
گزارش هایی از کاهش تدریجی نرخ سود در بانک های خصوصی و دولتی منتشر شده است . اگر چه نرخ سود سپرده در بانک های خصوصی و بعضاً دولتی، باید طبق مصوبه شورای پول و اعتبار حداکثر 15 درصد باشد، اما از سال قبل رسماً و علناً بانک ها از این مصوبه تخطی کردند و نرخ سود را به 20 درصد افزایش دادند. ماجرا نیز از آن جا کلید خورد که بعد از تشدید تلاطم های ارزی، بانک مرکزی در بسته مدیریت بازار ارز، مجوز انتشار اوراق گواهی 20 درصدی را برای دوره چند روزه به بانک ها داد. با این حال، هم اینک بررسی های میدانی تسنیم حاکی از این است که برخی بانک ها به تدریج در حال پایین آمدن از نردبان سودهای بالا هستند. این گزارش نشان می دهد برخی از بانک های خصوصی کماکان سود 20 درصدی به سپرده گذاران خود می پردازند اما دیگر خبری از صندوق های سرمایه گذاری با سودهای بالا در این بانک ها نیست. ظرفیت این صندوق ها که معمولاً سودهای جذاب تری به سپرده گذاران می پردازند در اکثر بانک ها تکمیل شده و دیگر سپردهگذار جدید نمی تواند به عضویت این صندوق ها درآید. اما برخی دیگر از بانک های خصوصی که تا پیش از این نرخ سود 20 درصدی به سپرده گذاران پرداخت می کردند، از بخشنامه جدیدی خبر می دهند که یکی دو هفته است از اداره مرکزی دریافت کرده اند مبنی بر این که دیگر نمی توانند سود 20 درصدی پرداخت کنند. این بانک ها هم اینک نرخ سود سپرده ها را از 20 درصد به 19 و 18 درصد کاهش داده اند. به عنوان مثال در یک نمونه، برای سپرده های بالای 100 میلیون تومان، سود 19 درصدی و برای سپرده های خردتر، سود 18 درصدی در نظر گرفته شده است. مشاهدات از بانک های دولتی نیز تقریباً رویکرد کاهش نرخ سود را تایید می کند. به طوری که یکی از بانک های دولتی، از ابتدای مهرماه نرخ سود خود را برای سپرده های بالای 100 میلیون تومان از 20 به 18 درصد کاهش داده است. سود سپرده های کمتر نیز 15 درصد است.
دلایل کاهش نرخ سود چیست؟
شایان ذکر است در سال های گذشته، ورود بانک ها به سرمایه گذاری های جانبی از جمله املاک و نیز رکود این حوزه های سرمایه گذاری همزمان با رکود اقتصادی، به شکل گیری زیان های قابل توجه در ترازنامه این موسسات منجر شد. از سوی دیگر موسسات مالی غیر مجاز، جدا از ساختارهای نظارتی، نوعی از رقابت مخرب برای جذب سپرده را آغاز کردند که نتیجه آن شکل گیری نرخ های سود بالا در نظام بانکی بود. این اتفاقات، به رغم هشدارهای بانک مرکزی، رشد روزافزون برداشت غیر مجاز از منابع بانک مرکزی و نیز افزایش نقدینگی را رقم زدند که در نهایت دود آن در قالب تورم، افزایش شکاف طبقاتی و ... به چشم مردم عادی می رفت. با این حال پس از تغییر رویکردهای بانک مرکزی برای مهار موسسات مالی غیر مجاز و نیز خط و نشان سفت و سخت با بانک ها در خصوص رعایت ضوابط اضافه برداشت، هم اینک زمینه برای کاهش فشار بر نرخ سود بیشتر از محل انضباط مالی بانک ها فراهم شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تصویر «بچههای بازیگوشی که لحاف و تشکهای روی هم چیده شده را پایین ریختهاند»، «آفتابی که روی فرش افتاده است و بچههایی که توی آشپزخانه از سبد آبکش برنجهای باقی مانده را میخورند» یا «اجباری خوابیدن بچهها در بعدازظهرهای تابستان» همهشان تصاویر ماندگاری هستند که در حافظه جمعی یکی دو نسل از ما باقی ماندهاند. نسل دهه هفتادیها خیلی کم اما دهه شصتیها و پنجاهیها هر کدام گوشه ذهنشان این خاطرات را حفظ کردهاند و گاهی با یادآوریشان حس خوبی به آن روزها پیدا میکنند. در پرونده امروز با «علی میری» تصویرگر و نقاش مشهدی گفتوگو کردهایم که نقاشیهای دیجیتالش از خاطرات خوب آن روزها حسابی مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است. «میری» هدفش را از کشیدن این نقاشیها ایجاد حس خوب در جامعه اعلام میکند. او البته معتقد است نباید در گذشته گیر کرد بلکه با حس و حال خوبی که از یادآوری آن روزها پیدا میکنیم باید در جستوجوی راهی برای حل مسائل این روزهایمان باشیم. با ما و گفتوگوی خواندنیمان در پرونده امروز همراه باشید.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


آدم کشی صهیونیست ها برای تفریح
ویدئویی در شبکههای اجتماعی دست به دست شد که نشان میداد نظامیان رژیم صهیونیستی یک جوان فلسطینی را از پشت سر و در حالی که وی دستان خود را بالا گرفته و با فاصله زیاد در حال دور شدن است، هدف قرار میدهند. آن طور که در این ویدئو مشخص است، نظامیان صهیونیست ابتدا به این جوان فلسطینی که کارت تردد مخصوص فلسطینیها را نشان میدهد، میگویند که حق عبور ندارد و باید از آن نقطه دور شود. این جوان در حالی که دستانش را بالا گرفته، دور میشود. با وجود این، صهیونیستها برای تفریح به سمت این جوان تیراندازی میکنند. این ویدئو بازتابی جهانی داشت و پایگاه «هاآرتص» هم نوشته که در تحقیقات مربوط به این تیراندازی مطرح شده است که به نظر میرسد این نظامیان «برای تفریح» به سمت جوان فلسطینی شلیک کردهاند.
تهران – رم به قیمت تهران - مشهد!
قیمت های سرسام آور و البته بدون تعرفه پروازها در کشورمان چند وقتی است که سوژه بسیاری از روزنامه ها و خبرگزاری ها شده است. به تازگی هم در فضای مجازی تصویر مقایسه قیمت بلیت تهران - رم و تهران - مشهد بازتاب زیادی داشته است. در این مقایسه می بینیم که قیمت بلیت تهران - رم؛ حدود یک میلیون و 300 هزارتومان و بلیت تهران - مشهد، یک میلیون و 100 هزارتومان است! برخی کاربران بر این باورند که به زودی قیمت پروازهای داخلی از پروازهای خارجی گران تر خواهد شد. کاربری نوشت: «پروازهای خارجی با این گرونی دلار خالی است و با توجه به عرضه و تقاضا یقینا میشه اون هارو ارزون تر تهیه کرد ولی پروازهای داخلی هنوز کلی متقاضی داره.» کاربر دیگری نوشت: «معلومه این نرخ مربوط به مناسبت هایی است که مسافر بیشتری می ره مشهد والا نرخ اصلی این نیست .»
درآمد تایلند از زالو برابر صادرات نفت ایران؟!
«کشور تایلند فقط از طریق «صادرات زالو» درآمدی معادل صادرات نفت ایران از آن خود کرده است!» اینفوگرافی این خبر خیلی زود در فضای مجازی منتشر و به سرعت در بین صفحات کاربران بازنشر شد. بسیاری از کاربران با توجه به داده های همین اینفوگرافی ارزش صادرات زالو در تایلند را از صادرات نفت ما به مراتب کمتر دانستند. کاربری نوشت: «توی این اینفو زده که کل گردش مالی زالو تو دنیا ٢٠٠ میلیون دلاره که این رقم در مقابل فروش نفت کشورمون عددی نیست.» کاربر دیگری نوشت: «به مقدار صادراتش کاری ندارم ولی همین موضوع نشون میده که خیلی چیزها رو میشه صادر کرد و ارز آوری داشت فقط باید همت کرد.»کاربر دیگری هم نوشت: «ماهم چند تا زالوی اقتصادی که پول ملت رو مکیدن صادر کردیم.» کاربری هم نوشت: «ما می تونیم در صادرات داروهای گیاهی رکورد خوبی رو ثبت کنیم به شرطی که مسئولان بهش بها بدن و از اون حمایت کنن.»
رو دست کاربران به فیک نیوز
یکی دیگر از ویدئوهایی که مورد توجه کاربران قرار گرفت ویدئویی بود که در شرح آن ادعا شده بود: «رنگ کردن نخود و فروش آن به جای نخود فرنگی»! اما با کمی تحقیق می توان به شایعه بودن این ادعا پی برد. برخی کاربران این ویدئو را منتشر کردند و شرح صحیح آن را نوشتند. در شرح صحیح این ویدئو آمده است که : «این ها نخود نیستن و گندم هستن. ویدئو هم مربوط به ایران نیست. بذر و دانه های گندم رو قبل از کاشتن، به این مواد آغشته می کنن که هم بذر دچار آفت نشه و هم پرنده ها دانه های گندم رو نخورن. به این کار میگن تیمار بذر گندم.» کاربری نوشت: «امان از فیک نیوزها و بازنشرکننده های کورکورانه که با انتشار این خبرهای فیک فقط به دنبال ناامن کردن فضای ذهنی آدم ها هستن.»
شاهکار مدیریتی چک پول های جدید
به تازگی چک پول های 50 هزار تومانی با اندازه جدید رونمایی شده و قرار است به زودی به شبکه پولی وارد شوند اما این چک پول ها نیامده حاشیه ساز شدند. بنا بر ادعای کاربران در فضای مجازی اندازه چک پول های۵۰ هزار تومانی جدید باعث شده بسیاری از بانک ها برای قراردادن آن ها در دستگاه های ATM با مشکل مواجه شوند. به نظر می رسد چک پول های جدید نسبت به قدیمی ها بزرگ تر هستند و ماشین های پرداخت اتوماتیک (ATM) برای این اندازه کارایی ندارند. بسیاری از کاربران به این تصمیمات بدون تفکر و خلق الساعه واکنش نشان دادند. کاربری نوشت: «مگه چاپ چک پول به همین راحتی و بدون بررسی صورت می گیره که یه همچین موضوع مهمی رو نادیده بگیرن؟!»
انگشت شکسته ای که یک دانش آموز را کشت!
دیروز در فضای مجازی خبری که مربوط به مرگ دانش آموزی به خاطر قصور پزشکی بود بازتاب زیادی داشت. ماجرا از این قرار بوده که انگشت پسری به نام «سهراب» در مدرسه آسیب می بیند و به تشخیص پزشک متخصص ارتوپدی تحت عمل جراحی قرار می گیرد اما به دلیل قصور پزشک بیهوشی و مجهز نبودن اتاق عمل، دانش آموز آسیب دیده به هوش نمی آید. برخی کاربران این اشتباهات پزشکی را مرتبط با پزشکان سهمیه ای دانستند و برخی هم از حقوق بالای پزشکان نوشتند. کاربری نوشت: «مسئولیت پزشکان که ممکنه به خاطر یک اشتباه جون یک نفر رو بگیره و مرتکب قتل غیر عمد میشه خیلی زیاده و به نظرم این مسئولیت بالا مستلزم حقوق بالاتری از بقیه کارها هم هست.» کاربر دیگری نوشت: «کاش نظام پزشکی یا هر سازمان دیگه ای که مسئوله آماری از تعداد اشتباهات پزشکی در سال بده.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دقیقا 10روز پیش بود که نوجوانی اهل بابل در مسابقات شطرنج جوانان جهان با هفت بازی و فقط فاصله نیم امتیاز از حریفش، نایب قهرمان شطرنج جوانان جهان شد. «مبینا علینسب» 19ساله، در شطرنج افتخارهای زیادی دارد و بهانه گفتوگوی ما با او، آخرین موفقیت جهانیاش است. این شما و این هم مهمان این هفته «جوانه». اگر دوست دارید گزارشگر جوانه به سراغ شما هم بیاید، با شماره های بالای صفحه تماس بگیرید .

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حرکت امیدوارکنندهای به تازگی از سوی دستگاههای کشور آغاز شده مبنی بر این که مانع از فروپاشی بنگاههای اقتصادی در نتیجه تبعات ناخواسته تحریمها و شرایط اقتصادی ویژه کشور شوند. نمونه آن را در تلاشهای اخیر قوای قضاییه و مجریه در حمایت از بنگاههای تولیدی در مقابل تعطیل شدن میتوان دید. با این همه، نگاهی به عقبه تعامل نهاد دولت با اقتصاد، تردیدهای جدی درخصوص اثربخشی این حرکت در آینده به وجود میآورد.
متاسفانه باید گفت تاکنون نقش دولت در اقتصاد ایران عمدتاً از صدور مجوزها یا اعطای وام به بنگاههای اقتصادی فراتر نرفته است. توجه قوه قضاییه در حوزه اقتصاد نیز، به رفع و رجوع پروندههایی معطوف شده که حاصل کارکرد فسادزا، ناقص و معیوب نظام اقتصادی بودهاند. در نتیجه امور جاری سرلوحه اقدامات دستگاهها قرار گرفته و پرداختن به اصلاح ساختارها برای شکل دهی تولید رقابت پذیر در کشور، اولویت اصلی خود را از دست دادهاند. غیر رسمی ماندن بخش بزرگی از اقتصاد ایران، ناشفاف ماندن جریان پول و کالا در کشور، غفلت از زمینههای مردمی مبارزه با فساد در دستگاههای دولتی مانند سوت زنی و. .. بخشی از این تکالیف و معضلات باقی مانده است. مواردی که به سهم خود ضربات جانکاهی به حوزه تولید رسمی در کشور وارد کردهاند.
اما هم اکنون که تنگنای شرایط، مدیران دولتی را به میانه میدان تولید کشانده، فرصت خوبی است تا از این رهگذر برای درمان ریشهای مشکلات این بخش استفاده کرد. در غیر این صورت بیم آن میرود عملیات احیا و ابقای بنگاههای در حال تعطیلی در نهایت به همان وام و تامین نقدینگی همیشگی منتهی شود. این اقدامات اگر چه در کوتاه مدت، ممکن است موفقیت آمیز باشد، اما نهایتاً به مثابه تنفس مصنوعی یا مسکنی موقت عمل خواهد کرد.
بنابراین به نظر میرسد حمایتهای نهاد دولت از تولید باید مشروط و هدفمند انجام شود. اگر اهدافی وجود ندارد، با بضاعت موجود کارشناسی و اطلاعاتی این اهداف برای ولو بازه زمانی میان مدت، جمع بندی و بسته به شرایط جغرافیایی، بخشهای مختلف یا ردههای متفاوت تولید اعلام شود. ممکن است در برخی حوزه ها، زمینه برای هم افزایی مجموعهای از بنگاهها برای تولید صادراتی وجود داشته باشد. در برخی دیگر مانند صنعت خودرو و قطعه سازی، نیاز و زمینه برای تقویت ساخت داخل وجود دارد. در دیگر ردههای صنعت و تولید، مانند تولیدات کارگاهی از قبیل کفش، پوشاک و... ایجاب میکند که ضمن شفاف سازی در این عرصه، زمینه نوسازی و برندسازی تولیدات در این بخش فراهم شود. برخی حوزهها برای افزایش رقابت پذیری، نیازمند ارتقای استانداردها هستند. برخی دیگر از حوزهها بهخصوص حوزه کشاورزی، نیازمند هدایت منابع مالی به سوی تولید بر مبنای قرارداد کشاورزان خرد با بنگاههای بزرگ هستند و در برخی حوزههای دیگر ممکن است بتوان از حضور مشاوران تخصصی و سرمایه گذاران بخش خصوصی برای عملیات احیای بنگاهها استفاده کرد. بنابراین دولت میتواند از این زمینهها برای آن چه به طور خلاصه تکمیل و توسعه زنجیرههای ارزش در اقتصاد خوانده میشود، در کنار عملیات نجات از بحران فعلی، استفاده کند.
از سوی دیگر، به نظر میرسد حجم زیادی از پروندههای قوه قضاییه با اصلاح بخش دیگری از زیرساختهای نهادی و قانونی اقتصاد قابل کاهش است. به این صورت که قوه قضاییه میتواند از طریق وزارت دادگستری، دولت و نهایتاً مجلس را در برابر نیاز به تغییر قوانین و رویهها قرار دهد تا مثلاً اگر نیاز به پیاده سازی دولت الکترونیک برای کاهش پروندههای رشوه خواری و افزایش توان نظارتی است، این اقدام انجام شود یا در صورتی که امکان استفاده از ظرفیتهای مردمی برای گزارش دهی فساد وجود دارد، قوانین و ترتیبات اجرایی مربوط در نهادهای اجرایی تعریف و پیاده سازی شود. این موارد نیز نیاز به آسیب شناسی و جمع بندی قوه قضاییه دارد تا قواعد بازی تولید رقابت پذیر نیز از این منظر اصلاح شود.
در مجموع، باید گفت همان طور که مدیریت اقتضایی ایجاب میکند، در دل بحران یعنی همان زمانی که افکار عمومی نیز بیشترین همراهی را دارد، بهترین زمینه برای ریشه یابی مسائل و خداحافظی با ساختارهای معیوب است. این اقدامات که عمدتاً نرم افزاری هستند، الزاماً نیاز به بودجه هنگفت ندارند، اما از منظر بهبود فضای تولید بسیار حائز اهمیتاند. البته اگر جدی گرفته شوند و در دام روزمرگیهای پیشین نیفتند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

غفوریان- مجلس 20 خرداد 92 در مصوبه ای که14روز بعد از آن به دولت ابلاغ شد، تصویب کرد : «به دولت اجازه داده می شود مرخصی زایمان مادران را به 9 ماه افزایش دهد و همسر ان آنان نیز از دو هفته مرخصی اجباری(تشویقی) برخوردار شوند.»
این قانون درحالی در بایگانی بخش های دولتی خاک می خورد و اجرا نمی شود که معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در چند سال اخیر همواره از پیگیری اجرای این قانون سخن گفته است. در 13مهر97 مریم ابتکار چنین گفته بود: «اجرایی شدن 9 ماه مرخصی بعد از زایمان زنان اولویت معاونت امور زنان است. تلاش دولت این است که بین خانواده و کار تعادل ایجاد شود و قوانینی باشد که به زنان کمک کند.»
3 علت برای اجرا نشدن یک قانون
1- برخی می گویند قانون به گونه ای نوشته شده است که الزامی برای اجرای آن تکلیف نشده است. آن ها معتقدند این تبصره فقط به دولت «اجازه داده است» یعنی اگر نخواستند می توانند مرخصی 9 ماهه را اجرا نکنند و همان قانون مرخصی شش ماهه را اجرا کنند و باید این قانون اصلاح شود.
در عین حال طبق آن چه گزارش ها حکایت می کند و نمایندگان مجلس نیز بر آن تاکید دارند، اجرای این قانون همچنان در گیر و دار اشکالات متعدد متوقف مانده است و طبیعتا با این مشکلات و اما و اگرها، زنان چندان امیدی به استفاده از آن ندارند.
البته تیرماه سال 94 الهام امینی معاون حقوقی وقت رئیس جمهور گفته بود: «افزایش مدت زمان مرخصی از شش ماه به 9 ماه به عنوان الزام شناخته شده اما دستگاه ها و وزارتخانه ها در صورتی که توان تامین مالی داشته باشند می توانند این قانون را اجرا کنند و در صورت نداشتن توان تامین مالی این قانون برای دستگاه مربوط قابل اجرا نیست.»
تامین نشدن منابع بودجه ای اعتباری اجرای قانون
2- با وجود تفسیری که امینی معاون حقوقی وقت رئیس جمهور از این قانون کرد، بررسی ها حاکی از این است که مهم ترین دلیل اجرا نشدن این قانون، تامین نشدن منابع مالی آن است.
در واقع طی سال های گذشته تامین نشدن بودجه، مانع اصلی اجرایی شدن این مصوبه بوده است به نحوی که به گفته یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس، اگر چه این قانون در برخی بخش های دولتی اجرا می شود اما مشکل اجرایی نشدن آن به ویژه توسط تامین اجتماعی، تامین نشدن اعتبار است. درباره این موضوع سمیه محمودی یکی از نمایندگان مجلس پیش از این به خراسان گفته بود: تامین اجتماعی نه تنها با مرخصی 9 ماه زایمان زنان مخالف است بلکه در مدت مرخصی شش ماه هم یک سوم حقوق زنان را می پردازد.
چرا زنان از این قانون استقبال نمی کنند؟
3- اکنون آموزش و پرورش از جمله نهادهای دولتی است که طبق قانون پیشین عمل و با شش ماه مرخصی زنان موافقت می کند. اما در بخش ها ی دیگر به ویژه در بخش تامین اجتماعی اجرای این قانون با چالش جدی مواجه است. یکی از دلایل آن نیز «نداشتن امنیت شغلی پس از بازگشت از مرخصی است». درواقع فرد نمی داند پس از این که بازگردد همان موقعیت شغلی قبل را دارد یا نه. به همین دلیل از این قانون چندان استقبال نمی شود و در عمل قانونی که برای تشویق فرزند آوری وضع شده، از کارکرد خود خارج شده است.
تدابیر آلمانی برای مرخصی تولد فرزند
تمام کشورهای پیشرفته که اغلب نیز دچار آسیب پیری جمعیت یا درآستانه آن هستند، تدابیر ویژه ای برای فرزندآوری تدوین کرده اند. کشوری همچون آلمان که آن ها نیز مثل ما دچار آسیب تحدید نسل هستند، برنامه شان برای تشویق فرزند آوری چیست؟ تسنیم ششم آبان گذشته قانون آلمان را ترجمه کرده است: «پدر و مادرهای آلمانی میتوانند به مدت ۱۲ ماه از مرخصی مشترک والدین استفاده کنند؛ این مرخصی نشاندهنده اشتراک والدین در مراقبت از کودک تازه متولد شده است. مادران و پدران میتوانند به دلخواه خود از این مدت ۱۲ ماهه در هر زمانی تا سه سالگی کودک استفاده کنند، همچنین این مرخصی توسط قانون حمایت میشود و والدین از امنیت شغلی برخوردار هستند بنابراین مادران و پدران میتوانند اطمینان داشته باشند که شغل آن ها تا زمانی که در مرخصی هستند، پابرجاست.در این قانون تبصرهای وجود دارد مبنی بر این که مادران و پدرانی که فرزند سوم خود را به دنیا میآورند ضمن دریافت کمک هزینه والدین ، مرخصی ۲۴ ماهه نیز شامل حال آن ها میشود!» این ها البته بخشی از تسهیلات در نظرگرفته شده برای خانواده های آلمانی بود. در عین حال قانون مصوب مجلس در سال 92 زمانی ارزش می یابد که تمام ارکان سیاست گذاری کشور بر اجرای آن اهتمام داشته باشند و باور کنند که شرایط جمعیتی کشور چندان حال خوشی ندارد. آقایان مسئول! نگذارید روزی فرابرسد که دیگر جزو کشورهای پیر جهان به حساب بیاییم، آن روز دیگر خیلی دیر است. شاید برای پایان این گزارش این هشدار وزارت بهداشت مناسب باشد: طی ۳۰ سال آینده بیش از ۳۰ درصد از جمعیت ایران پیر خواهند بود.
گفت و گوی اختصاصی
سعیدی : از دولت و شخص وزیر کار مطالبه داریم
محمداکبری- فاطمه سعیدی عضو فراکسیون زنان مجلس دیروز در گفت وگو با خراسان اظهار کرد: در زمینه موانع اجرای قانون مرخصی زایمان زنان باردار نیازمند اهتمام بیشتر دولت هستیم.وی افزود: متاسفانه دولت به خاطر چالش بودجه ای این قانون اجرای دقیقی ندارد بنابراین در وهله نخست باید برای تامین اعتبار این قانون اقدامات مقتضی را انجام دهد.
نماینده مردم تهران گفت: هم اکنون اجرای این قانون عمدتا محدود به برخی شاغلان استخدام های دولتی است و بسیاری از شاغلان در بخش خصوصی از آن بهره مند نیستند. سعیدی خاطرنشان کرد: ما در این زمینه نگران هستیم و ضمانت اجرای این قانون را از دولت و شخص وزیر مربوط مطالبه داریم و در صورت لزوم طرح سوال از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را کلید می زنیم.
سیاوشی : فقر قانون مرخصی زایمان از پژوهش و آمایش
طیبه سیاوشی دیگر نماینده مردم تهران در مجلس در گفت وگو با خراسان گفت: از دغدغههای مهم زنان باردار شاغل، امنیت شغلی آن ها در دوران بارداری و پس از آن است. در واقع زنان باردار شاغل نگران این هم باید باشند که آیا پس از گذراندن دوران مرخصی اعتبار شغلی آن ها پایدار مانده است یا نه؟
وی با بیان این که مشکل دیگر بهره مندی زنان از مرخصی زایمان تخصیص اعتبار است اظهار کرد: متاسفانه از آن جایی که منابع تخصیص یافته برای بودجه مرخصی زایمان ناپایدار است، این قانون در اجرا با مشکلاتی مواجه شده است.سیاوشی با تاکید براین که برای اجرای آن در بخش های دولتی و به ویژه بخش خصوصی نیازمند کار آمایشی دقیق و پژوهش هستیم گفت: در این زمینه از مرکز پژوهش های مجلس این مطالبه را داریم که در این زمینه گزارشی ارائه کند تا براساس آن اقدام شایسته قانون گذاری صورت گیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

جواد نوائیان رودسری – دوران امامت امام حسن عسکری(ع)، مانند پدر و جد بزرگوارش، در شرایطی پراختناق سپری شد. پس از شهادت امام رضا(ع) و بازگشت دوباره مقر حکومت عباسی به بغداد و نیز، غلبه بیش از پیش اشاعره، به عنوان یک مکتب فکری در جامعه اسلامی، شرایط به طور روزافزون، برای امامان شیعه(ع) و پیروانشان سخت شد. با این حال، در پیش بودن عصر غیبت و لزوم تدارک مقدمات برای آغاز آن، باعث میشد که توجه به موضوع هدایت ومدیریت شیعیان از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد. این مسئله، به ویژه در ایام نزدیک به آغاز عصر غیبت، بسیار حساس و راهبردی بود. امام حسن عسکری(ع) برای این موضوع تمهیداتی اندیشید و با اتخاذ روشهای مدیریتی ویژه، شرایط را به نحو مؤثری آماده کرد که در ادامه مطلب به بررسی برخی از آن ها میپردازیم.
کوششهای علمی
امام حسن عسکری(ع) در میان آن همه خفقان و فشار، توانست شاگردانی تربیت کند که هر کدام، به سهم خود، در نشر و گسترش معارف اسلام و دفع شبهات دشمنان، نقش مؤثری داشتند. شیخ توسی، تعداد شاگردان آن حضرت را بیش از صد نفر ثبت کرده است که در میان آن ها، شخصیت های برجستهای مانند احمد بن اسحاق اشعری قمی، ابوهاشم داوود بن قاسم جعفری، عبدا... بن جعفر حمیری، ابو عمرو عثمان بن سعید عَمری، علی بن جعفر و محمد بن حسن صفّار، به چشم میخورند که شرح خدمات آن ها در این مختصر نمیگنجد. علاوه بر تربیت این شاگردان، گاه مشکلات و تنگناهایی برای مسلمانان پیش میآمد که جز امام حسن عسکری(ع)، شخصیتی از عهده حل آن ها بر نمیآمد. آن حضرت(ع) در این مواقع، با علم الهی خود، بن بست به وجود آمده را میشکست و مشکل را برطرف میکرد.
تقویت شبکه ارتباطی
در زمان امام عسکری(ع)، تشیع در مناطق مختلف جهان اسلام گسترش یافته بود. شهرها و مناطقی مانند کوفه، بغداد، نیشابور، قم، آبه (آوه)، مدائن، خراسان، یمن، ری، آذربایجان، سامرا، جرجان و بصره ،از پایگاههای شیعیان به شمار میرفت. در میان این مناطق، به دلایلی، سامرا، کوفه، بغداد، قم و نیشابور از اهمیت ویژه ای برخوردار بود. گستردگی و پراکندگی مراکز تجمع شیعیان، وجود سازمان ارتباطی منظمی را ایجاب میکرد تا پیوند شیعیان را با حوزه امامت از یک سو و ارتباط آن ها را با هم، از سوی دیگر، برقرار و از این رهگذر، شیعیان را از نظر دینی و سیاسی، رهبری و سازمان دهی کند. این نیاز، از زمان امام نهم(ع) و حتی پیش از آن، احساس میشد و شبکه ارتباطی وکالت و نصب نمایندگان در مناطق مختلف، به منظور برقراری چنین شبکهای، از آن زمان اجرا شده بود. این برنامه در زمان امام عسکری(ع) نیز پی گرفتهشد. به گواهی اسناد و شواهد تاریخی، آن حضرت نمایندگانی از میان شخصیتهای برجسته شیعه برگزید، در مناطق متعدد منصوب کرد و با آن ها در ارتباط بود و از این طریق، شیعیان را در همه مناطق هدایت میکرد. از میان این نمایندگان، میتوان از «ابراهیم بن عبده»، نماینده امام در «نیشابور»، یاد کرد.
فعالیتهای سرّی سیاسی
امام عسکری(ع)، با وجود محدودیتهایی که از طرف دستگاه خلافت ایجاد شدهبود، یک سلسله فعالیتهای سرّی سیاسی را رهبری میکرد که با گزینش شیوههای بسیار ظریفِ پنهانکاری، از چشم جاسوسان دربار دور میماند. در این زمینه، نمونههای فراوانی وجود دارد.«عثمان بن سعید عَمری» که از نزدیک ترین و صمیمیترین یاران امام(ع) بود، زیر پوشش روغن فروشی فعالیت میکرد. شیعیان و پیروان امام حسن عسکری(ع)، اموال و وجوهی را که میخواستند به امام(ع) تحویل دهند، به عثمان میرساندند و او، آن ها را در ظرفها و مَشکهای روغن قرار میداد و به حضور امام(ع) میرساند . «داوود بن اسود»، خدمت گزار امام حسن عسکری(ع) میگوید: امام(ع) به من فرمود این چوب را بگیر و نزد «عثمان بن سعید» ببر و به او بده. من چوب را گرفتم و روانه شدم. در راه به یک نفر سقّا برخوردم. قاطر او راه مرا بست. سقا از من خواست حیوان را کنار بزنم. من چوب را بلند کردم وبه قاطر زدم. چوب شکست و من وقتی محل شکستگی آن را نگاه کردم، چشمم به نامه هایی افتاد که در داخل چوب بود. به سرعت چوب را زیر بغل گرفتم و برگشتم و سقا مرا به باد فحش و ناسزا گرفت!
تقویت و توجیه سیاسی رجال شیعه
از جالبترین فعالیتهای سیاسی امام عسکری(ع)، تقویت و توجیه سیاسی رجال مهم شیعه در برابر فشارها و سختیهای مبارزات سیاسی در راستای حمایت از آرمانهای بلند تشیع بود. از آن جا که شخصیتهای بزرگ شیعه در فشار بیشتری قرار داشتند، امام(ع) به تناسب مورد، هر یک از آنان را به نحوی دلگرم و راهنمایی میکرد و روحیه آن ها را بالا میبرد تا میزان صبر و آگاهیشان در برابر فشارها، تنگناها و فقر و تنگدستی، فزونی یابد و بتوانند مسئولیت بزرگ اجتماعی و سیاسی و وظایف دینی خود را به خوبی انجام دهند. «محمد بن حسن بن میمون» میگوید: نامهای به امام عسکری(ع) نوشتم و از فقر و تنگدستی شکایت کردم، اما بعد پیش خود گفتم: مگر امام صادق(ع) نفرمود که فقر با ما، بهتر از توانگری با دیگران است و کشته شدن با ما بهتر از زنده ماندن با دشمنان ماست. امام(ع) در پاسخ نامه «محمد بن حسن» نوشت: هرگاه گناهان دوستان ما زیاد شود، خداوند آن ها را به فقر گرفتار میکند و گاهی از بسیاری از گناهان آنان در میگذرد. همچنان که پیش خود گفتهای، فقر با ما بهتر از توانگری با دیگران است. ما برای کسانی که به ما پناهنده شوند، پناهگاهیم و برای کسانی که از ما هدایت بجویند، نوریم. ما نگهدار کسانی هستیم که [برای نجات از گمراهی] به ما متوسل میشوند. هر کس ما را دوست بدارد، در رتبه بلند [تقرّب به خدا] با ماست و کسی که پیرو راه ما نباشد، به سوی آتش خواهد رفت.
تمرین برای عصر غیبت
از آن جا که غایب شدن امام و رهبر هر جمعیتی، یک واقعه نامأنوس و باور کردن آن و نیز تحمل مشکلات ناشی از آن، برای مردم دشوار است، پیامبر اسلام(ص) و امامان پیشین(ع)، به تدریج مردم را با این موضوع آشنا و افکار را برای پذیرش آن آماده میکردند. این تلاش در عصر امام عسکری(ع) که به دوران غیبت نزدیکتر بود، بیشتر به چشم می آمد. امام(ع) از یک طرف، با وجود تأکید بر تولد حضرت مهدی(عج)، او را تنها به شیعیان خاصّ و بسیار نزدیک نشان میداد و از طرف دیگر، تماس مستقیم شیعیان با خود آن حضرت، روز به روز، محدودتر و کمتر میشد؛ به طوری که حتی در شهر سامرّا، به مراجعات و مسائل شیعیان از طریق نامه یا به وسیله نمایندگان خود پاسخ میداد و به این ترتیب، آن ها را برای تحمل اوضاع و شرایط و تکالیف عصر غیبت و ارتباط غیر مستقیم با امام(عج) آماده میکرد.به این ترتیب و با این تمهیدات، شرایط برای ورود شیعیان به عصر غیبت فراهم و با شهادت مظلومانه امام حسن عسکری(ع)، این عصر آغاز شد.
منابع:
حیات فکری و سیاسی امامان شیعه(ع)؛ رسول جعفریان؛ انتشارات انصاریان؛ 1381
سیره پیشوایان؛ مهدی پیشوایی؛ مؤسسه امام صادق(ع)؛ 1381
سیری در زندگانی امام حسن عسکری(ع)؛ محمدحسین زارعی؛ کتاب جمکران؛ 1392

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

هادی محمدی - رئیس سازمان انرژی اتمی روز گذشته و در آستانه اجرای گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران با حضور در مرکز غنی سازی نطنز ضمن اعلام آغاز گازدهی به زنجیره میانی سانتریفیوژهای IR-6 از سه نمونه جدید سانتریفیوژهای ساخت ایران موسوم به IR-9 IR-7 و IR-S که برای اولین بار توسط نرم افزارهای بومی کشورمان طراحی و ساخته شدهاند نیز رونمایی کرد. همچنین خبرنگاران در بازدید از مرکز تحقیق و توسعه غنی سازی در نطنز با جزییات ۱۵ نوع جدید از سانتریفیوژهایی که متخصصان ایرانی در دوره برجام ساختهاند آشنا شدند و از جمله در جریان گازدهی به دو ماشین IR-8 جدید علاوه بر تک ماشین قبلی قرار گرفتند. به گزارش خبرنگار اعزامی خراسان به نطنز، پس از بازدید 2 ساعته رئیس سازمان انرژی اتمی و جمعی از خبرنگاران، علی اکبر صالحی در نشستی خبری حاضر شد و گفت: طرف مقابل به دنبال متوقف کردن نسل سانتریفیوژ IR-6 بود و ما تا قبل از برجام پنج سال روی این نوع ماشینها کار کردیم. ما اگر میخواستیم این ماشین را به تولید انبوه برسانیم، طبق برنامه هشت سال طول میکشید تا ما به این هدفمان برسیم. بعد از برجام محدودیتی که آنها تعیین کرده بودند، حدود 10 سال بود، اما با اتفاقاتی که افتاد ما به ناچار برای نشان دادن اقتدار ملی خود و ظرفیت صنعتی مان بنا به دستور مقامات ارشد نظام تصمیم گرفتیم که به این محدودیت بی اعتنا باشیم. امروز همزمان با حضور شما گازدهی به زنجیره ۳۰ تاییIR-6 را شروع و این نسل از سانتریفیوژها را راهاندازی کردیم.
صالحی در ادامه افزود: «هم اکنون غنی سازی اورانیوم را به طور کامل داریم، اکنون UCF ما از ظرفیت خود به طور کامل استفاده میکند. ما ساخت نیروگاههای قدرت را آغاز کرده ایم که به این ترتیب نیروگاههای دو و سه بوشهر را هفته آینده بتن ریزی میکنیم. تحقیق و توسعه را همچنان ادامه میدهیم. بنابراین ما در هیچ کدام از حوزهها حقوق خود را واگذار نکردیم. ما هم اکنون در تاسیسات هستهای نطنز 15 نوع ماشین سانتریفیوژ جدید در اختیار داریم. نمونه اولیه سه نسل از این سانتریفیوژها یعنی IR-9 با 50 سو ظرفیت غنی سازی و IR-S با ۱۲ سو و IR-7 با ۲۰ سو در دو ماه اخیر ساخته شدهاند. وی افزود: بعد از گام سوم الآن سوی ما به 8600 رسیده است یعنی ما در عرض این دو ماه با نصب نسل جدید سانتریفیوژها 2660 سو ظرفیت غنی سازی اورانیوم را افزایش داده ایم که بیش از ۴۰ درصد افزایش را نشان میدهد. رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سانتریفیوژ IR-9 گفت: هم اکنون برای هر سانتریفیوژ حدود 2500 تا 3000 سند علمی تولید میشود. چنین چیزی قبلا نبود اما اکنون به این توانایی رسیده ایم. هم اکنون ما IR-9 را داریم که پروژه عظیمی است. ما باید این سانتریفیوژ را میساختیم. این نیاز ما بود.
وی درباره سه گامی که تاکنون برداشته شده و گام چهارم که قرار است به زودی برداشته شود، گفت: برای تصمیم گیری راجع به گامها سازمان انرژی اتمی پیشنهادهای فنی میدهد. هیئت نظارت بر برجام که متشکل از تعدادی از مسئولان کشور است، پیشنهادها را بررسی میکنند و در نهایت مطابق با مختصات بینالمللی گامها را بر میداریم.
عدهای میگفتند با برجام توانایی هستهای ما کاملا نابود شد
صالحی درباره انتقادهایی که درباره برداشتن گامها مطرح میشود، گفت: عدهای میگفتند با برجام توانایی هستهای ما کاملا نابود شد در حالی که به هیچ وجه چنین نیست. هم اکنون شاهدید که ما فوری آن بخش از تواناییهای هستهای را که واگذار کرده بودیم احیا کردیم. آقایی گفته بود که با لگد سانتریفیوژها را جمع کردیم، در حالی که اصلا چنین نیست و ما با کمتر از یک درصد تلفات دو زنجیره ۱۶۴تایی سانتریفیوژIR-4و IR-2M را بازگرداندیم.
وی درباره واکنش کشورهای اروپایی و آمریکاییها به اقدامات ایران اضافه کرد: باید بگویم که آنها بسیار ناراحت هستند. بازتاب ناراحتیهای آنها را در مقالات آمریکاییها و اروپاییها به روشنی میبینید. البته مذاکرات سیاسی در حال انجام است که در حوزه دیگری است و من درباره آن اظهار نظر نمیکنم.
صالحی درباره پیشران هستهای گفت: پیشران هستهای ملاحظات ایمنی بسیاری دارد. در عین حال این را بگویم 25 سال طول کشید تا هند به پیشران هستهای رسید. در حالی که آنها در زمینه هستهای از ما بسیار پیشرفتهتر هستند. با این حال ما در زمینه پیشران هستهای بسیار پیشرفت کرده ایم. اگر امکانات مالی و تسهیلات مقرراتی فراهم شود حداقل 15 سال طول میکشد تا بتوانیم به پیشران هستهای برسیم. امیدوارم تا انتهای سال آینده یک خبر خیلی خوب در این زمینه بدهم. اکنون هشت هزار زیرپروژه برای این موضوع تعریف شده که این خود نشان میدهد این پروژه چقدر عظیم است.
وی درباره کنوانسیون پسماند گفت: این کنوانسیون باارزشی است که به نفع ماست و چیزی را از دست نمیدهیم و میتوانیم از تجربیات دیگران استفاده کنیم و منافع بسیاری برای ما دارد.
صالحی درباره گامهای جدید ایران و این که آیا میتوان از لحاظ دانش هستهای در صورت بازگشت ایران از گام هایش، به عقب بازگشت تاکید کرد، دانش ما قابل بازگشت نیست. هر توافق جدیدی صورت بگیرد توانایی هستهای ما قابل برگشت نیست. گامهای جدیدی که برداشته میشود این طور نیست که اگر بخواهیم از آنها صرف نظر کنیم از همه امکانات صرف نظر کنیم چرا که دانش قابل صرف نظر کردن نیست. مثل سانتریفیوژ IR-6s که فعال شده و دانش آن قابل بازگشت نیست. وی همچنین گفت که هفته بعد بتن ریزی راکتور بوشهر 2 و 3 را خواهیم داشت و دو هفته دیگر بخش ثانویه راکتور اراک و ماشین حمل سوخت در اراک راهاندازی خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

شهریار فوتبال ایران به حواشی ایجادشده پیرامون برخی بازیهای لیگ واکنش نشان داد. به گزارش جامنیـوز، در دیدار استقلال-تراکتور شعارهای عجیبی داده شد که علی دایی با انتشار پستی در اینستاگرامش به شعارهای تجزیهطلبانه برخی تماشاگران فوتبال واکنش نشان داد و نوشت: «همه جای ایران سرای من است. به ایرانی بودن خودمون افتخار میکنیم و اجازه ندهیم شعار تجزیهطلبان در استادیومها باب شود.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سجادپور- متهمان یک پرونده جنایی که تحت بازجویی های تخصصی پلیس قرار داشتند، ناگهان در میان اقاریرشان از یک جنایت وحشتناک دیگر نیز پرده برداشتند و در حضور قاضی ویژه قتل عمد مشهد چگونگی وقوع دو قتل هولناک را بازگو کردند.
به گزارش اختصاصی خراسان، پنج متهم دو پرونده جنایی وقتی در برابر قاضی کاظم میرزایی قرار گرفتند، از همان سوالات فنی ابتدایی دریافتند که دیگر نمی توانند مانند گذشته حقیقت ماجرای وحشتناک دو قتل را انکار کنند. این متهمان که از چند روز قبل در اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی، مورد بازجویی های تخصصی با راهنمایی های قضایی قرار داشتند با ابراز ندامت از دو ماجرای هولناک به تشریح صحنه های جنایی پرداختند. گزارش خراسان براساس اعترافات متهمان و همچنین محتویات دو پرونده جنایی حاکی است، جوان 29 ساله ای که به خاطر ورود به بازار «ساخت و سازهای ساختمانی» به وضعیت مالی خوبی دست یافته بود و به قول خودش «مست پول و ثروت» بود، با همسر جوانش دچار اختلاف خانوادگی شد. این جوان که در شهر فیض آباد سکونت داشت به مشهد آمد و در خیابان کشاورز منطقه خین عرب، منزلی را به صورت مجردی اجاره کرد تا وقتی برای انجام امور کاری به مشهد می آید، محل مناسبی برای اقامت داشته باشد. در همین رفت و آمدها بود که با پری گل آشنا شد. او زن جوانی بود که از همسرش طلاق گرفته و حضانت دو فرزندش را به شوهر سابقش سپرده بود. پری گل مدتی بعد به عقد جوان 35 ساله ای به نام «برات» درآمد و به زندگی مشترک با او در خیابان کشاورز ادامه می داد تا این که در اثنای رفت و آمد به یک آرایشگاه با مهدی ارتباط برقرار کرد. این ارتباط خارج از عرف به جایی رسید که پری گل از بروز مشکلات خانوادگی با همسر دومش سخن گفت و از مهدی خواست تا همسرش را ادب کند! نقشههای متفاوت بی نتیجه ماند تا این که مهدی دو برادر به نام های اکبر و حجت را اجیر کرد که «برات» (شوهر پری گل) را به قتل برسانند. شب حادثه (اوایل اردیبهشت 95) پری گل با ریختن چند قرص خواب آور در شربت همسرش، او را بیهوش کرد و دو برادر که به منزل مهدی در خیابان کشاورز رفته بودند آماده حرکت شدند و سه نفری به خانه پری گل رفتند که در همان خیابان سکونت داشت. آن ها با همدستی یکدیگر «برات» را با شال خفه کردند و دو برادر جسد او را با خودروی دنای سفید رنگ به فیض آباد بردند. این در حالی بود که مهدی و پری گل نیز سوار بر یک دستگاه 206 به فیض آباد رسیدند و در باغ گل قرار دیدار گذاشتند. دو برادر به مهدی اطمینان دادند که جسد را دفن کرده اند و بدین ترتیب یک میلیون کارت به کارت شد و پنج میلیون تومان نیز چک به دست دو برادر رسید.
گزارش خراسان حاکی است، مدتی بعد هوای باج خواهی به سر دو برادر زد اما نتیجهای حاصل نشد و مهدی به آن ها باج نداد تا این که پری گل و مهدی با یکدیگر ازدواج کردند و این گونه بود که پری گل از شوهر ثروتمندش خواست تا خواهر و شوهرش را از کشور همسایه به ایران دعوت کند! او هم با هزینه 15 میلیونی وارد عمل شد و خواهر و شوهر خواهر پری گل با گذرنامه های جعلی به فیض آباد رسیدند. جلیل شوهر «ف» (خواهر پری گل) در امور ساختمانی مهدی مشغول به کار شد اما او معتاد بود به همین دلیل مهدی او را در یک مرکز ترک اعتیاد بستری کرد اما هنوز مدت زیادی نگذشته بود که شایعه ارتباط نامتعارف «ف» با «امید» (یکی از دوستان مهدی که در امور ساخت و ساز با وی همکاری داشت)، دهان به دهان پیچید. بنابر گزارش خراسان این در حالی بود که «امید» مبالغ هنگفتی از مهدی طلبکار بود و او هر بار با پرداخت مبالغی به عنوان سود پول، پرداخت اصلی آن را به تاخیر می انداخت.
مهدی با این نقشه شوم، جلیل را از مرکز ترک اعتیاد بیرون کشید و ماجرای ارتباط همسرش را فاش کرد. او در حالی جلیل را به قتل «امید» تحریک می کرد که مدعی بود «امید» بویی از ماجرای قتل همسر «پری گل» برده است. بالاخره آن ها یک نقشه وحشتناک کشیدند و «جلیل» با کشاندن «امید» به زمین های کشاورزی به بهانه استعمال مواد مخدر، او را با ضربه چاقو کشت و جسدش را با همکاری مهدی دفن کرد و سپس خودروی مقتول را در حاشیه شهر به آتش کشیدند. اما چند روز بیشتر از این حادثه وحشتناک نگذشته بود که پلیس با گزارش خانواده «امید» به پیگیری ماجرا پرداخت و با ردیابی تلفن همراه «امید» و همچنین بازجویی از «جلیل» (آخرین نفری که با امید دیده شده بود) به راز یک جنایت رسید. بنابر گزارش اختصاصی خراسان، این گونه بود که دیگر متهمان نیز دستگیر شدند اما ارتکاب قتل را به گردن یکدیگر انداختند تا این که این پرونده به اداره جنایی پلیس آگاهی مرکز خراسان رضوی ارسال شد و زیرنظر کارآگاهان زبده با راهنمایی های قاضی باتجربه ویژه قتل عمد مشهد مورد رسیدگی قرار گرفت. پنج متهم این پرونده در حالی به قتل امید اعتراف کردند که راز قتل «برات» نیز در میان اعترافات شان فاش شد. بنا به دستور قاضی کاظم میرزایی متهمان این پرونده برای بررسی بیشتر در اختیار کارآگاهان دایره قتل عمد پلیس آگاهی خراسان رضوی قرار گرفتند. بازجویی های تخصصی از عاملان دو قتل زیر نظر سرهنگ غلامی ثانی (رئیس اداره جنایی) و توسط سروان جمالی (افسر پرونده) ادامه دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مشهد مقدس اگرچه عنوان شهر جهانی گوهرسنگ ها را یدک می کشد و پیش بینی می شد این اعتبار، به یکی از مزیت های این شهر برای صادرات سنگ های قیمتی و کالاهای ساخته شده از آن تبدیل شود اما محدودیت های صادراتی موجود، دامن گیر فعالان این عرصه شده است هرچند که خبرهای رسیده از موافقت اولیه دولت برای رفع این موانع حکایت دارد. به گزارش خراسان رضوی، وجود دو هزار کارگاه تولیدی فعال نقره سازی و اشتغال 16 هزار کارگر در این کارگاه ها بخش عمده ای از بازار سوغات استان را به خود اختصاص داده است اما مشکلات واردات نقره خام و شمش نقره از یک سو و موانع برسر راه صادرات نقره از سوی دیگر، باعث شده است امروز صنعت نقره سازی مشهد با وجود پیشتازی در کشور با حداقل ظرفیت خود کار کند.یکی از مشکلات این صنعت این است که در قوانین گمرکی، شمش نقره از معافیت های مالیاتی و گمرکی مانند طلا برخوردار نیست و همین موضوع واردات آن را برای رفع نیاز تولید داخل با مشکل جدی روبه رو کرده است. از طرفی صادرات این فلز گران بها هماهنگ با طلا و به میزان 150 گرم برای زیورآلات و 3 کیلوگرم برای مصنوعات تزیینی تعیین شده است. در حالی که ارزش ریالی 150 گرم طلا با 150 گرم نقره قابل قیاس نیست و همین موضوع ضربه ای اساسی به صنعت نقره زده است. در این شرایط، به رغم تلاش ها برای افزایش حجم سهم تولید داخل در بازار سوغات زائر، قوانینی این چنینی عملا مانعی بزرگ بر سر راه افزایش حجم سوغات زائر داخلی است.
جلسه 2 روز قبل کمیته رفع موانع صادرات و واردات
«محمد باقر معبودی نژاد» رئیس اتحادیه صنف طلا، جواهر و نقره مشهد در این خصوص می گوید: پیگیری های زیادی برای رفع این موانع از پیش پای صنعت نقره داشته ایم که پس از جلسات متعدد، کمیته رفع موانع صادرات و واردات صنعت طلا و جواهر تشکیل شده و در جلسه ای که روزیک شنبه(دو روز قبل) با حضور نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی و گمرک ایران برگزار شد، اولین موضوع بررسی مشکلات مربوط به صادرات و واردات نقره بود.
درخواست معافیت از پرداخت مالیات ارزش افزوده و حق و حقوق گمرکی
وی می افزاید: در این جلسه تشکل ها و اتحادیه های کشور تاکید داشتند که ارزش قیمتی طلا و نقره قابل قیاس نیست و باید حجم صادرات آن افزایش یابد، همچنین اجازه واردات این محصول با شرایط مربوط به طلا به صورت معاف از مالیات ارزش افزوده و حق و حقوق گمرکی درخواست شد که این موضوع مورد تایید نمایندگان دولت هم قرار گرفت. همچنین اصناف حجم مجاز خروج زیورآلات نقره برای هر گردشگر را 3 کیلوگرم پیشنهاد کردند که با موافقت اولیه نمایندگان دولت همراه شد.
تصمیم گیری دولت تا 10 روز آینده
معبودی نژاد تصریح می کند: نمایندگان دولت در این جلسه اظهار کردند که نقره در محاسبات قانونی از قلم افتاده و شرایط موجود در صادرات و واردات آن غلط است و باید هرچه سریع تر اصلاح شود، بر همین اساس با قول مساعد آن ها قرار شد طی 10 روز آینده نتیجه مذاکرات در دولت مشخص و اصلاحیه های لازم نیز صادر شود که با این اقدام اتفاقات خوبی در صنعت نقره سازی کشور که بخش عمده آن در استان بوده خواهد افتاد.
وی با اشاره به این که حجم واردات شمش نقره در استان سالانه 70 تن برآورد می شود، گفت: البته این میزان براساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تا حدود 90 تن نیز بوده و برآورد ما این است که به همین میزان مصنوعات و زیورآلات نقره در استان تولید شده است. رئیس اتحادیه صنف طلا، جواهر و نقره مشهد ادامه داد: پیش بینی ما این است که با رفع موانع صادرات و واردات نقره، تولید مصنوعات نقره در استان به بیش از 200 تن در سال برسد و برای 35هزار نفر شغل ایجاد شود که رشد قابل توجهی در زمینه اقتصاد استان و سوغات زائر نیز به دنبال خواهد داشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.