
شریفی- «فساد» کلمه ای کلیدی است که طی روزها و هفته های گذشته سه «رئیس جمهور سابق» کشورهای کره جنوبی، آفریقای جنوبی و برزیل را به پای میز محاکمه کشاند و تا به حال دو تن از آن ها را روانه زندان کرده است. یکی از آن ها، پارک گئون های 66 ساله که روزی از آن به عنوان نخستین رئیس جمهور زن کره جنوبی یاد می شد. صبح روز گذشته، دادگاهی در کره جنوبی، پارک را به جرم فساد مالی و سوءاستفاده از قدرت و ارعاب کارمندان دفتر ریاست جمهوری مجرم شناخت و وی را به ۲۴ سال زندان محکوم کرد. او در ماه مارس ۲۰۱۷ به دلیل همین اتهامها از سمت خود برکنار شد. علاوه بر زندان، دادگاه «پارک» را به پرداخت مبلغ ١٨ میلیارد وون (معادل ١٧ میلیون دلار) محکوم کرد. قاضی دادگاه هنگام صدور حکم گفت: «مبلغی که این متهم همراه با چوی دریافت کردند به ٢٣ میلیارد وون میرسد و من این متهم را به پرداخت ١٨ میلیارد وون به عنوان جریمه محکوم میکنم.» براساس محتوای پرونده، پارک و دوست او، خانم «چوی سون سیل» متهم بودند که با دریافت رشوه از شرکتهای بزرگ کرهای از جمله شرکت سامسونگ، امتیازاتی را در قراردادهای دولتی به این شرکتها داده اند. در دادگاه این اتهام پارک محرز شد که به «چوی سون سیل» اجازه داده است به صورت غیرقانونی در امور دولتی «مداخله» کند. این در حالی بوده است که «چوی» هیچ مسئولیت کشوری نداشته و نباید در این امور دخالت میکرده است. «چوی سون سیل» اواخر بهمن سال گذشته، به ۲۰ سال زندان محکوم شد.دیروز نیز روز خوبی برای «لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» 72 ساله نبود. دیوان عالی برزیل با درخواست رئیس جمهوری پیشین این کشور، مبنی بر آزادی به قید وثیقه تا زمان صدور حکم دادگاه تجدید نظر مخالفت کرد. به این ترتیب داسیلوا که پیش از این در دادگاه بدوی به جرم فساد مالی به ۱۲ سال زندان محکوم شده بود، روانه زندان می شود. او که در سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ رئیس جمهور برزیل بود، سال گذشته به این اتهام که در ازای گرفتن یک آپارتمان، قرارداد پیمانکاری پرسودی را به یک شرکت ساختمانی داده بود، مجرم شناخته شد. علاوه بر این، «مارسیا لتیسیا»، همسر داسیلوا هم به علت اقدام به خرید یک آپارتمان لوکس در شهر سائوپائولو به همراه شوهرش با اتهام پول شویی، ارتشاء و فساد مالی روبه روست.موضوع این پرونده که رای دادگاه تجدید نظر دربارۀ آن، آینده سیاسی این سیاستمدار چپ گرای محبوب برزیل را رقم خواهد زد، موجب دو پاره شدن جامعه و ایجاد اختلافاتی میان فرماندهان ارتش شده است و بر انتخابات ریاست جمهوری این کشور که در ماه اکتبر برگزار خواهد شد، سایه انداخته است. داسیلوا که علاوه بر این پرونده، با اتهام رشوه خواری نیز مواجه است، قصد دارد امسال نیز در انتخابات ریاست جمهوری برزیل شرکت کند. این احتمال وجود دارد که با توجه به پیشی گرفتن او در نظرسنجیها، او بار دیگر و برای سومین بار به عنوان رئیس جمهوری این کشور در مسند قدرت قرار بگیرد.
اما در میانه شرق و غرب، در آفریقای جنوبی نیز یک «رئیس جمهور سابق» با خطر 15 سال حبس رو به روست. «جاکوب زوما» رئیس جمهور پیشین آفریقای جنوبی دیروز در دادگاه حاضر شد تا درباره 16 اتهام خود از جمله پول شویی، تقلب و اخاذی، تفهیم اتهام شود. او تنها در یک پرونده به دریافت رشوه از شرکت فرانسوی صنایع الکتریکی «تالس» در یک قرارداد تسلیحاتی 2.5 میلیارد دلاری متهم شده است.
«آقای ایکس»، (همان طور که رسانه های آفریقای جنوبی از وی نام می برند) یکی از اصلی ترین شاهدان این پرونده است. وی وکیل است و به مدت شش سال برای شرکت «تالس» کار می کرد. او می گوید مدارکی وجود دارد که نشان می دهد مسئولان شرکت تالس وعده پرداخت سالیانه 50 هزار یورو به جاکوب زوما را داده بودند تا همکاری میان این شرکت و آفریقای جنوبی تضمین شود. البته مبادلات میان تالس و جاکوب زوما تنها مربوط به قراردادهای تسلیحاتی نمی شد. در سال 2007، جاکوب زوما در حالی به رقابت های نیمه نهایی جام جهانی راگبی دعوت شد که همه هزینه های آن از جمله هزینه های هتل و خرید لباس، توسط «پیر موآنو« یکی از روسای تالس پرداخت شد. «زوما» که سه همسر و 20 فرزند دارد، سال 2010 نیز به دلیل این که از دختر 39 ساله رئیس کمیته سازمان دهنده جام جهانی فوتبال 2010، صاحب فرزند «نامشروع» شده بود به تیتر یک اخبار تبدیل شد. اما، همه ماجرای فساد به این سه کشور گفته شده ختم نمی شود. مالزی نمونه ای دیگر از فساد در دولت است که می توان «نجیب رزاق» را عامل آن دانست. نجیب رزاق نخست وزیر مالزی دیروز و در شرایطی که تنها دو ماه به پایان دوره پنج ساله نخست وزیری وی باقی مانده است انحلال پارلمان این کشور را اعلام و راه را برای برگزاری انتخابات سراسری هموار کرد. اوکه درگیر یک پرونده فساد چند میلیارد دلاری است با فشار زیادی روبه روست تا بتواند در انتخابات، پیروزی قاطعی برای حزب حاکم رقم زند. او همچنین برای جلب نظر رای دهندگانی که از بالا رفتن هزینه های زندگی ناراضی هستند و نیز مقابله با چالش بی سابقه ای که ماهاتیر محمد، نخست وزیر سابق ایجاد کرده است چالش های زیادی در پیش دارد. بعد از انحلال پارلمان، انتخابات باید ظرف یک دوره 60 روزه برگزار شود. قرار است کمیسیون انتخابات هفته آینده دیدار و تاریخ انتخابات را برگزار کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


همیشه آن طور نمی شود که فکر می کنیم؛ یک وقتی مردم سر سیاه زمستان یخ حوض می شکستند، دستشان را تا آرنج توی آب سرد می کردند و لباس می شستند. خانواده ای نبود که یک بچه فوت شده هنگام تولد یا اندکی بعد نداشته باشد. همیشه بانک و تلفن و بسیاری از فروشگاه ها صف های طویلی داشتند که حوصله آدم را سر می برد. همان روزهایی که نتیجه قبولی کنکور را باید از توی چند 10 صفحه روزنامه جست و جو می کردی. روزهایی که وقتی عکس می گرفتی نمی دانستی دقیقا چه چیزی را ثبت کردی و باید منتظر می شدی تا حلقه فیلم تمام شود و عکس ها را بدهی چاپ کنند. VHS نهایت فناوری بود و می شد رویش فیلم بریزی و پیش خودت نگه داری و بعد با دستگاه مخصوص دوباره ببینی اش. «کجایی و چه وقت برمی گردی» معنایی شبیه الان نداشت چون تلفنی همراه کسی نبود تا بشود لحظه لحظه همه چیز را با همه هماهنگ کرد و از حال همه با خبر شد. آسمان، دنیایی مجهول بود از ستاره های ثابت و ستاره هایی که حرکت می کردند و مرموز بودند. زمین جایی بود که رویش زندگی می کردیم نه یک نقطه کوچک در دنیای بیش از حد تصور، عظیم. آن روزها اما همیشه کسانی بودند که امروز را حدس می زدند، درباره اش می گفتند و می نوشتند و حتی فیلم می ساختند. و امروز هم هستند کسانی که آینده را حدس می زنند و تخیل می کنند. حدس هایی که گاهی ممکن می شود و گاهی ناممکن. در این پرونده می خواهیم نگاهی داشته باشیم به تصاویری که دانشمندان و نویسندگان و هنرمندان از آینده به ما ارائه دادند. تصاویری که مدام به روزتر و دقیق تر می شود.
بررسی تغییرات حیرت آور وسایل ارتباط جمعی در چند دهه اخیر که توسط «آرتور سیکلارک» پیشبینی شده بود
از باجههای تلفن همگانی تا ارسال فیلم و عکس و متن با اینترنت
شاید یکی از مهم ترین تغییرات زندگی ما در چند دهه گذشته و به طور ویژه در 5-6 سال اخیر، تغییرات مربوط به وسایل ارتباط جمعی بوده باشد. فراگیر شدن تلفن کابلی و بعد تلفن های همراه و رواج اینترنت به شکل Dial up و بعد ADSL و در نهایت اینترنت Wireless روش های ارتباطی و کارهای روزانه ما را به مرور تغییر داد. در مدت زمانی کوتاه با پیدایش شبکه های اجتماعی در فضای مجازی، ارتباطات از تماس های تلفنی و پیامک به چت و ارسال صوت و تصویر رسید. تماس صوتی و تصویری با دورترین نقاط دنیا شاید برای خیلی از مردمی که 20-30 سال پیش زندگی می کردند غیر قابل پیش بینی باشد، اما بعضی از دانشمندان و نویسنده های بزرگ، این تحولات در وسایل ارتباط جمعی را پیش بینی کرده بودند. مهم ترین این افراد «سر آرتور سی کلارک» است. سی کلارک به دلیل نگاه خاصش به مسافرت فضایی در آینده و همچنین دنیای رایانه، «اولین ساکن کلبه الکترونیکی» لقب گرفته بود. او در سال 1986 به عنوان استاد بزرگ انجمن نویسندگان آثار علمی تخیلی آمریکا برگزیده شد. این نویسنده بزرگ، آینده را طوری توصیف می کند که شاید کمی غیر واقعی و عجیب به نظر برسد اما حالا که ما به آینده مورد بحث او رسیده ایم می بینیم که بسیاری از تصویرهای ذهنی عجیب او، وسایل معمولی زندگی های ماست. رمان معروف او به نام «2001، اودیسه فضایی» که توسط «استنلی کوبریک» در قالب فیلم سینمایی ساخته شد، شاید یکی از جذاب ترین و بهترین پیش بینی های آینده در بین آثار مختلف مربوط به این داستان باشد.
در سال 1976 آرتور سی کلارک در کنفرانسی درباره فیلم « 2001، اودیسه فضایی» که بر اساس رمان خود او ساخته شده بود، پیش بینی کرد که در آینده افراد می توانند توسط صفحه نمایش های باکیفیتی که به یک صفحه کلید متصل شده اند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. در زمان این پیش بینی، نسل اولیه رایانه ها وجود داشتند اما هنوز در خانه ها قابل استفاده نبودند و خبری از اینترنت و فضای مجازی به شکل فعلی نبود. در حالی که اکنون پیش بینی 40 سال پیش کلارک یکی از عادی ترین ابزارها و امکانات روزمره زندگی مان است.
او در ویدئویی که در سال 1964 در تلویزیون منتشر کرده بود، پیش بینی کرد که در آینده پزشکانی در شهر ادینبورگ بر روی بیماری در نیوزیلند عمل جراحی مغز انجام خواهند داد. در حقیقت جراحی از راه دور و به کمک فناوری های پیشرفته چیزی بود که در ذهن کلارک وجود داشت. جراحی به کمک بازوهای روباتیک و با دقت بالا هم اکنون در دانش پزشکی مسئله ای رایج است اما جراحی های از راه دور هنوز عملی نیست.
سی کلارک در کنفرانس مربوط به رمان معروفش گفته بود تلفن های همراه جامعه جهانی را تسخیر می کنند. اختراع تلفن همراه شاید خیلی دور از ذهن نبود چون در زمان کلارک، فناوری ارتباطات بی سیم شناخته شده بود اما وجود دستگاهی که بشود با آن با سرتاسر دنیا صحبت کرد و به مدد اینترنت و بدون هیچ زحمتی عکس و فیلم و صوت مبادله کرد چیزی نبود که برای همه مردم و حتی پیشروهای علم قابل تصور باشد. دنیایی که نهایتا 50 سال با زمان تخیلات کلارک فاصله دارد اما دقیقا مشابه افکار او شده است.
در زمان سی کلارک وسایل ارتباطی به تلفن های کابلی و پست محدود می شد. اما او پیش بینی کرد که روزی پست به صورت دیجیتالی در خواهد آمد و صندوق های پستی جلوی خانه ها، به درون رایانه هایشان منتقل خواهند شد. او می گفت که در یک گفت و گوی تلفنی می توانید تصویر مخاطب تان را هم ببینید، دقیقا مثل این که او پیش شماست حتی اگر در کشوری دور باشد. در پنج سال اخیر با رواج شبکه های اجتماعی در فضای مجازی امکان ارتباط و تماس تصویری فراهم شده و می شود با یک تماس اینترنتی از طریق اسکایپ یا ایمو یا شبکه های دیگر با هرجای دنیا که بخواهید تماس تصویری داشته باشید. «مردم در آینده در کتابخانه ای از اطلاعات به جست وجو پرداخته و هر چیزی که کاربر درباره آن اطلاعاتی بخواهد (از قبیل بلیت قطارها و هواپیماها، نتیجه مسابقات ورزشی و... ) در اختیارش قرار خواهد گرفت. روزنامهها در حال انقراض هستند، ما دیگر مجبور نخواهیم بود چندین تن کاغذ را برای کسب اطلاعات جابه جا کنیم.» این یکی از معروف ترین پیش بینی های این نویسنده بزرگ است. چیزی که امروز با نام موتورهای جست و جوگر می شناسیم و به شدت هم به آن وابسته ایم از سیستم های آموزشی گرفته تا اتوماسیون اداری بسیاری از مشاغل و کارهای روزمره مثل خرید از این طریق انجام می شوند.
او معتقد بود روزی خواهد آمد که ساعت های مچی از طریق امواج رادیویی به یکدیگر متصل خواهند شد و همه جور اطلاعاتی را در اختیار انسان ها قرار خواهند داد. ساعت ها و دستبندهای هوشمند از قبیل Microsoft Band و Apple Watch به این پیش بینی جامه عمل پوشاندند.
آینده در فیلم ها و کتاب های معروف چه شکلی است؟
فیلم ها و کتاب های زیادی درباره آینده وجود دارد. در این جا تعدادی از آن ها را با هم مرور می کنیم تا ببینیم چندتایشان در زمان حاضر به واقعیت تبدیل شدند و کدام ها هنوز رویای بشر هستند.
احیای بافت های مرده بدن و پیوند اندام انسان
مری شلی در کتاب «فرانکنشتاین» از احیای بافت های مرده از طریق برق و جایگزینی اندام حرف هایی زده بود. اگرچه روش های اولیه او بیشتر تخیلی و غیر عملی بود اما مسیر را برای پیشرفت های پزشکی آینده مانند پیوند اندام همان گونه که در رمان مری شلی به آن اشاره شده بود، هموار کرد. هم اکنون، تخیل نویسنده فرانکنشتاین تقریبا عملی شده است و بسیاری از بافت های مرده قابل احیا و ترمیم هستند و امکان پیوند آن ها هم وجود دارد.
دریا و فضا را در می نوردیم به چه آسانی!
ژول ورن به عنوان یکی از مشهورترین نویسندگانی که گوشه چشمی به آینده داشته اند، پیش بینی های مختلفی از ماژول های قمری تا بادبان های خورشیدی، بیش از 100 سال پیش از آن که اختراع شوند، داشته است. در رمان معروفش به نام «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» که در سال 1870 منتشر شد، او زیردریایی الکتریکی را 90 سال پیش از آن که اختراع شود، پیش بینی کرده بود. زیردریایی ها در زمان فعلی بسیار پیشرفته تر از آن چه ژول ورن پیش بینی کرده بود هستند و برای مقاصد علمی تحقیقاتی و نظامی در اقیانوس ها استفاده می شوند.
با هوش مصنوعی دوست باش
آن هایی که سریال «پیشتازان فضا» را دیده باشند، احتمالا مدت ها ذهنشان درگیر ماجرای صحبت کردن انسان با رایانه ها بوده است. مکالمه و شکل گیری دوستی بین انسان و رایانه های دست سازِ خودش مدت ها ماجرایی جذاب و دور از دسترس بود، در حالی که با فناوری های فعلی به خصوص با آمدن نسل جدید تلفن های همراه هوشمند به نظر می رسد اتفاقات جدیدی در انتظار بشر باشد. فعلا این امکان برای گوشی های آیفون به نام siri و Cortana در مایکروسافت وجود دارد. دستیار صوتی هوشمندی که قادر است کارهایی را که در محدوده اختیاراتش به او سپرده می شود انجام و حتی سوال های کاربر تلفن را پاسخ بدهد و حسی شبیه یک مکالمه ایجاد کند.
با این وسیله هر چه بخواهی، میتوانی بسازی
یکی از اختراعات دیگر در سریال پیشتازان فضا «واساز اشیا» بود که می توانست هر چیزی را از هوا بسازد مثل غذا، لباس و حتی اسلحه. واساز با چینش دوباره ذرات ریز اتمی که در همه جا موجود هستند برای تشکیل و چینش مولکول ها، برای ساخت اشیا استفاده می کند. این فناوری هنوز به طور کامل در دسترس ما نیست اما شاید پرینتر های سه بعدی، نمونه اولیه و خوبی برای پیشتازی در این زمینه باشند.
با چشم تان شناسایی میشوید، نه اثر انگشت
در فیلم «گزارش اقلیت» محصول سال 2002 ساخته استیون اسپیلبرگ ما شاهد دنیایی جلوتر از زمان واقعی دوره حاضر در زمان اکران فیلم هستیم. در قسمتی از فیلم تام کروز اسکنر چشم را با اسکن یک چشم دیگر به جای چشم خود فریب می دهد. اما امروزه این حقه کارساز نیست، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که الگوی چشم نیز مانند الگوی اثر انگشت منحصر به فرد است و با مرگ هر فرد الگوی چشم او نیز از بین می رود. از این فناوری برای بعضی از فضاهای امنیتی استفاده می شود.
روبات های خدمتکار یا روبات های فرمانده؟
آسیموف در یکی از داستان هایش به نام «من و روبات»، آینده ای را به تصویر کشیده که زندگی انسان و روبات ها با هم پیوند خورده و تقریبا بسیاری از کارهای روزمره یک انسان توسط روبات ها انجام می شود و حتی بعضی از مشاغل به طور کامل در اختیار روبات هاست. او حتی قوانینی برای دنیای مشترک روبات ها و انسان ها می نویسد که در آن حقوق اولیه انسان ها به عنوان سازنده روبات ها حفظ شود. از ایده و نوشته های او حدود 60 سال می گذرد و روبات ها گرچه کاربردهای فراوانی در علوم مختلف یافته اند اما هنوز به شکلی که آسیموف انتظارش را داشت پای روبات های هوشمند به زندگی و خانه ما انسان ها باز نشده است.
شاید دایناسورها را دوباره برگردانیم
فیلم «پارک ژوراسیک» محصول 1993 ساخته استیون اسپیلبرگ است که در آن دانشمندان، پارکی تفریحی ساخته اند که در آن دایناسورها را شبیهسازی کردهاند. در حقیقت فعلا پارکی نداریم که دایناسورهای واقعی در آن وجود داشته باشند اما این فیلم، فناوری دستیابی به آن را پیشبینی کرد. هم اکنون دانشمندان قصد دارند ماموت پشمالو را احیا کنند.
ماشین های پرنده، تحولی در سفرها و سیستم حمل و نقل
«هنری فورد»، پیش بینی کرده بود که در سال ۱۹۴۰ تعداد زیادی ماشین پرنده وجود خواهد داشت. با گذشت یک دهه از قرن ۲۱، به نظر نمی رسد که چندان به این پیش بینی نزدیک شده باشیم. ناسا رقابتی برای سرمایه گذاران ایجاد کرده و اولین وسیله خودروی هوایی ایجاد شده است ولی هنوز به نظر نمی رسد که به جز آژانس پروژه های تحقیقات پیشرفته دفاعی ایالات متحده آمریکا، آژانس های دیگری وارد شده باشند.
سفر به سیاره ای قابل سکونت
فیلم «مسافران» محصول 2016درباره یک فضاپیماست که قرار است در طی یک سفر ۱۲۰ ساله، چند هزار مسافر را به سیارهای دوردست اما قابل سکونت بفرستد. برای جلوگیری از بالا رفتن سن سرنشینان و پیرشدن آن ها، مسافران با فناوری خواب مصنوعی سفر میکنند. خواب مصنوعی و سفر فضایی خارج از منظومه شمسی، موضوعاتی هستند که بشر همچنان با آن ها درگیر است و تلاش می کند راهی پیدا کند تا آرزوهای دیرینه سفر به سیاره قابل سکونت دیگری را محقق کند. دانش فعلی می گوید سیارات قابل سکونت در خارج از مرزهای منظومه شمسی وجود دارند اما درباره جزئیات و شرایط دقیق آن سیارات هنوز اطلاعات کافی وجود ندارد.
کرم چاله ها راهی برای سفر در زمان
ماجرای فیلم «بین ستاره ای»، درباره فضانوردانی است که از طریق کرمچالهای سفر میکنند تا سیارهای قابل سکنا بیابند. فیلمنامه این فیلم را کریستوفر نولان نوشته و از فیزیکدان معروف به نام کیپ تورن هم مشورت های زیادی گرفته است. با وجود این ماجرای سفر در کرم چاله ها و گذر از یک سیاهچاله هنوز امکان عملیاتی شدنش فراهم نیست و بشر همچنان سعی دارد با پیشبرد فناوری این آرزوی هیجان انگیز را جامه عمل بپوشاند.
رویاهایی که شاید برای همیشه رویا بمانند...
علوم همیشه در حال پیشرفت هستند. نمی شود دانشی را مثال زد که در یک دهه هیچ پیشرفت خاصی نداشته باشد و از طرفی نمی شود نیازهای بشر را متوقف کرد و پرسش هایش را بی پاسخ گذاشت. هر پرسش جدید، زمینه ای برای رشد و خلاقیت فراهم و فرصتی ایجاد می کند برای نزدیک شدن به رویاها و آرزوها. گاهی این خواسته ها و رویاها با گذشت زمان و فکر و ایده و خلاقیت بالاخره به حقیقت تبدیل می شود اما گاهی هم یک ایده، اساسا قابلیت عملی شدن ندارد چرا که طبیعت، محدودیت هایی برای ما ایجاد می کند. مثلا ایده حرکت با سرعتی بیشتر از سرعت نور با اطلاعات فعلی ما، عملی نیست. همین طور ایده جاودانگی انسان و رهایی از تمام بیماری ها و فرسودگی بافت های بدن. یا سفر به دورترین نقاط عالم که چندین میلیارد سال نوری با زمین فاصله دارند. حتی ساخت ماشین هایی که صد در صد بازدهی داشته باشند با قوانین جهانی که در آن زندگی می کنیم جور در نمی آید. شاید نشود نامشان را ناممکن ها گذاشت چون معیار امکان پذیر بودن یا نبودن همه این نظرات، دانش فعلی بشر است اما فعلا قوانینی که می شناسیم و می دانیم که جهان با آن ها کار می کند، برای ما محدودیت هایی به همراه دارند که خواه ناخواه وجود دارد. شاید روزی روزگاری با کامل تر شدن دانش مان و اصلاح قوانینی که وجود دارد، بتوانیم ایده های عجیب و غریبی را محقق کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

با دستور رئیس جمهور آمریکا، نیروهای گارد ملی این کشور در مرز مشترک با مکزیک مستقر می شوند تا مانع ورود مواد مخدر و مهاجران غیر قانونی به خاک آمریکا شوند. کرستشن نیلسن ، وزیرامنیت داخلی آمریکا می گوید : دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به وزارت دفاع و امنیت داخلی دستور داده است که با همکاری با فرمانداران ایالت ها، گارد ملی را برای کمک به افزایش نظارت ها در مرز جنوبی مستقر کنند.توسل به نیروهای نظامی آخرین حربه دونالد ترامپ برای مقابله با آن چه خطر روز افزون ورود قاچاق مواد مخدرومهاجران غیرقانونی به داخل آمریکا می خواند، به شمارمی آید. دولت آمریکا امیدوار است با استقرار ده ها هزارنظامی در مرزسه هزار و200 کیلومتری با مکزیک با این معضلات مقابله کند.البته انتشارهمین خبر موجب شد که کاروان بزرگ از مهاجران غیرقانونی ازکشورهای آمریکای لاتین در مسیر ورود به آمریکا، درمکزیک متوقف و متلاشی شود. نگرانی مکزیکوسیتی از برخورد نظامی با همسایه قدرتمند شمالی، آن هم در دورانی که فردی همچون دونالد ترامپ درکاخ سفید حضور دارد، سبب سختگیری های بیشتر مکزیک در قبال عبور مهاجران غیرقانونی به آمریکا می شود. با این حال، همچنان تردیدهای جدی درباره کارآمد بودن طرح استقرارنظامیان آمریکایی برای حراست از رفت و آمدهای مرزی وجود دارد.اولین مشکل، تامین بودجه نیروهای نظامی مستقر درمرز طولانی با مکزیک است. هنوز جزئیاتی از تعداد نیروهای اعزامی به مرز با مکزیک منتشر نشده است؛ با این حال، برای حراست از مرز طولانی با مکزیک که در برخی مناطق از میان بیابان های سوزان و رشته کوه های بلند امتداد دارد، به ده ها هزار نظامی مسلح نیازاست تا با باندهای مجهز و سازمان دهی شده قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان مقابله کنند. تامین این بودجه درحالی که کنگره با بودجه احداث دیوار مرزی با مکزیک موافقت نکرده است، چالش مهمی به شمار می آید.اختلاف نظرات سیاسی درباره سیاست های مهاجرتی در میان سیاستمداران آمریکایی از دیگر مشکلات پیش روی استقرار نظامیان در مرز با مکزیک است. البته دونالد ترامپ به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح آمریکا قادر است فرمان چنین عملیات نظامی را صادر کند؛ با این حال، ادامه حضور این نظامیان به موافقت کنگره و فرمانداران ایالتی بستگی دارد. در کنگره بر سر طرح های سختگیرانه ضد مهاجرتی دونالد ترامپ اختلافات عمیق وجود دارد و برخی از ایالت های هم مرز با مکزیک، همچون کالیفرنیا علنا رو در روی رئیس جمهور آمریکا ایستاده اند. اگر کنگره بودجه لازم را تخصیص ندهد و اگر فرمانداران دستورات صادر شده از سوی دولت فدرال را اجرا نکنند، طرح استقرار نظامیان آمریکایی در مرز با مکزیک برای تامین امنیت شکست خواهد خورد. در نهایت این که تجربه تاریخی نشان می دهد سربازان در برابر مردمی که جان خود را به خطر می اندازند تا با عبور از مرزها، زندگی بهتری را برای خود رقم بزنند، ناتوان خواهند بود. حتی دیوار برلین در اوج دوران جنگ سرد با بهره گیری از بالاترین امکانات امنیتی نیز قادر نبود مانع فرار اتباع آلمان شرقی به آلمان غربی شود. با توجه به چنین تجربه ای، حراست از مرز چند هزارکیلومتری در برابر عبور ده ها هزار انسان به آمریکا بسیار دشوارتر خواهد بود؛ ضمن این که نیاز به کارگر ارزان قیمت و زرق و برق زندگی در آمریکا، این انسان ها را برای مواجهه با نظامیان آمریکایی نیز آماده می کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پس از تصمیم غیرمنطقی و جنجالی ترامپ در بهرسمیتشناختن بیتالمقدس بهعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی انتظار میرفت تنش در این منطقه بالا بگیرد. برگزاری دومین راهپیمایی بزرگ بازگشت از سوی فلسطینیان در نوار غزه را باید واکنشی به همین یکهتازیهای ترامپ و نتانیاهو در منطقه دانست. دیروز هزاران فلسطینی در تجمعاتی اعتراضی در سراسر مرز اسرائیل و غزه، تحت عنوان «راهپیمایی بازگشت»برای دومین بار راهپیمایی کردند. جوانان فلسطینی با جمع کردن مقادیر زیادی آینه و تایر و با استفاده از آن هایعنی انداختن آینه در چشم تکتیراندازهای رژیم صهیونیستی وآتش زدن تایر و بلند شدن دود،در دید تکتیراندازهای صهیونیست اختلال ایجاد کردند. ارتش رژیم صهیونیستی نیز از پنکه های غول پیکر برای کنار زدن دود غلیظ ناشی از سوختن تایرها در جریان تظاهرات استفاده کرد. فلسطینیها در این راهپیمایی مردمی تلاش داشتندبر قطعنامه 194 شورای امنیت سازمان ملل - که در بند 11 آن بر حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین شان به رسمیت شناخته شده - تأکید کنند. راهپیمایی فلسطینیان در سالگرد روز زمین (30 مارس ) یادآور تصمیم رژیم صهیونیستی در زمینه مصادره 21 هزار کیلومتر مربع از اراضی فلسطین در 30 مارس سال 1976 است و هر ساله انجام میشود. راهپیمایی مذکور به سمت حصاری مرزی که نوار غزه را از اراضی اشغال شده در 1948 جدا میکند، انجام میشود و برخی گمانهزنیها از احتمال رد شدن فلسطینیها از این حصار مرزی (و وارد شدن به فلسطین اشغالی) حکایت دارد، مردم نوار غزه از چند روز پیش با نصب چادر در مسیرهای راهپیمایی خود را برای این رویداد بزرگ آماده کرده بودند،اما آن چه فلسطینیان در برابر این درخواست دریافت کردند، گلوله و گاز اشکآور بود؛ بهطوریکه در اولین روز این راهپیمایی که بخشی از یک تحصن ششهفتهای در مناطق مرزی غزه با اسرائیل است، حداقل 22 فلسطینی جان باختند. دیروز نیزهلال احمر فلسطین از شهادت چهار فلسطینی و زخمی شدن 187 نفر در دومین جمعه راهپیمایی "حق بازگشت" خبر داد. سخنگوی ارتش اسرائیل نیز با بیان این که "اسرائیل آتشبازی حماس را تحمل نخواهد کرد"، گروه فلسطینی حماس را متهم کرد، که قصد دارد نوار غزه را به منطقه جنگی تبدیل کند،اما طبق گفته مقامات حماس، این اعتراضات تا ١٥ می(25اردیبهشت) ادامه خواهد یافت؛ روزی که فسطینیها از آن با عنوان روز «نکبت» یاد میکنند. در ١٥ می سال ١٩٤٨ میلادی بود که با هجوم ارتش اسرائیل به مناطق فلسطیننشین، ٧٥٠ هزار فلسطینی از روستاهای خود تبعید شدند. جالب این که در روز ١٤ می نیز که سالروز تأسیس رژیم جعلی صهیونیستی است، ایالات متحده به صورت رسمی سفارت خود را از تلآویو به بیتالمقدس منتقل خواهد کرد. این امر با واکنش تند مقامات فلسطینی و تشکیلات خودگردان مواجه و باعث شد فلسطینیها میانجیگری آمریکا را در مذاکرات صلح قبول نکنند و حتی از دیدار با مایک پنس، معاوناول ترامپ که به مناطق اشغالی سفر کرده بود، خودداری کردند. البته این تنها اقدام دولت ترامپ علیه مردم غزه نبود؛ واشنگتن سال گذشته تصمیم گرفت با هدف افزایش فشار بر فلسطینیها، کمکهای مالی خود به سازمان «امداد پناهجویان فلسطینی» متعلق به سازمان ملل را نیز قطع کند. این مسئله باعث شده است اوضاع در نوار غزه که از سوی اسرائیل و مصر با تحریم مواجه است، بحرانیتر از هر زمان دیگری باشد. تنش میان تشکیلات خودگردان و حماس نیز بر پیچیدگی اوضاع در غزه میافزاید.سال گذشته دولت خودگردان تصمیم گرفت تا با پرداختنکردن هزینه برق نوار غزه، این رقیب سیاسی را تحت فشار قرار دهد. البته با پادرمیانی برخی کشورهای عربی و برگزاری نشستهای مشترک میان سران تشکیلات خودگردان و حماس، اندکی از شدت این اختلافات در ماههای اخیر کاسته شده است و به نظر این اقدام اسرائیل نیز میتواند زمینه را برای نزدیکی هرچه بیشتر این دو موجودیت سیاسی در فلسطین فراهم آورد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


در جدیدترین اقدامات متقابل در جنگ جدید چین و آمریکا، ترامپ به نماینده تجاری آمریکا دستور داد که واردات سالانه 100 میلیارد دلار کالا از چین را مشمول تعرفه گمرکی کند.به گزارش فارس، به نقل از ینیسافاک، پس از آن که چین از آمریکا در سازمان تجارت جهانی شکایت کرد، ترامپ به نماینده تجاری آمریکا دستور داد طرح اعمال تعرفه گمرکی بر واردات 100 میلیارد دلار دیگر از کالاهای چینی را مدنظر قرار دهد.ترامپ چین را به رویارویی ناعادلانه در تلافی کردن اقدامات آمریکا متهم کرده است.ترامپ گفت: چین انتخاب کرده است که به تولیدکنندگان و کشاورزانمان آسیب بزند. در سایه این انتقام ناعادلانه چین، من به سازمان USTR دستور دادهام که طرح اعمال تعرفه بر واردات 100 میلیارد دلار کالای چینی به آمریکا را بررسی کرده و فهرست کالاهای مد نظر را تهیه کند. هرچند در این میان لری کودلو، مشاور ارشد اقتصادی رئیسجمهوری آمریکا این احتمال را مطرح کردهاست که افزایش تعرفهها برای کالاهای چینی عملا به مرحله اجرا نرسد و دو کشور راه مذاکره را در پیش گیرند.این اقدام در حالی صورت می گیرد که از چند روز قبل، پکن از برنامه خود برای تلافی کردن متناسب اقدامات آمریکا در جنگ تجاری خبر داده بود. این بیانیه طرف چینی پس از آن منتشر شد که سازمان نمایندگی تجاری آمریکا از دستور رئیسجمهور این کشور برای اعمال تعرفه بر واردات 50 میلیارد دلار کالا از چین به این کشور خبر داد. با وجود اقدامات تلافیجویانه طرف چینی، چینیها همچنین پیشنهاد کردند که با هدف جلوگیری از تشدید جنگ تجاری بین دو طرف مذاکراتی بین چین و آمریکا شکل گیرد.در ادامه این روند، طی روزهای گذشته چین از آمریکا به دلیل اعمال تعرفه گمرکی بر واردات کالاهای چینی به سازمان تجارت جهانی شکایت کرد. این کشور معتقد است این اقدامات آمریکا نقض قوانین سازمان تجارت جهانی است. این شکایت نیز در حالی مطرح می شد که روز سهشنبه هفته قبل، آمریکا از برنامه خود برای اعمال تعرفه بر واردات سالانه 50 میلیارد دلار کالای چینی خبر داد. چینیها نیز مقابله به مثل تعرفه ای علیه کالای آمریکایی به ارزش سالانه 50 میلیارد دلار را مطرح کردند. در این حال راشاتودی به نقل از وزارت بازرگانی چین اعلام کرد: پکن بارها موضع خود را در برابر اقدامات آمریکا به صراحت بیان و اعلام کرده است که به دنبال جنگ تجاری با آمریکا نیست، اما در بدترین حالت هیچ ترسی از جنگ تجاری با آمریکا ندارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

وزیر بهداشت طی سفر به قم و افتتاح بیمارستان 172تختخوابی شهدای این شهر با تعدادی از مراجع عظام تقلید دیدار و گفت و گو کرد. به گزارش ایسنا، آیت ا... مکارم شیرازی نیز در دیدار وزیر بهداشت گفت: جمعی از مدعیان طب اسلامی به دیدار ما آمدند اما به آن ها گفتم چیزی به نام طب اسلامی نداریم و باید از طب سنتی حرف بزنید چون اسلام، طب نیاورده است. وی تصریح کرد: در روایات و احادیث اهل بیت(ع) چیزی به نام طب اسلامی وجود ندارد و برخی با یک مشت خرافات، به اسلام و طب سنتی آسیب میزنند. وی ضمن تاکید بر لزوم تحقق شعار امسال، گفت: در حوزه سلامت، حمایت از داروی تولید داخلی بسیار مهم است و باید کیفیت داروی ایرانی، افزایش پیدا کند. آیتا... علوی گرگانی نیز در دیداروزیر بهداشت گفت: در مدت تصدی وزارت بهداشت، حسن عمل، معرف شخصیت شما بوده است و دلسوزیهایی که برای خدمت به مستضعفان داشتهاید، ارزشمند است. وی افتتاح بیمارستان شهدای قم و پیشرفت مناسب بیمارستانهای امیرالمومنین(ع) و 1000 تختخوابی قم را حرکتی مفید و ارزشمند بیان کرد و افزود: بیمارستان 1000 تختخوابی قم در کشور، بینظیر و نمونه است چراکه وسیله آسایش بیشتر مردم قم، استانهای مجاور و زائران را فراهم میکند. همچنین آیت ا... سبحانی گفت: امیدواریم اقداماتی که در خدمت به مردم شروع کردید با موفقیت ادامه پیدا کند. وی تعداد قربانیان حوادث ترافیکی در ایام تعطیلات نوروز را در شان جمهوری اسلامی ایران ندانست و افزود: 30 نفر از سرمایههای ارزشمند کشور در کشتی سانچی شهید میشوند، به درستی عزای عمومی اعلام میشود و مسئولان پیام میدهند یا در حادثه سقوط هواپیما بیش از 60 نفر جان خود را از دست میدهند که مسئولان و افراد مختلف، پیام میدهند و همه متاثر می شویم اما در تعطیلات نوروز، در تصادفات سرمایه عظیمی از کشور را از دست میدهیم و هیچ مقامی هیچ عکسالعملی نشان نمیدهد که سوال برانگیز است. آیت ا... نوری همدانی نیز در دیدار دکتر هاشمی گفت: برخی افراد از عنوان طب اسلامی سوء استفاده می کنند که وزارت بهداشت باید با آن ها برخورد کند. وی افزود:طب در اسلام یعنی توجه به سبک زندگی سالم، توصیه به بهداشت، ورزش و تحرک فیزیکی؛ طب در اسلام بیشتر عمل به رفتارهای بهداشتی است اما متاسفانه در این فضا، دکان هایی به وجود آمده که باید وزارت بهداشت بر آن ها نظارت کند. این خبر می افزاید:وزیر بهداشت با آیت ا... صافی گلپایگانی نیز دیدار و گفت وگو کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


بانک مرکزی که از سال قبل طرحی برای پیش فروش سکه را آغاز کرده بود، از ابتدای امسال، نرخ پیش فروش را افزایش داد تا مقداری از جذابیت این گزینه سرمایه گذاری کاسته شود. طبق طرح پیشین بانک مرکزی، نرخ پیش خرید یک ساله سکه یک میلیون و 300 هزار تومان بود که طبق دستورالعمل جدید 50 هزار تومان افزایش یافته است. یعنی شما می توانید با پرداخت یک میلیون و 350 هزار تومان، یک سکه تمام بهار آزادی را پیش خرید کرده و بعد از یک سال، سکه را دریافت کنید. یعنی چنان چه در سررسید قرارداد (یک سال بعد از پیش خرید) نرخ سکه یک میلیون و 800 هزار تومان باشد، شما چیزی حدود 450 هزار تومان معادلِ 33 درصد سود خواهید کرد. قیمت فعلی سکه یک میلیون و 750 هزار تومان است. جدول مقابل، نرخ بازدهی پیش خرید سکه (شش ماهه و یک ساله) را با توجه به نرخ های مختلف سکه در سررسید قرارداد (طبق طرح قبلی و فعلی) نشان می دهد.
چنان چه در جدول ملاحظه می شود، بازدهی پیش خرید سکه با نرخ یک میلیون و 350 هزار تومان، با فرض افزایش نرخ سکه تا یک میلیون و 900 هزار تومان طی یک سال آینده به حدود 40 درصد می رسد. این نرخ در طرح قبلی بانک مرکزی حدود 46 درصد بود.گفتنی است بانک مرکزی این طرح را از اواخر بهمن ماه سال گذشته و به منظور جمع آوری نقدینگی و کنترل بازار ارز آغاز کرده بود که در آن نرخ پیش فروش یک ساله یک میلیون و 43 هزار تومان و نرخ پیش فروش شش ماهه یک میلیون و 400 هزار تومان بود. طبق گزارش ایسنا، در دستورالعمل جدید بانک مرکزی، نرخ پیش فروش شش ماهه نیز 75 هزار تومان افزایش یافته و به یک میلیون و 475 هزار تومان رسیده است.شایان ذکر است نرخ سکه متاثر از دو عاملِ نرخ دلار و اونس جهانی است که از دید برخی کارشناسان هر دو چشم انداز نسبتا مثبتی دارند. به خصوص آن که بحران آفرینی های ترامپ و جنگ تجاری احتمالی چین و آمریکا، باعث اقبال سرمایه گذاران به دارایی های امن و افزایش تقاضا برای طلا خواهد شد. برخی کارشناسان پیش بینی می کنند نرخ اونس طی امسال به 1400 دلار برسد. اونس هم اکنون 1326 دلار است. گفتنی است سکه سال گذشته نیز با بازدهی حدود 35 درصد، بیشترین بازدهی را بین بازارهای مالی از آن خود کرده بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ادیب- پنج هفته مانده به ضرب الاجل ترامپ در 22 اردیبهشت و همزمان با ادامه هشدار مقامات کشورمان درباره خروج احتمالی آمریکا از برجام به خصوص تهدید علی اکبر صالحی مبنی بر این که «ضرب شست ویژه ای برای برهم زنندگان برجام خواهیم داشت»، سران آلمان و فرانسه قصد دارند برای متقاعد کردن ترامپ به ماندن در برجام به آمریکا سفر کنند. در سوی دیگر رسانه های داخلی آمریکا گزارش داده اند که تصمیم ترامپ برای خروج از توافق هسته ای ایران قطعی است؛ روزنامه واشنگتنپست نوشت، ترامپ در هفتههای گذشته به نزدیکانش وعده داده است توافق هستهای ایران را پاره می کند.
آسوشیتدپرس: آمریکا در حال بررسی سناریوهای پسابرجام است
همچنین آسوشیتدپرس گزارش داد که مقامهای آمریکایی در حال بررسی سناریوهای پسا برجام هستند. به گزارش فارس این سناریوها مواردی مانند «نحوه معرفی خروج از برجام به عنوان راهبرد صحیح، میزان شدت عمل برای بازگرداندن تحریمهای رفعشده علیه ایران و نحوه رسیدگی به واکنشهای ایران و اروپا پس از خروج» را شامل میشوند.
رویترز: سفر مرکل به آمریکا در پی بالا گرفتن اختلاف نظرهای آمریکا و اروپا درباره برجام است
خبرگزاری رویترز، به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی گزارش داد که در پی بالاگرفتن اختلاف نظرها بین آمریکا و اروپا بر سر توافق هسته ای ایران، مرکل صدراعظم آلمان قرار است 7 اردیبهشت ضمن سفر به آمریکا با دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور دیدار کند. پیشتر اعلام شده بود که اروپا قصد دارد برای راضی کردن ترامپ، تحریم هایی علیه ایران وضع کند. روزنامه پرفروش «بیلد» در آلمان اعلام کرد مرکل قصد دارد در این دیدار به توافقی برای ممانعت از خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران دست یابد.
ماکرون هم برای راضی کردن ترامپ به آمریکا می رود
همزمان رسانه ها از سفر قریب الوقوع امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه به آمریکا خبر دادند و تأکید کردند، محتوای این سفر هم برجام است. البته گفته شده سیاست های تجاری و گمرکی ترامپ هم از علل سفر این دو مقام اروپایی است. مایکل پریجنت، پژوهشگر ارشد مسائل خاورمیانه در موسسه هادسون در نشست این مؤسسه درباره آینده برجام، تأکید کرد حضور امانوئل ماکرون در آمریکا آخرین تلاش اروپا برای متقاعد ساختن آمریکا به ماندن در برجام است که البته موفقیت آمیز نخواهد بود.
لاوروف: روسیه و چین مخالف بازبینی در برجام هستند
همزمان مخالفت ها با تصمیم احتمالی آمریکا بین چهره ها و مقامات اروپایی ادامه دارد؛ وزیر امور خارجه روسیه در پایان دیدار با «وانگ یی» همتای چینی خود در مسکو گفت: مسکو و پکن مخالف آن هستند که در مفاد برجام بازبینی صورت گیرد. به گزارش ایرنا لاوروف افزود: تلاش ها برای بازبینی برجام تنها زحمات مقام های کشورهای مختلف جهان در این عرصه را به هدر می دهد. لاوروف همچنین با انتقاد مجدد از طرح آمریکا برای بازبینی برجام در دومین روز برگزاری کنفرانس بین المللی امنیتی مسکو گفت: علت اصلی بروز مشکلات، یک جانبه گرایی آمریکا و غرب است و به نظر می رسد واشنگتن، لندن و متحدان آن ها از تراژدی در عراق، سوریه، لیبی و اوکراین درس نگرفته اند. هایکو ماس وزیر خارجه آلمان که به اردن سفر کرده است، تأکید کرد که توافق هستهای با ایران (برجام) باید حفظ شود.همچنین یک منبع دیپلماتیک در واشنگتن در گفتوگو با یک خبرگزاری روس تأکید کرد که اتحادیه اروپا برنامهای برای مذاکره مجدد درباره برجام و ایجاد تغییر در آن ندارد.
نیکی هیلی: آمریکا از برجام خارج و تحریم ها برگردانده میشود
در عین حال و به رغم همه این اظهارنظرها، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد اگر تغییرات مدنظر ترامپ اعمال نشود، آمریکا از برجام خارج می شود. او گفت: در حال تلاش با اروپا برای اعمال تغییرات در توافق هستهای با ایران هستیم که اگر این تغییرات حاصل نشود، آمریکا از برجام خارج و تحریم ها برگردانده میشود.وی افزود: «اروپاییها در توافق باقی میمانند. بسیار خوب میتوانند این توافق را برای خود نگه دارند. ما میتوانیم تحریمهای مان را دوباره برگردانیم.ایران قرار نیست از این توافق خارج شود. آن ها خواهان تجارت و تعامل با اروپا هستند، آن ها خواهان حفظ 100 میلیارد دلاری هستند که دارند، آن ها قرار نیست از توافق خارج شوند.»
صالحی: ضرب شست ویژه ای برای برهم زنندگان برجام خواهیم داشت
این ادعا در شرایطی است که صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون رئیس جمهور هشدار داد که احتمالاً ضرب شست ویژه ای برای برهم زنندگان برجام در انتظار خواهد بود. این مقام کشورمان تصریح کرد: «در شرایط برگشت پذیری برجام زمانی که مسئولان بلند پایه نظام اراده کنند، ضرب شست ویژه ای برای برهم زنندگان برجام خواهیم داشت. به گزارش مهر صالحی افزود: البته هیچ گاه به دنبال حدوث چنین وضعیتی نیستیم. ما به صورت جدی به دنبال حفظ منافع و حاکمیت ملی خود هستیم اما درصورت خارج شدن آمریکا و عقب نشینی اروپا و قدرت های بزرگ دیگر از این توافق، قطع به یقین به گونه دیگری عمل خواهیم کرد. وی همچنین افزود: ما در این سال در گردنه ترامپ قرار داریم. فردی تاجر مسلک که علم تجارت را وارد علم سیاست کرده است و با تصمیمات غیرقابل پیش بینی سعی بر این دارد تا آرای خویش را در عرصه بین الملل به پیش ببرد. از جمله همین مسئله مذاکره با کره شمالی است که به رغم آن که به ظاهر کره شمالی در یک توازن بازدارندگی قرار دارد، اما دورنمای مذاکرات این دو کشور در فضایی مبهم و پیچیده قرار گرفته است که نتایج آن برای کشور ما هوشیاری و بیداری مضاعفی را در عمل و در تصمیمات سرنوشت ساز کشور می طلبد.
می توانیم در چهار روز با 1000 سانتریفیوژ در فردو غنی سازی ٢٠ درصد انجام دهیم
صالحی با انتقاد از برخی منتقدان برجام که به گفته وی دستاوردهای توفق هسته ای را تخفیف می دهند، گفت: ولیعهد عربستان با سفر اخیر خود به ایالات متحده سعی در امتیازگیری و برخورداری از حق غنی سازی داشت که تاکنون با مخالفت جدی لابی صهیونیست ها روبه رو شده است. صالحی همچنین در گفت و گو با شبکه خبر تصریح کرد: می توانیم در عرض چهار روز بیش از 1000 سانتریفیوژ در فردو را گازدهی کنیم و غنی سازی ٢٠ درصد انجام دهیم. وی از خبرهای خوش هسته ای در ساغند و اردکان همزمان با روز ٢٠ فروردین خبر داد و گفت: این خبر خوش در عرصه بین المللی پیام دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.











ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
.jpg)