
چین: با استقرار موشک های میان برد توسط آمریکا مقابله می کنیم
تعداد بازدید : 201
یادآوری بحران موشکی کوبا به واشنگتن
در طول شش ماه تعلیق پیمان منع موشک های هسته ای میان برد INF، واشنگتن بارها از پایبند نبودن به توافق از سوی روسیه سخن می گفت. اما ترامپ در این مدت چند باری پرسید: چرا چینی ها در این بازی توافق اتمی حضور ندارند؟ برای همین یک روز پس از خروج واشنگتن از این پیمان، مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا از تصمیم کشورش برای مقابله با روند قدرت گرفتن چین در آسیا و استقرار موشک های جدید در شرق این قاره خبر داد. حالا چین میگوید که در برابر استقرار موشکهای میانبرد در آسیا «بی تفاوت» نخواهد ماند. فو کونگ، سرپرست بخش کنترل تسلیحات در وزارت خارجه چین، گفت: «پکن در برابر اقدام آمریکا بیکار نخواهد نشست و اقدامات متقابل انجام خواهد داد». او همچنین به طور مشخص با نام بردن از برخی همسایگان چین، مانند کره جنوبی، استرالیا و ژاپن، از آن ها خواست تا از میزبانی موشکهای کوتاهبرد آمریکا در خاک خود پرهیز کنند و هشدار داد استقرار موشکهای آمریکایی در خدمت منافع امنیت ملی این کشورها نخواهد بود. فو کونگ، گفته است «با توجه به تجربه بحران موشکی کوبا، آمریکا باید احساس پکن درباره استقرار موشکهایش در منطقه را درک کند.» در سال ۱۹۶۲ در واکنش به استقرار سامانههای موشکی آمریکا در ترکیه، مسکو به استقرار موشکهای بالستیک خود در کوبا اقدام کرد. بحران موشکی کوبا، شوروی و آمریکا را در آستانه جنگ اتمی قرار داد.
فراخبر
عبدالباری عطوان:
چین برنده بازی که آمریکا شروع کرد
آزمایش های موشکی دور برد کره شمالی، فصل جدیدی از بحران رو به صعود میان ایالات متحده آمریکا و چین در شرق آسیا را آغاز کرده است. رهبران کره شمالی تصمیم گرفتند که با قدرت ایالات متحده آمریکا را با انجام این آزمایش های موشک های دور برد که می توانند به عمق آمریکا برسند، به چالش بکشند؛ مسئله ای که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا آن را نقض تفاهم هایی دانست که در دو دیدار سران آمریکا و رهبر کره شمالی میان «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در سنگاپور و در هانوی برگزار شد، بر سر آن ها توافق شد.
«عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیل گر مشهور عرب در سرمقاله رأی الیوم نوشت: چین در مقابل اقدام تحریک آمیز جدید آمریکا ساکت نمی نشیند و کت بسته باقی نمی ماند. استقرار این موشک های میان برد و مجهز به کلاهک های هسته ای، امنیت و ثبات و مناطق تحت نفوذ چین را تهدید می کند و بعید نمی دانیم که آزمایش های موشکی کره شمالی غیرمنتظره در چارچوب این واکنش صورت گرفته باشد. جنگ اقتصادی میان چین و آمریکا این روزها وارد مرحله تشدید بی سابقه ای شده است. رهبران چین به تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه های گمرکی بر 300 میلیارد دلار کالای چینی صادراتی به آمریکا پاسخ قوی دادند زمانی که تصمیم گرفتند واردات تولیدات کشاورزی آمریکا را متوقف کنند و ارزش واحد پول خود را برای افزایش حجم صادرات به کشورهای دیگر جهان پایین بیاورند؛ موضوعی که باعث شد ترامپ چین را به دستکاری ارزی متهم کند. بازارهای مالی آمریکا روز دوشنبه بیش از 3 درصد از ارزش خود را به دلیل فروپاشی مذاکرات چین و آمریکا برای حل مسائل اختلافی به شکل مسالمت آمیز از دست دادند و شاخص بازار سهام آمریکا نیز نزدیک به هزار واحد سقوط کرد و در نهایت نیز بازار بورس با خسارت 800 واحدی بسته شد. واکنش انتقام جویانه بزرگ تر چین پایان سلطه دلار بر بازارهای مالی جهانی از طریق چشم پوشی از آن به شکل سریع و جایگزین کردن آن با یوان طلایی است که حجم معامله با آن هم اکنون نزدیک به 10 تریلیون رسیده است و کشورهای مختلف از جمله روسیه، هند، پاکستان، ترکیه، ایران، ونزوئلا و برخی از کشورهای عربی از آن به عنوان ارز جایگزین استفاده می کنند و برخی کارشناسان بر این باورند که پایان سلطه واحد پول آمریکا و جایگزینی آن با همتای چینی اش طی پنج سال رخ خواهد داد.