
دادگاه
تعداد بازدید : 236
مجادله بر سر متهم غایب در هفدهمین جلسه دادگاه سرمایه
هفدهمین جلسه دادگاه سرمایه دیروز در شرایطی برگزار شد که عمدتا به استماع دفاعیات وکیل متهم علیرضا حیدرآبادی پور (مدیرعامل سابق) و ضیایی قائم مقام بانک سرمایه در سال 94 اختصاص داشت. ضیایی در اظهاراتی که مشابه آن کمتر در جلسات قبلی مطرح شده است، به صراحت دریافت مبالغ و منتفع شدن از امضای قراردادهای پرداخت تسهیلات و ضمانت نامه را پذیرفت. حیدرآبادی پور نیز، مدیرعامل سابق این بانک ( از بهمن 94 تا خرداد 95) بود که هم اکنون متواری است. نماینده دادستان پیشتر گفته بود که حیدرآبادی پور در اسپانیا دستگیر شده و کارهای لازم برای بازگرداندن او به ایران، در حال انجام است. او در موضوع اعطای برخی تسهیلات سوخت شده و همچنین تهاترهای مسئله دار، متهم است.در دادگاه دیروز، وکیل حیدرآبادی پور، گفت: موکل من متواری است شاید دلیل خروج او از کشور ترس از مجازات بود و نمیشود این را از دید منفی بررسی کرد. او سابقه ۳۰ ساله و تحصیلات دکتری دارد و بعید به نظر میرسد به خاطر ۴۶۰ میلیون تومان حیثیت خود را از بین ببرد. وکیل متهم حیدرآبادی پور گفت: گفته میشود که موکل من در تصویب تهاتر و ۱۰۰ میلیارد تومان نقش داشته اولا مشخص نیست دقیقا او چه تقصیری داشته است و این که ۱۰۰ میلیارد تومان را تصویب کرده و به بانک سرمایه ضرر زده از این چه نفعی برده است.
ارتباط حیدرآبادی پور با شبکه عنکبوتی فساد
قهرمانی، نماینده دادستان در پاسخ گفت که «در خصوص او مطالب زیادی وجود دارد و البته به دستور برخیها از کشور خارج شد». وی تصریح کرد که حیدرآبادی پور در موضوع اعطای ضمانت نامه قیر که هنوز تسویه نشده، موثر بوده است. نماینده دادستان گفت: دست متهم حیدرآبادی پور به همراه امامی و بخشایش در یک سفره بوده و او مدیرعاملی است که با تیم شبکه عنکبوتی فساد مرتبط بوده و کار میکرده است.گفتنی است، بخشایش مدیرعامل (در سال 91) و عضو هیئت مدیره (تا سال 95) بانک سرمایه بوده و امامی نیز از افراد نزدیک به غندالی (مدیر صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان سهامدار اصلی بانک سرمایه و همچنین مدیرعامل این بانک در سال 93) و متهم پرونده است.
اعتراف متهم به تحصیل مال نامشروع
در ادامه متهم یاسر ضیایی در جایگاه حاضر شد. او که ازیکی از شرکت های زیرمجموعه صندوق فرهنگیان در سال 94 به بانک سرمایه آمده و به عنوان قائم مقام فعالیت کرده، بسیاری از اتهامات و تحصیل مال نامشروع را پذیرفته است. ضیایی به صراحت گفت: طی دو قرارداد تسهیلات به مبلغ دو فقره ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات نقدی و ۴۰ میلیارد ضمانت نامه تصویب کردیم که امضا کردم و منتفع هم شدم. طبق گفته نماینده دادستان، ضیایی بابت کارچاق کنی در ارائه تسهیلات و ضمانت نامه به متهمان امامی و حسین هدایتی، علاوه بر مبالغ کلان نقدی بی ام و و ملک نیز دریافت کرده بود. متهم گفت که این موارد را رد مال کرده اما نماینده دادستان تصریح کرد که در این پرونده هنوز هیچ رد مالی صورت نگرفته است.