
اولین جلسه رسیدگی به اتهامات شبنم نعمتزاده دختر وزیر اسبق صنعت، احمدرضا لشگریپور و شرکت توسعه دارویی رسا، صبح دیروز در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلال گران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی مسعودیمقام برگزار شد و در آن نماینده دادستان با استناد به گزارش وزارت اطلاعات، تاثیر عملکرد این شرکت در ایجاد اختلال برای شرکت های دارویی و کمبود آنتی بیوتیک در اوایل سال 97 را افشا کرد.
به گزارش فارس، تسنیم، ایسنا و میزان، در ابتدای این جلسه نیازآبادی نماینده دادستان، در بیان اتهامات متهمان گفت: «شبنم نعمتزاده» متهم به اخلال عمده به مبلغ ۱۸۵۰ میلیارد و ۱۴۸ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۵۹۹ ریال در نظام اقتصادی کشور بوده و همچنین متهم به سوءاستفاده از امتیاز کسب شده کالا و دارو، فعالیت غیرمجاز در شبکه دارویی، اخلال در نظام توزیع و نگهداری غیرمجاز و قاچاق دارو است.
وی اتهامات تقریباً مشابهی را برای دو متهم دیگر یعنی «احمدرضا لشگری پور» و شرکت رسا بیان کرد. در این شرکت احمدرضا لشگری پور مدیر عامل و شبنم نعمت زاده نیز عضو هیئت مدیره بوده است. وی گفت: در این پرونده متهمان با فریبکاری سعی کردهاند به فعالیت دارویی خود ادامه دهند و مدیران دارویی را در خرید دارو با مشکل مواجه کرده و از طرفی باعث کمبود دارو در کشور شدهاند. نماینده دادستان در این باره به شکایت بیش از 10 شرکت از سه متهم پرونده اشاره کرد.
بدهی 100 میلیاردی رسا به شستا؛ رئیس جمهور دستور پیگیری داد
نیازآبادی با بیان این که این پرونده با گزارش مورخ 10 تیرماه سال 97 معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات، مفتوح شده است، اظهار کرد: برحسب تحقیقات انجام شده از سوی وزارت اطلاعات شرکت دارویی رسا متعلق به نعمت زاده است و ۳۵۰ میلیارد تومان بدهی داشته و شرکت توسعه رسا فارما نیز با دو میلیارد تومان بدهی متعلق به ایشان است. وی ادامه داد: مشخص شده که بدهی این شرکت به شرکت شستا متعلق به تامین اجتماعی ۱۰۰ میلیارد تومان است و ۲۰۰ فقره چک برگشتی داشته است. در این زمینه وزارت اطلاعات در سال ۹۶ به رئیسجمهور در این باره نامه میزند که ایشان نیز پی نوشت میکند با پیگیری وزارت اطلاعات حقوق مردم تامین شود.
وی افزود: شرکت های طلبکار ادعا میکنند، 350 میلیارد تومان از شبنم نعمتزاده طلب دارند اما نعمتزاده فقط 200 میلیارد تومان را قبول دارد. در عین حال ۹۰ درصد سهام شرکت متعلق به دو دختر آقای نعمتزاده است که البته ۴۰ درصد سهام مربوط به شبنم نعمت زاده است.
روایت نماینده دادستان از دریافت ربا توسط متهم
نماینده دادستان افزود: براساس گزارش وزارت اطلاعات، متهم قصد داشته بدهی خود را از محل منابع دیگر شرکت های دارویی که عمدتاً دولتی بودند پرداخت کند. در مواجهه حضوری با یکی از شکات به نام زرگر، نعمتزاده گفته است بدهی را قبول دارد و این بدهی به صورت ربا بوده و گفته، به دلیل اضطرار مالی مجبور به این کار شده است.
نقش شرکت رسا در تنش های دارویی و کمبود آنتی بیوتیک در اوایل 97
نماینده دادستان در ادامه به اختلالی که فعالیت شرکت رسا در فعالیت دیگر شرکت های مشابه و عرصه دارویی کشور ایجاد کرده اشاره کرد و با اشاره به گزارش وزارت اطلاعات گفت: شرکت فارمین دولتی و متعلق به بانک ملی ایران است و تولید برخی داروهای خاص را برعهده دارد که شرکت دارویی توسعه رسا سبب بروز اختلال در فعالیت های این شرکت شده است.
شرکت فارابی متعلق به صندوق تامین اجتماعی است که پوشش ۵٠ درصدی آنتی بیوتیک های کشور را دارد و ٩٠ درصد داروی سالانه را تولید می کند، عملکرد شرکت دارویی رسا سبب زیان ۶٠ درصدی این شرکت در سال ٩۶ شد که در پی آن بحران کارگری به دنبال داشت و کمبود آنتی بیوتیک در کشور در اوایل سال ٩٧ را موجب شد.
شرکت فارماشیمی که متعلق به بیمه سلامت و وزارت بهداشت است، به دلیل اقدامات شرکت دارویی توسعه رسا تا مرز ورشکستگی رفت و توان خرید مواد اولیه را ندارد و درگیر بحران کارگری و زیان ده شده است.
وی ادامه داد: شرکت ظهرابی متعلق به صندوق تامین اجتماعی است که تولید داروهای بیماری های کلیوی و ام اس را برعهده دارد، عملکرد شرکت دارویی رسا باعث شده این شرکت تا مرز ورشکستگی پیش رود.
نماینده دادستان اضافه کرد: شرکت اسوه متعلق به بانک ملی است که سالانه ٣٠٠ میلیارد تومان فروش داشته و برای بیماریهای سرطان دارو تولید می کرده که به سبب فعالیتهای شرکت رسا دچار اختلال شده و در پی آن واردات دارو افزایش یافته است. نیاز آبادی گفت: شرکت استراژن دارو سرمایه گذار خارجی و سهم ۶٠ تا ٩٠ درصدی در بازار داروی ضد سرطان دارد که اقدامات شرکت رسا موجب بی اعتمادی سرمایه گذار خارجی و افزایش واردات شده است. شرکت جابربن حیان نیز که متعلق به بانک ملی بوده و در زمینه تولید آنتی بیوتیک فعالیت دارد، هم اینک به دلیل اقدامات شرکت دارویی رسا مجبور به گرفتن تسهیلات با بهره بالا شده است.
نعمت زاده: به موجود وحشتناکی که در کیفرخواست آمده شباهت ندارم
در ادامه جلسه دادگاه، شبنم نعمت زاده، ضمن حضور در جایگاه متهم با بیان این که من اصلا به این موجود وحشتناک که شاکیان اشاره کردند و در کیفرخواست آمده است، شباهتی ندارم، اتهامات وارد شده را رد کرد و گفت: هیچ موردی از تخلف نمیتوانید پیدا کنید و همه چیز قانونی بوده است. وی افزود: از ابتدای سال ۹۷ بدهیهای متعدد به من اعلام میشد که نسنجیده عمل شده بود. در همین زمان با یک سرمایه گذار خارجی صحبت کردم تا به من وام بدهد و بدهی را پرداخت کنم اما به دلیل آن که در بازداشت بودم قاضی به من وقت ملاقات با این سرمایه گذار را نداد، البته همچنان هم در حال مذاکره برای سرمایه گذاری با سرمایه گذار خارجی دیگری هستم و امیدوارم مشکل ظرف یکی دو ماه آینده حل شود، زیرا تمام هدف من رسیدگی به این مشکل است.
نعمت زاده با بیان این که من بارها از هلدینگها معذرت خواهی کردم، افزود: اتهام اخلال را قبول ندارم و گردش دارویی ما در برابر گردش دارویی کل کشور شاید زیر یک درصد بوده است.
وی با اشاره به ملک لواسان گفت: این ملک که خیلی روی آن حاشیهسازی کردند، در رهن بانک ملت است و هدف من نیز پس دادن این بدهی است.نعمت زاده ادامه داد :چهار دختر هستیم و من فرزند اول خانواده هستم؛ مادرم فرهنگی است و پدرم هیچ دخالتی در کار، تحصیل و زندگی من نداشته است.
دلیل بسیاری از این حواشی این است که فکر میکنند چیزهایی وجود دارد که ما از پرداخت بدهیها دریغ میکنیم؛ از نظر خانوادگی داراییهای ما مشخص است و پدرم بعد از انقلاب چیزی به دست نیاورد که از دست داد.
درخور ذکر است، در انتهای دادگاه، قاضی اعلام کرد که جلسه بعد، ساعت ۱۴ روز یک شنبه ۳۱ شهریور برگزار می شود.
حاشیــــــــــــــــههای دادگاه
شائبه پول شویی برای وثیقه گذار 26 ساله 20 میلیاردی
به گزارش مهر، قاضی مسعودی مقام در اولین جلسه رسیدگی به اتهامات متهم با بیان این که شما دستگاه قضایی را متهم به سیاسیکاری میکنید، افزود: به دلیل بیم فرار و اختفای شما و موضوع اسناد وثیقه گذاشته شده، قرار بازداشت موقت صادر شد. قاضی تصریح کرد: سندی که گذاشته بودید از طرف فردی به نام امیر بارانی متولد ۷۳ است و وی در دادگاه حضور نیافت. اما 20 میلیارد اسناد ارائه کرده که احتمال پول شویی در آن وجود دارد. مسعودی مقام تصریح کرد: ضمانت نامه بانکی پدرتان رو به پایان بود و به دلیل این مسائل قرار بازداشت موقت شما صادر شد. وی افزود: ردیابی ها در این خصوص انجام خواهد شد.
پوشش متفاوت متهم در دادگاه و توضیحات قاضی
در جلسه دادگاه، متهم با پوشش متفاوت چادر در دادگاه حاضر شد که شائبه هایی را در خصوص اجبار دادگاه در این زمینه برانگیخت. با این حال، خبرگزاری ایسنا به نقل از قاضی این پرونده گفت: وی در زمانی که کیفرخواست نیز ابلاغ شد با چادر بود و امروز نیز با خواست خودش با چادر حاضر شد و الزامی نداریم، اگر بخواهند با مانتو هم حاضر شوند باز ایرادی نداریم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


احتمالا شما هم این روزها تصاویر «هادی چوپان»، قهرمان بدن سازی را دیدهاید. تصاویری که البته اگر فقط یک بار دیده باشید، به واسطه خاص و چشمگیر بودن، در ذهنتان حک میشود اما شاید بیش از تصاویر عضلات بیرونزده هادی چوپان و رشته ورزشی خاص او، تلاش و پشتکار اوست که نیاز به تامل و البته به خاطر سپردن دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


هر روز دهها یا حتی صدها خبر جالب و مهم در سایتهای خبری منتشر میشود، از موضوعات حوزه سیاست بگیرید تا اقتصاد و بینالملل. با وجود این به تازگی به صورت اتفاقی نگاهی به پرطرفدارترین خبرهای یک سایت معتبر داشتیم. نتیجه قابل باور نبود! از بین شش خبر پرطرفدار در این سایت، چهار مورد درباره تجاوز بود و یک خبر دیگر درباره اقدام جنجالی یک زن و شوهر! اگر نگاهی به پربازدیدترین اخبار و مطالب سایتها و روزنامهها بیندازید از میزان علاقهمندی مردم به اخبار بد و منفی شگفتزده خواهید شد. واقعیت این است که اخبار ناخوشایند و ناراحت کننده مانند قتل و به خصوص تجاوز با تمام احساس منفی که به خواننده میدهند، همچنان در صدر تیترهای پربازدید هستند و مردم با علاقهمندی آنها را دنبال میکنند. در ادامه، افزون بر توضیحی درباره دلیل این تمایل به «آسیبهای پیگیر چنین اخباری» بودن هم اشاره خواهیم کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رکود در بازار مسکن و روند نزولی قیمت ها ادامه دارد و وضعیت بازار نشان می دهد که متقاضیان مسکن همچنان منتظر کاهش بیشتر قیمت ها هستند. به گزارش خراسان رضوی، اوایل مرداد بود که رئیس اتحادیه مشاوران املاک مشهد در گفت وگو با خراسان رضوی، از به صفر رسیدن معاملات و کاهش 20 درصدی قیمت ها خبر داده بود. «علی مرادزاده» این نکته را هم گفته بود که به نظر می رسد رکود بازار و کاهش قیمت ها همچنان ادامه داشته باشد. حالا آمارهای ارائه شده از میزان معاملات بازار مسکن در مشهد نشان می دهد، تعداد معاملات طی پنج ماه امسال در مقایسه با سال گذشته، 60 درصد کاهش یافته است. این یعنی متقاضیان مسکن همچنان منتظر کاهش بیشتر قیمت ها هستند. رئیس اتحادیه مشاوران معاملات املاک مشهد در این باره گفت: میزان خرید و فروش مسکن در بازار این کلان شهر ظرف پنج ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶۰ درصد کاهش یافته است. مرادزاده در گفت و گو با ایرنا افزود: سال گذشته از زمان افزایش تورم و روند گرانی مواد اولیه ساخت مسکن قیمت ها در بازار مسکن سیر صعودی پیدا کرد و بر این اساس قیمت کنونی مسکن در بازار نسبت به سال ۱۳۹۶ به طور میانگین ۱۴۷ درصد افزایش یافته و به همان نسبت معاملات مسکن نیز به دلیل گرانی قیمت ها رو به کاهش رفته است. وی گفت: همچنین سیر صعودی نرخ اجاره مسکن ظرف همین مدت روندی اجتناب ناپذیر و رو به رشد داشته است.
رشد 150 درصدی قیمت زمین و 120 درصدی مصالح ساختمانی
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی هم با اشاره به افزایش نامتعارف قیمت مسکن طی 18 ماه گذشته گفت: در یک سال و نیم گذشته، قیمت زمین حدود 150 درصد و قیمت مصالح ساختمانی حدود120درصد افزایش داشته است. «نعمت ا... ظریف» در گفتوگو با ایسنا با نقد عملکرد دولت در اجرا نکردن طرحهای مسکن مهر و مسکن اجتماعی، اظهار کرد: طی پنج سال گذشته دولت راهبردی با عنوان مسکن مهر برای رونق صنعت مسکن اتخاذ کرده بود که متاسفانه این طرح پس از گذشت پنج سال مغفول ماند. همچنین دولت تصمیم داشت پروژه مسکن مهر را به اتمام برساند و سپس طرح مسکن اجتماعی را که متولی آن اداره راه و شهرسازی است آغاز کند که متاسفانه موفق نشد.
باید سالانه 75 هزار واحد مسکن در استان عرضه شود
ظریف ادامه داد : براساس تقاضای جامعه، سالانه 75 هزار واحد در استان خراسان باید عرضه شود که ظرف پنج سال گذشته با همکاری بخش خصوصی و مردم یک سوم این آمار اجرایی شده است. وی افزود: با توجه به رویکرد دولت و هدف گذاری سال رونق تولید ملی، وزارت مسکن و شهرسازی در تلاش است اهتمام ویژهای برای تحرک بخشیدن به تولید مسکن در کشور به خرج دهد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پیچیده ترین عملیات دزدی جهان را فراموش کنید
در این گزارش عجیب ترین ومتفاوت ترین سرقت های سال های اخیر را می خوانید
نبی شریفی - دزدان بی رحم آرزوی هزاران بازدید کننده را نابود کردند. مردم بریتانیا و گردشگران مدت ها برنامه ریزی کرده بودند که آخر هفته به کاخ بلنهایم، زادگاه وینستون چرچیل، بروند. ورودی کاخ را پرداخت کنند تا بتوانند برای سه دقیقه روی توالت فرنگی تمام طلا بنشیند و قضای حاجت کنند! اما بامداد صبح روز شنبه 23 شهریور، توالت فرنگی طلایی که با نام «آمریکا» شناخته می شود به سرقت رفت. ابتدای سال 2018 زمانی که دونالد ترامپ از رئیس موزه «گوگنهایم» خواست تابلوی «منظره برفی» ونگوگ را برای مدتی به منظور نصب در کاخ سفید به او امانت دهد، رئیس موزه ضمن رد درخواست، پیشنهاد امانت گرفتن توالت «آمریکا» را داد. پاسخی جنجالی که به شهرت اثر افزود. این توالت فرنگی از طلای ۱۸ عیار ساخته شده است و حدود پنج میلیون دلار ارزش دارد. حالا به بهانه این سرقت چند فقره از سرقت های عجیب سال های اخیر را با هم مرور می کنیم.
دزد خونسرد در مسکو
9ماه پیش، گالری هنر مسکو در ساعت اداری خود پر از بازدید کننده بود و جلوی هر تابلو چند نفر ایستاده و به اثر خیره شده بودند. سارق 31 ساله روس، همچون دیگران جلوی نقاشی یک میلیون دلاری «آی پتری کریمه» که آرکیپ کویندژی در سال ۱۹۰۸ آن را کشیده بود، ایستاد؛ به آن خیره شد و سپس آن را از روی دیوار برداشت و به سمت در خروجی رفت! او آن قدر با آرامش سرقت را انجام داد که هیچ کس به او شک نکرد. پلیس پس از چند روز اثر را پیدا و سارق را دستگیر کرد. کونونوف، وزیر فرهنگ روسیه، این سرقت را «شایسته ثبت به عنوان یکی از احمقانهترین جرایم قرن ۲۱» خوانده بود.
سرقت اطلاعات تمام مردم بلغارستان
دو ماه پیش بی بی سی در گزارشی نوشت که اطلاعات شخصی تقریبا «همه جمعیت بالغ کشور» هفت میلیون نفری بلغارستان به سرقت رفته است. این اطلاعات توسط یک جوان ۲۰ ساله در حمله سایبری به سازمان مالیات این کشور ربوده شده بود. اطلاعات به سرقت رفته شامل نام افراد، آدرس محل سکونت و اطلاعات درباره میزان درآمد شخصی بوده است. این که سرنوشت اطلاعات سرقت شده، چه شد مشخص نیست اما این اطلاعات می تواند مورد سوء استفاده های بسیاری قرار گیرد.
غذا خوردن دزدان در ظرف 7 میلیون دلاری
همیشه برای سرقت، یک راننده حرفه ای جلوی در بانک یا مغازه منتظر سارق نیست. اوایل مرداد امسال، جراحان منطقه بنگال از معده یک زن 26 ساله در هند مقادیر زیادی طلا و جواهر شامل 215 قطعه به اضافه یک ساعت مچی خارج کردند. جواهرات شامل 69 قطعه زنجیر، 80 گوشواره، 11 حلقه بینی،4 کلید، 5 آویز پا، یک ساعت و 46 سکه بودند. این زن که رونی خاتون نام دارد این جواهرات و سکه ها را از فروشگاه برادرش برداشته و بلعیده بود.چندی قبل خبر دیگری هم منتشر شد که چند سارق هندی مجموعه ظروف زرین را به ارزش هفت میلیون دلار از کاخ-موزه میرعثمان علیخان، آخرین حاکم حیدرآباددر آشپزخانه خود مورد استفاده قرار می دادند و در آن غذا می خوردند و به نوعی زندگی شاهانه ای را با آن تجربه کرده بودند !
ناپدید شدن 20 خودروی نمایندگان مجلس
تیرماه سال گذشته باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی اختصاصی اعلام کرد که طی یک سال گذشته (96 تا 97) حدود 20 دستگاه خودرو متعلق به نمایندگان خانه ملت با برچسب مجلس شورای اسلامی به سرقت رفته است. هنوز مشخص نیست از این تعداد چند خودرو توسط پلیس کشف یا بازگردانده شده است. محمد حسن نژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در آن زمان گفته بود: «اگر ارزش مادی این خودروها را هم کنار بگذاریم، اگر فردا این خودروها را با برچسب مجلس پر از مواد منفجره وارد خانه ملت کنند، چه کسی پاسخگوست؟» او همچنین انتقاد کرده و گفته بود: «زمانی که یک کیلومتر سرعت بالاتر میرویم، بلافاصله جریمه برایمان پیامک میشود، اما هنوز این خودروها پیدا نشدهاند.»
سکه طلای 100 کیلویی ملکه آب شد
موزه «بوده» در برلین که مجموعه عظیمی از سکههای منحصر بهفرد دنیا، همچون 152 هزار سکه متعلق به دوران یونان باستان و امپراتوری روم باستان را در خود جای داده، هدف سرقت بزرگ قرار گرفت. فروردین سال 96 سکه طلای 100 کیلوگرمی به نام «برگ بزرگ افرا» که کانادا آن را ضرب کرده بود، توسط باند تبهکار لبنانی به سرقت رفت. پلیس هیچ گاه نتوانست این سکه طلا با ۵۳ سانتیمتر قطر و سه سانتیمتر ضخامت را که نیمرخ ملکه بریتانیا روی آن ضرب شده بود ، پیدا کند، چرا که سارقان این سکه چهار میلیون دلاری را برای فروش آب کرده بودند!
پیک موتوری های مفت خور
مشمئز کننده است. پیک سالاد یا پاستا و... را از رستوران یا فست فود دریافت کند و بین راه بخشی از آن را بخورد. طی یک سال گذشته حداقل غذاخوردن دو پیک موتوری از غذای سفارش داده توسط مشتریان، خبرساز شده است. یکی مربوط به پیک موتوری هندی ساکن شهر مادورای در ایالت تامیل نادو در کشور هند بوده و دیگری دلیوری یک رستوران در استرالیا.
رونمایی از پت و مت های عصر جدید
دو کودک روس تمام خاطرات کودکی مخاطبان سریال پرطرفدار «پت و مت» را زنده کردند. ویدئوی مربوط به سرقت یک فرغون توسط دو کودک روس تنها در یوتیوب 6.2 میلیون بار دیده شده است. در این ویدئو که توسط کاربری منتشر شده، دو کودک مقابل دوربین مداربسته سعی میکنند یک فرغون را از بالای در ورودی یک محوطه غیرمسکونی به بیرون منتقل کنند. قفل بودنِ درِ محوطه محصور و نیز جثه کوچک آن ها در برابر ارتفاع این در، ابتدا مصائبی را برای آن ها ایجاد میکند ولی در نهایت این دو موفق میشوند با آزمودن ابتکارهای مختلف، فرغون را به سرقت ببرند.
تابلویی برای دزدیده شدن
در عین حال از یک سرقت قرن بیستمی هم به لحاظ عجیب بودن وضعیت آن نمی شود گذشت .تابلوی رمبرانت با نام ژاکوب «Jacob de Gheyn III» تاکنون چهار بار و در سال های 1966، 1973، 1981 و 1986 از یک گالری در بریتانیا به سرقت رفته است. این تابلو، رکورد جهانی سرقت شدن یک اثر هنری را در اختیار دارد و حتی نام آن به مزاح به «رمبرانت برای دزدیدن» تغییر یافته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سعودی ها حتی باگذشت 48 ساعت می ترسند ادعایی که وزیر خارجه آمریکا در باره عامل حمله به تاسیسات استراتژیک «آرامکو» گفته و انگشت اتهام را به سوی ایران گرفته، تکرار کنند! جالب این جاست که حتی خود ترامپ هم ادعای وزیرخارجه اش را تکرار نکرد و تنها به تلویح و اشاره، انگشت اتهام به سوی ایران گرفت و از عربستان خواست که مقصر اصلی را اعلام کند! عربستان هم تنها یک ادعای تکراری را بیان کرد: «سلاحی که با آن آرامکو هدف قرار گرفته ایرانی بوده!»
سوال این است که چرا آمریکایی ها و عربستان سعودی از همان ابتدا، بر خلاف اعلام رسمی ارتش یمن که مسئولیت حمله به تاسیسات آرامکو را پذیرفت، یمن را به عنوان عامل این حملات نپذیرفتند تاحالا در مخمصه این که پس چه کسی مقصر است گرفتار نشوند؟
در پاسخ باید گفت، اگر آمریکا و عربستان بپذیرند که یمنی ها پس از 4-5سال محاصره و فقر، تکنولوژی دارند که می تواند دور از دسترس سامانه های پدافندی پیشرفته پاتریوت آمریکا که عربستان مجهز به آن است، هزار کیلومتر را طی کنند و قلب انرژی سعودی را هدف بگیرند، در حقیقت شکست مقابل ارتش ونیروهای مردمی یمن را پذیرفته اند. در اردیبهشت 96 خبرگزاری ها از قرارداد 450 میلیارد دلاری میان ریاض و واشنگتن در حوزه «امنیت و تسلیحات» خبردادند که 110 میلیارد دلار آن نقد و 350 میلیارد دلار نیز قراردادی 10 ساله بود. ضمن این که در این سال عربستان سعودی بارها برای خرید سامانه دفاع هوایی پاتریوت آمریکا میلیاردها دلار هزینه کرده است. از این رو مردم عربستان حق دارند که سوال کنند، اگر سلاح ها و سامانه های چند میلیارد دلاری که بن سلمان از آمریکا خریداری کرده، نتوانند از تاسیسات مهمی چون آرامکو دفاع کنند، دقیقا کجا باید کارایی خود را نشان دهند؟کما این که این انتقاد ها هم اکنون بالا گرفته و پس از حمله به تاسیسات نفتی عربستان، منتقدان سعودی می گویند او با وجود صرف هزینه های گزاف نظامی که عملا ناکارآمد بوده اند نه تنها عربستان را درگیر جنگی پرهزینه و خانمان سوز کرده بلکه وضعیت را به جایی رسانده که حالا در موضع دفاعی با حوثی ها افتاده و زیرساخت های عربستان را در معرض خطر قرار داده است.
پذیرفتن این که ارتش یمن بتواند در یک نقطه استراتژیک عربستان عملیات انجام دهد، جایی که با بحرین که پایگاه پنجم دریایی آمریکا در آن قرار دارد، فقط 50 کیلومتر فاصله دارد، شکستی بزرگ هم برای سامانه های دفاع هوایی آمریکا و هم شکستی برای عربستان سعودی است. به همین دلیل آن ها با فرافکنی، انگشت اتهام به سوی قدرتی بزرگ گرفته اند تا ناکارآمدی سامانه های نظامی و خریدهای میلیاردی شان را توجیه کنند.
آمریکایی ها البته در پس این اتهام زنی، تلاش می کنند تا ائتلاف سازی ضد ایرانی خود را نیز دنبال کنند اما این سناریوی ضد ایرانی با واکنش منفی چین، روسیه و سازمان ملل مواجه شده است. تا تلاش آمریکایی ها برای ساختن یک «دروغ حداکثری» هم پس از شکست در کارزار «فشار حداکثری» تحریم ها به نتیجه نرسد.
آمریکایی ها می دانند که واقعیت های منطقه و ابعاد قدرت مقابله جمهوری اسلامی چیست. به همین دلیل پنتاگون مخالف هر اقدام نظامی علیه ایران است. آن ها چند ماه است که با تهدید نظامی ایران به دنبال گرفتن امتیاز هستند اما در دفاع از جمهوری اسلامی، همه اضلاع محور مقاومت (لبنان، سوریه، عراق، فلسطین و یمن) ضمن بیعت رسمی با تهران، به صراحت خطاب به آمریکایی ها هشدار داده اند که هرگونه اقدام علیه ایران، پاسخی مقتدرانه در خارج از مرزهای ایران خواهد داشت.
بر خلاف فرافکنی ها و سناریوسازی علیه ایران، واقعیتی که دیر یا زود هم واشنگتن و هم ریاض باید علنی به آن اقرار کنند، قدرت راهبردی ارتش مردمی یمن است. آمریکا و عربستان چه بخواهند چه نخواهند معادلات منطقه تغییر کرده است و واشنگتن دیگر نه بر خلیج فارس که مهم ترین منطقه و مسیر تامین انرژی جهان است سیطره دارد و نه حتی می تواند از کشوری مانند عربستان که میلیاردها دلار برای تامین امنیت اش به کاخ سفید می پردازد، حمایت کند! فارغ از هر اتفاق کوچک و بزرگی که در منطقه رخ می دهد، عصری جدید در منطقه آغاز شده که در آن قدرت موثر، از آن ایران و متحدانش در محور مقاومت است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پنجمین نشست سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه که دیروز برگزار شد، به بستری برای گفت و گوی اقتصادی دو جانبه بین تهران با آنکارا و مسکو تبدیل شد. به ویژه آن که با تهدید روسیه توسط آمریکا طی سال های گذشته، مسکو به دنبال ایجاد یک سامانه نقل و انتقال مالی موسوم به سوئیفت روسی [یا همان اس.پ.ف.اس] بوده و در این خصوص از ایران نیز به عنوان یک کشور تحریم شده توسط سوئیفت دعوت کرد به این سامانه بپیوندد. یوری اوشاکوف دستیار امور بین المللی پوتین با اشاره به مذاکرات روحانی و پوتین اعلام کرد: «ایران و روسیه به دنبال ایجاد سیستم انتقال پیام های مالی برای جایگزینی سوئیفت هستند.» اوشاکوف همچنین از افزایش 17 درصدی مبادلات ایران و روسیه طی سال 2019 خبر داد. به گزارش ایرنا، اگرچه آمریکا تاکنون روسیه را از سیستم سوئیفت کنار نگذاشته است اما بسیاری معتقدند راهاندازی سوئیفت روسی باعث شده عملاً گذرگاه مالی جدیدی در دنیا در حال تولد باشد.
در مذاکرات دوجانبه روحانی با اردوغان نیز مسائل مالی بین دو کشور دنبال شد. به گفته رئیس کل بانک مرکزی کشورمان، در دیدار دو رئیس جمهور بر نحوه گسترش روابط اقتصادی و تجاری و به خصوص بانکی دو کشور تمرکز شده است. به گزارش ایرنا، رئیس جمهور کشورمان در دیدار اردوغان با تقدیر از مواضع روشن دولت ترکیه در برابر تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران، خاطرنشان کرد: ایران و ترکیه به رغم مشکلات به روابط اقتصادی همه جانبه خود ادامه خواهند داد. دکتر روحانی با اشاره به همکاری های دو کشور و این که گسترش همکاری های تجاری فی مابین با استفاده از پول ملی در مناسبات اقتصادی تهران-آنکارا تحرک و جهش ایجاد میکند، گفت: ایران از حضور سرمایه گذاران و بخش خصوصی ترکیه در اجرای پروژه های مشترک استقبال می کند. روحانی همچنین تصریح کرد که «جمهوری اسلامی ایران خود را موظف به تامین امنیت آبراه های منطقه ای می داند و امنیت آبراه های منطقه صرفاً باید توسط کشورهای ساحلی تامین شود.»
گزارش مرتبط
مخالفت اولیه ایران با درخواست ترکیه برای توقف عملیات ادلب
پنجمین دور مذاکرات ایران، روسیه و ترکیه درباره مسئله سوریه که از آن به مذاکرات سوچی یا روند آستانه یاد میشود، دیروز در حالی برگزار شده که طی ماه های گذشته تحولات جدیدی در عرصه سیاسی و میدانی سوریه صورت گرفته است؛ از جمله عملیات ارتش سوریه برای بازپس گیری کامل ادلب تشدید شده و در این خصوص مناطقی از جمله خان شیخون آزاد شدهاند که این موضوع به مذاق ترکیه خوش نیامده است. به گزارش تسنیم، توقف عملیات ادلب، تدوین قانون اساسی با حداکثر اثرگذاری به سود معارضان و نیز کسب مشروعیت درباره توافق با آمریکا و ایجاد منطقه امن در شمال سوریه از جمله خواسته های احتمالی ترکیه در مذاکرات سه جانبه مربوط به سوریه خواهد بود. البته اظهارات دیروز روحانی در دیدار با اردوغان و تأکید وی بر ضرورت ادامه عملیات در ادلب نشان دهنده مخالفت ایران با این خواسته هاست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد اکبری- فعالیت های اقتصادی حساب شده یا نشده توسط بنیاد شهید که نمایندگان آن را عامل مشکلات امروز این بنیاد می دانند یا اختصاص نیافتن بودجه کافی به این نهاد، امروز ارائه خدمات به جامعه ایثارگری را با مشکلات متعددی روبه رو کرده است. در گزارش های متعدد به این موضوع پرداختیم و نمایندگان مجلس در اغلب آن، چالش های موجود را در فعالیت های اقتصادی این بنیاد معرفی کردند. از سوی دیگر بخشی از فعالان اقتصادی زیر مجموعه بنیاد شهید مدعی اند نه تنها زیان ده نیستند بلکه سود ده هستند و به تعهداتشان در قبال بنیاد بی کم و کاست عمل می کنند. در عین حال نمایندگان مجلس ضمن انتقاد از فعالیت های اقتصادی بنیاد شهید،خواستار چاره اندیشی فوری در خصوص فعالیت های اقتصادی بنیاد شهید هستند.
سود ده بودن شرکت های اقتصادی بنیاد؛ ادعایی اثبات نشده
احمد بیگدلی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت وگو با خراسان اظهارکرد: این که بخشی از مجموعه های اقتصادی بنیاد مدعی هستند زیان ده نبوده و سود دهی دارند یک ادعا ست. شاید منظورشان این است که در حد مسائل جاریشان سود دهی دارد و پاسخ گوی نیازها و امور داخلی است وگرنه مشکلات مالی بنیاد ریشه در وضعیت اقتصادی بنگاه های اقتصادی آن دارد.وی افزود: اصولا ورود بنیادها و نهادهای دولتی به حوزه اقتصادی چیزی جز زیان نداشته و این که ادعا شود فعالیت اقتصادی این مجموعه ها سود دهی بالایی دارد قابل قبول نیست، زیرا در وهله نخست باید خانواده های ایثارگران به عنوان سهامداران اصلی از سود آن بهره ببرند که در شرایط فعلی این گونه نیست.نماینده خدابنده در مجلس تصریح کرد: از آن جایی که تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و شرکت های آن هم زمان بر است و هم مجلس را متحمل هزینه می کند مجلس از بنیاد شهید گزارش جامعی در این زمینه مطالبه می کند تا پس از بررسی آن گزارشی تهیه شود و با ارجاع گزارش به دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کشور و همچنین دستگاه قضایی تصمیمات تازه ای برای رفع مشکلات بنیاد اتخاذ شود.
بنیاد توان پرداخت بدهی هایش را ندارد
از دیگر نماینده مجلس، محمد کاظمی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی درباره مشکلات پیش روی جامعه ایثارگران و مشکلات بودجه ای بنیاد می پرسم. او گفت: برای رفع مشکلات ایثارگران پیش از همه از دولت انتظار داریم تا در ردیف بودجه امسال این مسئله را حل کند اما همچنان توقع داریم تا موضوع فعالیت های اقتصادی بنگاه های زیان ده بنیاد حل و فصل و چاره اندیشی شود.نماینده ملایر در مجلس اظهارکرد: نمایندگان جلسات متعددی با مسئولان بنیاد داشته اند و در آن جا مطالبات ایثارگران و مشکلات مطرح شده است اما حرف آن ها یک چیز بود و آن هم این که بنیاد توان پرداخت بدهی هایش را ندارد.
وی درباره نتیجه طرح تحقیق و تفحص مجلس از بنیاد شهید که با پیگیری امیر خجسته نماینده همدان تهیه و برای رسیدگی حقوقی به دستگاه قضایی ارجاع داده شده است نیز گفت: از دستگاه قضایی می خواهیم تا به این پرونده هرچه زودتر رسیدگی کند زیرا اعلام نتیجه این پرونده می تواند در تصمیم دولت برای تجدید نظر درباره فعالیت اقتصادی بنیاد تاثیر گذار باشد.کاظمی افزود: کمیسیون های اجتماعی و حقوقی مجلس همچنان موضوع مطالبات ایثارگران از بنیاد شهید را پیگیری می کنند و این پیگیری ها تا حاصل شدن نتیجه صد در صدی به نفع ایثارگران و جانبازان ادامه می یابد.
گزارش نشست 50 نماینده با رئیس بنیاد شهید
بهروز بنیادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دراین باره به خراسان گفت: مجلس آن چه در توان داشته است انجام داده از نامه به رئیس جمهور تا سوال از دولت و تهیه طرح دو فوریتی حمایت از ایثارگران . همچنین بیش از 50 نماینده جلساتی را با رئیس بنیاد شهید داشته اند و در آن جلسات مسائل را با صراحت با آقای شهیدی (رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران) مطرح کرده اند. حتی با تندی از ایشان خواسته شد که اگر نمی توانند مطالبات ایثارگران در زمینه درمان و حقوق را برآورده سازند استعفا کنند.
به پرونده بانک دی باید رسیدگی شود
وی افزود: مباحث اقتصادی و مالی بنیاد مسئله اصلی مشکلات آن است و بخش اصلی آن مانند پرونده بانک دی باید در قوه قضاییه رسیدگی شود.
دولت باید چاره بیندیشد
بنیادی نماینده کاشمر در مجلس گفت: از آن جایی که مجلس خود پول و اعتباری در اختیار ندارد نمی تواند در این زمینه تصمیم گیرنده اصلی برای رفع مشکلات مالی بنیاد باشد. بنابراین از دولت انتظار داریم که در بودجه سال آینده برای کسری اعتبار 10 هزار میلیاردی بنیاد چاره اندیشی کند. وی اشاره کرد که هرگونه تصمیم گیری به غیر از این مجرا از سوی قانون گذار با ایراد قانونی شورای نگهبان مواجه می شود آن چنان که طرح قبلی مجلس برای حمایت از ایثارگران چنین فرجامی داشت.
بنیادی همچنین یادآورشد: به طور کلی شاخه شاخه بودن بودجه خدمات درمان در کشور مشکل ریشه ای تر این حوزه در کشور است آن گونه که شاهد هستیم هم اکنون بنیاد شهید و ایثارگران، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و... هرکدام شاخه های جداگانه ارائه دهنده خدمات به بخشی از جامعه شده اند در حالی که لازم است کلیه خدمات در یک وزارتخانه یا مرکز متمرکز شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


شاخص کل بورس تهران، بعد از افت روز یک شنبه، دیروز مجدد به مدار صعود بازگشت و توانست به سطح تاریخی 305 هزار و 917 واحد برسد. همزمان حجم معاملات خرد (کل معاملات سهام و حق تقدم به جز معاملات بلوکی) که روز یک شنبه یک رکورد تاریخی را در سطح 2117 میلیارد تومان ثبت کرده بود، دیروز هم رشد کرد و در سطح 2130 میلیارد تومان، یک رکورد جدید را به ثبت رساند. کل حجم معاملات بازار سرمایه (اعم از سهام، اوراق بدهی و مشتقه و صندوق های قابل معامله هم) به رقم 2525 میلیارد تومان رسید. در معاملات دیروز، شاخص کل هم وزن هم حدود 1.9 درصد رشد کرد. بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص کل مربوط به نمادهای پالایش نفت تهران، فولادهای خراسان و خوزستان و پالایش نفت اصفهان بود. رشد قیمت نفت، علاوه بر تاثیر بر گروه پالایشی، از محل افزایش هزینه سوخت، فضایی برای رشد هزینه تمام شده و در نهایت قیمت بسیاری دیگر از کالاها را فراهم کرده است. قیمت نفت دیروز بیش از 10 درصد جهش کرد. دیروز شاخص کل فرابورس هم 81 واحد رشد کرد و برای اولین بار در تاریخ در سطحی بالاتر از چهار هزار واحد قرار گرفت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه اندیشه - معاون فرهنگی، اجتماعی و امور محتوایی مرکز ملی فضای مجازی، از سامان دهی و رفع موانع توسعه کتاب دیجیتال در کشور به دلیل رشد و توسعه بازار آن و اهمیت بررسی وضعیت کسب و کار این صنعت خبر داد. به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی، امیر خوراکیان با اعلام این خبر افزود: با آسیب شناسی و تحلیل وضع موجود، برای رونق تولید و گسترش صنعت کتاب دیجیتال ایران، کمیسیون عالی ارتقای محتوا و خدمات فرهنگی مرکز ملی فضای مجازی، اقداماتی همچون برگزاری جلسات هم اندیشی با نخبگان، ذی نفعان و ذیربطان صنعت کتاب دیجیتال ایران، بررسی مهم ترین موانع توسعه کسب و کارهای فرهنگی در این صنعت، مالکیت مادی و معنوی کتابهای دیجیتال، حمایت از ناشران این کتابها در مقایسه با ناشران کتاب کاغذی، توسعه ابزارها و زیرساختهای فنی تولید محتوای کتاب دیجیتال، بررسی اهمیت مصرف کتاب در سبد خانوارهای ایرانی و در نهایت، هماهنگی میان دستگاههای مربوط برای توسعه صنعت کتاب دیجیتال ایران، انجام داده است.
جاذبهای که میتواند تأثیرگذار باشد
وی با اشاره به ویژگیهای فضای مجازی گفت: تعاملی بودن و امکان نقش آفرینی چند ذی نفعی، تجمیع و همگرایی سخت افزاری، چند رسانهای بودن و جذابیت محتوایی، داشتن تنوع و حجم بالای محتوا، وسعت دامنه انتشار محتوا و پیام، در مقیاس جهانی، از ویژگی های فضای مجازی است که تغییراتی عمیق در پایههای فکری و نظری جوامع ایجاد کرده است. خوراکیان تاکید کرد: صنایع فرهنگی دیجیتال در ایران، تحت قالب هایی همچون صنعت نرم افزارهای چند رسانه ای، صنعت هنرهای دیجیتال، چاپ و نشر، موسیقی، سینما، خبرگزاری های آنلاین، رادیو و تلویزیون و بازیهای ویدئویی شناخته می شود که گسترش روزافزون فضای مجازی، باعث شده است که بسترهای انتقال محتوا و ترکیب سنتی ذینفعان بخش خصوصی و ذیربطان بخش دولتی و حاکمیتی حوزه محتوا تغییر یابد.
94 درصد کتابهای منتشر شده، کاغذی است
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور محتوایی مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به این که هنوز نسبت تعداد کتابهای الکترونیکی به کل کتاب های منتشر شده در کشور، بسیار پایینتر از نرخ های جهانی است، اعلام کرد: چنان که آمارها نشان میدهد، تا سال 1397 در مجموع، یک میلیون و ۳۲۰ هزار عنوان کتاب از خانه کتاب شابک اخذ کرده و منتشر شده است؛ اما تعداد کتاب های دیجیتال منتشر شده تا سال 1397 در ایران، 90 هزار عنوان برآورد میشود. بنابر این نسبت کتاب کاغذی به کتاب های منتشر شده در ایران، حدود 94 درصد است.این در حالی است که طی یک سال اخیر بازار کتاب دیجیتال رشد 300 درصدی را هم تجربه کرده است.
برآورد نامشخص گردش مالی نشر دیجیتال
خوراکیان با بیان این که در حوزه نشر کتاب دیجیتال، بازار غیر رسمی وجود دارد، افزود: هم اکنون نزدیک به هفت میلیون بار اپلیکیشن های کتاب خوان روی دستگاههای همراه و هوشمند در ایران نصب شده است که از این تعداد، حدود 700 هزار کاربر فعال روزانه وجود دارد که حجم بازار رسمی کتاب دیجیتال در سال 1397 را به حدود 20 میلیارد تومان رساندهاند. البته به دلیل غیر رسمی بودن این بازار، برآورد مالی مشخصی از حجم کل آن وجود ندارد. وی اظهار کرد: بررسی آمارها و نیازهای ملی، منطقه ای و بین المللی نشان می دهد که ظرفیت رشد و توسعه اقتصادی این صنعت فرهنگی، بسیار بالاست و باید زمینه رشد کمی و کیفی و صادرات آثار و محصولات کتاب دیجیتال به جهان، به خصوص کشورهای همسایه و به ویژه، 11 کشور با شهروندان فارسی زبان، فراهم شود.
ضریب نفوذ کتاب دیجیتال؛ کمتر از یک درصد
خوراکیان با اشاره به این که متوسط ضریب نفوذ کتاب دیجیتال در جهان ۱۳ درصد است، اما این آمار در ایران کمتر از یک درصد برآورد میشود، گفت: کتاب دیجیتال مزیت های منحصر به فردی دارد که بر این اساس، اولویت توسعه آن ضروری است؛ چرا که علاوه بر تحقق عدالت آموزشی و محتوایی فرهنگی، توزیع آسان و فراگیر کتاب و جریان سازی فرهنگی، افزایش کمی و کیفی محتوای فاخر فارسی در وب، کاهش هزینه زنجیره تولید کتاب و کاهش ریسک سرمایه گذاری، استفاده بهینه عموم شهروندان از اوقات فراغت، دسترسی افراد کم توان (نابینایان) به محتوای فاخر کتاب های صوتی و تسهیل مشارکت نخبگان و نویسندگان سراسر کشور، در تولید و نشر کتاب دیجیتال، زمینه را برای تسهیل ایفای نقش حاکمیت در هدایت، نظارت و حمایت از حوزه کتاب نیز فراهم میکند.
تهدیدهای حوزه نشر دیجیتال
وی افزود: البته با توجه به خلأهای قانونی و نظارتی در حوزه کتاب دیجیتال، نقض مالکیت معنوی آثار در فضای مجازی به نحو گستردهتری روی میدهد. از این رو سرقت علمی و ادبی یکی از تهدیدهای جدی در این حوزه به شمار میرود. همچنین برخی از نویسندگان در عصر ارتباطات و اطلاعات بهدلیل راحتی دسترسی به انواع محتوا در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، بهجای تولید دانش، سمتوسوی فعالیت نگارشی خود را به جابهجایی اطلاعات معطوف کرده و به نشر کتابهای کمارزش و گاه بیارزش اقدام میکنند که باید برای جلوگیری از معایب آن اقدام لازم انجام گیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد بهبودی نیا - طی هفته های اخیر معدوم سازی گسترده جوجه های یک روزه به دست تولید کنندگان خبر ساز شد. اتفاقی که به اعتقاد کارشناسان، ادامه آن می تواند برای بازار ماه های آینده گوشت مرغ بحران زا باشد. به گزارش خراسان رضوی، پس از تصمیم چند ماه قبل مسئولان دولتی برای افزایش جوجه ریزی و اقدامات مثبتی که به کنترل بازار و کاهش قیمت مرغ در کشور منجر شد، حالا ازدیاد جوجه های یک روزه قیمت آن را تا حدی پایین آورده که برخی تولیدکنندگان برای افزایش قیمت و برخی نیز به دلیل نبود امکان صادرات این محصول تصمیم به معدوم سازی و تبدیل آن به خوراک دام گرفته اند. اگرچه بر اساس اعلام مسئولان استانی، تعداد تولیدکنندگان جوجه های یک روزه در خراسان رضوی قابل توجه نیست اما تبعات معدوم سازی این جوجه ها در دیگر استان ها، تولیدکنندگان مرغ های گوشتی در خراسان رضوی را هم نگران کرده و تامین جوجه یک روزه برای آن ها مشکل شده است.
خطر تکرار مشکلات بازار مرغ
یکی از فعالان حوزه پرورش مرغ گوشتی با اشاره به این اتفاق می گوید : اگر سیاست گذاری های مسئولان درست و به موقع انجام شود، شاهد این اتفاقات نخواهیم بود و تولید کنندگان به فروش تخم مرغ های نطفه دار در بازار و معدوم سازی جوجه ها دست نمی زنند. وی می افزاید: آشفتگی های این چنینی در نهایت بازار مصرف گوشت مرغ و امنیت غذایی مردم را تهدید میکند و باید برای رفع آن برنامه ریزی کرد.
افزایش 20 درصدی جوجه ریزی در استان طی 5 ماه امسال
با وجود خبرهای منتشر شده درباره معدوم سازی جوجه های یک روزه و تایید آن از سوی انجمن صنفی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان از آن ابراز بی اطلاعی می کند. «سعادت علی نیا» می گوید: از این معدوم سازی ها اطلاعی ندارم اما طبق آمارهایی که ما داریم در استان طی پنج ماه امسال نسبت به زمان مشابه حدود 20 درصد افزایش جوجه ریزی در مرغداری ها داشته ایم و تاثیر آن در بازار مشخص است. وی می افزاید:یکی از مشکلات تولیدکنندگان جوجه یک روزه، موضوع ممنوعیت صادرات بود که به تازگی صادرات از سر گرفته شده و بهترین راهکار ادامه روند آزادسازی صادرات است.
تاثیر معدوم سازی بر بازار مرغ گوشتی
اما «نبی ا... کاشکی» مدیر عامل اتحادیه مرغ گوشتی خراسان رضوی با تایید اقدامات اخیر برخی از تولید کنندگان اظهار می کند: در استان تولید کننده جوجه یک روزه نداریم و اغلب جوجه ها از خارج استان وارد می شود اما معدوم سازی این جوجه ها در هفته های اخیر باعث نگرانی فعالان تولید مرغ گوشتی شده است. وی می افزاید : طی دو دهه گذشته زیرساخت های صنعت طیور رشد زیادی داشته و در تولید جوجه یک روزه تولید امروز در کشور بیش از حد نیاز است. زمانی که این سیاست گذاری ها انجام شد نگاه بلند مدت به صادرات این جوجه ها وجود داشت اما به تازگی با ممنوع شدن صادرات آن، تولید مازاد داریم که به کاهش قابل توجه قیمت این جوجه ها منجر شده است؛ البته از طرف دیگر به دلیل ممکن نبودن نگهداری جوجه یک روزه در مراکز تولید، تولید کننده چاره ای جز معدوم سازی جوجه یک روزه ندارد. وی می افزاید: تاثیر این معدوم سازی در ماه های آینده در عرضه گوشت مرغ در کشور و به تبع آن در استان ما نمایان می شود.
دبیر انجمن : تولیدکنندگان 500 میلیارد تومان ضرر کردند
«مصطفی سید مصطفوی» دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه کشور نیز میگوید : معمولا پس از معدوم سازی جوجه ها، به صورت پودر گوشت برای خوراک دام استفاده می شود البته معدوم سازی جوجه خروس در تمام دنیا برای تولید خوراک دام انجام می شود اما این کار بعد از تعیین جنسیت است. وی با اشاره به انجام این کار در کشور قبل از تعیین جنسیت جوجه ها می افزاید: به دلیل سیاست های غلط دولت ما مجبور شدیم جوجه های یک روزه گوشتی را در یک بازه زمانی به صورت کلی برای تبدیل به خوراک دام معدوم کنیم. وی ادامه می دهد: در پنج ماه گذشته با تصمیمات اشتباه برخی مسئولان حدود 500 میلیارد تومان به تولیدکنندگان جوجه یک روزه ضررو زیان وارد شد و تعداد زیادی از تولید کنندگان را در معرض ورشکستگی قرار داد. حالا هم انتظار ما این است که دولت این ضرر و زیان تولیدکنندگان را جبران کند و آن ها را از ورشکستگی نجات دهد.
دلیل اصلی معدوم سازی جوجه ها
سید مصطفوی تصریح می کند: در بهمن ماه سال گذشته با افزایش قیمت جوجه، وزارت جهاد کشاورزی تولید این جوجه ها را افزایش داد. این اقدام برای نیاز قبل از عید موثر بود اما بعد از فروردین جوجه ها روی دست تولید کننده ماند. با وجود این بازهم ستاد تنظیم بازار اصرار به افزایش تولید داشت و وزارتخانه هم به صورت دستوری از تولیدکنندگان خواست تولید را افزایش دهند. از طرف دیگر صادرات جوجه یک روزه ممنوع شد و در نتیجه قیمت ها شکست و وضعیت به جایی رسید که حتی جوجه های فروخته شده به اندازه قیمت کارتن و هزینه های معمول تولید جوجه یک روزه نبود. وقتی این اتفاق می افتد هیچ راهی جز معدوم سازی وجود ندارد،جوجه ای که خریدار ندارد باید سریع معدوم شود چون نگهداری اش برای تولید کننده امکان پذیر و مقرون به صرفه نیست.
خریداران خارجی بی اعتماد شده اند
وی به آزادسازی صادرات جوجه های یک روز طی روزهای اخیر هم اشاره می کند و می گوید : طی روزهای اخیر صادرات این محصول آزاد شد اما با توجه به سیاست های مقطعی و غیرپایدار، هنوز هیچ کدام از خریداران خارجی به ما اعتماد نکرده اند و مطمئن نیستند اگر از ما خرید داشته باشند شرایط ادامه خواهد داشت یا ممکن است کشور ما باز هم بدون هیچ اعلام قبلی صادرات را متوقف و آن ها را هم دچار ضرر و زیان کند.
خرید تضمینی در دستور کار قرار گیرد
وی با ارائه پیشنهادی برای گذر از این شرایط می گوید: پیشنهاد ما برای جلوگیری از ضررو زیان تولیدکنندگان و به تبع آن ایجاد ضربه به بازار گوشت مرغ، این است که دولت سیاست خرید تضمینی جوجه یک روزه را در دستور کار قرار دهد و همان طور که مقابله با گران شدن قیمت جوجه یک روزه را پیگیری می کرد. از ارزان شدن بیش از حد قیمت و متضرر شدن تولیدکنندگان هم جلوگیری کند، همچنین به ستاد تنظیم بازار پیشنهاد داده ایم که دولت از مداخلات در تولید و بازار دست بردارد و مدیریت کامل این موضوع به تشکل ها به عنوان نماینده تولید کنندگان سپرده شود، البته حتما دولت باید نظارت داشته باشد.
تولیدکننده و مصرف کننده منتظر یک تصمیم منطقی
با توجه به اظهارنظرهای مطرح شده در این گزارش، باید به چند نکته اشاره کرد. نکته اول این که بدون شک، هم «جلوگیری از ضرر و زیان تولیدکننده» و هم «ضرورت کنترل قیمت جوجه یک روزه و مرغ در بازار» دو اصل مهمی است که باید به آن توجه داشت. در همین باره می توان سیاست های چند ماه اخیر دولت را که به کاهش قیمت جوجه و مرغ در ماه های ابتدایی امسال منجر شده، مثبت ارزیابی کرد، اگرچه طی یک ماه اخیر بار دیگر قیمت مرغ روند صعودی خود را در پیش گرفته است.با توجه به این نکات، راهکار اساسی و دایمی در این حوزه، گرفتن تصمیماتی است که تمام حلقه های زنجیره تولید تا مصرف را شامل شود و علاوه بر مدیریت مقطعی قیمت ها، چشم انداز آینده آن را نیز مد نظر داشته باشد. به نظر می رسد برنامه ریزی دولت برای حمایت از تولیدکنندگان با اقداماتی از جمله کاهش هزینه های دولت و همچنین خرید تضمینی محصولات، می تواند در این حوزه اثرگذار باشد و علاوه بر مدیریت قیمت ها در بازار و جلب رضایت مصرف کننده، تولیدکننده را نیز راضی نگه دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سجادپور- مردی که برای گمراه کردن پلیس، بخشی از نقشه زیرکانه اش پس از وقوع قتل را روی تکه کاغذی نوشته و بر دیوار منزل مسکونی اش (محل جنایت) نصب کرده بود، راز این جنایت را فاش کرد. به گزارش خراسان، عصر روز یک شنبه گذشته، کارآگاهان پلیس آگاهی فریمان در جریان حضور زوج جوانی در این شهرستان قرار گرفتند که طبق اظهارنظر مخبران وضعیت مالی آن ها به طور ناگهانی تغییر کرده است.
مخبران مذکور که احتمال می دادند خودروی خارجی گران قیمت این زوج و اموال داخل آن سرقتی باشد ماجرای مشکوک این زوج را به پلیس گزارش کردند دقایقی بعد کارآگاهان با جدی گرفتن این اطلاعات به سراغ «رسول» رفتند و با کسب مجوزهای قضایی او را مورد بازجویی قرار دادند.
این مرد 34 ساله در حالی که سعی داشت خونسردی خود را حفظ کند درباره مالک خودرویی که رانندگی آن را عهده دار بود به تناقض افتاد اما در عین حال فقط اصرار می کرد همسرش را ببیند. کارآگاهان که به اصرارهای این مرد جوان مظنون شده بودند در بازرسی از داخل خودروی آریزو سه قبضه سلاح شکاری، بیش از چهار میلیون تومان وجه نقد، سکه های طلا، 17 عدد ساعت مچی، بی سیم قلابی و کلت بادی کشف کردند. پیدا شدن این اموال ظن کارآگاهان را بیشتر کرد و احتمال وقوع سرقت مسلحانه یا جرایم خشن دیگر قوت گرفت بنابراین کارآگاهان پلیس آگاهی فریمان به سراغ زن رسول رفتند و او را نیز در منزل خواهرش دستگیر کردند. «زینب» که با دیدن پلیس فکر کرد همه نقشه آن ها برای سرپوش گذاشتن به جنایت لو رفته است تنها با چند سوال تخصصی راز جنایتی وحشتناک در مشهد را فاش کرد.
این زن 33 ساله به کارآگاهان گفت: مردی به نام «محمد-س» با شوهرم دوست بود و به منزل ما رفت و آمد داشت.او پولدار بود و به گفته شوهرم بنگاه معاملات املاک داشت! اما وقتی آن ها به هم می رسیدند همواره بر سر پول و طلب و بدهکاری با یکدیگر مشاجره می کردند تا این که شب شنبه باز هم محمد به خانه ما در بولوار توس آمد و با شوهرم به گفت وگو پرداخت. آخر شب من و دخترم داخل اتاق خوابیدیم تا این که حدود ساعت 3 بامداد با صدای مشاجره آن ها از خواب بیدار شدم و دیدم شوهرم با میل ورزش های باستانی (زورخانه) به سرش کوبید و او را کشت. بعد ما را وادار کرد که وسایلمان را جمع کنیم تا به خانه خواهرم در فریمان برویم.
گزارش خراسان حاکی است، کارآگاهان با شنیدن اظهارات این زن جوان، بلافاصله شوهر او را نیز مورد بازجویی های تخصصی قرار دادند تا این که رسول نیز وادار به اعتراف شد و پرده از راز این جنایت برداشت.
او به کارآگاهان گفت: آن شب به دلیل برخی مسائل خاص و موضوعات مالی با محمد مشاجره کردم. من جوشکار ساختمان هستم و او هم قبلا شاگرد من بود ولی بدهکاری زیادی داشت به طوری که برخی شاکیانش حکم جلب او را گرفته بودند وقتی مشاجره ما بالا گرفت من عصبانی شدم و با میل باستانی او را به قتل رساندم و به همراه خانواده ام به فریمان گریختم. گوشی تلفن همراه محمد را نیز با پاک کردن اطلاعات داخل آن به یک تعمیراتی تلفن همراه فروختم!و سپس سوار بر خودروی آریزوی محمد به خانه خواهر زنم رفتیم که مورد ظن پلیس قرار گرفتم و دستگیر شدم!
بنابر گزارش خراسان در پی اعترافات این مرد 34 ساله، بلافاصله کارآگاهان پلیس آگاهی فریمان، ماجرای دستگیری و اعترافات وی را به پلیس آگاهی مرکز خراسان رضوی گزارش دادند.
با دریافت این اطلاعات و صدور دستوری از سوی سرهنگ محمدرضا غلامی ثانی (رئیس اداره جنایی پلیس آگاهی) گروهی از کارآگاهان در کنار قاضی ویژه قتل عمد مشهد راهی بولوار توس شدند تا حقیقت ماجرا را دریابند. وقتی نیروهای پلیس آگاهی با دستور قاضی احمدی نژاد وارد منزل مسکونی رسول شدند ناگهان جسد خون آلود مرد 41 ساله را مشاهده کردند که داخل پذیرایی افتاده بود و دو میل باستانی خون آلود نیز در کنار جسد قرار داشت. روی دیوار نیز تکه کاغذی خطاب به محمد (مقتول) با دست خط رسول (قاتل) نصب و در آن نوشته شده بود گل ها را آب بده! دوشاخه تلویزیون را از برق بکش! در یخچال بازنماند و ...!
بنابر گزارش خراسان، قاضی ویژه قتل عمد که دریافته بود، این دست نوشته بخشی از نقشه قاتل برای گمراه کردن پلیس است، دستور تحقیقات بیشتر در این باره را صادر کرد تا این که متهمان این پرونده اعتراف کردند: بعد از قتل قصد داشتند چنین وانمود کنند که به مسافرت رفته اند و محافظت از منزل را به «محمد» سپرده اند که در این میان طلبکاران، او را به قتل رسانده اند!
گزارش خراسان حاکی است، در عین حال همسر 33 ساله رسول در بخش دیگری از اعترافاتش گفت: شوهرم قرار بود بعد از رساندن ما به فریمان به همراه یکی از دوستانش به مشهد بازگردد و جسد را به نقطه دیگری انتقال دهد اما با این احتمال که ممکن است به خاطر گرمای هوا، جسد دچار فساد نعشی شود و همسایگان از ماجرای قتل مطلع شوند، نقشه مسافرت را طراحی کرد و آن دست نوشته را به دیوار چسباند!
بررسی های بیشتر در این باره با صدور دستوری از سوی قاضی علی اکبر احمدی نژاد توسط سرگرد حمیدفر(افسر پرونده) درحالی ادامه دارد که مقام قضایی اتهام مشارکت در قتل را به زوج جوان تفهیم کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


یوسف صدیقی- اصلاً شبیه محل زندگی نیست؛ این محل با دیگر مکان ها متفاوت است. کارت می اندازند، مهره جا به جا می کنند و با دست خود خنجر بر قلب زندگی شان می زنند. جایی که پول حرف اول را می زند و اسکناس های تا نشده رد و بدل می شود. معامله گر هستند اما زندگی خودشان را معامله می کنند. گویی یکی از شعبه های بانک در این جا مستقر است که هر دقیقه و ساعت، میلیون ها تومان دست به دست می شود. یکی می برد و دیگری می بازد. این قدر بازی می کنند تا این که یا پولدار شوند یا همه دار و ندارشان را ببازند. بعد از آن هم با جیب خالی و پای پیاده راهی کاشانه شان می شوند. بازی وسوسه انگیزی که سقف خانه خیلی از قماربازها را ویران کرده است؛ یک بازی دو سر باخت. این جا به گفته اهل فن، مکان «انتحاری ها» یا همان قمارخانه است؛ کازینوی های زیرزمینی که بیشتر شب ها در حاشیه و مکان های خلوت شهر برقرار می شوند. از 15 ساله گرفته تا پیرمرد مو سپید کرده در این قمارخانه ها شرکت دارند. فقط حرفه ای ها در این بازی ها شرکت می کنند. قمار بازی تنها یک بازی معمولی که در آن پول معامله می شود نیست. قوانین و اصطلاحاتی دارد.عقربه ها ساعت 20 را نشانه گرفته. به همراه راه بلدمان وارد خانه می شویم که البته یک ساختمان قدیمی در حاشیه شهر بجنورد است. همه چیز بوی قمار می دهد. صحبت ها از جنس برد و باخت است و قانون قماربازها مانند فضای داخل خانه مه آلود و رمزآلود است. فقط قماربازهای حرفه ای حق وارد شدن به این خانه ها را دارند. گاهی پول پارو می کنند و گاهی هم جیب شان مثل رخسارشان رنگ پریده می شود. هر کدام یا به اصطلاح هر گروه با یک بازی مشغول قمار هستند. خانه متعلق به یک نفر است که قمار بازها او را «تلکچی» صدا می زنند. هیچ کس حق زیر پا گذاشتن قوانین بازی را ندارد حتی اگر زندگی اش را ببازد. پول های بازی از 20 هزار تومان شروع می شود و به یک میلیون تومان هم می رسد. میدان دار، یک مرد مو سپید کرده است که اطرافیان او را بی مخ و کله خراب صدا می زنند چون چهره اش خیلی جدی است و اصلاً هنگام قمار پلک نمی زند! البته هیچ کس پلک نمی زند. گاهی سکوت مرگباری فضا را پر می کند و گاهی هم به خاطر باخت سنگین برخی شرکت کنندگان فضا متشنج می شود و تا مرز درگیری پیش می رود و سکوت شب شکسته می شود.
ابتدا خودشان را با دود مواد به اصطلاح شارژ و به نوعی گرم می کنند و بعد از آن وارد گود بازی دو سر باخت قمار می شوند. بیشترین چیزی که نگاهم را به خودش جلب می کند خرافاتی بودن اکثر شرکت کنندگان است. آن ها از هر چیزی از تاس و دستبند گرفته تا حتی رنگ لباس و غیره که به گفته خودشان آمد داشته باشد استفاده می کنند تا مثلاً بخت با آن ها یار شود و پول پارو کنند. قماربازها هیچ وقت قبول نمی کنند که قمار یک بازی بیرحم است چون در یک لحظه هست و نیست ات را از تو می گیرد و خانه آرزوهایت را روی سرت آوار می کند. یکی دیگر از قماربازهای حرفه ای که به گفته خودش زندگی اش را سر قمار گذاشته است میگوید: «به خاطر بازی قمار، زندگی مشترک و همسرم را از دست دادم. البته این موضوع تنها مختص من نمی شود و خیلی ها این گونه هستند. این قدر معتاد قمار شدم تا این که خانه و ماشین ام را سر این بازی بی رحم گذاشتم و همسرم سر این ماجرا از من برید. البته حق هم داشت چون به چه چیزی باید دلش را خوش می کرد؛ به شوهری که حتی حاضر بود لباس تن خودش را هم قمار کند؟ این بار آمده ام سر تنها دارایی ام که گوشی تلفن همراهم است قمار کنم، هر چه پیش آید، خوش آید چون به ته خط رسیده ام».
با گذشت چند ساعت از بازی قماربازها پول های جیب برخی شرکت کنندگان ته می کشد... شب از نیمه گذشته، یا باید میدان را برای رقبا خالی کند یا با گرفتن پول همچنان به قمار زندگی اش ادامه دهد... چندی است که چنین مجالس قماری در خانه های خصوصی در برخی حاشیه های شهر برگزار می شود و به دلیل خصوصی بودن این مراکز احتمالاً حراج زندگی از دید عموم و مسئولان مخفی مانده است؛ مجالسی که افراد زیادی از جمله جوانان را به سوی تباهی کشانده و می کشاند.
مشروح این گزارش را در شماره امروز روزنامه «خراسان شمالی» یا در سایت www.khorasannews.com بخوانید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
.jpg)