
دومین پرونده مالک قطعه سازی عظام در دادگاه گشوده شد
تعداد بازدید : 134
آغاز رسیدگی به پرونده بانکی 6 هزار میلیاردی
دیروز اولین جلسه دور جدید رسیدگی به پرونده «عباس ایروانی» (گروه عظام) در شعبه چهارم دادگاههای ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. گفتنی است ایروانی، پیشتر به جرم قاچاق سازمانیافته قطعات خودرو محاکمه شده بود و اکنون به اتهامات وی در خصوص دریافت تسهیلات و بدهی بانکی به مبلغ 16 هزار میلیارد تومان رسیدگی می شود.
به گزارش میزان، رئیس دادگاه در ابتدای جلسه شش متهم پرونده را نام برد و اتهام آن ها را اخلال در نظام اقتصادی کشور به میزان حدود 16 هزار میلیارد تومان اعلام کرد. وی درباره رقم بدهی این افراد توضیح داد: اصل تسهیلات مبلغ پنج هزارو ۹۶۷ میلیارد و ۲۵۷ میلیون و ۴۶۵ هزار و ۶۱۴ تومان بوده که به علت بدهیها تبدیل به مبلغ ۱۵ هزارو ۷۵۳ میلیارد و ۲۶۶ میلیون و ۶۱۵ هزار و ۴۲۸ تومان شده است.
اتهامات ایروانی؛ از تبانی با مدیران بانکی تا بارنامه های جعلی
در ادامه جلسه دادگاه، نماینده دادستان ضمن قرارگیری در جایگاه بیان کرد: در پرونده حاضر آقای عباس ایروانی از طریق تبانی با مدیران بانکی و بدون احراز صلاحیت از شش فقره از بانکها به اسامی ملی، مسکن، صادرات، سپه، توسعه صادرات و ملت اقدام به دریافت تسهیلات کرده است. نماینده دادستان توضیح داد که ایروانی با خرید چندین شرکت فعال در حوزه مونتاژ قطعات خودرو با عنوان گروه عظام حدود شش هزار میلیارد تومان تسهیلات گرفته است. نماینده دادستان گفت: متهم ایروانی با نفوذ در شبکه بانکی به گشایش ال سیهای متعدد در شبکه بانکی اقدام و با بارنامههای مجعول مبالغ کلانی را از کشور خارج کرده است. نامبرده در اغلب موارد کالایی وارد نکرده و سهامداران فروش قطعات خودرو از اقوام نسبی و سببی وی و کارمندان مورد وثوق اش بوده اند، یعنی خریدار و فروشنده ذی نفع واحد هستند.
ارزهایی که رفت و کالایی که وارد نشد!
وی با تاکید بر این که هدف متهم ایروانی خارج کردن منابع ارزی از کشور بوده است، گفت: اقدامات متهم ایروانی موجب ایراد لطمات شدید به نظام اقتصادی شده است. متهم عباس ایروانی نیک میدانسته که خارج کردن مبالغ کلان ارزی بدون وارد کردن کالا تا چه اندازه برای نظام اقتصادی مخرب است و موجبات اخلال عمده و کلان را فراهم کرده است. به گفته نماینده دادستان، ایروانی تسهیلات را صرفا با پرداخت سفته و چک دریافت کرده و همین موضوع به بازنگشتن مبالغ منجر شده است.
شاه محمدی افزود: متهم در اغلب ال سیها کالایی وارد کشور نکرده است و حسب استعلامات صورت گرفته مشخص شد که تمامی ۳۶ فقره گواهیهای بازرسی و بارنامههای صادرشده جعلی است و متهم ۲۰ هزار و ۴۰۰ دلار آمریکا به فریدون ساعی پرداخت کرده و ۳۶ گواهی بازرسی مجعول و ۶۹ فقره بارنامه مجعول به بانک مسکن ارائه کرده است.
بدهی گزاف وحساب های خالی!
شاه محمدی گفت: متهم ایروانی دارای املاک متعددی در ولنجک و نیاوران بوده و املاکی نیز در شهر مشهد و گیلان داشته است و در سال ٩٥ اقدام به واگذاری املاک خود به وابستگان نسبی و سببی کرده است. وی افزود: هم اکنون اموالی به نام متهمان در حد پوشش بدهیها شناسایی نشده است.گفتنی است در ادامه قاضی صلواتی ختم جلسه را اعلام کرد و گفت: ادامه جلسه روز چهارشنبه ساعت ٩ صبح برگزار می شود.