


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس کل بانک مرکزی از راه اندازی طرحی جدید برای تامین سرمایه در گردش واحدهای اقتصادی با ظرفیت 50 هزار میلیارد تومان از هفته جاری خبر داد. طبق این طرح بنگاه های اقتصادی، به جای دریافت تسهیلات و پرداخت به فروشندگان مواد اولیه، می توانند از بانک "تضمین گواهی اعتبار مولد" دریافت کنند و به فروشنده مواد اولیه بدهند. فروشنده می تواند این اوراق بهادار تضمین شده را بفروشد یا تا سررسید نگه دارد و از سود آن استفاده کند. طبق گفته همتی، این اوراق در بازار پول و سرمایه قابل معامله هستند.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، همتی، در روزهای پایانی هفته قبل، در یادداشتی در این خصوص نوشت: همان گونه که پیشتر گفته بودم،طرح گواهی اعتبار مولد «گام» به مرحله اجرایی رسید و به حول و قوه الهی، هفته آینده و در آستانه دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، با ظرفیت اولیه ۵۰ هزار میلیارد تومان تأمین اعتبار، به تدریج از طریق تعدادی از بانک های دولتی و خصوصی در اختیار واحدهای تولیدی فعال کشور قرار می گیرد.
همتی تاکید کرد: طرح«گام»، یکی از برنامه های بانک مرکزی با کمک نظام بانکی کشور است که در چارچوب مدیریت نقدینگی، تلاش خواهد کرد امکان تأمین غیر تورمی سرمایه در گردش مورد نیاز زنجیره تولید را به خصوص برای واحدهای کوچک و متوسط، فراهم سازد. گواهی اعتبار مولد «گام»، به عنوان یک ابزار بازار محور و با قابلیت نقل و انتقال، در بازارهای پول و سرمایه، تسهیلات جدیدی را برای تأمین اعتبار بنگاه های تولیدی فراهم می سازد.
همتی درباره فرایند اجرایی این طرح نیز نوشت: در این طرح، تولید کنندگان بر مبنای فاکتور خرید مواد اولیه و واسط از بانک عامل درخواست انتشار و تضمین گواهی اعتبار مولد در سررسید می کنند و به بنگاه فروشنده مواد اولیه تحویل می دهند. دارنده می تواند گواهی را تا سررسید نگه دارد یا می تواند به فروشنده مواد اولیه خود تحویل دهد یا این که در بازار سرمایه تنزیل کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

متین نصیری روزنامهنگار
برای بیشتر خانوادهها، صندوقعقب حرف اول را در خرید خودرو میزند. دلیلش هم جمعیت خانواده و مسافرتهای برونشهری است که آنها را مجاب میکند تا یک خودروی جادار و نسبتاً بزرگ بخرند. عاملی که سبب شده بخشی از قشر متوسط جامعه در سالهای اخیر به سمت خرید خودروهای کراساوور بروند. با وجود این، همه خانوادههای ایرانی بچه کوچک ندارند، وسایل زیادی حمل نمیکنند و به دلیل مشغله کاری دیربهدیر به مسافرت میروند. بنابراین ترجیح شان این است که یک هاچ بک کوچک و ارزان بخرند تا هم هزینههای خود را کاهش دهند و هم در شهر به مشکل پارک برنخورند. با افزایش قیمت خودرو، انتخاب این دسته از خانوادهها –که عموماً زوجهای جوان هستند- کمتر شده است اما بازهم گزینههای مناسبی در محدوده قیمتی 100 میلیون تومان وجود دارند که باهم نگاهی به آنها میاندازیم.
پژو 206
در اوایل دهه 1990 پژو تصمیم گرفت جایگزینی برای مدل 205 ارائه نکند؛ دلیلش هم آن بود که فکر میکرد دوران خودروهای هاچ بک کوچک و سوپرمینی به سر آمده است. اما کمی بعد متوجه شد که اتفاقاً فروش این کلاس خودرویی در حال افزایش است و میبایست هر چه سریعتر جایگزینی معرفی کند. بنابراین پژو با استخدام مهندسان و طراحان شرکت ایتالیایی «پنینفارینا» کار طراحی مدل جایگزین را آغاز کرد و ماحصل آن را «206» نامید. این خودرو در سال 1998 با سه پیشرانه 1.1، 1.4 و 1.6 لیتری بنزینی به همراه یک موتور 1.9 لیتری دیزلی به بازار اروپا عرضه شد. سه سال بعد از معرفی 206، این خودرو به ایران آمد و به دلیل ظاهر جدید، پیشرانه کممصرف و امکانات مناسب نظر بسیاری از خریداران را به خود جلب کرد. تا به امروز شش تیپ مختلف از این خودرو تولید شده است و همین موضوع باعث شده قیمت نمونههای دستدوم آن تا 100 میلیون تومان اختلاف قیمت داشته باشند! با بودجهای که در نظر گرفتیم، میتوانید یک نمونه بدون رنگ 206 تیپ 5 را با پیشرانه 1.6 لیتری به قدرت 110 اسب بخار، کارکرد 50 هزار کیلومتر و امکاناتی چون سنسور پارک، پاور ویندو، ترمزهای دیسکی و رینگ آلومینیومی در حدود 90 میلیون تومان بخرید.
لیفان ایکس50
کراساووری چینی که نخستین بار در نمایشگاه خودرو گوانژو 2013 به نمایش درآمد و به دلیل استفاده از پلتفرم مدل 530، به نوعی هاچ بک کراس آن محسوب میشود. این خودرو ابتدا در بازار چین و با دو پیشرانه 1.3 و 1.5 لیتری با قدرت 126 و 139 اسب بخار عرضه شد. انتقال قدرت در ایکس50 از طریق دو جعبهدنده پنج سرعته دستی یا پیوسته اتوماتیک سیویتی به چرخهای جلو صورت میگیرد. این خودرو در بازار چین حدود 60 تا 83 هزار یوآن قیمت دارد که با نرخ فعلی ارزهای خارجی این رقم به 110 میلیون تا 150 میلیون تومان میرسد. مدلهای کارکرده ایکس50 در بازار کشورمان با کارکردهای مختلفی وجود دارند که میتوانید نسخه اتوماتیک آن را با کارکردی در حدود 80 هزار کیلومتر خریداری کنید. البته مسائلی چون گیربکس بیکیفیت، مونتاژ ضعیف، متریال نامناسب کابین و کیفیت پایین سواری ممکن است شما را از خرید این خودرو منصرف کند. مواردی که گاهی در پژو 206 نیز دیده میشود و به همین دلیل میبایست تمام خوبیها و بدیهای یک خودرو را در هنگام خرید در نظر بگیرید. با وجود این لیفان ایکس50 خودرویی است که به دلیل ظاهر جدیدتر نسبت به بعضی از خودروهای همرده و داشتن آپشنهای گوناگون میتواند در این لیست پیشنهادی قرار گیرد.
امویام 315
چری «فولوین 2» یا «ای 13» که در بازار کشورمان تحت برند امویام تولید میشود، هاچ بک کوچکی است که ابتدا در نمایشگاه خودرو پکن 2008 رونمایی شد و چهار سال بعد نسخه فیسلیفت آن در نمایشگاه گوانژو به معرض نمایش درآمد. این خودرو تا به امروز در کشورهای مختلفی نظیر اوکراین، برزیل، چین و ایران حضور داشته و برخی میگویند که کار طراحی آن توسط شرکت ایتالیایی «تورینو» انجام شده است. امویام 315 همانند بسیاری از محصولات چری با پیشرانه 1.5 لیتری 16 سوپاپ به قدرت 107 اسب بخار و گشتاور 140 نیوتن متر عرضه میشود. انتقال قدرت در این خودرو بر عهده دو جعبهدنده دستی یا اتوماتیک پنج سرعته است و میتواند به حداکثر سرعت 170 کیلومتر بر ساعت دست یابد. اگر قصد خرید این خودرو را دارید، باید بدانید که نسخه صفرکیلومتر آن بیش از 140 میلیون تومان قیمت دارد اما مدلهای کارکرده به دلیل افت قیمتی که تجربه میکنند، با بودجه گفته شده قابل خریداری هستند. برای مثال یک دستگاه امویام 315 مدل 1396 با سطح تجهیزات اسپرت اکسلنت و با کارکردی به میزان 80 هزار کیلومتر، کمتر از 90 میلیون تومان قیمت دارد.
بایک سابرینا
بایک یکی از بزرگترین خودروسازان چینی است که علاوه بر مونتاژ محصولات هیوندای و مرسدس برای عرضه به بازار چین، انواع خودروهای سواری را با نشان خود تولید میکند. همچنین این شرکت کارخانههای بیایدبلیو، سِنوا و فوتون را تحت مالکیت خود دارد و حجم تولیداتش به بیش از دو میلیون دستگاه در سال میرسد. سنوا دی20 یکی از محصولات زیرمجموعه بایک است که در سال 1394 با مشارکت دیار خودرو و نام «بایک سابرینا» به کشورمان راه یافت. با شروع عرضه این خودرو به نظر میرسید که میتواند فروش خوبی تجربه کند؛ چراکه هم کیفیت نسبتاً مناسبی داشت و هم تا حدودی به نسلهای قدیمی مرسدس بنز B کلاس شبیه بود. اما ضعف شریک ایرانی در معرفی و تولید سابرینا نتیجه عکس داد و این خودرو هیچگاه فرصتی برای عرضاندام در بازار کشورمان پیدا نکرد. پیشرانه 1.5 لیتری میتسوبیشی به قدرت 113 اسب بخار در کنار جعبهدنده چهار سرعته اتوماتیک آیسین نشان از کیفیت بالای قوای محرکه و بخش انتقال قدرت دارد و میتوان روی این ویژگی سابرینا حساب ویژهای باز کرد. در مقابل خدمات پس از فروش ضعیف و گرانی قطعاتش از مهمترین مشکلات آن به شمار میروند. هماکنون مدل 1394 بایک سابرینا با کارکردی به میزان 90 هزار کیلومتر کمی بیش از 100 میلیون تومان خریدوفروش میشود.
برلیانس اچ220
از نیمه سال ۱۳۹۵ بود که برلیانس اچ۲۲۰ قدم به ایران گذاشت و توانست به رقیب پژو 206 در بازار انحصاری هاچ بکهای ارزان تبدیل شود. گرچه اچ220 ظاهر جدیدتر، آپشنهای رفاهی بیشتر و کیفیت مونتاژ بهتری نسبت به رقیب فرانسوی داشت اما با استقبال خریداران ایرانی روبهرو نشد و به همین دلیل بازار دستدوم پرمخاطبی ندارد. قلب تپنده این خودرو پیشرانه 1.5 لیتری 4 سیلندر به قدرت 103 اسب بخار است و میتواند با دو جعبهدنده پنج سرعته دستی یا شش سرعته اتوماتیک ایامتی جفت شود. گرچه برلیانس اچ220 در محور عقب از ترمزهای کاسهای بهره میبرد و به دلیل نرمی سیستم تعلیق هندلینگ ضعیفی دارد اما در آزمون تصادف موسسه انکپ چین به 5 ستاره ایمنی دست یافته که با در نظر گرفتن قیمتش، قابلتوجه است. ازجمله امکانات نسخه دستی میتوان به کیسه هوای راننده و سرنشین، ترمز ضد قفل، توزیع الکترونیکی نیرو ترمز، شیشه بالابر برقی جلو و عقب، صندلیهای عقب تاشو، قفل اتوماتیک درها و ایموبلایزر اشاره کرد. مدل 1396 دندهای این خودرورا با کارکردی به میزان 40 هزار کیلومتر و قیمت 90 میلیون تومان میتوانید مدنظر قرار دهید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مسعود حمیدی/ در شرایطی که مدیران دولتی هنوز بر سر این که چه کسی متولی حوزه گردشگری سلامت است اختلاف دارند، این حوزه همچنان بیسروسامان مانده و بنا بر اذعان برخی مسئولان استان بهنوعی 95 درصد اقتصاد گردشگری سلامت در اختیار دلالان است ولی هزینههای خدماتی به این گردشگران، از جیب عموم مردم مشهد خرج میشود.
به گزارش خراسان رضوی، براساس آمار رسمی اعلامشده، بیشتر زائران خارجی که سال گذشته به مشهد آمدهاند، توسط دلالان یا با روشهای غیررسمی به مشهد سفرکردهاند. به گزارش ایسنا، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی دراینباره گفت : سال گذشته سه میلیون زائر از کشورهای همسایه به مشهد آمدند که تنها 5 درصد از این تعداد بهصورت رسمی و ۹۵ درصد دیگر از طریق دلالها و روشهای غیررسمی سفرکردهاند. «علیاکبر شمسیان» در گردهمایی سالانه پژوهشگران سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی که در مشهد برگزار شد، به مشکلات این حوزه اشاره و تصریح کرد : با توجه به حضور متخصصان برجسته و مجرب فراوان و امکانات مناسب و همچنین میلیونها زائر و گردشگر در کشور و استان، متأسفانه از ظرفیت گردشگری سلامت بهدرستی استفاده نمیشود و امروزه بیش از هر زمان دیگر نیازمند سامان دهی و بهرهبرداری از این ظرفیت ارزشمند هستیم.
وجود برخی افراد سودجو و روابط ناسالم
شمسیان خاطرنشان کرد: متأسفانه بهواسطه وجود برخی افراد سودجو و برخی روابط ناسالم در این حوزه باید کاملاً توجه داشت که اعتماد نیازمندان به خدمات پزشکی کشورمان که عموماً از کشورهای همسایه هستند در صورت نبود نظارت میتواند آسیب ببیند. وی تصریح کرد: این ظرفیت یک سرمایه است و باید آگاه باشیم که کشورهای همسایه با تمام توان در پی این هستند که از این ظرفیت به نحو کامل استفاده کنند.
80 درصد درآمد گردشگری سلامت درجیب دلالان
اگرچه طی سالهای اخیر، موضوع گردشگری سلامت بهعنوان یکی از مزیتهای ایران و خراسان رضوی برای سرمایهگذاری اقتصادی و جذب گردشگران خارجی است اما به نظر میرسد قوانین و دستورالعملهای این حوزه بهاندازه کافی حامی این حوزه نبوده است و دلالان آن را به دست گرفتهاند. مصداق این ادعا صحبتهای چند روز قبل دکتر حمیدرضا بیدخوری دبیر اجرایی سومین کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی است که گفت : هماکنون حدود ۸۰ درصد گردش مالی اقتصاد صنعت گردشگری سلامت کشور در دست دلالان است و فقط ۲۰ درصد این گردشگران از مجاری قانونی و بیواسطه از خدمات گردشگری سلامت کشور استفاده میکنند.
اختلاف ۲ وزارتخانه بر گردشگری سلامت
شاید بتوان ریشه سلطه دلالان بر بازار گردشگری سلامت استان را در مباحث مطرحشده در نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان در 12 دیماه جست وجو کرد.
در این جلسه نمایندگان شرکتهای گردشگری و اداره کل میراث فرهنگی معتقد بودند که گردشگری سلامت مربوط به حوزه این وزارتخانه است و آییننامه ابلاغی وزارت بهداشت مبنی بر این شرکتهای گردشگری باید از این وزارتخانه مجوز فعالیت دریافت کنند و یکی از اعضای هیئتمدیره شرکت متقاضی از حوزه پزشکی باشد خلاف توافقنامه 24 اردیبهشت امسال بین وزارت بهداشت و سازمان میراث فرهنگی است. در میانه این اختلافنظر بین دو وزارتخانه بهداشت و میراث فرهنگی، بازار دلالی گردشگران خارجی که بیشتر در حوزه سلامت فعالیت میکنند، داغ است به طوری که در همین جلسه رئیس اتاق بازرگانی ایران درخصوص کمکاری شرکتهای گردشگری در حوزه سلامت گلایه کرد و گفت: به دلیل این کمکاریها امروز نهتنها در مشهد بلکه در کشور حوزه گردشگری سلامت تحت سلطه دلالان است. شافعی همچنین از پیگیری اتاق بازرگانی برای رفع این دغدغهها و سامان دهی حوزه گردشگری سلامت از طریق معاون اول رئیسجمهور خبر داد.
البته رزم حسینی استاندار خراسان رضوی در جلسه مذکور از پیگیری های استانی این مشکل خبر داد و به معاون امور اقتصادی خود دستور داد تا پیگیریهای لازم را در این خصوص انجام دهد.
سودها در جیب دلالان، هزینهها از جیب مردم
در شرایط کنونی اقتصادی کشور که منجر به کاهش ارزش پول ملی شده است، شاهد افزایش تعداد گردشگران و زائران از کشورهای همسایه به ویژه عراق به مشهد و استان خراسان رضوی هستیم. از سویی دیگر مشهد مقدس به دلیل این که پایتخت فرهنگی جهان اسلام است و بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) هم در این شهر واقعشده است در حوزه بهداشت و خدمات بهداشتی نیز در کشور زبانزد است و همین موضوع باعث شده است که بخش عمدهای از گردشگران خارجی را گردشگران سلامت تشکیل دهند اما به دلیل بیسامان بودن حوزه گردشگری سلامت کشور و اختلافنظر بین دو وزارتخانه بهداشت و میراث فرهنگی شاهد جولان دلالان در این حوزه هستیم و بارها در اخبار شنیده ایم که چه پولهایی از گردشگران دریافت میشود و در جیب دلالان میرود و تمام هزینههای حضور و خدمات به گردشگران سلامت بر دوش حوزه خدمات شهری و دولت در شهر مشهد است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد حقگو نویسنده
مبارزه با غول هفت سر فساد، قواعد ویژه ای می طلبد که قوانین فعلی موجود به تنهایی توان این کار را ندارند. با این حال و در شرایطی که تجارب دیرینی در دنیا برای استفاده از ظرفیت های مردمی مبارزه با فساد وجود دارد، این موضوع، به دلایلی که هنوز دقیقاً معلوم نیست، صرفاً روی میز بهارستان نشینان باقی مانده است و آن گونه هم که بر می آید، نمایندگان بی میل نیستند بار مسئولیت در این زمینه را به دوش مجلس بعدی بیندازند. در این میان مردمی مانده اند با تلقی های مخدوش شده از مبارزه با فساد، (به رغم اقدامات مثبت و تحسین برانگیز اخیر قوه قضاییه)، و نیز اقتصادی که مدام از مفاسدی همچون رشوه خواری در برخی ادارات، اعمال نفوذ و تبانی در معاملات رسمی زخم می خورد و دود آن طبق معمول به چشم مردم می رود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تا همین چندسال پیش چه کسی فکر می کرد فیلم و سریال های نمایش خانگی این قدر جا بیفتد که توان رقابت با تلویزیون را داشته باشد؟ اولین بار که پیمان قاسم خانی مجموعه طنز «فضانوردان می آیند » را روانه نمایش خانگی کرد، باید سال ها منتظر می ماندیم تا دوباره کارگردانی به ساخت مجموعه ای برای مخاطبان نمایش خانگی فکر کند. اما حالا، عصر «کامینگ سون» هاست. هرروز پوستری از یک فیلم یا سریال در شبکه های اجتماعی منتشر می شود که قرار است به زودی به نمایش خانگی بیاید؛ فیلم و سریال هایی که با انواع و اقسام روش ها مخاطب را به سمت خود جذب می کنند. یکی با عشق و عاشقی های افراطی، دیگری با خانه و زندگی های لاکچری و... اما این وسط خوانند گان پاپ هم بیکار نیستند وهرجور شده با تیتراژهای جذابی ذوق زده مان می کنند تا حداقل اولین قسمت از فیلمی را بخریم، ببینیم و بشنویم. حالا در تازه ترین سریال، خواب زده، اثری از سیروس مقدم به بازار آمده که تیتراژ آن را علی زندوکیلی خوانده است. به همین بهانه مروری کردیم بر تیتراژ سریال های سرزبان این روزهایمان. این که کدام خواننده بازنده است و کدام برنده؟ مطلب صفحه ادب و هنر را بخوانید.
«گل پسرم رو قربون/ تاج سرم رو قربون.... / بزرگ بشه زن بگیره/ عروس برای من بگیره و....!» ؛شعری که منتقدان آن را دارای محتوایی جنسیتزده و به شدت زنستیز می دانند و در یکی دو روز گذشته در فضای مجازی دست به دست میشود و حسابی سر و صدا کرده است. اما این که چنین شعری را مصطفی رحماندوست بسراید عجیب است. البته این شعر خیلی هم تازه نیست. چون به سال 85 مربوط می شود اما چرا اکنون مطرح شده است؟ گزارشی برای جنجال این روزهای مصطفی رحماندوست نوشتیم. صفحه ادب و هنر (11)را بخوانید.
پیروزی بزرگ در دیپلماسی ورزشی کشور یا توافق بد؟ بعد از چند روز که همه مان منتظر بودیم تا ببینیم قصه لغو میزبانی مان از بازی های قهرمانی آسیا به کجا می رسد، پنج شنبه روسای تیم های آسیایی با کنفدراسیون آسیا دیدار کردند و از یک پیروزی بزرگ در ورزش کشورمان خبر دادند.این که در مرحله برگشت گروهی میزبان رقبایمان باشیم اما پلی آف را در کشور ثالث برگزار کنیم. حالا واقعا ما پیروز این مذاکرات هستیم؟ صفحات خراسان ورزشی را بخوانید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تمدید بازه زمانی مکانیسم حل اختلاف در برجام موسوم به مکانیسم ماشه خبر داد. هفته گذشته محمد جواد ظریف وزیرخارجه کشورمان در هشداری آشکار به اروپایی ها تاکید کرده بود که اگر پرونده کشورمان را به شورای امنیت ببرند، ایران پس از 51 سال از پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای (ان.پی.تی) خارج خواهد شد. براساس گزارش فارس به نقل از وبگاه اطلاعرسانی اتحادیه اروپا، «جوزپ بورل» با صدور بیانیهای بعد از انجام مشورت با تروئیکای اروپایی حاضر در برجام، گفت: «در تاریخ چهاردهم ژانویه(24 دی)، نامهای از وزرای خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس دریافت کردم، مبنی بر ارجاع دادن نگرانی خود از اجرای تعهدات برجامی ایران به کمیسیون مشترک که به تبع آن مکانیسم حل اختلاف فعال شد...به رغم اختلافنظر بر سر شرایط، این توافق وجود دارد که زمان بیشتری برای [مکانیسم حل اختلاف] به دلیل پیچیدگی مسائل موجود، نیاز است. به همین دلیل زمانبندی تمدید شد.» در این بیانیه به این که این زمان چقدر تمدید شده، اشاره ای نشده است. بورل همچنین گفت: «همگی توافق کردند تا مباحثات را در سطح کارشناسی برای رفع نگرانیها حول اجرای [تعهدات] هستهای و همچنین آثار گستردهتر خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریمها... ادامه دهند». وی همچنین خبر داد که کمیسیون مشترک برجام نشست بعدی خود را در ماه فوریه برگزار میکند. «بورل» هفته گذشته با اذعان به این که «ایران از منافع اقتصادی برجام بهرهمند نشده است» به نشریه آلمانی اشپیگل گفته بود: «ایران پس از خروج یکجانبه آمریکاییها از توافق هسته ای، خیلی صبوری کرد اما در نهایت، پاداش این شکیبایی اش را دریافت نکرد.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

کرونا به عربستان رسید
ویروس مرموزچینی درخط سرعت
وزارت بهداشت: اقدامات لازم برای مقابله با کرونا پیش بینی شده است
گروه اجتماعی-این روزها غالب رسانه های مهم جهان در بخش های خبری خود درباره «ویروس چینی» صحبت می کنند. ویروس چینی که از آن به «کرونای جدید» تعبیر میشود، در تازه ترین شوک، به عربستان رسیده و یک پرستار هندی را در یکی از بیمارستان های این کشور مبتلا کرده است. وزارت امور خارجه هند پنج شنبه شب اعلام کرد: یک پرستار هندی در عربستان به ویروس ناشناخته چینی مبتلا شده است.
شبکه «سیانان» عربی، از توئیت «ویلامویل مریداران» وزیر مشاور در امور خارجه هند گزارش داد که وی نوشته است: ابتلای این پرستار به بیماری ناشناخته پس از آن صورت میگیرد که ۱۰۰ پرستار شاغل در بیمارستان الحیات عربستان معاینه شدند.
در عین حال سازمان بهداشت جهانی دیروز جمعه اعلام کرد: هنوز ابعاد کرونا در حدی نیست که یک بحران بین المللی محسوب شود.بی بی سی ظهر دیروز براساس گزارش صبح دیروز سازمان بهداشت چین نوشت: «شمار مبتلایان به این بیماری ویروسی تنفسی به سرعت افزایش یافته و تاکنون 25 نفر از مبتلایان جان خود را از دست دادهاند. طبق آخرین آمار، 830 مورد ابتلا به این بیماری در چین تایید شده و با توجه به تعداد مراجعان به مراکز درمانی، انتظار میرود این رقم به زودی از مرز هزار نفر عبور کند. همچنین این خبر حاکی است، ویروس کرونای جدید تاکنون علاوه بر25 استان و منطقه خودمختار چین و سرزمین اصلی چین در هنگ کنگ، ماکائو، تایوان، آمریکا و ژاپن یک مورد، تایلند سه مورد و کره جنوبی هم یک مورد مشاهده شده است.
نکته جالب اینجاست که چینی ها احداث بیمارستانی ویژه مبتلایان به این ویروس را آغاز کرده اند.
قرنطینه 19 میلیون چینی
به گزارش بی اف ام، بعد از شهر «ووهان» با ۱۱ میلیون نفر جمعیت که مرکز بیماری مسری مرموزی است که از شروع سال میلادی جدید، گریبان مردم چین را گرفته، شهر «هوانگانگ» با 7.5 میلیون نفر جمعیت، وارد قرنطینه شد.این شهر در ۷۰ کیلومتری شرق ووهان قرار دارد و تا اطلاع ثانوی تردد به آن ممنوع است.
اقدامات ایران برای کرونا
در همین توئیت وزارت امور خارجه از ایرانیانی که قصد سفر به چین را دارند خواسته است که قبل از پرواز به آن کشور، وضعیت بهداشتی شهر مقصد خود را بررسی کنند. همچنین، محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از کنترل مسافران ورودی از چین در فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) از نظر علایم ابتلا به گونه جدید ویروس کرونا خبر داد.
به گفته وی، اگر علایمی از بیماری در میان مسافران مشاهده شود، اقدامات لازم برای مراقبت از این افراد انجام میشود.
هنوز اطلاعات کرونا کامل نیست
گویا به ایرنا گفته است: هنوز اطلاعات درباره این بیماری کامل نیست و راه انتقال آن هم به طور قطعی مشخص نشده است. آن چه تاکنون مشخص شده این است که بیشتر افراد مبتلا به این ویروس، به یک بازار فروش محصولات دریایی مراجعه کردهاند، اما مشخص شده است که حتی این ویروس میتواند از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان هم منتقل شود.دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط حدود هفت روز است و علایم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر میشود. این علایم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی و سردرد است.برخی دچار علایم گوارشی مثل تهوع و اسهال میشوند.وی درباره اقدام دیگر مقابله ای در کشور گفت: روش تشخیص این بیماری مشخص شده و آلمانیها کیت تشخیص این بیماری را تهیه کردهاند. در ایران نیز اقدام کردیم تا کیت تشخیصی را تهیه کنیم و آزمایشگاه مرجع سلامت از هر نظر برای شناسایی ویروس کرونا 2019 مجهز است.
ردپای خون آشام در ویروس مرموزچینی!
آیا سبک زندگی چینی ها که هر حشره و حیوانی را می خورند، می تواند دلیل انتشار بیماری های مرموز در این کشور باشد؟
ناصر رعیت نواز- « 30 میلیون نفر در قرنطینه قرار دارند.شهر در محاصره نیروهایی که لباس های عجیب و غریبی به تن دارند، قرار گرفته و آدم ها به طرز عجیبی نا خواسته روی زمین افتاده و جان می دهند. دیگر آدم ها جرئت ندارند از یکدیگر حتی یک گل هدیه بگیرند. خیابان هایی که آدم هایش همگی ماسک زده اند و هیچ کس حتی چهره دوستانش را تشخیص نمی دهد.» در نگاه اول شاید این کلمات انسان را به یاد فیلم های ترسناک و تخیلی بیندازد اما این یک فیلم تخیلی نیست بلکه همه این ها واقعیتی از چهره این روز های برخی شهرهای چین است که به دلیل شیوع ویروس مرموزی که جان بسیاری از مردم را نه تنها در چین که در برخی کشور های دیگر به مخاطره انداخته، قرنطینه شده اند. ویروسی از خانواده کرونا که منشأ حیوانی دارد و به تازگی دانشمندان چینی اعلام کرده اند از طریق انسان به انسان هم منتقل می شود. این ویروس نه تنها در چین که در برخی کشورهای دیگر هم دیده و باعث نگرانی در سطح بین المللی شده است. امروز سعی کرده ایم در کنار آخرین آمار از مبتلایان، کشته ها و کشورهای آلوده، از دلایل انتشار این گونه ویروس ها بنویسیم البته امیدواریم از آن جا که کالای زیادی از چین وارد می کنیم و همچنین رفت و آمدهای تجاری دو کشور زیاد است، مسئولان برای جلوگیری از ورود این ویروس به کشور تمهیدات لازم را به کار ببندند.
آخرین اخبار از ویروس مرموز
از لحظه شیوع این ویروس تا کنون حدود 900 نفر به آن آلوده شده اند که 26 تن از آن ها تا لحظه نوشتن این مطلب جان خود را از دست داده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت چین برای جلوگیری از شیوع این ویروس ، رفت و آمد به 9 شهر و روستا را دستکم در دو استان مرکزی این کشور تعلیق کرده است. به این ترتیب 30 میلیون نفر از شهروندان این کشور عملا در «قرنطینه» قرار گرفته اند که بنا بر ادعای گودن گالئا، نماینده سازمان جهانی بهداشت، این محدودیت تاکنون بی سابقه بوده است. با این حال غیر از چین، این ویروس در آمریکا، مکزیک، تایلند، کره جنوبی، فرانسه، عربستان، هنگ کنگ، ماکائو، تایوان و ژاپن هم شناسایی شده است.
منشأ ویروس های ناشناخته
هنوز اطلاعات زیادی درباره این ویروس جدید منتشر نشده است اما بیشتر ویروس های ناشناخته معمولا دو منبع انتشار دارند، یکی از طریق حیوانات و یکی هم توسط انسان. این نظریه ها درباره این ویروس ناشناخته از خانواده کرونا که اولین بار در بازار شهر ووهان چین دیده شده و به آن «ویروس ووهان» هم می گویند، می تواند درست باشد. باید در این باره اول به این موضوع اشاره کنیم که برخی از خطرناک ترین ویروس های ناشناخته از آمریکا و چین وارد جهان شده و مردم بسیاری را آلوده کرده است. پیش از این هم در سال 2002 ویروس سارس در چین از حیوان به انسان منتقل و باعث شد بیش از هفت هزار نفر آلوده شوند که 774 نفر از آن ها جان خود را از دست دادند. برخی معتقدند از آن جایی که سبک زندگی چینی ها به نوعی است که هر حشره، پرنده و خزنده ای را پخته، خام و حتی زنده می خورند، این احتمال را که ویروس های ناشناخته از طریق حیوانات به انسان منتقل شوند، افزایش می دهد. به گفته برخی از دانشمندان و پژوهشگران، بیشتر ویروس های ناشناخته از طریق خوردن حیوان یا رابطه جنسی انسان با آن ها به انسان منتقل می شود. این ویروس هم از این قاعده مستثنا نبوده و به اعتقاد تیم پژوهشگر ویروسشناسی در چین، ویروس جدید و مرموز و وهان هم از طریق نوعی مار به انسان منتقل شده است که این مارها هم به نوبه خود احتمالا این ویروس را از گونهای خفاش گرفتهاند. به گزارش یورو نیوز، پروفسور وِی ژی و تیم تحقیقاتیاش در دانشگاه پکینگ چین، پنج نمونه از این ویروس تازه را با ۲۱۷ ویروس مشابه که در جانوران مختلف یافت و طبقهبندی شده بود، از نظر ژنتیکی مقایسه کردند.نتیجه این بررسی نشان میدهد که ویروس کرونای اخیر که اختصارا «ان.کوو۲۰۱۹» نام گرفته، شبیه ویروسی است که پیشتر در خفاشها یافت شده اما بیش از آن، به ویروسی شباهت دارد که در مارهای بومی (مار کریت و کبرای چینی) دیده شده است.آقای ژی اعلام کرده: «نتایج آنالیز نشان میدهد که برای نخستین بار احتمال دارد جاندار حامل این ویروس، مار باشد.» شاید جالب باشد که بدانید هردو این جانوران در بازارهای چین به فروش میرسند و سوپ خفاش در چین مشتریان پروپاقرصی هم دارد. پیش از این هم ویروس «نیپاه» در سال 1998 از خفاش به انسان منتقل شده و در عرض یک سال بیش از 100 نفر را به کام مرگ کشانده است.
عامل انسانی یا بیوتروریسم
جدای از آن چه گفته شد فیلم های زیادی همچون رزیدنت اویل، ظهور سیاره میمون ها، قرنطینه، عفونت، وحشت در خیابان ها، موج پنجم و ... درباره شیوع ویروس های آزمایشگاهی به منظور کاهش جمعیت انسان بر روی کره زمین و کسب منافع مالی توسط کمپانی های دارویی در جهان ساخته و به نمایش گذاشته شده است که می تواند فرضیه ساخت ویروس های ناشناخته جدید توسط انسان را قوت بخشد. پیش از این هم مجله تایمز لندن درباره ساخت ویروس ایدز توسط آمریکا برای کنترل جمعیت جهان خبر داده بود. گاردین هم از انتشار ویروس آنفلوآنزای خوکی برای فروختن واکسن ضد آنفلوآنزای خوکی توسط شرکت دارویی - انگلیسی «گلاکسو اسمیت کلاین» مطلب نوشته و مدعی شده این شرکت پنج میلیارد دلار از فروش این واکسن ها سود برده است.
منابع: یورو نیوز، دویچه وله، خبرگزاری فرانسه

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دولت آمریکا در اقدامی گستاخانه و در ادامه سیاست های تروریستی خود علیه ایران، فرمانده جدید نیروی قدس سپاه را به ترور تهدید کرد. تهدید مقام رسمی نظامی یک کشور به ترور از سوی آمریکا کم سابقه است. پیش از این رژیم صهیونیستی دست به ترور مقامات رسمی برخی کشورهای مخالف خود زده بود و مخالفانش را رسما تهدید به ترور می کرد اما آمریکایی ها، تا پیش از ترور حاج قاسم سلیمانی، چنین اقداماتی را به صورت مخفیانه یا از طریق برخی متحدانشان انجام می دادند. کاخ سفید اما سه هفته پس از جنایت تروریستی ارتش آمریکا علیه فرمانده نیروی قدس سپاه، تهدیدهای مشابهی را درباره سردار اسماعیل قاآنی آغاز کرده است. به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، روزنامه الشرق الاوسط نوشت: برایان هوک فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران گفته است که جانشین سردار سلیمانی احتمالا با همان سرنوشت روبه رو خواهد شد اگر بخواهد مسیر مشابه کشتار آمریکاییها را در پیش بگیرد.
واکنش وزارت خارجه به گستاخی آمریکا
به گزارش تسنیم، سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات تهدیدآمیز یک مقام آمریکایی علیه فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که این اظهارات در واقع علنیسازی تروریسم هدفمند و دولتی آمریکاست. وی افزود: اینک، پس از رژیم صهیونیستی، آمریکا دومین رژیمی است که رسما اعلام می کند امکانات دولت و نیروهای مسلح خود را برای اقدامات تروریستی به کار گرفته و در آینده نیز ادامه خواهد داد. موسوی روی آوری رژیم آمریکا به اقدامات تروریستی را نشانه ضعف، استیصال و سردرگمی مقامات این رژیم دانست و با محکوم کردن اظهارات وقیحانه و اقدامات تروریستی سردمداران این رژیم، از اعضای جامعه بین المللی خواست این اقدامات و تشویق به تروریسم دولتی را محکوم کنند؛ چرا که تداوم این روند دیر یا زود گریبانگیر همگان خواهد شد.
واکنش روسیه به تهدید آمریکا
درهمین حال «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تهدید علنی مقام دولتی آمریکا علیه سردار «قاآنی» فرمانده جدید نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را غیرقابل قبول و خارج از چارچوب قانون و حقوق بینالملل دانست و گفت: «من یک بار دیگر تاکید میکنم که برای ما (چنین اظهاراتی) غیرقابل قبول است. از دیدگاه ما این ها سخنانی هستند که در چارچوب حقوق بین الملل نمیگنجند و کاملاً غیرقانونی هستند که نمایندگان کشورهای جهان حق ندارند به سادگی چنین اظهاراتی را علیه مقامات سایر کشورها بیان کنند. چنین برخوردی غیرقابل قبول است.» هفته گذشته شبکه الجزیره در گزارشی درباره فرمانده جدید سپاه قدس به نقل از کارشناسان نوشت که او سیاستهای سردار سلیمانی را احتمالاً با «انرژی بیشتر و بیکم و کاست» پیگیری خواهد کرد. سردار اسماعیل قاآنی در آیین معارفه فرمانده جدید نیروی قدس سپاه گفته بود: آمریکایی ها مرد میدان جنگ نبودند که در میدان با حاج قاسم درگیر شوند در اوج ناجوانمردی سردار عالی مقام ما را به شهادت رساندند اما به لطف الهی و به همت همه آزاد مردانی که در سرتاسر عالم خونخواه او هستند، جوانمردانه دشمن او را خواهیم زد.
اعتراف پمپئو به نقش داشتن در ترور سردار سلیمانی
به گزارش ایرنا، درهمین حال مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در یک سخنرانی در ایالت فلوریدای آمریکا تصمیم داعش گونه دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور برای ترور سردار شهید قاسم سلیمانی را «شجاعانه» توصیف و اعتراف کرد که او نیز در این تصمیم نقش داشته است. وزیر امور خارجه آمریکا از ابتدا تا انتهای این سخنرانی به بزرگنمایی سیاست خارجی ترامپ و موجه جلوه دادن دخالتهای واشنگتن در امور داخلی دیگر کشورها از جمله ونزوئلا مشغول بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.