
گروه ادب و هنر- «زنده باد زندگی» برنامه صبحگاهی شبکه 2 سیماست. فصل هفتم این برنامه، هر روز از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:50 با اجرای محمد جعفر خسروی روی آنتن شبکه 2 می رود. دیروز، هفدهم مرداد ، سید علی علوی سردبیر روزنامه خراسان و مدیر بنگاه رسانه سرمایه گذاری آخرین خبر، به مناسبت روز خبرنگار مهمان این برنامه بود. او 39 ساله و دانشجوی دکترای علوم ارتباطات است. علوی در این برنامه درباره پیشینه و سابقه روزنامه خراسان که حالا فراتر از یک روزنامه محلی و منطقه ای در ابعاد ملی عمل می کند، روزهای سخت رسانه های مکتوب و بقای آن ها در این شرایط سخن گفت که در ادامه قسمتی از این گفت و گو را می خوانید.
قدمت 110 ساله روزنامه خراسان
در ابتدای این گفت و گو از شهید محمود صارمی، خبرنگار شهید که روز خبرنگار به احترام سالروز شهادت او در مزار شریف افغانستان به این عنوان ثبت شده است، صحبت به میان آمد و بعد هم نوبت به خراسان رسید. خراسان بزرگ و بعد هم روزنامه خراسان. سید علی علوی درباره قدمت روزنامه خراسان و هفتاد سال انتشار مستمر آن گفت: «روزنامه خراسان 70 سال انتشار مستمر دارد اما سبقه جریده خراسان به سال 1287 می رسد یعنی بیشتر از 110 سال. در واقع روزنامه خراسان، قدیمی ترین جریده ای است که همچنان منتشر می شود». وی درباره سابقه خود وشروع فعالیتش در روزنامه خراسان گفت:« از سال 1384 در روزنامه خراسان مشغول شدم البته قبل از آن هم در رسانه دانشجویی فعالیت داشتم و پس از آن، وارد روزنامه خراسان شدم».
خراسان صاحب امتیاز فراگیرترین رسانه فضای مجازی
او در پاسخ به سوال مجری درباره مدیریت بنگاه رسانه سرمایه گذاری آخرین خبر و معنای آن، این طور توضیح داد: «ما تقریبا از ابتدای دهه 90 متوجه شدیم که رسانه های نوین، بسترها و پلتفرم های جدید در راه اند لذا جزو معدود بنگاه های وارد شده به رسانه های نوین اپلیکیشن ها و فضای مجازی هستیم. هم اکنون موسسه خراسان صاحب امتیاز فراگیرترین رسانه فضای مجازی (مجموعه اپلیکیشن، وب سایت ها و کانال های خبری در شبکه های اجتماعی متعدد) با هشت میلیون مخاطب در کشور است».
موسسه خراسان جزو 4 بنگاه بزرگ رسانه ای کشور
وی در ادامه با اشاره به این که روزنامه خراسان جزو معدود رسانه های خودگردان کشور است که در شرایط فعلی به سختی و بدون هیچ یارانه ای در حال فعالیت است، اضافه کرد: « هم اکنون سی نشریه جدی روزانه( روزنامه) داریم که در تیراژ و تیپ توزیع مناسب، منتشر می شوند. تعداد تیراژ این روزنامه ها در مجموع، حدود 800 هزار نسخه است یعنی زیر یک میلیون و این یعنی یک فاجعه». سید علی علوی ضمن اشاره به گرانی شدید کاغذ در هشت سال گذشته و تاثیر آن بر تیراژ رسانه های مکتوب گفت: «جمع بندی ما این است که وضع، دیگر از این بدتر نمی شود. به این معنا که رسانه های مکتوب خواهند ماند اما به شرطی که خودشان را سازگار کنند. ما بر اساس ارزیابی وزارت ارشاد و معاونت مطبوعاتی جزو چهار بنگاه بزرگ رسانه ای کشور هستیم. قبل از ما سه روزنامه همشهری، ایران و دنیای اقتصاد قرار دارند». خسروی از متصل بودن همشهری به شهرداری تهران و ایران به دولت و از مردمی بودن روزنامه هایی همچون اقتصاد آنلاین و خراسان گفت.
نیروهای جوان در روزنامه خراسان
سید علی علوی در ادامه گفت و گو از میانگین سنی 37 ساله در روزنامه خراسان و از این که در هر دوره، شاهد برگزیده هایی در جشنواره های مطبوعاتی هستند، گفت. او ادامه داد:« تقریبا نفوذ روزنامه خراسان در بلوک شرقی کشور 75 درصد است. این عدد در خراسان رضوی به 89 درصد می رسد. بر اساس آمارسنجی های سالانه به دلیل اعتماد و سبقه، نسبت به سایر رسانه های استان خراسان، نفوذ ما در رسانه های خراسان بسیار بالاست. جالب است بدانید شعار چاپ شده در کنار نشان روزنامه خراسان در سال 1287 این بود: آزادی، آبادی، برادری و برابری».
روزنامه ای با محتوای روزانه 52 صفحه
سردبیر روزنامه خراسان در پاسخ به سوال محمد جعفر خسروی مجری «زنده بادزندگی» درباره تیپ های متفاوت و در عین حال شخصیت عمومی در عین جدی و کاربردی بودن و همگانی بودن در عین تخصصی بودن و حفظ این تیپ ها گفت: «ما اگر در موضوعی بتوانیم ادعایی داشته باشیم این است که یک رسانه اجتماعی هستیم که نبض جامعه را خوب می تواند تشخیص بدهد. ما روزانه حدود 52 صفحه محتوا منتشر می کنیم. البته هشت صفحه آن مختص به روزنامه های استانی است. مردم خراسان، روزنامه را در قطع بزرگ می پسندند اما روزنامه ما در قطع مترویی چاپ می شود».
موسسه خراسان 5 روزنامه وتقریبا 25 رسانه دارد
وی در واکنش به این صحبت مجری که در مشهد، اصولا روزنامه خراسان در کنار میز صبحانه و جزئی از آن است، گفت:«ما جزو معدود روزنامه هایی هستیم که انتشار خانگی داریم و یک سوم تیراژمان به این مورد اختصاص دارد. موسسه خراسان پنج روزنامه وتقریبا 25 رسانه دارد. با وجود این، محوریت فعالیت های ما، بیشتر از نوع درآمدی و هزینه مان هم مربوط به روزنامه است. چون برایمان اهمیت دارد. چشم اندازمان این است که رسانه های مکتوب خواهند ماند اما به اقتضایی. روزنامه ها باید به حوزه های فراخبر تحلیل و به خبرهای محلی توجه کنند. یکی از مزیت های ما در استان این است که روزنامه ما منبع خبرگزاری و مرجع رسانه های دیگر است. لذا چشم اندازمان این است که روزنامه های محلی قوت و قدرت بیشتری خواهند گرفت». او ضمن تایید ادامه یافتن انتشار روزنامه های کاغذی در ایران و دنیا، از آفت تکرار در روزنامه ها و راه های جلوگیری از آن گفت:«در فضای مجازی ایران حدود 30 تا 40 هزار محتوای فارسی از جنس خبر و شبه خبر تولید می شود. هنر رسانه ها دروازه بانی مناسب این خبرهاست یعنی رسانه های آنلاین در حدود 1000 تا2000 و رسانه های پرینتی مانند روزنامه ها 300 تا 400 . نکته ای که می تواند آن ها را به مزیت تبدیل کند شکل دروازه بانی و تحلیل و محتوایی است که روی این خبرها سوارمی شود».
آرمان خراسان، داشتن یک رسانه پاک
سر دبیر روزنامه خراسان پس از اشاره به زندگی در عصر شبه جامعه شبکه ای و رقابت با رسانه های بی هویت و شهروند خبرنگار گفت:« در این عصر، اقتضای ما این است که به تمایلات مخاطب بیشتر توجه کنیم و رسانه هایمان را تعاملی تر کنیم. آرمان ما، داشتن یک رسانه پاک است. لذا سعی کردیم این را در حوزه چهره ها هم رعایت کنیم. این موضوع باید در مقایسه با دیگر رسانه ها سنجیده شود. ما چهار شاخص در ادبیات دینی برای رسانه داریم، عقل وزین که می گوید در خبر باید رویکرد منطقی بر هر چیز دیگری برتری داشته باشد. قول سلیم که به معنی صحت است. حصن حصین به معنای نفوذ ناپذیری در برابر فشارهای درون و برون سازمانی. صدر امین یعنی امانت دار بودن. این چهار ویژگی، پارامترهایی است که در ادبیات رسانه های دنیای مدرن هم تعریف شده اند. امانتداری حرفه ای، دقت، صحت و نفوذ ناپذیری».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


به تازگی یک ویدئو-موسیقی ضد ایرانی به خوانندگی دو تن از خوانندگان خارج نشین منتشر شده که عنوان آن «چهل سال» است و در آن به سیاه نمایی علیه ایران پرداخته شده است. شاعر آن ترانه، رها اعتمادی مجری ضدایرانی شبکه «من و تو» است و براساس گزارش منابع خبری «فائقه آتشین» ملقب به «گوگوش» که یکی از خوانندگان این کلیپ بوده در زمان رژیم ستمشاهی و در حمایت از محمدرضا پهلوی و کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد نیز برنامه اجرا میکرده است. در واکنشی شاعرانه و هنرمندانه به این ترانه ضدایرانی، افشین علا از ترانه سرایان و شعرای معاصر شعری سروده است که طی روزهای اخیر در فضای مجازی بسیار دست به دست شد و مورد توجه قرار گرفت. متن شعر افشین علا در ادامه آمده است:
یه جور میگی چهل ساله
که ما بدبخت و نابودیم
که انگار پیش از اون هرشب
توی کاباره خوش بودیم
***
گمونت ازسر سیری
یه ملت انقلاب کردن؟
بهشت بود و همه باهم
زدن اون و خراب کردن؟
***
یه جور میگی که این چهل سال
پر از کابوسه و بیداد
که انگار پیش از اون مردم
ندیدن گزمه و جلاد
***
ندیدی کاخای شاه و؟
ندیدی چاله میدون و؟
گمونم خوب یادت نیست
جنوب شهر تهرون و
***
ندیدی پهلوی ها رو
کیا آوردن و بردن؟
به جز مونتاژ و عریانی
تو این کشور چی آوردن؟
***
سی میلیون جمعیت داشتیم
همون قدر بشکه های نفت
نه جنگ بود و نه تحریمی
ولی پولا کجا می رفت؟
***
تو جیب اشرف و شاپور
تو کاخ حضرت والا
بله شادی فراوون بود
ولی تو فیلم فارسی ها
***
کی بعد از انقلاب، اول
به این ملت خیانت کرد؟
ترورها رو به راه انداخت
کی ازصدام حمایت کرد؟
***
خلیج فارس ایران و
عرب می گفت کدوم شیاد؟
با شلیک کدوم موشک
هواپیما تو آب افتاد؟
***
ندیدی توی سنگرها
هزاران جسم صدچاکو؟
جوونایی که جون دادن
ندادن یک وجب خاکو؟
***
تو اون روزا نمی خوندی
چرا از فقر و بدبختی؟
چرا شیون نمی کردی
برای کشتن تختی؟
***
به فرضم توی این چهل سال
وطن غرق تباهی بود،
بپرس از غربیا (غربی ها) آیا
مصدق هم سپاهی بود؟!

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه پلاک عزت- آن روزها که هر از گاهی تشییع شهید درآن برپا بود، روستای «بار» بود، حالا میگویند شهر «بار» ، اما ظاهرا مسئولان از شهر بودن فقط عنوان را به این منطقه داده اند. بار با پنج هزار جمعیت متمرکز و هفت هزار جمعیت غیر متمرکزدر حدود 50 کیلومتری شمال غرب شهرستان نیشابور 60 شهید، 8آزاده، 300 جانباز و یک هزار رزمنده دارد و امروز به خود می بالد که شهر و موطن حماسه هاست. سال 1365 حضرت آیت ا... خامنه ای که آن موقع رئیس جمهور بوده اند برای قدردانی از حماسه مردم بار به آن جا سفر می کنند و مشارکت و حضور شجاعانه این مردم در انقلاب و دفاع مقدس را می ستایند. در یک روز گرم تابستانی با هماهنگی های امام جمعه محترم و نیز حجت الاسلام یوسف آبادی روحانی مقیم در بار در جمع تعدادی از خانواده های معظم شهدای این شهر حاضر می شویم تا روایت حماسه ها، خاطرات و دلتنگی های شان را بشنویم. اگرچه به برخی کمبودها وامکانات شهری گلایه دارند اما پیر و جوان این شهر هنوز هم آماده اند تا اگر ندای «هل من معین» سرداده شد، لباس رزم بر تن کنند و در صف اول باشند. در این دیدار صمیمی که در مسجد جامع بار برگزار شد، از شهدا شنیدیم و جان را به زلالی یاد شهدا تازه کردیم.
نوه و پدربزرگ شهید
سید حسن حسینی نوه پسری شهید سید مراد حسینی که در این گفت و گو به ما در آوردن و جابه جا کردن عکس های شهدا کمک می کند. پدربزرگش در دفاع مقدس به شهادت رسیده است. او اما از پدربزرگ شهیدش چندان نمی داند. یکی از حاضران کهن سال که از بیشتر شهدای شهر بارخاطره دارد، درباره شهید سید مراد حسینی میگوید: آقای سید مراد قبل از جنگ تحمیلی، در فعالیت های انقلابی هم حضور فعال داشت تا این که در دفاع مقدس به شهادت رسید.سید حسن حسینی نوه پسری شهید سید مراد حسینی است که در این گفت و گو به ما در آوردن و جابه جا کردن عکس های شهدا کمک میکند. پدربزرگش در دفاع مقدس به شهادت رسیده است. اگر چه از پدربزرگش چندان نمیداند اما برگه وصیت نامه او را برای ما آورده است و می خواند: بارها پیش خود می گفتم که ای کاش در عاشورای کربلا می بودم و به ندای هل من ناصر ینصرنی امام حسین(ع) لبیک میگفتم و اکنون می بینم که ایران سراسر کربلا شده است و همه روزها عاشورا و من که مدت ها در این فکر بودم به سوی این جهاد شتافتم و رفتم. . اما ای فرزندان عزیز و همسرم! نکند روزی شما دست از ولایت فقیه کشیده و به فرمان کسی دیگر بشوید.نکند روزی خمینی عزیز که زندگی دوبارهای به ماداده از دست این ملت ناراحت شود ولی میدانم که شما اهل کوفه نیستید...
نسل سومی ها
سید مرتضی رضایی دیگر جوانی است که ما را در این مهمانی شهدا همراهی می کند. خودش را «نسل سوم» معرفی می کند و می گوید: مهم ترین وظیفه من و امثال من تداوم راه شهداست. خیلی شفاف از او که یک کشاورز است می پرسم اگر امروز به تو بگویند باید همین الان برای جنگ با داعش اعزام شوی چه واکنشی خواهی داشت؟ می گوید: الان که می گویم می روم اما نمی دانم اگر واقعا قرار باشد بروم آن موقع چه بشود. امیدوارم آن قدر آمادگی فکری و عملی داشته باشم که بتوانم در میدان جنگ حضور یابم.
72 نفر از جوانان «بار» در فکه
سال 1364 در منطقه فکه در یکی از عملیات ها ما 72 نفر از رزمندگان روستای بار با همدیگر در آن منطقه بودیم. آن جا 3 یا 4 دسته بودیم که همه همدیگر را می شناختیم. خاطرم هست وقت هایی که آزاد بودیم «گوی بازی» که یک بازی محلی است انجام می دادیم. در همان منطقه بودیم که در عملیاتی که انجام شد بسیاری از شهدای «بار» از همان گروه هستند از جمله شهیدان سید مراد حسینی، سید حسین حسینی و...
حاج آقا «میرزا محمد حسینی» از رزمندگان قدیمی و پیش کسوت شهر «بار» است که درباره بسیاری از شهدای «بار» خاطره دارد. دو خواهرزاده، دو پسردایی، دو پسرعمه و یکی از پسرعموهایش در جنگ تحمیلی به شهادت رسیده اند. او که اکنون 84 سال دارد و با همین کهن سالی اش هنوز آرزوی شهادت دارد، در سه عملیات حضور داشته است و وقتی می خواهد از دوستان شهیدش بگوید، بغض می کند.میگوید: در سال 62 به همراه 42 نفر از بروبچه های روستای بار به نفت شهر اعزام شدیم. از آن جا 10 نفر را به خط مقدم اعزام کردند که یکی از آن ها من بودم. همان شب هم باید در یکی از حمله ها شرکت می کردیم که دو نفرمان آن جا به شهادت رسیدند. خاطرم هست 13 تانک سالم در آن حمله به غنیمت گرفتیم. سید خلیل رضوی و سید علی اصغر حسینی دو نفری بودند که در آن حمله به شهادت رسیدند. سید خلیل در آن حمله تیربارچی بود و تا دم صبح پشت تیربارش شجاعانه جنگید تا این که توسط تک تیراندازهای دشمن هدف اصابت قرار گرفت. روی سرش رفتم و دیدم تیرها به سینه اش خورده بود و از پشت شانه اش درآمده بود. پیکر مطهرش را روبه قبله کردم و همان جا به شهادت رسید.
پیکر 2 شهید را به عقب آوردم
حاج میرزا محمد حسینی از آن حمله، خاطرات زیادی دارد و می گوید: صبح روز بعد از عملیات که با پیروزی برای ما تمام شده بود قرار شد پیکرهای شهدا را به عقب برگردانیم که من پیکر سه تن از شهدای خودمان شهید سید خلیل رضوی و شهید سید علی اصغر حسینی و پیکر برادر فرمانده را بر قاطر گذاشتم و به هر زحمتی شد آن ها را به مقر اصلی بازگرداندم.خاطرم هست مسیری که باید تا گیلان غرب طی می کردیم هم زیاد بود و هم پرخطر. دشمن هرازگاهی با توپ به طرف ما شلیک می کرد که قاطر رم می کرد و جنازه شهدا روی زمین میافتاد و باید دوباره آن را روی قاطر می گذاشتم.از سید میرزا محمد می پرسم اگر امروز هم جنگی باشد با این سن و سالت حاضر هستی به میدان جنگ بروی؟ در پاسخ برایم این فراز را می خواند: «تومنون با... و تجاهدون فی سبیل ا... باموالکم و انفسکم ذلکم ان کنتم مومنون ...» در دوران دفاع مقدس همه ما با عشق و روی باز به جبهه ها اعزام می شدیم. الان هم اگر جنگی باشد شک نکنید خواهم رفت. شهادت را از خدا خواستیم اما نصیب مان نشد شاید لایق شهادت نبودیم...
به پسرم می گویم شفاعتم کند
به سراغ پدر شهید سید حسین حسینی می روم. او حاج سید ابراهیم و خنده روست. وقتی از دلتنگی برای سید حسین می پرسم میگوید: مگر میشود دلتنگ فرزند نشد؟ می گویم هر وقت می خواهی با سید حسین حرف بزنی به او چه می گویی؟ می گوید: به سید حسین می گویم من را هم شفاعت کند.درباره فرزندش می گوید: سید حسین فقط 16 سال داشت که به جبهه رفت و شهید شد.وقتی میخواست برود اصرارهای ما برای نرفتن به جبهه فایده ای نداشت. به او می گفتم بگذار 18 ساله بشوی که برای خدمت سربازی به جبهه بروی میگفت: تا دوسال دیگر که نوبت سربازی من بشود شاید جنگ تمام شود و من نتوانم ادای تکلیف کنم.
پیکر سید حسین پس از 8 سال آمد
می گوید: سید حسین در عملیات والفجر یک به شهادت رسید، شهادتش را همرزمانش دیده بودند اما پیکرش پس از هشت سال آمد. به حاج ابراهیم که خودش هم در عملیات خیبر حضور داشته می گویم امروز اگر برای جنگ به حضور فرزندانت نیاز باشد اجازه می دهی آن ها بروند؟ می گوید: چرا نباید اجازه بدهم؟ اگر ما نرویم، آن یکی هم نرود پس چه کسی بایداز مملکت و ناموسمان دفاع کند؟ پس باید تا جان در تنمان داشته باشیم فدایی خاک و وطن مان باشیم.
من ، پدر شهیدم و عمو یوسف شهید
آمنه حسینی فرزند شهید می گوید: زمستان 61 بود که پدرم به جبهه اعزام شد. یادم هست قبل از رفتنش با معلم مدرسه روستا صحبت کرد که من هم به همراه پسر دایی ها و پسر عمه هایم درس بخوانم. سه ماه بعد از آن که رفت، خبر آوردند در عملیات والفجر یک در شلمچه به همراه عمو یوسفم به شهادت رسیده است.من 6ساله بودم و خواهرم 4ساله که پدرم به شهادت رسید. روزی که پیکرش را آوردند به همراه مادر و یکی از دایی هارفتیم معراج شهدا. خیلی گریه می کردم چون می فهمیدم که دیگر بابا ندارم. فامیل هم خیلی به من و مادرم دلداری می دادند. همۀ مردم بار آمده بودند برای تشییع.پدرم و عمو یوسفم با شهید محمد حسین دامنجانی (پسر دایی ام) در جبهه با هم بودند.عمو یوسف که دایم جبهه بود و اصلا نمی آمد. از سال 59 که رفت دیگر برنگشت تا آن که خبر شهادتش را آوردند. گفتند همراه پدر و پسردایی بوده اما پیکرش را پیدا نکرده بودند. پسردایی هم پیدا نشد و مفقود الاثر شدند تا این که سال 67 تکه ای استخوان و پلاک شان را برای مان آوردند. سید یوسف زمان شهادتش 3 فرزند داشت.
سر از آبادان در آورد
همسر شهید سید رضا حسینی ، دختر عمه شهیدان محمد حسین و محمد ابراهیم دامنجانی هم می گوید: شهید دامنجانی پسردایی من بود. 19 ساله بود اما سربازی نمیرفت. می گفت من برای این رژیم خدمت سربازی نمی روم. برای همین شب حنابندانش بود که متوجه شدیم مامورها خانه را محاصره کردند تا محمد حسین را بگیرند.هنوز حنا به دست های داماد نزده بودیم که ریختند توی خانه دستگیرش کنند. مادرش خیلی شجاع بود. چوب بزرگی برداشته بود و مامورها را می زد. محمد حسین هم فرصتی پیدا کرد که فرار کند. چند روز بعد از آبادان پیغام فرستاده بود که من این جا هستم. بعد از مدتی که آب ها از آسیاب افتاد برگشت و رفت سر خانه و زندگی اش.
رضا هم برود من کسی را ندارم
پسرش 6ماهه بود که جنگ شروع شد و محمد حسین تصمیم گرفته بود برود جبهه. به همراه سید رضا (همسرم) آمد خانه ما و مادرشوهرم را صدا کردند تا رضایت بگیرند و بروند. مادر شوهرم می گفت یوسف رفته و مدت هاست برنگشته. رضا هم برود من کسی را ندارم. باید یکی باشد برای دنبالۀ خانواده. محمد حسین می گفت خانواده جای خودش، جنگ جای خودش. من گفتم چه کار کنم با دو تا دختر بچه؟ محمد حسین گفت منم پسر 6ماهه ای دارم. دخترهای رضا و پسر 6ماهه من فرقی ندارند با بقیه که الان پدرهاشان رفته اند جبهه.خلاصه رضایت مادرشوهرم را گرفتند و با هم رفتند جبهه.
یک نشانه
برای ثبت نام اعزام با موتور به سمت نیشابور حرکت کردند که وسط راه تصادف کرده بودند اما هیچ کارشان نشده بود. مادر شوهرم گفت حالا که این طور شده و اصطلاحاً بد آمده نمی خواهد بروید.برگردید سر زندگی و کشاورزی. گفتند اتفاقاً اینکه هیچ کارمان نشده نشانه ای است که خدا می خواهد ما برویم جبهه وگرنه دست و پایمان می شکست.
گوشۀ شالش را تکاند
چند روز بعد برای اعزام ماهم رفتیم نیشابور. خداحافظی کردیم. وقتی قطار راه افتاد مادر شوهرم همان طور که آرام آرام گریه می کرد گوشۀ شالش را تکاند و گفت «من دیگه هیچی ندارم. هرچه داشتم رفت. این ها دیگر برنمی گردند...»بعد از مدتی شوهرم تنها آمده بود مرخصی و چند روزی بود که می خواست برگردد جبهه. گفتم حالا که آمدی دیگر نرو. گفت تو چه کسی را دیده ای که از پشت سر امام حسین (ع) از نیمه راه برگردد؟ من از آن گروه نیستم! حالا میروم و اگر دوباره برگشتم بیشتر می مانم.
شاعر بود
بی بی سارا حسینی همسر شهید سید علی اصغر حسینی می گوید:سال 59 که جنگ تازه شروع شده بود عقد کردیم. بعد از مدتی وسایل مان را هم آماده کرده بودیم که برویم خانۀ خودمان که سید علی اصغر رفت جبهه و ماندگار شد. گاهی می آمد مرخصی، باز برمی گشت. خیلی کم همدیگر را دیدیم. دوسال جبهه بود. از آن جا هم برایم نامه می فرستاد. خیلی اهل شعر و شاعری بود. در نامه ها خاطرات جبهه را می گفت و شعرهای خودش را مینوشت. یکی دو تا از آن ها را هنوز دارم.
می گفت نمی دانم چرا دلم کنده نمی شود
آخرین باری که رفت موقع خداحافظی خیلی کلافه بود. چند بار رفت تا وسط راه و قبل از این که از روستا خارج شود بر می گشت. می گفت نمی دانم چرا دلم کنده نمی شود. شاید آگاه شده بود که این آخرین خداحافظی ماست.از 59 که رفت جبهه تا 61 که شهید شد همیشه در منطقه کردستان بود. از آخرین خداحافظی مان مدت زیادی نگذشت که خبر آوردند در کامیاران به دست کوموله ها به شهادت رسیده است.
بمان می خواهم دامادت کنم
مرضیه حسینی خواهر شهید سید حسن حسینی میگوید: برادرم 18 ساله بود که به عنوان بسیجی داوطلب اعزام شد به جبهه. سه ماه گذشته بود که یک روز آمد، مجروح شده و دستش بسته بود. از دیدنش خیلی خوشحال شدیم اما مادرم بی تابی کرد. چند روز بیشتر نگذشته بود که گفت میخواهم برگردم جبهه. مادرم می گفت بمان، هنوز دستت بسته است. وقتی خوب شدی برو. تو سه ماه رفته ای حالا هم که مجروح برگشته ای به این زودی میخواهی بروی. کار و زندگی ات چه می شود پس؟ بمان می خواهم دامادت کنم.میگفت باید زودتر بروم. اجازه بده بروم، این بار سپاه ثبت نام می کنم و پاسدار می شوم که حضورم در جبهه از سربازی ام حساب شود، فقط بگذار بروم.وقتی دید اصرارهایش به مادر بی فایده است، گفت: توروخدا بگذار بروم. چند شب دیگر عملیات است و اگر نروم از حمله بازمی مانم.خلاصه مادر راضی شد. برادرم در سومار در حملۀ کله قندی به شهادت رسید. همان سال پیکرش را آوردند. بعدها که رفقایش به دیدن ما آمدند میگفتند سیدحسن تکاور بود.
16ساله بود که رفت
طاهره حسینی مادر شهید سید حسین حسینی میگوید: 16ساله بود که رفت جبهه. از مسجد و حسینیه نمیتوانستم جمعش کنم. همسایه ها هم می گفتند پسرت چقدر نمازخوان است.همراه سید رضا و سید یوسف و محمد حسین دامنجانی به جبهه رفت. با همان ها هم در والفجر یک شهید و مفقود الاثر شد تا بعد از هشت سال پلاک و استخوان هایش را برایمان آوردند.ممنونم از خدا که در راه خودش رفت و حتما قبول بوده که رفته. خیلی ها مثل سید حسین بودند و رفتند. در وصیت نامه هم نوشته که اگر شهید شدم گریه نکنی، شیرینی پخش کنی.
مادرم راضی نمی شد
فضه حسینی خواهر شهید سید محمد حسینی میگوید: دخترش هفت روزه بود که گفت می خواهم بروم جبهه. مادرم مخالفت کرد و گفت همسر تو تازه زایمان کرده است. هنوز بچه ات هفت روز است به دنیا آمده. کجا میخواهی بروی؟
گفت دارند نیرو اعزام می کنند برای عملیات. باید بروم. مادرم راضی نمی شد.یک روز بدون این که به کسی چیزی بگوید نامه ای گذاشته بود لب طاقچه و رفته بود. بعدها از اهواز زنگ زد که من آمده ام جبهه. نامه هم می فرستاد برای مان. همان بود که رفت و برنگشت. حتی به همسرش هم نگفته بود. تقریبا 9ماه گذشته بود که خبر شهادتش را آوردند و دخترش 9ساله بود که پلاک و استخوان هایش را برایمان آوردند.در عملیات والفجر 9 در کردستان، برای بسیجی ها سقایی می کرده که با ترکش خمپاره به شهادت رسیده بود و نتوانسته بودند پیکرش را بیاورند.سید محمد برادر ناتنی من بود که بسیار خوش اخلاق بود. شغلش خیاطی بود. همه چیز رو گذاشت و رفت؛ خانه، کار، زن، بچه شیرخواره... نباید بگیم برادر ناتنی که از برادر تنی بهتر بود. مهربانی هایش را هیچ وقت فراموش نمی کنم.
خواهر جان من لیاقت شهادت ندارم
زهرا حسینی خواهر شهید سید محمد حسینی می گوید: برادرم خیلی زود ازدواج کرد. 18 ساله بود که خدا یک فرزند به او داد. وقتی جنگ شد، رفت جبهه که سربازیاش را در جبهه باشد. گاهی می آمد به خانواده اش سری میزد و می رفت. یک سال در رفت و آمد بود. خانمش باردار بود که آمد مرخصی.می گفت یکی از گوش هایم کر شده و نمی شنود. گفتم داداش جان، نرو. تو که مجروح شدی دیگر نمی خواهد بروی. حالا هم که همسرت باردار است، بمان زندگی کن. گفت خواهر جان من لیاقت شهادت ندارم. میروم و برمی گردم.آخرین بار که رفت دو ماه از خدمتش باقی بود که در شلمچه به شهادت رسید.به حضرت ابوالفضل(ع) خیلی علاقه داشت. اسم بچه اولش را گذاشته بود عباس. آخرین بار که می خواست برود جبهه سفارش کرد اگر فرزند توی راهی اش دختر بود اسمش را ام البنین بگذارند که همان هم شد.
شهید سید امیر ا... حسینی
یتیم بود. در خانه مادربزرگش رشد کرده بود. خیلی نمازخوان و اهل قرآن بود.زمانی که تصمیم گرفت برود جبهه سه تا بچه داشت و درحال بنّایی بود. داشت برای خودش خانه می ساخت. نمیدانیم چه شد که یک باره به فکر جبهه افتاده بود. یکی از بچه هایش نوزاد بود. خانه اش هم نیم بند بود که گفت باید بروم. به او گفتیم بچه هایت کوچکند، گناه دارند. خانه ات هم هنوز کامل نشده است. کجا می خواهی بروی؟ گفت مهم نیست. اصلا اصرار نکنید که نمی توانم صبر کنم. جنگ دارد تمام می شود و من هنوز هیچ کار نکرده ام. می روم و اگر برگشتم خانه را تمام خواهم کرد.یک باره همه چیز را رها کرد و رفت. یک ماه بیشتر در جبهه نبود که خبر آوردند شهید شده است.وقتی پیکرش را آوردند همه اهالی بار آمده بودند. خانه اش در و پنجره نداشت. زمستان بود. دل مردم برای خانواده اش خیلی سوخت. آن روز مردم خیلی گریه کردند.
گفت و گوها:سیدصادق غفوریان و محمد لطفی
حضور حضرت آیت ا...خامنه ای درشهر« بار» در سال ۱۳۶۵
شهر «بار» که البته امروز بیش از این که امکانات یک شهر را داشته باشد، بیشتر عنوان «شهر» را با خود یدک می کشد، درد دل های زیادی با خود دارد. حجت الاسلام و المسلمین جواد قائمیان که از یک سال قبل به امامت جمعه این شهر منصوب شده است، درباره افتخارات و حماسه های مردم «بار» می گوید:از مهم ترین افتخارات مردم «بار» این است که مقام معظم رهبری در سال 65 که مسئولیت ریاست جمهوری را به عهده داشتند برای قدردانی از حماسه این مردم که ده ها شهید را تقدیم کشور کردند در «بار» که آن زمان روستا بوده است حضور می یابند و علاوه بر این که این حضور مبارک از جمله افتخارات مردم «بار» به شمار می آید، ایشان درباره مردم و روستای بار می فرمایند: در دوران مبارزات قبل از انقلاب که کمتر کسی به منزل ما رفت و آمد داشت این دوستان ما از روستای بار بودند که به خانه ما می آمدند و به ما سر می زدند.
حجت الاسلام قائمیان ادامه می دهد: در واقع حضور آیت ا... خامنه ای در روستای بار و این تعریف ایشان از مردم بار نشان از دلدادگی و تعلق خاطر مردم بار به اسلام و انقلاب است که برای همیشه سند افتخارات این مردم شریف خواهد ماند.
وی ادامه می دهد: همزمان با انقلاب اسلامی، این مردم روستای بار بودند که مجسمه شاه را از میدان «ایران» نیشابور به پایین کشیدند. همچنین زمانی که مرحوم شهید بهشتی به نیشابور سفر می کنند، عده ای مانع سخنرانی ایشان می شوند که مردم سادات «بار» که آن موقع به «کلاه سبزهای بار» مشهور بودند در دفاع از مرحوم شهید بهشتی برمی آیند و شهید بهشتی سخنرانی اش را انجام می دهد.
60شهید، 8آزاده و 300جانباز
با آغاز جنگ تحمیلی، روستای بار دوباره حماسه می سازد و 60 شهید بزرگوار را تقدیم اسلام و انقلاب می کند ضمن این که وجود 8 آزاده، 300 جانباز و یک هزار رزمنده نیز از شمار افتخارات مردم شهر بار به شمار می آیند.
شوشتری و قاجاریان در یادواره بار
وی می گوید: تاکنون سه یادواره شهدای «بار» برگزار شده است که در اولین یادواره سردار شهید شوشتری سخنرانی می کند، در یادواره دوم نیز سردار شهید مدافع حرم محسن قاجاریان حضور می یابد و یادواره سوم که مهر سال قبل بود با حضور سردار نظری فرمانده سپاه امام رضا (ع) برگزار شد.
شهر«بار» هنوز محروم مانده است
امام جمعه شهر «بار» اما گلایه هایی هم از مسئولان دارد. گلایه هایی از جنس توجه نکردن به کمبودهای شهر بار. قائمیان می گوید: این شهر که در سال های انقلاب و دفاع مقدس حماسه های زیادی را برای کشور رقم زد، پس از جنگ آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفت. او مشکلات شهر بار را این طوربر میشمارد:
-اجازه بدهید از مسیر ورودی به شهر بار بگویم. جاده اتصال به «بار» استانداردهای یک جاده بین شهری را ندارد؛ جاده ای با عرض کم و پرپیچ و خم که در شان مردم این شهر نیست.
-سیمای بار در قواره یک «شهر» نیست و کوچه های خاکی و نامرتب همه در پی کم توجهی مسئولان بوده است که این شهر را دچار یک عقب افتادگی طولانی مدت کرده است.
-بافت فرسوده این شهر یکی از مشکلات جدی ماست. به طوری که تعداد زیادی از خانه های اهالی هم فرسوده و شکل نامناسبی دارد. مسئولان باید شرایطی به وجود آورند که مردم بتوانند با حمایت ها و تسهیلات از خانه های مقاوم و بی خطر بهره مند شوند.
-هنوز در شهر بار که در دل استان خراسان رضوی است مردم از نعمت گاز محروم هستند.
-شبکه فرسوده برق هم از دیگر مشکلات «بار» است. البته مسئولان به تازگی نوید دادند که بودجه تعویض شبکه فرسوده برق تامین شده و درصدد هستند این کار را انجام دهند که امیدواریم هرچه زودتر به نتیجه برسد.
-شهر بار مرکز درمانگاهی ندارد. شهر بار فقط یک مرکز بهداشت دارد که فاقد پزشک شبانه روزی است. مدتی پیش در نیمه های شب یکی از اهالی بار دچار بیماری اورژانسی می شود که متاسفانه تا او را به بیمارستان نیشابور منتقل می کنند در میان راه از دنیا می رود.
-به دلیل خشکسالی و کمبود آب و نبود سیستم های مدرن آبیاری، بخشی از باغ ها در معرض از بین رفتن قرار گرفته است.
- شهر بار با جمعیت 5 هزار نفری محروم از یک مجمع، مرکز فرهنگی و کتابخانه است. مدارس موجود فرسوده است و حتی کف حیاط آن ها خاکی است که کف سازی مدارس از حداقل امکانات به شمار می آید که ما از آن محروم هستیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

درباره این که چه شد که فضای روانی مثبت ایجادشده در اثر بسته جدید ارزی، به یک باره از دیروز فروریخت و روند قیمتها دوباره صعودی شد، حرف بسیار است و تحلیل و جمع بندی سخت. به طور کلی در فضای روانی و احساسی، حساسیتها و واکنشها شدید و غیرقابل پیش بینی است؛ چون برگی که از ساقه و ریشه جدا شده و در باد هر لحظه ممکن است به سویی برود.اما با اطمینان زیادی میتوان گفت که عوامل بازاری خرد و انگیزههای کسب سود را نمیتوان منشأ این تغییر جهت دانست. دلیل هم این است؛ در فضایی که قیمتها کاهشی است و چشمانداز منفی قوی هم وجود ندارد، ریسک خرید، آن هم در قیمتهای مثبت بسیار بالاست از این رو کمتر کسی در این شرایط جرئت میکند سرمایه اش را در معرض ریسک به این بزرگی قرار دهد. شاید افرادی با انگیزههای خاص و به دلیل اعتقاداتشان تصمیم بگیرند بر خلاف موج شنا کنند اما صاحبان سرمایه که دراندیشه سود یا حفظ قدرت خرید دارایی خود هستند هرگز چنین تصمیمی نمیگیرند. حتی قماربازان هم چنین ریسکی نمیکنند!
بنابراین درباره تغییر جهت عجیب بازار از ظهر چهارشنبه باید به موضوعات دیگریاندیشید. مثل خرید هماهنگ و برنامه ریزی شده توسط افراد یا نهادهای خاص؛ مثلا یک شبکه منسجم از محتکران یا عاملان دشمن. دسته اول به مدد هماهنگی و فعالیت شبکهای ریسک خود را کاهش میدهند و دسته دوم هم اصلا دغدغه سود و سرمایه ندارند بلکه اهداف سیاسی دارند از این رو به راحتی در خلاف جهت حرکت میکنند. طبیعتا درباره روایی این فرضیه، بدون شواهد نمیتوان بحث کرد و صرفا میتوان از احتمال وقوع آن سخن گفت ضمن این که شرایط همچنان احساسی است و هرلحظه ممکن است اتفاقات جدید بیفتد و روندهای معکوس آغاز شود. با همه اینها اما، نباید نقش برخی کاستیهای سیاست جدید ارزی را هم نادیده گرفت. شایان ذکر است که سیاست جدید از محل تعمیق بازار ثانویه میتواند به راحتی، عوامل اقتصادی – نه لزوما عوامل سیاسی- را کنترل کند و به بازار ارز در نرخهای زیر هشت هزار تومان تعادل ببخشد. اما این مشروط به آن است که این بازار، «بازار»باشد و عیان و نه نابازار و در پستو.برای توضیح اجازه بدهید مثالی بزنم. وقتی قصد خرید کالایی مثلا خودرو دارید. یا به سایت خودروکنندگان میروید یا در بازار چرخی میزنید و از چند نفر نرخ میگیرید. وقتی میبینید که «تعداد قابل توجهی» از خریداران و فروشندگان، «آزادانه» نرخی را برای این خودرو اعلام میکنند اعتماد میکنید و آن نرخ را به عنوان نرخ بازار میپذیرید. اما اگر حدس بزنید که مبادله واقعی انجام نشده یا عدهای میخواهند نرخ سازی کنند یا انگیزهای غیراقتصادی دارند یا این که تعداد مبادلات به این نرخ بسیار کم باشد، طبیعتا احتیاط میکنید و آن نرخ را برای مبادله خود نمیپذیرید تا اوضاع شفاف شود.بازار ارز و از جمله بازار ثانویه نیز اکنون همین طور است. غیر از مبادله کنندگان دارای مجوز ورود به سامانه، کسی نمیداند که چقدر مبادله انجام شده است و به چه نرخی. اگر این موضوع شفاف اطلاع رسانی نشود و تحت سامانهای عمومی اعلام نشود، درباره مرجعیت یافتن بازار ثانویه – حتی با وجود افزایش حجم مبادلات، تعمیق بازار و یافتن سهم غالب از معاملات- باید با تردیداندیشید.ای کاش بانک مرکزی، به سرعت سامانه سنا را راهاندازی و همچنین سامانهای برای رصد بازار ثانویه توسط عموم هم فراهم کند. وقتی مردم ببینند که افراد و شرکتهای بزرگ آزادانه معاملات خود را بر اساس یک نرخ انجام میدهند به آن اعتماد خواهد کرد اما اگر نبینند به دنبال مراجع دیگر خواهند رفت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

همزمان با آغاز دور جدید تحریم های آمریکا علیه ایران، حیدر العبادی نخست وزیر عراق اظهارات جنجالی را درباره این تحریم ها بیان کرد.العبادی گفته تحریم های آمریکا علیه ایران غیر صحیح و ظالمانه است اما برای حفظ منافع ملت عراق به تحریم ها پایبند خواهد بود!این اظهارات العبادی درحالی بیان می شود که وی ریاست دولت موقت را بر عهده دارد و
می تواند با سکوت توپ را به زمین دولت و مجلس بعدی بیندازد. واشنگتن هم می داند که نخست وزیر دولت موقت معذوریت هایی دارد و اجرای تحریم های آمریکا منوط به تصمیم دولت جدید است. اما سخنان وی نشان می دهد او به شدت به دنبال جلب حمایت های آمریکا از خود برای تصدی دوره دوم یا حتی ناراضی نکردن واشنگتن از خود در صورت ناکام ماندن در نخست وزیر شدن است.قطعا در صلاحیت و اختیار نخست وزیر یک دولت موقت نیست که چنین تصمیم مهمی را به تنهایی اتخاذ کند و این موضوع مهم در این مقطع مهم باید در میان سایر شرکای سیاسی وی نیز مطرح شود.علاوه بر این که العبادی باید پاسخ دهد چگونه وقتی تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران را ظالمانه می داند حاضر به ایستادن در کنار ظالم می شود؟ جمهوری اسلامی ایران از آغاز تشکیل نهادهای حکومتی در عراق جدید و در جنگ فرسایشی عراق علیه داعش در کنار کشورمان ایستاد و حمایت عملی خود را در غیاب برادران! عرب و حتی آمریکا انجام داد. لذا شایسته این است که در این شرایط در کنار ایران قرار گرفت.العبادی اگر نمی توانست در موضوع تحریم ها در کنار کشورهایی مانند روسیه، چین و ترکیه قرار بگیرد و سیاست وقت کشی اتخاذ کند بهتر بود به جای اتخاذ چنین موضع متناقضی آن هم در پایان دوره خود، سکوت اختیار می کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه اندیشه
info@khorasannews.com
قوانین مربوط به تکریم ارباب رجوع و حمایت از حقوق شهروندی، برای مجازات «سردواندن ارباب رجوع»، مجازات اخراج و انفصال از خدمت پیشبینی کرده است. به گزارش خبرگزاری میزان، قوانین کارآمد و مهمی در زمینه تکریم ارباب رجوع و جلوگیری از ایجاد اطاله در مسیر انجام امور اداری وی، وضع شده است. در ماده ۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، مصوب سال ۱۳۸۶، بیان شده است که مدیران و کارمندان دستگاههای اجرایی، خدمت گزاران مردم هستند و باید با رعایت موازین اخلاق اسلامی و اداری و طبق سوگندی که در بدو ورود به اداره متبوعشان ادا کردهاند و منشور اخلاقی و اداریای که امضا میکنند، وظایف خود را به نحو احسن، در راه خدمت به مردم و با درنظرگرفتن حقوق و خواستههای قانونی آنها، انجام دهند.
مصوباتی برای تکریم ارباب رجوع
در بین مصوبههای شورای عالی اداری، چندین مصوبه وجود دارد که درباره رعایت حرمت و تکریم ارباب رجوع است. برای مثال، مصوبهای با عنوان طرح تکریم مردم و جلب رضایت اربابرجوع در نظام اداری، مصوب سال ۱۳۸۱، وجود دارد که توسط این شورا تصویب شده است. در دستورالعمل نحوه تشویق و تنبیه کارکنان، موضوع مواد ۸ و ۱۲ طرح تکریم مردم و جلب رضایت ارباب رجوع در نظام اداری، مصوب سال ۱۳۸۲ و نهایتاً مصوبه شورای عالی اداری، با عنوان بحث حقوق شهروندی در نظام اداری، مصوبه سال ۱۳۹۵ نیز، از دیگر موارد قانونی تکریم ارباب رجوع است. در ماده ۳ فصل سوم مصوبه اخیر شورای عالی اداری، به نام حقوق شهروندی در نظام اداری و با عنوان حق برخورداری از کرامت انسانی و رفتار محترمانه و اسلامی، دستگاه اجرایی موظف شده است که در تمامی فعالیتهای اطلاعرسانی، دعوتنامهها، آگهیها، ابلاغها و هشدارها، از ادبیات محترمانه و غیرتحکمآمیز استفاده کند و همچنین، مکلف است محیط ارائه خدمت، امکانات و تسهیلات مناسب و شرایط حاکی از احترام به مراجعان را فراهم کند و در مکانهای ورودی و خروجی دستگاههای اجرایی، حرمت مراجعان مراعات شود.
ضمانتهای اجرایی
مهمترین ضمانت اجرایی که در قوانین ما، درباره رعایت حرمت شهروندان وضع شده، در قانون رسیدگی به تخلفات اداری مورد اشاره قرار گرفته است و البته، در قانون مجازات اسلامی. قانون رسیدگی به تخلفات اداری نیز، در ماده ۸ خود، رعایت نکردن احترام و حقوق ارباب رجوع را در ردیف تخلفات اداری قرار داده است. در چند مورد از بندهای این ماده قانونی، تخلفاتی ذکر شده است که میتواند مصداق رعایت نکردن حرمت ارباب رجوع باشد. به عنوان مثال، بند یک ماده ۸ قانون رسیدگی به تخلفات اداری بیان می کند که اعمال و رفتار خلاف شئون شغلی یا اداری، ایجاد نارضایتی در ارباب رجوع یا انجام ندادن یا تأخیر در انجام امور قانونی آنها، بدون دلیل، ایراد تهمت و افترا و هتک حیثیت، جزو تخلفات است. پس هرگاه کارمند دولت وظایف محوله خود را در ارتباط با ارباب رجوع انجام نداد یا تعمداً در انجام این وظایف تعلل یا تاخیر کرد و هیچ گونه دلیل یا توجیه قانونی نیز نداشت، عمل وی مصداق تخلف مذکور است. مجازاتهای اداری نیز، برای چنین تخلفی، عبارت اند از: الف: اخطار کتبی بدون درج در پرونده استخدامی، ب: توبیخ کتبی با درج در پرونده استخدامی، ج: کسرحقوق و فوق العاده شغل یا عناوین مشابه حداکثر تا یک سوم از یک ماه تا یک سال، د: انفصال موقت از یک ماه تا یک سال، هـ : تغییر محل جغرافیایی خدمت به مدت یک تا پنج سال، و: تنزل مقام یا محرومیت از انتصاب به پستهای حساس و مدیریتی در دستگاههای دولتی و دستگاههای مشمول این قانون، ز: تنزل یک یا دو گروه یا تعویق در اعطای یک یا دو گروه به مدت یک یا دو سال، ح: بازخرید خدمت در صورت داشتن کمتر از ۲۰ سال سابقه خدمت دولتی در مورد مستخدمین زن و کمتر از ۲۵ سال سابقه خدمت دولتی در مورد مستخدمین مرد با پرداخت ۳۰ تا ۴۵ روز حقوق مبنای مربوط در قبال هر سال خدمت به تشخیص هیئت صادر کننده رأی، ط: بازنشستگی در صورت داشتن بیش از بیست سال سابقه خدمت دولتی برای مستخدمین زن و بیش از ۲۵ سال سابقه خدمت دولتی برای مستخدمین مرد بر اساس سنوات خدمت دولتی با تقلیل یک یا دو گروه، ی: اخراج از دستگاه متبوع، ک: انفصال دائم از خدمات دولتی و دستگاههای مشمول این قانون.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تابستان است و اوج رونق سفرها، سه ماه تعطیلی برای ما همیشه یادآور خاطراتی از سفرهای مختلف است و از دیرباز فصلِ داغِ هندوانه و آب دوغ خیار برای همه ما بهترین فصل سفر هم بوده است. همه ساله در ابتدای تابستان بازار سفرها حسابی داغ می شود و سیل پیامک های تبلیغاتی وسوسه انگیزی در فضای مجازی به راه می افتد و افراد را به تجربه یک سفر با تور تشویق می کند. البته پیشنهاد بدی هم نیست، تورهای مسافرتی هم از جذابیت های خاص خود برخوردارند از جمله این که در سفر با تور دیگر دغدغه اسکان، غذا، رفت و برگشت و ... نداریم، ضمن این که سفرمان هم برنامه مشخصی دارد و می توانیم از زمان به خوبی بهره ببریم. اما نکته ای که خیلی مهم است این است که بیشتر این گونه تبلیغات تورهای خیلی ارزانی را به ما معرفی می کنند که باید مراقب باشیم گول ارزانی آن ها را نخوریم و در انتخاب خود دقت کافی به خرج دهیم . امروز سعی داریم نکاتی را که به شما کمک می کند تا سفر خوبی داشته باشید و اگر به مشکلی برخوردید بتوانید حق خود را مطالبه کنید، با هم مرور کنیم.
کار از محکم کاری عیب نمی کند
اولین نکته ای که باید از آن مطمئن شوید این است که دفتر خدمات مسافرتی مد نظر شما حتما مجوز تورگردانی به نام خودش را داشته باشد، زیرا فقط دفاتری که استانداردهای مجاز را داشته باشند موفق به دریافت مجوز تورگردانی از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می شوند.
این کار امتیاز بزرگی برای شما به حساب می آید چرا که اگر مشکلی پیش بیاید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می تواند آژانس مجوز دار را باز خواست کند و حق تان را به شما بازگرداند.
قبل از خرید تور از تعهدات دفتر خدمات مسافرتی مطمئن شوید ضمن این که حتما باید آژانس قرارداد مربوط به تور را که دارای مهر و امضای آژانس باشد در اختیار شما قرار دهد، در این قراردادها باید نکات مهمی از قبیل تهیه بلیت، نوع وسیله حمل و نقل، زمان رفت و برگشت، ایام اقامت، محل اقامت با ذکر نام و درجه هتل، مدت اقامت در هتل، تعداد اتاق و تخت، وعده های غذایی، بیمه، سرویس های اضافی، مشخصات شما و همراهان تان، تعداد روادیدها در تورهای خارجی و مبلغ قرارداد دقیق و مشخص ذکر شود.
در خصوص هزینه ورودی مکان های دیدنی هم بهتر است توافق کتبی داشته باشید که آیا خودتان باید پرداخت کنید یا جزو قرارداد و در تعهد آژانس است. به خاطر داشته باشید که هر چه جزئیات وظایف آژانس در قرارداد واضح تر باشد در صورت بروز مشکل، پیگیری آن برای شما آسان تر خواهد بود. تاکید می کنم قرارداد حتما باید امضا و مهر آژانس را داشته باشد تا سندیت پیدا کند و در مراجع قضایی و هیئت های حل اختلاف معتبر باشد.
خرید اینترنتی یا رزرو تلفنی تور و پرداخت وجه از طریق اینترنت بدون قرارداد می تواند بزرگ ترین اشتباه شما در این زمینه باشد پس بهتر است قبل از امضای قرارداد و اطلاع از کلیه شرایط و جزئیات تور برای واریز وجه یا رزرو اصلا عجله نکنید و حسابی محکم کاری کنید تا از انتخاب خود پشیمان یا متضرر نشوید.
یکی از کارهای ساده ای که می توانید قبل از انتخاب تور و اقدام به ثبت نام، انجام دهید، سر زدن به درگاه اینترنتی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و نگاهی به فهرست دفاتر دارای مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به نشانی www.ichto.ir/agency است.
منشور حقوق گردشگر نیز چند سالی است که توسط سازمان میراث فرهنگی تدوین شده و در اختیار دفاتر خدمات مسافرتی قرار گرفته است. دفاتر خدمات مسافرتی هم باید آن را در معرض دید مسافران نصب کنند.
منشور حقوق گردشگر شامل تعهدات و وظایف آژانس ها در قبال مسافران است. دریافت خدمات مطلوب، اطمینان از وجود و رویت مجوز آژانس، اطلاع از جزئیات دقیق سفر، حق انتخاب و تصمیم گیری در دریافت خدمات، اطلاع از هزینه پرداختی و خدماتی که در قبال آن دریافت می کند، دریافت یک نسخه از قرارداد، دریافت یک نسخه از برنامه کامل سفر، دریافت رسید بابت هر گونه پرداختی به آژانس، امکان ملاقات و مذاکره با مدیر آژانس برای حل مشکل، دریافت اطلاعات مستند در خصوص افزایش نرخ خدمات و ... جزو حقوق مسافران در این منشور محسوب می شود.
هیچ ارزانی بی علت نیست
رونق سفر با تورهای گردشگری باعث شده عده ای افراد سود جو وارد این کار شوند و با تبلیغات فریبنده و معرفی تورهای ارزان قیمت بسیاری از مسافران را وسوسه و بدون رعایت استانداردهای تعریف شده به برگزاری تور اقدام کنند، این که تورها قیمت های مختلفی دارند مهم نیست، این که هیچ ضمانتی برای ارائه خدمات و کیفیتی که از آن سخن می گویند وجود ندارد مهم است.
برخی از آژانس ها با استفاده از ناآگاهی مسافران حفره های قانونی را در قرارداد باز می گذارند که در صورت بروز مشکل ضرری متوجه خودشان نشود، گاهی ممکن است مکان هتل شما خیلی دور از مرکز شهر یا اماکن توریستی و دیدنی باشد و برای رسیدن به آن مجبور به صرف هزینه شوید، گاهی ممکن است نوع و چگونگی سرو غذا مبهم باشد و آن ها با کیفیت پایینی از شما پذیرایی کنند و جای اعتراض هم نداشته باشید.
همچنین بیمه کردن تمام مسافران از وظایف آژانس است حتما از این نکته مطمئن شوید و حتما بخواهید که این مطلب در قرارداد ذکر شود ، داشتن تور لیدر هم از آپشن های یک تور با کیفیت به حساب می آید، حواس تان باشد تور لیدر( راهنما) شما دارای کارت معتبر از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باشد.
خلاصه این که به تورهای خیلی ارزان دل خوش نکنید چرا که از قدیم گفته اند هیچ ارزانی بی علت نیست.
شکایت کجا بریم؟
اگر به تور تورهای متخلف خوردید برای شکایت به کمیته حل اختلاف و بررسی شکایات سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مراجعه کنید، در آن جا با تشکیل جلسه کارشناسی به شکایت شما رسیدگی و رای لازم صادر می شود. اگر مشکل حل نشد احتمالاً پرونده تان به شورای عالی تجدید نظر ارسال و در آن جا رسیدگی می شود. در فرایند شکایت اگر آژانس مسافرتی که از آن خدمات گرفته اید بی مجوز باشد پرونده تان سرگردان و بی نتیجه می شود چون نه کمیته و نه شورای عالی تجدید نظر هیچ کدام مسئول نیستند. در چنین مواردی و همچنین برای تسریع در روند پیگیری پرونده می توانید از همان ابتدا به مراجع حل اختلاف برای شکایت مراجعه کنید، در این صورت پرونده تان جنبه حقوقی می یابد و در مراجع قضایی به آن رسیدگی خواهد شد.
همچنین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، سامانه جامع ارتباط مردمی به نشانی crim.ichto.ir و سامانه تلفنی 09669را برای اعلام شکایات مردم از اماکن پذیرایی، اماکن اقامتی، دفاتر خدمات مسافرتی و ... در نظر گرفته است که می توانید از این طریق برای اعلام و ثبت شکایت خود به صورت غیر حضوری اقدام کنید.
بلیت شما، قرارداد شما
گردشگر به کسی گفته می شود که به مدت بیشتر از یک ساعت از شهر یا کشور خود به شهر یا کشور دیگری سفر کند . بنا براین تعریف، شما در سفرهای کوتاه مدت و حتی یک روزه خود و بدون تور هم گردشگر محسوب می شوید با این تفاوت که در این گونه سفرها بلیت به منزله قرارداد بین شما و شرکت مسافربری است، حقوق مسافر پشت بلیتی که تهیه می کنید نوشته شده، پس بهتر است برای برخورداری از تمامی حقوق خود حتما از مراکز معتبر بلیت تهیه کنید، به نفع تان هم است که این قرارداد کم حجم را تاپایان سفر نزد خود نگه دارید تا در صورت بروز مشکل بتوانید برای احقاق حق خود از آن کمک بگیرید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بعد از حدود پنج ماه تلاطم در بازار ارز و سکه ، بانک مرکزی ، اوایل هفته جاری از بسته ارزی خود رونمایی کرد. عمده راهکارهای بسته عبارتند از: تبعیت بازار ثانویه ارز از طریق اجبار کلیه صادرکنندگان به ویژه صنایع پتروشیمی و فلزات به عرضه ارز خود ازطریق بازار ثانویه، تثبیت نرخ ۴۲۰۰ تومان ارز دولتی برای کالاهای اساسی و دارو، مجوز خرید و فروش ارز توسط صرافی ها و در نهایت عزم دولت برای مبارزه با فساد و افزایش نظارت برای جلوگیری از رانت های ارزی.
ضمن آن که همه این اقدامات، اقداماتی مثبت و صحیح است و جا داشت که از چند ماه پیش مورد توجه مدیران بانک مرکزی قرار می گرفت تا شاهد این مقدار آسیب به اقتصاد کشور نمی بودیم، اما به نظر می رسد اگر ایرادات این بسته رفع نشود در دراز مدت و حتی میان مدت می تواند آثار سوئی بر اقتصاد بگذارد که به اختصار در این نوشته به آن اشاره می شود.
تعمیق بازار ثانویه و آزاد گذاشتن صنایع پتروشیمی و صنایع فلزی و صادر کنندگان عمده برای فعالیت در بازار ثانویه، آزادی صرافی ها در خرید و فروش ارز، حمایت از کالاهای اساسی و دارو و توجه به قشر آسیب پذیر و اهتمام دولت به اعمال نظارت و مبارزه با فساد و رانت خواری و ایجاد فضای روانی و آرامش بخشی به جامعه از نقاط قوت این بسته است.
آن چه از محتوای بسته و سخنان رئیس جدید بانک مرکزی و نیز سخنان رئیس جمهور در گفت وگوی ویژه خبری برمی آید، دولت به جای حل اساسی و اصولی بحران پیش آمده، عملا به دنبال به تاخیر انداختن آثار این بحران و حفظ ثبات ظاهری بازار و اطمینان بخشی به مردم برای کوتاه مدت است. اقتصاد امروز دنیا اثبات کرده است، راه حل های ایستا و خطی برای رفع یک مشکل چاره ساز نیست. در حالی که دولت ها در ارائه راه حل های اقتصادی برای برون رفت از مشکلات، حتی مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه و تأثیرات آن بر شاخص های اقتصادی را نیز مدنظر قرار می دهند.بسته ارائه شده حتی از منظر اصول اقتصادی نیز دچار ضعف های اساسی است که با هدف ترمیم و اصلاح آن به برخی موارد اشاره می شود.
1 - تجربه ۴۰ ساله بعد از انقلاب نشان داده است که وجود ارز دونرخی» (آزاد و دولتی) امکان ایجاد رانت و فساد را فراهم می کند و امکان نظارت و کنترل به صورت کامل وجود ندارد و این موضوع موجب رشد فساد و رانت خواری خواهد شد و در نتیجه اعتماد عمری و سرمایه اجتماعی کشور را دچار خدشه خواهد کرد. آن چه امروز بیش از تورم و قیمت ارز و دلار مردم را ناراحت و سرخورده می کند، وجود بی عدالتی ها و رانت خواری هایی است که عمدتا به دلیل ضعف سیستم ها و قوانین پیش می آید.
2 - دولت محترم اعلام کرده است که مانع افزایش قیمت ۲۵ کالای اساسی تا پایان سال ۹۷ از طریق تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی، خواهد شد و بر همین اساس به مردم امیدواری می دهد که نگران تورم نباشند. در این خصوص باید بدانیم اقتصاد یک شبکه به هم متصل است. یک کارخانه مواد لبنی نمی تواند صرفا به دلیل تامین ارز دولتی برای علوفه دامی، قیمت محصولات خود را ثابت نگه دارد. وقتی هزینه های زندگی اعم از مسکن، خودرو ، خدمات و ... افزایش یابد، نیروی کار اعم از متخصص و ساده ، هزینه خود را افزایش می دهد . علاوه بر آن هزینه های خرید و نگهداری تجهیزات و دیگر مواد اولیه نیز برای تولید کننده افزایش می یابد بنابراین تولید کننده هم برای حفظ سود سابق اش ناچار به افزایش بهای تولیدات خود است و به تدریج بهای کالاهای اساسی هم در کنار دیگر کالاها افزایش خواهد یافت و پیش بینی می شود در میان مدت شاهد تورم دو رقمی در حدود در۲۰ درصدیا بالاتر خواهیم بود و دولت تنها با افزایش یارانه ارزی از بیت المال می تواند این افزایش تورم را به تاخیر بیندازد.
3 - بسته ارزی با توجه به فهرست بانک مرکزی که شامل 25 کالا برای دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی است در میان مدت، اقتصاد بخش کشاورزی و دامی را با رکود و مشکلات سنگین مواجه خواهد کرد و تعطیلی و رکود کشاورزی و دام داری و صنایع وابسته را به دنبال خواهد داشت. برنج، چای، گندم، جو،ذرت،حبوبات، دانه های روغنی، شکر، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و روغن های خوراکی از جمله کالاهایی هستند که مشمول دریافت ارز دولتی برای واردات می شوند. پیش بینی می شود با توجه به تورم ایجاد شده (که از هم اکنون چهره خود را نشان داده است) ، از یک سو هزینه های تولید در بخش کشاورزی و دام داری و صنایع غذایی افزایش خواهد یافت و از سوی دیگر این بخش حق افزایش قیمت های خود را به دلیل یارانه ارزی نخواهند داشت بنابراین به تدریج تولید داخل کاهش می یابد و نیاز کشور بیشتر از طریق واردات تامین می شود. عقلانی نیست وقتی هزینه های تولید افزایش یافته است و همان محصول با ارز دولتی و قیمتی به مراتب ارزان تر وارد کشور می شود، تولید کننده با همان قیمت به عرضه ادامه دهد بنابراین به کاهش تولید یا توقف آن مبادرت می کند و این یعنی وابستگی کشور در تولید کالاهای اساسی.
4 - هرچند بازار و مکانیسم عرضه و تقاضا برای کشف قیمت ارز (و حتی دیگر کالاها) مکانیسمی علمی و مورد قبول و اجماع خبرگان اقتصادی است اما تجربه های مکرر نشان داده است که اگر ملزومات و پیش نیازهای این بازار فراهم نباشد، اهداف مد نظر محقق نخواهد شد. پیش بینی می شود بدون حضور دولت و بانک مرکزی و بازار گردانی آن، ارز در قیمتی بالاتر از قیمت واقعی خود داد و ستد خواهد شد و در نهایت بازار سکه و کل اقتصاد را به دنبال خود خواهد کشاند. دولت نمی تواند از زیر بار تعیین قیمت ارز در بازار ثانویه شانه خالی و با شعار اقتصاد آزاد، این بازار را به حال خود رها کند. الگوهای بازار آزاد و کاهش حضور دولت و قدرت بانک مرکزی، نسخه های تاریخ گذشته ای است که بیشتر به یک ژست سیاسی شبیه است تا یک راهکار اقتصادی و در دولت هایی که خود طراحان و مروجان این سیاست ها هستند امروز بدان عمل نمی کنند یا حداقل الزامات قانونی و نهادهای مورد نیاز را تامین و تقویت کرده اند. پیش بینی می شود بازار ثانویه به رغم تعمیق آن، بدون بازار گردانی هوشمندانه بانک مرکزی نمی تواند در جهت ثبات بازار ارز و پیشگیری از حباب قیمتی آن حرکت کند.
5 - بخشی از اقتصاد ما متاثر از موضع گیری ها و سیاست ها و اقدامات دیگر کشورها به خصوص آمریکا و اتحادیه اروپاست. اظهارات اخیر ترامپ و اقدام وی در بازگرداندن بخشی از تحریم ها نشان از یک جنگ تمام عیار اقتصادی دارد. این بسته راهکارهای لازم را برای تقابل با اقدامات احتمالی دشمنان خارجی تدارک ندیده است. باید تمهیداتی اندیشیده شود که با یک موضع گیری خارجی، شاخص های بازار ارز و سکه دچار تلاطم نشود که احتمال تحقق آن در مدل ارائه شده کم است.
به طور خلاصه اجرای این بسته در کوتاه مدت ممکن است یک فضای روانی در جامعه ایجاد کند و موجب ثبات نسبی بازار ارز در قیمت های کشف شده در بازار ثانویه شود اما در میان مدت موجب افزایش تورم و رکود و آسیب در بخش کشاورزی و صنایع غذایی و کالاهای اساسی خواهد شد و در دراز مدت، مشکلات موجود را در حجم گسترده تری موجب می شود و نسخه دایمی و اصولی برای برون رفت از آسیب های اقتصادی کشور نیست اما می توان با یک نگاه سیستمی و جامع و رفع نواقص و تبدیل تهدید تحریم به فرصت، این بسته را ارتقا بخشید. از آن جا که هدف همه در این برهه حساس، باید کمک به دولت باشد، هر نقدی نیز باید همراه راه حل باشد و نگارنده نیز در مجالی دیگر به ارائه راهکارها می پردازد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

وزیر کار به رغم عبور از استیضاح نافرجام اواخر سال گذشته و در شرایطی که جلسه استیضاح مملو از حواشی، ادعاهای عجیب و اتهامات موافقان و مخالفان علیه یکدیگر و وزیر کار بود، اینبار نتوانست از سد استیضاح عبور کند و مجبور شد پس از پنج سال سکان داری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را ترک کند.حجم ادعاها و افشاگریهای مطرح شده در این جلسه به حدی بود که رئیس مجلس از هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان خواست ظرف دو هفته به این موضوع رسیدگی و نتیجه را گزارش کند.به گزارش خراسان به رغم آن که برخی نمایندگان اعتقاد داشتند استیضاح علی ربیعی باید ابتدا به کمیسیون تخصصی میرفت و در صورت دست نیافتن به نتیجه در دستور کار قرار میگرفت این طرح استیضاح صبح روز گذشته به عنوان اولین دستور مجلس قرائت شد اما به دنبال آن رئیس مجلس برای نیم ساعت تنفس اعلام کرد تا در جلسه غیر علنی به این اما و اگرها رسیدگی کند و یک تصمیم واحد درباره آن گرفته شود.
11 نماینده موافق استیضاح پشت میکروفن قرار نگرفتند
پس از گشوده شدن درهای مجلس به روی خبرنگاران پارلمانی، تنش و هیاهوی نمایان در صحن گویای آن بود که این جلسه با حاشیههایی همراه بوده است به طوری که 11 نماینده موافق استیضاح در اعتراض به هیئت رئیسه حاضر نشدند پشت میکروفن قرار بگیرند.
بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با حضور در جمع خبرنگاران پارلمان دراین باره گفت: در قضیه استیضاح آقای ربیعی کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون رسیدگیکننده به طرح استیضاح باید جلساتی را در این خصوص برگزار میکرد و البته رئیس کمیسیون اجتماعی اعلام کرد کمیسیون اجتماعی نتوانست سر وقت جلسه تشکیل دهد.وی افزود: اتفاق بدی که در صحن علنی مجلس افتاد، این بود که این دوستان باید در موافقت با استیضاح و مخالفت با ربیعی صحبت میکردند اما این آقایان پشت تریبون مجلس نیامدند و به نظر بنده کار خوبی نکردند.به گفته نعمتی این افراد که برای صحبت در قالب موافق و مخالف استیضاح ثبت نام کرده بودند در دقیقه 90 دچار تردید شده بودند و نمیخواستند صحبت کنند وهمین امر موجب اعلام تنفس 30 دقیقهای جلسه علنی شده بود.
آغاز جلسه بدون حضور وزیر
در آغاز جلسه علی رستمیان نماینده موافق استیضاح پشت تریبون قرار گرفت اما علیرضا محجوب نماینده مخالف استیضاح مقابل جایگاه هیئت رئیسه ایستاده بود و با صدای بلندتذکر داد که نبودن وزیر در جلسه استیضاحش خلاف آیین نامه است.این اعتراض از سوی لاریجانی با بیان این مطلب که «هیچ کجای آییننامه صراحتی برای آغاز جلسه استیضاح با حضور وزیر استیضاح شونده ندارد» بی پاسخ نماند. وی خطاب به این نماینده گفت: آییننامه هیچ صراحتی ندارد بنابراین وزیر باشد یا نباشد استیضاح باید آغاز شود بنابراین لطفا آقای رستمیان مطالب خود را بیان کنید. به دنبال آن دقایقی بعد علی ربیعی به همراه رضا انصاری معاون منابع انسانی رئیسجمهور و جمعی از دولتمردان وارد صحن علنی مجلس شدند.
ادعای شام شاهانه 900 میلیونی
رستمیان در اعلام نظر خود به عنوان موافق استیضاح اشاره به 900 میلیون تومان هزینه همایش و مهمانی شاهانه محسنی بندپی (رئیس سازمان بهزیستی) داشت و اظهار کرد: آیا کارگری که به خاطر او اشک میریزید و آیا معلولی که عصا و ویلچر ندارد، از این سفره شاهانه استفاده میکرد و شما به آن واکنش نشان دادید؟سپس دیگر مخالفان وموافقان استیضاح برای ارائه استدلال خود حضور یافتند. تمرکز عمده موافقان بر شرکتهای شستا بود و برخی نیز اقدامات ربیعی همچون گریستن وی را شبیه به«شوی تلویزیونی»خواندند. اما بحث و تنش زمانی میان موافقان و مخالفان بالا گرفت که صحبت از بگم بگمها به میان آمد.این اظهارات تا آن جا ادامه یافت که طبق اظهار برخی نمایندگان چون نگهبان سلامی مجلس در این جلسه توسط اهالی پارلمان به توپ بسته شد.
رکورد تازهای از بگم بگمهای سیاسی
عبدالحمید خدری در مخالفت با استیضاح ربیعی گفت: کسانی که امروز با جوسازی و سمپاشی جایگاه و شأن مجلس را به عدم رای اعتماد به آقای ربیعی گره زدهاند، کاری خلاف اخلاق انجام دادهاند.وی همچنین با اشاره به اظهارات رستمیان درباره شام اشرافی 900 میلیونی آقای وزیر گفت: این چه شام عشایری بوده که 900 میلیون هزینه داشته است! وی همچنین خطاب به این نماینده اظهارکرد، خوب است من هم اشاره کنم چون گزینه مدیرکلی شما در کمیته انتصابات رای نیاورده است این گونه برآشفته شدهاید؟ آقایی که دم از شنیدهها زدید و فرمودید من شنیدم که نمایندگان گفتند فضای مجلس به نفع آقای ربیعی است. تو شنیدی اما من هم شنیدم.
تلاش پزشکیان برای آرام کردن صحن
این وضعیت با صحبتها همراه با فریاد و جنجال مخالفان ربیعی آن چنان داغ شده بود که در نهایت مسعود پزشکیان پشت تریبون قرار گرفت و با بیان این فرمایش مولای متقیان (ع) مبنی براین که فاصله میان حق و باطل چهار انگشت بین چشم و گوش است گفت: بنده قرار نبود صحبت کنم، اما از صبح که وضع موجود و بحثهای برخی عزیزان نسبت به مجلس را دیدم، احساس کردم باید از مجلس و نمایندگان دفاع کنم.وی در حالی که اظهاراتش با فریاد احسنت احسنت نمایندگان همراه میشد با انتقاد از اظهارات نمایندگان درباره لابی گری نمایندگان گفت: این که بگویند نمایندگان لابی کرده و پول گرفتند، بیاحترامی و بیانصافی است. ما میخواهیم چه کسی را زیر سوال ببریم؟ بنده به عملکرد آقای ربیعی رای مثبت میدهم اما این چه جوی است راه افتاده که اگر کسی به استیضاح رای ندهد حیثیت مجلس از بین میرود. اگر ما تحت جو و بر اساس فشار رای دهیم آن وقت است که حیثیت مجلس از بین میرود. باید بر اساس حق و نه جوسازی و زدن انگ، تهمت و افترا رای داد.
مجادله پورابراهیمی و پزشکیان بر سر استخدام فرزندان
سپس پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصاد در موافقت با استیضاح سخنانی ایراد داشت که فضای بگم بگمهای سیاسی را در ذهنها متبادر کرد به طوری که وی در آغاز نطق خود خطاب به نایب رئیس مجلس گفت: آقای پزشکیان باید به این سوال جواب دهد که زهرا پزشکیان مسئول فاینانس پتروشیمی با مدرک لیسانس چه نسبتی با او دارد؟به دنبال این سوال، پزشکیان به این اتهام پاسخ داد و گفت: دختر من فوق لیسانس شیمی از دانشگاه شریف دارد که قبل از آن که آقایان سر کار آیند در پتروشیمی کار میکرد. آیا این به آن معناست که من رانتخوار هستم؟ اگر قرار باشد ما هم مثل آقای پورابراهیمی حرف بزنیم، میخواهید بگویم که بچههای آنها و دار و دستهشان در این سیستم بیشتر درگیر هستند یا بچههای من؟ این حرفها را که میزنند چه معنایی دارد.
ربیعی خطاب به پورابراهیمی: آقای کهنوجی را میشناسید؟!
در ادامه این مشاجره لفظی با ورود وزیر کار، این بار پور ابراهیمی در مواجهه با سوالی از سوی ربیعی غافلگیرشد.
او خطاب به پورابراهیمی گفت: شما آقای کهنوجی را میشناسید، رزومه ایشان دست من چه کار میکند، اگر ایشان از مدیران مس میشد مشکل شما با بنده این چنین ادامه پیدا میکرد؟ آقای پورابراهیمی این نامه برای بنده نبوده و مربوط به اطلاعات نیروی انتظامی است.سرانجام جلسه پنج ساعته استیضاح علی ربیعی همراه با طرح ادعاهای نامتعارف از سوی نمایندگان وزیر مبنی بر مواردی چون معامله برخی افراد باهیئت رئیسه برایانداختن وزیر یا زدو بند نمایندگان برای باقی ماندن وزیر در حالی که مشاجرهها همچنان ادامه داشت به پایان رسید و نتیجه حاصله خداحافظی علی ربیعی از صندلی وزارت با غلبه ۱۲۹ رای موافق بر ۱۱۱ رای مخالف استیضاح بود.
درخواست لاریجانی از هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان
در این میان اظهارات تند نمایندگان در جلسه علنی تا آن جا ادامه داشت که درنهایت لاریجانی رئیس مجلس پس از رای گیری نمایندگان خود وارد صحنه شد ودر دفاع از شان مجلس توضیحاتی ارائه کرد.وی گفت: این استیضاح انجام شد و مطالب مختلفی گفته شد که میتوانست مطرح نشود.من از آقای ربیعی میخواهم نام کسی را که گفته پول بدهید به هیئت رئیسه بدهد تا ماجرا را پیگیری کنیم. لاریجانی همچنین خطاب به نمایندگانی که نامهایی را در نطقهای خود مطرح کرده بودند گفت: آقایان هم که ادعا کردند اسامی را به هیئت رئیسه بدهند تا آن را پیگیری کنیم. رئیس مجلس سپس از هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان خواست ظرف دو هفته به این موضوع رسیدگی و نتیجه را گزارش کند.
حاشیههای جلسه استیضاح
*ازنکات قابل توجه جلسه استیضاح غیبت نسبتا طولانی رئیس مجلس در میانه بود. چراکه براساس عادت شخص رئیس مجلس عمده جلسات حائز اهمیت چون استیضاح وزیران به ریاست وی برگزار میشود.
*در جریان نطق پورابراهیمی در مخالفت با وزیر کار، وی خواستار پخش فیلمی از مخالفت خود با ربیعی به عنوان گزینه پیشنهادی دولت یازدهم شد که این فیلم بدون صدا پخش شد و این امر اعتراض پورابراهیمی را به دنبال داشت که نطق خود را موکول به پخش این فیلم کرد، او پس از این که دقایقی اظهارات خود را مطرح کرد بقیه سخنان خود را نیمه تمام گذاشت تا بعد از این که اشکال سیستم پخش رفع شود، صحبتهای خود را ادامه دهد.
*زمانی که پورابراهیمی از ربیعی درباره منزل میلیاردیاش در شمال شهر سوال پرسید، عبدالحمید خدری نماینده بوشهر به شدت به وی اعتراض کرد تا جایی که فریادهای او نظم جلسه علنی را بر هم زد.
*پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در اعلام مخالفت خود با حضور ربیعی در وزارت کار گفت: در استیضاح قبلی از ربیعی به عنوان خدای لابی نام بردم، امروز استناد بنده این است که ایشان زمین و زمان را به تنگ آورده است که در وزارتخانه بماند.
*پزشکیان در انتقاد به اظهارات نمایندگان درباره لابی گری نمایندگان و صحبتهایی درباره دریافت پول با عصبانیت گفت: کدام نماینده پول گرفته که به استیضاح رای ندهد؟ اگر این موضوع ثابت شود باید آن نماینده از مجلس اخراج شود.
*وی با بیان این که دخترش بیام و سوار نیست گفت: آقای تقیزاده معاون وزیر در همین مجلس به من گفت که میگویند پسر بنده با پسر آقای ربیعی شرکت زده و در دبی تشکیلات راهانداختهاند، حال این که پسر من اصلا پسر آقای ربیعی را نمیشناسد.
*در حالی که مقصودی نماینده سبزوار در مجلس سخنان خود را در مخالفت با عملکرد ربیعی و موافق استیضاح، دلایل مخالفت خود را مطرح کرد قصد خروج از جایگاه ناطقین را داشت قاسم میرزایینکو نماینده دماوند به سمت وی حملهور و سخنان رکیکی علیه او مطرح کرد. لحن صحبتهای میرزایینکو موجب عصبانیت شدید مقصودی شد به طوری که وی قصد وارد کردن ضربهای به او داشت اما در نهایت درگیری با میانجیگری تعداد زیادی از نمایندگان و تذکرات مکرر لاریجانی ختم شد.
*حسین مقصودی در نطق خود خطاب به رئیس جمهوری گفت: مقصر امروز این واقعه و قصه پرغصه مجلس شما هستید و آنهایی که دیشب شام معاویه و یزید را خوردند؛ آقای روحانی! شما اگر به فکر اتحاد و آشتی ملی بودید مشاهده کردید که سه بار این وزیر استیضاح شد اما شما او را نگه داشتید.
*ربیعی در دفاعیات بااشاره به فشارهایی که به وی وارد میشود، گفت: رئیس بهزیستی سبزوار یک زن برجسته است اما به من فشار میآورند که یا این فرد را بردار یا این که تو را استیضاح میکنیم. در اتاق من میگویند سالی 400، 500 میلیون تومان به حساب فرد مدنظر آنها واریز شود.
*ربیعی در بخشی از دفاعیاتش با اشاره به برخی شایعات منتشر شده درباره منزل 25 میلیاردی خود گفت که در منزل باجناق محمدعلی نجفی شهردار تهران که چهار تا پنج میلیارد تومان ارزش دارد، مستاجر است.
*حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار، اولین مخالف وزیرکار گفت: «معاون پارلمانی دولت به بنده گفت بین وزیران اقتصاد و کار، از وزیراقتصاد دفاع کنید و ربیعی را خود دانید! در بانک توسعه و تعاون 1.5 میلیارددلار از ذخیره مملکت پول برداشتند.»
*حسن نوروزی، نماینده اصولگرای رباطکریم کار را به فرزند علیربیعی کشاند و گفت: «پسر ربیعی با پسر تقیزاده معاون ربیعی در دبی شرکت دارند، و رابطشان هم عبدالناصر موسویالجزایری است.» ربیعی در پاسخ گفت: آقای نوروزی به خدا پناهبرید و اگر این ادعا درست باشد همین الان از وزارت کار میروم.
*خدری، نماینده مردم گناوه و موافق وزیرکار گفت: «به من گفتند اگر فکر تایید صلاحیت در سال ۹۸ هستی، از وزیرکار دفاع نکن.»
*محسنی بندپی رئیس بهزیستی در گفتوگو با ایسنا حرفهای رستمیان را دروغ محض خواند و گفت: این اتهام را پیگیری حقوقی میکند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


فرا رسیدن روز خبرنگار، بهانهای بود که به رسم هر ساله، مسئولان دستگاه ها، نهادها و سازمانها و... مهمان تحریریه «خراسان» شوند و از تلاش قلم به دستان حقیقت گو قدردانی کنند. پدر و مادر شهید مدافع حرم «حسین هریری» با همراهی مهمان نواز جانباز روشن دل و عرفانی آزاده و جانباز دفاع مقدس به همراه حجت الاسلام معصومی مدیر کل بنیاد شهید خراسان رضوی، مرتضی بختیاری قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی به همراه سیدنظام الدین موسوی معاون ارتباطات و رسانه ، مروارید مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان به همراه استادی رئیس اداره ارشاد مشهد ، امینی معاون فرهنگی مطبوعاتی و همچنین سمیع رئیس اداره مطبوعات و تبلیغات استان، محمد حسین زاده معاون فرهنگی سپاه امام رضا(ع) و عباس محمدیان مسئول بسیج استان، نصری مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان، اخوان عبداللهیان مدیر کل راه و شهرسازی استان، داستانی مدیر درمان تامین اجتماعی استان، حجت الاسلام والمسلمین احمدزاده مدیر کل اوقاف استان، عزیز اله نژاد علی رئیس منطقه 9 پیام نور کشور، سید عبدا... ارجاعی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین وفایی رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان، معاونان شرکت برق منطقه ای خراسان، رحیمی مدیرکل فنی و حرفه ای استان، شادمهری معاون بهره برداری آبفای استان و جمعی از مسئولان این شرکت، روز گذشته به تحریریه خراسان آمدند و روز خبرنگار را تبریک گفتند.محمدرضا حیدری رئیس شورای اسلامی شهر مشهد به همراه شهناز رمارم، احمد نوروزی، علیرضا شهریاری، محمد حاجیان شهری، سیدمحسن حسینی پویا، احسان اصولی و محمدحسین ودیعی اعضای شورای اسلامی شهر مشهد، مکرمی فر مدیرکل میراث فرهنگی استان با همراهی جمعی از مسئولان این اداره کل، برکچی معاون حمل و نقل شهردار مشهد به همراه جمعی از مدیران این معاونت از جمله مدیران عامل الیت، اتوبوسرانی و تاکسیرانی شهرداری، خلیل ا... کاظمی معاون خدمات و محیط زیست شهری شهردار مشهد، کریمیان مدیرعامل سازمان مدیریت و پسماند، جعفری مدیرعامل سازمان آتش نشانی، حجت الاسلام والمسلمین مهدوی دامغانی مدیرعامل سازمان فردوس ها، سلامی مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز، یعقوبی مدیر فضای سبز شهری، صحراگرد مدیر برنامه ریزی و نظارت بر امور خدمات شهری شهرداری مشهد، قربانی شهردار منطقه 2 مشهد و بنایی معاون اداری و مالی شهرداری منطقه یک، علیرضا صحرائی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به همراه جمعی از مدیران و همچنین حسینعلی آریانی مدیر خانه مطبوعات به همراه مجتبی نوریان و محمدجواد رنجبر دو عضو دیگر هیئت مدیره خانه مطبوعات خراسان رضوی، با حضور در تحریریه خراسان روز خبرنگار را تبریک گفتند.حسینی فرماندار شهرستان بینالود به همراه جمعی از مسئولان این شهرستان، گلدوزیان معاون نظام پزشکی استان، کیامرز مدیرعامل قطار شهری مشهد، قاضی عزیزی از قضات بازنشسته دادگستری، جمعی از کودکان موسسه گلستان علی(ع) به همراه مربیان خود، جمعی از دختران آسمانی موسسه فتح المبین به همراه زهرا حجت مدیرعامل این موسسه، هاجر شریفی مدیرعامل انجمن حامیان بانوان شریف و فرشته هنری و نسرین توانا از بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت نیز از دیگر مهمانان تحریریه خراسان در روز خبرنگار بودند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت و گویی ضمن تشریح دیدگاهش درباره جبهه مردمی نیروهای انقلاب شکل کار این جبهه را تأیید کرد اما روش آن را مورد انتقاد قرار داد. او در این گفت و گو موضوع معاون اولی اش در دولت را هم تکذیب و توضیحاتی درباره جلساتش با اصولگرایان و اصلاح طلبان ارائه کرد. محمد باقر قالیباف در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران ، درخصوص مشکلات جاری کشور بیان کرد: دولتمردان برای حل مشکلات باید تصمیمات شجاعانه بگیرند و ریسک کنند و از طرفی با نخبگان به درستی تعامل برقرار کنند و قدرت اجرایی دقیقی داشته باشند تا بتوانند برنامه مشخص شده را به صورت کامل اجرایی کنند. وی در عین حال افزود: واقعیت آن است که دولتهای ما عمدتا با نگاه حامی پروری به اقتصاد مینگرند، به این معنا که در ابتدا میخواهند برای خود حامی پیدا کنند و اگر هم وقت پیدا کردند به حل مشکلات ریشهای اقتصادی بپردازند!
حتی در شرایط فعلی نیز میتوان کشور را اداره کرد و به سمت ثبات اقتصادی پیش برد
قالیباف تأکید کرد: اگر از من بپرسید که آیا موضوع اقتصاد قابل حل است یا خیر، با جدیت زمان انتخابات میگویم که حتی در شرایط فعلی نیز میتوان کشور را اداره کرد، به گونهای که هرسال مردم احساس کنند که به سمت یک ثبات در زمینه اقتصاد پیش میروند. وی در پاسخ به سوالی درباره شایعه حضورش در دولت با خنده گفت: این مسئله را از خبرنگاران بپرسید! قالیباف درباره تیتر یکی از روزنامه ها درباره معاون اولی اش در دولت هم تأکید کرد: چنین مسئلهای نبوده است.
برای ورود به دایره قدرت ابتدا باید حاضری خود را یک جایی زده باشیم!
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه این گفت و گو تصریح کرد: متأسفانه بعد از دوران دفاع مقدس و انقلاب یک ادبیات و روشی در دایره قدرت در سطح بالا در حوزه قوای مجریه و مقننه که عمدتا انتخاباتی است و با رأی مردم انتخاب میشود حاکم شده و همه نمیتوانند در این دایره وارد شوند، به این معنا که وقتی میخواهند به این دایره ورود کنند، ابتدا باید حاضری خود را یک جایی زده باشند و بعد به این وادی ورود کنند. وی افزود: در نتیجه اگر حاضری خودت را جایی نزدی و به دایره ورود کردی اولین اتفاق نظر به وجود میآید که آن جریانات [علیه شما] حرف بزنند!
شکل کار جمنا صحیح است، اما روش آن اشکال دارد
قالیباف درباره فعالیت های جبهه مردمی نیروهای انقلاب هم گفت: مجموعه جمنا که در آن زمان شکل گرفت، از نظر شکلی مورد پسند بنده است، اردوگاهی که توانست از همه شهرها و شهرستانها افراد اصولگرا را کنار یکدیگر قرار دهد، پس حتما کار پسندیدهای است. اما اشکالی که به آن وارد است این است که افرادی که انتخاب شدند، مسیر درستی را طی نکردند. به این معنا که از بطن مردم و یک جریان سیاسی نیامدهاند. وی افزود: به نظرم شکل کار جمنا صحیح است ، اما روش آن اشکال دارد وگرنه اگر همه مسیر طی شده اصلاح شود و اتفاقی بیفتد، به آن نواصولگرایی میگویند و معتقدم که باید هدفگذاریها و کارها را به روز کنیم.
جلسه هفتگی من با رئیسی صحت ندارد
وی در ادامه درباره خبرهای منتشر شده از جلسه هفتگی اش با حجت الاسلام رئیسی گفت: خبری که بیرون آمده صحت ندارد و جلسات به آن شکلی که بحثی صورت بگیرد، برگزار نمیشود، اما این که در موضوعات سیاسی همدیگر را ببینیم طبیعی است و ما هم افراد اصلاحطلب را میبینیم و با آن ها صحبت میکنیم و هم اصولگرایان و این عرف سیاست است و بسیاری فکر میکنند که دو جریان سیاسی اصلا با یکدیگر صحبت نمیکنند. وی همچنین گفت: موضوع اصولگرایان رها نشده و دنبال میشود و بنده نمیتوانم نواصولگرایی را به دوستان دیکته کنم و تنها میتوانم به عنوان یک نفر نظر خود را بگویم.
کوچک ترین کار سیاسی و سیاسیکاری در مدیریت شهری اشتباه است
شهردار اسبق تهران همچنین درباره عملکرد شهرداران پس از خود هم گفت: بنده درست نمیدانم که بخواهم به ارزیابی عملکرد آن ها بپردازم و مردم باید قضاوت کنند. اما میِخواهم نکتهای را بازگو کنم؛ شهرداری یک نهاد اجتماعی بوده و محل خدمت است، بنابراین کوچک ترین کار سیاسی و سیاسیکاری در مدیریت شهری نه در ایران و بلکه در تمام دنیا درست نیست. قالیباف در بخش دیگری از این مصاحبه تأکید کرد: به هرحال چهرههایی که به شهرداریها وارد میشوند، به طور حتم سیاسی هستند، اما اگر در شهرداری به کار سیاسی بپردازند اشتباه است. شما ببینید که در شهرداری چقدر از اردوگاه اصلاحطلب در دوران مدیریت بنده در ردههای معاون شهردار تا شهردار مناطق حضور داشتند.
وقتی روزی 18 ساعت کار می کنم و زحمت می کشم، لازم است که با دروغ رأی بیاورم؟
وی همچنین با بیان این که برخی وعده هایی که در دوره انتخابات داده می شود واقعیت ندارد، افزود: «از این مشورتها زیاد به بنده میدادند و میگفتند فلان کار را انجام بده، اما من به عنوان یکی از بچههای انقلاب چنین مبانی را اساسا برای کسب قدرت قبول ندارم و هیچگاه وعده دروغ و خلافی نمیدهم که نتوانم آن را انجام دهم. شما ببینید افرادی که این کارها را کردهاند عاقبتبه خیر نشدهاند! آیا مردم از آن ها راضی هستند؟ قالیباف افزود: به هرحال رضایت مردم نشانهای از رضایت خداوند است و وقتی مردم راضی نباشند خدا هم راضی نخواهد بود. وی تاکید کرد: چرا آدم باید به هر قیمتی روی قدرت بیاید؟ بنده در هر پستی قرار گرفتهام به جز دوران جنگ که 24 ساعته به خدمت پرداختهام، روزی 18 ساعت پای کار بودهام. اگر فردی روزی 18 ساعت کار کند و زحمت بکشد، لازم است که با دروغ رأی بیاورد؟ خیر، اما وقتی میخواهی با دروغ قدرت را به دست آوری و کار دیگری انجام دهی تا دوران بگذرد، همان داستان حامیپروری است.بنده حاضر نیستم که با دروغ کسب قدرت کنم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران روز چهارشنبه در یک نشست خبری به شرکتهای تجاری راجع به عمل نکردن به تعهداتشان هشدار داد و از صدور ۲۳ فقره کیفرخواست در پروندههای ارزی و تلفن همراه و بازداشت ۶۵ متهم در این دو پرونده خبر داد. به گزارش فارس، عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران با هشدار به شرکتهای تجاری که در امر واردات کالا، ارز 4200 تومانی از دولت دریافت کرده و بر خلاف تعهد خود به واردات کالا اقدام نکرده یا در صورت انجام واردات، کالاهای وارد شده را به نرخ آزاد به فروش رساندهاند، اظهارکرد: تصور مدیران این شرکتها مبنی بر این که میتوانند به صرف پرداخت جریمه گرانفروشی بر اساس قانون تعزیرات حکومتی از مسئولیت خطیر خود در ایجاد وضع بحرانی در حوزه ارز واردات کالا شانه خالی کنند، محکوم به بطلان است و به مدیران این شرکت هشدار داده میشود که اقدامات ارتکابی از سوی آنان به موجب قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور مصوب 1369 و اصلاحات آن مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت که وفق بند ب از ماده یک آن، «گرانفروشی کلان» و «احتکار عمده» ارزاق یا دیگرنیازمندیهای عمومی با توجه به شاخصهای «میزان خسارت وارده»، «مبالغ مورد سوء استفاده» و «آثار فساد مترتب بر آن» چنانچه با وصف فوق رخ دهد، اقدام مجرمانه محسوب شده و مجازات آن، پنج تا بیست سال حبس، ضبط اموال حاصل از اعمال مجرمانه و 20 تا 74 ضربه شلاق در انظار عمومی است؛ و چنانچه این اقدامات در چهارچوب اتهام افساد فیالارض باشد، در صورت اثبات اتهام متهم با مجازات اعدام مواجه خواهد شد.
در همین حال رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز از برخورد قاطع نیروهای انقلابی با محتکران خبرداد و گفت: در چند روز گذشته اقلام احتکار شده زیادی توسط نیروهای بسیج کشف و تحویل مراجع قضایی شده است و به محتکران هشدار جدی میدهیم که با این عمل آنان بهشدت برخورد میشود. به گزارش تسنیم، سردار غلامحسین غیب پرور در حاشیه حضور در مناطق محروم شهرستان بجنورد در جمع خبرنگاران از برنامه قاطع بسیج در برخورد با محتکران خبرداد و اظهار کرد: از هفته گذشته برنامهای در جهت شناسایی محتکران و کسانی که انبار میکنند به تمام ردههای مقاومت ابلاغ شده و ردههای مقاومت در سراسر کشور در این زمینه مامور شدهاند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

درحالی که طبق پیشبینی فعالان بازار سیر نزولی قیمتها در بخش طلا و ارز باید دیروز نیز ادامه پیدا میکرد ولی در نهایت ناباوری ها قیمت ها در این بازار باز هم صعودی شد.بر این اساس، نرخ هر سکه که دو روز قبل تا سه میلیون و 60 هزار تومان هم پایین آمده بود، دیروز بعد از ظهر تا رقم سه میلیون و 643 هزار تومان بالا رفت. هر یورو با افزایش بیش از 1100 تومان مواجه شد و به 11 هزار و 523 تومان بازگشت. خبرگزاری تسنیم در این زمینه، دلایل افزایش قیمت ارز و طلا را این چنین بیان کرد که در یکی دو روز گذشته خبرهای نادرست و با اهداف سیاسی در کانالهای خبری دست به دست میشود.همچنین دو روز قبل برخی محافل خبری اعلام کردند که حسابهای ایرانی در چین مسدود شده است، همین خبر موجب شد تا بازار شیب صعودی بگیرد هرچند که چند ساعت بعد اعلام شد خبر از اساس کذب است.دیروز اما خبر دیگری موجب شد تا قیمت سکه و ارز که اتفاقاً شیب نزولی خوبی را طی کرده بود، بار دیگر وارد فاز صعودی شود، خبر غلط و البته تأثیرگذار در بازار امروز طلا و ارز این بود که بانک مرکزی قیمت سکههای پیشفروش را افزایش داده است. این خبر همزمان با تحویل دور جدید سکههای پیشفروشی بود. دیروز موعد تحویل دور نخست سکههای پیشفروش بود که سه ماه قبل متقاضیان به ثبتنامشان اقدام کرده بودند. بانک مرکزی حتی دیروز ضمن اعلام خبر آغاز پیش فروش سکه، به این نکته تاکید کرد که دریافت مابهالتفاوت از مشتریان به هنگام تحویل سکه، صرفا مربوط به طرح پیشفروش ودیعهای است، بنابراین برای تحویل سکه به مشتریانی که با قیمتهای قطعی به پیشخرید سکه بهار آزادی اقدام کردهاند هیچ گونه وجهی از آنان دریافت نخواهد شد.در این حال خبرگزاری فارس گزارش داد که در دو روز اول فعالیت بازار ثانویه 80 میلیون یورو معامله انجام شد و قیمت دلار در این بازار در معاملات دیروز به ۸۲۴۰ تومان رسید. دیروز همچنین بهای ارز بر مبنای یورو 9540 تومان کشف قیمت شد. این گزارش می افزاید که در مجموع و در دو روز اول کاری بازار ثانویه، 80 میلیون یورو معامله شده است. دو روز قبل قیمت دلار در بازار ثانویه معادل ۸۰۷۴ تومان بود. اگر چه هنوز فضا برای قضاوت درباره این که چرا نرخ ها در بازار سکه و ارز جهش ناگهانی پیدا کرد، زود است، اما می توان گمانه هایی در این زمینه داشت. یکی از این گمانه ها، احتمالاً فضای رسانه ای مسموم در حوزه بازار طلا بود که در بالا به آن اشاره شد. موضوعی که البته وزن زیادی نمی توان به آن داد. چرا که یک مقام مسئول در نظام بانکی درگفت وگو با خبرگزاری مهر بیان کرد که تنها 50 هزار قطعه سکه به روش پیش فروش با قیمت غیر قطعی به فروش رسیده است. از سوی دیگر، در صورتی که افزایش تقاضا را عامل افزایش نرخ سکه بدانیم، باید گفت این موضوع بیشتر به صورت حباب خود را در قیمت سکه نشان می دهد از این رو نباید جهش ارزی را در قیمت مشاهده کرد، در صورتی که دیروز شاهد جهش قیمت ها در بازار ارز هم بودیم. بنابراین احتمالاً می توان گفت که جهش نرخ سکه، با توجه به تبعیت قیمت سکه از قیمت ارز و اونس جهانی، می تواند ریشه در بازار ارز و دلار داشته باشد. اما چه عاملی باعث این تحول شد؟ در این جا یک گمانه دیگر می توان مطرح کرد. دیروز یک تحول قابل توجه نیز در بازار رخ داد و آن آغاز به کار صرافی ها بود که چند ماه از فعالیت منع شده بودند. پیشتر مروری بر سازو کار تعیین نرخ در فضای صرافی ها، حاکی از این بود که ملاک آن ها برای محاسبه نرخ سکه، بازار صرافی های خارج از کشور (دبی امارات) است. اصلاً به همین دلیل هم بود که وقتی دولت ارز را در 4200 تومان تک نرخی کرد، باز قیمت سکه به تبعیت از بازار حواله درهم، به رشد خود ادامه داد. وگرنه می بایست با نرخ 4200 تومان، خود را تطبیق می داد. پس هم اینک می توان گفت احتمالاً هنوز مرجع قیمتی برای صرافی ها، چیزی غیر از سازو کار بازار ثانویه در داخل است و احتمالاً انتظارات شکل گرفته در بازار خارجی یا بازار غیر رسمی، شکل دهنده سمت و سوی قیمت هاست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

طرح سامان دهی جلوخان (پیش خان) آرامگاه فردوسی در جلسه هیئت راهبردی احیای توس مورد نقد و بررسی قرار گرفت و مقرر شد کمیته ای فنی تشکیل شود وهفته آینده طی جلسه ای جزئیات و پلان های اجرایی را بررسی و تصویب کند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، ابوالفضل مکرمی فر دیروز در جلسه هیئت راهبردی احیای توس با بیان این که از شهردار، شورای شهر و شورای فرهنگی شهر مشهد به ویژه دکترریاضی رئیس کمیسیون عمران توس قدردانی می کنم، افزود: طرح سامان دهی جلوخان آرامگاه فردوسی با همکاری شهرداری مشهد درحال تهیه است و تاکنون نقشه های فاز صفر آن آماده شده است.
وی گفت: هم اکنون جزئیات و پلان های اجرایی در حال تهیه است.
مسیر جلوخان فضای ره باغ خواهد داشت
وی با بیان این که جلوخان (پیش خان) مسیری برای رسیدن با آرامش به آرامگاه است و قرار نیست هیچ گونه الحاقاتی داشته باشد، ادامه داد: مسیر جلوخان فضای ره باغ خواهد داشت و هیچ گونه فضای انتفاعی ایجاد نخواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی تاکید کرد: در طرح جلوخان انعکاسی از باغ فردوسی و باغ ایرانی خواهد بود و فضاهای خدماتی در بخش پردیس تعریف شده است.
مکرمی فر به شرایط فعلی جلوخان اشاره کرد و گفت: وجود دست فروشان و بساطی ها در جلوخان در شأن فردوسی و توس نیست و باید با سامان دهی این فضا شرایط متناسب و در شأن این مجموعه ایجاد شود.
همچنین در این جلسه دکترسید مسعودریاضی رئیس کمیسیون عمران توس شورای شهر مشهد با اشاره به فرایند شکل گیری این کمیسیون در شورای شهر مشهد در دوره پنجم این شورا گفت: راه وشهرسازی طرح جامع ناحیه منفصل توس را درحال تهیه دارد و با توجه به نظر مساعد شورای شهر و شهرداری برای مشارکت و اجرای طرح بازپیرایی و به سازی و سامان دهی جلوخان آمادگی داریم .
جلوخان باید مکانی برای معرفی توس ، شاهنامه و فردوسی باشد
همچنین رجبعلی لباف خانیکی عضو هیئت راهبردی احیای توس به اهمیت جلوخان درارتباط با باغ آرامگاه اشاره کرد و گفت: موزه های بزرگ جهان دارای یک سازه و پدیده های فرهنگی هستند، در ورودی آن ها که حکم جلوخان دارد به معرفی موزه و تاریخ شهریا مجموعه اختصاص داده اند و این بخش نیز باید مکانی برای معرفی توس ، شاهنامه و فردوسی باشد و فرد را برای ورود به آرامگاه مهیا کند.
مرجان اکبری معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز گفت:طرح ارائه شده برای جلوخان، مبانی معماری خوبی داشت البته باید در جزئیات بیشتر به آن پرداخته شود.
وی بر ضرورت الگو گیری از ضرایب باغ آرامگاه تاکید کرد.
ضرورت احیا و به سازی
همچنین در این جلسه دکتر سیداحمد محیط طباطبائی عضوهیئت راهبردی احیای توس برضرورت احیا و به سازی با کمترین مداخله و تغییر در ساختارتعیین شده برای محیط ورودی باغ آرامگاه تاکید کرد.
دکتر فرهاد عزیزی مدیرکل امور پایگاه های جهانی سازمان میراث فرهنگی کشور و دکتر مهردادجوادی معاون اداره کل حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی میراث فرهنگی کشور نیز در این جلسه حضور داشتند و در خصوص این طرح به اظهار نظرپرداختند.
گفتنی است، با توجه به تصویب کلیات ، کمیته ای هفته آینده تشکیل می شود و جزئیات را بررسی و تصویب خواهد کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محسن چاوشی اعلام کرد اگر تا 20 مرداد مجوز آلبوم تازهاش صادر نشود؛ آن را منتشر میکند. محسن چاوشی با انتشار اطلاعیهای درباره دریافت نکردن مجوز نوشت: «نظر به پیگیریهای مکرر تهیهکننده و مدیر اجرایی آلبوم «ابراهیم»، تا این لحظه موفق به دریافت مجوز از وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نشدیم.
با توجه به وقفه طولانیمدت و احترام به مخاطبانم و برای دلگرمی این روزهای سخت، به اتفاق تهیهکننده تصمیم به انتشار آلبوم در مرداد ماه گرفتیم. بدیهی است تا تاریخ ۲۰ مرداد ماه، مثل ۹ ماه پیش منتظر میمانیم در غیر این صورت با احترام تقدیم خواهد شد. شایان ذکر است آلبوم دارای کپیرایت بینالمللی است و قوانین حق و حقوق مولفان و مصنفان رعایت خواهد شد. من غریبم و غریب را کاروانسرا لایق است...»
واکنش دفتر مو سیقی به تهدید چاوشی
ابوالفضل صادقی نژاد مدیر شورای ارزش یابی و نظارت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره خبری که از سوی محسن چاوشی در اعتراض به صادر نشدن مجوز آلبوم «ابراهیم» منتشر شد، تصریح کرد: «پس از ثبت آلبوم "ابراهیم" ما طبق روال اداری و قانونی روز ۱۸ مرداد ماه، این آثار را به شورای شعر و ترانه دفتر موسیقی ارسال کردیم که پس از بررسی، دو قطعه تایید شد و پنج قطعه نیز اصلاحیه خورد.»
تاکنون هیچ اقدامی برای اصلاح موارد مذکور انجام نشده است، بنابراین اگر ۹۰ ماه هم این موضوع از سوی موسسه تولیدکننده آلبوم راکد بماند، دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجوزی به این آلبوم نمی دهد زیرا پرونده هنوز به طور کامل تایید نشده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


محمد جواد رنجبر/ از بامداد روز گذشته نرخ بلیت پروازهای خارجی حدود 102 درصد افزایش یافت.
یک منبع آگاه روز گذشته در گفت و گو با خراسان با اعلام این خبر افزود: بلیت هواپیما از بامداد چهارشنبه 102 درصد افزایش یافت و بر اساس نرخ دلار 8800 تومان محاسبه می شود.
وی ادامه داد: هر هفته در بامداد روزهای چهارشنبه، نرخ توسط هواپیمایی ایران ایر اعلام می شود و شرکت های هواپیمایی بر اساس آن نرخ تا یک هفته بلیت می فروشند.
به گفته این منبع آگاه، نرخ بلیت پروازهای خارجی تا به امروز بر اساس دلار 4200 تا 4407 تومان محاسبه می شده است؛ اما از بامداد چهارشنبه این نرخ به 8800 تومان افزایش یافته است.
وی افزود: شرکت های هواپیمایی داخلی تا پایان روز
سه شنبه از دلار 4200 تومانی برای هزینه های خود استفاده می کردند؛ اما از این به بعد نرخ دلار برای آن ها 8800 تومان محاسبه می شود.
او با بیان این که ایران ایر بر اساس هواپیمایی ملی به شرکت های دیگر اعلام می کند که باید بر اساس این نرخ محاسبه کنید، ادامه داد: این افزایش نرخ برای پروازهای خارجی همه ایرلاین های داخلی و خارجی است.
وی اضافه کرد: طبیعتا در قیمت بلیت های داخلی هم این افزایش را شاهد خواهیم بود.
این منبع آگاه با اشاره به افزایش بسیار زیاد بلیت پروازهای خارجی، گفت: به عنوان مثال نرخ رسمی بلیت هواپیما در مسیر مشهد- نجف- مشهد به حدود سه میلیون تومان، مسیر مشهد- استانبول- مشهد به حدود پنج میلیون و 200 هزار تومان، مسیر مشهد- دبی- مشهد به حدود سه میلیون و 500 هزار تومان، مشهد- کوالالامپور- مشهد به حدود هفت میلیون تومان و مسیر مشهد- مسقط- مشهد به حدود چهار میلیون تومان افزایش یافته است.
وی افزود: تا به امروز به هر ایرانی که قصد انجام سفر خارجی داشته، برای بلیت هواپیما ارز 4200 تومانی پرداخت می شده است که از این به بعد این نرخ به 8800 تومان افزایش یافته است.
او با بیان این که از این پس سفرهای خارج از کشور برای مردم به یک معضل تبدیل می شود، ادامه داد: سفرهای تفریحی که اولویت نداشت؛ اما افرادی که برای درمان، تحصیل یا دیدار با فرزند خود به خارج از کشور سفر می کردند، دیگر شاید توان اقتصادی شان اجازه انجام سفر ندهد و برای آن ها مشکل ایجاد می کند.
این منبع آگاه یادآور شد: احتمال کاهش 80 تا 90 درصدی سفرهای خارجی وجود دارد؛ زیرا هم ارز مسافرتی قطع شده و هم نرخ بلیت هواپیما 102 درصد افزایش یافته است.وی همچنین گفت: در تماس عصر دیروز چهارشنبه با یکی از مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری، اعلام شد که هنوز بخشنامه ای از سوی بانک مرکزی مبنی بر افزایش نرخ ارز ایرلاین ها به 8800 تومان دریافت نکرده ایم. این درحالی است که از صبح دیروز چهارشنبه ایرلاین ها نرخ های جدید را اعمال کرده اند.وی با اشاره به اشتیاق مردم کشورمان برای زیارت عتبات عالیات، افزود: نرخ رسمی بلیت پروازهای رفت و برگشت از مشهد به نجف یا بغداد به حدود سه میلیون تومان افزایش یافته که این امر یکی از معضلات زائران عتبات است و قطعا تاثیر زیادی بر آن ها خواهد داشت.
او ادامه داد: از این پس سفر به خارج از کشور اعم از زیارتی و سیاحتی محدود می شود.به گفته وی، شرکت های هواپیمایی داخلی از یک هفته قبل نرخ رسمی بلیت پروازهای داخلی را نیز 100 درصد افزایش داده اند.
فهرست نهایی ۲۳ فعالیت مجاز صرافیها
سایت خبری الف هم روز گذشته از اعلام فهرست نهایی ۲۳ فعالیت مجاز صرافیها توسط بانک مرکزی خبر داد.
بر این اساس هزینه شرکت های هواپیمایی ایرانی اعم از دولتی و غیر دولتی، از جمله هندلینگ، لندینگ، حقوق خدمه خارجی و حق بیمه شرکت های هواپیمایی ایرانی و سایر هزینه های ارزی شرکت های مذکور یکی از این 23 مورد است که نیازمند درخواست و تایید سازمان هواپیمایی کشوری است.همچنین هزینه های شرکت های اعزام کننده زائران به عتبات عالیات و عمره مفرده یکی دیگر از این فعالیت های 23 گانه است که با درخواست متقاضی و دریافت تاییدیه سازمان حج و زیارت پرداخت می شود.هزینه های ارزی شرکت های مسافرتی و گردشگری هم یکی دیگر از این موارد است که پرداخت آن نیازمند صورت حساب و تایید انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی، هوایی و جهانگردی ایران است.
ارز مسافرتی هم تا سقف پنج هزار یورو یا معادل آن به دیگر ارز ها با ارائه بلیت، گذرنامه و روادید (در مورد کشورهایی که نیاز به روادید دارند) از طریق صرافی ها عرضه می شود.همچنین ارز برای امور درمانی با ارائه پیش فاکتور برآورد مرکز درمان خارج از کشور با تایید و تشخیص کتبی پزشک متخصص داخلی در داخل کشور و همچنین ارز برای امور دانشجویی و دانش آموزی با ارائه صورت حساب دانشگاه و مدرسه مربوط در خارج از کشور و ارائه تصویر کارت دانشجویی یا مدرک دانش آموزی توسط صرافی ها پرداخت می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
