید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو با بیان این که بالاترین عدد معاملاتی پراید، 73 میلیون تومان بوده، افزود : بقیه اعدادی که اعلام می شود، تنها روی کاغذ است.
به گزارش تسنیم، سعید موتمنی درباره این که پراید با چه قیمتی در بازار خودرو، خرید و فروش می شود، گفت: بالاترین عددی که خودروی پراید معامله شده 73 میلیون تومان بوده و بقیه اعدادی که اعلام می شود، تنها روی کاغذ است و به این معناست که پراید با قیمت های 80 و 90 میلیون تومانی که گفته میشود، اصلاً خرید و فروش نمی شود. وی ادامه داد: از روزی که گفته شده قیمت پراید به بیش از 80 میلیون تومان رسیده ، نه فردی خریده و نه فردی با این قیمت فروخته است. به رغم این سخنان البته بسیاری از مردم همین قیمت 73 میلیون برای پراید را هم عجیب و غریب می دانند.
موتمنی این که گفته می شود دلیل رشد قیمت پراید توقف تولید بوده را رد و اظهار کرد: از زمانی که اعلام شد قیمت خودرو قرار است بازنگری شود، قیمت پراید و سایر خودروها بالا رفت و این مسئله ربطی به توقف خط تولید پراید ندارد.
رئیس اتحادیه نمایشگاه داران با بیان این که اعضای این صنف به دلیل تشدید رکود بازار خودرو، مخالف هر گونه افزایش قیمت هستند، تصریح کرد: بازار خودرو به نظارت نیاز دارد تا دلالان نتوانند جولان دهند.به گفته وی، اگر شرکت های خودروسازی حجم بیشتری خودرو وارد بازار کنند، قیمت ها معقول خواهد شد و دیگر امکان سوء استفاده از بازار نیست. پیش از این برخی سایت ها مدعی قیمت بیش از 80 و حتی 90 میلیونی برای پراید شده بودند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس سازمان خصوصی سازی دیروز از نبود محدودیت برای فروش سهام عدالت در روش مدیریت غیر مستقیم و در عین حال وضع محدودیت هایی برای خرید و فروش این سهام در روش مدیریت مستقیم خبر داد. با این اوصاف این سوال مطرح می شود که دلیل این تبعیض چیست؟
رئیس سازمان خصوصی سازی دیروز در نشستی خبری، پایان مهلت انتخاب نوع مدیریت سهام عدالت توسط سهامداران را ساعت 24 روز هشتم خرداد اعلام و تاکید کرد که این مهلت به هیچ عنوان تمدید نمی شود. خبرگزاری صدا و سیما هم نکته سربسته ای را در خصوص تفاوت روش مستقیم و غیر مستقیم به نقل از وی اعلام کرده که در صورت اتکا به این اظهارات، می توان گفت تبعیض هایی در دو روش مذکور قرار است اعمال شود. صالح اظهار کرد: «کسانی که مدیریت غیر مستقیم را در واقع انتخاب میکنند عضو شرکتهای سرمایهگذاری استانی خواهند شد و در آینده هیچ محدودیتی برای فروش سهام خود نخواهند داشت این در حالی است که افرادی که مدیریت مستقیم را انتخاب میکنند برای آنها محدودیتهایی برای خرید و فروش ایجاد خواهد شد.»
حال سوال این جاست که دلیل تبعیض یادشده برای خرید و فروش سهام در دو روش مدیریت مستقیم و غیر مستقیم چیست؟ و آیا این تمایز، حاکی از تمایل دولت برای ورود مردم به فرایند مدیریت غیر مستقیم نیست؟ جالب این جاست که این اظهارات در شرایطی بیان می شود که به گفته رئیس سازمان خصوصی سازی، حدود 20 روز بیشتر به ضرب الاجل سازمان خصوصی سازی باقی نمانده است و همچنان محدودیت های معاملاتی شدن سهام شرکت های ذیل سهام عدالت مردم در هر دو روش در هاله ای از ابهام قرار دارد. به گونه ای که مردم اکنون نمی دانند در روش مستقیم و در صورت تمایل به فروش، کی و چگونه این امکان برایشان فراهم خواهد شد؟ و در روش غیر مستقیم، شرکت های سرمایه گذاری، با چه مدلی، سهام آن ها را مدیریت و سامان دهی خواهند کرد؟ این شرکت ها چه میزان از سود معاملات سهام را به عنوان حق الوکاله برای خود منظور خواهند کرد ؟ آیا قیود و نظارتی برای ایجاد نشدن یا برخورد با رانت های احتمالی در این شرکت ها وجود خواهد داشت یا خیر؟
نکته قابل توجه دیگر این است که آن چه از ابلاغیه رهبر انقلاب به دولت درباره آزادسازی سهام عدالت بر می آید، این است که راه انتخاب مالکیت مستقیم مردم بر سهام عدالت و اعمال نقش مدیریتی شان در این زمینه باز باشد. حال آن که این تمایز وضع شده به گفته رئیس سازمان خصوصی سازی، عملاً به معنای ایجاد تسهیلات بیشتر در خلاف این جهت و سوق دادن مردم به این سو است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در روزهایی که بحث درخواست احمد سعادتمند مبنی بر حقوق 15 میلیونی به سوژه داغی در رسانهها تبدیل شده، مدیرعامل استقلال مدعی شد که این رقم را کامران منزوی به او پیشنهاد داده و البته در اقدامی جالب اعلام کرد مدیرعامل قبلی این باشگاه 25 میلیون تومان از باشگاه دستمزد دریافت میکرده است. درواقع روی صحبت احمد سعادتمند با امیرحسین فتحی است، فردی که آخرین مدیرعامل باشگاه استقلال قبل از سعادتمند بود و 17ماه در این باشگاه فعالیت کرد و به گفته مدیرعامل فعلی آبیها، او ماهیانه 25 میلیون تومان از باشگاه دریافت کرده است. البته فتحی به این گفته مدیرعامل جدید باشگاه استقلال واکنش نشان داد و گفت که او دروغ میگوید. از سویی هوشنگ نصیرزاده مدیرعامل سابق باشگاه ماشین سازی تایید که که فوتبال مدیران عامل 300میلیونی هم دارد. این در حالی است که طبق قوانین شرکتهای دولتی مدیرعامل حداکثر مجاز است20 میلیون تومان دریافت کند و حقوق بیش از این جزو درآمدهای نجومی محسوب میشود و نهادهای نظارتی به آن ورود خواهند کرد. احمد سعادتمند درخصوص انتشار خبر حقوق 15 میلیونی خود در استقلال گفت: «در جلسه هیئتمدیره بنده تقاضای حقوق ۱۵ میلیونی ندادم، بلکه جناب منزوی که به بنده لطف داشتند، فرمودند حقوق مدیرعامل قبلی ۲۵ میلیون تومان هست و شما هم طبق قانون و عرف باید ۲۵ میلیون تومان دریافت کنید، اما بنده عرض کردم طبق قانون تجارت، حقوق پایه مدیرعامل از ۱۵ میلیون شروع و با کسر ۱.۵ میلیون تومان مالیات و بیمه جمعا میشود ۱۳.۵ تومان که من هم کمترین مبلغ یعنی همان ۱۳.۵ میلیون تومان را نوشتم. در مورد اظهارات جناب خلیلزاده باید عرض کنم من خدا را در همین ایام عزیز شاهد میگیرم نه تقاضایی دادم نه به دنبال حقوق حتی ۱۳.۵ میلیونی هستم و خدا را شکر آن قدری دارم که نیازی به این حقوق نباشد و درواقع بنده دقیقا ۱۱.۵ میلیون تومان کمتر از مدیر محترم قبلی قرارداد بستم، چراکه ایشان از شهرداری و باشگاه حقوق میگرفتند که حق ایشان خیلی هم بیشتر بود، ولی بنده دیگر حقوقی از وزارت ورزش دریافت نمیکنم.» با این شرایط هنوز مشخص نیست که آیا سعادتمند برای صحبتهای خود اسنادی دارد یا نه، البته او این صحبت را به نقل از کامران منزوی مطرح کرده و معلوم نیست آیا عضو هیئتمدیره باشگاه استقلال آن را تایید میکند یا نه.
واکنش فتحی
امیرحسین فتحی مدیرعامل پیشین استقلال در واکنش به صحبتهای احمد سعادتمند درباره حقوق ۲۵ میلیونی مدیرعامل پیشین استقلال گفت: «آقای منزوی یقیناً به صحیح نبودن این موضوع باور دارند و نیازی به توضیح من نیست و طرح این صحبتها از سوی آقای سعادتمند برای من جای تعجب دارد زیرا وی به اسناد و مصوبات باشگاه دسترسی دارد و میداند که این موضوعات صحت نداشته و کذب محض است و میزان دریافتی بنده که بسیار کمتر از مبلغ درخواستی آقای سعادتمند است در امورمالی باشگاه موجود است.» فتحی در بخش بعدی صحبتهای خود در مورد ادعای سعادتمند میگوید: «متاسفانه این صحبتها بد اخلاقی است و به دور از انصاف میباشد که مطمئنا با اهداف خاص و انحراف درخواست حقوق ١٥ میلیونی است. حقوق ۱۵ میلیونی مدیرعامل جدید باشگاه بر اساس مصوبه که به امضای سعادتمند رسیده آشکار است و سوال من این است اگر چنین حقوقی ایراد و اشکال ندارد پس چرا به دنبال فرار از آن هستید؟ دوستان حتی به قانون تجارت نیز آگاهی ندارند و لازم است بدانید که در این قانون درباره حقوق مدیران صحبت نشده است.»
مدیر عامل نباید فقیر باشد
هوشنگ نصیرزاده مدیرعامل سابق ماشینسازی در ارتباط با مساله دستمزد مدیرعاملان فوتبال به ورزش 3 گفت: «مدیران فوتبال اگر شرکتشان ثبت تجاری شده باشد طبق قانون تجارت حداقل دستمزدشان 15 میلیون تومن خواهد بود که در حدود ده درصد نیز مالیات از آن کسر میشود.» وی افزود: «خبردارم برخی از مدیران برای یک فصل 300 میلیون تومان میگیرند اما گاهی مواقع هم در برخی از باشگاه مدیران افزاد موظف هستند که از طرف شرکت مرکزی ماموریت میگیرند و با اضافه حقوق (حق ماموریت) کار میکنند و پول زیادی نسبت به حقوق کارمندیشان نمیگیرند. فکر میکنم نفت آبادان اینگونه باشد و اگر اشتباه نکنم سپاهان هم زمانی اینطوری بود.» او اما در ارتباط با دشواریهای این شغل گفت: «در این شرایطی که فوتبال دچار مشکلات مالی عدیده یکی از سختترین مشاغل است. هیچکدام از اعضای هیات مدیره با بازیکنان، هتلها، آژانسهای هواپیمایی، کادرفنی، هواداران و....ارتباط مستقیم ندارند و فشار تمام این مسایل روی دوش مدیرعامل است.» نصیرزاده در پایان با اشاره به اینکه مدیرعاملان لیگ برتری معمولا وضع مالی خوبی دارند گفت: «نباید انتظار داشته باشیم که جایی که گردش مالی بالایی دارد مدیرعاملش فقیر باشد.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


شریفی- در ظاهر انگار همه چیز مرتب است. برای همین ترامپ در هیچ دیدار یا نشست مطبوعاتی خود نه ماسکی بر صورت دارد و نه دستکشی به دست می کند. در باطن اما این پیرمرد که در آستانه 74 سالگی است، از ترس کرونا آرام و قرار ندارد. کافی است افرادی که به طور روزانه با او در ارتباط اند سهوی و نه به دلیل علایم کرونا سرفه و عطسه کنند تا پس از دقایقی از دایره نزدیکان تا اطلاع ثانوی حذف شوند. شاید این نمایشی مضحک از سوی ترامپ باشد. رئیس جمهوری که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کند و می گوید به آن اعتقادی ندارد ، مدتی است که بهطور «روزانه» خودش و معاونش در کاخ سفید تست کرونا می دهند. همین بی اعتنایی به پروتکل های بهداشتی باعث شده تا کارکنان کاخ سفید به کیش رئیس شان رفتار کنند. اما کرونا گرفتن بیش از 78 هزار و 200 آمریکایی نشان داده که ساحل امن کاخ سفید هم از موج ویروس کووید- 19 در امان نیست. آخر هفته گذشته، آزمایش کرونای یکی از پیشخدمتهای شخصی ترامپ که عضو نیروی دریایی آمریکا نیز هست، مثبت اعلام شده که این مسئله نگرانی از ابتلای رئیس جمهوری این کشور به کووید-۱۹ را به دنبال داشت. حالا با گذشت یک روز پس از آن اعلام شد که تست کرونای «کیتی میلر»، مدیر مطبوعاتی مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا نیز مثبت است. کیتی میلر همسر استفان میلر، مشاور ارشد سیاست گذاری کاخ سفید است. استفان میلر، معمولا در کنار مایک پنس حضور دارد و به همراه او در دیدارها و سفرها شرکت میکند. خبر ابتلای مدیر مطبوعاتی پنس به ویروس کرونا پس از آن اعلام شد که پرواز روز جمعه ۸ مه (۱۹ اردیبهشت) معاون رئیس جمهوری آمریکا به اوهایو تاخیری یک ساعته داشت و چند نفر از هواپیما پیاده شدند و ظن آن میرود که در تماس با کیتی میلر بودهاند. سونامی تست مثبت کرونا در کاخ سفید، اما این جا به پایان نمی رسد. سیانان دیروز اعلام کرد که دستیار شخصی ایوانکا ترامپ، دختر رئیس جمهوری آمریکا نیز به کرونا مبتلا شده است. طبق این گزارش، این فرد که با ایوانکا کار میکند در چند هفته اخیر با وی در ارتباط نبوده و دورکاری میکرده است. حالا، تارا مککیلیوی، خبرنگار کاخ سفید میگوید، اصرار ترامپ بر نزدن ماسک حکایت از تلاش او برای نشان دادن تحت کنترل بودن اوضاع دارد و بیشتر از این که به انتخاب شخصی او مرتبط باشد یک «تظاهر سیاسی» است. تظاهری که حالا جان خود او را تهدید می کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه اجتماعی- از سوم اسفند که مدارس به دلیل شیوع کرونا تعطیل شدند، جدا از چالش های آموزشی و چگونگی ادامه درس ها و برگزاری امتحانات که همچنان هم به نتیجه دقیق و مشخصی نرسیده اند، ماجرای شهریه ها به ویژه در مدارس غیرانتفاعی شامل هزینه های سال تحصیلی، سرویس مدارس و خدمات فوق برنامه نیز موضوعاتی بودند که نیاز به تعیین تکلیف داشت و منطق نیز حکم می کرد که ضررها نباید فقط متوجه یک طرف بشود. پیش از این توسط برخی مسئولان به طور غیر رسمی مطرح می شد که احتمالا شهریه کامل سال توسط خانواده ها باید پرداخت شود. اکنون این موضوع و هزینه های دیگر در مدارس غیردولتی توسط سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی تعیین تکلیف و به استانها ابلاغ شده است.در این ابلاغیه که بر ضرورت حمایت از حقوق موسسان مدارس غیرانتفاعی و تضمین حقوق مردم و جامعه تاکید شده، آمده است:
1- مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه سال تحصیلی ۹۹-۹۸ و با توجه به خدمات آموزشی و پرورشی ارائه شده مجاز به دریافت کامل شهریه هستند.
2- مدارس غیرانتفاعی به دلیل ارائه نکردن خدمات و فعالیتهای فوق برنامه غیرآموزشی از قبیل سرویس ایاب و ذهاب، غذا، اردوهای دانش آموزی، سالن ورزشی، استخر، المپیادها و... پس از تعطیلات کرونایی مکلف اند درخصوص بازگرداندن هزینههای دریافتی از اولیا اقدام یا با رضایت اولیا این مبالغ را بابت شهریه سال جدید تحصیلی دانش آموز محاسبه کنند.
دستورالعمل باید شفاف باشد
این که سرانجام این ماجرا تعیین تکلیف شد، در جای خود قابل تقدیر است و به نظر می رسد تا حدود زیادی منطقی و عادلانه است. به هرحال مدارس غیرانتفاعی نیز جدا از حقوق معلمان، دارای هزینه های دیگری همچون اجاره بها و اداری، انرژی و... هستند که پرداخت کامل شهریه توسط خانواده ها می تواند آن ها را در سرپا نگه داشتن مدرسه یاری کند. اما از آموزش و پرورش انتظار می رود در این زمینه دستورالعمل های اجرایی دقیق و مصداقی را مشخص کند که مدارس هزینه ها را بر اساس چه متر ومعیاری باید بازگردانند. برای نمونه هزینه های سرویس چگونه باید محاسبه شود؟ پایان سال تحصیلی چه زمانی درنظرگرفته شود و... که طبیعی است شفاف بودن این موضوع باعث از میان بردن حرف وحدیث های احتمالی خواهد شد.
و اما مدارس دولتی
به طور قطع در مدارس دولتی نیز این ماجرای شهریه ها از قبیل سرویس مدارس و برخی هزینه های دیگر وجود دارد که احتمالا از همین منطق مدارس غیر انتفاعی تبعیت خواهد کرد. روز گذشته با یکی از مسئولان در شورای عالی آموزش و پرورش تماس گرفتیم که وضعیت تعیین تکلیف این شهریه ها و هزینه ها در مدارس دولتی را جویا شویم که وی گفت به احتمال زیاد در جلسه بعدی شورای مربوط برای مدارس دولتی نیز تصمیم گیری خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

.jpg)