روزهای سیاه اردوغان
ترکیه با 86 هزار نفر بالاترین آمار ابتلا به کرونا را در آسیا اعلام کرد.آماری که موجب انتقاد احزاب و جامعه ترکیه علیه رئیس جمهور این کشور شده است
سرعت شیوع ویروس کرونا در ترکیه نه تنها هنوز هم پایین نیامده بلکه در آخرین شمار رسمی جانباختگان همهگیری کرونا در ترکیه با ۱۲۷ نفر افزایش در ۲۴ ساعت به دست کم ۲۰۱۷ نفر رسیده است. فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه، تعداد مبتلایان به کرونا را با حدود ۳۹۷۷ نفر افزایش دریک روز، حداقل 86 هزار و 306 نفر اعلام کرده است.به این ترتیب، ترکیه با پشت سر گذاشتن چین و ایران، پس از آمریکا، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، آلمان و بریتانیا، بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا را در جهان گزارش کرده است و بیشترین آمار ابتلا به کرونا را در آسیا دارد در حالی که اولین مورد کرونا را دهم مارس (چهل روز پیش) اعلام کرد و پیش از آن مرزهایش را بسته بود.رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و رهبر حزب حاکم، چند روز پیش از دست غر زدنهای مداوم مخالفان و منتقدان خود برافروخته شد و آنان را به ویروسهای عالم سیاست و رسانه تشبیه کرد.این گفته تند اردوغان، با واکنشهای منفی فراوانی در رسانهها روبه رو شد اما شواهد نشان میدهد که نه اردوغان حاضر است مشی و ادبیات خود را در مواجهه با مخالفان تغییر دهد و نه مخالفان آمادهاند که در میدان مبارزه با حزب عدالت و توسعه، حتی برای یک روز، استراحت کنند.مخالفان اردوغان، همچنان بر ضرورت قرنطینه کامل و تعطیلی مطلق استانبول پافشاری میکنند اما ظاهراً دولت حاضر نیست زیر بار چنین پیشنهادی برود.دراین میان،جشن 23 آوریل یعنی سالگرد تاسیس مجلس و حاکمیت ملی ترکیه، برای مردم این کشور جشن مهمی است. مخصوصاً امسال که پارلمان ترکیه وارد صدمین سالگرد تاسیس شده، همه انتظار داشتند که رئیس جمهور هم در جشن روز بیست و سوم حضور پیدا کند.اما اعلام شده که اردوغان برای این مراسم، به صحن علنی مجلس نخواهد رفت و در عوض، شب در برابر دوربین شبکههای تلویزیونی و به صورت زنده، سرود ملی کشورش را برای مردم خواهد خواند.این موضوع، در کنار گزارش هایی درباره تدابیر سختگیرانه تیم پزشکی اردوغان برای حفظ جان رئیس جمهور، موجب شده که مخالفان ، در این باره هم لب به اعتراض بگشایند و اردوغان را به این متهم کنند که فقط به سلامتی خودش اهمیت میدهد. کاراملا اوغلو رهبر حزب اسلامگرای سعادت و از شاگردان سابق مرحوم اربکان، آشکارا اعلام کرده که دولت برآمده از آکپارتی در کلاس مبارزه با کرونا، در هیچ درسی نمره قبولی نگرفته است. احمد داوود اوغلو رهبر حزب تازه تاسیس «آینده» و از رفقا و وزیران سابق اردوغان، سیاست آکپارتی را زیر سوال برده و معتقد است که دولت در مبارزه با کرونا، کارنامه قابل دفاعی ندارد. البته نهتنها سیاستمداران بلکه برخی روزنامهنگاران منتقد اقدامات دولت ترکیه بودند که یکی از آن ها «مهمت یعقوب ییلماز» از روزنامهنگاران مطرح ترکیه بود. او نیز طی مقالهای در پایگاه خبری «آتی ۲۴ »با تیتر «هدف اردوغان لاپوشانی شکستش است» از اقدامات و سیاسی بازی رئیسجمهور ترکیه انتقاد کرد.
انگشت نشانه کرونا بر صنعت گردشگری
صنعت گردشگری ترکیه مهمترین بستر اقتصادی کشور ترکیه است. ترکیه در جذب گردشگر در ردیف هشتم جهان قرار دارد به طوری که سال ۲۰۱۹ بیش از ۳۴ میلیارد دلار از صنعت گردشگری کسب درآمد کرده بود و حالا با گسترش بیماری کرونا در این کشور مهمترین بخشی که متضرر شد صنعت گردشگری این کشور است. کشوری که سالانه میزبان بیش از ۵۰ میلیون گردشگر بود اینک با محدودیت در سفرهای خارجی و بستن مرز به روی دیگر کشورها فعالیت این بخش حدود ۸۰ درصد محدودشده است.آثار محدودیت در صنعت گردشگری ترکیه را به همراه دیگر بخشهای اقتصادی که درگیر رکود شدهاند میتوان در بیکاریهای گسترده دید. در تاریخ تأسیس جمهوری ترکیه بیشترین درصد بیکاری در این کشور مربوط به سال ۲۰۰۹ با حدود 14.8 درصد بود اما حالا احتمال میرود بیکاری از ۲۰ درصد هم فراتر رود.