
رئیس جمهور روسیه در مراسم تحلیف، سیاستهای جمعیتی را اعلام کرد
تعداد بازدید : 199
از اعطای نشان دولتی تا اهدای خانه برای تولد فرزند سوم
دولت فدرال روسیه، برای فرزندان بیشتر، اعطای نشان دولتی «شکوه والدین» را در نظر گرفته است و برای تولد فرزند سوم علاوه بر پرداخت وجه نقد یک خانه به پدر و مادر نوزاد هدیه می کند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در 7 می (دوشنبه گذشته) مراسم تحلیف چهارمین دوره ریاست جمهوریاش را به جا آورد. یکی از مهم ترین مسائلی که رئیس جمهور روسیه در مراسم تحلیف خود به آن اشاره کرد، افزایش جمعیت روسیه و سیاستهای دولت برای تشویق به فرزندآوری بود. بخش های مهم تر صحبتهای ولادیمیر پوتین در مراسم تحلیف خود و همچنین سیاست های جمعیتی این کشور را بنابرگزارش فارس با هم مرور میکنیم:
-افزایش تعداد مدارس دولتی، افزایش تعداد معلمان، تحصیل رایگان، خدمات بهداشتی رایگان، اختصاص بیمه و شرایط ایدهآل برای کودکان از جمله اقداماتی است که دولت روسیه قصد انجام آن را از ابتدای کار خود دارد.
- فراهم کردن شرایط مناسب برای زنان خانهدار و شاغل، ایجاد رفاه در شأن مادران باردار و فراهم کردن شرایطی که آن ها بتوانند نوزادان باهوش و بااستعداد به دنیا آورند، کمک میکند تا موفقیتهای بیشتری را هر روز به دست آورند.
بنابراین گزارش، روسیه که در سالهای نخست دهه 1990 میلادی، پس از فروپاشی شوروی سابق همواره با معضل کاهش پرشتاب جمعیت مواجه بود، با در پیش گرفتن راهکارهای تشویقی توانست این روند منفی رشد را متوقف و حتی بهبود بخشد. دولت روسیه در برنامه ملی و مصوب «سرمایه مادری» ، برای تولد فرزندان دوم و سوم، جوایز فرزندآوری برقرار کرد. دولت فدرال روسیه، برای فرزندان بیشتر، اعطای نشان دولتی «شکوه والدین» را در نظر گرفته است.
روز ملی بارداری
در سال 2007 دولت روز 12 سپتامبر را روز ملی حاملگی قرار داده است؛ مادرانی که در این روز فرزندشان به دنیا بیاید شانس برنده شدن یخچال فریزر، وجه نقد و خودرو را دارند.
پاداش 10 هزار دلاری برای تولد هر فرزند
دولت روسیه برای تولد هر فرزند مبلغ 250 هزار روبل برابر با 10 هزار دلار را هدیه نقدی در نظر گرفته است.
پرداخت کمک هزینه فرزند تا 3 سال
خدمات پزشکی رایگان به مادران در دوران بارداری و وضع حمل و حتی تا چند سال بعد از آن و پرداخت ماهانه 80 دلار کمک هزینه فرزند در سه سال نخست زندگی از دیگر تشویقهای ملی دولت روسیه برای فرزندآوری و افزایش جمعیت است. دولت روسیه برای تولد فرزند دوم 15 هزار دلار و برای تولد فرزند سوم علاوه بر پرداخت وجه نقد یک خانه به پدر و مادر نوزاد هدیه میکند؛ مادری که صاحب فرزند جدید میشود میتواند 9 هزار دلار کمکهزینه دریافت کند.
آناتولی آنتونوف مدیر گروه جامعهشناسی دانشگاه دولت مسکو اعلام کرد: هم اکنون بیش از 20 درصد خانوارها در روسیه مایل به آوردن فرزند سوم و چهارم هستند.
فراخبر
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:
هنوز حداقل ها هم برای فرزند آوری فراهم نیست
دانش پور- اهمیت فرزندآوری و روند سریع تغییرات جمعیتی به سمت سالمندی موضوعی است که در کشور ما بسیار جدی است و به گفته سخنگوی وزارت بهداشت تعداد افراد بالای ۶۵ سال در سال ۹۰، 2/8 درصد بوده است و این میزان در سال ۹۵ به 2/9 درصد یعنی هفت میلیون و ۳۵۰ هزار نفر رسیده است و پیش بینی میشود که این تعداد در سال ۱۴۲۰ به ۲۰ درصد برسد. بر این اساس جامعه ما یکی از سریعترین تغییرات جمعیتی از جوانی به میان سالی و کهن سالی را تجربه میکند. اما با وجود این نگرانی ها نه تنها ما شاهد سیاست فرزندآوری نیستیم بلکه به گفته یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس هنوز زیرساخت های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خانواده ها آماده نشده است و این یعنی در کشور حتی حداقل ها هم برای فرزند آوری فراهم نیست. حسن لطفی در گفت وگو با خراسان با بیان این که در مقطعی در دولت گذشته به عنوان مشوق فرزندآوری گفته شد که پولی به حساب خانوارها واریز می شود اما خبری نشد، اظهار کرد: متاسفانه زیرساخت های اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی خانواده ها هنوز آماده نشده است و تا زمانی که ما زیرساخت ها و به عبارتی حداقل ها را آماده نکنیم نمی توانیم در سیستم فرزندآوری تاثیر بگذاریم. کسی که پول ندارد ازدواج کند قطعا نمی تواند در فرزندآوری موثر باشد. نماینده مردم همدان در مجلس با اشاره به این که بر اساس آمار در سال 92 در استان همدان سه هزار دختر و پسر بالای 30 سال به دلیل مشکل مالی ازدواج نکرده اند گفت: باید زیرساخت ها و امکاناتی فراهم شود که فرزندان بتوانند ازدواج کنند و برای این امر باید مشوق های ازدواج و فرزندآوری جدی گرفته شود. وی تاکید کرد: راه رسیدن به این موضوع توزیع عادلانه ثروت در کشور است که ما در این حوزه مشکل داریم و همین موضوع باعث شده تا عده ای پول دارتر و یک عده فقیرتر شوند . بنابراین دولت ومجلس باید زیرساخت هایی تعریف کنند تا امکانات مادی به صورت عادلانه بین مردم توزیع شود. این نماینده مجلس همچنین پیشنهاد داد به جای آن که با شرایط سخت به جوانان 15 میلیون وام بدهیم می توانیم این مبلغ را به صورت بلاعوض در اختیارشان قرار دهیم تا دغدغه مالی نداشته باشند . لطفی گفت: پرداخت این مبلغ به حدود یک میلیون جوان که در سال ازدواج می کنند رقم 1500 میلیارد تومان است که در بودجه کل کشور رقم بالایی نیست ضمن آن که می توان با حذف کامل یارانه پول دارها این رقم را تامین کرد علاوه بر این دولت باید خانه هایی را در اختیارزوج های جوان قرار دهد. وی خاطرنشان کرد: متاسفانه دولت ها برنامه ریزی منسجم و درستی ندارند.