با کمک 139 نانوایی ماهانه 3 هزار نان بین فقرا تقسیم میکنیم
گفت و گو با جوان سیستانی که آغازگر پویش نان مهربانی در شهرزابل بوده است و از اتریش هم برایش کمک میفرستند
نویسنده : صالح سیستانی

طرح «نان مهربانی» در سیستان مدتی است که در فضای مجازی مورد استقبال قرار گرفته است و مردم زیادی در این کار خیر به طور مستمر فعالیت دارند. «حسین بنیادی» جوان سیستانی است که آغازگر این پروژه در سیستان بوده است و تمام هدفاش را فرهنگ سازی میداند. دغدغه و ناراحتی او این است که روزگاری تمام مردم سیستان «سفرهدار» بودهاند و فقر و مشکلات تا این حد توی چشم نبوده است اما بعد از مشکلاتی مانند خشکسالی، بسته شدن مرز و نبود کارخانه، وضعیت معیشتی بعضی ازمردم چنان خراب شده است که به نان شب محتاج شدهاند.او تلاش پویش نان مهربانی را این میداند که کمک حداقلی به فقرا بکند. در ادامه گفت وگوی ما با این فعال سیستانی را میخوانید.
پروژه نان مهربانی از کجا و چطور شروع شد؟
مرداد 96 در فضای مجازی متوجه شدم که چنین کاری در یکی از شهرها در حال انجام است و از آن جا ایده گرفتم. بلافاصله موضوع را با چند مسئول از جمله فرماندار زابل مطرح کردم که فقط تایید کردند کار خوبی است! روز بعد برای چاپ بنر نان مهربانی اقدام کردم و صاحب چاپخانه هم وقتی از نیت ما آگاه شد، اولین کمک را انجام داد و برای تبلیغات تخفیف های زیادی به ما داد.
تا الان چه تعداد نانوایی در این طرح مشارکت میکنند؟
هم اکنون 139 نانوایی فعال در این طرح داریم.
از تعداد افراد مستمندی که تحت پوشش هستند، آماری دارید؟
دنبال آمار و ارقام نیستم. تعدادی از مردم در نانواییها پول میدهند و خود نانوایی، نان را به افراد محتاج میرساند که از آن آماری در دست نیست اما به حساب نان مهربانی که شخصا مدیریت اش میکنم، ماهانه پولی معادل مبلغ سه هزار نان واریز میشود و روزانه چهل خانواده از بنده حواله نان دریافت میکنند.
استقبال مردم چطور بوده است و تا چه اندازه از شما حمایت کردند؟
استقبال مردم قابل پیشبینی و باور نبود. روز دوم اجرای این طرح فردی به یک نانوایی مراجعه کرده و با بنر ما مواجه شده بود و هزینه یک ماه نان نیازمندانی را که به آن نانوایی مراجعه خواهند کرد، متعهد شده بود. هم اکنون سیستانی های غیرمقیم و دیگر هموطنان از تهران، اصفهان، کرج، مشهد و بسیاری از شهرهای ایران و حتی از کشور اتریش به ما کمک میکنند.
رقمی از میزان کمکهای مردمی هم دارید؟
تعدادی از نانواییها تا ماهی یک میلیون تومان هم کمک جمعآوری کردهاند. آمار دقیقی از این نانواییها نیست اما در این دو سال به حساب ما بیش از 100 میلیون تومان کمک شده است اما تاکید میکنم فرهنگ سازی مهم است. چه یک یا چه صد قرص نان.
چطور فعالیت شما در کشور دیده شد و به شبکه 3 دعوت شدید؟
از طریق فضای مجازی، یکی از فعالان اجتماعی با نان مهربانی آشنا شده بود و با معرفی ایشان و رصد تهیه کننده برنامه صبحگاهی شبکه سه که از فعالیتهای ما انجام شد به این برنامه دعوت شدم.
شغل شما چیست و آیا این فعالیتها مانع رسیدگی به امور شخصی شما نشده است؟
متولد سال54 و دیپلم هستم، یک مغازه خدمات رایانه ای دارم و فیلم برداری مجالس را هم انجام میدهم. تلاش میکنم در محل کار این فعالیت خیرخواهانه را هم پیگیری کنم و به شدت دغدغه سیستان و مشکلات اش را دارم. اعتقادم این است انسان اگر هدفش خدمت باشد، نیاز به قرار داشتن در پست و مقامی خاص ندارد. شخصا شاکرم که بی تفاوت نیستم و یک حدیث از مولای متقیان امام علی(ع) را سرلوحه کارم قرار دادهام که میفرمایند: «همانا خدای سبحان روزی فقرا را در اموال ثروتمندان قرار داده است پس فقیری گرسنه نمیماند جز به کامیابی توانگران و خداوند از آنان درباره گرسنگی گرسنگان خواهد پرسید.»
(نهج البلاغه، حکمت328)