به بهانه پست مهراب قاسم خانی درباره قبل و بعد از درمان کم کاری تیروئید
تعداد بازدید : 96
کاهش عوارض تیروئید با درمان و تغییر سبک زندگی
به تازگی مهراب قاسم خانی در پست اینستاگرامی اش با انتشار عکس قبل و بعد از درمان، از بیماری تیروئید و درمانش خبر داده است . او به این نکته اشاره می کند که بدون دلیل خاصی دچار عوارضی مانند دردهای عضلانی، کاهش تمرکز و افسردگی شده است، نشانه هایی که حکایت از کم کاری تیروئید دارد.به همین مناسبت به عوارض این بیماری اشاره می کنیم . این که نباید از دیدن اضافه وزن، درد و ضعف و... ناامید شد بلکه بر عکس رعایت سبک زندگی سالم و رژیم غذایی در این مواقع اهمیت بیشتری پیدا می کند و می تواند فرد را به بهبود نزدیک تر کند.تیروئید غده ای کوچک در ناحیه گردن و مسئول ترشح دو هورمون مهم T3 و T4 است. هورمون های ترشح شده توسط تیروئید از طریق جریان خون در سراسر بدن حرکت و وظایف مهمی چون متابولیسم بدن را کنترل می کند.
علایم کم کاری تیروئید
یبوست
افسردگی
تغییر در چرخه قاعدگی ( در خانم ها)
ریزش مو
خشکی پوست و مو
حساسیت زیاد در مقابل سرما
بزرگ شدن غده تیروئید (گواتر)
ضربان قلب آهسته
افزایش یا کاهش بی دلیل وزن
استرس بیش از اندازه
اختلالات اشتها
پرخاشگری و عصبانیت در بیشتر مواقع
این بیماری در صورت درمان نشدن می تواند منجر به بیماری های حاد قلبی، درد مفاصل، ناباروری و چاقی شود. همچنین این اختلال در دوران بارداری از توسعه مغز جنین جلوگیری می کند. سطوح پایین هورمون تیروئید بسیار خطرناک است ومی تواند منجر به مرگ شود. معمولا اختلالات مربوط به غده تیروئید با یک آزمایش ساده خون قابل تشخیص است و با داروهای هورمونی درمان می شود.
درمان کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید با جایگزین کردن هورمون تیروئید درمان می شود. قرص های تیروئید که همان هورمون تیروئید T4 هستند، معمولاً به صورت خوراکی یک بار در روز و با شکم خالی استفاده می شوند. در بهترین حالت خوب است قرص تیروئید را صبح ها یک ساعت قبل از صبحانه بخورید. معمولاً پس از شروع درمان در عرض دو هفته بیمار احساس بهبودی می کند ولی برای برطرف شدن کامل علایم گاهی تا چند ماه فرصت لازم است. تغییر دوز دارو باید حتماً زیر نظر پزشک باشد و سرخود نباید دارو را قطع یا کم و زیاد کرد.پزشک وقتی داروی تیروئید (لووتیروکسین) را شروع می کند معمولاً شش هفته بعد، آزمایش مجدد می نویسد تا دوز مناسب دارو را پیدا کند. وقتی دوز مناسب داروی تیروئید مشخص شد، بیماران می توانند سالانه آزمایش بدهند. گاهی اوقات براساس شرایط بیمار، لازم است دوز دارو تغییر کند که این کار با توجه به آزمایش و توسط پزشک انجام می شود. مثلاً گاهی بیماری تیروئید تشدید می شود یا در شرایط حاملگی لازم است دوز دارو را افزایش دهیم. مصرف بعضی داروها مثل قرص های کلسیم، آهن و آنتی اسیدهای حاوی آلومینیوم می تواند در جذب اختلال ایجاد کند و باید با رعایت زمان مناسب از قرص تیروئید استفاده شوند.
سبک زندگی سالم
مصرف سبزی ها را فراموش نکنید: مصرف سبزی ها به خصوص از خانواده چلیپایی ها مفید است .
تمرین منظم انجام دهید: تمرین منظم و کافی ( نه کم و نه زیاد) برای بیماران مفید است. وزن سالم خود را حفظ کنید. استرس خود را کنترل کنید.