
انتخابات
تعداد بازدید : 116
تدارکات جدید 2 جریان سیاسی برای انتخابات
ابعاد فعالیت انتخاباتی اصولگرایان و اصلاح طلبان، ظهور و بروز بیشتری در اظهارات فعالان 2 جناح پیدا کرده است
نشست های رسمی و غیررسمی احزاب و جریان ها تنور انتخابات را روشن کرده است و طیف های مختلف سیاسی که مشغول برنامه ریزی برای حضور پرقدرت در ماراتن اسفندماه بهارستان هستند برای رقبا خط و نشان می کشند. تا این جای کار هیچ جریانی سخن از ائتلاف هم به میان نیاورده تا از ظرفیت های درون جریانی خود برای تصاحب کرسی های بیشتر استفاده کند.
اصولگرایان؛ تلاش برای کاهش تشتت
جریان اصولگرا بعداز انتخابات 84 با عدم انسجام درونی و تعدد فهرست های انتخاباتی روبه رو بوده است. این موضوع با درگذشت بزرگانی مانند آیت ا... مهدوی کنی، عسگر اولادی و... تشدید یافت. آن گونه که از این جریان خبر می رسد، شورای وحدتی میان احزاب اصولگرا شکل گرفته است که سعی دارد با جمع کردن طیف های مختلف فهرست های خود برای مجلس را یک کاسه کند. حتی حمیدرضا ترقی از چهره های مطرح اصولگرایان جبهه پایداری نیز به توصیه آیت ا... مصباح یزدی در جلسات شورای وحدت اصولگرایان شرکت می کند. فعالیت های جدید قالیباف و جمعیت پیشرفت و عدالت هم از سوی دیگر گمانه زنی ها درباره فعالیت مستقل این طیف را مطرح کرده بود اما آن طور که ترقی می گوید «قالیباف در درون جبهه متحد نیروهای انقلاب فعالیت میکند و خود او در جلسات شورای وحدت حضور دارد» .ترقی همچنین خبر داد که آقای مصطفی میرسلیم هم به نمایندگی از حزب مؤتلفه در جلسات این شورا حاضر می شود. غلامعلی حدادعادل عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب هم، به اصولگرایان توصیه کرد که «امسال برخی برای رضای خدا احساس تکلیف نکنند» و «فداکاری کنند» تا زمینه برای رسیدن به گزینه یا گزینه های مشترک هموار شود.
اصلاح طلبان؛ کثرت در عین وحدت
جریان اصلاحات نیز در تلاش است که به صورت مستقل از جریان های سیاسی دیگر و بدون ائتلاف با اعتدال گرایان وارد عرصه انتخابات شود. در همین زمینه، محمدعطریانفر از چهره های برجسته حزب کارگزاران هم درباره انتخابات پیش رو معتقد است که اصلاح طلبان باید با نیروهای خود و به شکل «مستقل» حضور پیدا کنند و با توانمندی های ذاتی خود وارد عرصه رقابت ها شوند. او که با خبرآنلاین گفت و گو می کرد در عین حال گفت که «اگر در روند حضور مستقل اصلاح طلبان دچار مشکل شوند و از عرضه نیروهای 100درصدی خود محروم شدند، می توانند در این سیاست تجدیدنظر کنند.» اما اصلاح طلبان با یک مشکل درونی هم روبه رو هستند. از دوره های گذشته انتخابات، برخی احزاب و شخصیت های برجسته اصلاحات به فعالیت شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان به عنوان نهاد اصلی تعیین سیاست های انتخاباتی انتقاد داشتند و تا مرز تشکیل پارلمان اصلاحات هم رفتند که به این دور از انتخابات نرسید. حضور هماهنگ یا مستقل برخی از این احزاب در انتخابات به عنوان یکی از مسائل پیش روی اصلاح طلبان پیش بینی می شود. براساس نتایج نظرسنجی حزب ندای ایرانیان میان اعضای خود، بیش از 60درصد موافق حضور حزب متبوع خود به انتخابات مجلس با پرچم حزبی و مستقل از جریان های سیاسی هستند.
برنامه ریزی احمدی نژادی ها برای مجلس؟
از سوی دیگر چندی پیش برنا در خبری به نقل از منابع نزدیک به رئیس جمهور سابق از «تدارک گسترده احمدی نژاد و طیف بهار برای انتخابات مجلس» خبر داد و ادعا کرد که خود او نیز احتمالا در این ماراتن ثبت نام خواهدکرد. این گزارش در ادامه ادعا کرد که این طیف قصد ائتلاف با هیچ کدام از جناح های سیاسی را هم نخواهد داشت. با این حال حسن بیادی دبیرکل جمعیت آبادگران در گفت و گو با مثلث، احتمال نامزدی خود احمدی نژاد در مجلس را رد کرد.