احمد توکلی، رئیس هیئتمدیره دیدهبان شفافیت و عدالت با انتقاد تند از لایحه مشارکت عمومی-خصوصی، درباره چپاول اموال ملت با تصویب این طرح، تلاش برای تصویب این لایحه بدون طی تشریفات متداول، انجام تصمیم گیری های مهم توسط تنها شش نفر و ایجاد یک ماشین توزیع رانت با تصویب این لایحه هشدار داد.
به گزارش خراسان، لایحه مشارکت عمومی-خصوصی طرحی برای واگذاری طرح های نیمه تمام و تکمیل شده به بخش خصوصی است که بهمن ماه 97 در دولت تکمیل و راهی مجلس شد. از بهار سال گذشته کمیسیون عمران مجلس در حال بررسی این لایحه است. اکنون توکلی مدعی شده است که «طرحی که نظرات کارشناسی به میزان قابل توجهی در آن لحاظ شده بود کنار گذاشته و متن جدیدی تنظیم شد» و تیم کارشناسی قبلی هم کنار گذاشته شده است.
به گزارش مهر، احمد توکلی در نامهای سرگشاده خطاب به مردم ایران، با اشاره به لایحه مشارکت عمومی- خصوصی نوشت: «پس از چپاول اموال ملت به اسم خصوصی سازی حالا میخواهند به اسم مشارکت عمومی- خصوصی تمامی داراییهای ملت اعم از مدارس، بیمارستان ها، ورزشگاهها، دانشگاهها و ... را چه در حال کار یا تکمیل شده یا نیمه کاره به تاراج بدهند.»
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این نامه ساز و کار اجرایی را هم بسیار فساد آفرین خواند و نوشت:«زیرا تصمیمگیری درباره انتخاب طرح قابل فروش، قیمتگذاری، انتخاب خریدار، شرایط نقد و اقساط بر عهده شش نفر است.»
وی در ادامه با اشاره به امکان تخفیف 50 تا 80 درصدی در ارائه این طرح ها به بخش خصوصی، خطاب به مجلس دهم نوشت: مجلس دهم این خیانت بزرگ تصویب لایحه مشارکت عمومی- خصوصی را مرتکب نشود.
توکلی در انتها تصریح کرد: “موارد مهمی در این متن مسکوت گذاشته شده و به آییننامه اجرایی احاله شده است که به نظر میرسد وظیفه نوشتن آییننامه نیز بر عهده همین گروه کوچک شش نفره قرار بگیرد و عملاً بدون رعایت فرایند طبیعی و شفاف درباره قانونی که حد و مرز توزیع امکانات و امتیازات طرحهای عمرانی را تعیین میکند و ظرفیت تبدیل شدن به یک ماشین بزرگ توزیع رانت را دارد، به طور کامل در ید اختیار این افراد معدود قرار میگیرد».
گفتنی است، هدف اصلی دولت از تنظیم این لایحه تکمیل پروژه های نیمه تمام است. هم اکنون حدود 70 هزار پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد که طبق برآوردهای مختلف برای تکمیل، نیاز به 600 تا 700هزار میلیارد تومان نقدینگی دارد. در همین حال با توجه به کسری بودجه دولت و برآورد 150 هزار میلیاردی از لزوم فروش اموال دولت برای جبران کسری بودجه (که بخشی از آن از محل فروش سهام دولتی در حال پیگیری است) نگاه درآمدزایی دولت به این لایحه نیز جدی به نظر می رسد.
روحانی: فروش اموال مازاد دولت ضروری است
رئیسجمهور گفت: صرفهجویی همه دستگاههای دولتی و فروش اموال و املاک مازاد دستگاهها ضروری است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، خواستار عرضه بیشتر سهام شرکتها و بنگاههای بزرگ در بورس شد. رئیس جمهور همچنین با اشاره به اهمیت اتمام پروژههای بزرگ و نیمهتمام، تصریح کرد: باید اتمام پروژههای نیمه تمام که از پیشرفت بالای ۸۰ درصد برخوردار هستند، با جدیت پیگیری شود. در ادامه جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به ریاست رئیس جمهور، راهکارهای مولدسازی داراییها و اموال مازاد دستگاههای دولتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رعیت نواز- شاید از همان روزی که جابز عصبانی، گیتس را متهم به سوء استفاده از مکینتاش کرده بود، دیدگاه شوالیه سیاه بودن او درباره گیتس به وجود آمد و این روزها این نگاه های دو قطبی به اوج خود رسیده است. عده ای بنیان گذار مایکروسافت را نیکوکاری می دانند که تمام هم و غمش برطرف کردن مشکلات مردم است و عده ای هم او را که این روزها نقش محوری و کلیدی در تولید واکسن کرونا دارد، شوالیه ای سیاه می دانند که در قالب کمک های خیرانه به دنبال منافع اقتصادی و اهداف شوم و سیاسی است. همین اظهار نظرها حالا او را به یکی از اصلیترین اهداف شایعات در جهان تبدیل کرده است . همین اظهارنظرها بیل گیتس را مجبور کرد در برنامه «فرید ذکریا» در شبکه سی ان ان حاضر شود و به آن ها واکنش نشان دهد. در ادامه نگاهی به شایعات درباره این مرد ثروتمند و پاسخ های موجود به برخی از آن ها انداخته ایم.
گیتس و بنیاد خیریه اش
در همین ابتدا شاید بد نباشد مروری داشته باشیم بر یکی از گفت و گوهای بیل گیتس در سال 2003 با «بیل مویرز» خبرنگار شبکه PBS. بیل در این مصاحبه تصدیق کرد که پدرش رئیس بنیاد «پدر و مادری برنامه ریزی شده» بوده است و این موسسه بنا بر این مفهوم تاسیس شده که بیشتر انسانها «تولیدمثل کنندگان بیفکر» هستند و «آدمهایی که مثل علف هرز هستند» باید از ریشه کنده شوند. طی این مصاحبه گیتس همچنین تصدیق کرد سالهاست که خانواده او در زمینه مسائل مربوط به باروری به طور بسیار گسترده فعالیت میکنند و به عقیده خودش نیز اشاره کرد و گفت که از طرفداران «توماس رابرت مالتوس» بوده که عقیده داشته جمعیت جهان باید با استفاده از روشهای محدودکننده زاد و ولد کنترل شود. بعدها و در سال 2000 خود گیتس به همراه همسرش ملیندا خیریه ای را تاسیس کردند. از اهداف اصلی این بنیاد می توان به تلاش برای افزایش مراقبتهای بهداشتی و کاهش شدید فقر در جهان اشاره کرد. به همین منظور این بنیاد هر سال به واکسیناسیون و پیشگیری از بیماریهای مهلک مانند ایدز، مالاریا و سل می پردازد اما این برنامه انتقاداتی را به همراه داشته است.
گیتس و کاهش جمعیت جهان
پایگاه تحلیلی «نچرال نیوز» در مقالهای به قلم «اتان ای.هاف» با عنوان « بیل گیتس و اصلاح نژاد انسانی و چگونگی تلاش یکی از ثروتمندترین مردان جهان برای تسلط بر کشاورزی جهان» مینویسد: «وقتی فاش شد که «بنیاد بیل و ملیندا گیتس»، موسسه خیریه تاسیس شده توسط بیل گیتس، بنیان گذار شرکت مایکروسافت، در سال 2010، 500 هزار سهم در شرکت آمریکایی «مونسانتو» به ارزش بیش از 23 میلیون دلار را خریداری کرده است، کاملا روشن شد این موسسه به ظاهر خیریه و بشر دوستانه در پی نیل به اهدافی غیر از ریشه کن کردن بیماریها و تامین غذا برای مردم فقیر دنیاست.»
گیتس و بذرهایی برای کنترل جمعیت
بنیاد گیتس سال هاست برای تغییر سیستم کشاورزی در آسیا و آفریقا و استفاده آن ها از دانههای اصلاح شده ژنتیکی به طور گسترده ای سرمایه گذاری کرده است .جام نیوز در گزارشی مدعی شده رویکردی که گیتس در موسسهاش در پیش گرفته، این است که با استفاده از واکسنها و ارگانیسمهایی جمعیت جهان را کاهش دهد. «Newscientist» در گزارشی می نویسد: «بنیاد گیتس در سال 2006 دکتر «رابرت هورش» را استخدام کرد که سم علف کش موسوم به راندآپ را تولید کرده است. تحقیقات نشان داده اند که «راندآپ» میزان تولد نوزادان ناقص الخلقه را در روستاهایی که از این علف کش در زمینهای کشاورزی آن ها استفاده شده، بسیار بالابرده است.» همچنین در گزارشی که توسط «La Via Campesina» در سال 2010 منتشر شد ادعا شده است که بنیاد گیتس، حدود 80 درصد از سرمایه گذاریهای خود را به بخش بیوتکنولوژی اختصاص داده است.
گیتس و واکسن های ناکارآمد!
برنامه واکسیناسیون بیل و ملیندا گیتس در سالهای اخیر نیزبا انتقاداتی همراه بوده است. روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: در سخنرانی گیتس در سال 2010 جملهای است که میگوید: «اگر کار خود را به خوبی در واکسیناسیون کودکان انجام بدهیم، ما جمعیت جهانی را 10 تا 15درصد کاهش میدهیم.» سوال این است چرا کاهش جمعیت جهانی؟ بنا بر این گزارش در کنیا استفاده از آنتیژن HCG در واکسن علیه تتانوس موجب عقیم شدن زنان شد و برنامه واکسن کودکان در هند نیز نه تنها به ریشه کنی فلج اطفال کمک نکرد که به فلج اطفال بسیاری از کودکان منجر شد. نکته مهم این است که این برنامه های واکسیناسیون گیتس مورد تایید سازمان ملل، یونیسف و سازمان بهداشت جهانی است.
گیتس و ایونت 201
حالا پای گیتس به کرونا نیز کشیده شده است . اواخر دی ماه سال گذشته اجلاس سران داووس برگزار شد. در این اجلاس که حدود دو ماه قبل از شیوع کرونا در چین برگزار شد، بنیاد بیل و ملیندا گیتس با همکاری دانشگاه چانزهاپکینز که زیر مجموعه این بنیاد است، پاندمی احتمالی پیش رو را برگزار کردند. به گزارش خبرگزاری دانشجو، این مانور که به ایونت 201 معروف است یک برنامه تمرینی بود که عامل فرضی در آن یک ویروس از خانواده کرونا با نام CoronaNovel شبیه سازی می شود. در این شبیه سازی که بهمنظور حفظ جهان رخ داد مشخص شد حدود ۶۵ میلیون نفر جانشان را از دست خواهند داد. این گزارش می افزاید : «سناریوی بازی جنگ بیولوژیک «رخداد ۲۰۱» بدین صورت است که یک کرونا ویروس جدید که از خوک به انسان منتقل شده در جهان شیوع مییابد. این انتقال که با رسیدن به اولین انسان، در زنجیره انسانی فراگیر میشود، تبدیل به یک پاندمی میشود. این بیماری از یک مزرعه پرورش خوک در برزیل شروع شده و در ابتدا به آرامی و کاملاً ساکت است اما در ادامه بهسرعت منتشر میشود. مبتنی بر سناریوی رخداد ۲۰۱، اولین خروج ویروس از برزیل توسط خطوط هوایی بوده و به کشور پرتغال انتقال مییابد و در ادامه به ایالات متحده، چین و پس از آن به دیگر کشورها سرایت میکند.»
گیتس و شایعات دیگر
به جز آن چه گفتیم در فضای اینترنت شایعات دیگری در حال چرخش است. به طور مثال گفته میشود که نهاد گیتس تأمین مالی تهیه واکسن کرونا را به عهده گرفته است، البته به همراه ثبت حق انحصاری آن یا بچههای گیتس واکسینه نشدهاند اما دویچه وله این شایعات را بی پایه و اساس خواند و درباره شایعه بچههای گیتس واکسینه نشدهاند نوشت: «واقعیت این است که گفته میشود پزشک پیشین گیتس در دهه90 میلادی در یک همایش در سیاتل چنین چیزی را تعریف کرده است اما نه جایی نامی از این پزشک برده میشود و نه بیان میشود در کدام گردهمایی چنین سخنی گفته شده است. مشخص نیست چه کسی این شایعه را برای نخستین بار پخش کرده است.»
آماری از گردش شایعات
آن چه در بالا خواندید روایت هایی بود از اظهارنظرهایی درباره بیل گیتس که نمی توان مشخص کرد کدام یک از آن ها صحیح است اما طبق گزارشهای به دست آمده، نزدیک به 20 هزار پست در صفحات فیسبوک به شایعات این چنینی اختصاص دارند. این پستها توانستهاند بیش از یک میلیون نظر را به خود اختصاص دهند و ذهن افراد زیادی را به خود درگیر کنند. همچنین ویدئوهای منتشر شده در همین باره در یوتیوب تا به حال بیش از پنج میلیون دفعه دیده شدهاند. به نظر می رسد حالا دیگر چهره آن فرد نیکوکار که پشت پروژه های انسان دوستانه قرار دارد با علامت سوال هایی دربرخی اذهان مواجه شده است البته آینده حقیقت را مشخص خواهد کرد .
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
فوتبال ایران چند روزی است با افشاگری محمدرضا زنوزی، مالک باشگاه تراکتور درباره فساد سازمانیافته در فوتبال و پروندههای ایران در فیفا، دوباره در صدر حواشی قرار گرفته و همه دنبال متهمان و تبانیکنندگان هستند اما موضوعی که در این میان نادیده گرفته شده و شاید حتی تا مدتها سهوی یا عمدی از مسائل فوتبال کنار گذاشته شود بحث عقد قراردادهای آماتوری و غیرمتعارف مدیران فوتبال ایران با بازیکنان و مربیان خارجی است؛ اتفاقی که باعث شده پرسپولیس و استقلال و دیگر باشگاهها در باتلاق بدهی غرق شوند و حتی خطر کسر امتیاز و سقوط هم آنها را تهدید کند. چندی پیش علینژاد، معاون وزیر ورزش با تاکید بر دولتی بودن باشگاه استقلال و پرسپولیس گفته بود: «بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات در مورد مسائل آنها ورود میکنند و پروندههایی برای برخی از مدیران استقلال و پرسپولیس به دلیل عملکرد آنها در محاکم قضایی شکل گرفته است.» این خبر خوبی بود اما اینکه چه زمانی پروندهها بررسی و به نتیجه میرسند و چه تاثیری بر مدیریت فوتبال باشگاهی و ملی ایران میگذارند مهم است. در چند سال اخیر مربیان و بازیکنان زیادی با ملیتهای مختلف به فوتبال ایران آمدهاند که اغلب بیکیفیت و حتی دارای سوابق پزشکی بودهاند. قطعا حضور بازیکن و مربی بیکیفیت نه تنها سودی برای فوتبال ایران نداشته و ندارد بلکه باعث خروج میلیونها دلار ارز هم شده و خواهد شد. البته نمیتوان منکر حضور بازیکنان و مربیان خوب خارجی هم شد و نمونه بارز و اخیر آن هم کیروش و برانکو در کسوت مربی و شیخ دیاباته، تیام، پطروسیان، عماد رضا، ایمون زاید و... در کسوت بازیکن هستند که کارنامه خوب و قابل قبولی داشتهاند. با این همه نبود دیدگاه حرفهای و تخصص نزد برخی مدیران فوتبال ایران در عرصه ملی و باشگاهی باعث شده فوتبال ایران جولانگاه خارجیهای بیکیفیت باشد و خروجی آن هم انباشته شدن پروندههای شکایت آنها در فیفا علیه فوتبال کشورمان و در نهایت محکومیت ایرانیهاست.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی میزان بیکاری ناشی از کرونا را بین 2.8 تا 6.4 میلیون نفر برآورد کرد. این بررسی نشان می دهد حمایت صرف از نیروی کار رسمی با دو چالش اساسی در راستای حمایت از قشرهای کم درآمد روبه روست. این گزارش با تصریح بر ناکارایی نظام حمایتی کشور در مواجهه با بحران ها، تجربه فعلی را یک تلنگر جدی برای لزوم داشتن نظام مالیاتی شفاف با تاکید بر مالیات بر مجموع درآمد افراد و در عین حال نظام حمایتی کاملاً مرتبط با آن دانسته است.
در این گزارش با بیان این که صرف نظر از میزان شیوع کرونا، اقتصاد ایران تا پایان سال 99 درگیر تبعات اقتصادی ناشی از این ویروس خواهد بود، آمده است: بررسی ها نشان می دهند که در سناریوهای مختلف، بین دو میلیون و 870 هزار تا شش میلیون و 431 هزار نفر از شاغلان فعلی کشور، متاثر از شیوع کرونا، شغل خود را از دست خواهند داد.
این بررسی میزان تاثیر پذیری طبقات پایین از تبعات ناشی از کرونا را بیشتر از سایر طبقات ارزیابی کرده و در عین حال، دو چالش حمایت صرف از شاغلان رسمی را یادآور شده است.
بر این اساس، بررسی وضعیت اشتغال دهک های پایین نشان می دهد تنها در حدود 13 درصد از خانوارهای دهک اول و 24 درصد از خانوارهای دهک دوم، هزینه بیمه بازنشستگی در سال 97 را پرداخت کرده اند و تحت پوشش بیمه (غیر درمانی) هستند. این در حالی است که این نسبت در دهک دهم (ثروتمندتر) 35 درصد است. این موضوع بدان معناست که حمایت هایی که از بنگاه به صورت بخشودگی سهم بیمه کارفرما و کارگر یا حمایت هایی از نوع پرداخت بیمه بیکاری شده، ضریب اصابت پایینی به دهک های پایین درآمدی داشته و بیشترین حمایت را از دهک های متوسط و بالا به عمل خواهد آورد.
دومین چالش حمایت از نیروی کار رسمی به آثار آن باز می گردد. در شرایط کنونی هر گونه حمایت، با احتمال زیاد از منابع تورم زا تامین می شود و در نتیجه به قیمت تحمیل تورم به اقتصاد خواهد بود. بنابراین اگر حمایت ها معطوف به نیروی کار رسمی باشد، بخش زیادی از نیروی کار که عمدتاً در دهک های پایین درآمدی قرار دارند، بی بهره خواهند بود.
در این صورت نتیجه این خواهد شد که از دهک های میانی و بالایی با هزینه تحمیل تورم به کل جامعه و به خصوص دهک های پایین حمایت کرده ایم. مرکز پژوهش ها در ادامه، بهترین شیوه حمایتی کنونی که بتواند موفقیت طرح فاصله گذاری اجتماعی را تضمین کند، اولویت قراردادن حمایت از خانوار برای تامین معیشت اعلام کرده و پیشنهاد داده است: این حمایت میتواند به صورت پلکانی و با استفاده از پایگاه رفاه ایرانیان (با پذیرش درصدی از خطا) انجام شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه اجتماعی- هزار وعده خوبان یکی وفا نکرد؛ حالا نه این که هزار وعده دولت برای تحقق همسان سازی حقوق بازنشستگان عملی نشده باشد، اما در 10 سال گذشته و از زمانی که در ماده 39 قانون بودجه سال 88 کشور مشخص شد که دولت و تامین اجتماعی باید در مسیر همسان سازی حقوق بازنشستگان گام بردارند تا امروز اجرای این قانون حرکتی لاک پشتی داشته است.
تصویب قوانین متعدد و حتی قوانین سالانه لایحه بودجه نیز به دلایل مختلف و محدودیت های بودجه ای دولت ها کمتر برای بازنشستگان مفید بوده است . اما قانون همسان سازی در سال های مختلف و پس از سال 88 که در قانون بودجه آمد در سال های بعد نیز در مواد قانونی شکل جدی تر پیدا کرد، چنان که بر اساس ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه، مصوب سال ۹۵، دولت وظیفه رفع تبعیض و ناهماهنگی پرداخت بین کارمندان شاغل و بازنشسته را برعهده دارد. در واقع این بند قانونی همان همسان سازی حقوق است که باید طی چند سال حقوق بازنشستگان و شاغلان همسان و عادلانه شود اما اختصاص نیافتن و محقق نشدن بودجه ها تاکنون این امر را میسر نکرده است.
وعده جدید و مهم دولت
طی روزهای گذشته میزان افزایش حقوق 21درصدی کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی و همچنین اختصاص 10هزار میلیارد برای حقوق بازنشستگان کشوری، اعتراض انجمن های کارگری را به دنبال داشت، حالا دولت اعلام کرده که به فکر بازنشستگان تامین اجتماعی هم هست و قرار است طی سه سال، اجرای همسان سازی را با منابعی که از واگذاری شرکت ها به دست می آورد، محقق سازد که البته این وعده، وعده بزرگی است که یک نگرانی هم برای بازنشستگان به دنبال دارد و آن هم که این دولت فقط 14 ماه دیگر روی کار است.
پرسش خراسان از سخنگوی دولت
موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان به این دلیل که همواره از درددل های همیشگی بازنشستگان با روزنامه خراسان است، به یکی از مهم ترین سوژه های پیگیرانه ما تبدیل شده است. از همین رو همیشه شش دانگ حواسمان به خبرها و اتفاقات همسان سازی جمع است و آن را از مسئولان پیگیری می کنیم.
در آخرین نشست آقای ربیعی سخنگوی دولت نیز این رسالت مان را انجام دادیم و به طور اختصاصی از وی درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با توجه به نامهربانی لایحه 99 به این بخش، پرسیدیم. آقای ربیعی اما خبر خوب و مهمی را به خبرنگار ما اعلام کرد. او تصریح کرد که «قرار است در سه سال هزینه اجرای همسان سازی از طریق واگذاری سهام و شرکت های دولتی به دست آید و سازمان هم این ها را به منابع مالی یا وثیقه برای بانک ها تبدیل می کند و از محل این منابع همسان سازی را انجام می دهد.»این وعده مهم سخنگوی دولت از حالا ما و بازنشستگان را چشم انتظار می گذارد تا این سه سال هم بگذرد، یعنی دولت به منظور جبران عقب ماندگی های منابع همسان سازی طبق گفته محجوب نماینده مجلس باید برای همین امسال 30 هزار میلیارد تومان پیش بینی
می کرد تا بازنشسته ها به حقشان برسند اما نشد که نشد.
ربیعی: با واگذاری شرکت ها منابع همسان سازی را تامین می کنیم
هادی محمدی – مشروح پرسش ما و پاسخ سخنگوی دولت به این شرح بود: با توجه به اختصاص بودجه 10 هزار میلیارد تومانی اخیر برای بازنشستگان کشوری، برای بازنشستگان تامین اجتماعی که طبق اعلام مجلس، میانگین دریافتی 14میلیون مستمری بگیر کارگری فقط یک میلیون و900 هزار تومان است، چه برنامه ای برای ایجاد عدالت دارید؟
ربیعی: این وضعیت به دستکاری های غیر دقیق در نحوه محاسبه حقوق آن ها در سال های گذشته بازمی گردد و قبول داریم که شایسته بازنشستگان نیست و به همین دلیل برای کارکنان دولت این منابع مالی اختصاص یافته که دولت حتما طرح همسان سازی را برای آن ها اجرا خواهد کرد اما از آن جا که در قانون مشخص شده که تامین اجتماعی از بودجه دولتی استفاده نمی کند، دولت موظف است سالانه بخشی از بدهی خود به تامین اجتماعی را بدهد و سازمان از محل بدهی هایی که دولت می پردازد، همسان سازی را انجام دهد.
وی تصریح کرد: بنا بر صحبتی که با رئیس سازمان تامین اجتماعی و وزیر کار داشتم، برنامه ریزی برای اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیز صورت گرفته است. خوشبختانه سال گذشته سازمان برنامه و بودجه برخی از بدهی های خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده و امسال هم در بودجه مشخص شده که به محض اجرا بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته و گروه بندی هایی که انجام شده از افرادی که فاصله بیشتری دارند، شروع خواهد شد.
ربیعی خاطرنشان کرد: قرار است در سه سال هزینه اجرای همسان سازی از طریق واگذاری سهام و شرکت های دولتی به دست آید و سازمان هم این ها را به منابع مالی یا وثیقه برای بانک ها تبدیل می کند و از محل این منابع همسان سازی را انجام
می دهد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رودسری - امروز، روز ملی خلیج فارس است و به لحاظ تاریخی، روزی است که سربازان سلحشور ایرانی در عهد شاه عباس یکم، استعمارگران پرتغالی را از آبهای نیلگون و زیبای جنوب ایران بیرون ریختند و هرمز را به مام میهن بازگرداندند. در تاریخ چند هزار ساله خاورمیانه، خلیج فارس را با همین نام خواندهاند. دلیل این نامگذاری، اولاً قرار گرفتن دو سوی این خلیج در خاک سرزمینی ایران، ثانیاً تکاپوی چند هزارساله دریانوردان ایرانی در آن و ثالثاً، حاکمیت فرمانروایان ایرانزمین بر وجب به وجب آبهای خلیج همیشه فارس است. گزارشهای تاریخی نشان میدهد که دریای پارس یا خلیج فارس، همواره محل اعتنا و مکان تجارت اقوام گوناگونی بودهاست که زیر پرچم ایران به کار داد و ستد میپرداختهاند. دریانوردی ایرانیان در خلیج فارس، از زمان تأسیس نخستین سلسله ایرانی، یعنی مادها آغاز شد. در دوره هخامنشی و به ویژه در عصر داریوش یکم، ایرانیان نیروی دریایی بسیار قدرتمندی در خلیج فارس پدید آوردند؛ نیرویی که با دور زدن خلیج عدن، خود را به دریای سرخ میرساند و راه ارتباطی مستملکات ایرانیان در مصر، با سرزمین مادری بود. در قرنهای بعد نیز، سیطره ایرانیان بر خلیج فارس حفظ شد. حتی حاکمیت خلفای اموی و عباسی نیز، تأثیری بر نام این خلیج نگذاشت . امرای ایرانی دوره اسلامی، مانند عضدالدوله دیلمی، با افتخار از این منطقه دریایی با عنوان خلیج فارس یا دریای فارس نام میبردند و از حاکمیت ایران بر دو سوی این خلیج زرخیز، سخن میگفتند. بعدها و در دوره صفویه و افشاریه، بر اعتلای دریایی ایران در خلیج فارس افزوده شد؛ اما ضعف قاجاریه و در پی آن، وابستگی پهلوی، زمینه بروز ادعاهایی دروغ و گزافی را فراهم آورد که مورخان همواره به آنها، با نگاه تمسخر و طنز مینگرند. نه تنها در منظر هر ایرانی که در نگاه هر جغرافیدان و مورخ آگاهی، خلیج فارس، خلیج فارس بوده و خواهد ماند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
زنده روحیان-افزایش 10 هزار تومانی قیمت حبوبات در بازار همچنان سبدغذایی خانوارها را با مشکل مواجه کرده است؛ این در حالی است که مسئولان تنظیم بازار از زیر بار مسئولیت مدیریت آن شانه خالی میکنند.به گزارش خراسان رضوی ، اسفندماه سال گذشته روزنامه خراسان رضوی اعلام کرد که کاسبان کرونا همچنان مسئولان را غافلگیر می کنند و غفوری مقدم معاون سازمان صمت خراسان رضوی اعلام کرده بود که افزایش قیمت حبوبات در بازار مشهد کاذب و به دلیل هیجانات بازار از سوی مردم بوده و تصریح کرده بود، هیچگونه کمبودی در انبارها وجود ندارد و انبارها مملو از مواد غذایی است. با وجود این در تاریخ 26 بهمن ماه قیمت لوبیا قرمز کیلویی 13هزار و 200 تومان و عدس 10 هزار و 500 تومان بود که امروز افزایش ۱۰ هزار تومانی پیدا کرده اند.
حرفوحدیثهای بازاری
یکی از خواربارفروشیهای مصلی مصرانه میگفت: قیمت حبوبات الان برای هر کیلو لوبیاچیتی ایرانی درجهیک 23 هزار تومان و خارجی نیز 25 هزار تومان، عدس ایرانی 17 تا 18 هزار تومان و خارجی 20 تا 21 هزار تومان و لپه ایرانی 23 و خارجی آن 26 هزار تومان برای هر کیلو است. برای اطلاع از قیمتهای واقعی و مورد تایید اتحادیه عمدهفروشان خواربار و لبنیات مشهد با شرف زاده رئیس این اتحادیه تماس گرفتیم اما پس از چندین بار تماس تلفنی و درخواست وقت برای تحلیل دقیق قیمت،پاسخی ارائه نکرد.محمود بنانژاد رئیس اتاق اصناف مشهد دراینباره گفت: در این مورد باید حتماً اتحادیه پاسخگو باشد اما در حد اطلاعاتی که من در این موضوع دارم ، با تغییری که در ارز تأمینکننده حبوبات برای واردات پیشآمده است و دولت بهجای ارز دولتی 4200 تومانی برای واردات حبوبات از نیمایی استفاده میکند که مبلغ آن سه برابر بالاتر است ، این افزایش قیمت به وجود آمده است.وی ادامه داد: این تصمیم دولت حدوداً سه ماه قبل گرفتهشده است و همیشه تا هنگامی که تأثیرات یک تصمیم با این شکل در بازار نمایان شود ،همین مدت زمان میبرد و به نظر میرسد اکنون حبوباتی که در انبارها موجود بوده، به اتمام رسیده و این حبوباتی که وجود دارد با ارز نیمایی واردشده است.شاید رئیس اتاق اصناف مشهد بیخبر باشد که مصوبه دولت در خصوص عدم استفاده از ارز دولتی( دلار 4200 تومانی) برای واردات حبوبات در خردادماه سال گذشته ابلاغ و اعمالشده است که در همان برهه هم قیمت عدس از 5 هزار تومان به 9 هزار تومان رسید؛لذا این که وی ادعا میکند 3 ماه قبل مصوب شده است معلوم نیست از کدام مصوبه سخن میگوید.
شاهد افزایش قیمت بودیم، برنامهای نداریم
علی غفوری مقدم، معاون سازمان صمت استان، گفت: ما هم شاهد افزایش قیمت بودیم، استان یکی از استانهای مصرفکننده حبوبات است و اتفاقاتی که در دیگر استانها یا در روند واردات میافتد به طور مستقیم بر بازار استان تأثیر میگذارد.وی افزود: حبوبات درفهرست کالاهای اساسی وجود نداشته و سهمیهای به ما برای توزیع اختصاص پیدا نمی کند که بتوانیم در بازار مداخله کنیم و هرچه هست متعلق به بخش خصوصی است و ما خودمان برنامهای برای مدیریت بازار نداریم.
وعده یکماهه
رسولیان معاون اقتصادی استانداری با تأکید بر اینکه باید بازار را مدیریت و تلاش کنیم که این مشکل افزایش قیمت رفع شود ،اظهار کرد: بسته بودن مرزها و جلوگیری از ورود موادغذایی باعث این کمبود و افزایش قیمت بوده و الا ما در گمرک حجم بالایی از حبوبات را داریم که وارد نشده است و بلافاصله با بازگشایی مجدد این مشکل رفع میشود و به نظرم در نهایت تا یک ماه آینده این موضوع رفع شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.