
رئیسجمهور، گزارش وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی برای مهار و تلاش در مسیر ریشهکنی بیماری کرونا در کشور را امیدوارکننده خواند و تصریح کرد: از روز شنبه کار و فعالیت در کشور باید به صورت آن چه که در هفتههای گذشته جریان داشته، ادامه یابد و هراس افکنی و تلاش برای به تعطیلی کشاندن کشور، توطئه دشمنان است.به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، حجت الاسلام دکتر روحانی عصر دیروز در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا، با قدردانی از همه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی افزود: تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا لازمالاجراست و اجتماعات غیر ضروری با توصیه ستاد تعطیل می شود.
وی ادامه داد: گزارش وزیر بهداشت، گزارش امیدوارکنندهای بود بر این مبنا که حرکت به سمت کنترل این ویروس است و مراجعهکنندهها در بسیاری از شهرهایی که در روزهای پیش زیاد بوده، به شدت کاهش پیدا کرده است.وی اضافه کرد: افرادی که از بیمارستان مرخص میشوند و تستشان مثبت بوده و دوران درمان خود را گذراندهاند، این هم افزایش پیدا کرده است.وی ادامه داد: هر دو خبر بسیار امیدوارکننده برای جامعه ماست و میخواهم تأکید کنم امکانات بهداشتی و پرسنل متخصص و دلسوز ما جزو بخشهای نمونه کشوری است و جزو بخشهایی است که همه مردم میتوانند به طور کامل به این بخش اعتماد کنند و همیشه در همه مقاطع فعال بودند و در چند ماه پیش هم که ویروس آنفلوآنزای نوع «بی»، جامعه را تهدید میکرد به خوبی تلاش و این ویروس را کنترل کردند و الان هم مطمئن هستیم که این پرسنل در کوتاهترین زمان ممکن این کنترل را انجام خواهند داد و مردم نباید نگران باشند، ضمن این که مردم باید همکاری کامل کنند همان طوری که تا امروز همکاری کامل کردند.
روحانی خاطرنشان کرد: دستورالعملهای لازم از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر میشود و مرجع هم برای مردم صدا و سیما باشد.وی تاکید کرد: توصیه ستاد ملی این است که اجتماعات غیرضروری در کشور انجام نگیرد. یک وقتی اجتماعی لازم، ضروری و واجب است. جایی که مستحب است، واجب نیست، مراقبت کنند حتی برای اماکن متبرکه که برای ما بسیار مقدس و مورد توجه مردم هستند، ولی این جا توصیه پزشکی و بهداشتی را همه باید مراعات کنند. رئیس جمهور افزود: اگر چیزی را ستاد ملی مبارزه با پیشگیری و مبارزه، امروز تصمیم گرفت و ابلاغ شد، آن تصمیم را همه به عنوان یک امر لازم تلقی کنند.
وی ادامه داد: هرکجایی اگر این ستاد موردی را از شنبه لازم دید، اگر مدرسهای، دبیرستانی، دانشگاهی، محل اجتماعی، مورد خاص را اگر تشخیص داد خودش اعلام میکند، بنابراین از روز شنبه همه چیز به صورت عادی در کشور خواهد بود مگر مورد خاص با شرایط ویژه که خود ستاد ملی آن ها را اعلام میکند.روحانی با بیان این که واقعیتها و همه چیز به مردم گفته شود، افزود: اگر در موردی مبتلا داریم به مردم گفته شود. اگر کسی خدای ناکرده فوت کرده باید به مردم اعلام شود. اگر عدهای هستند از بیمارستانها مرخص شدند و دوره این بیماری را گذراندهاند به مردم اطلاع داده شود. اطلاع به مردم برای ما اصل است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بهنوش بختیاری، بازیگر سینما و تلویزیون که تبلیغات چند روز گذشتهاش برای شربت ضدِ کرونا در اینستاگرام جنجالی شده بود، تحت تعقیب قضایی قرار گرفت.
به گزارش خبرآنلاین، سیدیاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی، در یک نشست رسانهای از تحت تعقیب قرار دادن بازیگری خبر داد که در صفحه اینستاگرام خود، به طور غیرقانونی، شربت پیشگیری از ویروس کرونا را تبلیغ میکرد. او در این باره توضیح داد: «در روزهای گذشته یکی از سلبریتیها در فضای مجازی اقدام به تبلیغ شربت پیشگیری از ویروس کرونا میکرد که به دستور دادستانی تحت پیگیرد قانونی قرار گرفت، بنابراین از شهروندان درخواست میکنیم که به این گونه تبلیغات توجه نکنند.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


کمیسیون مشترک برجام در حالی امروز در وین برگزار می شود که اولین نشست کمیسیون پس از حضور «جوزف بورل» در سمت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی است. همچنین این نشست اولین نشست بعد از مجادلات لفظی ایران و اروپا بر سر فعال شدن سازوکار ماشه است. این نشست در شرایطی برگزار می شود که برخی نشانه ها از احتمال تغییر برخی سیاست های اروپا حکایت دارد. تغییرهایی که به فرض آن که صحت داشته باشد باید دید چقدر در عمل می تواند به حفظ برجام کمک کند. در عین حال دراین باره دو روز پیش یک منبع آگاه با اشاره به مذاکرات وزیر خارجه ایران با وزیران خارجه هلند و اتریش که اوایل هفته جاری انجام شد به خراسان گفت: این دیدارها خاصیت زیادی نداشته و همچنان طرح و ابتکار خاصی از سوی اروپایی ها ارائه نشده است. اتحادیه اروپا در اطلاعیهای که در وبسایت رسمی آن منتشر شده اعلام کرد که این نشست با حضور نمایندگانی از ایران، آلمان، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین امروز در اتریش برگزار خواهد شد. این نشست در سطح کارشناسان برگزار می شود و از ایران سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیرخارجه کشورمان حضور دارد. از اروپا نیز هلگا اشمید به نمایندگی از «جوزف بورل» حضور خواهد داشت. وی دیروز گفت: ما در مجموع وظیفه داریم که توافق هستهای با ایران را حفظ کنیم.
نشانه ها از احتمال برخی سیاست ها دراروپا
اتحادیه اروپا در 22 ماه اخیر که از خروج آمریکا از برجام می گذرد، هیچ اقدام عملی برای حفظ آن انجام نداده است و در دی ماه تهدید کرده بود که به دنبال فعال سازی سازوکار ماشه است. این تهدید اروپا با هشدار صریح مقامات ایران از جمله محمد جواد ظریف در خصوص احتمال خروج ایران از پیمان «ان.پی.تی» پس از 51 سال و نیز تهدید علی لاریجانی مبنی بر احتمال کاهش سطح همکاری با آژانس مواجه و همین هشدارهای قاطع ایران سبب شد «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از سفر چند هفته پیش خود به تهران به صراحت از تعویق استفاده از سازوکار ماشه تا زمان نامعلوم خبردهد. «بورل» در ماه های اخیر بارها بر لزوم منتفع شدن ایران از منافع اقتصادی برجام تاکید کرده، از جمله هفته گذشته در نشست امنیتی مونیخ گفته بود: «برجام فقط محدود به تعهدات هسته ای ایران در قبال امضاکنندگان نیست و کشورهای طرف این توافق (بقیه دنیا) هم تعهدات اقتصادی در قبال ایران داشته اند.» با این حال حتی در چندماهی که او سکان هدایت سیاسی اروپا را از موگرینی تحویل گرفته، در عمل اتفاقی برای حفظ برجام رخ نداده است. شنیده های خراسان حاکی است که دو سال سردی در روابط سطح بالا با ایران از طرف اروپا ظاهرا نتیجه توصیه برخی مقامات سابق اروپایی مبنی بر سفر نکردن به ایران بوده است. با این حال سفر وزیران خارجه اتریش و هلند به تهران در اوایل هفته جاری، به صورت نمادین می تواند نشانه تغییر این سیاست غلط در قبال ایران باشد. به همین دلیل نشست امروز در وین می تواند سنگ محک خوبی برای سنجش اروپا در دوره سیاست گذاری توسط «بورل» باشد.
لاوروف: نشست کمیسیون مشترک برجام فرصتی برای رفع تنشهاست
دراین باره به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت که این نشست، فرصتی خواهد بود برای پایان دادن به تنشها درباره توافق هستهای با ایران.وی تاکید کرد: این یک فرصت است، اگرچه یک شانس صد درصدی نیست اما همچنان فرصتی برای متوقف کردن روند تنشها، پیش از آن است که خیلی دیر شود. بنابر این گزارش، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امورخارجه روسیه قرار است در این نشست شرکت کند.
عراقچی: این جلسه ارتباطی با سازوکار حل اختلاف برجام ندارد
همچنین سیدعباس عراقچی سخنگوی وزارت خارجه در این باره اظهار کرد: جلسه روز چهارشنبه (امروز) نشست عادی و دورهای کمیسیون مشترک برجام است که در سطح معاونان وزیران و مدیران سیاسی برگزار خواهد شد. وی همچنین تاکید کرد: این جلسه ارتباطی با سازوکار حل اختلاف برجام ندارد و جلسه عادی کمیسیون مشترک است که هر سه ماه یک بار برگزار میشود.
زیاده خواهی های تکراری فرانسه
این نشست درحالی برگزار می شود که به نظر می رسد فرانسه بنا دارد همچنان به عنوان یک کشور همیشه طلبکار در آن حضور یابد، بدون آن که به تعهدات اروپا در قبال ایران بپردازد. به گزارش ایرنا، «ژان ایو لودریان»وزیر امور خارجه فرانسه روز گذشته بدون اشاره به بیتعهدی اروپا به توافق هستهای با ایران، بار دیگر از تهران خواست به تعهدات برجامی خود بازگردد. لودریان در سخنانش توضیح نداد اروپایی هایی که تقریبا به هیچ یک از تعهدات شان به برجام بعد از خروج دولت ترامپ از این توافق بین المللی عمل نکرده اند، چگونه از تهران انتظار دارند به تعهداتش در قبال این توافق عمل کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بر اساس یک باور تایید نشده ازنظر پزشکی، برخی مردم معتقدند مصرف برخی میوهها و خوراکیها میتواند سیستم ایمنی بدن شان را مقابل ویروس کرونا تقویت کند. همین موضوع باعث شده است کاسبان کرونا به بازار میوه و ترهبار هجوم بیاورند و قیمت برخی از این اقلام رشد چند برابری یابد.
طوری که مشاهدات میدانی خبرنگار ما حاکی از آن است که قیمت زنجبیل در بازار مشهد از کیلویی کمتر از 40 هزار تومان در هفته گذشته به کیلویی 110 و 120 هزار تومان برسد. قیمت سیر نیز از 20 تا 23 هزار تومان به کیلویی 50 تا 60 هزار تومان در خردهفروشیها و 40 هزار تومان در میادین شهرداری برسد و دیگر اقلام و مواد غذایی توصیهشده نیز به همین رویه افزایش قیمت داشته اند. حسن مصدق رئیس اتحادیه میوه و ترهبار مشهد نیز با تایید این گرانیها در گفت وگو با خراسان رضوی مدعی شد: این افزایش قیمتها مربوط به عرضهکنندگان خرد در شهر نیست بلکه، عرضهکنندگان اصلی در میدان میوه و ترهبار مشهد به گرانفروشی این محصولات اقدام کردهاند.
سیر 60 هزارتومانی و زنجبیل 110 هزارتومانی
وی افزود: امروز بنده خردهفروش باید سیر را کیلویی 40 تا 45 هزار تومان از میدان میوه و ترهبار خریداری کنم درحالیکه هفته گذشته این محصول نصف قیمت امروز را داشته است. این افزایش قیمت در زنجبیل بهمراتب شدیدتر بوده و قیمت این محصول به بیش از 100 هزار تومان رسیده و قیمت لیموترش و دیگر اقلام نیز همین وضعیت را پیداکردهاند.
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار مشهد تصریح کرد: ما از مسئولان تقاضا داریم که به این مسئله ورود کنند و مجازات سنگینی را برای کسانی که در این وضعیت اقدام به احتکار و گرانفروشی این محصولات در مرکز عرضه( میدان بار) میوه و ترهبار کردهاند، در نظر بگیرند و بهصورت جدی این مسئله را مدیریت کنند.
قیمتها از مبدأ گران شده است
رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد نیز در واکنش به این گرانی به خراسان رضوی گفت: متأسفانه به دلیل افزایش تقاضا و کمبود عرضه ما شاهد افزایش قیمت چند برابری محصولاتی مانند زنجبیل، سیر و لیموترش بودیم. این افزایش قیمت ناشی از میدان بار و بارفروشان نیست بلکه در مبادی و شهرهای مبدأ این افزایش قیمت و کاهش عرضه رخداده است به همین دلیل ما کمیته بحرانی برای مدیریت مسئله تشکیل دادیم تا بتوانیم این اقلامی را که با قیمت معقول به دست مصرفکننده و شهروندان برسانیم.
قیمت سیر پیش از کرونا 1500 تومان بود
حیدر ساکن گفت: تا پیش از شیوع ویروس کرونا در دنیا، در شهرهایی از ایران که تولیدکننده عمده سیر بودهاند قیمت هر کیلو سیر 1500 تومان بود و حتی برداشت نمیشد و زمینها را شخم میزدند یا این محصول را انبار میکردند اما بعد از شیوع این ویروس ما شاهد افزایش تقاضا و صادرات آنهم بودیم. قیمت سیر در هفته گذشته به حدود 20 هزار تومان در میدانهای میوه و ترهبار رسید اما امروز قیمت این محصول حدود 35 هزار تومان شده است که با در نظر گرفتن سود 30 درصدی برای عرضهکننده خرد قیمت سیر افزایش زیادی یافته است. وی ادامه داد: درباره زنجبیل نیز با توجه به این که این محصول وارداتی است و مصرف آن بسیار ناچیز و محدود بوده است قیمت آن تا هفته گذشته چندان موردتوجه نبود اما امروز به حدود 100 هزار تومان رسیده است که باید مسئولان نحوه عرضه این محصول در مبدأ را کنترل کنند. علاوه بر این هفته گذشته لیموترش نیز با قیمت حدود 11 هزار تومان به میدان بار میآمد اما امروز به کیلویی 25 هزار تومان رسیده است و تا به دست مصرفکننده برسد قیمتش به بیش از 30 هزار تومان میرسد.
مسئولان باید نظارت و مدیریت کنند
رئیس اتحادیه صنف بارفروشان تأکید کرد: این افزایش قیمتها بههیچوجه درست نیست اما توجه داشته باشید اگر ما بخواهیم جلوی عرضه این محصولات را بگیریم قیمتشان در خردهفروشیها و بازار میوه و ترهبار شهر به طرز سرسامآوری افزایش می یابد. بنابراین میطلبد مسئولان در استان و حتی کشور راجع به مدیریت این موضوع اقدام کنند.
کشف 100تن لیموترش احتکاری در مشهد
کارشناس مسئول بازرسی و رسیدگی به شکایات سازمان صمت استان نیز در این خصوص به خراسان رضوی گفت :از ساعات اولیهای که زمزمههایی مبنی بر گران شدن برخی از میوهها در بازار مشهد به دلیل شیوع بیماری کرونا اتفاق افتاده بود، بازرسان سازمان صمت باهدف برخورد با هرگونه احتکار و امتناع از عرضه میوه وارد عمل شدند و درنتیجه روز گذشته با هدف همین طرح 100 تن لیموترش احتکاری از یکی از سردخانههای مشهد کشف شد که پس از انجام بررسیها مشخص شد دو تن تبعه از کشورهای همسایه باهدف گرانفروشی این اقدام را انجام داده بودند که قرار بر این شد که این محموله امروز با دستور قضایی با نظارت سازمان صمت و با هدف تنظیم قیمت بین خردهفروشیهای شهر مشهد توزیع شود.
مهدی مقدسی افزود: بازرسان صمت استان در این طرح روز گذشته از پنج سردخانه سرکشی به عمل آوردند و به کنترل نحوه توزیع میوه در این سردخانهها پرداختند و این گشتها برای جلوگیری از هرگونه گرانفروشی و احتکار تا زمان بازگشت آرامش به بازار این میوهها ادامه دارد.
شدیدترین برخوردها در انتظار محتکران
مقدسی تصریح کرد : ما معتقدیم وقتی برخی از انواع میوه بهاندازه کافی در سردخانهها موجود است دلیلی برای بالا رفتن قیمت آن تا چند برابر قیمت روزهای قبل وجود ندارد و بهتمامی متخلفان این هشدار را میدهیم که در صورت کشف هرگونه تخلف اینچنینی شدیدترین برخوردها را با این افراد خواهیم داشت.
طرح نظارت بر میوه و تره بار اجرا می شود
امید جلیلی رئیس شعبه سیار تعزیرات حکومتی استان نیز در گفت وگو با خراسان رضوی گفت: شعب سیار تعزیرات حکومتی بهصورت جدی و بدون هیچ اغماضی با محتکران و گرانفروشانی که در این شرایط دست به این اعمال زدهاند برخورد خواهند کرد و طرح مقابله با محتکران میوه و ترهبار نیز مانند طرح ماسک و مواد ضدعفونیکننده در مشهد با حضور مسئولان مربوط آغاز خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


یاسمین مشرف| مترجم منبع: wellandgood.com
استرسی شدن یک اتفاق طبیعی، رایج و حتی از نظر بعضیها لازم است. با این حال عادی تلقی شدن آن در زندگی روزمره ما آن را به یک مشکل بهداشت عمومی تبدیل کرده است. آمارها نشان میدهد سطح استرس انسانها در دنیا هر ساله رو به افزایش است و این مسئله تأثیر منفی بر سلامت روحی و جسمی بسیاری از افراد بهجا خواهد گذاشت. در این مطلب به شش تصور غلطی که درباره این پدیده روزمره وجود دارد و باید آنها را از ذهن خود پاک کنیم، پرداخته شده است.
کاملا قابلاجتناب است
اگر هدف شما این است که زندگی بدون استرسی داشته باشید، به احتمال زیاد در این هدف موفق نخواهید شد مگر اینکه در یک غار و بدون دسترسی به اینترنت زندگی کنید! دکتر «باربارا دالن» روان شناسبالینی سرشناس در این باره میگوید: «بسیاری از مردم فکر میکنند میتوانند یا دست کم باید تلاش کنند از ایجاد استرس جلوگیری کنند. اما نکته مهم اینجاست که اجتناب از استرس و حتی تلاش برای این کار غیرممکن است». به گفته دالن، هدف ما نباید جلوگیری از ایجاد استرس باشد؛ درعوض ما باید بتوانیم تشخیص بدهیم که چه زمانی دچار استرس هستیم و در این مواقع استرسمان را به شیوههای سالمی کنترل کنیم.
همیشه چیز بدی است
معمولا نگرشی که ما به استرس داریم، منفی است اما «سیمون رگو»، روان شناس ارشد از کالج پزشکی آلبرتاینشتین میگوید چنین دیدگاهی درباره استرس به طور کامل درست نیست. وی میگوید استرس در شرایط مناسب و در سطح مناسب میتواند مفید باشد زیرا در چنین شرایطی میتواند افراد را به سمت عمل یا تغییر سوق دهد. به گفته سیمون رگو، استرس فقط پاسخی به رویدادهای منفی زندگی نیست: «ممکن است شما بعد از وقایع مثبت زندگی، مانند ارتقای شغلی، ازدواج یا تولد فرزندتان هم احساس استرس داشته باشید. احساس استرس به هیچ وجه نشانه این نیست که زندگی شما آشفته است یا به خوبی پیش نمیرود. نکته مهمی که همیشه باید به آن توجه داشت، مدیریت درست استرس است.»
مانع شاد بودن میشود
«ست سویرسکی» نویسنده کتاب «21 راه برای مقابله با افسردگی» معتقد است بزرگترین باور نادرست درباره استرس این است که استرس از شاد بودن ما جلوگیری میکند. به گفته سویرسکی اگر به جای اینکه استرس ما را کنترل کند، ما چیزهایی را که برایمان استرس ایجاد میکنند مدیریت کنیم، در آن صورت منفیترین جنبه استرس که تنش و نگرانی است، به میزان زیادی کاهش پیدا میکند. سویرسکی پیشنهاد میکند فهرستی از کارها و موضوعاتی را که در یک هفته آینده میتوانند برای شما استرسزا باشند، تهیه کنید. وقتی این فهرست کامل شد آن را خط بزنید. به گفته سویرسکی این کار به جای احساس اضطراب و نگرانی به شما حس خوبی از مدیریت و موفقیت خواهد داد، حسی که قطعا خوشایند است!
قابل کنترل نیست
دکتر «درو رمزی» روانپزشک از دانشگاه کلمبیا میگوید: «برداشت اشتباهی که به نظر میرسد تعداد زیادی از مردم درباره استرس دارند، این است که استرس را خارج از کنترل خود میدانند.» وی میافزاید، شیوههای درمانی میتواند به افراد کمک کند تا آنچه را که میتوانند و نمیتوانند کنترل کنند، تشخیص بدهند و یاد بگیرند که چگونه عمل کنند.» «لیندسی تولچین»، روانشناس بالینی نیز در این باره میگوید، راه دیگر برای کنترل استرس، تغییر دیدگاه شماست. او معتقد است تکرار چنین جملاتی میتواند کمک کننده باشد: «من قبلاً توانستهام با مشکلات زیادی در زندگیام کنار بیایم، همه آن شرایط حالا به پایان رسیدهاند» یا «این شرایط ناراحت کننده، موقتی است». به عقیده توچین شما میتوانید از انرژیتان برای حل مشکل استفاده کنید و روی استراتژیهای مدیریت زمان متمرکز شوید.
بهترین انگیزهدهنده است
یکی از معدود دیدگاههای مثبتی که درباره استرس وجود دارد، این است که این اتفاق میتواند یک عامل انگیزهدهنده باشد. «تئا گالاگر» دکتر روان شناس میگوید: «این دیدگاه تا حدودی درست است. کمی استرس میتواند به ما انگیزه بدهد اما استرس زیاد نتیجه معکوس خواهد داشت. به همین دلیل است که وقتی مردم از چیزی احساس ناراحتی میکنند، اغلب دست از کار میکشند.» او میافزاید، عامل بسیاری از تعللها، اضطراب است بنابراین توصیه میشود کارهایی را که برایتان استرسزا هستند، به بخشهای کوچکتر و قابل کنترل تقسیم کنید. اگر میخواهید بدانید برای ایجاد انگیزه به استرس نیاز دارید یا نه، سعی کنید به اضطرابتان توجه نکنید و ببینید آیا هنوز هم انگیزه دارید.
همیشه برای سلامتی مضر است
درست است که اگر استرس به خوبی مدیریت نشود، میتواند روی بدن تأثیر منفی بگذارد اما «دکتر جانینا اسکارلت» روان شناس بالینی، میگویدکه استرس میتواند نقش مثبت نیز داشته باشد. او معتقد است: «از بسیاری جهات، استرس بزرگ ترین قدرت ماست زیرا سیستم جنگ و گریز را در بدن ما فعال میکند و باعث میشود سریعتر حرکت و فکر کنیم. در واقع استرس، ما را قویتر و آمادهتر میکند. ما به جای اینکه با استرس مقابله کنیم، میتوانیم یاد بگیریم که آن را منبع قدرت و انرژی خود بدانیم آن هم در مواقعی که بیشترین نیاز را به انرژی داریم. البته همه اینها درصورتی است که سطح استرس ما متعادل باشد.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


مجلس روز دوشنبه با کلیات لایحه بودجه 99 مخالفت کرد. این مخالفت طبیعتا به منزله بازگشت لایحه به دولت و ارسال لایحه دو دوازدهم از سوی دولت به مجلس و تصویب آن تا پایان سال بود. توضیح این که در لایحه دو دوازدهم، دولت از مجلس درخواست میکند که در دو ماه نخست سال آینده، درآمدها و هزینه ها مطابق دو ماه نخست امسال به اضافه درصدی افزایش براساس تورم باشد تا پس از نهایی شدن بودجه در سال بعد، درآمدها و هزینه ها متناسب با بودجه نهایی شده تعدیل شود. با این حال مجلس پس از نشست غیرعلنی دیروز تصمیم گرفت تا لایحه بودجه را به کمیسیون تلفیق برگرداند تا پس از برخی تغییرات در این کمیسیون، مجدد هفته آینده به صحن علنی بازگردد و تا پایان سال نهایی شود.واضح است که بلاتکلیفی بودجه ای برای کشور مضر است. آن هم در شرایطی که رکود اقتصادی و کسادی ناشی از شیوع بیماری کرونا، اقتصاد کشور را مورد تهدید قرار داده است. در چنین شرایطی تلاش برای نهایی شدن بودجه ضروری است. با این حال با توجه به نکات و ایراد هایی که درباره لایحه بودجه 99 مطرح شده است_ تا جایی که کلیات آن چند روز قبل در مجلس رد شد- تصویب عجولانه آن در مهلت اندک ممکن است به معنای تصویب بدون بررسی کارشناسی کافی در مجلس تلقی شود.
از سوی دیگر مجلس احتمالا پس از تغییر بیش از 80 درصد نمایندگان در انتخابات اخیر، شاید انگیزه کافی برای اقدامات مهم نداشته باشد. آن هم در شرایطی که مجلس آینده با یک بدنه اقتصادی قوی از کارشناسانی مواجه است که می تواند به تدوین بودجه ای قوی کمک کند. اگرچه در عمل با توجه به این که آغاز به کار مجلس آینده از خرداد سال آینده خواهد بود، بودجه دو دوازدهم نیز توسط همین مجلس تصویب خواهد شد.
اکنون مجلس با آزمون مهمی مواجه است. لایحه بودجه 99 و در مجموع اقتصاد کشور در سال 99، شرایط ویژه و تعیین کننده ای در ادامه روند فعالیت کشور در ابعاد مختلف خواهد داشت. تنظیم بودجه ای متوازن که بتواند بار سنگین افت شدید درآمد نفت را جبران کند، کلید اصلی عبور از آثار تحریم هاست. تصویب چنین بودجه حساسی به صورت شتابزده در مجلسی که عملا یکی از مجالسی است که تعداد اندکی اقتصاددان را در خود دارد و شاید انگیزه کافی برای بررسی بودجه نداشته باشد، ممکن است، گره گشای اقتصاد کشور نباشد.گذشته از آن بهتر نیست مجلس یازدهم که باید بر روند اجرای بودجه 99 نیز نظارت داشته باشد آن را تصویب کند .
لذا پیشنهاد می شود که بودجه به صورت سه دوازدهم مصوب شود و مجلس آینده نیز به صورت غیررسمی با حضور اقتصاددانان حاضر در آن جلسات خود را تشکیل دهد و اصلاحات مدنظر را به ویژه در زمینه جایگزینی منابع درآمدی مطمئن به جای درآمد نفت و به جای سایر منابع درآمدی نامطمئن پیش بینی شده در لایحه بودجه، نهایی کند. این پیشنهاد از این جهت ضروری است که در عمل مجلس آینده با حضور چهره های اصلی اقتصادی مجلس فعلی و چند اقتصاددان متخصص و با سابقه کارشناسی تشکیل خواهد شد و هم توان کارشناسی و هم انگیزه بیشتری برای اعمال اصلاحات لازم در بودجه را دارد. لذا پیشنهاد می شود که مجلس دهم با پرهیز از شتابزدگی در تصویب لایحه بودجه 99، عنان کار در این زمینه را به مجلس یازدهم و تیم اقتصادی کارشناسی و تازه نفس آن بسپارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


محمد جواد رنجبر- کرونا ویروس به سرعت در حال شیوع در جهان است و روز به روز کشورهایی که مواردی از این ویروس را گزارش می کنند، افزایش می یابد؛ به گونه ای که تاکنون حداقل 38 کشور درگیر این ویروس شده اند. به گزارش خراسان، معمولا هر روز چند کشور جدید، شناسایی بیمار مبتلا به کرونا را در خود گزارش می کنند. البته هنوز هم هستند کشورهایی که از ارائه آمار مبتلایان و فوتی های کرونا خودداری می کنند و حتی شناسایی این ویروس در کشور خود را اطلاع رسانی نمیکنند!
به عنوان مثال طبق تازه ترین آمارها در ژاپن، 160 نفر مبتلا شده اند و از این میان، تنها یک نفر جان خود را از دست داده است. به نظر میرسد پس از این که ژاپن شاهد تبعات اقتصادی بیماری کرونا بر چین بوده است، رو به پنهان کاری آورده است تا وضعیت اقتصاد این کشور به سرنوشت اقتصاد چین دچار نشود.
کرونا ویروس تاکنون قاره های مختلف جهان را درگیر کرده است.آن طور که یورونیوز گزارش داده است، تعداد کشتههای کرونا در سراسر جهان به بیش از دو هزار و 700 نفر رسیده است.بر این اساس، تا بامداد دیروز، تعداد مبتلایان به «کووید-۱۹» در چین که مرکز اصلی کرونا محسوب می شود، به 77 هزار و 663 نفر رسید و تاکنون دو هزار و 664 نفر از این تعداد جان خود را از دست داده اند.
اصلیترین مرکز کرونا در اروپا نیز همچنان وضعیت نگرانکنندهای دارد. بر اساس آخرین آمار تا بامداد دیروز، ۷ نفر در ایتالیا جان خود را بر اثر کووید-۱۹ از دست دادهاند. همه کشتهشدگان در ایتالیا اهل استان لمباردی و ونتو در نیمه شمالی این کشور هستند.
تازه ترین آمارها مربوط به ایران تا ظهر دیروز نیز حاکی از آن است که تعداد مبتلایان به کرونا در کشورمان از 61 نفر به 95 نفر و تعداد فوتی ها از 12 نفر به 15 نفر افزایش یافته است.
آمارجهانی مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


با مرگ حسنی مبارک ، قاب مرگ دیکتاتورها کامل شد.این قاب، چهار دیکتاتور منطقه را در کنار هم نشان می دهد که همگی به سرنوشت مشابهی دچار شدند.از چپ به راست: زین العابدین بن علی، رئیس جمهور مخلوع تونس که از کشورش فرار کرد و در غربت مرد.علی عبدا... صالح رئیس جمهور دیکتاتور یمن که به دست نیروهای مردمی کشته شد.معمر قزافی، رهبر دیکتاتور لیبی که به طرز حقیرانه ای به دست نیروهای مردمی به هلاکت رسید وسرانجام حسنی مبارک، رئیس جمهور مخلوع مصر که پس از مجازات و سپری کردن زندان،در سن ۹۴ سالگی مرد. او در طول سه دهه حکومتش عملاً این کشور را به ملک خانوادگی خود تبدیل کرده بود و فرزندان و نزدیکانش هر کاری دوست داشتند، می کردند. مبارک که با طراحی ترور انور سادات جای او را گرفته بود، راه سادات را ادامه داد و ضمن بازی در زمین آمریکا و رژیم صهیونیستی عملاً مصر را از یک کشور اهل مقاومت و جنگ در برابر رژیم صهیونیستی به کشور مطیع آن ها تبدیل کرد.مبارک در راستای همراهی و همکاری با آمریکا و رژیم صهیونیستی و همچنین نزدیکی به سعودیها مصر را از ایران جدا کرد و روابط دو کشور به پایین ترین سطح رسید.وی در جریان «بیداری اسلامی» در کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا و پیچیده شدن شرایط سیاسی و اجتماعی و حتی اقتصادی و امنیتی در مصر مجبور شد در ۱۱ فوریه 2011 از مقام خود استعفا و قدرت را به یک «شورای عالی نظامی» واگذار کند.وی بعد از استعفا دستگیر شد و با ابتلا به چند بیماری داخلی، به مدت شش سال در بیمارستان نظامی تحت مراقبت های پزشکی قرار داشت و البته هر بار در دادگاه های خود نیز تحت الحفظ حضور می یافت.حسنی مبارک به همراه دو پسرش «علاء» و «جمال» در این مدت شش سال به اتهام فساد، سوء استفاده از قدرت و نیز اتهام کشتار معترضان سه بار محاکمه شد و البته پیشتر در دوم ژوئن ۲۰۱۲ (۱۲ خرداد 91) به حبس ابد محکوم و به زندان منتقل شد.اما در ۱۵ ماه مه ۲۰۱۵ (۲۵ اردیبهشت 94) دادگاه تجدید نظر با تبرئه وی از اتهامات فساد، او را تنها به سه سال زندان محکوم و اعلام کرد که رئیس جمهور مخلوع به دلیل گذراندن دوران حبس در دوران دادگاه بیشتر طول مدت حکم خود را پیشتر گذرانده است و از مجازات او کم شد.در نهایت با ثابت نشدن اتهامات دیگر علیه وی، دادگاه عالی قاهره او را از اتهام کشتار معترضان تبرئه کرد و در روز جمعه ۲۴ مارس (چهارم فروردین امسال) از زندان آزاد شد.اگرچه او در این مدت آزاد و تحت مراقبت بود اما کهن سالی و بیماری های داخلی موجب شد سرانجام او دیروز جان به جان آفرین تسلیم کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مصطفوی-«تست کرونای من مثبت شد. و...» موج ابتلا به کرونا به سیاسیون و مقامات دولتی رسیده است.شوک خبری روز گذشته مثبت بودن ابتلای دو چهره اجرایی و سیاسی به این ویروس بود. معاون کل وزارت بهداشت و سخنگوی این وزارتخانه که جزو چند فرمانده اصلی مبارزه با ویروس بدشگون کرونا بوده است، روز گذشته در پیامی ویدئویی گفت: منم کرونایی شدم. از دیروز تب داشتم، تست اولیهام آخر شب مثبت شد بنابراین از دیشب خودم را در محلی ایزوله کردهام. حریرچی در پیامش تاکید کرد «مطمئن باشید که ظرف چند هفته آینده در مقابله با این ویروس پیروز خواهیم شد و....» محمود صادقی نماینده مجلس تهران دومین چهره خبرساز دیروز بود. او پیامی را توئیت کرد که حسابی خبرساز شد. او نوشت: «این پیام را در شرایطی می دهم که چندان امیدی به ادامه حیات در این دنیا ندارم». او حتی در توئیتش از رئیس قوه قضاییه خواست تا برای جلوگیری از شیوع کرونا به زندانیان سیاسی و امنیتی مرخصی بدهد تا این اپیدمی را در کنار خانواده های خود پشت سر بگذارند. اما مشروح این خبر را در صفحه اجتماعی (5) بخوانید.
* کمتر فارسی زبانِ اهل مطالعهای پیدا میشود که نام لغتنامه دهخدا را نشنیده باشد. لغتنامهای که بیش از 40 سال از عمر دهخدا صرف تدوین و نوشتن آن شده است. علامه علی اکبر دهخدا، آغازگر راهی دشوار برای حفظ هویت زبان فارسی شد. حتی تصورش هم سخت است که بیش از 40 سال از عمر دهخدای 77 ساله در راه نوشتن لغتنامه گذشته باشد. لغتنامهها یک زمانی حکم اینترنت حالا را داشتند. کافی بود قِلِقِشان را بدانی تا بتوانی درباره چیزهایی که نمیدانی، بخوانی. این روزها با این که لغتنامهها کمی تا قسمتی مهجور واقع شدهاند اما باز هم به لطف اینترنت، به نسخههای آنلاینشان دسترسی داریم. دهخدا برای شروع این کار، حدود چهار میلیون فیش درباره واژههای فارسی تهیه کرد و با دست پر به سراغ کار تدوین لغتنامه رفت. اما این تعداد فیش و این همه سال برای لغتنامه کافی نبود. خودش هم میدانست که عمرش قد نمیدهد پایان کارِ بزرگش را ببیند. پس او چطور توانست لغت نامه چند ده هزار صفحهای اش را آماده کند؟ در صفحه ادب و هنر (11) به همین سوال پاسخ داده ایم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

خرداد سال 99 با پایان مجلس دهم و افتتاح مجلس یازدهم، پرداختن به وعدههای انتخاباتی و پایبندی به آن وعدهها، به طور قطع یکی از چالشها و آزمونهای پساانتخابات مجلس خواهد بود.
درحالی که تا آغاز فعالیت مجلس جدید حدود سه ماه باقی مانده برخی چهره ها و فعالان سیاسی و اقتصادی دیدگاه و نظرات خود را درباره عملکرد و رویکرد مجلس آینده بیان کرده اند.
محبیان: مردم اگر تغییری احساس نکنند، ناامید میشوند
امیر محبیان، تحلیل گر مسائل سیاسی اصولگرا درباره نحوه تعامل مجلس بعدی با دولت دوازدهم گفت: به نظرم مجلس یازدهم به سمت سطحی از چالش با دولت خواهد رفت و این میتواند بسیار خطرناک باشد. نه از این جهت که دولت نباید نقد شود، بلکه از این حیث که اگر در این فضا درگیری و چالش سیاسی ادامه یابد، مردم از اصولگرایان هم رویگردان میشوند.
وی که با ایرنا سخن می گفت با بیان این که همه مردمی که رای دادند و آن هایی که گلایه داشتند، اگر تغییری احساس نکنند، ناامید میشوند، اظهار کرد: آرا از سر عشق و علاقه جناحی نبوده است، بلکه مردم کلا به سیاستمداران انتقاد جدی دارند.
این فعال سیاسی خواستار این شد که مجلس جدید وظایف خود را به دقت، صراحت، صداقت و شفافیت انجام دهد و افزود: مجلس یازدهم باید از برخورد سیاسی خودداری و کارآمدی مدیران کشور را رصد و نظارت کند. مسئله مبارزه با فساد را در اولویت قرار دهد و به نحوی عمل کند که مردم احساس نکنند فضایی شعاری و بیبرنامه بر مجلس حاکم شده است. محبیان گفت: نمایندگان اصولگرایی که اکثریت مجلس یازدهم را در اختیار گرفتهاند نباید به تعداد ناامیدان بیفزایند بلکه باید به مردم امید بدهند و دولت هم تلاش کند در تیررس برخیها قرار نگیرد و از هر شرایطی برای افزایش کارآمدی بهره بگیرد. وی اضافه کرد: هم اکنون برای مردم مهم نیست اصولگرا یا اصلاحطلب فرمان مدیریت کشور را در دست داشته باشد، مردم میخواهند مشکلاتشان برطرف شود. محبیان با اشاره به این که مشکلات کشور با یک جناح حل نمیشود، اظهار کرد: مردم به دهان مسئولان نگاه نمیکنند، به دستانشان نگاه میکنند. این دستان می تواند گرهها را باز یا گره جدیدی بزنند.
بی مقدار: اصولگرایان بگویند که از کجا می خواهند برای معیشت مردم هزینه کنند؟
در این میان شهابالدین بیمقدار، نماینده اصلاحطلب مردم تبریز در مجلس، در گفتوگو با اعتمادآنلاین اظهارکرد: اصولگرایان پیروز مجلس یازدهم بهتر است بگویند با وجود مشکلات اقتصادی و تحریمهای خودخواسته ناشی از ورودنکردن به FATF در کنار تحریمهای سیاسی و اقتصادی آمریکا، از کجا میخواهند برای معیشت مردم هزینه کنند؟ همچنین چطور میخواهند در این شرایط با دنیا تعامل برقرار کنند؟ وی با بیان این که دولت در مواجهه با مجلس شرایط سختی خواهد داشت تاکید کرد : درست است که مجلس یازدهم یکدست اصولگرا و منسجم میشود، ولی این نگرانی وجود دارد که دست به اقدامات افراطی مثل خروج از NPT و برجام بزنند که هزینههای سنگینی به کشور تحمیل میکند.
حقیقت پور: مجلس یازدهم باید همافزایی میان قوا را مد نظر قرار دهد
همچنین منصور حقیقتپور، نماینده ادوار مجلس، در گفتوگو با اعتمادآنلاین گفت: مجلس یازدهمیها با توجه به شرایطی که در کشور حاکم است، باید قبل از هر چیزی همافزایی میان قوا را مد نظر قرار دهند تا از این طریق فضا را برای کاهش مشکلات، به خصوص برطرف شدن معضلاتی چون معیشت و بیکاری، فراهم کنند .وی ادامه داد: نگرانی موجود و مشکل محتمل این است که مجلس یازدهم به دلیل نوع نگاهی که اعضایش دارند، به ویژه در سیاست خارجی، قطعاً با دولت کنونی مشکلات زیادی خواهد داشت. منتخبانی که به دوره بعدی پارلمان راه یافتهاند مخالفان سرسخت برجام هستند و راجع به موضوعهایی چون FATF یا هر نوع رابطه یا مذاکرهای با آمریکا در طول این چند سال دولت روحانی را به شدت هدف نقد قرار دادهاند. از این رو باید گفت مجلس یازدهم آماده رویارویی همهجانبه با دولت دوازدهم است.
وطن امروز: لطفا به حاشیه بروید!
همچنین روزنامه اصولگرای وطن امروز در بخشی از گزارش تحلیلی روز گذشته خود با تیتر: «توصیهای به منتخبان مجلس یازدهم؛ لطفاً به «حاشیه» بروید!» نوشت: حاشیهنشینان امیدی به تصمیمگیران در بهارستان نداشتهاند، چون هر سال وضعیتشان بد و بدتر شده است؛ جامعهای که برآوردهای آماری وزارت مسکن نشان میدهد در کمترین آمارها، حداقل یکپنجم کل جمعیت ایران را تشکیل میدهند و با توجه به سیاستهای اقتصادی دولتهای یازدهم و دوازدهم، روزانه بر تعداد آنها افزوده میشود.
شاید غمبارترین صحنه انتخابات مجلس شورای اسلامی، ویدئویی یک دقیقهای از مردم روستای دلیمهتاب بود. اهالی این روستا که از توابع شهرستان کهگیلویه است، برای دومین دوره متوالی به دلیل وفای به عهدنکردن مسئولان دولتی در رفع مشکلات روستایشان، صندوق رای انتخابات مجلس یازدهم را خالی پس فرستادهاند و هنگام این اقدام همه دور صندوق نشسته اند و بیانیه اعتراضی خود را میخوانند. این صحنه میتواند بزرگترین تلنگر درباره توجه به حاشیه و تغییر سیاستها به نفع مستضعفان باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


قطعه اول آزادراه تهران- شمال که در 23 بهمن امسال و پس از حدود 24 سال به طور آزمایشی افتتاح شده بود، دیروز رسماً و با حضور رئیس جمهور افتتاح شد و به بهره برداری رسید. طول این قطعه از آزادراه تهران – شمال ۳۲ کیلومتر است که با افتتاح این قطعه مسافت بین شهر تهران تا چالوس ۶۰ کیلومتر کاهش خواهد یافت. به گزارش ایرنا، در این بخش از آزادراه تهران – شمال، پیمانکاران چینی به مدت 17 سال فعال بودند که تنها 29 درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما از ابتدای دولت یازدهم با حضور بنیاد مستضعفان، تکمیل شده است.
آخرین خبر از عوارض آزادراه تهران- شمال
از همان روز نخست افتتاح آزمایشی، موضوع عوارض آزادراه به یکی از ابهامات تبدیل شد چرا که مسئولان وزارت راه، رقم آن را کمتر از 50 هزار تومان اعلام کردند. با این حال، دو روز قبل، ریز این عوارض منتشر شد که براساس آن، نرخ عبور خودروهای سواری در روزهای عادی 25 هزار تومان، خودروهای سواری در روزهای پیک 35 هزار تومان، وانت 35 هزار تومان، مینی بوس 40 هزار تومان و اتوبوس 45 هزار تومان تعیین شده بود اما این موضوع هم پایان ماجرا نبود. وزیر راه اعلام کرد که رئیس جمهور دستور کاهش پنج هزار تومانی نرخ عوارضی منطقه یک آزادراه تهران- شمال را صادر کرده است. بنابراین از خودروهای سواری در روزهای عادی 20 هزار تومان و در روزهای پیک 30 هزار تومان عوارض دریافت می شود.
عوارض آزادراه تهران- شمال، کم یا زیاد؟
شاید در نگاه اول، رقم های مطرح شده برای عوارض این آزادراه کمی عجیب و زیاد به نظر برسد اما اظهارات مسئولان بنیاد مستضعفان نشان می دهد که در صورت لحاظ کردن حساب و کتاب اقتصادی، باید این رقم بیش از این ها می شد. فتاح رئیس بنیاد مستضعفان توضیح داده است: 50 درصد سرمایه گذاری 10 هزار میلیارد تومانی این آزادراه مربوط به این بنیاد و 50 درصد باقی مانده مربوط به دولت است. همچنین بنا بر این بوده که دوره بهره برداری این بنیاد از قطعه نخست آزادراه 10 سال باشد. با این شرایط اگر قرار بود بنیاد مستضعفان به نسبت سرمایه گذاری خود در آزادراه، عوارضی دریافت کند، عوارضی منطقه یک 200 هزار تومان می شد. به همین منظور، بنیاد به دولت اعلام کرده حاضر است درخصوص بازگشت سرمایه انعطاف به خرج دهد. به طوری که 60 درصد آن معادل سه هزار میلیارد تومان با توافق دولت، به صورت املاک دریافت و دو هزار میلیارد تومان دیگر نیز از طریق عوارض آزادراهی در مدت 10 تا 12 سال تامین شود.به گزارش خراسان، در هر حال فاصله ارقام اعلام شده برای عوارض آزادراه با آن چه در ذهن ما مردم می گذرد، می تواند ناشی از برخی واقعیات باشد. در شرایطی که دولت انواع یارانه ها را در حوزه های مصرفی به مردم ارائه می کند، دور از انتظار نیست که سطح عمومی قیمت این کالاها از کالاهای با نرخ کاملاً آزاد (خدمات فنی و مهندسی راه سازی) کمتر باشد. البته این موضوع منوط به این است که فرض کنیم در اجرای این پروژه بهره وری به میزان معقولی لحاظ شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حسین بردبار- این روزها با افزایش قیمت ارز قیمت انواع گوشی تلفن همراه نیز بعضا در برخی موارد حتی به صورت ساعتی با افزایش مواجه است
درحالی که گوشی تلفن همراه کالایی است که از مدت ها قبل نیازمند ارسال از بازار مبدأ و سپس ترخیص در گمرکات و حمل به بازارهای عمده فروشی و سپس خرده فروشی است ، با این حال گزارش میدانی گزارشگر خراسان از سوء استفاده برخی فروشندگان گوشی تلفن همراه از تلاطمات اخیر بازار ارز حکایت می کند . به طبقه فوقانی بازار چهارسو واقع درتقاطع خیابان جمهوری اسلامی و خیابان حافظ می رویم ، یکی از بازارهای اصلی فروش گوشی تلفن همراه ، قیمت یکی از برندهای تلفن همراه را جویا می شویم، فروشنده می گوید که قیمت آن الان دومیلیون و 350 هزار تومان است اما تا ظهر به دومیلیون و 500 هزار تومان افزایش می یابد! علت را که جویا می شویم، می گوید: قیمت دلار در بازار به دلیل تغییرات اخیر ناشی از تصمیم FATF تا بعدازظهر افزایش می یابد بنابراین تا ظهر این قیمت برای این گوشی وجود دارد و بعدازظهر قیمت دیگری است!قیمت گوشی «ردمی ایت شیاامی» را از بازار موبایل ایران و چهارسو و بازار علاء الدین جویا می شویم. قیمت این نشان تجاری پیش از تصمیم گیری FATF حدود دو میلیون و 300 هزار تومان است که این قیمت دو روز بعد از این تصمیم گیری با افزایشی حدود 350 هزار تومان دو میلیون و 590 هزار تومان به فروش می رسد.از فروشنده این نشان تجاری علت این گرانی را جویا می شویم، می گوید: قیمت بازار گوشی تلفن همراه از بازار ارز تاثیر می پذیرد. جنس تا شب عید دارد کم می شود و اگر همین امروز بخرید بهتر از فرداست!

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اگر از خیابانهایی که نقاشیهای روی دیوارهایش به آنها جان تازهای دادهاند گذر کنید، ناخودآگاه صداهایی از سنگها و آجرهایشان میشنوید! صدای دیوارهایی که انگار زندهاند و با شما حرف میزنند اما این زیبایی را دستهای هنرمند نقاشانی رقم زده که کمتر فردی، به آنها توجه میکند. هنرمندان خیابانی (استریت آرتیست) که شاید هنرشان چندان به چشم نیاید و هیچ گاه آنچنان که باید طعم شهرت و ثروت را نچشند اما هنرشان مردمی است و رنگ و بوی شهر را تازه میکند. در این پرونده زندگیسلام به سراغ چهار دختر دهههشتادی رفتیم که به خاطر نقاشیهای خیابانیشان محبوب شدهاند و دیوارهای زاهدان با هنر آنها جان گرفته است. این چهار استریت آرتیست به خیابان به عنوان مدرسه نگاه میکنند و چیزهای زیادی در آن یاد گرفتهاند که مهمترین آنها، همراهی با مردم است. این نوجوانان دبیرستانی تصمیم گرفتهاند غبار بیحس و حالی را از شهر بزدایند، تنها با چند سطل رنگ، ابزار نقاشی و البته هنر ارزشمند و استعداد بینظیرشان. یک روز در مدرسه دور هم جمع شدند، علایق و مشترکات همدیگر را درک کردند و تصمیم بر این شد تا گروهی به نام «استریتمورالیست» تشکیل دهند و به خیابانهای زاهدان بیایند تا بر دیوارهای شهر، نقش رنگ و زیبایی بکشند. شعارشان «نگارخانهای به وسعت شهر» است و با اشتیاق پیش میروند تا خودشان را ثابت کنند. در ادامه، گفتوگوی ما با آنها را که خودشان تمایل به چاپ تصویر چهره شان نداشتندخواهید خواند.
هدف مان شادیبخشی به مردم است
«پانیذ میر» و «لیلی میرادی» ۱۶ ساله اند و «فائزه مسگری» و «زهرا نوری» 17 سال دارند. تحصیلات همه این نوجوانان خوش ذوق در رشته گرافیک است. «پانیذ» به نمایندگی از گروه قبول میکند سوالات ابتدایی ما را پاسخ بدهد. او گروهشان را اینطور معرفی میکند: «ما چهار دختر نوجوان نقاش با نام گروه «استریتمورالیست» هستیم. استریتمورالیست به معنای نقاشی دیواری است یا نقاشی دیوارنما و گروههای دیگری در ایران و خارج از ایران هستند و بودهاند که این فعالیت را انجام میدهند اما شاید ما یکی از کم سن و سالترین این گروهها باشیم. درباره شروع همکاری هم، ما همکلاسی و دوست بودیم و این ایده به ذهن یکی از بچهها رسید که برای زیباتر شدن زاهدان، نقاشی دیواری انجام بدهیم و هدفمان شادیبخشی به مردم است.»
مردم، دیوار خانههایشان
را به ما میسپارند
«پانیذ میر» درباره اینکه چطور این ایده خام را عملی کردند، بیان میکند: «شهر زاهدان زیباییهای چشمگیری ندارد. ما در یک گفتوگوی دوستانه به این نتیجه رسیدیم که برای زیبا سازی شهر، نقاشی دیواری کنیم و بعد با راهنمایی یکی از استادان مان و مشاورهها و کمکهایش، کم کم نقاشیهای مان هدفدار شد.
در ضمن مردم زاهدان هم استقبال خوبی از کارهای ما داشتند و گاهی با نگاهی محبتآمیز، لبخند زدن یا گفتن کلامی، خوشحالی خودشان را به ما نشان میدادند. خیلی از مردم در روزهای ابتدایی شروع این کار که ما تجربه و رزومهای در آن نداشتیم به ما اعتماد نمیکردند اما با گذشت زمان و کسب تجربه ما، مردم خودشان مکانهایی را پیشنهاد میدادند و میگفتند مثلا این جا یا دیوار خانه ما را هم نقاشی کنید. یعنی دلشان میخواست اطراف خانهشان رنگیرنگی و نقاشی شده باشد.»
مردم معروفترین نقاشیهای جهان را هم نمی شناسند
نماینده گروه دختران هنرمند «استریتمولاریست»، درباره استقبال مدرسه و خانوادهها از این تصمیم میگوید: «اوایل کار، مدرسهمان از این تصمیم راضی نبود و حتی به بهانه امتحانات ترم، میخواست جلوی کار کردن ما را بگیرد اما وقتی از کارهای ما استقبال شد، مسئولان مدرسه هم گفتند به ما کمک میکنند اما ما خودمان به تنهایی این کار را شروع کرده بودیم و دوست داشتیم بدون کمک گرفتن و ایجاد دردسر برای دیگران ادامهاش بدهیم. البته خانوادههایمان هم از این کار استقبال و کمک زیادی کردند. ما همیشه سایه حمایت و تشویق پدر و مادرمان را بر سرمان حس کردیم. آنها به ما امید میدادند تا به موانعی که در پیش داریم، توجه نکنیم. برای نقاشیها هم برنامه ما این است که معروفترین آثار جهان را بکشیم اما متاسفانه مردم درباره آثار معروف نقاشی چیز زیادی نمیدانند و اصلا آنها را نمیشناسند اما ما با نقاشی کردن آنها روی دیوارهای شهر، سعی میکنیم آثار مهم نقاشان بزرگ دنیا را به آنها معرفی کنیم تا از دیدنشان، لذت ببرند.»
در قبال این کار، هیچ پولی دریافت نمیکنیم
کار دختران هنرمند زاهدانی از طرف نهاد یا سازمانی حمایت نمیشود و آنها میگویند تنها اداره ارشاد استانشان، کمی به آنها برای مخارج مواد اولیه نقاشی کمک کرده است. «پانیذ» درباره درآمدشان از این کار میگوید: «ما در برابر نقاشی که برای زیباسازی و معرفی آثار معروف دنیا به مردم است، پولی دریافت نمیکنیم. ما از همان ابتدا، این کار را با هزینه خودمان شروع کردیم و از کسی توقع کمک نداشتیم.
هزینه هر نقاشی بستگی به متراژ دیوار دارد. کارهایمان تقریبا روی دیوارهای ۳×۴ اجرا میشود، حالا گاهی بیشتر و گاهی کمتر؛ هزینه هر نقاشی و فراهم کردن همه ابراز، مثل رنگ، قلم مو و ظروف برای ساختن رنگ و ... حدود ۲۵۰ تا 300 هزار تومان آب میخورد! یعنی هزینههای ما از ۱۵۰ هزار تومان شروع می شود و تا ۳۰۰ تومان میرسد که این بستگی به متراژ دیوار دارد.»
شهر را گالری نقاشی کردیم
از تکتک اعضای این گروه هنرمند خواستیم از احساسشان به نقاشی، اهدافشان برای آینده و نظرات مردم درباره کارشان بگویند
بچهها از احساسشان به نقاشی میگویند
لیلی میرادی| نقاشی یعنی لمس کردن قلب و روح آدمها. من میتوانم با نقاشی، احساسات آدمها را برانگیزم و به هیجان بیاورم. به وضوح این را حس میکنم که موقع کشیدن نقاشی، همه ما مشکلاتمان را فراموش میکنیم یا موقتا آنها را کنار میگذاریم و اینها همه از قدرت رنگها و روح زیبای نقاشی نشئت می گیرد. وقتی ما اینکار را روی دیوارهای شهر انجام میدهیم، افرادی که فقط از آنجا عبور میکنند هم میتوانند لحظاتی احساس ما را داشته باشند و با دیدن رنگها برای چند لحظه حس خوبی پیدا کنند. البته این موضوع را موقع کار، زیاد در چهره عابران گذری دیدهام که باعث خوشحالیام شده است.
فائزه مسگری| نقاشی ابعاد گسترده و گوناگونی دارد که لزوما به معنای کشیدن نقاشی روی کاغذ نیست بلکه میتوانید به کمک رنگها و عناصرشبیه آن، روح و قلب خودتان را زیباتر کنید و دید بهتری به زندگی داشته باشید. همچنین تمام این احساسات زیبا را به دیگران و اطرافیانتان منتقل کنید. ما با اجرای نقاشی دیواری، سعی کردهایم تمام احساسات قشنگ و رنگی زندگیمان را به بقیه آدمها نشان دهیم و منتقل کنیم تا آنها هم دید بهتری به زندگی پیدا کنند و با دنیای ما آشنا شوند.
پانیذ میر| نقاشی روی دیوار سختیهای خودش را دارد اما در کنار سختیها حس قشنگی دارد و من از این موضوع لذت میبرم.
زهرا نوری| قطعا یکی از بهترین و قشنگترین حسها برای هر آدمی انجام دادن کارهای مورد علاقهاش است و من هم مثل هر انسانی از انجام کار مورد علاقهام که نقاشی است، لذت میبرم.
بچهها از نظر مردم درباره ارزش کارشان میگویند
فائزه مسگری| این موضوع به طرز فکر و سطح فرهنگ مردم هر منطقه بستگی دارد و سلیقهها متفاوت است. با این حال، امیدواریم در آینده بیشتر متوجه ارزش واقعی کارمان شوند.
لیلی میرادی| خیلی از افراد علاقهمند به هنر به خصوص نقاشی، ارزش کار ما را درک میکنند و این برای مان باورکردنی نبود.
پانیذ میر| ارزشهای مردم در زندگی متفاوت است ولی بسیاری از آنها ما را درک و تشویق میکنند. خب تعداد اندکی از مردم برای هنر ارزشی قائل نیستند که آنها هم نظراتشان را به ما میگویند.
زهرا نوری| مردم هنر را درک میکنند، مخصوصا آنهایی که به آن علاقهمندند. البته عموم مردم هم که با هنر آشنایی نداشتند، استقبال خوبی از طرحهای ما کردند.
بچهها درباره نمایش آثارشان در گالری
به جای خیابان میگویند
فائزه مسگری| گالری را دوست ندارم چون در گالری تعداد محدودی از آدمها رفت و آمد دارند که معمولا آن ها هم افرادی هستند که خودشان با هنر آشنایی دارند اما نقاشی در خیابان که مکان گستردهتری است و در آن جا همه نوع آدمی رفتوآمد دارد، باعث میشود همه آدمها از هر نژاد و فرهنگ و سلیقهای با هنر و کار ما بیشتر آشنا شوند و این هدف ماست.
لیلی میرادی| خیابان یک گالری بزرگتر و همگانیتر است و در واقع ما گالری خودمان را در شهر راه انداختهایم.
پانیذ میر| وقتی در خیابان نقاشی میکشیم، بسیاری از مردم کار ما را میبینند و این همه گیرتر است اما اگر در گالری هنری باشد، توجه کمتری به آن میشود و بازدید آن پایین است.
زهرا نوری| ما از اول این کار را شروع کردیم که شهر را به گالری بزرگتری تبدیل کنیم و هرکدام جداگانه میتواند معنای گسترده و قشنگی داشته باشد.
بچهها از حسشان به کلمات رنگ، دیوار، زاهدان و هنرمند میگویند
فائزه مسگری| رنگ: یعنی لمس دنیایی متفاوت و زیباتر. دیوار: مکانی برای نمایش زیباییها. هنرمند: فردی رویایی با زندگی متفاوت و جدید.
لیلی میرادی| رنگ: ارتباط مستقیم دارد با روان و روح آدمها. دیوار: قبلا معنای خاصی نداشت اما الان مثل بوم نقاشی برایمان ارزشمند است. زاهدان: شهری که نصفی از عمرمان را در آن زندگی کردهایم و خوشحال میشویم اگر بتوانیم برای مردمش کاری انجام بدهیم. هنرمند: واژهای نیست که بتوانم راجع به آن صحبت کنم چون هنوز هنرمند نیستم!
پانیذ میر| رنگ: یعنی زندگی و امید بخشیدن. دیوار: برای من معنی بوم نقاشی را دارد. زاهدان: شهر نیازمند به زیبایی. هنرمند: کسی که برای زیبا کردن و زیباسازی خلق شده است.
زهرا نوری| رنگ: ابزاری برای پیدا کردن آرامش و حال خوب. دیوار: بوم نقاشی که حسم را رویش پیاده میکنم. زاهدان: شهری که مردمش همه جوره از هنر و هنرمندانش حمایت میکنند.
بچهها از اهدافشان برای آینده میگویند
لیلی میرادی| این کار الانمان یک برنامه دو ساله است که تا پایان سال بعد ادامه دارد و بعد از آن، ما وارد دانشگاه میشویم و احتمالا هرکدام از هم جدا شویم اما امیدواریم که این گروه، به کارش ادامه دهد.
پانیذ میر| در آینده هر کدام از ما مسیر زندگی خودمان را میرویم اما امیدوارم کار ما روی شهر تأثیر داشته باشد.
فائزه مسگری| رسیدن به موفقیت در همه مراحل زندگی به خصوص نقاشی دیواری.
زهرا نوری| ما مدت کمی را با هم خواهیم بود و امیدوارم در همین مدت کوتاه وظیفهمان را به نحو احسن انجام داده باشیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

.jpg)