printlogo


بازی پورسرخ در «ایرانیش» جنجال #بابامسعود و بیماری به موقع ژنرال !

 

 

مسابقه و بازی از نوع «ایرانیش»

پوریا پورسرخ در اولین تجربه اجرای خود در مسابقه  ای با موضوع  بازی های ایرانی از  شبکه 2 چه عملکردی داشته است؟

 

مائده کاشیان - پس از مسابقه اطلاعات عمومی «ایران» با اجرای سام درخشانی که محوریتش شناخت ایران و چهره‌های ایرانی است، مسابقه «ایرانیش» هم به جدول پخش شبکه 2 اضافه شد تا دو مسابقه با محوریت ایران‌شناسی روی آنتن تلویزیون باشد. هدف اصلی مسابقه «ایرانیش» آشنایی با بازی‌های ساده ایرانی است و در کنار آن به مکان‌های دیدنی و شناخت اقوام ایرانی هم پرداخته می‌شود. قسمت اول این مسابقه که اولین تجربه پوریا پورسرخ در زمینه اجرای یک برنامه تلویزیونی است، سه‌شنبه از شبکه 2 روی آنتن رفت.

 

ترویج بازی‌های ایرانی
در وضعیتی که در برنامه‌های تلویزیونی خلاقیت ویژه‌ای دیده نمی‌شود یا تعدادی از برنامه‌ها کپی ایرانیزه شده‌ای از نمونه‌های خارجی هستند، ایرانی بودن مسابقه «ایرانیش» ویژگی مثبت مهمی برای آن به حساب می‌آید. بازی‌های ایرانی وجود دارند که در روزگار امروز فراموش شده‌اند یا در حال فراموشی هستند، بنابراین همین که «ایرانیش» برای ترویج بازی‌های خانوادگی ایرانی قدمی برداشته، اقدام مثبت و تحسین‌برانگیزی است. در قسمت اول مسابقه، شرکت‌کنندگان با انجام بازی‌هایی مانند یه‌قل‌دوقل، اسم فامیل، تن‌به‌تن و ادابازی، با یکدیگر رقابت کردند. البته بهتر است برای این که هویت ایرانی مسابقه حفظ شود، بازی‌هایی مانند پانتومیم که گفته می‌شود متعلق به فرهنگ ایرانی نیست، جزو بازی‌ها نباشند. در هر مرحله از مسابقه به تناسب بازی، یک یا همه اعضای گروه با رقیب خود مسابقه می‌دهند و هر گروهی که امتیاز بیشتر را در هر مرحله کسب کند، پیروز می‌شود.
اجرای پوریا پورسرخ
پوریا پورسرخ جدیدترین بازیگری است که پا به عرصه اجرا گذاشته و با مسابقه «ایرانیش» برای اولین بار اجرای یک برنامه را تجربه می‌کند. با توجه به آن چه در قسمت اول مسابقه دیدیم، اجرای او در این مسابقه نه آن‌قدر خوب بود که به آینده او در حوزه اجرا امیدوار شویم، نه آن‌قدر ضعیف بود که به عنوان نقطه ضعف مسابقه از آن یاد کنیم. این بازیگر فعلا در قسمت اول معمولی ظاهر شده است. لحن صحبت کردن و اجرای او مخاطب را به یاد بعضی بازی‌ها یا دیالوگ گفتن اش می‌انداخت. در واقع پوریا پورسرخ در مقام مجری چندان از پوریا پورسرخی که به عنوان بازیگر دیده بودیم فاصله نگرفته بود. علاوه بر این، مسابقه فضای شادی دارد و چالش‌ها یا شوخی‌های دو گروه شرکت‌کننده در قسمت اول لحظه‌های بامزه‌ای در مسابقه ایجاد کرده بود اما پورسرخ برای اجرا در چنین فضایی کمی جدی بود و به نظر می‌رسید که هنوز با فضای مسابقه هماهنگ نشده یا راحت نیست. در قسمت اول مسابقه، ابوطالب حسینی، میثم درویشان‌پور و سهیل غلامرضاپور شرکت‌کنندگان «خنداننده‌شو» و سپند امیرسلیمانی و یوسف تیموری حضور داشتند، اما شرکت‌کننده‌های اصلی مسابقه مردم هستند.
کمبود هیجان و جذابیت
به طور کلی مسابقه «ایرانیش» مسابقه سرگرم‌کننده‌ای است، اما به نظر می‌رسد میزان جذابیت و هیجان آن کمتر از چیزی است که از یک مسابقه انتظار داریم. طبیعتا بازی‌هایی مانند یه‌قل‌دوقل، اسم فامیل و تن‌به‌تن وقتی در قالب یک برنامه تلویزیونی انجام شود، هیجان کمتری دارد، بنابراین می‌توان با تغییرات جزئی در بازی‌ها یا شرایط انجام بازی، هیجان و جذابیت آن را بالا برد. شاید اگر بازی‌های مسابقه مشابه آن چه در «خندوانه» دیدیم، جزئی از یک برنامه بود، کمبود هیجان و جذابیت کمتر به چشم می‌آمد، اما حالا که بازی‌ها مراحل مسابقه تلویزیونی را تشکیل می‌دهند و بخش اصلی مسابقه، انجام همین بازی‌هاست، بهتر است بیشتر بازی‌های حرکتی انتخاب شوند تا رقابت شرکت‌کنندگان هیجان‌انگیزتر باشد.

 

 

 

جنجال #بابا_مسعود و برکناری مجری

 

تیم پرسپولیس با شایستگی تمام و قبل از به اتمام رسیدن بازی های لیگ برای چهارمین بار متوالی قهرمان لیگ برتر شد. اما گویا این قهرمانی به مذاق برخی ها  خوش نیامد که  مدعی اند این قهرمانی های متوالی غیرعادی است و با لطف مسعود سلطانی فر وزیر ورزش به دست آمده. البته واژه بابا مسعود اولین بار توسط یکی از پیش کسوتان استقلال استفاده شد اما ماجرا وقتی جنجالی شد که «عبدالرضا امیراحمدی» مجری برنامه صبح بخیر ایران از آن روی آنتن زنده استفاده کرد و به نوعی به پرسپولیسی ها متلک انداخت. این اتفاق باعث هجمه تیم و هواداران پرسپولیس به تلویزیون شد که در نهایت قرار شد امیراحمدی عذرخواهی کند. اما این عذرخواهی اوضاع را پیچیده تر کرد. او در انتهای عذرخواهی اش دوباره طعنه آمیز گفت: «خدا تمام درگذشتگان را بیامرزد، به خصوص گالیله». همین جمله باعث برداشت های متفاوتی شد. برخی مدعی بودند که او به نوعی می‌خواست اعلام کند، هنوز بر سر موضع قبلی‌اش بوده و عذرخواهی‌اش اجباری است. با این حال عذرخواهی دوم و برداشت های متفاوت باعث شد این متلک گویی برای امیراحمدی گران تمام شود و از اجرای برنامه «سلام صبح بخیر» برکنار شد. کاربری نوشت: « حالا درسته که پرسپولیس داره خوب بازی می کنه ولی کل کل جزئی از جذابیت های فوتباله و نباید به مجری هم سخت گرفت.» کاربری هم نوشت: «خیلی ها دنبال همین کل کل های فوتبالی هستن. اگه قرار باشه اینا رو هم توی تلویزیون سانسور کنن که مردم باید همینا رو هم توی ماهواره ببینن.» کاربر دیگری نوشت: « من از کار این مجری دفاع نمی کنم اما این کم تحملی صدا و سیما هم نتیجه خوبی نداره و باعث کاهش بیشتر جذابیت برنامه ها میشه. میشد امیر احمدی رو به طور موقت تعلیق  کنن.»

 

 

 

خانه نشینی قلعه نویی در آستانه دیدار بزرگ؟

بیماری به موقع ژنرال

 

امیر قلعه‌نویی، سرمربی سپاهان که به دلیل حمله عصبی در بیمارستان بستری شده بود، در‌حالی‌ مرخص شده که پزشکان به او توصیه کرده‌اند باید برای یک هفته دور از استرس و فشار عصبی باشد و همین موضوع حضور او در بازی حیاتی مقابل استقلال را در‌ هاله‌‌ای از ابهام قرار داده است. پزشکان‌ قلعه‌نویی به خانواده او توصیه کردند که از کارهای پراسترس و فشار دوری کرده و به فکر بازنشستگی باشد چرا‌که با بالاتر رفتن سن، بدن تاب کمتری مقابل فشارهای شدید عصبی خواهد داشت و تکرار اتفاق چند روز گذشته می‌تواند تهدید جدی برای سلامت امیر باشد. آن‌ها از خانواده قلعه‌نویی خواستند تا او را قانع کنند که به فکر کنار گذاشتن مربیگری باشد! بروز این اتفاق چند روز مانده به بازی حساس استقلال و سپاهان؛ دیداری که برای کسب سهمیه حکم فینال را دارد و البته دیدار دوم این 2 تیم در مرحله یک‌چهارم نهایی جام حذفی که آن هم برای هر 2 تیم از اهمیت بالایی برخوردار است، باعث طرح شایعاتی درباره این مربی شده است. این‌که گفته می‌شود مشکل قلعه‌نویی آنقدر هم حاد نبوده که اعلام شده و سرمربی سپاهان به این بهانه می‌خواست دلیلی برای ننشستن روی نیمکت در بازی حساس با استقلال داشته باشد؛ تیمی که در همه حال برای قلعه‌نویی جذاب است و فصلی نیست که صحبت از بازگشت او به اردوگاه آبی نباشد. بر اساس شنیده‌ها قلعه‌نویی که به اهمیت و حساسیت این بازی واقف است حالا می‌تواند توصیه پزشکان را بهانه کند و روی نیمکت نباشد آن وقت اگر سپاهان باخت، شکست سپاهان با نبود سرمربی‌اش پذیرفتنی‌تر است و اگر هم برد می‌تواند ادعا کند تیمی ساخته که بدون او هم برنده می‌شود!